Tékozló Homár

Magad uram, ha szolgád nincsen

2017.11.09. 12:01 | Homár Hilda | 32 komment

problemsolved504226.jpg

András nem egy bonyolult dologra vágyott, csak tévére és internetre az utca túlsó oldalára költözés után is. Jelentkezett is a Telekomnál. Aztán amikor a tesze-tosza ügyintézés, a hibás adatbázis és az éves rendes árokásó időszak lezárulásának gonosz triója együttesen kezdte fenyegetni a fűtés bedurrantós, tévé elé kucorodós idilli téli estéket, a tettek mezejére lépett, és egyszerűen meghekkelte a rendszert. Ami nem szép, de a rendszer hibáira elég szépen felhívja a figyelmet.

Sziasztok,

a történetem a következő,  idén szeptember elején kezdődött és a mai levéllel, amit mellékelek csúcsosodott ki.

A régi házunkból új házba költöztünk, ezért kértem a szolgáltatásaim költöztetését. Az első meglepetés akkor ért, amikor közölte az ügyintéző, hogy az új címünkön nem tudnak szolgáltatni. 

Ez leginkább azért volt meglepő, mert az utca egyik oldaláról, a 3-as számból kb. 30 méterrel odébb a másik oldalra a 6-os szám alá költöztünk. A terület beépült 17 éves parcellázás és az összes szomszédnak van mindenféle telekomos szolgáltatása. Ezt el is mondtam az ügyintézőnek, aki arra jutott, hogy továbbítja az illetékes kollégáknak kivizsgálásra.

Ezt követően beszéltem a cég helyi szerelőjével aki megerősített abban, hogy márpedig a telekhatáron van a Telekom vezetéke és hozzájárult ahhoz, hogy megadjam az ő telefonszámát amennyiben a műszaki kollégák megakadnának. 

Eltelt 10 nap, felhívtam a céget. A telefonos kisasszony azzal a szomorú hírrel állt elő, hogy pont akkor kapták a választ a műszakisoktól és sajnos az új címemen semmiféle szolgáltatásnem érhető el.

Ismét előadtam a mondandómat, miszerint nem tartom életszerűnek, hogy egy lefedett terület kellős közepén pont ez az egy telek van ami kimaradt. Jeleztem nekik, hogy az aknájuk az én telkem határán van, kb. 20 métert kell ásni a bekötési pontig, ha valamiért tényleg nem lenne már kiépítve a cső és én ezt örömmel és dalolva bevállalom. Abban maradtunk, hogy felveszik a reklamációmat és továbbítják sürgős kivizsgálásra a műszakis kollégáknak. Ezt még megfejeltem, megadtam a helyi szerelő elérhetőségét, hogy ha pánikba esnek, mert nem tudják megoldani a problémát, akkor őt felhívhatják.

Eltelt ismét jó néhány nap, már szeptember végét írtunk. Telefonáltam. Azt a választ kaptam, hogy a műszakis kollégák még keményen dolgoznak a problémán. A gond az volt, hogy  elvileg van egy olyan szabály, miszerint nov 1-március 1 között tilos ásni, így ha kicsúszok az időből akkor tavaszig a falat nézzük és füstjelekkel kommunikálunk, és miután az ásó brigád 2-3 hét várakozási idő után jön, így már aggasztóan közel volt a november.

Arra jutottam, hogy az elém állított falakat egyszerűbb lesz megkerülni, mint annak a lebontását megvárni. Kiegészítésként el kell mondanom, hogy az építkezésünk úgy nézett ki, hogy a 2-es szám alatt építkező rokonainkkal közösen megvettük a 4-es telket, melyet megosztottunk és hozzácsaptunk a másik két telekhez, így ez a "szám" megszűnt. Maradt a 2 és a 6.

Felhívtam a Telekomot, és nekik szegeztem a kérdést, hogy vajon a 4-es szám alá el tudnak-e költöztetni. A válasz az volt, hogy ott sincs kiépítve a szolgáltatás. Itt már nem akartam megállni, így megkérdeztem, hogy a 2-es szám alá el tudnak-e költöztetni? A választ előre tudtam, mert a rokonaink költöztetése már folyamatban volt, így nem lepett meg, hogy az ügyintéző azt mondta, igen, ott minden szolgáltatás ki van építve. Na, erre lecsapva, neki szegeztem a kérdést, hogy akkor megrendelhetem-e a költöztetést a 2/b szám alá? A válasz rövid bizonytalanság után egy igen volt. Meg is rendeltem, kértem, hogy lehetőleg sürgősen történjen meg.

A költöztetés meg is történt, bekötötték az összes szolgáltatást a 2/b-be ami ugye igazából a 6-os szám.

A történet pikantériája, hogy amikor itt volt az ásós csapat, akkor volt náluk egy matávos közmű térkép, amin a 6-os szám előtt be volt jelölve, hogy hol találjuk a cső végét. És pontosan ott is volt. Na ez volt az a telekomos térkép, amire a műszakis kollégáknak az alatt a néhány hét alatt rá kellett volna nézni és valószínűleg néhány kattintással rendbe tenni a nyilvántartást.

Még egy érdekesség: ránéztem a Telekom honlapján a tv csatorna listára, és miután be voltam jelentkezve, így automatikusan beírta a náluk szereplő címemet, azaz a 2/b-t. Meglepetésemre a honlap szerint ezen a címen nincs elérhető tv szolgáltatás. Erről is mellékelek egy képet.

üdv

András

A poszt megjelenése után jelentkezett a Telekom:

Tisztelt Ügyfelünk,

Kérjük, küldje meg elérhetőségét a segitunk@telekom.hu címre, hogy mielőbb egyeztetni tudjunk Önnel a probléma kivizsgálása és rendezése érdekében.

Az okozott kellemetlenségért ezúton is elnézést kérünk, és köszönjük megértését.

Üdvözlettel:

Telekom

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megcsippeltem azt beletettem az egyhat vétéit 2017.11.09. 12:11:59

Hát igen, ez szívás. De a konkurenciának ennyire rossz ott a szolgáltatása, hogy érdemes volt ezt végigjárni?

Tehetséges ugandai buzi 2017.11.09. 12:35:46

A postba nem került bele a mellékelt térkép.

Baluci 2017.11.09. 12:45:16

@Tehetséges ugandai buzi: Én is tűvé tettem... hiába! :)))

Monsta 2017.11.09. 12:49:53

De akkor ez most happy endes sztori, ha jól értem.

ozur 2017.11.09. 13:15:47

Ezt valaki érti?

nyúúlacska 2017.11.09. 13:24:36

MELLéklet nélkül én ezt nem értem.

Nick-son 2017.11.09. 13:37:23

Ezek barmok.

Közben annyira biztosak a dolgukban, hogy három ügyintéző négyfélét állít megingathatatlan magabiztossággal. Szerencsével lehet olyanhoz kerülni amelyik tudja is hol van és mit csinál.

Poszter ügyes.

KaTe 2017.11.09. 13:53:16

@ozur: A poszter új házszámát valaki hibásan vitte fel a Telekom rendszerbe emiatt a központban úgy látták nincs szolgáltatás kiépítve a címen. Poszter nem akart fél évet várni, míg kijön egy Telekomos szaki, aki megállapítja hogy valóban van kiépítve szolgáltatás az ő címén is, ezért poszter kitalálta, hogy akkor a rokona címére (aki telekszomszéd) kéri a szolgáltatás, illetve kitalált egy címet: 2/b. Telekomosok kijöttek, megállapították hogy tényleg tartozik a hatos házszámhoz is kábelcsonk, azt gyorsan berántották a posztolóhoz, így mindenki örült. Kérdés, hogy mennyire szabályos, hogy a Telekomosok 2/b-re számláznak, miközben olyan cím nem létezik. Jól értelmezem?

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.11.09. 14:04:45

@KaTe: az hagyján hogy oda számláznak, de hogy vettél fel egyáltalán a nem létező címet? Vagy erre semmi check nincs? De akkor meg hogy állíthatják, hogy egy bizonyos címen vagy vagy nincs szolgáltatás, ha így ad hoc módon kötnek szerződést, gyakorlatilag bemondásra? Egy állatkert a Magyar Telekom.

Terézágyú 2017.11.09. 14:41:21

@KaTe:
"Telekomosok kijöttek, megállapították hogy tényleg tartozik a hatos házszámhoz is kábelcsonk, azt gyorsan berántották a posztolóhoz, így mindenki örült. Kérdés, hogy mennyire szabályos, hogy a Telekomosok 2/b-re számláznak, miközben olyan cím nem létezik. Jól értelmezem? "
Szerintem nem :)

A 2. szám alatt ki volt építve a kábel, mellette a négyesen nem, illetve a hatoson sem. Mivel a négyes meg is szűnt, ezért a hatos tulképpen a kettes szomszédja lett - de oda nem vállalták a kiépítést, mert nem vitték volna át a kettesből. Viszont a kitalált kettőbébe átvitték - ami nem más mint a hatos :)
És utólag derült ki, hogy a hatos mellett is volt csonk :)

Sluck Ödön 2017.11.09. 15:21:43

Volt egyszer egy Augiász nevű ókori ember. Mintha neki lett volna hasonló telekommunikációs cége.

Terézágyú 2017.11.09. 15:46:16

Egyébként ez a poszt "vótmá" - és akkor is az volt a véleményem, hogy ekkora fejetlenség van a telekomnál, illetve ennyire szigorúan van szabályozva, hogy aki beírhatja a rendszerbe, hogy ki van építve ott is, az nem ért az egészhez, nem fog beírni semmit magától, aki meg ért hozzá, az nem nyúlhat a rendszerhez, illetve nem is foglalkozik a "irodisták hülyeségeivel". És ugye a térképet se nézte meg korábban egy okos ember, aki ért is hozzá, meg joga és szándéka is van arra, hogy kijavítsa a rendszerben ezt a hibás részt...

Ludmilla a Beta 2017.11.09. 19:01:27

Engem simán elhajtott a UPC is hasonlóval. Társasházba költöztem, de a UPC közölte, hogy az adott címre nem szolgáltat. Mondtam, hogy de hát bent van a kábel a lakásban, az előző lakónak volt előfizetése, csak magával vitte. A szomszédaimnak is van. Más szolgáltató nincs az utcában. Akkor kitalálták, hogy szolgáltatnak, de csak korlátozott számban, mert nem bírja el a rendszer. Akkor feladtam, egészen pár hónappal későbbig, mikor megláttam egy ügynökös UPCs szórólapokat aggatni a hirdetőtáblára. Na, akkor borultam ki, és kiabáltam rá, hogy mit ragasztgat itt, mikor én hónapokon keresztül könyörögtem a UPCnek. Csodálkozott, hogy ő most is a házba jött szerződést kötni. Aztán kötött velem is, kijöttek, bekötötték. Mint kiderült, valami adminisztrációs hiba miatt a plusz emelet, amit néhány éve építettek a házra, nem került be a UPC rendszerébe. Hogy mi a tanulság? Nem tudom. Talán, hogy ne hívd fel az ügyfélszolgálatot, ha valamit akarsz, hanem hívj egy ügynököt...?

Aegopolis2 2017.11.09. 21:11:55

"megbindzsizte"??? Ilyen hülye szó létezik egyáltalán? És mi a francot jelent?

szombi 2017.11.09. 22:54:08

Én simán áthúztam volna a drótot a 3-asból a 6-osba. Csak 30 méter...

Kodomo 2017.11.10. 00:10:30

A létesítés helye és a számlázási cím nem kell, hogy azonos legyen. Létesítés akárhol (2/b), számlázási cím meg 6.

Jossarian 2017.11.10. 05:37:27

@Aegopolis2: letezik. Nem a szo hulye, te vagy muveletlen

netrunner71 2017.11.10. 07:34:08

@Jossarian:

A szó létezik, csak nem azt jelenti amire a jóképességű indexes gondolt.
Poénkodni próbált, csak nem jött be.
Bindzsi: Börtönszleng, Kis méretű, házilag barkácsolt rádió, melyet elítéltek készítettek a börtönben, amikor még tiltva volt a rádiózás a zárkában.
( forrás: mek.oszk.hu/adatbazis/lexikon/phplex/lexikon/d/szleng/sz22.html )

.Manyecska 2017.11.10. 07:59:27

@Crazy 1zenkáttű: ..Isten útjai kifürkészhetetlenek :D..

Merlot 2017.11.10. 10:04:40

De csak hajrá, tovább a létszámleépítés útján! Akkor is kirúgják onnan a legjobb kollégákat, elismerten stratégiai területek első számú vezetőit is beleértve, csak hogy biztosan nyereségesebb legyen a cég évről-évre.
Hogy a konkurencia elviszi az ügyfelek tömegét, az ezek szerint nem baj.
Csak tudnám, akkor miből származnak a bevételek???

Merlot 2017.11.10. 10:22:24

@Megcsippeltem azt beletettem az egyhat vétéit:
"De a konkurenciának ennyire rossz ott a szolgáltatása, hogy érdemes volt ezt végigjárni?"

Sajnos a Telekom 19, a konkurencia egy híján 20.
Olyan neves településeken sem éri meg minden NAGYobb szolgáltatónak beszállni a kommunikációs bizniszbe, mint Balatonfüred.
Az egyik főutcában internet szolgáltatóként van kettő, persze a legdrágábban szolgáltatók.
A legkedvezőbb díjakon dolgozó országos cég persze nincs jelen Füreden...
Így aztán pofátlan mértékű díjakat kérhet a másik kettő.

eßemfaßom még áll 2017.11.10. 11:04:59

Anno nálunk is azt mondta a telekom rendszere, hogy nem tud internetet szolgáltatni. Én úgy oldottam meg a problémát a posztolónál némileg kevesebb szervezkedéssel, hogy felhívtam az .xternet-et ők tudnak-e netet adni az adott címre, mondták, hogy persze, telekomos dróton, megrendeltem tőlük, ők kiküldték a telekomos szerelőket akik behozták a drótot a nagyszobába, az .xtrenet meg elindította a telekom drótján a netet. A T meg bekaphatta.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.11.10. 11:10:36

Anyósom költözött, kértük a szám átvitelét, plusz tévét és netet az új lakásba. Egy-két hét múlva telefonált a matávos szerelő, és közölte, hogy akkor a jövő héten kijön, falikárpit vezetékkel körbemegy a házon, kifúrja az ajtó tokot, és már kész is van. Mondtam, hogy az nem lesz büfé, mert 10 megás net és tévé is lett rendelve, az a két szál rézen nem fog hasítani. Hát, azt ő nem látja, mert neki csak egy analóg vonal áthelyezés van a munkalapján, a bővítésre nyilván másik lap lesz, és más csinálja, máskor. Mondtam, hogy ezért ne jöjjön, mert be sem engedjük csak arra, hogy szétcsessze a lakást.
Telefon az ügyfélszolgálatra, sokadikra lett valaki, aki egyesíteni tudta az áthelyezést és a fejlesztést, majd kaptunk új szerelőt, új időponttal.
Két hét múlva ki is jött a csóka, és közölte, hogy csak úgy lehet bekötni a lakást, hogy kábelcsatornával körbemennek a társasház külső oldalán (2,5 méter magasságban, hogy biztos szép legyen), majd átfúrja a külső falat, és be a lakásba. A lakásban a maradékot a padló szegőléc vonalában gondolta, majd fel az ajtófélfán, másik oldalon le, és tovább a szegőléc vonalában. Érdeklődtem, hogy nem volna-e egyszerűbb inkább egy ízléses lengőkábel, keresztül a nappalin, akkor rögtön teregetni is lehetne rá. Közölte, hogy ezt ők így szokták. Mondtam, hogy mi meg nem, és nem is fogja, inkább mutattam neki a pincét, ahol a lépcsőházban már volt kábelcsatorna, csak be kellett volna tenni mellé az ethernet kábelt. Azt ő nem csinálja, mert ahhoz kell a ház engedélye. (A homlokzat szétbarmolásához nem?) Végül megegyeztünk, hogy én végigkábelezem a lépcsőház meglevő kábelcsatornáján, és a pincén át Cat5-ös kábellel, ráhagyok mindkét végén anyagot bőven, ő meg csak átfúrja a pince falát, és kész. Megcsináltam, szóltam, hogy mehet.
Kb. egy hét múlva anyósom hív, hogy az ürge nem tudta átfúrni a pince falát, mert nem elég hosszú a fúrója, ezért mégis inkább az első verziót csinálná. Mire odaértem, már kifúrta a lakás külső falát, be lehetett nézni a kertből. Kicsit vitáztunk, majd mondtam, hogy akkor jöjjön vissza, ha van rendes méretű Hilti szár nála, most húzzon innen. Lyukat visszagipszeltem.
Újabb hét, faszi hív, hogy nincs a cégnél elég hosszú szár. Na, itt dobtam egy hátast, hogy egy 51 centis fal azért nem a Bazilika kupolájának az alapja, hogy ne lehessen átfúrni. Fogtam egy darab betonvasat, leköszörültem, és egy közönséges ütvefúróval öt perc alatt befejeztem a lyukat a pince felé, majd telefonáltam neki, hogy jöhet.
Jött, bekötötte a kábel két végét, és elégedetten távozott. Nekem ebből az egészből az jött le, hogy a régi mondás nagyon igaz: Nem akarásnak nyögés a vége.

Rotoxis 2017.11.10. 12:00:04

Nemreg költöztünk uj lakasba, ahova hoztuk magunkkal a meglevö elöfizetesünket. Klrtem az atkötest, jött is Szakember (jo ket hettel kesöbb) bekötni. Hozott mindenfele kütyüt, szamito es egyeb masinakat. Aztan közölte, hogy ebben a lakasban nincs szolgaltatas. Kiröhögtem, mert pontosan tudtam, hogy az elözö berlönek ugyanannal a szolgaltatonal volt csomagja. Harom oran keresztül tökölt es nem talalta meg a bekötesi pontot. Jo harom hetre ra jött Szakember I es Szakember II, akik CSokis altal leirt modon, kulturaltan körbevezetekeltek a fel hazat es a lakast.
Mindez törtent a vilag boldogabbik felen, eppen csak tul az Operencian.

eßemfaßom még áll 2017.11.10. 12:14:25

Manapság azért egyszerűbb az élet: Laktam A helyen. Költöztem B helyre. Kihúztam A helyen az LTE routert a konnektorból, B helyen visszadugtam a 220ba és kész is volt a szolgáltatás áthelyezése.

Crazy 1zenkáttű 2017.11.10. 19:35:22

@eßemfaßom még áll: akarod mondani, mobilinternettel könnyebb az elet, mint ami madzagon jön?

Dezsike 2017.11.12. 17:15:38

Egyszerűbb lett volna venni 100 méter koax kábelt, átrántani a 2-es házból és rátenni a modemet a végére, amit az előző címről elhozol. Lazán ment volna. Levelezési címnek meg megadni a 6-ost, hogy a számla jó helyre menjen. Problem solved. Annyi a bökkenő, hogy ha az új tulaj a régi helyen is T-s netet akar, nem kötöttétek volna be neki.

szmoker (Homo Trollicus) 2017.11.16. 10:20:58

Telekomnál alkalmatlanabb, kóklerebb, életképtelenebb cég nem sok van.

Skywatcher 2017.11.16. 11:17:47

No, ez nálunk is pont így történt kb 5 éve. A 11-es út mellé költöztem úgy, hogy a telek hátsó része ér a főútra, a ház tulajdonképpen a párhuzamos utcán van, ott is van a házszámom (a 2 út között kb 60 méter van, tehát ez a telek hossza). No, fel is hívtam a T barátunkat, hogy a KispistaJóska utca 15 alá kérek netet, lehetőleg sokmegabiteset, mondjuk legyen 100. Kis tanakodás után aszonták, hogy áááá, ott nincs ilyen, 3 megabites DSL van!
No ne vicceljünk már, gondoltam. Körbenéztem neten, megkérdezgettem a szomszédokat, és láss csodát, a szomszédnak 120 megás kábelnetje van, igaz az ő háza a 11es útra néz, onnan is húzták be neki.
Nosza, felhívtam újra őket, hogy megin én vagyok, és képzelje el, nemis a KispistaJóska utcában lakom, hanem a 11es úton! Jaaaa, hát az minnyár más, ott már van! Jönnek!
Ki is jött a szaki 2 napra rá, és - most jön a poén, figyuzzatok! - behúzta a kábelt a KispistaJóska utcán lévő kandelláberről. Azóta is boldogan netezek és tévézek 120 megabittel :)

beste12 2017.11.19. 09:51:00

@Sluck Ödön: köszönöm, röhögéssel indult a napom :)
süti beállítások módosítása