Tékozló Homár

Miért nem állnak meg a sofőrök Maglódon?

2017.09.29. 13:57 | Homár Hilda | komment

screenshot_2017-09-29_12_39_49.png

Ez valami mozgalom lehet? Vagy egyszerűen olvasónk peches módon többször is rosszul tájékoztatott buszvezetőkbe futott? A honlap - legalább is a Menetrendi változások szeptember 1-jétől című hirdetmény - alapján elég egyértelmű a helyzet:

"Budapest – Jászberény – Jászszentandrás és a Budapest – Jászberény – Heves – Abádszalók – Tiszafüred autóbuszvonalak járatai  Budapest felé csak leszállás, Jászberény felé pedig csak felszállás céljából megállnak Maglód, SPAR elnevezésű megállóhelyen."

Kérdés, hogy miért obstruálják a sofőrök ezt a hétköznapokban.  

Szia Hilda!

Nos, hát szeretném megosztani veled első panaszlevelem. Igazából édesanyámmal történt az eset, de úgy gondoltam, h én nem hagyom szó nélkül mert látom rajta, h mennyire bántja a dolog. Továbbítom neked a Volánbusznak küldött levelet. Úgy gondolom, h nem normális dolog így bánni egy 60 éves nővel, elég lelkis asszony, és még most is szarul érzi magát a történtek miatt... Amennyiben megosztod, köszönöm, hátha előbb sikerül kideríteni az igazságot a menetrendet illetően... esetleg a kiskirálykodó sofőrökhöz is eljut és magukba szállnak.

Olvasson tovább!

MÁV START KLUB kártyások, figyelem!

2017.09.28. 14:35 | Homár Hilda | komment

mav_logo.jpg

A MÁV START Klub kártyacsaládja azoknak lett kitalálva, aki rendszeresen vonatoznak, ugyanis ezen törzsutaskártyák segítségével mindenféle kedvezményekre kaptak jogosultságot. Ha jól értjük, eddig a kártyákat simán meg lehetett hosszabbítani, hirtelen viszont csak személyesen lehet elintézni, konkrétan holnaputánig. Akit érint siessen! Mi pedig rákérdezünk Pál félelmére, ami szerint ez az egész rendszer beszántásának első lépése.

Tisztelt Tékozló Homár oldal! Tisztelt Szerkesztők!

Szeretném figyelmüket felhívni a MÁV egy újabb, ezúttal törzsutasok elleni tervezett akciójára.

A kérdésben szereplő utaskártyák az úgynevezett MÁV Start klubkártyák, amelyeknek a lényege, hogy kedvezményeket biztosítanak a használóinak egy nagyobb éves kártyadíj megfizetése után. 

Egy facebook oldalon szivárgott ki, hogy ezeket a bizonyos kártyákat, melyek összege tudtommal évi 35 ezer forinttól 250 ezer forintig, vagy akár még tovább terjed, az eddigi több éves gyakorlattal szemben online már nem is lehet meghosszabbítani, hanem szeptember 30-ig csak a jegypénztárakban lehet megvásárolni. Minderről a MÁV semmilyen tájékoztatást (pl. emailes) nekem és a többi utasnak nem adott, erről csak az szerez tudomást, aki felmegy a honlapjukra, és ott egy szűkszavú közleményben ecsetelik az új változást. 

Olvasson tovább!

Te vállalnál 200 000 forintig terjedő kezességet az albérlőd érdekében?

2017.09.28. 09:23 | Homár Hilda | komment

kazuaki-horitomo-monmon-cats-1.jpg

Te, kedves olvasó, csak úgy, a magad örömére morfondírozhatsz egy sort a címbeli kérdésen, de ha esetleg DIGI-s területen lévő lakásod van, amit bérbe adsz, na akkor élesbe megy a játék. Csaba azonban nemcsak azért írt, mert kiakadt a havi előfizetési díjakhoz mérten elképesztően combos túlbiztosításon, hanem mert talált egy B-megoldást, amit nem tartott meg magának. Köszönjük.

Drága Homár csapat,

fantasztikus közszolgálat, amit csináltok - köszönet érte. Egy újabb kisszínessel járulnék hozzá a közöshöz:

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. bármely vezetékes internetelőfizetés csomagjára lakásbérlőként még határozatlan idejű (azaz hűségidő nélküli) szerződést is kizárólag úgy lehet kötni a szolgáltató honlapján nyilvánosan elérhető információk szerint, ha az ingatlan tulajdonosa hozzájáruló nyilatkozatában 200 000 forintig terjedő készfizető kezességet vállal.

Mivel a DIGI összes vezetékes internetelőfizetési csomagjának havidíja bruttó 2500 - 4600 Ft sávban van határozatlan idejű szerződés esetén is, ezért értékaránytalannak tűnik ilyen mértékű kezességvállalásra kötelezni az ingatlantulajdonost - netes fórumok tanúsága szerint nagyon sokan elvi okokból nem vállalják a kezességet, miközben a hozzájárulást amúgy szívesen megadnák a bérlőjüknek. Megértem őket..

Már csak az előfizetés bekötésekor derül ki, hogy a kezességvállalás megtagadása esetére van azért egy nem publikus opció is: ha a bérlő 3 vagy 6 hónapos határozott idejű szerződést köt, ÉS előre fizeti a teljes futamidőt. Ez azonban kizárólag személyesen, ügyfélszolgálati irodában tehető meg, és 3 vagy 6 havonta meg kell ismételni: nem elég pl. átutalással újabb 3-6 hónapot előre fizetni, személyesen befáradva új szerződést kell kötni (és fizetni) minden 3-6 hónapban. Igen, 2017-ben egy INTERNET előfizetéshez... amit eredetileg határozatlan időre kívánna megkötni az előfizető - tehát a szolgáltatónak szinte nulla a kockázata: az előfizető nem vett igénybe hűségkedvezményt, így a szolgáltató nemfizetés esetén bármilyen kár elszenvedése nélkül egyszerűen megszűntethetné az előfizetést. (Ezzel szemben 2 éves hűségidejű szerződést saját tulajdonú lakásodba 5 kattintással köthetsz és online fizethetsz.)

Ebben a gyakorlatban semmi más logika nem látszik, mint a szolgáltató érdekeinek aránytalan mértékű előtérbe helyezése, és a bérlő előfizeték szándékos szívatása ill. arra kényszerítése, hogy az ingatlan tulajdonosával akár konfliktust felvállalva kisírja az értékaránytalan kezességvállalást avagy a tulajdonos nevére történő szerződéskötést (kizárólag ezen esetekben van lehetőség havonta és elektronikus úton történő fizetésre. Költői kérdés: Jogosan tűnhet ez piaci erőfölénnyel való visszaélésnek?

Mivel viszonylag széles kört érintő problémáról van szó (az összes DIGI szolgáltatási területen élő bérlő), ezért véleményem szerint sokan lennének hálásak azért, ha közös erővel kényszerítenénk a DIGI-t inkorrekt szerződéskötési gyakorlata megváltoztatására. Ennek érdekében tudatos fogyasztóként nem csak Hozzátok, hanem az NMHH-hoz is fordultam panasszal.

Köszönöm, ha publikálásra érdemesnek találjátok! (Ezesetben kérlek kezeljétek bizalmasan személyes adataimat.)

Üdv:
Csaba

 

Kedves Csaba!

A szolgáltató akkor van gazdasági erőfölényben az adott piacon, ha a gazdasági tevékenységét a piac többi résztvevőjétől nagymértékben függetlenül folytathatja anélkül, hogy piaci magatartásának meghatározásakor érdemben tekintettel kellene lennie versenytársainak, szállítóinak és üzletfeleinek vele kapcsolatos piaci magatartására.

A törvény szerint nem jogellenes, ha a vállalkozás az adott piacon gazdasági erőfölényes helyzetben van. A jogszabály csak a gazdasági erőfölénnyel történő visszaélést tilalmazza. Ilyen magatartás lehet pl. az üzleti kapcsolatokban tisztességtelen eladási vagy vételi árak megállapítása, indokolatlan előny kikötése, hátrányos feltételek elfogadásának kikényszerítése, az üzletfelek indokolatlan megkülönböztetése, a piacra lépés megakadályozása.

A levélben jelzett helyzettel kapcsolatban felmerül, hogy a szolgáltató megvalósít-e a hátrányos feltételek elfogadásának kikényszerítésével vagy indokolatlan előny kikötésével visszaélést. Ehhez elsőként azt kell értékelni, hogy a szolgáltató a fent meghatározott gazdasági erőfölényes pozícióban van-e az adott piacon. Ha a gazdasági erőfölényes helyzet megállapítható lenne, akkor azt kell megvizsgálni, hogy a hivatkozott és a fogyasztó számára kedvezőtlen általános szerződési feltétel alkalmazásának van-e objektív üzleti indoka, ebben az esetben pl. a cégveszteségének magasabb kockázata a bérlőkkel történő szerződéskötés során.

A gazdasági erőfölénnyel való visszaéléssel kapcsolatos eljárás lefolytatására a Gazdasági Versenyhivatal rendelkezik hatáskörrel.

Felhasznált jogszabály:
- 1996. évi LVII. törvény a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról http://njt.hu/cgi_b in/njt_doc.cgi?docid=26902.339 928

Neked mekkora összeg kompenzálna egy órákig tartó, idegőrlő ügyintézést?

2017.09.27. 14:41 | Homár Hilda | komment

istock_000020290804xsmall.jpg

"Minimum 10 ügyintézővel folytattam tartós beszélgetést, 2 üzletben voltam fölöslegesen, és órákat hallgattam Telekom szignált. Ezek után 3000 forint hihetetlenül kevés."- ha érezted már így magad, olvasd el, hogy mit tehetsz hasonló esetben!

Kedves Homár!

A legújabb Telekomos kálváriámat szeretném megosztani Veletek és egyben tanácsot is kérni a témával kapcsolatban, hogy mit tehetek még egyszerű fogyasztóként.

A történet másfél hónapja kezdődött, nem sokkal a nagy Telekomos portfólióváltás után. Úgy döntöttem, hogy átállok az új díjcsomag kombinációra (régi előfizetésemből 1 év hűségidő volt hátra, készülékhűség nélkül). A többszöri személyes egyeztetés után kiválasztattam a díjcsomagot, és "díjcsomag váltás" opcióval (nem újraszerződés) átálltam az új díjcsomagra, havidíj kedvezményt választva. Az egyeztetések során többszöri megerősítést kaptam arról, hogy az említett díjcsomag váltás nem jár a hűségidő növelésével - ami egy igen fontos szempont volt számomra. 

Kiállításra került az első törthavi számlám. Látván, hogy túl magas a fizetendő összeg, betelefonáltam. Ekkor az első ügyintéző megállapította, hogy nincs rajta a korábban említett havidíjkedvezmény, de ez percek alatt megoldható egy másik kolléga segítségével. Átkapcsolt egy másik ügyintézőhöz, aki megerősítette, hogy nincs a díjcsomagon a havidíj kedvezmény, de semmi gond, azonnal ráteszi, és az előző havi számlából jóváír 2000 Ft-ot. - Milyen kedves, gondoltam. 

Negyed óra elteltével újra megnéztem az elektronikus számlámat, ekkor vettem észre:

Hátralevő hűségidő: 24 hónap

Az ügyintéző szó nélkül újraindította a két éves hűségidőt, bármilyen tájékoztatás és beleegyezés hiányában. 

Azonnal hívtam őket újra. Felvette egy újabb ügyintéző, elmeséltem a történetemet, mire egy kis türelmet kért, hogy egyeztessen a kollégával, aki a hűségidőt a nyakamba varrta. Jött is a válasz:

A kolléga tájékoztatta Önt, ez így van rendjén...

Miután többszöri kísérletet tett arra, hogy elhitessen velem egy olyan beszélgetés részletet, amiben biztos voltam, hogy nem történt meg, kikértem a hangfelvételeket. A válasz az volt, hogy ezt csak személyesen az üzletben kérhetem ki.

Épp szabadnapom volt, így be tudtam menni egy Telekom üzletbe, hogy minél hamarabb lezárjam ezt a történetet (legalábbis szerettem volna, ha így történik). 
1. üzlet: 45 perc várakozás. Végeredmény: ők csak partnerüzlet, ilyennel nem foglalkoznak.
2. üzlet: 30 perc várakozás. Végeredmény: az üzletekben ilyennel nem foglalkoznak, csak az ügyfélszolgálatnál tudom kikérni a hangfelvételt. - Rendben van, akkor ezt beszéljék meg az ügyfélszolgálattal is - hívattam az üzletvezetőt, közben pedig tárcsáztam az ügyfélszolgálatot, így ők megbeszélték, hogy nem lehet személyesen semmit intézni, "félre lettem tájékoztatva". 

Mindezek után bejelentettem két panaszt: 
1. A beleegyezésem nélkül meghosszabbított hűségidő miatt
2. Egy teljes napom ráment arra, hogy minden irányból félretájékoztattak 

Felvették a panaszokat, az eredményt és a hangfelvételeket postán küldik. 

Egy hét múlva visszatelefonáltam, ahol az ügyintéző elmondta, hogy lezárták az első reklamációt, elismerték, hogy nem volt tájékoztatás a hűségidő módosításával kapcsolatban, és törlik a hűségidőt. 
Arra a kérdésemre, hogy hol az említett levél, illetve hangfelvételek, az volt a válasz, hogy már kipostázták XY címre. Igen ám, ezzel csak az volt a probléma, hogy az említett lakcím egy teljesen hibás cím volt, soha életemben nem laktam azon a címen (de még csak hasonlón sem), sőt, még csak nem is hallottam róla, így nem értem, hogy kapcsolhatták hozzám az említett címet. Egész véletlenül a levelemet minden bizonyítékkal egy nem létező címreküldték, érdekes...

Eltelt egy újabb hét, ma újra telefonáltam, hogy még mindig nem kaptam postán semmit. Válaszul azt kaptam, hogy a második reklamációmat is lezárták, jóváírnak 3000 forintot (!) a kellemetlenségért, a papírok és a hangfelvételt pedig ezen a héten küldik. Továbbá amennyiben nem értek egyet a döntéssel (márpedig nem), akkor a Békéltető testülethez tudok fordulni.

Összeszámolva minimum 10 ügyintézővel folytattam tartós beszélgetést, 2 üzletben voltam fölöslegesen, és órákat hallgattam Telekom szignált. Ezek után 3000 forint hihetetlenül kevés. Kérlek ha tudtok segítsetek, nem szeretném ennyiben hagyni, miután sorozatosan hülyének néztek és órákat pazaroltam el az egészre.

Üdv,

Máté

Kedves Máté!

A vonatkozó jogszabályok szerint a szóbeli panaszt azonnal meg kell vizsgálni, és szükség szerint orvosolni kell, ha pedig a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a vállalkozás a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul köteles jegyzőkönyvet felvenni, és annak egy másolati példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben a fogyasztónak átadni, telefonon közölt szóbeli panasz esetén pedig a fogyasztónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldeni. A vállalkozás a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát 5 évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatni.

Az ügyfélszolgálat minden esetben köteles a vállalkozás panasszal kapcsolatos álláspontját és intézkedéseit indokolással ellátva írásba foglalni, és a fogyasztónak a panasz beérkezését követő 15 napon belül megküldeni, kivéve, ha a fogyasztó panaszát szóban közli és a vállalkozás az abban foglaltaknak nyomban eleget tesz. A válaszadási határidő helyszíni vizsgálat vagy valamely hatóság megkeresésének szükségessége esetén egy alkalommal legfeljebb 15 nappal meghosszabbítható, de erről és ennek indokáról a fogyasztót írásban, a válaszadási határidő letelte előtt tájékoztatni kell.

A telefonos ügyfélszolgálatra érkező előfizetői panaszról a szolgáltató köteles hangfelvételt készíteni, amelyet visszakereshető módon a bejelentés időpontjától számítva 2 évig köteles megőrizni. Az előfizető kérésére a szolgáltató köteles a hangfelvétel előfizető általi visszahallgatását a szolgáltató ügyfélszolgálati helyiségében biztosítani, a hangfelvétel másolatát pedig köteles az előfizető kérésére 30 napon belül rendelkezésre bocsátani. A szolgáltató a hangfelvétel kiadását az előfizető azonosításán túl egyéb feltételhez nem kötheti. Az előfizető részére hangfelvételenként egy alkalommal ingyenesen kell a másolatot biztosítani. A vállalkozás a hangfelvétel készítésével, megőrzésével és rendelkezésre bocsátásával kapcsolatos kötelezettségéről, továbbá az egyedi azonosítószámról a fogyasztót a telefonos ügyintézés kezdetekor tájékoztatni köteles.

Jogszabály szerint telefonos eléréssel működtetett ügyfélszolgálat esetében biztosítani kell az ésszerű várakozási időn belüli hívásfogadást és ügyintézést. A vállalkozás az ügyfélszolgálati ügyintézőnek az ügyfélszolgálat felé indított hívás sikeres felépülésének időpontjától számított 5 percen belüli élőhangos bejelentkezése érdekében úgy köteles eljárni, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható. Az ügyfélszolgálati ügyintéző élőhangos bejelentkezésére vonatkozó kötelezettség ellenőrzése érdekében az az elektronikus hírközlési szolgáltató, akinek hálózatából a hívást kezdeményezték, a fogyasztóvédelmi hatóság felhívására köteles közölni a hívás kezdő időpontjára és időtartamára vonatkozó, általa kezelt adatokat.

A fent leírtak alapján javasoljuk, hogy a szolgáltató határidőn belüli írásbeli válaszának hiánya, a hangfelvétel másolata megküldésének elmaradása, valamint a nem megfelelő ügyintézés vonatkozásában megfogalmazott panaszodat (a szükség esetén bizonyítható károd következtében általad kért összeg megjelölésével együtt) küldd meg belföldi tértivevénnyel ellátva a szolgáltató székhelyére. Ha a panaszra a törvényes határidőn belül nem érkezik a szolgáltató részéről írásbeli, indokolással ellátott válasz, lehetőséged van a panaszkezelés szabályainak megszegése miatt az illetékes járási hivatal fogyasztóvédelmi osztályán eljárást kezdeményezni a céggel szemben.

Tekintettel arra, hogy a korábbi panaszodra a szolgáltató részéről a törvényes határidőn belül nem érkezett írásbeli, indokolással ellátott válasz, már most lehetőséged van a panaszkezelés szabályainak megszegése miatt eljárást kezdeményezni, és az általunk javasolt írásbeli panasz megválaszolásának esetleges elmaradása esetén szintén lehetőséged lesz.

Ha a szolgáltató eljárását nem tartod jogszerűnek, lehetőséged van az előfizetők érdekeinek védelme körében általános hatósági felügyeleti és piacfelügyeleti szervként eljáró Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz fordulni, amely ellenőrzi az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályok elektronikus hírközlési szolgáltatók általi betartását, és eljár azok megsértése esetén. Panasszal élhet a Média- és Hírközlési Biztosnál az az előfizető, akit az elektronikus hírközlési szolgáltatás igénybe vétele során érdeksérelem ért, vagy akinél az érdeksérelem bekövetkezésének közvetlen veszélye áll fenn. A panaszt írásban kell benyújtani postai úton, illetve a Média- és Hírközlési Biztos honlapján található űrlapon, amennyiben az előfizető rendelkezik ügyfélkapus azonosítóval.

Felhasznált jogszabály:
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
2/2015. (III.30.) NMHH rendelet az elektronikus hírközlési előfizetői szerződések részletes szabályairól 

A bíróság szerint nem jár, a Díjbeszedő azért csak kéri minden hónapban, mi az?

2017.09.27. 11:58 | Homár Hilda | komment

8599415_af8466181efb06f24f3ede46b88ac8f7_m.jpg

Tartozás, nyilván, de kié? Olvasónk csatolta a leveléhez az összes iratot, úgyhogy nem a levegőben áll a sztori, ami szerint hiába utasította el a bíróság jogerős ítéletben a Díjbeszedő követelését, ők csak küldik továbbra is neki a csekekket.

Kedves Homár!

2010-ben vettem egy társasházi lakást, amikor az előző tulaj csatolt egy 0 ft-os tartozás igazolást a Díjbeszedő Faktorháztól.

2013-tól felszólító számlákat kaptam a Díjbeszedőtől, hogy a társasház 2006-tól  meglévő tartozásait elosztották a lakók között, és én is fizessem be a részemet, 220-240 000 ft között változik minden iraton.

Nem fizettem, a végrehajtásra ellentmondással éltem, bepereltek.

Olvasson tovább!

Az nem helyes, ha a 100g-os Président kecskesajt dobozzal együtt is csak 76g

2017.09.26. 15:27 | Homár Hilda | komment

20170921_213453_resized.jpg

A számok megint csak nem hazudnak. Az a nettó tömeg sehogy sem lesz 100g, ha a papírcsomagolás levétele után a műanyag tálcával együtt is csak 69g a cucc. Betti szóvá is akarta tenni a dolgot, de nem talált emailcímet. Mivel a Président a Parmalat Csoport tagja, így mi náluk rákérdezünk a dologra.

Kedves Homár,

Lelkes olvasótok vagyok, amolyan csendes megfigyelő, aki azt gondolta h vele soha nem történik homárhoz méltó dolog. � Na ma este megtört a jég �

100g -os President kecskesajt dobozzal együtt is csak 76 g:

20170921_213328_resized.jpg

anélkül meg 69 és még mindig van rajta műanyag! !!

20170921_213427_resized.jpg

WTF? ??? Gondoltam ebben a felgyorsult világban írok gyorsan a forgalmazónak, de annak csak címe van oszt' csókolom �: Lactalis Hungária Kft. 1139 Budapest Forgách u 9/b.

Jó nem baj, a President honlapján majd írok nekik...
Ja hogy nincs se magyar, se angol oldaluk?
Hát jó. Köszi, soha többet President...
100g-ért kaptam kb.50-et, jó kis üzlet.
És ki tudja, hány ilyen termékkel vagyunk még átverve.  

A posztot leküldtük a Parmalatnak, és az alábbi választ kaptuk tőlük:

Tisztelt Homár!

Elolvastuk a bejegyzést, és sajnáljuk, hogy a kedves fogyasztót ilyen kellemetlen tapasztalat érte. Biztosíthatjuk arról, hogy cégünk komoly minőségi követelményeket állít fel, hogy csak kifogástalan minőségű termékek kerülhessenek fogyasztóink körébe. Nem kaptunk még soha ilyen visszajelzést, de természetesen a panaszt továbbítjuk a gyártás felé.

A termék egyébként 6 korong kecskesajtot tartalmaz, a bejegyzésben szereplő fotón pedig egyértelműen látszik, hogy nem annyi van benne.

Ha van rá mód, legyen kedves elküldeni a fogyasztó elérhetőségét, hogy kárpótolni tudjuk a kellemetlenségért.

A Président márkának van egyébként magyar honlapja, ahol fel tudják venni velünk a kapcsolatot: 

www.presidenttermekek.hu

Üdvözlettel,

Lactalis Hungária Kft.

Palacsintafesztivál, az év legnagyobb gasztrofesztiválja

2017.09.26. 10:46 | Homár Hilda | komment

screenshot_2017-09-25_16_20_32.png

Én nem vagyok gasztroprogramra járó, mert nem bírom sem a tömeget, sem a sorbanállást, így aztán elég korlátosak az élményeim a témában, de ez elég hervasztóan hangzik. Még jó, hogy a szervezőknek a létszámkalkulálás sem az erősségük ("Nyíltan állíthatjuk, hogy a Fővárosi Palacsintafesztivál a 2017-es év egyik prémium fesztiválja lesz, hiszen a statisztikai adatokból kiindulva több tízezer látogató teszi majd tiszteletét Szeptember 23.-án a Fővárosi Rendezvényparkban."), különben még ma is ott állna az a több tízezer ember palacsintára várva.

Tisztelt Tékozló Homár !

Nem vagyok valami nagy blogger, de valami olyan történt velem, és a családommal 2017.09.23-án, egy napsütötte szombat délelőttön, hogy csak lestem, és tényleg nem akartam elhinni, amit látok….. Le kell hogy írjam mindezt.

Szóval. Párom is, én is, kislányom is elég édesszájúak vagyunk, és ezen belül is kiemelkedő helyet foglal el a kedvencek listáján a palacsinta. Pár héttel ezelőtt szembejött a Facebookon egy hirdetés, egy eseményről, miszerint a Fővárosi Rendezvényparkban megrendezésre kerül a Fővárosi Palacsintafesztivál, ahol aztán tényleg minden lesz, ami szem-szájnak ingere, na meg játszóház, és motorverseny, és aszfaltrajzverseny, és minden olyan dolog, amire egy kisgyermekes, és palacsintarajongó család csak vágyhat. Idézem (Forrás: www.palafeszt.hu)  :

Olvasson tovább!

Az ellenőri belátás fogas kérdéséről

2017.09.25. 09:39 | Homár Hilda | komment

dsc_0006.JPG

Andrea gondosan akart eljárni, mégis balul sült el a fővárosba utazása, és erről részben ő tehet, mert sikerült összekevernie és/vagy elhagynia az ügyesen előre megvásárolt BKSZ-es jegyét. Ami miatt írt, az az, hogy bár a különböző jegyek és nyugták eléggé valószínűsítették, hogy igaz a sztorija, és jóhiszeműen utazott jegy nélkül, a szőrös szívű ellenőr simén megbüntette. Hivatalosan nyilván jogosan. A kérdés az, hogy egyáltalán van-e mérlegelési lehetősége egy ilyen szituban?

Tisztelt Tékozló Homár!

Nagyon nagy csalódás ért egy pótdíjazással kapcsolatban, s ezt a történetet szeretném közreadni, más ne járhasson így!

2017. 09. 18-án Budapestre kellett utaznom Velencéről. A pénztárban viszonylag nagy volt a sor, s mivel szerettem volna elérni a 11.33-as vonatot, a jegyet megvettem automatából bankkártyával, s mivel maradt kis időm, s a sor elfogyott a pénztár elől, megvettem a BKSZ-es napijegyet is a pénztárban szintén bankkártyával, melyet aznapi utazásra kértem. Az utazás során kalauz kérte mindkettő- a vonat és BKSZ-es jegyeket, probléma nem volt.

Olvasson tovább!

Prémium meg superior, de csak szavakban

2017.09.22. 16:41 | Homár Hilda | komment

screen_shot_2017-09-22_at_16_15_00.png

Bevallom, a wellness hotelekre és egyéb szállásokra érkező panaszokat fentartásokkal szoktuk kezelni, mert néha még a dokumentáció alapján is nehéz eldönteni, hogy a körülmények vagy a levélíró érzékenysége áll a levél születésének hátterében. Most is ez történt. Még a fotók megnézésénél is szkeptikus voltam, aztán rákerestem a Kőszeg melletti Bükön található Hotel Caramell honlapjára, ami az egészet felülírta. Mert ott kiderült, hogy a hely nemcsak prémium meg resort, hanem superior meg slow és holisztikus is, a galéria alapján pedig tényleg egy igazán pazar, négycsillagos hotelben készülhet az ember feltöltődni éjszakánként szezonban min. 38900 forintról induló szobaárakkal. Ennyiért meg egyértelműen ne legyen már hajszálas az ágy, meg foltos a szalvéta.

update: a posztot még pénteken elküldtük a hotelnek, felkínálva nekik is a megszólalás lehetőségét az ügyben, de nálunk egyelőre nem reagáltak rá.

Kedves Homár!

Egy csodásnak nem mondható wellness élményt mesélnék el!

Aug 24 -27-ig foglaltunk a Büki Hotel Caramell prémium resortba. (Milyen jól is hangzik..) 10 hónapos babával végre 4 nap pihi! 75 000Ft előlegutalással foglaltunk.

Érkezés után egy 60-as éveket idéző szobát kaptunk, ami láthatólan nem volt túltakarítva... hát na... de, hogy a fürdő penészedik, a szoba ajtaján belül 2 nagy zsíros tenyér (nem akarom tudni, hogyan került oda), a gyerek ágyában nagy kanyi fekete hajszál (nem saját)!

Olvasson tovább!

Fő a biztonság! Vagy a jó test?

2017.09.22. 11:12 | Homár Hilda | komment

qps-body-scanner-mit-testperson.jpg

Andrea sokat repül, és valami rejtélyes oknál fogva állati gyakran végzi a testszkennerben Ferihegyen. Ez nem a kapu, amin mindenkinek át kell sétálnia zokniban, hanem egy nagy fal, ahova szúrópróbaszerűen invitálnak utasokat. A szempontrendszert nem ismerjük, nem is kell, de reméljük, a kollégák egymást közti "Na, megérte? A teste is jó?" csevegése nem a fő vezérelvet leplezte le.

Tisztelt Szerkesztöség, a Liszt Ferenc reptérröl írok, ahol ebben az évben kb havi három alkalommal szállok gépre. Megfigyeltem már ennyi idö alatt hogy eléggé gyakran, mondjuk többször igen, mint nem, a body scannerben végzem. Ez rögtön, amikor az ember átmegy a kapun, ott található másfél méterre, egy nagy falnak néz ki, előtte két talpnyommal a padlón. Valami ilyesmit látnak rajta:

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása