Tékozló Homár

Tippek-trükkök rovat: repülőjegyes árgarancia

2017.04.21. 17:51 | Homár Hilda | 58 komment

pp.jpg

Ma nem fortyogunk, hanem segítünk. Köszönjük, István!

Szia Homár,

Egy hasznos infó repülőjegy vásárlásához.

A jövő hónapban utazom és a lehető legkevesebb átszállással és lehetőleg minél olcsóbban szeretnék repülni � A keresés eredménye az lett, hogy a lycafly weboldalon találtam a legolcsóbb opciót. A jegy 40 fonttal volt olcsóbb, mintha közvetlenül a British Airways oldalán vettem volna. A különbség azonban nem volt elég meggyőző ahhoz, hogy a vegyes értékelésekkel rendelkező, általam ismeretlen weboldalon vegyem meg a jegyet. A BA weboldalán foglaltam tehát le.

Aztán megakadt a szemem az árgarancia feliraton, gondoltam egy próbát megér. A foglalás után elküldtem a BA-nak a lycafly-os linket, és ma írtak, hogy visszaadják a kólönbözetet.

Érdemes megkeresni tehát a legolcsóbb opciót, bármilyen kétes hirű foglalasi oldalon is akár, majd a BA-nál megvenni a jegyet es visszaigényelni a különbözetet.

üdv:

István

Ronda? Na, és?

2017.04.21. 10:57 | Homár Hilda | 33 komment

Trehány cipész, nemtörődöm eladó. Remek páros. 

Kedves Homár!

2017. április 7-én, a Dunakeszi Buy-Way-ben található Reno üzletben vásároltunk egy S.Oliver női cipőt. Az egyikről hiányzott egy "cipőfűző karika". Mivel a megfelelő méretből nem volt másik darab raktáron, Kedves Eladó felajánlotta, hogy elküldi megjavíttatni. Elfogadtuk, kifizettük a cipőt.

A mai napon értesítés után elment feleségem a cipőért és azzal kellett szembesülnie, hogy a cipőn lévő ezüst színű karikák mellé sikerült egy arany színűt raknia Cipésznek.

Feleségem kérte Kedves Eladót, hogy legyen szíves visszaküldeni Cipésznek, nézze már meg rendesen mit csinált, merthát mégiscsak egy új cipőről lévén szó, rendesen meg kéne csinálni, ha már kifizettük (nyilván cipészt ez nem hatja meg). De Kedves Eladó nem küldi vissza, Cipész nem fogja kicserélni úgyse a karikát, hisz a munka el van végezve. És különben is miért zavarja, úgysem látszik. Kedves Üzletvezető ezen tényt megerősíti, nem tudnak segíteni, így útjaik elválnak.

Van ezeknek agyuk?

Azért ha a vásárláskor közölte volna Kedves Eladó, nem biztos, hogy sikerül belerakni egy ezüst színű karikát, lehet, hogy saját költségünkön magunknak meg tudtuk volna oldani ezt az óriási problémát.

Ezután el tudom képzelni, hogy a garanciális problémákat hogy kezelik. Azt kéne már végre felfogni, hogy nem a vásárló van az eladóért/szolgáltatóért.

A Telekomnál sem könnyebb a platinakártyás élet

2017.04.20. 16:48 | Homár Hilda | 39 komment

telekom_logo_2013_svg.png

De nem ám!

Kedves Index / Tékozló Homár,

Azért írok, mert egyelőre mást nem tudok tenni, és gondoltam, érdemes lehet nyilvánosság elé tárni, hogy a Telekom hogyan bánik 5-6 éves, semmit sem jelentő platinakártyás ügyfeleivel, és hogyan kényszerít bele abba, hogy hóközi számlát nem ad, de ha kvázi kamura nem fizetsz ki neki x összeget (hello NAV), akkor lekapcsolja az előfizetésed minden további nélkül.

Először a levél, melyet két hete küldtem el a Telekomnak, nulla válasszal ezidáig:

Olvasson tovább!

A Vodafone-nál inkább átok a kiemelt ügyfél státusz

2017.04.20. 12:53 | Homár Hilda | 63 komment

vodafone_text_011808587147_640x360.jpg

Az ember hajlamos úgy képzelni, hogy a kiemelt, arany-, gyémánt-, platina- és egyéb jelzők vagy a mágikus három betűs (VIP) besorolás megléte az maga a kilincs az ügyfélkezelés kánaánjának kapuján. Ha valahogy sikerül ezt a státuszt birtokolni, onnantól az embernek ügyintézés esetén a töketlenkedés, az időfecsérlés és a gyomorgörcs helyett max arra kell felkészülnie, hogy a problámájára villámgyorsan megtalált megoldás megtalálása után pontosan melyik koktélt szeretné elszürcsölni a tengerparti hangulatú bárban. Háhá, te naív Vodafone ügyfél! - lóg bele az ember keze a bilibe.

Sziasztok,

Következő szösszenetet szeretném veletek megosztani. Cégünkkel flottás előfizetők vagyunk a Vodafone-nál, nem felvágás végett, hanem, mert ez később fontos lesz, kiemelt ügyfél kategóriába tartozunk. Sajnos lassan kezdem úgy érezni, mint mezei lakosságis jobban járnék.

Első felvonás, az ügyfél és a tájékoztatás

Szóval történt, hogy kifogytam Mobilnetes keretemből és gondoltam használom a jól bevált netinfo.vodafone.hu oldalt, ahol megemelem az internet keretemet. Meglepetésemre a weboldal nagyon szép megújult mobilon, igazi menő 2017-es dizájnt kapott. Korábban, ha kikapcsoltam a wifit, akkor sokadik próbálkozás után, hirtelen a rendszer felismerte, hogy Vodafone hálózatról jelentkezem, így nem kellett a halandó módon belépés, jelszóval küzdenem, hanem simán felismerte, hogy én vagyok én, költhettem azonnal a forintokat per gigabájt legdrágábban az EU-ban. De ez egy másik történet. Szóval elcsodálkozva nézem eme remekművet, főleg, hogy ott van a gomb, hogy automatikus bejelentkezést.

Olvasson tovább!

A Vaterafutár elhagyja, a Vatera kiszámlázza

2017.04.19. 15:11 | Homár Hilda | 83 komment

vatera.png

Nyilván külön cég meg minden, de az emberben ilyenkor felmegy a pumpa, és nem azért a 200 forintért.

Eladtam két terméket a Vaterán, 850 Ft-os MPL Vaterfutárral. A címzett nem kapta meg, elkezdtük kerestetni, már a rendszerben látszott, hogy a Logisztikai Központot nem hagyta el. Sorbanáll, hivatalos tudakozványt kitölt.

Két és fél hét után megjött a válasz a Magyar Postától - arról most csak annyit, hogy a feladott áru ellenértékét és a feladási díjat téríti csupán - az időd, a sorbanállás, a vevő kárpótlása  mégis elnézést kérünk stb. nem számítanak -  szóval a Magyar Posta elismerte, hogy elveszett a küldemény.

Most jön a Vatera - megírtam nekik és kértem, hogy ne kelljen jutalékot fizetnem, de elmarasztaló értékelést se kelljen adnom. Zárójelben, ha valaki nem tudja: A Vatera rendszere olyan, hogy "nem jött létre adásvétel" esetén nem engedi, hogy pozitív értékelést adjunk.  És akkor a Vatera válasza: 

Olvasson tovább!

Unortodox és nagyon oldszkúl logisztika az Auchannál

2017.04.19. 11:17 | Homár Hilda | 41 komment

auchan.gif

Ezt nem fogjátok elhinni: az Auchan házhozszállítása a raktár kamerája által rögzített videófelvétel alapján tudja csak megmondani egy kiszállításra váró termékről, hogy a kocsin van-e. Ezek szerint már egy exceltábla is minőségi ugrás lenne nekik. Kinek jó ez? Mert, hogy sem a vásárlónak, sem nekik nem, az biztos.

Kedves Homár Hilda!

Friss történet, még valahogy lezárul majd, de úgy nagyjából már most megismerhető belőle az Auchan kommunikációja.

Vettem egy hűtőt pénteken az Auchan Soroksárban. (Nem Glamour kuponos vásárlás). Kifizettem, és felajánlották, hogy vasárnap kihozzák, 8-14 óra között, az áruház saját raktárkészletéből. Szombat este jött egy sms, hogy a termék vasárnap 8-11 között várhatóan megérkezik.

A hűtő vasárnap 14 óráig nem jött, hívni nem hívtak. Ezért még nem is morognék annyira, de gondoltam utánakérdezek, hogy merre járhat.

Az sms-ben megadtak egy  telefonszámot, amin érdeklődni lehet a kiszállítással kapcsolatban. Felhívtam, hogy megtudjam, mégis mi a helyzet. Elmondták, hogy bár az sms tőlük központilag érkezik, de nem tudnak segíteni, átkapcsolnak soroksári boltjukba ahol vettük a terméket. Ott a házhozszállítós emberke közölte, hogy ők sem tudnak segíteni, mert nem ismerik a futárt, nincsen hozzá elérhetőségük. A központi logisztika látja csak, de ők vasárnap nem dolgoznak.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása