Tékozló Homár

Megvették a Gilda Maxot, aztán szó nélkül bezárták a legnagyobb termét

2017.11.20. 11:57 | Homár Hilda | komment

screenshot_2017-11-20_11_18_49.png

A hírek  és a hozzánk érkező posztok szerint az eddig két budapesti és egy pécsi edzőtermet üzemeltető Life1 felvásárolta a legnagyobb fővárosi fitneszláncot, a Gilda Maxot, majd erőteljes belépőként egyszerűen szó nélkül bezárta annak legnagyobb, Savoya parki termét. Az érintettek beszámolói szerint ez a "szó nélkül" elég komolyan értendő: az edzőkre is vonatkozott. Az eseményekről a honlapon egyáltalán semmi tájékoztató nincs, ahogy a Facebook oldalon is csak azért lehet megtudni, hogy történt valami változás, mert a kommentelők morgolódnak a friss, bérleteket és egyéb eseményeket hirdető posztok alatt. A bérletesek egyébként elvileg az Allee-ban le tudják járni a befizetett összeget, már, ha van kedvük és lehetőségük odáig utazni.

Azon túl, hogy irtó bosszantó lehet edzőcuccal a vállon szembesül az edzőterem bezárásával, az intézési mód fogyasztóvédelmi kérdéseket is felvet, amikre megpróbálunk extra gyorsan válaszokat szerezni.

UPDATE nov.21.: Közben a Facebookra kikerült egy tájékoztató, mely szerint nem csak az Allee-ban, hanem a többi megmaradt Gildában is felhasználható a bérlet, illetve pénzvisszafizetést is igényelhetnek, akinek ez nem megoldás. Kár, hogy nem előbb történt mindez. 

Sziasztok,

Szombaton délelőtt mentem volna a Gilda Max Savoyaba edzeni, de egy kopasz bőrkabátos ember az utamat állta a lépcső aljában. Azt állította, hogy munkálatok folynak fent. Nem engedett fel. Semmilyen tájékoztatás nem volt kiírva. Az ember nem egyenruhában volt, nem is adott tájékoztatást, nem  volt udvarias, szóval igencsak meglepő volt a helyzet. 

A terem honlapja nem elérhető, a telefont nem vették fel. 

Végül a gilda max facebook oldalán találtam egy rövid megjegyzést, hogy bezárt a terem. Aki akar, átmehet az Alleeba.

Sportkártyás vagyok (ez egy olyan bérlet, ami havi összeg ellenében sok terembe biztosít belépést). Megnéztem a sportkártya oldalon, vajon fent van-e a hír, van-e változás az elérhető termek listájában (az én kártyám a Savoyaba volt érvényes, az Alleeba nem).  Plusz, nem mindenkinek felel meg az Allee, mint helyszín.   A sportkártya cég sem értesített, mint később kiderült azért, mert őket sem tájékoztatta a Gilda.

Sajnálom, hogy bezárt a terem, mert jó helyen, jó fej emberek, jó edzések voltak. Meg tudom oldani az edzésem máshol, máshogy, ez sem probléma. Inkább csak az eljárást szeretném publikussá tenni, mert nagyon úgy tűnik, hogy a Gilda Savoya nagyon titokban szerette volna megoldani a bezárást és a felszerelés elhordását. Több embernek még azon a héten is adtak el bérletet, sokan fölöslegesen mentünk oda szombaton (vagy akár ma is).

üdv,

Gabi

Tisztelt Homár!

Ma este (október 19.vasárnap) megdöbbenve tapasztaltam hogy kedvenc fittness termem a Gilda Max Savoya egyik percről a másikra bezárt. Pénteken még voltam edzésen, majd a biztonsági őr azzal fogadott, hogy péntek éjszaka az egész (nem kicsi!!) termet kipakolták és elvittek belőle mindent! Van olyan edző, aki még a felszerléseiért sem tudott visszamenni!

Azt gondolom ez igazán korrekt húzás. Semminemű tájékoztatót nem kaptunk, egy jel nem volt arra, hogy a terem az éjszaka folyamán megszűnik!

Mélységesen meg vagyok döbbenve és fel vagyok háborodva.

Közben találtam pár cikket 
Felvásárolták az egyik legnagyobb budapesti fitnesz láncot
Megvették a Gilda Maxot - szó nélkül bezárták a termet
Illetve itt az egyik edző facebook bejegyzése.

Kérdésem:

Hogy lehetett egyik napról a másikra bezárni egy létesitményt???? és legfőképp MIÉRT? Ezzel többszáz oda járó vendég és körülbelül 50 edző életét tették szegényebbé! Hol sportoljunk ezután? Mivel nincs a környéken ilyen létesitmény!

Gratulálok a Life1 vezetőségének ehhez a döntéshez!

Nagy Adrienn
Budapest

UPDATE nov.21.

Kedves Adrienn!

A leveledben jelölt cikkek alapján megállapítható, hogy az edzőterem üzemeltetését egy másik cég vette át, amely annak bezárása mellett döntött. Az edzőterem bezárásának jogszerűsége a felek közötti megállapodás tartalmától függ, amelynek megítélése a rendelkezésünkre álló adatok alapján nem lehetséges.

Ha a korábbi üzemeltető a terem bezárásáról már ezt megelőzően is tudomással bírt, akkor részéről elvárható lett volna, hogy erről a vele kapcsolatba álló feleket, az edzőterembe járókat értesíti.

Véleményünk szerint az edzőterem korábbi üzemeltetőjének el kell számolnia azokkal, akik előre megváltották az egész havi bérletüket és a bezárás miatt nem tudják a vállalkozás szolgáltatásait igénybe venni. A cikkek alapján erre egy kompromisszumos megoldást javasolt a cég, amely szerint egy másik helyen a már megvásárolt bérleteket fel lehet használni.

Akik viszont a szerződés teljesítéséhez fűződő érdek megszűnését tudják igazolni (pl. a másik helyen lévő termet objektív okok miatt nem tudják igénybe venni vagy annak aránytalan többletköltsége lenne), azok jogosultsága megnyílhat szerződésszegésre hivatkozással a szerződés felmondására és a bérlet arányos díjának visszakövetelésére.

Felhasznált jogszabály: 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.11.20. 12:10:42

@Jako0211: Magam is porig vagyok sújtva. Persze, ha a MOM uszodáját zárták volna be, nem lennék ilyen flegma. :-)

.Manyecska 2017.11.20. 12:29:33

@Csokis: ...én hatszázért vettem ugrókötelet aztán elosonok futni a sötétben addig a párom fel is kötheti magát a kötéllel, nagyszerű, családbarát megoldás!

Jako0211 2017.11.20. 13:29:01

Egyébként a cég nem korrekt, legalább egy cetlit kitehettek volna. A bérletesek visszakapják a pézüket, vagy benyelték? Erről nem volt infó.

Jako0211 2017.11.20. 13:30:44

Hilda kommentjét nem olvastam, ott megtaláltam. Eddig azt hittem, ott csak feleslegesen kitölti a rendelkezésre álló teret.

Monsta 2017.11.20. 13:43:07

@Jako0211: Hogy ebben az országban ilyen esetben bárki visszakapná a pénzét? Hol élsz te? :)

Nouby 2017.11.20. 13:52:43

Jó látni hogy a Life1 PR problémát csinált magának. Legjobb esetben is teljes inkontinenciáról van.

Eldönthetik az emberek akarnak-e inkompetens piaci szereplőt eltartani vagy elég az állami vállatokat pénzelni.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.11.20. 14:03:28

@Jako0211: Mondjuk ha legalább a bevezetőt elolvastad volna, akkor látod, hogy le lehet járni az Allee-ban.

Amúgy a 2 műintézmény 5km-re van egymástól, van közvetlen villamos összeköttetés is. Félúton a 2 között szintén van 2 konditerem, igaz nem akkorák, mint a Gilda, de messze nem a kis pince kondi méretűek, hanem komoly, nagy alapterületű, nagy láncok tagjai. Szóval, aki gyurmázni akar, tud hova menni ezután is. Állítólag egyébként közel sem volt kihasználva a Savoya-ban levő Gilda, és akkor finom voltam. Én azon lepődtem meg, hogy még mindig nyitva vannak.

rarabel 2017.11.20. 14:25:52

Igen, igen, igen.
Szigorúan titkos, különösen fontos birodalmi ügy, ahogy Stirlitz mondta volna.
Fogyasztók millióit érintő kérdés.
Az edzők forduljanak az Edzőszakszervezethez, a gyúrók meg forduljanak a Nemzetközi Kokszolók-, és Proteinfelhasználók Érdekképviseletéhez.

Crazy 1zenkáttű 2017.11.20. 14:55:14

Az Eastern Sugar tizenpár éve felvásárolta a dunaszerdahelyi cukorgyárat, aztán egyik napról a másikra bezárták. Annyira szó nélkül történt, hogy nemcsak a munkásoknak nem szóltak, de még a fasszoó cukorrépának sem.

GatyaPityu 2017.11.20. 14:57:02

@onlajnok:
Azért a lehetőséget illene megadni a pénzvisszatérítésre azok számára, akik mégsem kívánnak élni az 5 km-es távolságú villamosozásra.

GatyaPityu 2017.11.20. 14:58:25

* Illetve 'villamosozással' - akartam mondani.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.11.20. 15:03:03

@Keményen Trollkodó Kisember: Lehet, hogy visszaadják, ezt nem tudom, én is csak annyit tudok a dologról, amit itt írtak. Ez jellemzően a fele a tényleges igazságnak/történéseknek. Szóval, akit érint az majd megkérdezi, hogy ilyet lehet-e.

Darth Revan 2017.11.20. 15:08:28

@onlajnok:

"Ez jellemzően a fele a tényleges igazságnak"

nem, ez az egesze. a ceg ugyanis nem kommunkalt semmit, nem ertesitette az ugyfeleket, a publikumot.

szarrago banda, aki igy intez egy intezmeny bezarast.

Ha nem rentabilis uzemelni, zarjak be. de ezzel parhuzamosan kommunikaljanak az ugyfelekkel...

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.11.20. 15:10:27

@Darth Revan: Ok, most nem a bezárás mikéntjéről értekeztünk, hanem, hogy hol/hogy/miként lehet elhasználni/visszaváltani a megvásárolt bérleteket.

milyen nőazilyen 2017.11.20. 16:50:39

Churchill mondta talán, hogy "csak semmi sport". Milyen igaza volt :D

itepgolab 2017.11.20. 20:38:25

@Darth Revan: Lehet, hogy nem szarrago banda. Ugy is tortenhetett, hogy a 2 cegvezeto mint minden penteken leult pokerezni egymassal. Az eddigi tulaj vesztett. Mindez mar szombat hajnali 1-kor tortent. Alig maradt ideje kihurcolaszni a meg bentlevo dolgait, nemhogy ertesiteseket kuldozgetni...

zalcsi6 2017.11.21. 09:15:49

Eddig csak a nőket hallgatunk/olvastunk. Mit mondanak a férfiak a bezárásra?

lobster thermidor 2017.11.21. 09:36:38

Így működik hazánkban a kapitalizmus balkáni formája.

.Manyecska 2017.11.21. 11:38:27

@zalcsi6: na majd ha megszűnik a kedvenc kocsmájuk. Akkor!:D Akkor az ég a földdel fog összeérni...

haXXor 2017.11.21. 12:11:18

@zalcsi6: Leszarom. Azt sem tudtam, hogy létezik ilyen hely.

legyetek 2017.11.21. 12:39:52

Irigylem a problémáitokat.

Xezs6 2017.11.21. 12:46:43

Ez is a programozók hibája.

commentes nikk 2017.11.21. 14:47:29

Ez a bőrkabátos ember dolog elég maffiaszagú sztori, a mi utcánkban hasonlónak voltam tanúja egy fogászatnál, egyszercsak benyomult három nagydarab fickó, a negyedik az ajtó előtt maradt, és aki be akart menni, azzal közölte, hogy felújítás van, lehet továbbmenni. Ezt a gyúrótermet is "átvette" valaki.

Brix 2017.11.21. 15:06:40

Lesz még terembezàràs, mert az edzőterem maffia nem tűri a konkurenciàt. Hatalmas üzlet manapsàg a fitness, és pénzmosàsra is kitűnő terep, így megjelentek a bűnöző arcok...El nem tudom képzelni, miből nyitjàk a több szàzmilliós termeket...

Hohó60 2017.11.21. 16:01:29

@Brix:

Az van, hogy nem hatalmas üzlet ma a fitnesz, legalábbis Budapesten, ahol rengeteg terem van.
A termek túlnyomó része döglődik. A vendégek fizetőképessége alacsony. (Vagy inkább a szándéka, mert egy rakás baromságra azért van pénzük...) Így az edzőket sem lehet megfizetni, nagy a fluktuáció, kevés a takarító, stb...

Törvényesen üzemeltetve meg egyenesen katasztrófa a történet.

2017.11.21. 18:45:19

ritka tapló hozzáállás, a life1 nagy ívben szarik a vendégkörre...
akikből elvileg élnek

Xezs6 2017.11.21. 18:58:11

@Hohó60: De ha pénzt mosnak, akkor az, nem?

Hohó60 2017.11.21. 19:25:05

@Xezs6:

Ha pénzt mosnak az nem üzlet. Az crime.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2017.11.21. 22:16:38

@Hohó60: érdekes, akárhova megyek, minden dugig van, még a szar helyek is.

Milyen lenne, ha nem döglődne?

Körömcsiga 2017.11.22. 00:40:20

Egy dolog hogy bezárt. De mibe tartott volna kiírni és közölni, hogy dec 1.-én bezárnak? Kifuttatták volna a szerződéseket és az ügyfelek is felkészülhettek volna. Ehelyett az ajtóról pattantak le! Az ember elrendezi az időbeosztását, elmegy a terembe, ahol kiderül, hogy hiába ment....

Hohó60 2017.11.22. 09:54:01

@Modor Tibi:

Ne tévesszen meg, hogy november közepétől március közepéig többen vannak, ilyenkor van a szezon. Nyáron meg pangás, és akkor is fenn kell tartani a termeket.

Treff Bubi 2017.12.14. 09:18:04

A kondiparkok tehetnek mindenről! Amióta úton-útfélen lehet csimpaszkodni a rudakon, az emberek nem akarnak annyit tömegnövelni. Tilcsákbe!
süti beállítások módosítása