Tékozló Homár

Mese arról, hogy miért rak egy család tüzet az összes OTP-fejléces papírjából

2017.12.01. 11:07 | Homár Hilda | komment

otp-bank-logo.jpg

Érthetetlen, bár a hazai viszonyokat ismerve egyáltalán nem meglepő, ami Gáborékkal történt a lánya Junior bankkártyájának lejártakor. Vajon, ha egyébként minden más kártyát automatikusan postáznak, ezt miért nem? Miért nem hajlandóak elmondani a gondviselőnek, hogy miért hívják a gyerekét telefonon? Nem beszélve arról, hogy mi a ráció abban, hogy amikor aztán a gyerekkel beszélnek, csak annyit mondanank, másnap keresik majd a szüleit? 

sziasztok!

A következő történet remélem mindenkit eltántorít attól, hogy a legnagyobb lakossági bankunkon keresztül ismertesse meg gyermekét a pénzügyekkel.

A lányomnak OTP Junior számlát nyitottunk, erre utaltuk a zsebpénzét és megtanulta használni a bankkártyáját is már évekkel ezelőtt.

Idén nyáron a kártya lejárt, ezért az automata "elnyelte".

Hetekkel később személyesen bementem a helyi OTP fiókba, hogy megkérdezzem, mikor postázzák az újat. Elmondták, hogy a lejárt kártyákat összegyűjtik, és a beérkezéstől függően általában 2 hét után
pótolják. Az új kártyát a számlavezető fiókba szállítják, csak ott lehet átvenni.

Ekkor megkértem az ügyintézőt, hogy legyen szíves ellenőrizni, elkészült-e már, mert bőven letelt a 2 hét. Közölte, hogy nincs itt a kártya, a rendszerben nem tudja megnézni a státuszát, jöjjek vissza pár nap múlva érdeklődni.

Ha elkészül,
- nem küldik ki levélben , mint más bankok,
- nem értesítenek levélben, hogy mehetünk érte,
- nem tudnak telefonon értesíteni,
- nem tudnak SMS-t sem küldeni,
- és nem tudnal emailt sem kipréselni magukból.

Személyesen érdeklődjünk, ja, és mind a ketten fáradjunk be, ha át akarjuk venni. Ez azért is kedves kérés, mert az általános iskolás lányom nem ér rá banki nyitvatartási időben.

2 hét múlva csörög a telefon, az OTP callcenteréből a lányomat keresik. Közlik velem, hogy mivel időközben betöltötte a 14. életévét, "elsősorban őt tudják tájékoztatni a hívás céljáról". Miután kis vitánk támadt az "elsősorban" szó jelentéséről, és felhúztak azzal, hogy semmit nem tudhatok arról , miért keresik, kértem, hogy hívják 4 óra után. Ez meg is történt. A hívásban elmondták neki, hogy azzal szeretnének igazából beszélni, aki a fiókban bent járt intézkedni, azaz velem, és másnap keresni fogják az illetőt (tehát engem).

A következő hívásban másnap megint előadták nekem, hogy a lányomat keresik, nem tájékoztathatnak arról, miért hívják. Adjam meg a számát. Miután közöltem, hogy iskolában van és nem szeretném, ha közben egy bank hívogatná, azt válaszolták, hogy így a hívás tárgytalan.

Kértem a ügyintézőt, hogy legyen szíves a monitorról leolvasni az eddigi hívások történetét, mert egy lépéssel sem kerültünk közelebb a kártyacseréhez, és kezd kiábrándító lenni a tevékenységük. Erre az volt a válasz, hogy ő a rendszerben semmilyen korábbi megkeresést nem lát.

Holnap megyünk a számlát megszüntetni az OTP-hez. Ezután az udvarunkon rituális tűzgyújtás keretében szabadulunk meg az összes OTP fejléccel elátott papírunktól.

üdv

Gábor

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2017.12.01. 13:42:06

@füvezőállat:
"nem, én a Manyecs vagyok amúgy"
akkor már tudom, hogy miért nem értem meg amit írsz...

FDToth 2017.12.01. 13:46:30

így kell csinálni. Sajnos annyira erős a bürokrácia mindenütt (főleg az államhoz köthető hivatalokban és vállalatoknál), hogy nem tehetsz semmit. Olyan törvényeket, rendeletekt hoznak, ami elleheteleníti az ügyintzéést. nem az egyszerűségre, gyorsaságra törkeszenek, hanem arra, hogy minél bonyolultabb leygen, minél több adminisztárcó kelljen, ezzel adva munkát az embereknke. Ez a burkolt munkanélküliség-csökkentés, ami a többség számára káros, akkor nem is beszélve, hogy hibáa alacsony a munkanékülliség, a hatékonyság uygnaiyne alacsony...

OTP-től szabadulni kell (ahol a hozzá köthető Grupamától is).

SZIGMA 2017.12.01. 13:56:45

A posztoló helyében várnék úgy 8 évet a papírok tábortűzre dobásával Mert ha pár év múlva kiderül, hogy a kiváló rendszer és még kiválóbb ügyintézők jóvoltából 3 Ft fennmaradt és emiatt él tovább a számla,amire viszont nem érkezik a számlavezetési díj, tehát átmegy mínuszba és erről egy régi/nem létező címre küldenek majd számtalan értesítést illetve a telefonban nem mondhatják el, csak a fiókban a számlatulajdonos másodunokatestvérének a nevelt fiának (feltéve, ha neki van Groupamánál kötött biztosítása), hogy mi a szitu, akkor azok a papírok még kelleni fognak.

füvezőállat 2017.12.01. 13:58:01

@Terézágyú: :))) azért írtam a webes poszthoz is neked. ha már itt vagyok /még/ :D:P ON
Amúgy igazságod lehet mert ha kártyadíjat fizetek ne nyelje már be. De én előtte megkapom mindig a zújat! Mellesleg ! nem múködött országosan pár bolt terminálja.....nem-e lehet-e /he?/ hogy direkt a kp-ra utaztak..? már gondoltam is írok posztot róla mert marha idegesítő volt folyton pénzt kivenni egy nap kétszer is! ha nem működött a kártyás fizetés..
......Vége.

Putyur 2017.12.01. 14:32:52

@Doryyka:
Nem. Nem erdekel. Nem osszeg. Nem fogok minden heten azon gorcsolni, hogy valahol 9,30-cal olcsobb a szamlavezetesi dij. Ugyanugy, ahogy 1994 ota a Westel900/Westel/T-com/Telekomnal vagyok. Lehet hogy van valahol 210 Ft-tal olcsobb havidij, de lesz@rom. Tobbet sorozok el egy atlagos napon.

Treff Bubi 2017.12.01. 14:34:49

Azért azt tegyük hozzá, hogy a kártya elnyelődése előtt az OTP elég egyértelműen és időben figyelmeztetni szokta az ügyfeleket a közelgő lejáratról.

csodalámpa 2017.12.01. 14:41:12

Ugyanilyen élményem volt egy ATM által elnyelt kártyával (bár az nem járt le) az OTP-vel 2000-ben. Én már akkor ki voltam akadva az ügyintézésen, ahogy látom azóta még nem sikerült előre lépni.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.12.01. 14:53:20

@Treff Bubi: leginkább azzal, hogy küldik az új kártyát. Nagyjából egy hónappal a lejárat előtt szokott nekem is jönni az új. A kártyát akkor nyeli el, ha sokszor elrontod a PIN-kódot. Oadáig sose jutottam el, hogy egy lejárt kártyát dugdossak automatába (eleve pénzt nem szoktam felvenni, most akkor vagy van kártyám és használom mindenhol, vagy nincs, de akkor meg a pénzt se kell felvenni, na mindegy), amint megjön az úja, azt használom.

Ezt a sztorit kicsit nehezen hiszem el (nem az ügyintézési 22-es csapdáját, mert az tényleg így van, ha már megtörtént a baj), hanem hogy se kártya nem jött, se nem szóltak, hogy le fog járni, ha juniort nem küldik ki postán...

privet2 · http://vilagjarohatizsak.blog.hu/ 2017.12.01. 15:18:23

Nekem nem nyelte el ATM az OTP kártyámat, de amíg volt, kettőből egyszer sem sikerült normálisan a kártyacsere. Volt, hogy direkt megkérdeztem tőlük előre, van-e valami teendőm, de mondták, hogy nincs, majd küldik az újat. Persze nem küldték, nekem kellett utánajárni, hogy csináljanak már valamit, miután külföldön nem tudtam vele fizetni. (És vegyem át Pécsen, mert ott nyitottam valamikor nagyon régen a számlát, nem számít, hogy régóta Pesten élek. Azért sikerült némi nyaggatással Pesten átvenni.)
Amint a lakáskölcsöntől megszabadultam, első dolgom volt másik bankhoz menekülni...

Doryyka 2017.12.01. 15:26:50

@Putyur: te tudod, de nem 3,60-at bux, csak szolok. tmobil mas, nekem is az van, hiaba draga, a tobbi meg szar is.

káposzta 2017.12.01. 15:31:08

Poszter menjen be a lányával szombaton egy szombaton is nyitva tartó OTP-be, és mutassa meg a lányának, hogy kell verni az asztalt. Biztos hasznát veszi ennek később is.

OTP_Segitunk 2017.12.01. 15:31:25

Kedves Levélíró!

Rendkívül sajnáljuk, hogy a bankkártyával kapcsolatos ügyintézés során kellemetlenség érte. Annak érdekében, hogy a történtekkel kapcsolatban vizsgálatot folytathassunk, kérjük, hogy a www.otpbank.hu/portal/hu/Kapcsolat/Panaszkezeles oldalon található elérhetőségeink valamelyikén tegye meg, az eset részleteit tartalmazó bejelentését.

Üdvözlettel,
OTP Segítünk

xoxoxo 2017.12.01. 15:33:06

@nyúúlacska: És természetesen mindennek a pénz a mozgatórugója, igaz? Milyen könnyű lehet az élet elvek nélkül....

Putyur 2017.12.01. 15:35:00

@Doryyka:
A mezei folyoszamlara 1180 Ft-ot fizetek havonta. Sehol nem lehet annyival olcsobb, hogy erdekeljen; mert nem hinnem hogy valahol is fizetnenek azert, hogy vezessek a szamlamat.

Haloperidol 2017.12.01. 15:41:54

OTP-t én is messziről kerülöm a junior számlám/kártyám óta, azóta 3 vagy 4 banknak is voltam az ügyfele, de sehol nem volt bunkóbb ügyfélszolgálatos, mint az OTP-nél, és sehol nem kellett 3x bemennem a bankba, hogy megszüntethessek egy nyomorult folyószálát (bár ezt is megtettem már párszor életemben más bankoknál.)
Aki OTP-nél marad, sikeres ember nem lehet.

Haloperidol 2017.12.01. 15:43:47

@Putyur: az évente pontosan 14160 Ft.
Nekem 0 ft-os számlám van, és inkább elmegyek egy jót ebédelni a feleségemmel 14e Ft-ból, minthogy a baknak adjam, ami amúgy is lehúz egy csomó pénzzel.

Putyur 2017.12.01. 15:46:59

@Haloperidol:

Elhiszed, hogy nem erdekel...?
En is elmegyek ebedelni, nem is egyszer. (Hogy kivel, az mas kerdes...) Meg meg sok mas hulyesegre is koltok, ennel sokkal tobbet. Belefer a havi 1200.- is az OTP-nek. Lesz.rom kategoria.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.12.01. 15:51:15

@Putyur: hát az 1180 forint és neked fizetnek között vannak még fokozatok. És lehet ennél olcsóbb, bár a jövedelmi viszonyaid nem ismerem.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.12.01. 15:53:47

@onlajnok: Ja és még csak bankot sem kell váltanod.

Putyur 2017.12.01. 15:55:14

@onlajnok:
Nyilvan lehet ennel olcsobb. De havi 2-300 Ft-ert ket szalmaszalat se teszek keresztbe, fokepp azert, mert nyilvan a masik istenszivevallalat se jobb. Nem tetel. Mas elbagozik naponta ennyit, en nem dohanyzom, a bankomra koltom azt a penzt... :-)

Sluck Ödön 2017.12.01. 15:56:47

@uns97: Azért van kivétel. Párat én is ismerek. De generálisan igazad van sajnos.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.12.01. 15:56:50

@Putyur: azért írtam, hogy még csak váltanod sem kell, csak számlacsomagot. 1 órába sem telik. De nyilván te tudod, legalább az egészségednek nem ártasz :D.

epertorta 2017.12.01. 16:09:00

@onlajnok: Nekem hihető, hogy nem jött sem kártya sem értesítés, amilyen balfacok tudnak lenni. Nagyon régóta van Otp-s számlám egyszer én is vártam az új kártyámat (vagy az értesítést, mert azt hiszem, hogy szoktak levélben értesíteni) végül a fiókban derült ki, hogy a 15 évvel korábbi lakcímemre küldték, amit nem értettem, mert ugye ha bármit intézek a fiókban, ahhoz kell a lakcímkártya is és a korábbi kártyáimat rendesen megkaptam. Akkor átírták a címem majd kiváncsi leszek ha lejár a kártyám, hogy megtalál-e az új.

CyberPunK 2017.12.01. 16:16:58

Saját történet BB-vel: szerződésértelmezési gondok akadtad a bankkal (szerintem a jelezni kell valamit != szerződésmódosítással) és az ügyintéző kedvesen kioktatott, hogy nem vagyok jogász, kussoljak. Ügyvéd írt utána nekik, hogy akkor uccu, ő az, értelmezzék együtt. Annyi választ kapott csak, hogy technikai okokból csak velem szeretnének beszélni. :D Kurva gyorsan váltottam. Aztán meg persze a Trutyi nem érti, hogy miért a Viszkis a hero itthon.

molyos1 2017.12.01. 16:41:01

@Terézágyú: Na, most megfogtad a történet lényegét, gratula!

Czcz 2017.12.01. 16:42:50

@Terézágyú: Pénteken is? Mivel kerülöd az OTP-t nem tudhatod, hogy pénteken az OTP csak 2-ig dolgozik... :)

Lengyelpiac Hu 2017.12.01. 17:16:04

@CyberPunK:
"Aztán meg persze a Trutyi nem érti, hogy miért a Viszkis a hero itthon."

Respect!

Igaz a srác helyében én kötsögökh gyártása helyett előbb egy profitdent jellegű uzsorakamattal dolgozó hitelintéző,majd némi zsírosodás után legális hitelintézetté váló intézmény lettem volna a "béren kívüli juttatások"- ból!

Az országos tapló pang meg itt fröcsög/fárasztja a népet az onlány panaszkezelésre történő felhívásával... Valaki észrevette egyáltalán?

dr. mesterséges színezék 2017.12.01. 17:33:07

Minimum 25 évvel ezelőtt kellett volna mindenkinek ilyen módon tábortüzeskednie.

dr. mesterséges színezék 2017.12.01. 17:35:00

@Terézágyú: "tényleg reggel nyolctól este négyig az iskolában ül a tizennégy éves lányod, még pénteken is?"

Leszel szíves a KDNP-hez fordulnu a rácsodálkozásoddal.

dr. mesterséges színezék 2017.12.01. 17:37:30

@Dezsike: "Tanulja meg inkább a készpénzt használni, mert ahogy elnézem, nem fogunk egyhamar eljutni a készpénzmentes világba, ha ilyen bankjaink vannak"

Elég nehéz bankmentesen élni, de az egyik cimborám először dacból aztán a megtakarítást látva így működik, miközben palackozott italokkal kalmárkodik.

dr. mesterséges színezék 2017.12.01. 17:41:59

@Sluck Ödön: "Nem tartozik szorosan a tárgyhoz de derék kormányunk hozott valami rendeletet, hogy az általános/közép(nem biztos) gyereknek 16:00-ig az iskolában kell lennie. "

A hetedikes lányomnak a hét minden, azaz MINDEN napján 7 tanórája van. Pontosabban volna, mert az A-B hétpáros egyik napján felmentése van egy dupla testnevelés alól, amit a tornatanár örömmel osztogat mindenkinek, aki kéri, mert az ilyen "lógás" picit enyhíti a heti 5 testnevelési óra okozta öltözői és tornatermi zsúfoltságon, ami egyébként kezelhetetlen.

dr. mesterséges színezék 2017.12.01. 17:44:29

@nyúúlacska: "K&H a legjobb. Nulla(0) a havi számlavezetési díjam."

Elhiszem, de arra nem nevezhet be hozzájuk bárki, bármekkora jövedelemmel/megtakarítással( ill. anélkül).

dr. mesterséges színezék 2017.12.01. 17:48:00

@cmx85s: "Na, ezért mondom, h minden bank egy szeméttelep Hungarolandiában."

A piacot lefölöző legnagyobbnál csak egy icipicit kell jobbnak lenni. Mivel ez a legnagyobb olyan, amilyen, az annál egy icipicit jobb még mindig bőven bicskanyitogató.
Ezért kéne az OTP-nek már régen talajmenti fagytól szenvedve sóban pácolódnia.

dr. mesterséges színezék 2017.12.01. 17:52:58

@KaTe: " hogy ő (illetve a lánya) nem hívhatja fel telefonon a bankfiókot,"

Micsodát???
Hány évnyi hibernáció után ébredtél?
Már annak is örülni kell, ha egy központi számhoz egyáltalán tartozik humán hallgatóság. Még hogy bankfiók...

dr. mesterséges színezék 2017.12.01. 18:02:07

@epertorta: "mert ugye ha bármit intézek a fiókban, ahhoz kell a lakcímkártya is és a korábbi kártyáimat rendesen megkaptam. Akkor átírták a címem majd kiváncsi leszek ha lejár a kártyám, hogy megtalál-e az új."

Úgy is mint infoszakmabelinek szívesen öntik ki a lelküket a mindenféle ügyintézők, így a bankiak is. A nyár közepén jártam ügyintézni a BB-nél. Apró személyes adatmódosítás is volt, ha már arra jártam: egy korábbi telefonszámom megszűntét regisztrálta a hölgy egy törléssel.
Pár hete ismét arra vezetett az utam, a lényegi tettek mellett megint egy adategyeztetés (másik ügyintéző), és felolvassa a pár hónappal ezelőtt törölt telefonszámot. Kérdezem, hogy elfelejtette a szubmitot a kolléganő. Áh, nem csak nem mindenki tudja, hogy a törlés nem ér semmit (bár érvényes művelet, visszapofázás nélkül), nullákkal kell felülírni.

Nyilván nem lehet egy bankban minden nap szoftvert váltani még ott sem, ahol a tökéletesség piaci szempont és rendelkezésre áll hozzá a hozzáértő gárda.
Hát még ott, ahol az ejtőernyőzés a '70-es éveket idézi.

dedunoka 2017.12.01. 18:19:16

Otp nél akkor szüntettem meg a számlám miután vidékre költöztünk és már 3 szor voltam lakcímet módosítani ott ahol a számlát nyitottammert máshol nem lehetett és valahogy nem sikerült így sem átírniuk. (Volt levél ami az új címte jött és volt ami fontos az a régire. ) Leírtam és elmondtam, sőt igazoltam, hogy nem ott lakok, nem ott tartózkodom, nem az enyém már a lakás, ideiglenesen sem leszek ott stb. Ennek ellenére az új kártyát pinkóddal együtt lazán bedobatták a régi postaládába térti nélkül az előző lakáscímemre amit eladtam lakást. Még szerencse hogy jószándékú volt a vevőm és nem használta ki hanem szólt. Utazhattam 4ére pestre de egyben számlát is szüntettem.

LKerekes 2017.12.01. 19:17:54

@Sluck Ödön:
Ne hazudj. Az iskolából simán elengedik délután szülői kérésre. Ki lenne jogosult plazaban büntetni? MIért kell hülyiteni másokat?

wrstjnethn 2017.12.01. 20:07:57

Az én bankomnál:
Számlavezetési díj: 0 Ft.
Bankkártya díj: 0 Ft.
Paypass bankkártya: 0 Ft.
Készpénzfelvét: 0 Ft.
Készpénz betét: 0 Ft.
Bankon belüli átutalás: 0 Ft.
Bankon kívüli átutalás: 0 Ft.
Online ügyintézés: 0 Ft.
Csoportos beszedési megbízás: 0 Ft.
Új kártya postán küldve lejárat előtt egy hónappal: 0 Ft.
Elvesztett kártya pótlása: 0 Ft.
Pénzvisszafizetés akciós helyen történő kártyás fizetésnél: 0 Ft.
Problémamentes ügyintézés: Londonban.

wrstjnethn 2017.12.01. 20:16:26

Nem értem, miért hívják ezeket a söpredék cégeket otthon bankoknak. Abból élnek, hogy minden pénzmozgásból lehúzzák a jattot. Fizetni kell mindenért, mintha nem mi tennénk szívességet azzal, hogy odaadjuk a pénzünket nekik, gyakorlatilag kamatmentes kölcsönre. Átutalás: fizetős, csop besz. megb.: fizetős, kp felvét fizetős. Ezzel az erővel én is hívhatnám magam banknak, nyitok egy Excel táblát, amin beállítom, hogy minden mozgás után egy ezrelék megy az én számlámra, aztán tessék, lehet hozzám hozni a pénzt, parasztok. Vinnyognak, mint a fürdős kurva, de azért év végén mindegyiknek ott figyel a pár (száz) milliárdos haszon.

Artie 2017.12.01. 20:32:29

Az OTP sosem volt bank, csak egy gyár.

beste12 2017.12.01. 20:44:54

@Terézágyú: igen. 8 - 16-ig suli van (kötelező a napközi) normál esetben. Természetesen igazgatóval egyeztetve ettől el lehet térni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.12.01. 20:51:19

Az OTP-nek vannak még nem 60 év alatti ügyfelei?

beste12 2017.12.01. 20:54:51

@dr. mesterséges színezék: üdv a klubban, bár nálunk vannak 8 órás napok is... Szerencsére a dupla tesit, amit két utolsó órára tettek, sikeresen elkerüli a csaj. A suli háta mögött van a lovarda, és dupla tesi alatt átvonszolja korpuszát lovagolni :)

sumes67 2017.12.01. 21:31:22

@beste12: és ezeken a remek órákon olyan végtelenül fontos dolgot tanulnak mint pl.lüktető űröcske (ált isk 6.)

Spacecake 2017.12.01. 22:44:47

@Putyur: te kis Csekonics báró!!!;)ebédelgetünk?nem is egyszer?;)fű de menő vagy ecsém;))

Spacecake 2017.12.01. 22:55:19

@wrstjnethn: kamat akármekkora betétre:0ft.
Csak hogy teljes legyen a felsorolásra;)

Putyur 2017.12.01. 23:09:33

@Spacecake:

Bizony. Van amikor ketszer is ebedelek; egyszer itthon, aztan elrepulok Washingtonba (ott meg csak akkor lesz ebedido), es ott is megebedelek.

Valojaban ez csak vicc. Sosem ulnek repulore, mert nem teszem ki a zsebembol a svajcibicskamat, semmifele biztonsagi eloiras hatasara sem.

Na, ez utobbi viszont nem vicc.

Énmégújvagyok 2017.12.02. 00:30:03

@Sluck Ödön: Ott a pont! Tényleg létezik a "16 órás" szabály, különórák nélkül is.

PiotrB 2017.12.02. 01:42:01

@Spacecake: és máshol kamat akármekkora betétre: -x%

Im just here for the comments 2017.12.02. 02:01:33

Sok sikert kívánok, mikor meguntam az OTP szarakodását és a modortalan ügyintézőket, én magam is megszüntettem a számlám náluk, de nem kicsit kellett hozzá határozottnak lennem és nem egyszer kellett az asztalra csapnom, valamiért nagyon nem akarták. Szal tényleg remélem, hogy sikerrel jártok, az OTP-től csak minél messzebb, ez a lényeg.

babbaba 2017.12.02. 03:39:01

Én hosszú évekkel ezelőtt hagytam ott az OTP-t. Szerény számításaim szerint olyan százezer eddig a megtakarításom, és jó, ha évente-kétévente egyszer járok a bankfiókban. Mindent ingyen és kényelmesen elintézek a neten nulla forint költségért. Az is hülye, aki az OTP-t használja, mert az kihasználja maximálisan.

babbaba 2017.12.02. 03:41:40

@PiotrB: Nem annyira (az én bankomban akár 3% is van a betéti kamat, de a legkisebb sem nulla), de azért vigasztaljon a tudta, hogy te vagy az okos!

babbaba 2017.12.02. 03:44:20

@wrstjnethn: Van hasonló Pesten is. Azzal a különbséggel, hogy a bakkártyáért kérnek havi kétszázat, de egyszeri díja annak sincs. Lassan egy évtizede azt használom.

Fazakas László 2017.12.02. 06:08:14

@füvezőállat:
- nekem sohasem nyelte be, mert én sohasem dugtam be automatába!
A bankkártya általában vásárlásra való, nem pedig folyton arra, hogy gyorsan pénzt csináljunk belőle. Az csakis a nagyon gazdagok szórakozása lehet, a havi 2x-i ingyenes pénzfelvétel után.
És mindez persze külföldre is kellő érvénnyel bír.
Miért váltsak én be valutát bármely szélhámos utcai valutásnál, ha a kártyával való külföldi fizetés az rendre mindig devizával számol? Én járok jobban, nem a kufárok!
Sosem láttam még szerb dínárt, szlovén tollart (amikor még az volt náluk), de bosnyák márkát is csak egyszer - mutatóba. - Egy benzinkutas mutatta meg nekünk Neumban - a saját, ott használatos papírpénzüket.

Fazakas László 2017.12.02. 06:15:44

@füvezőállat:
"idegesítő volt folyton pénzt kivenni egy nap kétszer is! ha nem működött a kártyás fizetés..."

Olyanról még sose hallottál, hogy akkor gyorsan ott kell hagyni a boltot (a már kiválasztott árucikkekkel együt, mint Szent Pál az oláhokat, oszt megvenni a cuccost teljesen máshol? Mert én bizony nem egyszer hagytam ott - pl. a Metro-t, Billa-t, Auchan-t, Tommy-t (ez Horvátországban van),
s bizony inkább megvettem ott, ahol működött a kártyás fizetés ....
Az a bolt, amelyik nem akar eladni, az játssza el általában a "nem működik" mesejátékot.

Fazakas László 2017.12.02. 06:24:05

@dr. mesterséges színezék:
Igen, PÉNTEKEN IS!
Amikor én kisiskolás-korú lény voltam, mi bizony még szombaton is iskolapadban ültünk!
És naná hogy volt akkor olyasmi, hogy akár este hétig, mert azon a héten délutánosok voltunk!
(minden második héten)

kamor 2017.12.02. 07:23:52

A retkes otp-t kéne felgyújtani az összes többi bankal együtt!

Pierr Kardán 2017.12.02. 08:13:23

Az a baj, hogy itt még mindig elhiszik egyesek, hogy létezik olyan, hogy ingyen bankszámla :-((

Ingyen ebéd és ingyen bankszámla nincs, az "ingyenesség" árát bőven megfizettetik veled egyéb dolgokban. Az én számlámnál havonta 800 ft a számlavezetési díj, de a havi teljes bankköltség figyelembe vételével ez csomag olcsóbbra jön ki, mint a másik banknál az ingyenes csomag.

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2017.12.02. 08:15:16

A posztoló hülye, naiv stb., ez megvolt már?

ebella 2017.12.02. 08:35:45

@Pierr Kardán: Az nagyobb baj szerintem, hogy nem vagy tájékozott és mégis határozott véleményed van. Én havi kétszázat fizetek, és nincs más költségem és jó két éve nem is voltam a fiókban. Igaz mindent kártyával fizetek, a közüzemi díjakat (még az esetleg felmerült extrákat is) meg ingyen utalják. Semmi egyéb költség nincs, ha nem veszek ki többet annál ami ingyen van, de legtöbbször a negyedét se veszem ki. (Nyilván most magánszámláról beszélünk.) Év végén küldenek egy elszámolást a neten, mennyi volt a forgalmamra eső nyereségük és annak egy százalékát odaadományozhatom egy általam választott szervezetnek. Én a TIT -nek adom mindig. (Ezt egyébként minden kártyaművelet díjából amit a kereskedőtől szednek be, szintén átutalják a TIT-nek.)

Egyébként meg a klasszikus bank a betéti és a kölcsönkamatok közti különbségből élt. Persze annak van kockázata is, de a kockázatot ezer címen ma a legtöbb magyarországi bank áthárítja a hozzád hasonló okosokra akik hajlandók, évi húsz-harmincezer forintot is fizetni, pedig kettő és félből is megúsznák, ha tájékozódnának.

Legyél továbbra is ilyen határozott és büszke arra amit tudsz és ne foglalkozz vele, hogy van sokkal jobb is. És fizesd tovább a palotáikat.

Privateer 2017.12.02. 08:48:49

@Terézágyú: Igen. Van pár ilyen szemét iskola. Ma már sajnos a gyerekek nem a régi 8-14 közt, hanem 8-15 vagy 9-16 stb. hosszabb időszakban tartják bent a suliban. Már nem az a világ van, mint 2000 előtt. Túl is hajtják a kölyköket. És pénteken sem biztos hogy délig vagy kettőig tart mindenhol a suli, és meló.

dhrbikes 2017.12.02. 09:13:04

@Terézágyú: képzeld, igen, a gyerekek 8-16 között iskolában vannak mostanában.

wrstjnethn 2017.12.02. 09:15:26

@babbaba: én 0 Ft éves kártyadíjra és számlavezetési díjra gondoltam...

faQkacz 2017.12.02. 09:52:08

Ott tartunk ma 2017-ben, hogy az OTP , vagyis egy bank, egyszerre egy ügyféltől nem fogad el 20db azonos címletű pénzérménél többet. (Régebben 50db volt, idén lecsökkentették 20db-rá) Egy bank, akiknek a pénzváltás is a dolga lenne. És nem csak beváltani nem lehet, banki terméket (mondjuk gépkocsinyeremény-betétkönyvet) sem vásárolhatsz érte. Egy “bank”-ban! Bécsben a nagyobb plázákban az ATM-ek mellett van aprópénz számláló automata és ha a gyereknek otthon megtelik a malaca, egyszerűen beleszórja az automatába, az szétválogatja, megszámolja, és egy napon belül a behelyezett bankkártya alapján a számláján jóváírják. Mert így kell működnie egy BANK-nak.

babbaba 2017.12.02. 09:56:26

@wrstjnethn: Azért a havi 200 forint összes számlaköltség nem egy földhöz vágó összeg. Főleg, hogy ennek a sokszorosát kérik el a legtöbben mindenféle címeken, amit nálam ingyen csinálnak.

Egyébként mondtam, hogy hasonló. Annál a kétszáznál meg többről rendelkezhetek év végén.

babbaba 2017.12.02. 09:59:30

@faQkacz: Az én bankom ezt is megteszi, gond nélkül, és nem is ötvennel, hanem egyszer több százat vittem és nulla gond volt, még csak pofát se vágtak. Egyszer meg egy sarokhiányos ezrest cseréltek be jóra, ingyen.

dtk74 2017.12.02. 10:46:56

FHB-nél untm meg a dolgokat, bementem megszüntetni az Eurós számlámat. Mondják, nem lehet, csak ha leadom a bankkártyát, de azt meg előbb aktviválni kellene. Mondom én, azzal kezdtem mikor bejöttem, hogy hogy tavaly sem kaptam meg, idén sem jött meg, nincs nálam, nem tudom hol van, így nem is tudtam aktiválni... Akkor hogy adjam le??? Nehezen jutottunk dülőre, de aztán csak sikerült...

Fazakas László 2017.12.02. 11:12:40

@faQkacz:
AZ gyakorlatilag BÉCS!
Ez meg itten Magyarország! A drágalátos bankjaival.
Ahol valójában ló néz be az ablakon, tehénből van a radiátor és négyszögletes a kerék!
Ennek a népnek ez felel meg, mert 1956 óta nem lázadoztak fel semmi ellen!

Tehetséges ugandai buzi 2017.12.02. 11:17:04

@Putyur: Ha a pengehossz nem haladja meg a hat centit, akkor már nem kell kitegyed. Legalábbis az EU-ban. Már 2015. óta.

Itt megatlálod a rendelet számát is:

fapadosinfo.blog.hu/2017/02/22/igy_vihetunk_fel_kest_a_kezipoggyaszban_a_repulore

(Én tuti vinni fogom magammal kinyomtatva, a svejcibicskám mellett, nagy spíler vagyok. Ha megpróbálnák elvenni, lenne mit lobogtatnom. Ha annak ellenére is elvennék, akkor meg kártérítés, pör.)

dr. mesterséges színezék 2017.12.02. 11:26:25

@Fazakas László: Ősz annyira az én szakállam is, hogy tudjam, miről beszélsz.
Annyira viszont még nem meszes az agyam, hogy az legyen az elvárásom a világgal szemben, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, ha a szomszéd a saját gyerekem, akkor meg pláne.

Persze nosztalgiával gondolok vissza én is a gyerekkoromra, de azért mert gyerek voltam, az említett szívatást a gyerek énem nevében is kikérem magamnak.

www.youtube.com/watch?v=VAdlkunflRs

dr. mesterséges színezék 2017.12.02. 11:38:55

@Fazakas László: "Ennek a népnek ez felel meg, mert 1956 óta nem lázadoztak fel semmi ellen!"

Ha megjelenik valaki, és azt mondja, hogy az önkormányzattól jött, hogy lekaparja minden sarokban a tapétát a 2.718281828 sz. rendelet alapján, remelgő lábakkal vezetik be, és kávéval kínálják, aztán el se hiszik, hogy csak egy tolvaj volt.

De a pirézekről van véleményük - sziklaszilárd, megalapozott.

fda 2017.12.02. 12:30:23

Valamikor huszonvalahány éve nekem is volt OTP számlám, aztán gyors úton, hasonló megpróbáltatások árán megszabadultam tőlük. OTP-ről ritkán hallani jót, de miért is jó egy olyan bankba járni, ahol 100 pult valamelyikéhez kell sorszámot húznom? Annyira személyes, mint egy MÁV jegypénztár.

Tehetséges ugandai buzi 2017.12.02. 12:31:17

@Pierr Kardán: Én simán el tudom képzelni, hogy megvalósítható az ingyen bankszámla. Én especiel nem tartok igényt a havi kötelező számlazárási levélre. Nem tartok igényt a vásárlásom után az SMS értesítőre. Legyen ilyen választható opció, hogy ezt én nem kérem, akkor a banknak sem merül fel ilyen költsége, amit nem hárít tovább rám.

Bakker! Éljen a bank annak a hitelnek a kamatából, amit az énáltalam berakott pénz másnak történő kiadásából keres! Érdekes, hogy ez a modell tudott működni az ezernégyszázas évektől egészen '89-ig, a rendszerváltásig! Volt ilyen, emlékszem rá.

fda 2017.12.02. 12:31:32

@babbaba: Melyik a "te bankod"? Mi a számlacsomag neve? Komolyan érdekel, mert 3% már kiugróan magas manapság.

Lővenbrau 2017.12.02. 12:56:31

@wrstjnethn: Osztán akkor miből él a bank ?Itt a piros, hol a pirosból ? :-)

&roid 2017.12.02. 13:22:51

Semmi közöm az otp-hez, de mind a két gyerekemnek ott van számlája /kártyája évek óta. Soha, semmi probléma nem volt, minden flottul ment, stb. Nem lehet, hogy levélíró Gábor baszott el vmit?

Egyébként meg sajna nincs alternatíva mióta pár éve a cib megszüntette a junior számlát.

etruszk 2017.12.02. 13:34:14

@KaTe: Budapest bank: kiküldték a kártyát, de elírták a nevem. Újat kértem. Kijött az új, de a pinkód nem. Újat kértem, ezúttal a bankfiókba. Ott volt, elírt névvel. Megszüntettem a számlát.
Unicredit, Credit kártya: lejárt nem vettem észre. Bementem hogy újat kérjek. Vártam, nem jött meg. Bementem a bankfiókba, ahol azt mondták, hogy a számlavezető fiókomban van. Elmentem oda, ahol kiderült, hogy valamilyen okból a számlavezetés hipp-hopp visszakerült egy kettővel korábbi számlavezető fiókhoz, egy másik városba. Elutaztam érte, ahol azt mondták, hogy már visszaküldték megsemmisítésre, mert nem mentem érte. ( miért nem írnak legalább egy emilt, basszus) Semmi gond, mert legyártják újra, 20ezerért. Persze az is oda érkezne, ezért előtte változtassak számlavezető fiókot, ha nem oda kérem. Azt viszont csak évente vagy félévente egyszer lehet. Otthagytam őket a francba.

élhetetlen 2017.12.02. 14:40:20

@KaTe: „rossz címre kézbesítés miatt”. Ez azért bonyolultabb. A bankkártyát sima levélben küldik ki és csak bedobják a postaládába. (Tudom, mert minden kártyacserénél eljátszom, nyár közepére esik, én nem figyelem, mert minek, aztán Balatonon rájövök, hogy lejárt, és, ha mázlim van, a pesti postaládámban van, hozza már le valaki). A sima levél. Nekem fontos levelet vártam, nem jött, telefonáltam, feladták. Várok még. Aztán csengetett egy idős hölgy a szomszéd utcából, hogy látja, hogy fontos, hát áthozta. Ki is dobhatta volna, ahogy egy idegen a bankkártyás levelet is kidobhatná. Sikerült a postásnak a szomszéd utcába, más névre, más házszámra bedobni a levelemet. Ha meg nem is „várod”, mert cserénél nincs igénylés, akkor simán kicsúszhatsz az x napból.

füvezőállat 2017.12.02. 15:33:17

@cmx85s: az MKB banknál így is van..! :)

élhetetlen 2017.12.02. 15:46:25

@Putyur: „Nem erdekel. Nem osszeg.”. Én teljesen egyetértek veled. A kényelem is sokat ér. Nekem 18-20 kifizetésem van havonta, csoportos beszedés, rendszeres átutalás, elképzelni sem akarok egy bankváltást. Rendezték már a szolgáltatókkal, hogy mikor, melyik bankból veszik le pénzt, vagy kimarad egy, és járjak utána, stb.? Aztán, ha fél év múlva másik lesz az olcsóbb, akkor újra? Az én szempontomból még egy megfizethetetlen előnye van az OTP-nek, hogy minden sarkon van egy automatája. Készpénzezek is, nem azért, mert maradi vagyok, hanem mert ritkán hagyom el a lakást. Van olyan szállító, aki terminállal jön, van, amelyiknek kp-val fizetek. Van olyan barátnőm, aki vásárol, gyűjti egy excelben, aztán átutalok neki, van, akivel naponta számolunk el a felhozott kenyér árával, és hol neki, hol nekem, hol egyikőnknek sincs aprója, de ő nem átállítható, és nem viszi el a kártyámat vásárolni. Viszont van aki, ha kimerül a kp. készletem, akkor leugrik a pár száz méterre levő automatához, és feltölt. Szóval nekem az OTP élhető feltételeket teremt.
Ez már csak szórakoztatás. Extra szolgáltatás. Tönkrement a kártyám, és nem túl kényelmesen megközelíthető helyen van a számlavezető fiókom. Cserélték a kártyát. Fél év múlva ismét tönkrement. Út ugyanoda, mondom, hogy fél éven belül már másodszor. Kiscsaj kérdezi, hol tartom a kártyát. Mutatom, áthajtós táska, mágneszáras patenttal. A kiscsaj, na, ez az, a mágneses patent. Hazajöttem, kerestem egy táskást, leszereltettem az összes mágneszárat, vagy sima patentra, vagy ahol lehetett átbújós, eltekerősre, azóta egy kártyám sem ment tönkre. Ez a törődés is megfizethetetlen!

tryclops 2017.12.02. 15:48:16

Ez kész.
TizenX éve hasonló okokból szabadultam meg az OTP-től. Ha jól emlékszem azzal akartak marasztalni akkor abban a fővárosi bankfiókban, hogy nem fogadhatják be a szerződés felmondását, menjek vissza abba a vidéki fiókba ahol anno megkötöttem...

Látom azóta nagyot fejlődtek. :))

vwxyz 2017.12.02. 15:52:58

@etruszk: Húszezer? Olyat hazudj, amivel nem buksz le egyből! A bankok kondíciós listái nyilvánosak, te is megnézheted a honlapjukon, mennyi is valójában egy bankkártya újragyártásának a díja.

vwxyz 2017.12.02. 15:59:16

@Tehetséges ugandai buzi: Mennyi pénzed van lekötve a bankban?

séfbácsi2 2017.12.02. 16:04:47

@nyúúlacska: Hol van ez ? vannak megint 0-ás számlák ???

na4 2017.12.02. 18:03:13

Egy okkal több, hogy bevezessék a teljesen digitális bankolást. Semmi kedvem seggbuta callcenteres hülyéket, irodai tintanyalókat, bürokratákat, fényűző és pazarló banki irodaházakat fentartani a pénzemből.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2017.12.02. 18:21:11

@Sluck Ödön: Ez attól függ, hogy milyen rendszerben működik az iskola (ezt az adott intézmény pedagógiai programjában rögzítik). Ha napközis rendszerű, akkor az utolsó tanítási óra után ki lehet kérni a gyereket, ehhez írásbeli kérvényt kell benyújtani az intézményvezetőnek a kikérés napokra lebontott idejével, és az indoklással. Ha egész napos rendszerű (vagyis a tanórák és a szabadidő egyenletesen van szétosztva egész napra), akkor értelemszerűn nem lehet kikérni a gyereket, hiszen tanóráról nem hiányozhat. Ez jellemzően alsó tagozatban van, a felső tagozatok napközis rendszerben szoktak működni. Aztán van a nem teljesen szabályos hibrid verzió, amikor papíron egész napos iskola, de a gyakorlatban napközis rendszerű. A legtöbb intézményvezető rugalmasan kezeli a dolgot, a 7-8-osoknak mérlegelés nélkül aláírják a kikérőjét (ha nem tanóráról próbálja kikérni a szülő).

Secnir 2017.12.02. 19:12:22

@Tehetséges ugandai buzi:
"Én simán el tudom képzelni, hogy megvalósítható az ingyen bankszámla. Én especiel nem tartok igényt a havi kötelező számlazárási levélre. Nem tartok igényt a vásárlásom után az SMS értesítőre. Legyen ilyen választható opció, hogy ezt én nem kérem, akkor a banknak sem merül fel ilyen költsége, amit nem hárít tovább rám."

khm. gránitbank.

etruszk 2017.12.02. 22:12:05

@vwxyz: csillagharcos, mellékelem a bank _akkori_ kondíciós listáját.
Az első oldalon, a "MasterCard Arany ésVISA Gold bankkártya" oszlopban keresd.
Igaz, valóban nem 20ezerért akarták újranyomni, csak 18ezerért. Bocsi.

www.unicreditbank.hu/content/dam/cee2020-pws-hu/Rolunk/Kondcios_listak/Maganszemelyek/archiv_szamlak/2015/Lakossagi%20Kondicios%20Lista%20-%20Beteti%20bankkartya%2020150313_20150401.pdf

nyúúlacska 2017.12.03. 06:58:33

@séfbácsi2: www.kh.hu/napi-penzugyek/szamla/minimum

mivel az összes feltételt teljesítem, 0 ft a számlavezetési díjam

vwxyz 2017.12.03. 08:49:10

@etruszk: Hát persze, külön vigyáznak arra, hogy az aranykártyásokat kifejezetten szívassák. Ja, persze, most aztán sokkal hihetőbbé vált a sztori :)
Amúgy miért is kellene egy cserélt kártya újragyártáskor még egyszer kibocsátói díjat fizetni? Olvasd már egy kicsit tovább azt a listát!
Amúgy segítek, ha a bank hibázik, akkor nem számítanak fel díjat...

LúzerMan 2017.12.03. 11:29:07

@Fazakas László:
Szerintem voltak határozott és eredményt elérő megmozdulások, szóval meglátasom szerint az utolsó mondat nem állja meg a helyét.
Gonduljunk csak pl a netadós tüntetésre. Sokan voltak ott és visszakoznia is kellett a kormányzatnak.

etruszk 2017.12.03. 16:06:04

@vwxyz: hát ne is hidd el. Nekem biztosan nagyon-nagyon fontos, hogy elhitessek veled valami mesét, mert abból valamiért rengeteg hasznom származna vagy jó érzés töltene el... Igen, én is látom, hogy az első gyártás van odaírva, sőt azt is látom, hogy a táblázat lakossági betéti kártyákról szól. Én pedig credit kártyáról és nem debit-ről beszéltem, de ahhoz nem találtam meg a táblázatot. A nagyságrend miatt írtam. Azt is láthatod, hogy a debit kártya letiltás(+új kártya) díja ebben a táblázatban 10e Ft, creditnél lehet ez több. Akár az is lehetett a jogcím, ma már leszarom. És hiába van elvben ingyen a bank hibájából újragyártott kártya, ha a bank a hibáját nem ismeri el. :)
Hiszed vagy nem, tőlem ilyen-olyan jogcímen ~20ezret kértek. Ezért hagytam ott őket.
Most már ne fáradj azzal, hogy megpróbálod elhitetni velem, hogy rosszul emlékszem és én is megkíméllek a továbbiakban a válaszaimtól.

wae5465 2017.12.03. 21:29:34

OTP-vel sikeres ember senki sem lehet...

Im just here for the comments 2017.12.04. 08:59:04

@LúzerMan: az egy gumicsont volt, hogy az emberekkel elhitessék, hogy ér valamit a szavuk. Van ember, aki komolyan gondolja, hogy azért vonta vissza a kormány, mert néhány ember sétált egyet az utcán? :D
De legalább látszik, hogy a propaganda működik, döbbenet.

Sluck Ödön 2017.12.04. 13:11:04

@LKerekes: Az eset hír volt, röviddel miután megjelent a szóban forgó rendelet. A büntetést rendőr szabta ki. Nem keresem meg, azt hiszem az indexen olvastam. Bocs ha hülyítettelek, nem volt szándékos. Fejts sok keresztrejtvény hátha visszaáll.

Sluck Ödön 2017.12.04. 13:28:36

@Peti817172M: Ilyen mélységig nem ismerem a dolgot, szerencsére csak a végén csíptük el egy kicsit. És az iskolák általában tényleg rugalmasak, nekünk sem volt gond soha ebből. De ez az egész őrület lehetőséget ad a felesleges zsarnokoskodásra és sajnos egyre inkább az efféle házmesterek kerülnek pozícióba. Egyébként egész jó mellékszál lett ez a vonal itt. Mondjuk meg is ér egy misét. :)

Dark Declan 2017.12.04. 13:56:15

Érdekes, én vagy 2 héttel korábban megkaptam a kártyám levélben, mint lejárt volna a régi.

wrstjnethn 2017.12.05. 16:14:26

@Lővenbrau: Na itt kezdődik a probléma, amikor emberek azt hiszik, hogy egy banknak a tranzakciós meg egyéb díjakból kell élnie. Emiatt nem rúgják páros lábbal seggbe otthon a bankokat az emberek. Egy (normális) bank ugyanis abból él, hogy az ügyfelek által befizetett pénzt megforgatja, kikölcsönzi, befekteti, stb. A személyi, ingatlan, céges hitelek kamataiból, a lízingelt vagyontárgyak kamataiból, a tőzsdei nyereségből és az élet, gépjármű, utas, ingatlan és egyéb biztosítási termékekből tud megélni és nem utolsósorban visszajuttatni némi hasznot annak, aki náluk tartja a pénzét. Vagy nem csinál semmit, hanem a bégető ügyfeleket kopasztja. Remélem most te is elgondolkozol ezen, meg mikor a következő havi számlaértesítőt megkapod...

wrstjnethn 2017.12.05. 16:20:29

@LúzerMan: Jó lenne ha lusta nép fontosabb dolgok esetén is megmozdulna. Mondjuk a kórház finanszírozások vagy a sajtó szabadság, esetleg az egész tetves politikai elit Dunába lövése érdekében.

wrstjnethn 2017.12.05. 16:27:12

@élhetetlen: "...elképzelni sem akarok egy bankváltást"

Érdekes, én besétálok bármelyik bankba, elböffentem magam, hogy szeretnék átjelentkezni, erre ők elkérik a másik bankom adatait és elintéznek mindent. Átutaltatják a pénzt, felmondják a régi számlát, átveszik a csoportos beszedési megbízásokat és rendszeres átutalásokat, stb., és kapok "ajándékba" egy kis összeget is, amiért átmentem hozzájuk. Hogy mi a trükk?? Én Angliában dübörögtetem a gazdaságot...
süti beállítások módosítása