Tékozló Homár

Helyjeggyel szúrt ki magával a MÁV utasa

2017.11.24. 16:06 | Homár Hilda | komment

photo_20171112_162422.jpg

Az ember azért hajlandó extra díjakat fizetni, mert szeretne magasabb szintű szolgáltatásban részesülni, vagy épp bebiztosítani magát valami hátrányos szitu ellen. Na, Gáboréknak egyik sem jött össze. A Békéscsaba-Budapest vonatút utazási körülményeit 2. osztályon az ember persze nem a szexi és luxi közé lövi be, de a fotók alapján azért bőven lenne mit pofozni ennek a kocsinak az állapotán. Az meg tényleg agyforralós, ha mindezt a lepusztultságot sikerül plusz pénzért magad köré igényelni.

Kedves Homár!

Abban reménykedve, hogy kényelmesen utazunk Békéscsabáról Budapestre vonattal vállalható körülmények között, helyjegyet vásároltunk a másodosztályra. A helyjegy a szerelvény román kocsijaira szólt, amin mindenhol szemét volt eldobálva és a huzatok gusztustalanul el voltak kopva, ismeretlen eredetű foltokkal tarkítva. Miután a MÁV-nak ezt szóvá tettem, megtudtam, hogy a saját maguk által kreált szabályzat, amit bármikor módosíthatnának, csak akkor engedélyezi a vételár visszatérítését, amennyiben "az Utas, a fűtés/hűtés/világítás hiánya, 10 percet meghaladó késés, zsúfoltság miatt eláll az utazástól". "Sajnos" nem áll módjukban kisorozni a román kocsikat, de ígérik, hogy felveszik a társosztállyal a kapcsolatot, hogy vegye fel a társvasúttal a kapcsolatot.

Olvasson tovább!

Megbízható tájékoztatás helyett össze-vissza jelek halmaza az EU-s energiatanúsítvány

2017.11.24. 13:31 | Homár Hilda | komment

mediamarkt-weba_ruha_z.png

Zsolt nem impulzusvásárló és nem is egy Hübele Balázs. Porszívóját nagyon tudatosan, előzetes tájékozódás után, bizonyos szempontok teljesülése mentén választotta ki, hogy aztán a nagy tudatosság után otthon szembesüljön egy gigamaflással, egy egészen más hatásfok-besorolásról szóló cetli képében. A Media MArkt egy dolog az egész ügyben, de hogy lehetséges, hogy ahány hely, annyiféle adathalmaz ékeskedik ugyanazon termék mellett?

Tisztelt Hatóság!

Levelem a MediaMarkt megítélésem szerint helytelen, a vásárlókat megtévesztő üzleti tevékenysége miatt írom, és remélem, ennek fényében hamar megteszik az ekkor szükséges lépéseket.

Ma, 2017. november 2-án a Westendben lévő MediaMarkt üzletben kerestem, és hosszas válogatás után találtam is egy porszívót (Philips FC9330/09). Kifejezetten olyat kerestem, amelyik A kategóriás keménypadló-tisztítási hatékonysággal rendelkezik, valamint nem hangos, keveset fogyaszt és jól szűri a levegőt. A keresés nem volt egyszerű, hiszen több gépről is hiányzik a kategóriákat jelző tájékoztató matrica, és olyan is van, amelyiken az energiaosztály A-C kategóriában ki van tépve. 

Olvasson tovább!

Önsorsrontó TOF-futárok

2017.11.23. 10:34 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-05-04_16_40_37.png

A futárcégek virágkorukat élik a webshopoknak és a Magyar Posta rossz hírének köszönhetően, még úgy is, hogy sok a rossz tapasztalat velük. Annyiban védeném őket, hogy ez simán hibaszázalékban is összefügghet a megnövekedett forgalommal. Ahogy nekem az is belefér, ha a futár  a GPS korában nem találja a címet, és telefonos segítséget kér. A navigáció is téved, plusz nagyobb irodakomplexumokban néha irtó nehéz eligazodni. De hogy az internet és az okostelefonok korában miért nem alkalmazza minden cég az előzetes emailes vagy sms-értesítés vívmányát? Hát ez örök rejtély marad.

Szeretném megosztani a fenti futárszolgálatnál megesett kalandomat.

Egy biztosítótársaság adott fel részemre (Budapest) két darab értékesnek mondható promóciós küldeményt 2017. október közepén amelynek pontos időpontjáról engem nem értesítettek.

Egy szép októberi napon megcsörrent a telefonom, a TOF futár hívott, hogy a házunk előtt áll a csomaggal. Kérdeztem, hogy milyen csomaggal, nem kaptam e-mailt, vagy egyéb értesítést, így nem várok semmilyen küldeményt. Megmondta a feladót, így beazonosítottam, hogy mi az. Mondtam, hogy most dolgozom és kérdeztem van-e lehetőség címmódosításra. Természetesen válaszolta készségesen a futár. Kérte, mivel nem tud írni, küldjem el sms-ben az új címet. Közölte, hogy ez másik kerület így a kollégája fogja kihozni a csomagot. Címet elküldtem, pontosan körülírva az épületet és az intézményt.

Olvasson tovább!

"Hamis terméket árultok, ahelyett, hogy leszednék a honlapról, küldtök nekem egy szomorú smiley-t?"

2017.11.22. 15:27 | Homár Hilda | komment

emag_1.png

Már az is érdekes, hogy mit keres egy hamis Huawei tok az eMag kínálatában. Az sem elegáns (sőt!),  hogy a vásárlói értékeléseket szűrik az oldalra kikerülés előtt. Azt a fura ügyfélszolgálati és panaszkezelési policyt meg el sem merjük képzelni, aminek az eredménye egy szomorú fejecskével ellátott semmitmondó mondat. Többszörösen is pfff kedves eMag.

Kedves Tékozló Homár, 

az alábbi történettel hadd szolgáljak nektek érdekességül:

október 2-n vásároltam az Emag.hu honlapon egy védőtokot a huawei p8 lite telefonomhoz. Megjött, csili-vili minden, csakhogy HAMIS.  Volt ugyanis rajta egy QR kód, ami azt a célt szolgálja, hogy telefonnal beolvasod (vagy amid van hozzá) aztán a Huawei honlapja megmondja, hogy az valódi termék-e, vagy hamis. Hát ezt a kódot már 3x ellőtték.

Hopika mondom, a tok az a jó, de csak kéne szólni nem? De. Hát jó, írtam értékelést.

Majd 1 hónapig ültek rajta, mire eldöntöttem, hogy panaszt nyújtok be. Erre november 4-n jön a válasz:

Olvasson tovább!

Ahogy az E-on becsül, nem becsül úgy senki!

2017.11.22. 11:01 | Homár Hilda | komment

eon-se-logo_2621_20100813_2.jpg

Az utóbbi években nem könnyű követni, hogy éppen melyik cég szolgáltatja a gázt az embernek, de az éves leolvasás legalább fix pont volt az egyszeri fogyasztó életében. A határvonal, mellyel az addigi becslések miatti feltételezések és számok kiegyenesednek egy új élet lehetőségével. Hát ez Zoltánnál nem jött be. A leolvasás után a konkrét számok helyett neki egy újabb becslés következett. De még milyen!

Sziasztok,

nem hiszem, hogy egyedül lennék a helyzetemmel, és ismerve a honi bürokráciát, nem számítok gyors megoldásra. 

A következő a történet:

Októberben az előírt időben leolvastam a gázórát, de nem tudtam rögzíteni a weboldalon, mert "leolvasási hónapban" nem lehet, majd kijönnek a cégtől. Hát jó.

Így is lett, pár nap múlva ki is jöttek, mellesleg nem az NKM-től, vagy a FŐGÁZ-tól, hanem az EON-tól, de mindegy is. Leolvasták. Nem én voltam itthon, ilyenkor meg szoktam nézni a plombát, ezúttal elfelejtettem. Nem volt vele gond amúgy.

Olvasson tovább!

Ismeretlen címre és személynek küldte a Mall.hu az ötvenezres fényképezőgépet

2017.11.21. 17:08 | Homár Hilda | komment

mall-logos.png

A mall.hu elég sokat szerepelt az elmúlt napokban a hírekben a 2 ember letartóztatásával végződő csalási ügy miatt, és szegények hiába hangsúlyozzák, hogy "a Mall.hu-t üzemeltető cég, vagyis az Internet Mall Hungary Kft. ellen nem indult büntetőeljárás", és a webáruház működik, a vizsgálat miatti csúszásokon is úrrá lesznek, az emberek nagy többségéhez valószínűleg csak annyi jutott el, annyi viszont igen, hogy mall.hu és rendőrség.  

A nálunk landolt ügy nem igényel rendőrséget, de azért elég gáz.

November 5-én megrendeltem a mall.hu-tól egy Sony h300-as fényképezőgépet 47990 ft összegben (sajnos ennek elvesztése, eltulajdonítása még nem esik bűncselekmény jogköre alá, mert nem éri el az 50001 ft-ot). A fényképezőgépet személyes átvétellel kértem, ki szerettem volna próbálni az előre kifizetett terméket.

November 6-án jelezték, hogy átvételre készen van. Bementem az átvételi pontra, kipróbáltam, nem működött rendeltetésszerűen, így cserét kértem. Az üzletben nem volt másik ilyen típusú készülék, csak a központi raktárban. Felvették a jegyzőkönyvet és megígérték, hogy amint lehet értesítenek az átvételről.

Ezek után email-t kaptam, hogy a csere készüléket átadták a futárnak, várható kiszállítása november 13-a. Mivel előzetesen személyes átvételt kértem feltételeztem, hogy nov 13-án az átvételi pontban megkapom a fényképezőmet.

Olvasson tovább!

Támadnak a hidegek és a kontár szerelők

2017.11.21. 12:56 | Homár Hilda | komment

screenshot_2017-11-21_12_51_29_1.png

Pál elég rendesen körüljárta a konvektorait beröffentő céget. Nagy kár, hogy csak miután hiába próbálta egy héttel a Nagy Szerelés után kihívni őket egy kis utógondozásra, és nem mellesleg megkapni a beígért elektronikus számláját. Soha többet nem bírt kapcsolatba kerülni a céggel, pedig nagyon akart, még váltott telefonokkal is próbálkozott! Amiket aztán rendre letiltottak. Arra bezzeg figyeltek, hogy gondosan vízjelezzék a honlapokon a stockfotókat. 

Kedves Homár!

Aki teheti, kerülje a Profi Lakásszervíz Kft.-t. A céginfo alapján 2 fős cég üzemelteti az alábbi szolgáltatásokat (lehet, hogy van még néhány, de mutatóba ennyi elég lesz):
http://www.konvektorszerelo.com/
http://www.kazanszerelo.net/
http://www.haztartasigep-szerviz.com/
http://www.mosogep-szerviz.com/
http://mosogatogepszerviz.net/
http://www.hutogepszerviz.info/

Az alábbi történetet azért írom le, hogy lehetőleg minél kevesebb ember járjon úgy, mint én. Az említett cégtől kárpótlásra, a hibák elismerésére vagy bármilyen normális emberi reakcióra nem számítok. Már az is megfelelő elégtétel számomra, ha ezen levél hatására kevesebb embert sikerül átverniük.

A fent felsorolt tevékenységek közül nekem a konvektor szereléshez volt „szerencsém”.

Sajnos csak utólag vettem észre, hogy a cég már szerepelt a Homár blog-on, egy másik szolgáltatásával kapcsolatban, az enyémhez kísértetiesen hasonló elemeket tartalmazó elbeszélésben: http://homar.blog.hu/2017/10/18/mi_a_teendo_ha_utolag_derul_ki_hogy_kontar_munkat_vegzett_a_szaki

Szóval a történet.

Olvasson tovább!

Egy korlátlan RED csomagban vajon mi minősül korlát fölé lépésnek?

2017.11.20. 16:27 | Homár Hilda | komment

vodafone_text_011808587147_640x360.jpg

Ha az ember azt olvassa egy mobilcsomagról, hogy korlátlan, akkor bizony arra számít, hogy egy izmosabb összegért cserébe, azt csinál, amit akar. Pláne, ha szó szerint az szerepel a hirdetésben, hogy korlátlan perc és sms, mint a Vodafone RED esetében. Hát barátaim, ez pont nem így van. Itt akkor korlátlan a dolog, ha nem ütközöl bele egy titokzatos számítógép által figyelt, de általad nem feltétlenül ismert korlátba.

Üdvözlöm

A Vodafone Zrt. mobilszolgáltató előfizetője voltam – némileg és szerintük még vagyok is. Első szerződésemet talán 10 éve köthettem velük, azt követően folyamatosan újabb és újabb szolgáltatásokat igényeltem, családtagjaimnak is saját nevemre vásároltam előfizetéseket (melyeket én fizettem), tehát egy egész „flottát” szerződtettem a Vodafone-hoz. Havi számlám átlagosan 80 ezer forint körül mozgott az utóbbi években, azt hiszem a vége felé négy Vodafone RED (korlátlan) előfizetésem volt, mellé egyéb előfizetések (társkártya, internetkártya stb.)

Barátaim körében végzett közvélemény kutatásom alapján („ki mennyit is költ havonta mobiltelefonálásra”) körülbelül 10-12 átlagos „mobilozó” számláját fizettem egyedül. Ennyire hűséges voltam a Vodafone-hoz, egészen idén Augusztusig.

Olvasson tovább!

Megvették a Gilda Maxot, aztán szó nélkül bezárták a legnagyobb termét

2017.11.20. 11:57 | Homár Hilda | komment

screenshot_2017-11-20_11_18_49.png

A hírek  és a hozzánk érkező posztok szerint az eddig két budapesti és egy pécsi edzőtermet üzemeltető Life1 felvásárolta a legnagyobb fővárosi fitneszláncot, a Gilda Maxot, majd erőteljes belépőként egyszerűen szó nélkül bezárta annak legnagyobb, Savoya parki termét. Az érintettek beszámolói szerint ez a "szó nélkül" elég komolyan értendő: az edzőkre is vonatkozott. Az eseményekről a honlapon egyáltalán semmi tájékoztató nincs, ahogy a Facebook oldalon is csak azért lehet megtudni, hogy történt valami változás, mert a kommentelők morgolódnak a friss, bérleteket és egyéb eseményeket hirdető posztok alatt. A bérletesek egyébként elvileg az Allee-ban le tudják járni a befizetett összeget, már, ha van kedvük és lehetőségük odáig utazni.

Azon túl, hogy irtó bosszantó lehet edzőcuccal a vállon szembesül az edzőterem bezárásával, az intézési mód fogyasztóvédelmi kérdéseket is felvet, amikre megpróbálunk extra gyorsan válaszokat szerezni.

UPDATE nov.21.: Közben a Facebookra kikerült egy tájékoztató, mely szerint nem csak az Allee-ban, hanem a többi megmaradt Gildában is felhasználható a bérlet, illetve pénzvisszafizetést is igényelhetnek, akinek ez nem megoldás. Kár, hogy nem előbb történt mindez. 

Sziasztok,

Szombaton délelőtt mentem volna a Gilda Max Savoyaba edzeni, de egy kopasz bőrkabátos ember az utamat állta a lépcső aljában. Azt állította, hogy munkálatok folynak fent. Nem engedett fel. Semmilyen tájékoztatás nem volt kiírva. Az ember nem egyenruhában volt, nem is adott tájékoztatást, nem  volt udvarias, szóval igencsak meglepő volt a helyzet. 

A terem honlapja nem elérhető, a telefont nem vették fel. 

Végül a gilda max facebook oldalán találtam egy rövid megjegyzést, hogy bezárt a terem. Aki akar, átmehet az Alleeba.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása