Tékozló Homár

Wow not fix it!

2018.03.29. 09:12 | Homár Hilda | komment

dsc_0122.JPG

Erre a szegény telefonra még úgy is nagyon rossz ránézni, hogy egy ismeretlen olvasó megviselt tulajdona. Ahogy terjedtek az okostelefonok és emelkedett az áruk, egyre fontosabbá vált a készülékek védelme. Jöttek is sorra a továbbfejlesztett tokok és képernyővédők, a nép egyszerű gyermeke meg folyton igyekszik valami optimális megoldást találni magának és szeretett telójának a praktikum, az esztétikum és a családi büdzsé szentháromságának feszítésében. Néha aztán mellényúl, de ez még hagyján is. 

 Kedves Homár!

Mindig féltem óvom a telóm, mert mint a legtöbben én is ebben tárolok mindent, munka eszköz, szórakozás, minden egyben. Óvni akartam akkor is amikor 15. kerületi bevásárlóközpontban levő standnál egy fiatal hölgy ajánlott egy folyékony képernyővédőt a Wowfixit. (Nem tudom kiírhatom e a nevét ha nem kérlek töröld.) Éltem a lehetőséggel, a hölgy leszedte róla az üveg fóliát és felkente az általa ajánlott folyadékot.

Alig 1,5 hónap telt el és az én Iphone 6-os telóm képernyője ripityára tört egy az ölemből történt padlóra csúszástól. Kicsit kiakadtam, de gondoltam biztosan én vagyok az 100-ból egy akinél ez megesett. Gondoltam jelzem a cég felé, bemutatom a számlát, megtérítik a kárt, némi utána mászkálás, bosszankodás, képernyőcsere és probléma megoldva. Tanulok belőle, maradok a hagyományos üveg fóliánál, ennyi.

Olvasson tovább!

Mi van, ha a pénztártól való távozás után az eladó reklamál?

2018.03.27. 10:05 | Homár Hilda | komment

free-question-mark-background-vector.jpg

Rendszeres Homár olvasók biztosan nem ijednek meg sehol „ A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!" kiírástól, hiszen jól tudják, bármi is van kilógatva a boltban, fogyasztói jogainkkal blokk vagy számla bemutatása ellenében igenis élhetünk. Az már izgibb kérdés, hogy mi van, ha az eladó jön rá a távozást követően, hogy benéztek valamit.

Sziasztok!

A következő kérdéssel fordulnék hozzátok. Egy hónapja vásároltam egy új autót a Duna Autónál. Ott sikerült minket rátukmálniuk - mivel az új autóhoz nem tartozék - az eredeti gumi és szövet lábszőnyegre. Nem volt nekik raktáron ezért megrendelték és mondták majd hívnak.

Hívtak is, mentem is, főleg hogy az autó második napján már világított a keréknyomás ellenőrző és az Istenért sem akart eltűnni. Szóval akkor már szervizt egybe kötöttem ezzel. A slusszpoént lelővöm most, nem tudták megoldani a problémát. A lábszőnyegeket átvettem.

Későbbiekben kiderült, hogy a megbeszélt ártól eltérően vettem át. Szóval 6.000 forint körüli összeget a pénztáros elütött. Olcsóbban vettem át a megbeszélt ár helyett. Hívtak, hogy a különbözetet be kéne fizetnem. Hogy őszinte legyek nem figyeltem az árat, és nem is emlékeztem rá. 20.000 forint körüli összegre emlékeztem. Termeszetesen kártyával fizettem megneztem az összeget láttam, hogy nagyjából stimmel és beírtam a pin kodot. Aztán aláírtam a papírokat, hogy befizettem.

Ilyenkor jogosan követelik rajtam a különbözetet vagy sem? 

Előre is köszönöm a valaszatokat.

AA

A "megbeszélt" ár valójában szerződéses árnak tekinthető, még abban az esetben is, ha ez írásban nem került rögzítésre. Ez egyben azt is jelenti, hogy az ellenérték kiegyenlítésekor az előzetese megállapodásnak megfelelő összeget kérhetik a fogyasztótól. Még akkor is így van, ha írásban nem rögzítették az árat, bár ez meglehetősen rossz gyakorlatnak tekinthető, és vita esetén a kereskedő köteles bizonyítani, hogy a fizetésnél tévedés történt.

Jelen esetben tehát a forgalmazó követelheti a különbözetet, feltéve, hogy igazolható a megrendelés során kialkudott vételár pontos összege (tehát van róla írásos megrendelő, vagy fellelhető egy fogyasztó által előzetesen is megismert árlista a szalonban, vagy annak internetes oldalán). Ennek hiánya egyébként fogyasztóvédelmi rendelkezést sérthet, hiszen a fogyasztóvédelemről szóló törvény értelmében a fogyasztót írásban tájékoztatni kell a megvételre kínált termék eladási áráról.

Felhasznált jogszabály: 1997. évi CLV. tv. a fogyasztóvédelemről

Mi van, ha olyan lassan jön meg a webshop portékája, hogy már rég megvettük máshol?

2018.03.26. 13:46 | Homár Hilda | komment

pexels-photo-356079.jpeg

Erika Klarstein márkájú vízforralójának sztorija minden egyes ponton csigalassúsággal haladt - beleértve a Homáron való megjelenést is. Amiért nekünk érdekes, az a kérdésfelvetés: mi van, ha az ember nem bírja kivárni a neten rendelt működőképes termék érkezését, úgyhogy vesz egyet máshol, hogy aztán a meglepetésekkel teli élet egy pontján ott álljon két egyforma valamivel, amiből egy irtó hasznos, kettő viszont minek. Mire, hogyan hivatkozva kérhetjük vissza pénzünket?

Kedves Tékozló Homár,

Az Electronic-star nevezetű elektronikai web-bolttal kapcsolatos kálváriámat írnám le.

2017.10.16-án megrendeltem egy Klarstein márkájú víz forralót a fent említett webáruházból.

Már a megrendelés sem indult zökkenő mentesen, mert már majdnem a végére értem a megrendelésnek mikor a honlap összeomlott, és úgy tűnt a rendszer sztornózott minden addigi tevékenységet. Elindítottam hát a megrendelést mégegyszer. Másnap meglepődve tapasztaltam, hogy mind a két megrendelés rendszerbe került. Sebaj, írtam az ügyfélszolgálatnak, hogy az egyiket legyenek szívesek törölni, amit (elméletileg) meg is tettek. Az első megrendelés átutalásos volt – elméletileg ezt törölték, a második megrendelés pedig utánvétes – ezt hagyták meg.

Olvasson tovább!

Feketelista: Mohito

2018.03.22. 12:43 | Homár Hilda | komment

mohito.png

Lehet, hogy nem rendszerszintű, lehet, hogy csak bénázás, félrekommunikálás, új munkatárs, négynapos ünnep, technikai zűr, árvíz áll a háttérben, de egy megbízható cég mindezeket az akadályokat simán legyűri, és visszautalja a visszavitt termék árát egy hónapon belül - pláne, ha 5 napot ígér. 

Kedves Homár!

Szeretek interneten vásárolni, mert általában kényelmesebbé teszi az életet. Minden esetben utánvétes, készpénzes rendelést adok le, óvatos duhaj vagyok, igyekszem a minimálisra csökkenteni az internetes vásárlás veszélyeit, de még így is “meglepetést” tudott okozni a Mohito webáruháza.

Ruhát rendeltem a Mohito-tól, készpénzes, utánvétes rendeléssel, ami gyorsan és flottul megérkezett, a futártól átvettem, ahogy már többször is tettem. Sajnos azonban most nem voltam elégedett a rendelt termékkel, nem állt rajtam olyan jól a megrendelt cucc. 

Olvasson tovább!

A Telenor hónap helyett borsot tör az ügyfelének

2018.03.21. 16:25 | Homár Hilda | komment

telenor_logo_1.png

"Ha 18-n van a számlázási fordulónap, és 20-n szűnik meg a szerződés, akkor  miért nem lehet arra a két napra tört havidíjat számlázni???" - teszi fel Imre elkínzottan a kérdést. Utánajártunk.

Kedves T.H!

Ismét a Telenorral kapcsolatban kell megosztanom Veled egy már-már szokásos történetet:

A lényeg, hogy 2018.01.20 dátummal lejár az egyik szerződésem, ezt szerettem volna fordulónappal megszüntetni. Ügyfélszolgálat szerint ez lehetséges, azonban mivel a számlázási fordulónapom minden hónap 18-a, így ha 20-n szüntetem meg a szerződést, akkor újabb egy hónapot rám sóznak.

Olvasson tovább!

Az esti tagozatos diák nem diák?

2018.03.14. 12:22 | Homár Hilda | komment

specimen.jpgEgy diákigazolvánnyal a diákok és családjuk nagy örömére számos kedvezmény jár. Valószínűleg ezek közül az utazási kedvezmény a leggyakrabban igénybevett lehetőség, de diákként múzeumokba, mozikba, koncertekre is olcsóbban járhatunk, sőt, a biztosításoktól a hajvágásig terjedő skálán egy csomó szolgáltatáshoz juthatunk kedvezményes áron. Péter a harkányi gyógyfördőbe próbált bejutni estit diákként, aztán tessék, itt kötött ki.

Az ESTI tagozatos diák nem diák?

Tisztelt Homár!

Egyenértékű-e a nappali és az esti tagozatos diákigazolvány? A kormányrendelet szerint igen, bizonyos cégek szerint nem.

A mai napon (2018.02.09.) úgy gondoltam, hogy - helyi lakosként - meglátogatom a méltán(?) híres harkányi gyógyfürdőt, egy kis kikapcsolódás céljából. Mivel 40-en túl vagyok, még az a kósza gondolat is felmerült bennem, hogy esetleg a gyógyvíznek még valami áldásos hatását is érezni fogom néhány nap múlva a közérzetemen.

A történet lényeges pontja, hogy szeptember óta iskolába járok, és mint minden rendes hallgató, rendelkezem ÉRVÉNYES diákigazolvánnyal. Ugye a hallgatói jogviszony nincs életkorhoz kötve, az ember bármikor adhatja tanulásra a fejét. Rendes, iskolarendszerű képzésre járok, ESTI tagozaton, ahogy azt az iskola előírta.

Olvasson tovább!

Ne költözz Gyömrőre UPC hűségidővel!

2018.03.13. 10:42 | Homár Hilda | komment

district-9-sequel.jpg

Esküszöm, az embert az élete és netes előfizetése újraértékelésére sarkallja, amikor a UPC 29-es körzetében élők valamelyikétől érkező leveleket olvassa. A  digitális sivatagnak is becézett Monort és környékét jelentő területről mi is sokszor írtunk. "Az egykori MTT-előfizetők még ma is a múlt századi, réz érpárra épülő xDSL technológiát kapják a UPC-től", ecsetelte az elkeserítő állapotokat másfél éve a HWSW informatikai magazin, épp abban a cikkében, melyben hírt adott arról, hogy végre fejlesztésbe kezd a UPC az elátkozott zónában. Olyan gyorsan azért nem haladnak vele, az biztos. A 29-es körzetben ugyanis a mai napig 12 Mbit/s a legnagyobb letöltési sebességi, mindez  3 690 Ft/hó áron. (Összehasonlításként: máshol pl. a Happy Home csomagban 500 Mbit/s az ajánlat 6280 Ft/hóért!)

Szegény Péter Gyömrőre költözött, UPC hűségidővel. Talán nem meglepő, hogy váltana. Nem megy könnyen.

Kedves Tékozló Homár!

Egy az egyben mellékelem a már a fogyasztóvédelemhez is eljuttatott panaszomat a UPC-vel kapcsolatban annak reményében, hátha Ön valamilyen formában esetleg hasznos tanáccsal tudna szolgálni. A fogy.véd. Pest megyei osztálya nem sok segítséget tudott nyújtani, nem tudom, hogy a szervezetükön belül van-es esetleg más osztály is, aki tudna segíteni?

Íme a panaszom:

A következő problémára keresem a lehetséges megoldást: az 1015 Budapest, Csalogány utca xxx címről költöztem a 2230 Gyömrő, xxx utca xxx címre. 3 éve vagyok UPC előfizető, jelenlegi hűségidőmből csaknem 1,5 év van hátra. A gyömrői ingatlan megvétele után szembesültem azzal a helyzettel, hogy a "29-es körzetben" a UPC csak minimális szolgáltatást tud nyújtani (jelenlegi előfizetésem 240 Mbit/mp internetes sebességet biztosít, Gyömrőn a leggyorsabb elérhető 12 Mbit/mp).

Olvasson tovább!

Egyedül vagyunk, Tibor, a Netpincéren is!

2018.03.12. 12:05 | Homár Hilda | komment

screenshot_2018-03-12_12_03_56.png

Kétségtelen, hogy a Netpincér az egyik legjobb dolog, ami az éhes emberiséggel történhetett. Azt viszont úgy tűnik, nem árt megjegyezni, hogy ők csak netes közvetítők, szerződés a kopogó szemű delikvens és konkrétan az étterem között jön létre, így aztán probléma esetén sok segítséget ne várjunk tőlük. Kár. Jobb volt úgy gondolni rájuk, mint akik jelentenek némi garanciát az oldalukon megjelenő vendéglátóegységek kapcsán. A Duó Ételbárt meg mindenki tegye a megfelelő rekeszbe.

(A sztori régebbi, várjuk a frissítést, hogy végződött.)

Kedves Tékozló Homár!

Úgy alakult, hogy a mai napon nem hoztam magammal ebédet a munkahelyemre, ami történetesen az albertirsai úton van, gondoltam vasárnap van, majd rendelek valamit, nem fogok ezért szombat este főzőcskézni. Jó hiszeműen meg is rendeltem a Netpincérről, amit szeretem volna, egy Duó ételbár és pizzéria nevű helyről, majd kifizettem azt a kártyámmal.

Nagyjából egy óra múlva kaptam egy hívást a futártól, hogy hát ő nem tud valami forgalmi akadály miatt bejönni az utcába, ezért nem tudja kiszállítani az ételt, de haragudjak, hívjam fel a vezetőséget, tudnak róla. Kicsit szomorú voltam, de hát gondoltam, kedvesen elmondta mi a baj, le van beszélve, max eszek majd később. Hívom is az éttermet (csehót, konyhát legyen ez bármi) ahol közölték velem, hogy igen, valóban nem kaptam semmit, de hogy a pénzt azt azért ők mégis inkább meg tartják, mert hogy MEGPRÓBÁLTÁK kiszállítani. Hol van az leírva hogy a futár nem szállhat ki az autóból? Jöjjön motorral, mittudomén.

Olvasson tovább!

Az Eszköz, Amit Tuti Nem Szabad Megvenni!

2018.03.09. 09:04 | Homár Hilda | komment

screenshot_2018-03-07_14_04_39.png

"Miért fizetnél olyanért, amit ingyen is elérhetsz?" - szegezi gyanútlan olvasójának a kérdést a http://gadgetscoring.com/gadgets/review/tv/hu/Gadget oldal,  amire ugye az ember azonnal kicsire töpped a lúzerség  éjsötét árnyától. A fő kérdés azonban az, utána mi tesz:
- kirángatja magát a józan ész segítségével
- vagy felhorgad, és megveszi a tárgyat, amit a csudaoldal tukmál rá, hogy lemossa magáról a gyalázatot.

Utóbbiak természetesen orbitális hülyeségbe lavírozzák magukat, aki viszont szépen alaposan átnézi az oldalt, annak fel fog tűnni egy csomó árulkodó jel:

Olvasson tovább!

Ki és hogyan kérhet kártérítést, ha a posta elhagyja a csomagot?

2018.03.07. 13:37 | Homár Hilda | komment

img_20180104_202016.png

Szegény Magyar Postát irtó sokat ütöttük már, ami nem csoda, tekintve, hogy nincs olyan hét, amikor ne jönne 3-4  levél velük kapocslatban. Ez a szám a karácsonyi időszakban duplájára emelkedett, és bár a téma aktualitása miatt az oldalon is többet foglalkoztunk velük, egy csomó panasz nem fért ki az oldalra. Többek közt az alábbi levél sem, ami most sem a "Na, megint elhagyott egy csomagot a posta!" közös szörnyülködés miatt kerül ki, és mégcsak nem is a "kimutatni nem tudjuk, elveszettnek tekintjük" bikfanyelven élcelődésből, hanem az mindezeknél sokkal fontosabb és hasznosabb"Ki és hogyan kérhet kártérítést, ha megtörtént a baj?" okán.

Kedves Tékozló Homár!

Csak egy kérdésem van: Normális az, hogy ha külföldről jön csomagom, akkor abban a pillanatban, hogy a Magyar Posta átveszi, egy szerencsejáték lesz az, hogy megérkezzen? Ha nyerek, nyerek, ha nem... nos, nekik akkor sincs semmilyen felelősségük, a feladó köteles kárpótolni. Akkor is, ha konkrétan a Magyar Posta hibája, hogy "elveszett" a csomag.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása