Tékozló Homár

Nem tudjuk, hol a csomagod, de neked nem is kell megmondanunk!

2017.10.12. 10:03 | Homár Hilda | komment

magyar_posta_1_1_1.JPG

Azt hitted, hogy a nyomkövetéssel biztosan mindig tudni fogod, hol a csomagod? Micsoda naivitás! Bár arra a vezércselre semmilyen nyomkövetéssel nem nagyon lehet felkészülni, hogy a Magyar Posta kiadja valaki másnak a motyót, de ennek részleteiről semmiféle részletet nem hajlandó elárulni.

Üdv!

Pesten Hallottamban ajánlották, hogy írjak maguknak. Úgyhogy itt is lenne.

Előrendeltem egy külföldi oldalról (nem ebay, kpoptown) egy lemezt, és a drágább, nyomonkövethető szállítást jelöltem rajta be. Nem is volt ezzel probléma. Már rendeltünk innen csoportosan, ami hamar meg is érkezett, bíztam a feladóban. Nem is volt probléma a nyomkövetéssel se. Elküldték a számot, illetve az oldalt is, ahol megnézhetem merre jár a csomagom.

Vasárnap beérkezett Magyarországon ellenőrzésre a csomagom. Mivel nem történt változás szerdáig, így felhívtam a posta ügyfélszolgálatát, hogy mi történik. Ott segítőkészek voltak, mondták, hogy hétfőig biztos továbbítani fogják a csomagot.

Péntek hajnalban a posta apptól kaptam az értesítést, hogy a csomagomat továbbították a központi elosztóba. Örültem, gondoltam hétfőn, legkésőbb kedden már a kezemben lesz a lemez. Pénteken este kaptam az értesítést, hogy "Kézbesítés regisztrálva".

Én naív nem tudtam, hogy mit jelenthet ez, hát bementem szombaton a tizedik kerületi postára (Budapest 10 Posta, ahol az app szerint van, vagy mint kiderült nincs a csomagom). Ott egy nagyon bájosan flegma öregasszony közölte velem, hogy ezt bizony már kézbesítették, és bármit mondok se tud ő ennél többet csinálni, jöjjek vissza hétfőn a 17-es ablakhoz. Bár mérges voltam, gondoltam nem lehet mit tenni. Hazamentem.

Megnéztem a külföldi tracking oldalát, ahol többet tudtam meg, mint a posta appjában. Ott a központi elosztó után már rögtön az átvétel szerepelt. A külföldi oldalról viszont ezt tudtam meg:
13:33 06-Oct-2017 Arrival at Office of Exchange HU1475 
17:30 06-Oct-2017 Final Delivery HU1475
Tehát fél kettőkör beérkezett a tizedik kerületi postára, ahonnan fél hatkor már el is vitte valaki. 

Rengeteg postás fórumon jártam, hátha találkozok hasonló esettel, de nem. Még egy ismerős postással is beszéltem telefonon, hogy ő mit ajánl. Szerinte is furcsa volt ez az egész, ő is azt ajánlotta érdeklődjem meg hétfőn a postán. 

Visszamentem hétfőn. Innen lesz a dolog igazán felháborító. Közölte velem egy másik bájosan flegma öregasszony (mintha csak futószallagon gyártaná őket a posta), hogy ők csak a feladónak tartoznak elszámolással, ők nekem semmilyen adatot nem adhatnak ki, és amúgy se tudom igazolni, hogy az a csomag nekem jött volna (hiába volt nálam számla, kinyomtatott tracking, és lakcímkártya). Mondtam, hogy pénteken ez őket egyáltalán nem érdekelte, hiszen minden adat, lakcímkártya és irat nélkül odaadták valami jöttmentnek. Vonogatta a vállát. Írjak a feladónak, hogy bizonyítja, hogy egyáltalán feladta a csomagot. Illetve közölte, hogy csak ők érdeklődhetnek a csomagom holléte felől. Hiába fizettem ki a csomagot és a plusz szállítási díjat is, a hölgyet idézve "én azt nem nekik fizettem ki, így ők nekem nem tartoznak felelősséggel". 

Szóval itt vagyok most, magatehetetlenül, fogalmam sincs mit kéne tennem, vagy mit tehetek. Azt se bírom felfogni, hogy ez valakivel megtörténhet és annak ellenére, hogy ők hibáztak, még én vagyok az, akivel ilyen hangnemben mernek beszélni. Tehát önökhöz fordulok... Mit tehetek? A feladóval természetesen már felvettem a kapcsolatot. Pontosabban írtam nekik. Koreai oldal, így biztos bele fog tellni egy-két napba, mire válaszolnak. Addig viszont nem szeretnék itthon úgy ülni, mint akivel ilyet megtehetnek. Mehetek ezzel rendőrségre? Vagy fogyasztóvédelemhez fordulhatok ezzel? Mivel előre kifizettem paypallal, így szerintem az a csomag igenis az én tulajdonomat képezi. 

Üdvözlettel, 

Nikolett

Mit lehet tenni hasonl esetben?

Kedves Nikolett!

Az eseted valóban furcsa, hiszen a posta általános szerződési feltételei egyértelműen rögzítik a könyvelt küldemények átvételére vonatkozó szabályokat. Ezek közül ki kell emelni, hogy az átvételi jogosultságot megfelelően igazolni szükséges, így pl. a személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásával.

Az átvételi jogosultság igazolására vonatkozó szabályok tehát elvileg kizárják, hogy más nevében felvegyenek olyan küldeményeket, amelyek átvételére egyébként nem rendelkeznek megfelelő felhatalmazással. Megjegyezzük, hogy az általános szerződési feltételek ismerik a helyettes átvevő, illetve az alkalmi átvevő részére történő kézbesítés szabályait is, így pl. a címzett hozzátartozója is jogosult adott esetben a csomag jogszerű átvételére.

Elsőként javasoljuk annak áttekintését, hogy a levélben említett „külföldi tracking oldal” adatai mennyiben tekinthetőek megbízható információnak a csomag kézbesítésével kapcsolatban. Ha a csomaggal kapcsolatos adatok helyesnek bizonyulnak és a helyettes, illetve alkalmi átvevő részére történő kézbesítés is kizárható, akkor felmerül a posta részéről a csomag átvételére vonatkozó szabályok megszegése is. Ezzel kapcsolatban javasolható a cég részére egy írásbeli panasz megtétele, amelyet a kézbesítéssel kapcsolatos valamennyi okirattal együtt érdemes benyújtani. A posta a panaszra 15 napon belül köteles indokolással ellátott választ adni.

Ha a válaszban meghatározott indokolás nem felelne meg a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek vagy a cég általános szerződési feltételeinek, akkor a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz tehető ezzel kapcsolatban bejelentés.

A csomag esetleges elvesztéséért egyébként valóban a feladónak tartozik felelősséggel a posta a vonatkozó nemzetközi szerződésekben, más szolgáltatóval kötött megállapodások és a hazai törvényi rendelkezések szabályai alapján.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joska61 2017.10.12. 10:12:05

Ezt simán hazavitte valami postai dolgozó... De felháborító szokás egyébként a postánál, hogy csak a feladó érdeklődhet.

Kondom Keselyű 2017.10.12. 10:16:58

Az Újpesti postán hivatali csomagkezbesites esetén nincs szig ellenőrzés. Többször láttam, hogy a címzett adná, de a postás nem hajlandó ranezni sem, csak feliratja a sorszámot az elismervenyre.

Darth Revan 2017.10.12. 10:21:16

Nekem a brit posta okozott szamtalanszor "oromet" azzal, hogy rendszeresen rossz cimre kezbesitik a rendelesem.

Mivel a legtobbszor UK belul ingyenes a szallitas, ezert a Parcel Wizzard szolgaltatasat hasznalom, ami ad egy virtualis Eszak Irorszagi cimet, az oda kezbesitett csomagot pedig a DPD 3 euroert kezbesiti nekem Dublinban.
Igen am, de ugyan abban az ipari parkben, de teljesen mas iranyitoszammal, van egy masik hasonlo szolgaltato a Parcel Motel.

A Royal Mailnek meg parcel-parcel, tok mindegy alapon rendszeresen a Motelbe viszi a Wizzardhoz rendelt csomagokat.

A kuldemeny nem veszik el, de a Motelnel a beerkezett csomagot elviszik a dublini szortirozo depoba, ott kiderul, hogy nem az o ugyfeluknek jott, ezert visszaviszik belfastba es atadjak a wizzardnak. Igy neha egy het keses is bejatszik a hulye Royal Mail miatt.

De hogy valami pozitivat is irjak, nemreg uj szolgaltatasat probaltam ki az ir postanak (An Post). Kaptam egy ertesitot, hogy ajanlott levelem jott. Nem szerettem volna erte menni, ezert kiprobaltam az uj szolgalatasukat: az ujrakezbesitest uj cimre. ingyen volt es masnap csengetett is a postas bacsi az irodaban.

de hogy a temahoz is hozzaszoljak: valoban a feladonak kell a keresest elinditani, hiszen tenyleg o szerzodott a kezbesitesre.

FDToth 2017.10.12. 10:34:06

én is renegteget rendelek külfölsről, és megdöbbentő, hoyg külföldi nyomonkövetési appo, vagy honlapon menynire ponotsaé sés részletesen tájékoztatnk, a posta meg lem van maradva elég rednesn, illetve elég szűkszavűak.
Nem értem, miért kell minidg különcködni, miért nem lehet másolni (nem egy az egyben) külföldről dolgokat, ha azok működnek.
ott ugye a bkk elekontiksu bérlete. Pöcsöltek vele, elcsezsték. Ott vsna pl dánia, Koopenhága, bitang egyszerű az egész, miért nem küldtek ki tőlünk vkiket tanulmáynozni és kb hasonló módon megoldnia? lehet az túl olcsó és egyszerű lenne...

Terézágyú 2017.10.12. 10:35:45

@FDToth:
Hát ja, van aki meg minden szót elgépel... :)

Dezsike 2017.10.12. 10:46:29

El tudom képzelni, hogy a postás házhoz vitte a csomagot, becsöngetett, majd miután senki se nyitott ajtót fogta és becsúsztatta a résen. Velem is volt már ilyen... Tracking szerint sikeres kézbesítés, de tudtommal senki sem volt otthon aki átvegye. Hazaértem, a kerítés alatt becsúsztatva találtam meg.

Leadfoot 2017.10.12. 11:01:20

Épp most kellett feladnom egy csomagot, gyorsan megnéztem neten, mennyibe kerül.
Magyar Posta (csomagautomatába berakva): 2580 forint
Futárszolgálat (holnap házhoz jön érte a futár, van tracking): 1310 forint

Kell ehhez kommentár?

lakit 2017.10.12. 11:04:14

Csak panaszt tud tenni a poszter, mást nem. Esetleg a benyújtás után "megkerül", mert látják, hogy keresi valaki... vagy nem. Mostanában nálam azzal szórakoznak, hogy megjelenik a nyomkövetésben, hogy "sikertelen kézbesítés, címzett elköltözött" - persze senki nem keresett. Viszont mivel látom a nyomkövetésben, így elmegyek a postára és mindig előkerül, persze indok nincs, csak hümmögés. A kézbesítő postásoknak ("gyalogos", "autós") egyik esetben sem adták át.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.10.12. 11:11:03

@Leadfoot: na a csomagautomata az pont az, ami még jól működik, bár pont most lett jócskán drágább, mint korábban. Az tényleg gyors, nyomon követhető és eddig olcsóbb is volt (kisebb csomagok esetén), mint a versenytársak. Csak az egyik ellenfél kivonult, hipp-hopp árat is emeltek, nem is kevéssel.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.10.12. 11:46:56

Sajnos a szabály -akármennyire hülye is- tényleg az, hogy csak a feladó reklamálhat. Írd meg az eladónak, hogy bármennyire is úgy néz ki, hogy átvetted, ez nem így történt, ezért indítsa el a keresést a saját postájánál. Előbb-utóbb visszakapja a pénzét (postaköltség+kártérítés), és elküldi neked újra a cuccost. Én is jártam így, azzal az apró különbséggel, hogy a m. kir. pósta egy k.@ ritka autóalkatrészt tüntetett el, amit persze az angol eladó nem tudott pótolni, így visszakaptam a pénzemet. Kenhettem a hajamra.

Terézágyú 2017.10.12. 11:54:55

@Csokis:
"a m. kir. pósta egy k.@ ritka autóalkatrészt tüntetett el, amit persze az angol eladó nem tudott pótolni, így visszakaptam a pénzemet"

Egy baloldali DeLorean-ajtó volt? :P

KaTe 2017.10.12. 12:35:09

Engem az érdekelne, hogy a helyszínen miért nem lehet panaszt tenni/venni? Vagy ennyire visszataszító volt a flegma öregasszony, hogy inkább elmenekült a posztoló a postáról? Megértem, hogy nem jó konfrontálódni, pláne valami hápogó öregasszonnyal, de hát mégis csak egy szolgáltatást vesz igénybe az ember.

KaTe 2017.10.12. 12:37:10

@Csokis: Csak épp a flegma öregasszony nem azt állította, hogy ilyen csomag nincs és nem is létezett, hanem hogy ők már kézbesítették. Tehát az eladó is ezt az információt fogja megkapni. Ezek után miért is kártalanítaná a vevőt?

Im just here for the comments 2017.10.12. 12:52:59

De a postán is azt mondták, hogy a csomagot átadták a címzettnek, vagy ezt csak a külföldi appra alapozod? Nem lehet, hogy a csomagod egyszerűen kallódik valahol, a flegma postás öregasszony 'szott utánanézni, a külföldi feladó appjában meg nem a valóság szerepel? Nem mintha ördögtől való lenne a gondolat, hogy a magyar posta elhagy egy csomagot, csak ez a szövegből nem derül ki egyértelműen. Ha meg átadták egy random betérőnek az utcáról, akkor foglalkozzon velük behatóbban a bábolnai beteg csődör, bezzeg én vihetem a születési anyakönyvi kivonatom is, ha át akarom venni a 200 forintos íbéjes motyót...

(Am meg: futószalag; [...]hogy bizonyítsa, hogy [...]; bele fog telni. Érdekes, hogy sokakkal ellentétben tudja használni az igekötőket, de egy "telik"-en meg elhasal.)

Sanda gyanu 2017.10.12. 12:59:51

@KaTe: Azért megnézném az átvételi íven az aláírást, hogy milyen macskakaparás szerepel ott?

Ha én, mint jogos vevő a kezemben tartom a számlát és állítom, hogy nem kaptam meg, szerintem jogszerűen kérhetem annak a vizsgálatát, hogy vajon ki vette át helyettem? Nyomozza ki a posta belső biztonsági szolgálata! Nézzék vissza az esetleges biztonsági kamera felvételeket! Nézzék meg az átvételi íven az aláírást, vagy az átvevő személyi igazolvány számát, amit - gondolom - a postai dolgozónak be kellett volna írnia. Ha nem így történt, akkor tájékoztassanak, hogy a postáskisasszony milyen fegyelmi büntetést kapott.

Nouby 2017.10.12. 13:15:42

@Im just here for the comments: A magyar postán nem elhagyják és nem kallódnak a csomagok... Egyszerűen ellopják.

AzUtazó · http://utazzunk.blog.hu 2017.10.12. 13:57:18

Hát én biztos, hogy ráborítanám a postát ilyenkor a kedves flegma hölgyre. Régen sok éve még újságokat járattam házhoz. Egyszer nem jött meg az egyik, bementem a postára, hogy mi van? Mutatják, hogy átvettem alá van írva. Mondom érdekes. Irány haza megkérdezem a szomszédot, szoktunk ilyet csinálni. Ő nem volt. Mire vissza érek a postára már ott várt az újság, hogy bocsi elkevertünk... ja nevem meg véletlenül került a lapra...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.10.12. 14:05:50

@Terézágyú: Nem, egy Fiat X1/9-hez való tömítés a szélvédő és a tető közé. Abból sem gyakori a jó állapotú.
@KaTe: Mert vannak a világnak olyan részei, ahol ha a vevő állít valamit, akkor azzal foglalkoznak. A kinti posta a feladó panaszára hivatalból elindít egy keresést, kikéri a magyar bizonylatot, amire a címzett azt fogja mondani, hogy ez nem az ő aláírása. (Mellesleg meg az ilyesmit vagy hitelkártyával szokás fizetni, ahol ott a charge back, vagy PayPallal, ahol szintén vissza lehet vonatni a fizetést.)

230e 2017.10.12. 14:39:28

Mai beírás a prohardver egyik fórumában, hogy az MPL-es szállítással lakcímre rendelt gáztűzhelyért be lehet menni a postára.

Egyébként meg lassan jön a "Balck Friday" és a szokásos karácsonyi őrület, lehet felkészülni.

Darth Revan 2017.10.12. 15:08:51

@KaTe: "ők már kézbesítették"

de az se mindegy, hogy kinek.
nem tudom a magyar postanal hogy megy, de az atvevo nevet es alairasat rogzitik konyvelt kuldemenyek eseteben jobb helyeken. ergo ha nem a cimzett neve/alairasa van rajta, akkor a postanak karteritest kell fizetnie.

Permetező 2017.10.12. 15:46:41

@Nouby: az en sztorim makos, nekem egyszer egy 60ezres vga-t adtak fel a sajat dobozaban! ugy hogy nem is volt leragasztva a doboz!!! o.o
Es megjott pedig siman kilophattak volna belole a qrva anzsukat.

kisqtya33 2017.10.12. 18:32:30

@Nouby: bizony így van ezért csak nyomkövetéssel szabad rendelni mert ami nem trackinges annak lába kél, na ja a posta sz@rul fizet, kell a keresetkiegészítés :-)

NMEszeme · mernokiszem.blog.hu 2017.10.12. 19:18:24

Egy rendes ügyfél hívót képtelenek beüzemelni, hogy tudnának akkor csomagot kiszállítani, iratokat ellenőrizni stb.. mernokiszem.blog.hu/2017/09/11/posta_esz_veszto_ugyfelhivo_de_minek

reunalla 2017.10.12. 20:40:57

Nekem jön egy magyar webshopból pakkom, feladó 1 napja küldött nyomonkövetési számot, ma sms jött a postától, hogy majd kapok smst, amikor hozni akarják. Nyomonkövető szerint nincs ilyen csomag

fingerbangs 2017.10.12. 21:23:30

ilyen velem is volt, nem a posta a hunyó hanem a feladó, egy másik pesti címzett trackingjét adta meg a panaszos beszédhibás ügyfélnek akinek mindenki flegma

a csomagot a valós címzett átvette, panaszos a feladóhoz fordulhat aki látni fogja, hogy más címre ment a csomag mint a tracking és visszaadja a pénzt vagy majd megérkezik a jó csomag is, panaszos meg kicsit lazítson, igazi pattogós undorító ügyfél

papierusz 2017.10.12. 21:45:45

Fenét ilyen már velem is történt, egyszerűen megszívatott a külföldi webshop, más vevő más tracking azonosítóját küldték el. Indítottam egy dispute-ot, de nem tudtak rá reagálni mert addigra az AliExpress letiltotta őket. Kivártam a dispute öt napos lezárását és az AliExpress visszatérte a pénzt a számlámra. Még kerestem is az árfolyamváltozáson.

anr96 2017.10.12. 23:25:33

Én is jártam így és több ismerős és kollégám is, egyszerűen rossz vagyis más csomag/ajánlott azonosítót adott meg a feladó.

Egyébként ez nem a posta hülye szokása, hanem amíg át nem veszed és/vagy kifizeted a csomagot addig jogilag a feladóé.

azbest 2017.10.13. 00:41:55

@anr96: kivéve, amikor autó diagnosztikai rendelést találnak, mert akkor kiadják egy jogász szakértőnek, hogy állapítsa meg, nem történt -e jogsértés. A jogász szakértő pedig hogy-hogynem a jogvédő cégnél is dolgozik, akik azonnal fenyegető levelet küldenek a címzettnek és egy meghatalmazást, hogy saját magukkal szemben ők képviselhessék, mindezt néhány tíz vagy száz ezresért cserébe.
Van pár ilyen történet a postázós fórumokon. Valahogy akkor minden nav hivatalnok, jogvédő és postás csak a markát tartja, de fel sem merül, hogy még nem került a címzett tulajdonába és honnét tudná az, hogy kalóz cuccot küldenek vagy hogy a nav privát cégek védelmében is dolgozik.

Artie 2017.10.13. 06:51:24

Open dispute paypalon, akkor visszakapod a pénzt.

A királyi postáról annyit, hogy az osztrák posta az amazon salzburgi központjából feladott csomagokat Magyarországon nem a magyar postának adja át.

esef 2017.10.13. 07:19:40

a 10.kerületi királyi posta egy tróger fasszopó brigád
nekünk a céghez 2-3 hetente, mikor hogy de inkább 3 hetente jött a leveles postás (a kurva anyját kézbesítő, az a normálisabbak megtisztelő címe csak), minden ilyen 3 hét utáni alkalomkor mentem be panaszt tenni, a sokadik után baszták ki a leveles postást. aki meg kijött és beszólt, hogy most örülhetünk... jelen pillanatban egy folyamatban levő ügyünk van, valaki átvette helyettünk a Kormányhivatalból jött, táppénz harmad fizetéséről szóló határozatot (kamu átvevő név és igazolványszám), nekünk kell bizonygatnunk, hogy ilyen nevű dolgozó soha nem is volt nálunk...

különvélemény 2017.10.13. 07:48:39

@anr96: "és/vagy kifizeted a csomagot addig jogilag a feladóé."

Külföldi rendelésnél 100%, hogy már kifizette, így jogilag az övé.

Jamiz 2017.10.13. 07:56:59

Nekem egy német webshopból rendelt GPS órám lopták ki a csomagból a napokban. Átvettük, és egy koszos, fél pár cipő volt benne, tehát a szállÍtás során kicserélték. Ügyfélszolgálatot többszöri próbálkozásra sem értem el, végül párom beszélt velük, így megkaptam, hogy hol tehetek személyesen panaszt. A Verseny utcai elosztóban szintén nem túl kedves, idősebb hölgy fogadott, közölte, hogy mi átvettük, mi is kicserélhettük. Tehát én vagyok kb. csalónak beállítva, azért rohantam a munkaidőmben ezt intézni... Ezután felvették a panaszom, bár nem voltak a helyzet magaslatán. Később írtam egy levelet a központi panaszbejelentőre biztos, ami biztos elven. Arra két nap múlva jött egy válasz, hogy fogadták. "Sajnos" hosszú ideig éltem külföldön, így próbáltam a probléma forrásában kezelni az ügyintézést, de kezdtem belátni, hogy nem sok sikerrel járok. Végül írtam a webshopnak, ahol évek óta előfizető, rendszeres rendelő vagyok, akik mélységes elnézésüket kérve azonnal visszautalták a pénzem. Rendeltem egy másikat egy bécsi címre, másnap meg is érkezett gond nélkül. Eközben a Postáról még mindig nem érkezett kielégítő válaszom, pedig e-mail címet adtam meg az ügyintézés gyorsítása miatt. Ez már belső lopás, amit igazán ki lehetne vizsgálni, mert aki ilyet tesz, rendszeresen teszi. Többé nem rendelek magyar címre, amit a webshop külön kért is tőlem. :( Kíváncsian várom a Magyar Posta lépéseit...

mt-03 2017.10.13. 08:33:23

nekem a portugaliabol (azaz eu-n beluli) 300eur-ks regisztralt csomagomat loptak el. 1 honap azzal telt hogy hitegettek, ne izguljak regisztralt az nem tunhet el sok a munka stb.
aztan jott a hivatalos nyomozas, ez 1 honapig tartott. a 30. napon jott az email hogy nekik joguk van ujabb 30 napig nyomozni. ujabb 30 nap azaz osszesen 3 honap utan meglett a nyomozas eredmenye ami 2 szo volt: eltuntkent kezelik. kesz, jogom semmihez hiaba en fizettem, a felado reklamaljon.
az eltunes ferihegy es a kezbesito postara valo elkuldes kozott tortent. gondolom senki nem vezette a furgont ezert nem lehet tudni ki a tolvaj...

sakkosfx 2017.10.13. 08:42:06

Nem kellett volna haveroknak átjátszani a Posta vezetését! Főleg nem olyannak aki hülye hozzá csak mert haver! Azóta sokkal több baj van a Postával mint előtte!

joska61 2017.10.13. 09:06:46

@sakkosfx: Szerintem a színvonal semmit sem változott. Nem javult, de nem is romlott. Jó régen olyan szar, mint most.

axolotl77 2017.10.13. 09:12:18

Kicsit off, de jól jellemzi a postát: Hogy a rákos faszban találhatom meg az ajánlott levelet a postaládában? Azt valakinek alá kellett írnia! Nyilván a postás nem akart szarakodni pár gramm pluszteherrel.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2017.10.13. 09:12:52

Sajnos ez valóban nem olyan ritka eset.
Nekem is volt, hogy az eladó rossz tracking numbert adott. Láttam hogy felvették, de Svájcban, pár napra meg megjött az enyém is.
Persze ettől még panaszt kell tenni, amit ki kell vizsgálniuk.
Tudom hogy divat szidni a postásokat, de olyan kevesen vannak, hogy már sajnálom őket. Kemény meló, nem túl sokat fizetnek, örülök hogy egyáltalán még vannak.
Emiatt szinte bárkit felvesznek és akkor jönnek a gondok.
Nemegyszer csíptem el beszélgetést, ahol arról volt szó, hogy ki mikor ment/megy külföldre tőlük és hogy akkor mi lesz, mert így sem bírják.
Tavaly is gondok voltak karácsonykor, most is számítani lehet rá.

Alauda Arvensis 2017.10.13. 09:18:05

A magyar postán keresztül bármilyen dolgot, aminek pénzbeli értéke van, küldeni nem szabad. Sokan leírták már más oldalakon is. Nekem is volt rossz tapasztalatom, legfeljebb az próbálkozzon vele, aki szereti a "vajon megkapom e sértetlenül" érzéssel járó stresszet. A posta amúgy ha akarná simán visszakövethetné, hogy ki adta ki a csomagot, kinek a kezén ment át utoljára, azaz ki a felelős, de jól látható a cikkből is, hogy nem áll érdekükben. Leszarják.

Katika Kiss 2017.10.13. 09:49:13

@joska61: @különvélemény: Ez nem egy "felháborító szokás", azért csak a feladó érdeklődhet, mert ő áll szerződésben a postával. Ez például Németországban is ugyanígy van, ott a címzett csak végső esetben kérvényezheti a csomag felkutatását, ha a feladó nem hajlandó rá. Egy elveszett csomag árát is a feladónak térítik meg, nem a címzettnek.

Ezért tűnnek el az Ázsiából rendelt csomagok rendszeresen, mert kicsi az esélye, hogy bármilyen panasz célba ér és biztos, hogy az ázsiaiak nem fognak valami kis helyi posta magyar ügyintézőjével kommunikálni.

különvélemény 2017.10.13. 10:29:33

@Katika Kiss:
Ez nem teljesen így van, ugyanis, ha a feladóvevényen a te neved és a te címed szerepel, és azt valaki felvette a nevedben, akkor a te neveddel, a te adatoddal élt vissza valaki, és a te aláírásodat hamisította oda, amiben te vagy az illetékes.

Mérő Péter 2017.10.13. 11:05:07

Pár éve egy haver küldött egy Nike cipőt az USA-ból, amit Európában nem is orgalmaznak. Hiper-szuper akció volt, pár fitiyingbe került. Posta "állítólag" kézbesítette, soha nem kaptam meg. De megnyugtató volt egy postás lábán viszontlátni. Meg is dícsértem a szép cipőmet, szegény postás faképnél hagyott és elszaladt. Reklamálni? Ugyan már, minek? A vezetők tudnák megszüntetni ezt a kuplerájt a postánál, de láthatóan nem sikerül nekik, vagy nem is igyekeznek olyan nagyon.

FF 2017.10.13. 11:05:17

A Magyar Postát földig kell égetni, a helyét sóval beszántani.

Neten meg csomagküldős kézbesítéssel rendelek. Akkor is, ha feláras.

2017.10.13. 11:25:17

haha, mondom a titkot: lehet, hogy még nem vitte el senki se, ott van a postán, és megpróbálják majd kivinni. Én vidéken lakom, látom jön a csomag, ilyet látok: csepeli posta, kézbesítve..
Na mondom ez vicces, mi a francot keresne csepelen egy másik városba menő csomag, de mivel már volt ilyen, vártam 2 napot, és tadaaam.. megjött a csomag. Ha a posztoló nagyon szeretne tenni valamit, első lépéskent a posta weblapján bejelenteni az eltünt csomagot (van ilyen kattingatós valami), sokat nem ér, de akkor a rendszer azért rátekint, lehet, hogy az öregasszonyt is kötelezi a rendszer, hogy nézzen utána valójában mi van.
A második lépés, hogy ismeretlen tettes ellen lopás miatt feljelentést tenni, ha neked nem adnak ki adatot, majd a rendőröknek ki fognak.
Ami ebben a legidegesitőbb, hogy aliexpresszről rendeltem, az eladó megkapta, hogy kézbesítve, nekem meg nem volt csomagom, és írták, hogy ugyan már okézzam le. Nulla esélyem lett volna a buyer protection-al visszaszerezni a pénzt.
Egyébként a posta MÁR elesett, ha a csomag vámköteles, minimum 3 hét várakozás(néha 5) van magyarországon (vagyis többet ül itthon a postán, mint a teljes szállítás). Eljutottunk odáig, hogy tilos olyan csomagot rendelni külföldről, ami vámköteles, mert iszonyat lassúak. Ráadásul régen ingyen volt a vámügyintézés, mára már 3000 ft. Ha nem kérek vámügyintézést, akkor meg 1000 forint, hogy nem vámkezelik.. vicc :)

mézesmackócskácska 2017.10.13. 11:27:59

Kivégezni eltörölni sóval beszántani. Gyülölöm mint a szar. Szar szemét cég szar szemét alkalmazottakkal.

2017.10.13. 11:34:46

@axolotl77: nemkell aláírnia, elég ha bedobják, és kézbesítettnek tekintik. van a saját kézbe, az az amit a kezedbe akarnak nyomni.

2017.10.13. 11:37:38

@mézesmackócskácska: nemmindegyik az, itt pl a kézbesítők normálisak, jóban vagyok velük, nekem most a belső csomagelkeverő brigáddal van csak bajom.

Dr Gregory House 2017.10.13. 12:06:47

Miért, ki mondta, hogy csak nagyban lehet lopni következmények nélkül? Ugye, Ugye!

blckrainbow 2017.10.13. 12:26:17

én is megjártam párszor, ezért NAGYON tudom ajánlani annak, akinek lehetősége van rá - a csomagot ne a saját címére, hanem egy cégnévre kérje, mondjuk oda, ahol dolgozik. azt nem merik ellopni a magyar postások.

axolotl77 2017.10.13. 12:46:56

@okostojas007: Utánaolvastam most. Tényleg igazad van. Attól ajánlott, hogy a feladónak van egy kis cetlije, hogy ő feladott valamit. Aki meg várja/kapja a levelet csak reménykedhet. Fasza! És 410 forintért ennyit tud vállalni a posta! Vagy ennyit sem.

2017.10.13. 12:55:45

@axolotl77: igen, ez arra jó, hogy a feladó elmondhatja, ő elkülte, és bizonyítja, hogy kézbesítve lett (ha nem kaptad meg, akkor is). Így lehet jól keresni, a meg nem kapott felszólító levelek extra büntetésén.

Seravy 2017.10.13. 15:32:56

Rendőrségi feljelentés?
Mivel a csomaghoz alá kell írni, és te nem tetted meg, vélelmezhető hogy vagy valaki hamis aláirással vette át a csomagot vagy a "kézbesítő" maga tulajdonította el azt, tudomásom szerint mindkettő bűncselekény?

De legelőször, kérd az eladótól a feladáshoz használt nyomtatványt bescannelni (nálunk az a zöld ajánlott cetli, külföldön passz), hogy legyen bizonyiték hogy te voltál a címzett és nem a feladó írta el a neved/címed/adott neked rossz követési számot mert akkor nem is a posta a hibás.

baszás közben dúdoló édesapa 2017.10.13. 15:55:14

@Seravy: "Rendőrségi feljelentés?"

50000 Ft felett. Nemtom milyen lemezt rendelt, de egy 1000x2000x10 mm-es melegen hengerelt acéllemez (162 kg) csak 46000 Ft.

Lengyelpiac Hu 2017.10.13. 16:01:09

@Mérő Péter:
Megfelelő körökben ezt a jelenséget "béren kívüli juttatás"-nak nevezik.

különvélemény 2017.10.13. 20:34:44

@baszás közben dúdoló édesapa:
Nem a lopás a lényeg, hanem a személyes adatokkal visszaélés, aláírás hamisítása, stb-, aminek nincs értékhatára. Elvileg a szig. számodat rá kell írni az átvételhez és alá is kell írjad, ez mindkettőt kimeríti.

Kondom Keselyű 2017.10.13. 21:29:48

Az,hogy a cimzettnek semmi joga sincs,szerintem nonszensz. Mar az is necces lenne ,hogy a felado beleegyezese kell,hogy a cimzett eljarhasson,de meg erre sincs lehetoseg.

Permetező 2017.10.14. 15:22:03

@Kondom Keselyű: a szerv donoroknal is igy van a cimzet nem tudhat semmirol

Alf56 2017.10.16. 08:50:13

Ismerve a 10-es posta rendszerét, egyáltalán nem csodálkozok.
Én pl kaptam már kézhet csomagot úgy, hogy a nyomkövetés szerint BCSKÜ3-ban volt.
NEM kaptam csomagot úgy, hogy a 10-es posta 12 (!!!) nap után értesített, hogy át kéne vennem.
Vissaküldték.

joska61 2017.10.16. 11:04:30

@Katika Kiss: Szerintem viszont de, felháborító szokás. Ott talán magyarázható, ahol utánvétes, vagy ingyenes csomagról van szó, de ahol egy általad már kifizetett terméket tartalmaz a küldemény, ott a címzett tulajdonáról van szó. Tehát felháborító, hogy nem kérdezhetem meg, hová tették a cuccomat!

GGy 2017.10.17. 08:27:25

@Leadfoot: Én Cambridge-be küldtem csomagot.
Magyar Posta, 20 kg, 6-8 nap, 33 000 Ft
DPD, 30 kg, 3-4 nap, 9000 Ft.

Tood 2017.10.17. 10:16:08

@GGy:
Érdekes. Mi kora tavasszal akartunk küldeni két esküvői meghívót rokonoknak tengeren túlra. 2 db A4-es párnázott borítékról volt szó. Egyik Kanadába ment, másik USA, New York. Biztosra akartunk menni, így nemzetközi csomagszállító céggel akartuk küldeni. UPS-nél és DHL-nél érdeklődtünk. Mind a kettő horribilis pénzért és kézbesítési határidővel vállalta volna. 18000 Ft/boríték és 7-9 nap. Az állam leesett. Ez valahogy ellenment az elveimmel így elkeseredésünkben bátorságot vettünk magunkon és bementünk egy 3. kerületi postára. Expressként feladtuk 580Ft / boríték áron. Azt mondták, hogy 5 nap a kézdesítés. Ezt kétkedve fogadtuk, de úgy voltunk vele, hogy legalább az esküvő előtti hetekig érkezzen meg. A meglepetés akkor ért, mikor 4 napra rá írt facebookon a new york-i rokonunk, hogy megkapta a meghívót. Másnap hívott telefonon a kanadai rokonunk is, hogy köszönik szépen a meghívást.
Szóval meglepő volt a gyorsaság és a kedvező ár..

Brokkoládé 2017.10.26. 20:04:44

Sajnos a Magyar Posta jelenleg az összeomlás szélén van. Lásd postásnak mindenféle jöttment alakot felvesznek, akik aztán a leveleket vagy bedobják a postaládába vagy nem, az ingyenes eb.y es csomagokat szintén, ha nem fér bele, fel a postaláda tetejére...Aztán ha valamelyik szomszédnak megtetszik, akkor hopp...És keresheted a csomagodat. Mindezt azért, mert -3- hetes eset, a postás lusta volt feljönni. (Lift van) és nem talált otthon (egész nap otthon voltam.) Ezek után panasz, majd azóta a 3. postás van aki elmondta, hogy 8 általánossal és 0 tapasztalattal szemmel láthatólag életre alkalmatlan egyéneket vesznek fel, mivel a képzett és jó munkaerő szépen lassan elfogy....Igazi idill már amikor névről ismertük a postást, aki kedves mosolygós ember hírében állt és mindenki becsülte....(szipp :( ) :D
süti beállítások módosítása