XXII. kerület, csatornázás, kapubeálló, önkormányzat, ígéretek, blah, blah - 2.fejezet
2015.03.03. 09:50 | Homár Hilda

03_1.jpg

Oké, abban végül is van logika, ha csak műszaki átadás után van teljes helyreállítás. Az még jó is, ha ezt tesztidőszak előzi meg, pláne, ha  a sitt meg gödör nem nézik végig mindezt. De, hogy mért megint a lakosság tájékoztatása sor tépődött le véletlenül a tervdokumentációról? Nem beszélve Az anyád p*csáját te kis k*csög!-ről.

Sziasztok!

Fenti poszt folytatásaként írok nektek, ugyanis van miről! Könnyen lehet, hogy a cikk hatására, két hete megjelentek a "szakemberek" a házunk előtt, és belefogtak a helyreállításba. Borzasztóan örültünk, hogy ennyi idegeskedés és kanossza után véget ér a történet, ám sajnos örömünk nem tartott sokáig, mivel a munkákat ugyan elkezdték, a földkupacokat és a sittet elhordták, a feltúrt földszakaszt nagyjából elegyengették, a kocsibeálló szűk szakaszán felszórtak valami építési hulladékot/morzsalékot, de egyebet sajnos nem csináltak. A kibontott térköveket, a kitépett oszlopokat nem rakták vissza - annak ellenére, hogy a jómunkásemberek figyelmét felhívtam rá, hogy ezekről se feledkezzenek el, válaszul csak annyit kaptam, idézem:

"Az anyád p*csáját te kis k*csög!"

Homárfaktor:(3/5)
Ön dönt:(5/5)
Szűrt kommentelők
Hova lett a T-Home-nak szóló lemondó nyilatkozat?
2015.03.02. 13:52 | Homár Hilda

5203_w.jpg

A postázott dobozokban a modemek megérkeztek, a melléjük csomagolt felmondó levelek viszont nem. Oké, fogadjuk el, hogy így volt. De ilyenkor nem kéne valami olyasmi, hogy hé ügyfél, küldtél pár modemet, de írást nem, mégis mit szeretnél mondani ezzel?  

A T-Hometól van netünk és azt a marhaságot találtam ki, hogy kábeltévés szolgáltatást is tőlük rendelek. 2014.november 10- én be is kötöttük, elmondták, hogy 14 napon belül kötbér nélkül elállhatunk a szolgáltatástól.

Másnapra rájöttünk,hogy nem felel meg számunkra a minőség, így betelefonáltam, hogy lemondjuk, mi a teendő? Az ügyintéző elmondta, küld e-mailben egy lemondó nyilatkozatot, ugyanígy küldjem vissza. Nemhogy visszaküldeni,de megnyitni sem lehetett, hárman kínlódtunk vele a helyi könyvtárban.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(0/5)
Szűrt kommentelők
Ön: Változik az ár? UPC: Áááááááá.
2015.03.02. 09:20 | Homár Hilda

upc_logo_svg.png

Teljesen érthető, hogy Mardel becsapva érzi magát, de szerintem sajnos nincs igaza. Megmondták, hogy visszavonásig érvényes a korábbi ár? Megmondták, hogy a számlalevélen fogják értesíteni a változásról? Oké, arról mélyen hallgattak,  hogy ez egyből a következő hónapban lesz, de ez max. nem elegáns, szándékos megtévesztésnek nem nevezném. És ön?

Kedves Homár,

Van egy remek UPC net előfizetésem, tavaly márciusban kötöttem 1 év hűségszerződéssel. Az előfizetés díja 2590 Ft (volt).

A január 6-án kelt számlalevélen tájékoztattak a hűségidő lejártáról, idézem: "Tisztelt Előfizetőnk! Tájékoztatjuk, hogy az Ön határozott idejű szerződése hamarosan lejár, és előfizetése a következő időpontoktól határozatlan időtartalmú szerződés alapján folytatódik. Szolgáltatását a határozott idő lejártát követően a korábbi kedvezményes havidíjak mellett biztosítjuk, mely kedvezmény visszavonásig
érvényes. A kedvezmény visszavonása esetén a havidíjban történő változásokról a számlalevélen tájékoztatni fogjuk."

Homárfaktor:(2/5)
Ön dönt:(0/5)
Szűrt kommentelők
Albérlet-horror Csepel szélén
2015.02.28. 11:59 | Homár Hilda

rczahpq_1.png

Beköltözni egy albérletbe 2 hónapra szerződés nélkül, ahol már az első telefon után változnak a feltételek, szexmasszázzsal nyomaszt a főbérlő rokona és nem kapsz kulcsot a szobádhoz??? Ember!!! (Ne nagyon bántsuk a posztert azért, nyilvánvalóan van elég baja.)

És igen, ez már a hétvégi.

Sziasztok!

Egy elég sajátos albérleti kálváriáról szeretnék beszámolni Nektek. Aztán majd Ti eldöntitek, hogy van-e elég jó és elég tanulságosan elrettentő, hogy kikerüljön hozzátok...

Ide s tova: 1 hónappal ez előtt albérletet kerestem. Gyorsan. Az előző albérletemben lejárt a szerződésem és másikra volt szükségem, mert az ott eltöltött 10 hónap elég volt ahhoz, hogy ne akarjam tovább hosszabbítani. Szóval, elkezdtem albérlet után vadászni. Gazdag nem vagyok, sok pénzem nincs erre, így 45 - 50. ezer körüliek között keresgéltem. (Félelmetes, hogy milyeneket kínálnak ennyiért...)

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(1/5)
Szűrt kommentelők
Nehézkesen megy a megyei matrica visszaváltása
2015.02.27. 14:21 | Homár Hilda

pest-megye-utdij.jpg

Hervasztó, mint Áder bajusza, amikor az online ügyintézést sikerül macerásabbá tenni, mint az ügyfélszolgálatos- sorbaállóst. Vajon mért nem lehet az ügyintézésről értesítést küldeni? És mért kell ilyen buhera-indirekt módszerekkel csekkolni, hogy megtörtént-e valami? Nem beszélve a pénz hollétéről.  

Kedves Homár Hilda,

Apró kellemetlenség - mások okulására.

Több mint 2 hete kitöltöttem az online igénylőlapot, amivel szeretném visszaváltani feleslegessé vált
megyei matricámat. Prózai oka az online ügyintézésnek, hogy általános nyitva tartásuk (H-P 8-16) nekem is munkaidő. Itt a modern technika, hajrá. Öreg hiba, most már tudom.

Homárfaktor:(3/5)
Ön dönt:(0/5)
Szűrt kommentelők
Megvezeti az Elvira az utasokat?
2015.02.27. 09:55 | Homár Hilda

screenshot_2015-02-25_13_17_47.png

Ugyanaz a vonatút ennyiért is meg annyiért is? Vagy van valami különbség köztünk? És egyáltalán hol van Boba?? (Celldömölk mellett.) Kedves MÁV-szakértők, szakértsetek!

Tisztelt Homár!

Szombaton utaztam Zalaegerszegről Budapestre a 9:45-kor induló vonattal. Meg akartam venni a jegyemet az Elvirán, de meglepődve láttam, hogy a 9:45-ös vonatra két változatban lehet jegyet vásárolni: gyorsvonati pótjeggyel, illetve gyorsvonati pótjegy nélkül. (Az Elvira ugyanazt a vonatot hozza pótdíjköteles és nem pótdíjköteles vonatként). A csatolt fájlban látható, hogy a vonatszámok ugyanazok, azaz ugyanarra a szolgáltatásra van egy drágább és olcsóbb opció. (És itt nem arról van szó, hogy egy vonatnak van IC jeggyel igénybe vehető része, meg egy "sima".)

Homárfaktor:(3/5)
Ön dönt:(5/5)
Szűrt kommentelők
KDB Bank, ahol az ügyfél van a bankért
2015.02.26. 14:03 | Homár Hilda

kdb_logo.jpg

Tessék-lássék értesítéssel letiltott bankkártya, önhatalmúlag átállított netes limit, külön díjért kérhető átmeneti módosítás és egy vagyonért cserélt bankkártya - ezek vannak a KDB-nél.

Kedves Homár!

Sokáig tűrtem, mire billentyűzetet ragadtam, de most már ott tartok, hogy nemcsak nálatok szeretném felhívni a KDB Bank pitiáner trükkjeire és lenyúlásaira a figyelmet, hanem a jövő héten az MNB illetékes hivatalához is fordulok.

A történet(ek) röviden:

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(2,5/5)
Szűrt kommentelők
Mi folyik a Samsungnál? FRISSÜLT
2015.02.26. 09:46 | Homár Hilda

samsung-logo-wordmark-rgb.png

Szegény Zoltánt gondolom nem vigasztalja, de nem csak UPC, nem csak Magyarország, hanem  egy igazi világprobléma: itt egy amerikai fórum, ahol ugyanez a helyzet, és nekik is most kezdődött. Ott arra tippelnek, hogy a Samsung szervereivel van valami baj.  

Tisztelt Homár!

Mélységesen felháborít a Samsung és a UPC töketlenkedése, amit az emberrel művelnek.

Vásároltam egy 200 000 Ft-os "okos tévét" hogy internetes tartalmakat tudjak nézni rajta. Az egy dolog, hogy a kedves Samsung spórolásból a legkisebb memóriát rakta bele a tévébe, (ami nem bővíthető, és vásárlás előtt erről elfelejtettek szólni) így, ha youtubeon HD adást nézek, hiába a 30MB/s internet a film sok esetben szaggat, akadozik, élvezhetetlenné teszi a filmnézést. (Gratulálok a Samsungnak a fillérb..szóságán, legközelebb nem vásárolok ilyen terméket.)

Szűrt kommentelők
Termékbemutató és rántott hús a Könnyező Szűzanya tiszteletére
2015.02.25. 14:12 | Homár Hilda

mp1_1.jpg

Azannya! Zarándokútnak álcázott termékbemutató! A házaspár termék fogalmának bevezetése! Oltárra tervezett rántott hús! Egy förtelmes műfaj  nagy klasszikusát köszönthetjük ma.

Kedves Hilda, 

Ezt ma találtam a postaládámban, és egyből arra gondoltam, hogy hány vidéki hívő nagymamát fognak most jól megvezetni. A szórólap alapján inkább tűnik kirándulásnak a termékbemutatóra való invitálás, mint annak ami. Örülök hogy az én anyukám már ezeken edződve idősödött, de valószínűleg sok idős embert megtudnak vezetni. A többieket meg fel kellene világosítani valahogy! Jó lenne ha elmenne néhány ellenőr "féle" is erre a jó kis imádkozós kirándulásra!

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(0/5)
Szűrt kommentelők
Eladták a tévéjét, aztán nekik állt feljebb
2015.02.25. 09:31 | Homár Hilda

56746877.jpg

Legjobb védekezés a támadás - nyilván ez a mondás a vezérlő fonal az Euronics üzletvezetőjének életében. Esetleg tesztelhetné a Jó tett helyébe, jót várj szerinti életet is, hátha boldogabb lenne tőle.

Sziasztok!

A sztori 2014. november 29-én kezdődött, amikor a barátnőmmel besétáltunk a Corvinban található Euronics üzletbe. Megtetszett nekünk egy Samsung 6400-as LED TV és úgy döntöttük megvásároljuk. Az eladó korrektül bemutatta a paramétereket, majd megkérdeztük, hogy van-e lehetőség arra, hogy a tv-t csak későbbi időpontban 2015. január második-harmadik hetében vinnénk el! (A tv-t azért vettük meg akkor, mert jó áron volt és azért szerettük volna később elvinni, mert éppen költözésben voltunk és addig nem akartuk már magunkkal cipelni). Az eladó közölte, hogy természetesen megőrzik addig a raktárukban. Kaptam egy számlát, amire rábélyegezték, hogy nincs átvéve és jóhiszemben távoztunk.

Innen már sejteni lehet, hogyan folytatódik a sztori.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(4,3/5)
Szűrt kommentelők
A Gorenje, ami szeret mosni, csak nem tud
2015.02.24. 09:25 | Homár Hilda

gorenje_w_6843_t_s_energiaosztaly.png

Tibor azt hitte mosógépet vesz, pedig valójában magát az önjáró kiszámíthatatlanságot és kalandot engedte be életébe a Gorenjével. No meg a szerelőt. 

Kedves TékozlóHomár!

Az alábbi immáron nagyon hosszadalmas és bosszantó történetet szeretném megosztani mindenkivel, hogy még véletlenül se essenek olyan ördögi csapdába mint mi.

Gorenje W 6843 T/S mosógép mizéria

Az egész egy MediaMarktban kezdődött, ahol épp akciók voltak. Ki is néztünk egy mosógépet, ami pont ideális mérete és tudása miatt (kicsi a mosógép de 6kg ruha belefeér, A+++...) a frissen vásárolt lakásunkba. 135.900Ft helyett 99.900Ft nagyon jó árnak tűnt. Ki is fizettük és házhoz is hozták.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(3/5)
Szűrt kommentelők
Ingatlanosok, kíméljetek!
2015.02.23. 14:23 | Homár Hilda

 

Az ingatlanosok mind gátlástalan, erőszakos hiénák? Biztos, hogy nem, de az ilyen sztorik miatt van ez a kép róluk.

Kedves Homár!

Anyagi kár nem ért az alábbi esetből, de bosszúság igen, gondoltam, megosztom.

Hirdetem a lakásomat, a hirdetések végén kedves kéréssel az ingatlanügynökökhöz, hogy ne keressenek, mert nem szeretném a segítségükkel eladni a lakást. Van pár indokom, de nincs kedvem naponta párszor elmondani ezeket a telefonálóknak. De ha nem lenne ilyen indokom, akkor is dönthetek úgy, nem szeretnék ingatlanosokkal dolgozni. Próbálkozás persze ennek ellenére van, és egy-egy időszakban valahogy mindig hasonlóak a felvezetők: külföldi hölgynek kell befektetési célra, fiatal vidéki pár csak ma jár itt stb.

Homárfaktor:(4/5)
Ön dönt:(5/5)
Szűrt kommentelők
Újradátumozza a darabolt sajtot az Auchan?
2015.02.23. 12:51 | Homár Hilda

1_4.jpg

Nehogymá, potyára csomagoltam 2-dikán?!? Na fussunk neki még egyszer.

2_1.jpg

 

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(5/5)
Szűrt kommentelők
Nincs felkészülve a MÁV a megnövekedett jegyvásárlási igényekre Kelenföldön
2015.02.23. 09:32 | Homár Hilda

7651277_452aebcbf46207110dad92b96af68b43_wm.jpg

Lassan egy hónapja tart a Déli pályaudvar felé vezető alagút rossz állapota miatt a mizéria, legújabb fejleményként pénteken majdnem bejelentettek valamit, aztán mégse. Az utasok meg szívják a fogukat. És az egészet.

Tisztelt Cím!

Szeretném publikussá tenni a MÁV-START Zrt. felé megküldött panasz levelemet!

Köszönettel,

Egy elégedetlen utas (aki rendszeresen igénybe veszi a MÁV Zrt. szolgáltatást ezen az útvonalon)!

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(5/5)
Szűrt kommentelők
Torkos István Fogadó: a reklám kell, a kedvezményt nem adja
2015.02.20. 15:40 | Homár Hilda

177264_379833122098401_997521329_o.jpg

A Torkos Csütörtök mozgalomnak köszönhetően immár 10. alkalommal ehette tegnap degeszre magát olcsóbban a nép. A jubileumi akcióban részt vevő éttermek közül idén a sormási István Fogadónak sikerült a leggyorsabban bekerülnie a Homár torkos_csütörtök tagje alá, akik úgy tűnik a vendégeknek nem, a szervezőknek viszont elfelejtettek szólni arról, hogy mégsem vesznek részt az akcióban. 

Tisztelt Homár!

Tegnapi tapasztalataimat osztanám meg. Helyszín: Sormás, István fogadó, interneten a részt vevő éttermek között megtalálható, ez alapján választottuk. Korábban tartottunk ott rendezvényt, elégedettek voltunk, minden szempontból.

Szűrt kommentelők
A CBA-zöldségek sanyarú élete sokadik rész
2015.02.20. 13:03 | Homár Hilda

rendezett_kornyeken_jo_kozlekedessel_a_nagy_fuvaros_utcaban_padlizsan_elado.jpg

Nálunk a CBA-ban eleve csak II. osztályú zöldséget árulnak. Kőbányán még rohasztják is ezek szerint. 

Kedves Homár!

Az alábbi fényképeket február 12-én fényképeztem egy kőbányai CBA Prímában. A fotón "II. osztályú" rohadt padlizsán, és egy meggyötört fejes saláta látható, melyeket eladásra kínáltak. Ez csak azért érdekes, mert az utóbbi időben hasonlóak miatt megégette magát a CBA Príma, és ha jól tudom, vizsgálat is folyt ezekben az ügyekben.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(5/5)
Szűrt kommentelők
Nem fogadta el a meghatalmazást az OTP, nem kapta meg a pénzt a gyerek
2015.02.20. 10:35 | Homár Hilda

1_1.jpg

Bevallom, azért késett a poszt, mert 20 perce próbálom kitalálni, hogy mi lehet az a szitu, ami miatt valaki "pár százezer" forintot küld egy 14 éves gyereknek, akinek aztán egyben kell ez az összeg, de persze a sztori szempontjából ez teljesen lényegtelen vonal. A kérdés ugyanis az, hogy jogosan kérte-e a bank a meghatalmazást a szerződéshez képest. Megkérdezzük.

Addig meg lássuk, mit gondol ön a dologról általánosságban:

Sziasztok,

Tudom, ez sokak szemében first world problem (nem annyira égető probléma), de tanulságképpen leírom.

A gyerekemnek van az OTP-nél (banknak nevezik magukat, de nem azok) egy Junior számlája. Elmúlt 14 éves. Van személyije, lakcímkártyája, lassan 1 éves lesz ez a számla. Utaltam a számlájára nagyobb összeget (pár százezer forintot), fel akarta venni bankfiókban. Nem adták ki neki, különböző okokra hivatkozva. (a szabályzatukat linkeltem, ki kellett volna adniuk a pénzt).

Homárfaktor:(3/5)
Ön dönt:(5/5)
Szűrt kommentelők
Köszöntjük Az Ország Boltja 2014. I. helyezettjét a Homáron! FRISSÜLT
2015.02.19. 15:47 | Homár Hilda

powertuning_orszag_boltja_2014.jpg

Vásároltam, visszavittem. Megpróbáltam, megpróbáltam, megpróbáltam. Bementem. Átvettem, visszavittem. Megpróbáltam. Bementem. Átvettem. Visszavittem. Átvettem. Visszavittem. Most is ott van. Az Ország Boltjában. 

Tisztelt Tékozló Homár!

Levelemmel azért kerestem meg Önöket, hogy a még mindég folyamatban lévő esetemet a PCLAND ONLINE KFT-vel jelentessék meg, mert példaértékű „AZ ORSZÁG BOLTJA 2014 – SZÁMÍTÁSTECHNIKA I. HELYEZETT” minőség díjas cég garanciális eljárása!

  • 2013.01.31-én vásároltam a Pcland Online Kft-nél egy Shuttle XH61V Slim-PC Barbone (s1155) típusú számítógépet 2 év garanciával.
  • 2014.09.30-án a számítógépet visszavittem, mivel többszöri kifagyást követően el sem indult. Átvették garanciális javításra, melyre kb. 2 hetes határidőt ígértek. Az időpont letelte után nagyon sokszor próbáltam érdeklődni a PC elkészülte után, de hiába, mert a telefont egyáltalán nem vették föl, hiába van a honlapjukon 3 db telefonszám is megadva, ill. a garanciális ügyekre vonatkozó, általuk megadott mobil számot sem lehetett elérni.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(4/5)
Szűrt kommentelők
Hát ezt vajon hogy számolták ki a Vodafone-nál?
2015.02.19. 12:42 | Homár Hilda

vodafone.jpg

Kedves Homár!

Rokkantnyugdíjjas vagyok, egyetlen kapcsolatom a külvilággal a mobilinternet. Az utcát nem tudom elhagyni önmagam. Propelleres netem van de annyira gyenge a térerő hogyha köd van akkor már nincs netem. Építettek egy vodafone tornyot a közelembe, annyira közel van hogy szabad szemmel is simán látni, és így hogy lejárt a hűségem átakartam menni a vodafonhoz. Meg is rendeltem online a legolcsóbb előfizetéses mobilnet csomagot.
A megrendelést miután jóváhagytam a visszaigazoló SMS-el rá kb kettő percre jött is az e-mail hogy megrendelés törölve. Ismerősömmel felhívattam őket, kiderült, lejárt a személyigazolványszámom és tényleg le volt járva. De mivelhogy okmányiroda 15km-re van a legközelebbi így megrendeltem újra, azzal az opcióval hogy "Nem adok meg okmányszámot" de cserébe hitelképességi vizsgálatot csinálnak.  Erre másnap jött az e-mail: fizessek átvételkor a futárnak 202 990 Ft-ot és utánna jóváírják a havi 2990Ft-os havidíjjamból... 

Na így már nem leszek vodafonos.... 
Homárfaktor:(3/5)
Ön dönt:(5/5)
Szűrt kommentelők
Gondolkodásgátló izé öregedésgátló rendszer PVF garanciával
2015.02.19. 09:09 | Homár Hilda

hydroface_review1.png

Szegény Mónika jól bedőlt a pénzvisszafizetési garanciának, pedig egy guglizással rájöhetett volna, hogy dr. Kamini hol a Hydroface-ért, hol a Stryxadermért lelkesedik ugyanazokkal a szavakkal, ráadásul hol szemüveges kesehajú anyámasszonykatonája, hol sármos őszes teniszoktató, nem beszélve a párizsi Jeanie T.-ről, aki néha félvér néha nem. A honlap többi állítását is gondolom érdemes ennek megfelelően kezelni, including  pénzvisszafizetési garancia.

T. Homár!

A következő történet károsultja vagyok, kérem hozzák le hátha célt ér a cégnél.

Hydroface pénzvisszafizetés átverés

2014.10.17-én Hydroface Anti-Aging nevű krémet rendeltem a hydroface.com oldalon 10.900 forint értékben. Nem szokásom ilyen jellegű rendelések leadása, de a pénzvisszafizetési garancia meggyőzött róla, hogy ez egy valóban jó termék lehet.

A termék meg is érkezett de a használata bőrkiütést eredményezett nálam. Felvettem a termék forgalmazójával a kapcsolatot a pénz visszafizetésére vonatkozó igényemmel.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(5/5)
Szűrt kommentelők