Tékozló Homár

A Tesco-bevásárlás nem jött meg, az ára viszont zárolva maradt

2018.01.31. 11:52 | Homár Hilda | komment

tesco.jpg

A Tesco házhozszállítás a szerencsés nagyvárosokban forradalmasította a bevásárlást. Nem kellett többé se autóba ülni, se sorok közt bolyongani, se hülyeségeket impulzus megvenni, csak néhány klikk, és a havi nagybevásárlás feljön a harmadikra, és egyszerűen landol a konyhaasztalon. Persze mint minden rendszer, ez is bekrepálhat többféleképpen is. Gáboréknál például az egész halt le. A rendelést törölték, az ára viszont maradt zárolva. Egy átlag magyar családban ez komoly gondot okozhat.

Tisztelt Hölgyem/Uram,

Kérném az alábbi ügyem kivizsgálását és segítségüket.

Tesco online kiszállítást kértem Január 20, Szombati napra reggel 8 és 10 óra közti kiszállítási időintervallummal. A rendelésem száma: 13237-47415. Ezt visszaigazolták, online fizetési opciót választottam.

20-a reggel küldtek egy sms-t, hogy 60-120 perc késés várható. 170 perc késés után telefonáltam, ahova cca 20 perc után be is kapcsoltak egy kezelőhöz. Ő elmondta, hogy a rendelésem automatikusan törölték mint aznap mindenkiét, országos kasszahiba miatt.

Olvasson tovább!

Immár 189 990 forintos küldeményt hiányol "A legértékesebb elveszett csomag" verseny listavezetője

2018.01.30. 13:28 | Homár Hilda | komment

magyar_posta_1_1_1_1.JPG

"A legértékesebb elveszett csomag"  kihívásunkat egy egyszeri (és nem is túl jó) kínunkban röhögős viccnek szántuk, egyáltalán nem számítottunk rá, hogy a valóság és olvasóink egyre ijesztőbb számokkal fognak beszállni a versenybe. Az eddigi listavezetőnk a 160 ezer forintos tévéjét kereste a Postán és/vagy a Media Markton, az ő ügye végül rendeződött. Reméljük, Éváé is fog, akinek az anyukája 189 000 forintot fizetett ki egyelőre hiába.

Tisztelt Tékozló Homár!

Egy még novemberben, a Black Fridayon rendelt, előre kifizetett, 189 000 forint értékű telefont kavart el a Posta, emiatt szeretném nagyon kérni a segítségüket.

A Posta futára személyi igazolvány bemutatás nélkül a csomagot nem illetékesnek adta át, így máig sem került elő, az MPL pedig minden segítséget megtagad, egyetlen bescannelt, olvashatatlan aláírást lobogtat, hogy át lett véve (csakhogy nem általunk!)

Olvasson tovább!

Új arculattal, régi módszerekkel dolgozik az Elittárs

2018.01.26. 11:59 | Homár Hilda | komment

screenshot_2018-01-26_11_37_42.png

Az Elittárs.hu-t üzemeltető Affinitas GmbH "2008-as alapítása óta segíti a komoly kapcsolatra vágyó egyedülállók társkeresését." A tavalyelőtt arculatváltáson átesett cég az elmút 10 évben többször szerepelt a Homáron. Volt, aki lakonikus, volt aki vulgáris levélben számolt be a vele történtekről, de a lényeg egy volt:  különös és különösen nagy figyelmet igénylő a tagsági rendszer náluk. Ez még mindig így megy, szóval nem győzzük elégszer mondani: először olvassunk, aztán mérlegeljük, és csak ezek után regisztráljunk. Ja, és ha nem akarjuk az automatikus gatyánkat is ráfizetni a társkeresésre, érdemes jelölni a naptárba a tagsági lejárta előtti 8. napot. 

Sziasztok kedves Szerkesztők!

Jobb híján most már Hozzátok fordulok, mert nem tudom, mitévő legyek. :(

Az egész ott kezdődött, hogy fél évvel ezelőtt egy kedves ismerősömnek segíteni szerettem volna teljesen naivan. Hallott az Elittárs nevű "menő" társkereső oldalról, és egy fél éves tagságot akart befizetni. Ez ilyen "prémium" tagság, hónapra lebontva a legkedvezőbb. 15 ezer Ft-ról volt szó, és mivel csak kp-ja volt, az én kártyámmal "vásároltuk meg" a tagságot.  Ő oda is adta nekem kp-ban, majd én el is feledkeztem az egészről.

Na, ekkor követtem el a hibát. :(

Olvasson tovább!

Felrobbant a kínai töltő, egyelőre csak a Panasonic tévét és a gazdáját zavarja

2018.01.25. 12:17 | Homár Hilda | komment

screenshot_2018-01-25_18_07_25.png

Az elmúlt években sokat fejlődtek a kínai mobilcégek, a Huawei például az egyik legnagyobb gyártó lett, igaz ehhez 15 országban létesített kutatóközpontokkal is turbózta magát. A Doogee úgy tűnik, ettől még messze van. 

Tisztelt Tékozló Homár Szerkesztőség!

Nagyjából egy hete történt az eset, melynek kapcsán jelen levelemben írok. Az egyik este egy kisebb robbanás hangjára lettünk figyelmesek a lakásban, ezután teljes sötétség lett. Nyilván a biztosítéktáblát néztem meg először, nem meglepő módon leoldott a biztosíték.

A meglepetés akkor jött, amikor elkezdtem kutatni, hogy mi okozhatta a rövidzárt, hiszen több perc keresgélés után sem találtam meg. Ezután szúrt szemet, hogy az egyik mobiltöltőn nincs rajta a burkolat egy része. A töltő egy Doogee márkájú telefoné. Valamelyik belső részben elhelyezkedő áramköri elem robbant fel, belül látszódnak a robbanás nyomai.

Olvasson tovább!

Ne dőljön be az Euronics netes árainak!

2018.01.22. 09:58 | Homár Hilda | komment

9531362901.png

Nehéz megmondani, hogy bénázás vagy csapda, mindenestre érdemes tudni, hogy az Euronics honlapon látható árak netes árak, az üzletekbe rongyolva más, akár jóval magasabb összeggel is találkozhat "a szomszédban készleten" jelzésen fellelkesült vásárló. Ja, és persze mindez benne van az ÁSZF-ben, de tegye fel a kezét, aki ezt böngészi, amikor rendelni nem akar, csak keresgéli a neten a tuti mosogatógépet a legjobb áron! 

Sziasztok!

>Nekem is volt problémám az Euronics-al, ami megérne egy fogyasztóvédelmi panaszt!

Kinéztem egy Whirlpool mosogatógépet még régebben, amit meg is rendeltem az internetes felületen Soroksári átvétellel, de észrevettem, hogy a  89 998 Ft vételárral hirdetett termék a honlapjukon, Euronics Budapest - Soroksár: Azonnal átvehető - státusszal volt jelölve!

Elmentem az üzletbe 50 km-t autókázva, ahol ki volt írva, hogy 124. 900 Ft.  Az eladóval beszéltem, aki azt bizonygatta, hogy két külön ár van, van internetes, meg bolti. Mondtam, hogy a weboldalon nincsen feltüntetve  ilyen jelző, csak a termék ára, és hogy azonnal átvehető Soroksáron. Annak ellenére, hogy az Euronics hivatalos weboldalán 89. 998 Ft volt írva, nem volt hajlandó a meghirdetett áron eladni a terméket. 

Olvasson tovább!

Egymásra mutogató cégek miatt nem készül húsleves vasárnap

2018.01.19. 14:30 | Homár Hilda | komment

dbo1ehnuqaaeulm.jpg

Olvasónk gondosan akart eljárni, ami teljesen érthető egy többszázezer forint értékű elszívórendszer kiépítésénel, ennek ellenére az önfeledt és szag nélküli főzőcskézés helyett az üzlet és a beszerelő cég egymásra mutogatása maradt neki, meg a végtelen hosszú ügyintézés.

Üdv!

 Próbálom a legrövidebben leírni, de így is nagyon hosszú a történet és még ki tudja mi a vége...

A konyhai elszívó kivezetése nálunk 3 helységet érint. Felkerestük a spanyol Cata cég standjánt a Consrtumán és a konyhakiállításon (vittük az alaprajzot, hogy pontosan érthető legyen a kérésünk). Elmondtam, hogy hol lehet kivezetni, azt mondták nem probléma csak nagy teljesítményű vegyünk, ajánlottak is egyet. Felkerestünk egy légtechnikával foglalkozó céget, hogy végezze el a kicsövezést. Ez megtörtént a három helységen keresztül természetesen nem kis összegért. Ezután ez elgipszkartonozásra került, majd festés, szintén nem kevés összegért.

Olvasson tovább!

Mit csinál a Booking.com, ha kiderül, hogy nincs terasz, nincs kert, csak a kilátás szomszéd ház alagsorára

2018.01.18. 13:58 | Homár Hilda | komment

shutterstock_350577482.jpg

Még nincs itt a nyár, de lesz idén is! Sőt, utazni, szállást keresni addig is lehet. Ehhez jöhet jól egy kis Booking.com-os szállásfoglalási okosító.

Kedves Tékozló Homár!

Idén két baráti családdal foglaltunk szállást a horvát tengerpartra, az Apartments Petricbe.

A reklámszöveg:

Olvasson tovább!

Kisímítás helyett borzolta az idegeket a pihipakk

2018.01.17. 15:29 | Homár Hilda | komment

2_1.png

Az élményajándékokra szakosodott cégek ritka jó lehetőséget nyújtanak mindenkinek, aki úgy szeretne ügyesen lavírozni a személyes és a személytelen ajándékok közti skálán, hogy ne nagyon lőhessen mellé, de összességében mégis kreatívnak tűnjön. Persze probléma így is akadhat, úgyhogy érdemes alaposan elolvasni a beváltás feltételeit.

Szeretném megosztani egy kellemetlen tapasztalatomat és megkérdezni az olvasókat jártak-e hasonlóan?

2016 augusztusban vettünk egy kaland utalványt, az ünnepelt szeptember végén kapta meg. A kiválasztott élmény egy sárkányrepülőzés lettt. Felhívtuk a szolgáltatót, aki elmondta hogy csak 2017-ben tudja lebonyolítani az időjárás miatt. Elfogadtuk ...

2017-ben megtörtént a repülés, majd pár nap múlva az ünnepeltet kezdték zaklatni, hogy fizesse meg a repülés árát, mert lejárt az utalvány!!! A korábbi telefonbeszélgetés során elmondtuk ezt és akkor azt a tájékoztatást kaptuk , hogy majd ők átváltják az utalványt! erről persze nem készült hangfelvétel sem ügyvédi papír.. most letagadják...

Olvasson tovább!

A Bárdi nem tudja, mi van saját ÁSZF-jében

2018.01.17. 10:38 | Homár Hilda | komment

screenshot_2018-01-17_10_22_38.png

A Bárdi Autó Zrt. idehaza az egyik legjelentősebb autóalkatrész hálózat. Nagymúltú, jónevű cég. Alapítója, a Monarchia első alkatrész-katalógusát 1905-ben kiadó Bárdi József vélhetően nem lenne büszke az alábbi panaszkezelésre.

Sziasztok!

Egy érdekes garanciális hozzáállásba futottam bele autóalkatrész kapcsán.

Nemrég vettem egy autót Kazincbarcikán. Még garanciális akku volt benne, garancialevéllel, a kereskedő vette bele az akkut a barcikai Bárdinál,  és adta mellé a garancialevelet is.

No, a hideg időben most az akku még is megadta magát Itt Budapesten kicserélte egy szervízes egy újra, én meg elvittem a régi akkut a 16. kerületben az első Bárdis üzletbe, hogy vizsgálják be, stb, szivesen le is vásárlom akár, mert kellett az új akku azonnal, hogy menjen az autóm, de igy ezzel nem tudok már mit kezdeni. 

Olvasson tovább!

Magára hagyta tanácstalan utasait a Wizz Air

2018.01.16. 15:39 | Homár Hilda | komment

wizz_air.png

Ma repülős napot tartunk, aminek keretében a Wizz Air is szégyenpadra kerül. Az addig oké, hogy az időjárás kiszámíthatatlan, járattörlés esetén azonban a repülőtársaságoknak kiszámíthatóan az utasok segítségére kell lenni. És a repülőtársaságot nem Attilának, hanem Wizz Airnek hívják.

Kedves Tékozló Homár!

Egyike vagyok azoknak az ingázóknak, akik heti szinten járnak Londonba dolgozni (elég nagy társaság csinálja ezt, ez is megérthet egy cikket). Most viszont kifejteném, nem csak a saját, de több utastársam közös problémáját a wizzairrel.

November 22-én többszöri próbálkozás után sem tudott a budapesti gép leszállni a Lutonon, nagy szél miatt (miközben másik 8-10 gép ezt megtette). Ekkor kezdődött a szerencsétlenkedés. Küldözgettek különböző kapukhoz, hogy majd itt vagy ott lesz a beszállás, aztán olyan 3 órával később végül jelezték, hogy a gép törölve. Kaptunk is egy SMS-t, hogy foglaljuk át a rendszerükben a jegyünket és keressünk szállást, majd megtérítik. Wizzair alkalmazott mondjuk nem jelent meg a reptéren, fejetlenség, tanácstalanság volt csak.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása