Tékozló Homár

Gizi nénivel és Gyulával próbál költséget csökkenteni az Euronics szerviz

2018.01.12. 15:24 | Homár Hilda | komment

funny-animal-wallpapers-picture-is-cool-wallpapers_1.jpg

Újabb  Euronics sztori? Ráadásul szerviztematikájú? Uncsi!- kiált fel a Homár összes törzsolvasója. Háhá! Nagyobbat nem is tévedhetnek! Az alábbi levél ugyanis bár valóban az Euronics ügyfélszolgálatát és szervizét érinti, és egy ideig cselesen egy teljesen átlagos, hagyományosan építkező panaszlevél, ám egyszer csak felbukkan benne Gizi néni, hogy kicsit később az egész őrület egy rejtélyes Gyula színrelépésével teljesedjen ki. Remek abszurd darab kerekedik belőle. Kár, hogy egyben nagyon szomorú látlelet is a mai Magyarországról.

Tisztelt Tékozló Homár!

Igazából nem vagyok az a fajta ember, aki hamar kiakad vagy egyből panaszt ad be minden csip-csup dologért. Az viszont amit velem megtett az Euronics, az már engem is kiakaszt... A lent látható panaszlevelemre 1 mondat választ/kivizsgálást kaptam...

Köszönjük, hogy megkeresésével megtisztelte az Euronics Műszaki Áruházlánc ügyfélszolgálatát. Sajnálattal értesültünk a negatív tapasztalatairól. Szíves elnézését kérjük, az Önt ért kellemetlenségek miatt. Természetesen mindent megteszünk, hogy ez máskor ne fordulhasson elő. Amennyiben a jövőben a segítségére lehetünk, keresse bizalommal ügyfélszolgálatunkat!

Na igazából ez az ami a legjobban kiverte a biztosítékot, hogy a panasz leadása után 1 hónappal ír egy ilyen lerázó levelet. Egy olyan szituáció után, amit lent olvasható a levelemben. Igazából tényleg vérlázító, hogy Magyarországon egy Magyar üzletlánc bánik így a vásárlóival.

Olvasson tovább!

A Fundamenta képviselője hibázott, mégis az ügyfél jár rosszul

2018.01.12. 12:58 | Homár Hilda | komment

fundamenta-2.jpg

"Az ügyben egyértelműen az érintett üzletkötő hibázott, amiért elnézést kérünk." - hát ennél kicsit többet várna az ember kedves Fundamenta, mert az, hogy az illető már nem dolgozik a cégnek, csak önökön és a jövőbeli ügyfeleken segít. 

Kedves Tékozló Homár!

Egy a Fundamenta Lakáskasszával kapcsolatos kellemetlen élményemet szeretném megosztani az olvasóitokkal, és azokkal, akik érdeklődnének az iránt, hogyan ne kezeljünk panaszt. A pénzügyi felügyelőhatóságokhoz is eljuttattam az esetet, kíváncsian várom a fejleményeket. 

Tavaly januárban a Fundamenta egy képviselőjével kötöttem megtakarítási szerződést. Vele abban egyeztem meg, hogy a szerződéskötés után átutalom a számlanyitási díj és az első havi díj összegét, Ő levélben tájékoztatott arról, hogy azt megkapta és be fogja fizetni, januártól indulhat a megtakarításom.

Nem volt okom kételkedni abban, hogy ez nem így történt, mivel rendben megkaptam a további befizetésekhez szükséges csekkeket, illetve az ügyfélszolgálatukkal is felvettem a kapcsolatot arról érdeklődve, hogy tudok-e az egyébként hibás névvel kiküldött csekkel fizetni. A Fundamenta részéről ekkor, februárban senki sem tájékoztatott, hogy nem él a megtakarításom, és emiatt nem kellene fizetnem. Épp ellenkezőleg, megnyugtattak azt illetően, hogy az általam választott befizetési mód működőképes.

Olvasson tovább!

Koldus kenyérpirító és királyfi kenyérpirító találkozása a konyhapulton

2018.01.11. 13:25 | Homár Hilda | komment

24891760_1762114340486536_313605410_n.jpg

Mint két Olsen-lány, úgy hasonlít egymásra a fenti két kenyyérpirító. Leszámítva a kezelőfelület felett virító márkajelzést. No meg az árukat. Mayáéknak teljesen véletlenül családilag sikerükt a családegyesítést megoldani az ikreknél, és az árukról szóló diskurzus csapta ki a biztosítékot, tekintve, hogy ő több, mint 6000-ért vette, amit a szerencsésebbik rokon megúszott 3000 alatt. A Hogy lehet ez?-re valószínűleg az a nem törvénytelen, viszont elterjedt, és így a Tescónál is előforduló megoldás, hogy a gyártó ugyanaz, csak a csomagolás más. (Tudom, hogy sovány vigasz, de azért hátha: ugyanezt a terméket fehérben árulják 9000-ért is.)

Tisztelt TH.

Szeretném a segítségeteket kérni.

A héten vásároltam egy 'márkás' Daewoo kenyérpirítót az egyik Tesco áruházban 6290 ft áron. A családom pedig szintén a héten vásárolt egy 'no name' kenyérpirítót a Penny marketben 2790 forintért.

A feliraton kívül a két termék minden paraméterben megegyezik.

Olvasson tovább!

Ez nem Gillette, te ugyismegveszed.hu!

2018.01.10. 14:46 | Homár Hilda | komment

gilette_nem_jo.JPG

Krisztián rendelt egy Gillette pengecsomagot, és levele szerint kapott egy wannabe Gillette-et.  Nem örült. Nem győzzük elégszer mondani, hogy a neten mindenfélét árulnak mindenféle helyeken. Ami a webshopok szerencséje, az a mienk is: könnyedén szerezhetünk információkat boltokról, termékekről, árakról. Éljünk vele!  

Sziasztok!

ugyismegveszel.hu-nál vettem egy 8db-os Gilette Fusion penge készletet sajnos. 

Ezt írtam az ugyismegveszel-nek:

Kedves Ügyintéző!

Sajnos nagyon csalódott vagyok a termékkel, amit vásároltam (Gilette Fusion 8db-os). Nem tudom mennyire eredeti a termék, mert amit kaptam sehová nincs ráírva, hogy Gilette, csak kép, ami azt a benyomást kelti, hogy ez az, de ennek a minőségnek köze nincs a Gilette pengék minőségéhez.

Azok a pengék, amiket korábban más boltban vásároltam úgy hozták le az arcomról a szőrt, mikor újonann elkezdtem használni, "mint kés a vajban". Tehát hogy simán, kellemes volt vele a borotválkozás és csak akkor cseréltem a fejet, mikor már elkezdte húzni az arcomon a szőrt és kellemtlenné vált a borotválkozás.

Az önök pengéje ezzel indít, újonnan kezdem el használni és már húzza a szőrőm, kellemetlen a borotválkozás ezzel a termékkel. Kipróbáltam másik új pengét is az önök csomagjából, de annál ugyan ez az eredmény...

A logisztika és gyorsaság az tökéletes volt, de a termék, az inkább a kukába való, nem eladásra. Ennyire rossz minőséget még a bolhapiacon sem sikerült vennem.

Mellékeltem kettő képet. Egyik a honlapjukról lementett termék kép, másik, amit megkaptam.

Üdvözlettel:

Ez a válasz jött: 

Kedves Krisztián,

Mivel egészségügyi termékről van szó, a terméket higiéniai okok miatt csak bontatlan csomagolásban tudjuk visszavenni. Erről bővebben itt tud olvasni: http://blog. ugyismegveszel.hu/mik-az- elallas-alapveto-feltetelei- es-mi-is-ez/

Megértését köszönjük!

Üdvözlettel:
H. Klaudia

Mellékeltem doksikat is az ügyről. Gilette Magyarországnak már írtam, de még választ nem kaptam. Szerintetek fogyasztóvédelem?

Krisztián

 

Kedves Krisztián!

A vállalkozás panaszra adott válasza csak részben felel meg a jogszabályi rendelkezéseknek.

A fogyasztót valóban nem illeti meg az indokolás nélküli elállási jog olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

Ebben az esetben azonban nem erről van szó. Ha az eladó nem eredeti terméket értékesít, akkor a fogyasztó igényelheti annak kicserélését és végső soron a megkötött szerződéstől el is állhat a hibás teljesítés szabályai alapján alkalmazandó szavatossági igények alapján. Ezek az igények pedig a fogyasztó választása szerint akár békéltető testület előtt vagy bírósági eljárás megindításával is érvényesíthetőek a vállalkozás önkéntes teljesítésének elmulasztása esetében.

A fogyasztó ilyen esetekben jogosult értesíteni a termék magyarországi forgalmazóját, vagy közvetlenül a termék gyártóját. A bejelentésben érdemes megjelölni az eladó vállalkozás elérhetőségeit, illetve minden olyan dokumentumot javasolt mellékelni, amely alkalmas a termék eredetiségének meghatározására.

Ha arra merül fel adat, hogy az adott termék hamisítása és annak forgalmazása nagyobb méretékben történhet, akkor az esettel kapcsolatban akár büntető feljelentés is tehető ismeretlen tettesek ellen az illetékes nyomozó hatóságnál.

Felhasznált jogszabályok:
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 
- 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól 

Levél jött az Úgyismegveszel.hu-tól. Az "utángyártott" fogalmára még visszatérünk.

Kedves Homár,

A 2018.01.10-én megjelent cikkel kapcsolatban megvizsgáltuk Krisztián esetét, és a következő megállapításokra jutottunk:

Az első és legfontosabb, hogy Krisztiánnak abban igaza van, hogy jogtalanul utasította el a kollégánk a panaszát, mivel az minőségi kifogás volt és nem szimplán el szeretett volna állni a vásárlástól. Ha a termék nem megfelelő, akkor nem csak törvényi, hanem erkölcsi kötelességünk azt cserélni/visszavenni azt. Ennek érdekében Krisztiánnal hétfőn felvesszük a kapcsolatot és visszautaljuk a vételárat a részére.

Másodsorban szeretnénk kiemelni, hogy utángyártott termék lévén, soha nem tüntettük fel a terméket eredetinek, ez a web.archive.org segítségével is ellenőrizhető: https://web.archive.org/web/*/https://ugyismegveszel.hu/termekek/8-db-gillette-fusion-penge-4-090-ft-ert-reszletek

ÁSZF-ünk értelmében ha egy vásárló nem ért egyet az ügyfélszolgálatunk döntésével, akkor a panasz@ugyismegveszel.hu email címen vezető kollégákkal tudja felvenni a kapcsolatot.

Üdvözlettel:

Ugyismegveszel.hu csapata

UPDATE jan. 16.

Krisztián kommentben számolt be a fejleményekről, kiemeljük ide is, hogy könnyebb lessen látni:

Szeretném megköszönni itt nyíltan is a "Tékozló Homár" munkáját! Ma kaptam levelet az ugyismegveszedtől:

Kedves Krisztián! Szíves elnézését kérem az előzetes ügyintézésért és az esetlegesen okozott kellemetlenségért! Természetesen a panaszát fogadtuk és visszautaljuk a termék árát soron kívül, melyhez kérjük adjon egy számlaszámot. A visszautalás 1-2 munkanapon belül várható a megadott számlaszámra. Megértését köszönjük! Üdvözlettel: Kiss Anna

Elküldtem a számlaszámom, 2-4 napon belül visszautalják a pénzt.

Reagálva a kommentekre, illetve az ugyismegveszel álláspontjára: Igen, tényleg ott van az oldalon apróbetűkkel, hogy "utángyártott". Ez így rendben is van, én voltam a hibás,hogy nem vettem észre. Előtte sajnos hatalmas képekkel és leírásokkal hirdetik, hogy Gilette Fusion. Természetesen nem lassan olvasgattam az oldalt, csak átfutottam, bizalmamat megnyerte és már vettem is. Még a termék megkapásakor sem fogtam gyanút (én balga), gondoltam ez biztos valami nagybani gyártás, minek oda a Gilette felirat. Én még sosem jártam így a webes vásárlások alkalmával, de a jövőben sokkal körültekintőbb leszek az biztos!

Mellékesen érdekelne a Gilette - Procter & Gamble véleménye az ügyről, illetve az ilyen mértékű számomra megtévesztésről...

Kis nyomozás után megtaláltam egy kínai áruház termékkínálatában a terméket: http://homar.blog.hu/2018/01/10/ez_nem_gilette_te_ugyismegveszed_hu#comments Ami számomra korrektebb, hogy ők nem Gilette-ként árulják, hanem hogy ahhoz: "GFLV® 8pcs 5 Layers Blades Shaving Razor Shaver Heads Replacement for Gillette"

Erről ennyit, legyen szép napotok és csak okosan a vásárlással (mondom én :-) ) :-)"

Üdvözlettel:

Steinbach Krisztián

Mégsem a 81 000 forintos "A legértékesebb elveszett csomag" verseny nyertese

2018.01.09. 09:38 | Homár Hilda | komment

magyar_posta_1_1_1_1.JPG

"Hogy ne csak mindig szegény Magyar Postát üssük". Tragikomikus módon ezzel a felkiáltással került ki nemrég a Homárra az extrém nagyértékű, 81 000 forintos csomagot elhagyó Trans-O-Flex sztorija. Erre nem telt bele egy hét, és ránkcáfolt az élet meg a Magyar Posta. Szomorú, de igaz történet következik.

Hogyan veszíts el a Magyar Posta Zrt. segítségével néhány perc alatt 160.000 Ft-ot, avagy a tapasztalatlanság kihasználása:

Megosztom veletek történetemet, hogy más ne kerüljön hasonló helyzetbe. 

Karácsonyra vettem ajándékba a szüleimnek egy Samsung Led Tv-t, de kiderült, hogy inkább másra vágynak, ezért meghirdettem a Jófogáson azért, hogy az áráért más ajándékot vehessek nekik. Pár napon belül meg is volt a vevő rá. Az árut vaterafutárral szerettem volna eljuttatni hozzá, de az karácsony előtt már nem fogadott vaterán kívüli rendeléseket. Így a Magyar Posta Zrt-ben bízva elmentem feladni a küldeményt a székesfehérvári 2.sz postára 2017.11.30-án, ahol a csomagot átvevő alacsony, szemüveges ügyfélszolgálatos kolléga el is készítette a papírokat.

Olvasson tovább!

Leharcolt VHS minőségben rémísztgette a betörőket Kevin a vadiúj dvd-n

2018.01.08. 15:24 | Homár Hilda | komment

ha.jpg

Új év sincsen Kevin nélkül. Balázsék úgy érezték, nem akarják kiszolgáltatni magukat a csatornák kényének-kedvének, és akkor akarják megnézni a betörőket rommá amortizáló Macaulay Culkint, amikor csak eszükbe jut, így aztán egy dvd-gyűjtemény beszerzésével futottak neki az ünnepeknek. Ami aztán a leírás szerint kb. a gyermekkorukba repítette vissza őket, de konkrétan. 

Kedves Tékozló Homár!

Mivel az Ünnepek előtt sokat emlegettük, előkarácsonyi ajándéknak megkaptam barátnőmtől poénból a Reszkessetek, betörők Gyűjteményt, mely az első 3 filmet tartalmazza. Nem is vagyunk filmnézősek, DVD-t sem szoktunk venni (lejátszónk sincs), sőt annyira hardcore trú fan vagyok, hogy a 3. részt soha nem is láttam, ezek csak adalék infók.

Belenéztünk a filmbe ajándékcsomagolás közben, és elállt a szavunk. Kicsit homályos, kicsit szemcsés, és nagyon „szöszös”. Valami ’90-es mozi kópia lehetett, bár az elején még VHS-re is tippeltünk. Eközben tudvalevő, hogy a tévében már sok éve egy digitálisan felújított változat megy. Ettől függetlenül is azért felmerült bennünk, hogy vajon meddig tarthat a kiadó és/vagy forgalmazó felelőssége – Fox és Bontonfilm Magyarország -, hogy 2016-ban (a DVD kiadási dátuma, míg magán a lemezen 2015 szerepel) egy „élvezhető minőségű” lemezt adjanak ki a kezeik közül.

A két ünnep között megkerestem a forgalmazót: bár csak facebook oldala van a Bontonfilm Magyarországnak, valaki lelkiismeretesen (vagy csak mérgében) válaszolt még 30-án este 10-kor is. Olyan megmosolyogtató kifogásokat kaptunk a problémánkra, mint, hogy régi a film és hogy a Fox felelős a lemez minőségéért, ők csak forgalmazók. És egyébként is, más még nem panaszkodott erre a termékre (nem mintha ezt kérdeztük volna). Mi erre azt válaszoltuk, hogy a 2010-es években lényegében nem illene ilyen minőségű filmet kiadni (amikor már a 60-70 éves filmeket is rég digitalizálták, felújították), továbbá a Foxra mutogatás olyan kifogás, mint ha egy étteremben a zöldségtermesztőket tennék felelőssé az étel minőségéért. Ezen felül megtévesztőnek találtuk, hogy 2016-os kiadású a lemez, és a borító is éles, tehát semmi sem utalt volna arra, hogy a lemezen található film maga egy minőségi időutazás lenne 1990-be, akkor nem is vettük volna meg.

A forgalmazó felajánlotta, hogy továbbítják kivizsgálásra a problémánkat, ha leírjuk, melyik percben van a hiba; a folyamatos minőségi kifogást azonban nem fogadták el (szakadás vagy hasonló extremitás nincs a filmen). Arra a kérdésünkre nem kaptunk választ, hogy minden kiadást ellenőriznek-e minőségileg. Nem reméltük, hogy elismerik a problémánkat valós hibaként, hiszen akkor más vásárló is élhetne orvoslattal, ez nekik pedig nem jó biznisz, és ugye, ki lenne olyan szőrös szívű, hogy egy kis magyar (illetve cseh) filmforgalmazó Kevin miatt húzza le a rolót?

Mi arra gyanakszunk, hogy ez a kópia valószínűleg olcsóbb lehetett, de nem értünk hozzá – mindenesetre továbbra is kérdéseket vet fel az eset, szakmait, fogyasztóit, és hát végül is lelkiismeretit is, hiszen nekem nem lenne pofám 2016-ben ilyet kiadni.

Hátha a Homár közönsége elég bölcs a fentiekhez – azt javaslom, hanyagoljuk a következőket: „nézd meg a tévébe’” meg, hogy „torrentezzed le” vagy hogy „sikeres ember nem vesz dévédét”, meg „neked milyen ízlésed van má’!”, hiszen ezek mind igazak, ennél legyünk kicsit kreatívabbak :)

Üdv:

Balázs

Mit tehetünk, ha hibás a dvd?

Kedves Balázs!

A leveled nem tér ki arra, hogy a barátnőd hol vásárolta a filmet, de érdemes megemlíteni, hogy az interneten vásárolt lemezek esetében az általánostól eltérő szabályok érvényesülnek. A fogyasztót az interneten megrendelt DVD filmek esetében ugyanis nem illeti meg a jogszabályban meghatározott indokolás nélküli elállási jog gyakorlása, ha a csomagolást már felbontotta. A jelzett esetben tehát már nem lehetséges minden további indok nélkül a terméket az eladónak az elállási nyilatkozattal együtt visszaküldeni és a vételárat visszakövetelni.

A fogyasztót ettől függetlenül ezzel a termékkel kapcsolatban is megilletik a törvényben meghatározott szavatossági jogok, amelyet nem a kiadóval vagy a film előállítójával, hanem a DVD-t eladó vállalkozással szemben tud érvényesíteni. Ez az igény elsősorban a hiba kijavítására vagy a termék kicserélésre, másodsorban pedig megfelelő árleszállítás igénylésére vagy végső soron a szerződéstől történő elállásra irányulhat az eladó hibás teljesítése esetén.

Az igényt a fogyasztó a vállalkozás számára írásban, tértivevényes levél megküldésével tudja bejelenteni. Ha a cég az igényt elutasítja, akkor a továbbiakban a követelés az illetékes békéltető testület előtt vagy bírósági eljárás kezdeményezésével érvényesíthető.

A vállalkozás hibás teljesítése azonban egy esetleges jogvita esetében csak igazságügyi szakértő igénybevételével lenne igazolható, hiszen a rossz képminőséget az eladótól függetlenül számos egyéb más műszaki tényező vagy a gyártó, illetve a kiadó érdekkörében felmerülő körülmény is okozhatja.

Felhasznált jogszabályok:

- 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól 
- 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 

Ami egyszer a Telenoré volt, az a Telenoré is marad

2018.01.08. 11:03 | Homár Hilda | komment

telenor_logo_1.png

Tanulságos történet a jóvágású iPhone-ból hipp-hopp féltéglává lefokozott mobilról. Reméljük, olvasónk azért végül nem lett youtube-sztár a felgyújtott készülékkel.

Tisztelt Tékozló Homár!

így jártam tegnap:

Vettem egy telenor függő Iphone készüléket, természetesen nem az előfizetőtől, imei ellenőrzés megvolt, nincs letiltva, a telefon több, mint két éves (tehát még a hűségidő is lejárt). Gondoltam kifüggetlenítem, telekomos lennék, ott olyan egyszerűen megy. :D

Én balga.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása