Tékozló Homár

Hát ez a tábla kicsit megakasztja a Kéktúra teljesítését

2017.07.28. 17:12 | Homár Hilda | 78 komment

nyit.jpg

Az alábbi beszámoló alapján ezen a területen nem az erdő fohászkodik, hanem az arra járó túrázó. Vagy azért, hogy jöjjön rá a heves csuklás az alábbi helyzet létrehozójára, vagy  azért, hogy nehogy fenékbelőjjék, amíg átiszkol a veszélyes zónán. Legkésőbb a több turistaút kereszteződésébe az Éleslövészet/életveszély tábla kiszögelőjének feltűnhetett volna, hogy nem lesz ez így jó.  

Szia Hilda!

Sokat túrázom, és nemrég úgy gondoltuk, hogy elmegyünk a Keszthelyi-hegységbe. Sajnos azonban ehelyett inkább csak valami megmagyarázhatatlan dologba ütköztünk. 

Arra gondoltunk ugyanis, hogy ma az országban "alig" ismert Országos Kék Túra útvonalon megyünk egy kört, majd egy zöld jelzésre térve a piros jelzésen jövünk vissza. Sajnos azonban fenti képeken közölt tábla állított meg minket a túra elején, Gyenesdiástól északkeletre.

Olvasson tovább!

Így reklamálj, ha késik a repülőd!

2017.07.28. 12:09 | Homár Hilda | 32 komment

pp.jpg

Tombol nyár, ilyenkor még olyanok is repülnek, aki év közben a lakóhelyük határát sem hagyják el, nemhogy a talajszintet. Rájuk is gondolva tesszük most ki ezt a régóta a sorát váró posztot. Tippek-trükkök arról, hogyan kérjünk kártérítést a légitársaságoktól, ha valami nem stimmel az utazás során.

Kedves Hilda,

A sok negatív Wizzair-es élményre reagálva szeretném megírni az Easyjettel szerzett nagyon pozitív tapasztalatunkat.

Február végén utaztunk Bázelből Budapestre, és már az utazás reggelén megkaptuk az sms-t az aggasztó hírrel, hogy legalább 2,5 óra késéssel indulunk. A reptéren - ahová mindennek ellenére pontosan kellett érkeznünk - szembesültünk vele, hogy az sms nem volt túl pesszimista, valóban késni fog a gép. A 2,5 órából 3 óra 20 perc késés lett, 9:30-tól 14:45-ig vártunk, ezalatt a - kétórás késés után kötelezően adandó - egy darab croissant-on és fél liter ásványvizen kívül nem nagyon kényeztettek minket.

Olvasson tovább!

UPDATE: Megtudtuk, hogyan használhatod fel a maradék Alexandra-utalványodat! Ne ijedj meg, felhasználhatod az egészet!

2017.07.27. 16:22 | Homár Hilda | 31 komment

screenshot_2017-07-27_10_13_53.png

Bár a  könyvszakma évek óta tudta, a közönség nagy része számára valószínűleg csak év elején derült ki, hogy komoly a baj az addigi legnagyobb piaci szereplő, az Alexandra birodalom házatáján. Akit a saga részletei érdekelnek, itt nézelődjön. Akinek viszont az a kötődése a témához, hogy valahol a lakásban vagy a táskájában lapul még alexandrás könyvutalvány, az készüljön fel egy rossz hírre. 

Update! A poszt megjelenése után levelet kaptuk az Alexandra Könyvesboltok új üzemeltetőjétől. Érdemes elolvasni a frissítésbe kikerült írást, mert egész pontosan elmagyarázzák, hogy is működik az utalványok beváltása náluk. Ezúton is köszönjük nekik a kiegészítést és a pontosítást!

Sziasztok!

Leírom a történetemet az Alexandrával, szerintem ilyet nem lehet csinálni, ha tévednék, mondjátok!

Anyukámtól kaptam karácsonyra 6000 ft értékű Alexandra könyvutalványt. Ma jött el a nap, hogy levásároljam, elmentem hát a MOM Alexandrába. Gondosan válogattam, két könyvvel vidáman mentem a kasszához, ahol hamar lehervadt a mosolyom. Közölték ugyanis, hogy május óta új tulajdonosuk van, és nem fogadják el az utalvànyokat, mert nekik ebből semmi hasznuk, de tettek egy kis engedmènyt, így a 6000 ft értékű utalvànyomat beválthatom, ha 12 ezerért vásárolok.

Olvasson tovább!

Ez nem mobil klíma, ez elektronikai hulladék!

2017.07.27. 10:06 | Homár Hilda | 115 komment

unnamed_5.jpg

Mihály minket is cc-zett a levélre, ami rajtunk kívül az OBI-nál és 8 kormányzati emailen landolt, innen a címzés. A probléma pedig a fogyasztói társadalom rákfenéje: az átmeneti ideig használható, látszólag tartós fogyasztói cikkek ügye. Létezik, hogy egy apró alkatrész meghibásodása miatt kukázni kell egy százezer forintos gépet? Úgy tűnik, igen. Hacsak nem ismer az ember egy ezermester szakit. De ezzel a fogalommal szintén visszaugrottunk a XX. századba.

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Hatóság!

Állásfoglalásukat szeretném kérni, miszerint hogyan lehetséges az, hogy saját állítása szerint semmiféle törvény nem kötelezi a gyártót/eértékesítőt (jelen esetben OBI) tartozék árusítására százezer forintos tételt jelentő elektronikai eszköz esetén.

A mellékletben is szereplő, jelenleg is 70-150.000Ft között árusíott, kizárólag az OBI által forgalmazott mobil klímához az OBI nem hajlandó semmiféle tartozékot biztosítani!!!!! Így az esetlegesen elvesztett/megsérült hőelvezető konzolcső esetén a jelenős anyagi ráfordítást igénylő eszköz használhatatlanná válik!!!!

Köszönöm munkájukat!

Tisztelettel:

K. Mihály

Olvasson tovább!

András aztán kimaxolta az Erstét!

2017.07.26. 15:53 | Homár Hilda | 16 komment

a7_1.jpg

Én sosem voltam Citi ügyfél, így aztán fogalmam sincs, hogy abban a bankban tényleg minden igazán annyira szuperül működött-e, mint ahogy azt az Erstéhez átkerült ügyfelek leveleiből sugárzó nosztalgikus felhangokból sejteni lehet, vagy csak az idő, és az átálláskor az ügyfelek nyakába szakadt írtó sok bosszúság hat megszépítő erővel a múltra. Mindenesetre Andrásnak is egy csudajó, önmaga farkába harapó sztorit sikerült megnyernie magának volt citisként.

Kedves Homár!

A Citi bank lakossági részlegének megszűnésével, az én számláim is átkerültek az Erste bankhoz. Kisebb-nagyobb kellemetlenségek miatt úgy döntöttem, amennyire csak lehet „lecsupaszítom” a bankhoz való kötöttségemet: a felesleges megtakarítási számlát (ami egy vicc, mert kamata közelít a nullához), a sosem használt euró számlát, és a Max hitelkártyát megszűntetem.

Az első kettővel nem is volt gond, de a hitelkártya nem akart engedni:

1.  próbálkozás – bankfiók:

„Szükségünk lenne a hitelkártyára a számla megszűntetéséhez”. Sajnos nem volt nálam, így az ügyintéző nem tudott segíteni. Letiltani csak a Call Center tudja, így kértek fáradjak vissza a bankkártyával.

2. próbálkozás – bankfiók:

Olvasson tovább!

Csak óvatosan a Wizz Air új applikációjával!

2017.07.26. 12:39 | Homár Hilda | 53 komment

wizz_air.png

Július 7-én jelentette be a Wizz Air a vadiúj WIZZ applikációt, amitől idézem: "Egyszerűbbé vált a foglalás folyamata, és az alkalmazásban elkészített beszállókártya internetkapcsolat nélkül is elérhető marad." Aha, mormogta magában valószínűleg már júliusban is a sokatlátástól szkeptikus magyar. Aztán volt, aki ki is próbálta.

Kedves Homár!

Július 16-án Podgoricáról utaztam Budapest-re és a Wizzair új applikációjával becsekkoltam egy nappal az indulás előtt. Az aplikáció valamiért nem töltötte le a beszálló kártyát. Nem igazán értettem, hogy miért, de gondoltam, valószínűleg gondd van az új aplikációval és majd a reptéren fognak tudni majd segíteni.

Segítettek is, 30 euro fejében. Engem is meg még vagy 6 embert megvágtak, akik az aplikációval probáltak beszállni. Szomorú volt látni, hogy egy 4 tagú családot 120 euróra büntettek.

Én felhivtam a Wizzair-t, akik biztositottak róla, hogy a pénzt azt vissza fogom kapni, ha irásban panaszt teszek, hogy az aplikacióval baj volt. A bejelentést meg is tettem. A válasz jött 4 nap múlva, hogy az Ő aplikaciójukkal semmi baj nincs, minden az én hibám, és ne gondoljam, hogy ők fizetni fognak.

Olvasson tovább!

Létezik, hogy elárverezik a lakásomat más tartozása miatt???

2017.07.25. 15:46 | Homár Hilda | 93 komment

super-mario-igra-voprosiki.jpg

Szegény Márti azt hitte, új lakást vesz, amit egy jó kis Digi előfizetéssel koronáz meg. Ehelyett egy időzített bombára kötözte magát. Az évek teltek, a bomba pedig csak ketyegett, és több, mint 6 évvel a beállítás után, robbant. Ijesztő sztori tanáccsal és tanulságokkal. Szerencsére többek közt azzal is,  hogy nem eszik azért olyan forrón a kását.

2010. november 24-én megvásároltam a kis leánylakásomat ingatlanügynök, ügyvéd jelenlétében... persze az aktuális tulajdoni lapot látva, szerződést alaposan átböngészve. Minden úgy tűnt, hogy rendben van, az előző tulaj hiteltartozásán kívül semmi sem szerepelt a tulajdoni lapon. Pár nappal később, amikor kifizettem a teljes vételárat, megkaptam a kulcsokat is, és egy-két hónapra rá boldogan be is költöztem a lakásba. 

Már csak internet elérhetőségre volt szükségem a teljes komforthoz, ezért megrendeltem a Digitől az akkor elérhető legmenőbb csomagot. Ők jelezték ugyan, hogy a fogyasztási helyen tartozás van, amit az előző tulajdonos halmozott fel, de semmi tennivalóm nincs ezzel, csak mutassam be az adásvételi szerződést, és máris az ügyfelük lehetek. Örültem is a rugalmasságuknak, és azóta is lelkesen fizetek a Diginek minden hónapban.

Olvasson tovább!

172CAW1075-2K9 - 172CAW1075-024 = 10 000 huf

2017.07.25. 10:00 | Homár Hilda | 33 komment

embedded_new-shoes-meme.png

Ej, ezek a cipők, csak a baj van velük! Nem elég az embernek a csalódás amit az okoz, ha a csomagból egy másik példány bukkan elő, mint amire számítunk, utána még lehet izmozni például olyanokon, hogy ha egy 13 elemű termékkódban az utolsó 3, kötőjellel tagolt jegy tér csak el, az két különböző modellt jelent vagy ugyanannak a cipőnek a színvariánsát. Faxnizásnak tűnik? Tíz rugó múlik rajta.

Tisztelt Testület!

Mùlt hèten rendeltem egy cipôt, akciò keretén belül. A cipô színe a kèpen nem egyezik meg a valòsàggal, ezèrt visszaküldtem nekik, kèrve hogy ugyanabbòl a modellbôl küldjenek egy màsik színt.
Pàr napja jeleztem ezt felèjük, akkor mèg szó sem volt àrkülönbözetrôl.

Tisztelt ... Edina!

Csereigényét rögzítettük.

Felhívom figyelmét, hogy másik termékkódú cipő cseréjénél már nem érvényes akciónk kedvezményes ára. A cipő árának különbözete 10 000 Ft, amely kézhezvételnél fizetendő.

Az èn halvàny jogi ismereteim alapjàn, ha a cipôt cserèlni kell ( mèg ha a szín kòdja különbözik is, àm a termèkkòd azonos), azt a vàsàrlàs napjàn èrvènyes kondíciòk alapjàn kell èrvènyesíteni. Attòl függetlenül, hogy a leàrazàs közben vèget èrt, szín vagy mèretcsere, ugyanazon àron kell hogy megtörtènjen. Az akciò napjàn a 172CAW1075 termèkkódù 3 színben elèrhetô cipô minden színe ugyanazon àron volt kaphatò. Amennyiben ez nem àllja meg a helyèt, pènzvisszatèrítès esetèn èn a ma aktuàlis àrat kellene hogy visszakapjam, nem a vàsàrlàs napjàn aktuàlis összeget.

Olvasson tovább!

A Vodafone-nál sose felejts el rákérdezni mindenre, arra is, amiről fogalmad sincs!

2017.07.24. 16:37 | Homár Hilda | 15 komment

argh_thanks_for_reminding_me_f2441ba3d7b387e58ee0b3a8debaa6d6.jpg

Vannak dolgok, amik a statisztikák szerint az esetek 10 százalékában következnek be. Pl.: 
- a daganatos megbetegedések 10 százaléka vírusos eredetű.
- a kifogott halak nagyjából 10 százaléka kerül vissza selejtként az óceánba. 
- és ha Vodafone előfizető vagy, akkor 10% az esélyed arra, hogy csomagváltáskor akár 2 napra is mobilnet nélkül maradsz.

Sziasztok,

Előljáróban annyit, hogy 1994 óta használok GSM telefont így már láttam egy-két csodát a szolgáltatóktól, de a Vodafone a mostani lépésével kiverte a biztosítékot.

Pénteken délelőtt felhívott egy telemarketinges tőlük, hogy a családi csomagban levő egyik kártyán már nincs hűségnyilatkozat és lehetőség van a megújult RED tarifák valamelyikére váltani. Azt többször elhangzott, hogy az új tarifacsomagot 48 órán belül fogják aktiválni. Egy közel félórás beszélgetés folyamán végül három előfizetés tarifacsomagját változtattam meg a nagyobb havi mobilnet forgalom lehetősége miatt.

A meglepetés rá egy órára ért amikor a telefonom kiírta, hogy nem rendelkezem aktív mobilnet előfizetéssel!!

Olvasson tovább!

"A tejek árát szeretném visszakapni. Nem fillérbaszásból, elvből."

2017.07.24. 12:01 | Homár Hilda | 44 komment

tesco.jpg

A hónap Holló Színházon érlelődött panaszlevele, rögtön duó kiszerelésben. A Tesco az olvasónkra szabadított sok liter buggyant tejjel érdemelte ki többek közt a címben idézett mondatot. Keresetlen stílusú tartalom következik.

Sziasztok,

ezt leveleztem a Tescoval, némi házhoz szállított ihatatlan tej ügyében (kétszer). Legalább válaszolnak.  

Én (Június 28.):

Tisztelt Tesco!

Április 13-án a következő levelet írtam önöknek:

"2017. április 3-án házhozszállítást kértünk Önöktől 13233-12399 számon.

A termékek rendben meg is érkeztek, köztük 6 liter Tesco 3,5%-os ESL-tej. Ma még öt liter megvolt, amikor az asszony kibontotta az egyiket, és az savanyú volt. Aztán a másodikat, harmadikat, stb...mind az öt savanyú volt. A tejek lejárati ideje április 17., és mi a megérkezés óta folyamatosan hűtőben tartottuk őket. 

Ez így nekem nem tetszik, valamiféle kompenzációnak örülnénk."

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása