Tékozló Homár

Zuglóban a parkolóautomaták már kinn vannak, de a parkolási zónát jelző táblák még nem

2017.09.15. 14:44 | Homár Hilda | 202 komment

zuglo.png

A XIV. kerületben eddig nem voltak fizetős zónák, de a dolgok természetéből fakadóan (szomszéd kerületek bevezetik -> autósok kijebb költöznek -> helyi lakosok panaszkodnak -> önkormányzat lép) eljött ez a pillanat is. Lassan a szoktatási időszaknak is vége, és élesbe fordul a rendszer. Bár olvasónk szerint vannak még döccenők és hiányosságok.

Sziasztok!

Egy egészen érdekes dologot szeretnék megosztani veletek.

A mai nap folyamán Zuglóban jártam a varosliget környékén konkrétabban a Thököly úton. Leparkoltam, ugye itt időtlen-idők óta ingyenes volt a parkolás. Mikor visszatértem az autóhoz meglepődne láttam, hogy egy parkolóőr serényen bírságolgat, nem csak engem, hanem kb másik öt autón is ott volt a zacskó. Rakérdeztem tőle, hogy mikortól fizetős itt a parkolás, szeptember elsejétől, jött a válasz. Ok, megkérdezhetem hogy, hol van feltüntetve, mire ő kb odavakkantotta,  hogy ott az automata 50 méterre.

Olvasson tovább!

Vettem egy telefont, amit nem tudok használni, de havonta a 20 ezer törlesztő jön rá

2017.09.15. 09:54 | Homár Hilda | 94 komment

398.jpg

Rosszul hangzik a címbeli mondat? Rosszul bizony! És lehetséges, hogy így járjon valaki? Megkérdeztük.

Sziasztok!

Aug. 22 én vásároltam a Telenornál egy Samsung Galaxy S8+ készüléket. A telefon IP68 szabvánnyal rendelkezik, szóval por és vízálló. 2 napot használtam, 2.napon kádba tettem 10 cm es vízbe, kb fél percig, amíg egy képet csináltam vele. A telefon beázott a SIM tálcánál, a Samsung hivatalos szervíz szerint, ezt nem rendeltetésszerű használat okozta, tehát nem jogosult a cserére.

Visszamentem a Telenorba, ahol az ügyintéző flegmán elküldött, hogy vigyem át a Samsungba. Mondtam, hogy onnan jöttem. Azt mondta, hogy a Samsungé a telefon, ők cserélik.

Visszamentem a Samsungba, azt mondták, hogy a Telenor cseréli.

Visszamentem a Telenorba, hogy átadjam az üzenetet, mikor a kolléganőnek eszébe jutott, hogy a vásárlás helyszínén cserélik, de nem fogják mert a Samsung szervíz már állást foglalt, hogy az én hibám volt.

Olvasson tovább!

Hiába akartak jegyet venni a vonaton, a kalauztól csak 9600 forintos büntetést kaptak

2017.09.14. 15:25 | Homár Hilda | 122 komment

94c1a022c5b28e9bd26ef99155dd0d1d--animals-dog-funny-animals.jpg

Hát ebben a büntetéssztoriban sehogyan sem jön ki a matek:
- Az Elvira szerint a Keletiből Tápiószelére a vonatjegy ára 1300 ft,
- közalkalmazotti igazolvánnyal 650 ft.
- A pótdíjas táblázat alapján a menetjegyen felül fizetendő büntetés 500 forinttól 8000 forintig terjed, attól függően, hogy milyen kihágás alapján róják ki.
- A kiküldött 9600 forintos csekk összege  még a legmagasabb, 8000-es tétellel sem jön össze,
- de ráadásul hogy a levél alapján a két békés könyvtáros semmi olyat nem tett, ami miatt ebbe a büntetési kategóriába kellett volna kerülniük.

Rákérdezünk a vasúttársaságnál az ügyre.

Kedves Tékozló Homár!

Nem sokat remélek a MÁV-tól, így Önöknek is írok, remélve, hogy nyilvánosságot kap az ügy. Az alábbi eset történt meg velem:

Tisztelt MÁV!

Szeptember 2-án a Keleti pályaudvarról jöttünk haza az első vonattal, (04:10) Tápiószelére, Szolnok felé. Az automaták sötétek voltak, a pénztárban ami akkor nyitva volt!!! senki sem ült, így mi naivak felszálltunk a vonatra, mert máskor is tudtunk ilyen esetben a kalauztól jegyet vásárolni, sosem volt belőle gond.

Most azonban a kedves munkatársuk felháborodott, hogy nincsen jegyünk, elkérte a kedvezményre jogosító papírunkat, mindketten közalkalmazottak vagyunk, könyvtárosok, jár az 50% kedvezmény. Nem fogadta el, pedig 2018. március végéig érvényes.

Elkérte a személyigazolványunkat, odaadtuk neki, mert azt gondoltuk, hogy beazonosít vele minket. De nem, megbüntetett 9600 Ftra, ami ma megérkezett csekk formájában. Nem ajánlotta fel, hogy szálljunk le a következő állomáson, vagy fizessük teljes árú jegyet, vagy bármi. Nem, 9600 Ft .

Olvasson tovább!

Mégis kinek a gondja a biszbasz a Radlerben, ha nem a pincéré meg az étteremé?

2017.09.13. 15:45 | Homár Hilda | 60 komment

via GIPHY

Költői kérdésre futtatja ki Kriszta a levelét, ami egy tök hétköznapi, fixlifaxli eseményből indult: egy étteremben fura izéket tartalmazó Radlert szolgáltak fel neki, ami miatt szólt a pincérnek, de vállvonogatást meg kioktatást kapott egy "bocs, mindjárt hozok egy másikat" helyett. Pedig mennyivel egyszerűbb lett volna mindenkinek az élete. 

Kedves T.Homár!

Szeretném megosztani sárvári törtenetemet. Hosszú idő után most telt be a pohár.

Nem tudom, hogy csak en vagyok e ilyen szerencsétlen, más ember nem veszi észre, vagy éppen nem érdekli, vagy nem mer szólni, amikor vmi nem odavalót talál az ételében/italában. Én lassan már instaoldalt nyithatnék a menümben talált dolgokról.

Egyszerűen bárhova megyek vagy egy hajszál, műanyag darab, csomagolóanyag, bogár, vagy más égtelenkedik a kajámból és általában nem a legolcsóbb helyeket választom. Pár éve vettem a bátorságot, és visszaküldettem ezeket az ételeket, ha negatív reakciót kaptam, még a panaszkönyvbe is beírtam. 

Olvasson tovább!

Kéne a kecske, de nem adja könnyen vissza a lóvét a Tippmix

2017.09.13. 11:53 | Homár Hilda | 23 komment

tippmixpro-logo.png

Hazánk egyetlen legális online sportfogadó oldala a Tippmixpro. Az oldal magyar nyelvű, a nyeremény adómentes, így nyilván próbálkozik is rajta mindenki, akit ez a fajta izgalom vonz. Balázs is belekóstolt, aztén inkább kecskét venne, csak nincs miből.

Kedves Homár,

Meg kell valljam sose hittem volna, hogy valaha is írni fogok nektek, mert a hülye és a hülyeségtűrő képességem meglehetősen határtalan. De. A szerencsejáték Zrt még engem is képes kiakasztani ami azért nem semmi.

Elkövettem azt a hibát, hogy befizettem 7 500 forintot a Tippmixpro felületére egy kis játék kedvéért. Pár nap után realizáltam, hogy ez nekem nem tetszik és úgy egyáltalán unom. Ezt a pénzt az örült összegű 9897 forintig duzzasztottam fel és mivel ez a pénz már majdnem egy millió vagy olyasmi így gondoltam kiveszem.

Kifizetés - Katt Bankszámlaszám javítása újra - Katt Összeg beírása - Katt
Válasz - Nincs elég pénz a számlán. Arc - Mivaaan?

Olvasson tovább!

Az Erste ügyfelek kemény élete opus 763.

2017.09.12. 15:22 | Homár Hilda | 25 komment

erste.JPG

Az Erste azt mondja, hogy érti az ügyfeleit és igényeiket. A hozzánk érkező levelek ezt nem annyira támasztják alá. Például miből gondolják, hogy bárki szeretne érvényes bankkártya nélkül maradni hirtelen?

Kedves Tékozló Homár Csapat!

Az augusztus 2-ai Erste Joker hitelkártyás bejegyzés (Létezik, hogy szabadul az Erste a rendben fizető hitelkártyásaitól?) margójára küldöm lenti történetet / panasz levelemet ugyanebben a témában - remélem megér egy posztot, szép sztori. :)

Tisztelt Erste Bank!

Telefonon, személyesen és írásban (bankfiókban) is éltem már panasszal az Erste Joker Hitelkártya konstrukció megszüntetésnek módja (hangsúlyozom MÓDJA) miatt, de mindezidáig nem kaptam érdemi választ.

Ezért azon túl, hogy online és sima e-mail formájában újra panaszt szeretnék tenni, egyúttal megosztom levelemet és a történteket a fogyasztóvédelemmel és talán érdeklődő médiumokkal is – hátha egy kis népszerűség segít Önöket válaszra bírni.

Anélkül, hogy különösebben bőlére ereszteném a kérdést és hosszasan ecsetelném, hogy mennyire jó ügyfél is vagyok és most sajnáljanak nagyon, stb. álljon itt 2 pontban az az elfogadhatatlan és ügyfeleit semmibe vevő magatartása amire továbbra is érdeklődéssel várom válaszukat: (népiesen) és ezt így hogy?

Olvasson tovább!

A MÁV várótermében a vonatra várni, az a baj?

2017.09.12. 10:30 | Homár Hilda | 61 komment

mav_logo.jpg

Olvasónk azt írja, hogy vegzálta a biztonsági  őr a Nyugati várójában. Hogy mivel vonta magára a figyelmét?  Ezzel a gyanús tevékenységgel: "rendezett, kulturált megjelenésemmel táskával az ölemben, telefonálgatva a MÁV várótermében várok a vonatomra." "Szombaton dolgoztam vasárnap reggelig (ügyeleti munkakör), és munka végén hazafelé menet a váróban volt az eset. Nincs tippem miért engem szúrt ki, teljesen átlagos magyar származású és etnikai ember vagyok, se tetkó, se hosszú haj, se feltünő ruházat.. ennyi, gondolta okoskodik kicsit..."  Ez azért szerintünk elég kevés a váróban ücsörgés számonkéréséhez. 

Tisztelt MÁV!

Az alábbi eset történt velem:

2017.09.10-én délelőtt 08:55 perc körül az előző napi budapesti önkormányzati munkahelyemről hazafelé tartva a nyugati pályaudvar járat kijelzőjén szomorúan vettem tudomásul, hogy az eredetileg 09:03-kor induló Z50-es vonatom vágányzári okok miatt 09:35-kor indul. Erről sajnos semmiféle előzetes tájékoztatás nem volt. Ezen már nem lepődtem meg, mert a 17 év, amióta igénybe veszem a MÁV csodálatos szolgáltatásait, az alatt már számtalan élmény ért, melyek 100%-a sajnos nem pozitív. Ezért nem is okolnám önöket, hiszen minden bizonnyal ez sem az önök hibája...

Az eset alapjában véve felhábórító, de gyakorlatilag ez már csak kellemetlen,de a történet folyatása, ami miatt szeretnék panasszal élni:

Olvasson tovább!

Micsoda Posta!

2017.09.11. 10:43 | Homár Hilda | 48 komment

Szegény Magyar Postát elég sokat osztjuk, pedig tudjuk, hogy az elmúlt 15 évben az emailezés, az online bankolás, a webshopok és a nagy csomagküldő szolgálatok megjelenésével - hogy csak a legmarkánsabb változásokat vegyük - alapvetően kellett új alapokra helyeznie a szolgáltatásait, miközben folyamatosan emberhiánnyal küzd,  ami nem könnyíti meg, hogy lépést tartson a megváltozott körülményekkel. De valahogy mégis a heroikus küzdés helyett az embernek az jut eszébe, ami a fenti youtube-feltöltést látva: ha egy ekkora cég a saját 140 éves évfordulóját képes egy olyan videóval köszönteni, aminek a hangját letiltják szerzői jogi okokból, és a 9 percből 3 percig egy logó látható, az megérdemli a sorsát.

Reklamációm a magyar postának

Reklamációmat szeretném azzal kezdeni, hogy megértjük, milyen igények kielégítésére született meg a modern posta, melynek nevét Önök kissé érdemtelenül, de mégis viselik. Franz von Taxis állt elő I. Miksa császárnak az ötlettel, miszerint megszervezi az üzenetek küldésének váltott lovas rendszerét. Először Bécstől Brüsszelig, majd Tirolon át Milano, Mantova, Velence és Rómáig, cserébe a posta teljes hasznáért maga és családja számára. I. Miksa kapott az alkalmon és szerződött Taxis-sal. Ez mutatja az ember természetes igényét az üzenetküldés gyors és kulturált formájára.

Érdekes, hogy a Brüsszel-Insbruck távot 5 napra vállalták, ami még ma is szép teljesítmény, hiszen tapasztalatom szerint egy-egy Németországból érkező levelem, miután megtette a hosszú utat 2 nap alatt az Önök logisztikai központjába, ott szeret további 4-5 napot eltölteni. Gondolom, akklimatizálódásra van szüksége, hogy a nyugat európai viszonyok után megszokja a magyar valóságit.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása