Tékozló Homár

"Nehéz lesz megállnom, hogy ne verjek bele egy baltát valamibe"

2017.09.08. 15:20 | Homár Hilda | 59 komment

angry-animals-28-5888780d3ae34_605_1.jpg

Greyhound kálváriája kihozta belőle az állatot, levelét mintha Al Swearengen fortyantotta volna fel magából egy különösen rossz napján, így aztán irományát - bár teljesen érthetőnek minősítettük a benne feszülő indulatot - csak néhol kisípolva tudjuk a nagyvilág elé tárni. Ez ugyan némi stílusvesztést jelent, de cserébe nem kell egy kis sarokba eldugnunk a valóban elképesztő sztorit. Akit érdekel az eredeti, úgyis megtalálja.

Sziasztok! "Naiv ügyfél vs bürokrácia" témában egy kis szösszenet egy több, mint fél éve húzódó ingatlan-adásvételről, még nincs vége...

Kurvára nem érdekel, hány ember veszti el a “munkáját” (azaz az érdemi munkavégzés nélkül szerzett jövedelmét) de a papíralapú bürokráciát el kell pusztítani a [...] a [...] postával együtt. 

2017. január: adnánk el egy lakást. Eddig ki volt adva, a bérlő veszi meg, sima ügy mindenféle bonyodalmak nélkül - gondoljuk mindannyian. Naivitás lvl végtelen…

2017. február: kiderül, hogy sok évvel ezelőtti közösköltség-tartozás (120 000 Ft) miatt végrehajtási jogot jegyeztek be rá. Ez a mi sarunk volt, de már rég kifizettük, csak a végrehajtó valamiért [...] elintézni az adminisztrációt, és ez most derült ki. 

Telefon a végrehajtónak: hopp, tényleg, de ez nem az ő hibájuk, mert a végrehajtást kérő (a közös képviselet) nem szólt nekik, hogy kifizettük, érdeklődjünk nála.

Olvasson tovább!

Kapaszkodik ügyfeleibe a Vodafone

2017.09.08. 11:01 | Homár Hilda | 62 komment

funny-animal-wallpaper-is-cool-wallpapers_1.jpg

Olvasónk talán kicsit túlérzékenykedte a mobilszolgáltatójánál átélt eseményeket, mert végül is nem megverni akarták, hanem egy kedvezőbb ajánlattal megtartani, de ettől még a végkövetkeztetései megfontolásra érdemes felvetések. Arra rákérdezünk, hogy oké-e, hogy 8 napot kell várni a megszüntetésre.

Szürreális szerződésbontás a Vodánál

Nemrég megszüntettem a 4 éve élő előfizetésemet a Vodafone-nál, ám ez nem éppen a megszokott módon zajlott. Sokszor mondtam már fel szerződést különböző szolgáltatóknál, így arra számítottam, hogy személyesen befáradva egy irodájukba pár perc alatt megszüntethetem az előfizetésemet, miután aláírtam 628 papírt ezzel kapcsolatban.

A Vodafone-nál azonban más volt a menetrend.

Bementem egy üzletükbe, ahol az ügyintéző a szándékom közlését követően arról kezdett kérdezgetni, hogy miért szeretném megszüntetni az előfizetésemet. Számítottam arra, hogy ezt megkérdezik – na nem mintha bármi közük volna hozzá –, ami viszont furcsa volt, hogy az ügyintéző mindeközben bőszen nyomogatta a telefonját. Amíg válaszoltam, a készülékét már a füléhez is emelte és elkezdett beszélni.

Olvasson tovább!

Minek kéne igazságügyi szakhatósági szakvélemény egy sima mobilszervizeléshez a Telekomnak?

2017.09.07. 15:14 | Homár Hilda | 33 komment

shutterstock_524670103.jpg

Hú, ebben a sztoriban valaki nagyon benézett valamit, bár nehéz eldönteni, hogy ki és mit. Mi viszont legalább megtudtuk, mi a különbség a szakértői és az igazságügyi szakértői vélemény között.

 Telekom vs Ipad pro 12,9".

15 hónapja vásároltam a telekomnál egy Ipad pro fent említett készüléket. Idő közben meghibásodott, fehér kisebb folt jelent meg a kijelző alsó harmadában. Mivel én 2D Artistként és digital painterként dokgozom, rettentő idegesítő.

Mivel lejárt a 12 hónapos garancia, de még él a kötelező 12 hónap szavatossági garancia így gondoltam elindítom ennek rendje és módja szerint. Első körben felkerestem telefonon a Telekomot. Ők hivatalos Apple szervízhez küldtek. Fel is kerestem az Icentre nevű - megjegyzem a valaha tapasztalt legvásárlóközpontúbb hely- akik készségesen segítettek....volna...,ha náluk vásárolom, de így ebben az ügyben a telekomnak ekll eljárnia.

Olvasson tovább!

F-es porszívót sóztak a hiszékeny vevőre az Euronicsban

2017.09.07. 12:09 | Homár Hilda | 104 komment

porszivo_energiacimke.pngAttiláék egy vagyont hagytak ott az Euronicsban, többek közt egy F energiaosztályú porszívóért, ami nem működik szőnyegen. Nem tűnik nagy fogásnak. Naná, hogy a bolttól a hatóságig mindenhol próbáltak igazságot keresni maguknak. Ebből a hatóság mérsékelten jó ötlet, egyedi esetekkel ugyanis nem foglalkozik, csak a törvényi keretek betartását ellenőrizheti, de abból pl. az, hogy a nem túl szexi F energiaosztályt pont nem sikerült kiírnia az üzletnek, biztosan nyertes menet lenne.  

Sziasztok,

Kis magyar tanmese újfent.

2017. 08. 03-án (csütörtökön) vásároltunk a budaörsi Euronicsban egy Electrolux porszívót. Mi egy másik típust és márkát szerettünk volna vásárolni, de az eladó rábeszélt minket erre a drágább típusra, hogy ez mindenben meg fog felelni az elképzelésünknek. Kérdeztük, hogy miért nincs kinn a porszívó energiatanúsítványa? Azt a választ kaptuk, hogy „nem mindegyik porszívónak van”.

Hazavittük a porszívót, a kicsomagolás után derült ki, hogy a porszívó „F” energiaosztályú. Ha ezt az üzletben előre látjuk, hogy ez egy ennyire energiafaló gép, akkor biztos, hogy nem vesszük meg, de ez a helyszínen nem derült ki.

Ha már megvettük, elkerülendő az oda-visszautat, a papírozást…etc, úgy döntöttünk azért próbáljuk ki, hátha jól működik. 1 percig üzemeltettük a porszívót, egyrészt nagyon hangos, másrészt csak az egész szőnyeggel lehet mozdítani a porszívó fejét, nem lehetett a fejét normálisan vinni a szőnyegen, ahogy az ember ezt elvárja egy porszívótól.

Olvasson tovább!

Morfondírozás a Telekom árképzéséről

2017.09.06. 15:30 | Homár Hilda | 20 komment

telekom-logo.jpg

Ez a számok hete. A Telenor mobilnet csomagjai után most a Telekom előfizetési konstrukcióit vette szemügyre egy olvasónk számológéppel. A számok most sem hazudnak, kérdés, hogy annyit mondanak-e, hogy jobban megéri a nagyvárosban kábelezni, mint a világvégén, ami aztán meglátszik az árakban, vagy azt, hogy a konkurencia és az árverseny fogalmak kéz a kézben járnak. De a legfőbb kérdés úgyis az, hogy megfelel-e mindez a szabályozásnak.

Hello!

A Magyar Telekom érdekes árképzési módjára szeretnék rávilágítani. Akkor vágjunk bele. 

Internet + Tv (120Mbit/s és 130 csatorna) 2 év hűségidő
Isaszeg, Batthyány Lajos utca x. 10863 Ft
Isaszeg, Ady Endre utca x. 8203 Ft
Alsózsolca 8203 Ft
Budapest 6389 Ft

Olvasson tovább!

A "kényelmi díj", a "kiszolgási díj" és legújabb barátjuk, az "átvételi díj"

2017.09.06. 13:04 | Homár Hilda | 54 komment

via GIPHY

Mikit a pukkasztott nulla számba menő kényelmi- , átvételi- és egyéb díjak akasztották ki. Némileg érthető is, tök logikusnak hangzik, hogy "Ha 1300 Ft a szállítás és nincs személyes átvétel ingyen, akkor egy doboz gyufára 1330 Ft-ot írjanak ki, ne 30-at.". Vagy nem? 

Sziasztok,

Ez az írás nem arról szól, hogy elutaztam külföldre, valami turistalehúzó-központba, ahol jól megjártam. Nem mentem sehova, csak idehaza próbálnék egy 32 gigás pendrive-ot venni.

Amit kinéztem, az az árukereső szerint egy, a Bajcsyn lévő cégnél a legolcsóbb, ott került kb 5000 Ft-ba. Voltak olcsóbb ajánlatok is, de azoknál - természetesen - nem volt személyes átvétel, a posta pedig minimum 7-800 Ft mindenhol, vagy ahol véletlenül volt átvétel, ott csak 100ezres vásárlás felett, vagy 3 megyényire egy zsákfaluban, szóval gyakorlatilag ott sem volt. 

Úgyhogy megnéztem alaposabban a tendernyertes oldalát, ahol az eddigi legpofátlanabb díjat találtam, ugyanis az üzletben való átvétel még 350 Ft. Miért is? Mert senki se akarja még egy ezressel lenyúlatni magát csomagküldés címszóval, ami annyit tesz, hogy a postai díjszabás háromszorosáért 4 nap alatt elhozzák a szomszéd kerületbe a holmit egy előre megjósolhatatlan időpontban? 

Olvasson tovább!

Megrendeltem, de minek

2017.09.05. 15:33 | Homár Hilda | 51 komment

8599415_af8466181efb06f24f3ede46b88ac8f7_m.jpg

Bár hétköznapi értelemben az a fogyasztó, aki megvásárol egy terméket, nem árt tudni, hogy a fogyasztóvédelmi törvény szemében a fogyasztó veretes fogalmazással: természetes személy, magyarul nem vállalkozás, így a céges vásárlásokra nem vonatkozik a szigorúbb, a fogyasztókat jobban védő szabályozás. Persze azért cégként sem kell annyiban hagyni a dolgokat.

Kedves Tékozló Homár!

Egy határozott idejű szerződés jogszabályi értelmezését, és ezzel kapcsolatos szövevényét szeretném megosztani. Lehet kicsit hosszú, de tanulságos, de érdemes minden helyzetben figyelni erre.

Előzetesként, korunk nagy találmánya a “telemarketing”, amely kezd komoly problémát okozni, és nem csak nálam. Kimeríti a zaklatás fogalmát, mivel egy helyről egy napon, ugyanazzal több „munkatárs” keresi az embert, erőszakosak, hiába mond az ember nemet.

Konkrétan nekem a Verlag Dashöferrel van gondom, és ajánlom mindenkinek, figyeljen oda, hogy milyen szerződést köt-e velük, mert, ha nem figyelnek, csúnyán ráfáznak. Amit ők szolgáltatnak, annak jó részét máshol is meglehet rendelni, kedvezőbb feltételekkel.

Olvasson tovább!

A 29-es körzet újabb rejtélye

2017.09.05. 11:35 | Homár Hilda | 24 komment

district-9-sequel.jpg

A rendszeres Homár-olvasóknak nem kell külön bemutatni a UPC 29-es körzetét, a helyet, ahol "helyi hagyományok és jellegzetességek is befolyásolják a hálózat bővítését," és ettől számos furcsaság megtörténhet. Például, hogy az új lakó nem tudja beköttetni a netet, amíg a régi szünetelteti az előfizetését, mivel még nincs kész az új kecó. 

Kedves Ollókezű Barátom!

A történet gondolom sokaknak nem új, de még mindig macerás 29-es feketelyukas UPC-osnak lenni. Főleg, ha költözni szeretnél, de nem akkor és nem úgy és nem oda ahova ők gondolják.

A lényeg:

Költöznék a 29-es körzet egyik helyéről egy másik 29-es körzetes helyre, de lesz egy kieső hónap, míg egyik helyről a másikra jutok. Ezért, próbáltam rugalmasan kezelni-kezeltetni az ügyet, hogy KÖLTÖZÉS MIATT szüneteltetném a szolgáltatásukat, mert ez alatt az idő alatt nem tudnám használni a szolgáltatásukat. Viszont a megoldhatatlan problémájuk az, hogy nem tudnak az új lakónak kötni, amíg nem költözöm át az új helyre.

Olvasson tovább!

Érdemes utánaszámolni a Telenor nyáron bevezetett új mobilnetcsomag árainak

2017.09.04. 14:54 | Homár Hilda | 31 komment

telenor_logo.png

A számok magukért beszélnek. 

Sziasztok!

A Telenor díjcsomagreform = áremelése miatt írnék nektek.

Tavaly még: 
100MB - 465Ft, 500MB - 1000Ft, 1GB - 1500Ft, 3GB - 2500Ft, 5GB - 3250Ft 

Amit a mobilinternet áfacsökkenés miatt a következő árakra csökkentek:
100MB - 465Ft, 500MB - 900Ft, 1GB - 1390Ft, 3GB - 2290Ft, 5GB - 3250Ft
(https://www.telenor.hu/internetafa)

Különösebben nem nagyon izgatott a minimális árcsökkentés, de ennek még jelentősége lehet! Mindenesetre értékeljük amit a "kedves" Telenor még félkövérrel ír nekünk:

Az internet szolgáltatások általános forgalmi adó mértéke 2017.01.01-től 27%-ról 18%-ra módosul, és az ezzel elérhető árelőnyt a Telenor az előfizetőinek átadja. Tarifáink és szolgáltatásaink nettó díjai nem emelkedtek.

-hát jó.

Olvasson tovább!

Ádám tanácsa: mindenki kamerázzon csomagátvétel közben

2017.09.04. 10:11 | Homár Hilda | 29 komment

download.png

A futárszolgálatokra elég sok panasz érkezik hozzánk: nem egyeztetnek, nem jönnek, késve jönnek, nem hozzák fel, felhozzák, de mormognak, sérült a csomag, hiányos a csomag, és így tovább, persze, ha a napi kiszállított mennyiséghez viszonyítjuk a méltatlankodások számát, akkor talán egy fokkal szebb a kép.  Ádám sztorijában azonabn a típusgebasz mellett más miatt is szorulhat a DPD. Hogy lehet például, hogy aláírás nélkül adja ki a csomagot a futár, és nem válaszolnak 30 napon belül a panaszra?  

Tisztelt Homár Blog!

Szeretném megosztani a történetemet a dpd-vel kapcsolatban .

Azért írom le történetem , hogy mindenki más levonja a következtetéseket: amennyiben dpd-től vesz át csomagot, mindenképp kamerázzon a csomag átvétele közben. Sőt ha teheti használjon mérleget és bármilyen egyéb  eszközt ami az ő igazát tudja majd később alátámasztani.

Egy hónapja augusztus 4-én Vácon szállította ki a külföldről, Eu-ból megrendelt  csomagomat a dpd futára.  Egy 15-20e Ft közötti értékű tárgyról van szó. A futár rendszeresen arra hivatkozik, hogy le van merülve a pda ami vagy igaz vagy nem . Tehát már évek óta szinte aláírni se tudom a csomag átvételét. Ki írja alá? Bárki is teszi helyettem az bizony okirathamisítás.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása