Tékozló Homár

Tablettás méz

SC Pektirom S.R.L./Pandbee energizant

2005.08.23. 10:42 | ern0 | 4 komment
Kudlik Júlia egyébirányú elfoglaltsága miatt a Homár jelenti be az örvendetes hírt, miszerint román tudósoknak sikerült mesterséges mézet elõállítaniuk, amely túljutott a laboratóriumi tesztelés szakaszán, és immáron a nagyközönség számára is hozzáférhetõ (egyelõre csak Romániában). Azt, hogy ez nem viccesnek szánt fordulat volt, tárgyi bizonyítékkal tudjuk alátámasztani. Vizsgálatunk tárgyát feleségem erdélyi nagynénjétõl kaptuk ajándékba. Õ persze mézet akart vásárolni, de a tranzakcióba hiba csúszott.

A nagynéni mentségére legyen mondva, a csomagolás a méznél megszokottakkal mondhatni megtévesztõ mértékben azonos, viszont azt is le kell gyorsan szögeznünk a gyártó védelmében, hogy a termék típusmegjelölésénél a "méz" (miere) kifejezés egyáltalán nem szerepel. Persze, aki figyelmesebb, az azonnal kiszúrja, hogy valami nem stimmel: a címke közepén a "Pandbee energizant", azaz "Pandbee energizáló" felirat olvasható, mellette pedig az erdélyi hegyvidékek egyik jellegzetes mézkészítõ állata, a pandaméh található.

Be kell vallanunk, mi sem gyanakodtunk, amíg öntudatosfogyasztó-ösztönünktõl vezérelve az "összetevõk" fejezethez nem tekertük az üveget, ahol is az alábbi receptúrát leltük: # glukóz (glucozâ), # cukor (zahâr), # víz (apâ), # méz 2%(miere de albine), # természetes és természetazonos aromák (arome naturale...), # citromsav (acidifianti E330) és # színezék (colorant E102).

A köz szolgálata felülkerekedett életösztönünkön, kinyitottuk az üveget, megkóstoltuk. A méz színét és állagát tökéletesen sikerült leutánozni, aranylik, szépen csorog. Ennél több jót viszont nem tudunk róla mondani, az illata ugyanis fertelmes, közepesen mocskos autószerelõ-mûhelyre emlékeztet, az íze pedig - ezzel összhangban - akár a keverék benziné (Trabantom volt, tudom, mirõl beszélek), csak még annyival rosszabb, hogy csípõs utóíz marad az ember torkában - utoljára a Márka és a Viking kóla döbbentett meg ennyire. Feleségem valami olyasmit mormogott, hogy pontosan így képzeli el azt a mézet, amelyet döglégy készített, de nem tudtam odafigyelni, mert a kanál belecsúszott az anyagba, és amikor kivettem, meglepõdve tapasztaltam, hogy a kezem egyáltalán nem lett tõle ragacsos, csak amolyan olajos-nyálkás.

Jöjjön, aminek jönnie kell, ne legyen többé tej, csak tejféleség, sör helyett igyunk esti italt, vajas-mézes kenyér helyett pedig együnk margarinos-energizálóst. Jó étvágyat!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tlantos 2009.09.21. 10:47:47

4 ev utan elso?
hova tuntek a kommentek? vagy nem voltak akkoriban?

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.09.21. 11:19:50

Most alaposan lealáztál minden elsőzőt. Talán éppen akkor volt az, hogy nagyon elszabadultak a kommenterek, és büntibe' voltak.

01020304 2011.01.21. 19:48:38

Életemben most először írok ilyet:

Harmadik!

:P

Relativ69 2017.12.15. 18:43:31

Nem azzal van a baj, hogy a románok milyen szart esznek meg, hanem azzal, hogy majd bekerül valamelyik magyar vagy európai mézesbödönbe állományjavító, tömegnövelő néven! Aztán lesz kannás mézünk!
Amúgy undorító. A Méh, tök ingyen dolgozik, a környék virágairól szorgalmasan bezabál, majd az otthonában kiokádja a félig emésztett hányadékát. Ezt az ember összeszedi tök ingyen, van kevés ráfordítással, és pénzzé teszi. Ez eddig oké... Az undorító, hogy még ez sem elég. Kell kémiailag előállni valami olajos trutyival, hogy hasznot húzzon belőle. Én lecsuknám őket a 3.14csába.... és egész álló nap csak ezt a trutyit adnám nekik étel helyett a börtönben.
süti beállítások módosítása