Tékozló Homár

Benne lenni a reklámban

Tibicsoki-spot

2005.05.17. 09:22 | homár navarro | 1 komment
A Homár reggeli kávéjából felpillantva meglepetéssel vegyes örömmel fedezte föl Hajós András neves tévés-zenész-showmant a Tibi csoki legújabb reklámfilmjében, és bár valamiért szokás azt hinni Magyarországon, hogy a reklámban szereplés ún. sztárok esetében annak a biztos jele, hogy nem megy a szekér, a Homár szerint ez hülyeség, és gratulál az újabb tévés elõrelépéshez, különösen most, hogy Hajós péntek esti mûsora véget ért.

A reklámban különben a tévés-zenész-showman egy szerencsétlen fiatalt próbál Tibi csoki fogyasztására rábírni, a tõle megszokott verbális erõszakkal, illetve gitározással-énekléssel. Az ízeltlábúak szeretnek néha ritmusra ide-oda lépkedni, de a már a Heti Hetesbõl is kiunt bossanovás pöngetés Homárunknak már sok volt, ezért sietve kihátrált a tévészobából. Alapvetõ marketingszakmai ismeretek birtokában azonban megfontolandó elképzelésnek tartja, hogy ha már tényleg muszáj tévés mulattatókat a reklámokba préselni, legalább ne a célcsoport legközepét is irritáló dolgaikat szedjék elõ. Ekkor eszébe jut a Bagi-Nacsa páros, akik a legszarabb paródiájukkal égetik magukat a Media Markt-hirdetésekben, és tekintete elborul.

---UPDATE---

Hajós András két óra leforgásán belül ötvenharmadikként örvendeztette meg háttérinformációkkal Olvasóinkat. Kiemeltük, hogy ne kelljen annyit görgetni: Sziasztok!

Azért vállaltam a Tibi reklámot, mert egy olyan magyar csokit népszerûsít, amit gyerekkorom óta ismerek és fogyasztok (gyerekkoromban még nem tudtam, de brand-et ettem:). Ráadásul a filmben igen nagy szabadságot kaptam, hogy önmagamat játszhassam, a zenére és a szövegre vonatkozó javaslataimat pedig elfogadták. Szerintem ennyi kell ahhoz, hogy az ember igent mondjon. Ami pedig a pénzt illeti: értem az ezzel kapcsolatos fanyalgásokat, és nem kívánok senkit sem gyõzködni, de balek sem kívánok lenni. Az elmúlt években 12 millió ft-ot költöttem olyan tévémûsorokra, ami legtöbbeteknek tetszett, s amikrõl az Index is pozitívan írt. Ezek kölcsönkért milliók voltak, amiket vissza kívántam adni, mert így neveltek, miközben milliókat hagytam az asztalon, mert nem szerepeltem reklámban, nem írtam könyvet a "codálatosz" életemrõl, nem vettem el szinkronszínészek kenyerét, és nem tiltattam le sehol a dalaink mp3 változatait, és mert átb...tt két kereskedelmi csatorna is... Aztán egyik este nézegettem álmukban a gyerekeimet, és rájöttem, hogy mostantól nem õk fogják finanszírozni azt, hogy ti jól szórakozzatok, hanem ti...:) Jelentem a tartozásaimat megadtam, a kritikát viselem, fejemben rend van, a körletet feltakarítottam, joe néven pedig nem én írok. Leléphetek?

A reklám meg nekem tetszik, úgyhogy lehet bekapni a Tibit...:)

üdv Hajós András

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása