Az éjszaka csengető vízórás esete
2014.08.21. 08:59 | Homár Hilda

photo-main.jpg

Finci fura sztorija a vízóraleolvasóról, aki rendszeresen késő este olvas le az egyedül élő nőnél. Aztán nem jelent le semmit. Évekig. Tetemes tartozás is lesz belőle. Én nem tudom, ki hogy van vele, de nekem erről nem egy sokáig dolgozó díjbeszedő jutott eszembe, hanem egy thriller. Csak meg kéne nézni egyszer az igazolványát, nem?

Tisztel Homár!

Történetem másfél, majdnem két éve kezdődött, amikor lecseréltettem a vízóráim, ahogyan azt elvárják. Érvényesíttettem...stb. Mivel 7 éve tulajdonom a lakás, ebből kb 4-5 éve élek életvitel szerűen ott, így lehetett némi tapasztalatlanságom. Azonban furcsa módon, a vízóra csere előtt (!) meguntam, hogy a leolvasó gyakran jön 8-9-10 órakkor... ESTE. 

Homárfaktor:(3/5)
Ön dönt:(1/5)
Kirámolták a bőröndjüket a Ryanair-út alatt
2014.08.21. 08:58 | Homár Hilda

ryanair.jpg

A Ryanair talán a legkeményebb fapados légitársaság, de ezúttal nem a beszállás intézése, a pukkasztott nullás felárak vagy a késés a téma. Szegény Jánoséknak az az egyszerű igazság fájt jó sokba, hogy pénz nem teszünk bőröndbe. Legalább is, ha jól értettem nem a retikül, hanem a kézipoggyász került ki a látómezőből egy időre. (Mondjuk az eleve egy díjnyertes ötlet, hogy csak 90 db csomagot lehet felvinni az utastérbe, akárhány utas is van. Igen, ez azt jelenti, hogy ha 91-diknek szállsz felsz, megszívtad.)

Tisztelt Tékozló Homár!

Mások okulására és a lelkiismeretem megnyugtatására megosztom Veletek az alábbiakat:
2014. július 9-én a családdal Londonba (Stansted) igyekeztünk, melyhez a Ryanair FR 8369-es járatát vettük igénybe. A szokásos átvizsgálás után az utolsó ellenőrző pontnál sokáig várakoztattak bennünket, majd először a feleségem kézipoggyászát, majd a lányomét és az enyémet is „Free gate bag. Passenger reciept.” jelzéssel látták el. Nem először utazunk, így szomorúan vettük tudomásul, hogy a kézipoggyászaink a raktérbe kerülnek és ez min. 30 perc várakozást jelent majd Stansteden.

Homárfaktor:(2/5)
Ön dönt:(0/5)
Otthagyta az utasokat a színházi hajójárat
2014.08.20. 13:57 | Homár Hilda

vigado-ter-margitsziget-setahajo.jpg

Hajóval színházba menni? Szuper! Lemaradni visszafelé a hajóról? Szopper. Még akkor is, ha egy mámorító nyárestén kell a Margitszigetről kiandalogni a lágyan susogó lombok meg a pislákoló csillagok alatt. Na jó, befejeztem.

Kedves Homár Blog,

Augusztus 7-én volt szerencsénk részt venni az egyébként tökéletes és felejthetetlen Magna Cum Laude koncerten a Margitszigeti Szabadtéri színpadon. Mivel külső kerületekben élünk, a hajójáratot választottuk, a Vigadó téren hagyva autónkat, nem törődve a busás parkolási díjjal, megváltottuk a retúr 1000 forintos hajójegyet és örömmel hajókáztunk a helyszínre.

Homárfaktor:(2/5)
Ön dönt:(0/5)
Nem ittam SchweppesTonic-ot, mert nem volt benne a promócióban!
2014.08.20. 08:57 | Homár Hilda

CG_menubar.jpg

Egy kiábrándult kólaivó keserű levele, aki hiába szokott át pár éve a Cocáról a Pepsire, most csinálhatja vissza az egészet. Mert a marketingesek mindegy, hogy az egyszeri embernek jut-e világítós labda vagy nem. Nagy betűvel írni a garantáltat, majd kisbetűs részben rögtön viszonylagossá tenni azzal, hogy a (jelek szerint elég kicsi) készlet erejéig? Ügyes.

Kedves Tékozló Homár!

Egy olyan jelenségre szeretném felhívni a figyelmeteket, ami sokszor előfordul az olyan cégekkel kapcsolatban akik különböző játékokat hirdetnek meg pontgyűjtő - vagy mint ebben az esetben kupakgyűjtő - akciók keretében. A garantált nyeremények szinte azonnal elfogynak és nem kötelezi a játékot szervezőt senki arra, hogy a hirdetéseknél feltüntesse az összes elnyerhető ajándék típusonkénti darabszámát.

Homárfaktor:(3/5)
Ön dönt:(0/5)
Hiába ígérte, mégsem elnéző a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.
2014.08.19. 13:56 | Homár Hilda

"Július 1-től az a mobilparkoló autós, aki a 810-es számon kívánja elindítani parkolását, sms-t kap, amelyben értesül róla, hogy ezen a számon mobilparkolási szolgáltatás nem elérhető" - írta június 25-ei, a vadiúj Nemzeti Mobilfizetési Rendszert bemutató sajtóközleményében a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. A hozzá kapcsolódó sajtótájékoztatón még azt is hozzátették, hogy egy ideig elnézőbbek lesznek az új telefonszámokat nem ismerő autósokkal szemben. Tamásnak mondjuk pont erre a két dologra lett volna szüksége. Vagy legalább az egyikre. A helyében a sajttájon elhangzottakra hivatkozva méltányosságot és elengedést kérnék a Nemzeti Mobilfizetésitől, ezzel párhuzamosan meg nyesztetném az EME- t, akinek aznap már baromira nem ezt az sms-t kellett volna küldözgetnie. 

Kedves Homár munkatárs!

Egy parkolással kapcsolatos tapasztalatomat szeretném megosztani veletek. Illetve jó tanácsokat is szívesen fogadok.

2014.07.01.-én parkoltam Budapesten a Pipa utca 4. szám előtt. Elindítottam az sms-t (9.45 perckor) az EME Zrt. programjából, és kaptam is egy visszajelzést, hogy a parkolásom elindult. (csatoltam a képet róla)

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(0/5)
Volt dolgozó is küzd a Vodafone-nal
2014.08.19. 08:55 | Homár Hilda

2327966.jpgBefizetett pénzt visszaszerezni nagyon nehéz, többször levontuk már ezt a tanulságot. Ezúttal is a Vodafone panaszkezel sajátos módon: ahány ügyfélszolgálatos, annyi javaslat, miközben nem történik semmi azon kívül, hogy körbe-körbe szaladgál szerencsétlen ügyfél. Aki (meglepetés!) több mint 10 évig dolgozott a cégnél. De nézzük a jó oldalát a dolognak: ez azt jelenti, hogy mind egyenlőek vagyunk a Vodafone-nál! Ez is valami.

Kedves Homár!

Látom, a napokban a Vodán a sor, hogy elégedetlenkedjünk egy kicsit. Csatlakoznék ehhez a sorhoz. Itt is lenne egy kis túlfizetés, meg körbemutogatás, ami kezdi nálam kiütni a biztosítékot.

Két hete megkértem drága férjemet, hogy ATM-en keresztül fizesse be a 8.080 ft-os telefonszámlámat. Hazafele meg is állt, fizetett, és csak akkor vette észre, hogy egy nullával többet ütött be, amikor a tranzakciót már megerősítette. (Itt kérem a kedves kommentelőket, hogy vegyék figyelembe, hogy az illető nem analfabéta, csak embertelenül túlterhelt és kimerült.) Szóval 8.080 helyett sikerült 80.080 ft-ot a telefonszámlámara befizetni, ami a szokásos használat mellett nekem kb másfél évnyi telefonszámlámat fedezi.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(5/5)
Gonosz Kecske megmutatta!
2014.08.18. 13:54 | Homár Hilda

tékozló_1.jpgNyár elején posztoltuk Gonosz Kecske levelét, melyben arról panaszkodott, hogy régi autójának új tulajdonosa miatt 200 000 forintnyi parkolási bírságot próbál ráverni a terézvárosi parkolási cég. Az ügy poszt utáni életéről Kecske 2 felvonásban számolt be. Olvassuk mindnyájunk épülésére. 

Itt ismételten én a Gonosz Kecske!

Bár a békéltető meghallgatás a holnapi napon lesz azért van egy kis újabb információm. Bár egyes jogi fórumok szerint köcsög vagyok mert nem hagyom magam és bunkó, de hát ha egyszer a kedves szóval nem megyek semmire.

Tettem egy utolsó kísérletet, és írtam 07.16-án az osztályvezető helyettesnek, kinek neve a felszólításon leledzett ,hogy legyen már kedves elmondani, miért nem fogadja el a cége az adásvételi szerződésemet és elnézését kérem ,hogy őt zaklatom de a beosztottaknál mindenhol falba ütközöm.

Megírta, hogy elégedetlen, erre kikapcsolták a telefonját
2014.08.18. 08:53 | Homár Hilda

Számhordozás delux. Egészen hihetetlen történet Évitől, aki megírta a T-nek, hogy elégedetlen, váltani akar és írják meg a számhordozás menetét. Erre kikapcsoltál a telefonját.

Kedves Homár!

Nekem egy T-Mobile-lal kapcsolatos érdekes tapasztalatom volt, nem tudom, mennyire releváns neked, azért elküldöm.

Jelen időszakban úgy alakult az életem, hogy a munkám kapcsán sokat kell telefonálnom, emiatt korlátlan csomagra kell váltanom. A múlt héten körbenéztem a piacon a lehetséges megoldásokért, és amikor megtudtam, hogy a T-Mobile-nál platina szintű ügyfélként is csupán társkártyára vehetek igénybe kedvezményt és a webes felület sem működött, illetve más szolgáltatónál olcsóbb is a korlátlan csomag, kissé felháborodtam és úgy gondoltam, szolgáltatót fogok váltani. Akkor még nem tudtam, hogy ilyesmivel jobb, ha nem próbálkozom.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(5/5)
cipo24.hu - te is ebben a cipőben jársz?
2014.08.16. 13:39 | Homár Hilda

cipő-outlet-www.cipo24.hu.jpg

Működő cégnek tűnik, pedig olyat az nem csinál, hogy se cipő, se telefon, se email, csak egy hirtelen eltűnt, korábban  több mint 13 000 lajkolóval bíró Facebook, ami gondolom nem független az ott feltűnt panaszkodóktól. Úgyhogy ne innen akarjunk Converse-et meg New Balance-otvenni!

Történt, hogy húgom kinézet magának egy cipőt 16.500- ftért a cipo24.hu alias converse-outlet.hu oldalon.legújabb eredeti modell sehol nem kapható még a világon blabla. Mellé szuper ajánlat ha előre fizetsz nincs szállítási díj. Persze kaptunk az alkalmon.Körültekintő lévén még az cég adat bázisban is megnéztem. Létező cég. hurrá.

Megrendeltük, fizettünk, kaptunk visszaigazolást, számlát . Csak a cipő nem akart megérkezni időben. Lejárt a 20 nap amit ígértek.Próbáltam telefonon reklamálni: a megadott telefonszám nem elérhető. Gyorsan írtam egy mailt nekik. Nem válaszoltak.Kicsit gyanús lett. És lőn a facebook oldalukon hirtelen jó pár hasonlóan pórul járt emberke írt.Volt aki nagyon optimista vásárló csekély 4 hónapja vár a cipőjére.Mit akarok én a 20 napommal.

Miközben azon gondolkodtam az én számla sorszámom a 351 volt ha csak 1 pár cipő árával szorzom meg az ... na inkább elszaladtam feljelenteni a rendőrségre, mivel most is kint van a weboldaluk cipo24.hu csak remélni merem, hogy más már nem lép ebbe a cipőbe...

köszi ha megosztjátok!

zsóka

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(5/5)
Fogyasztóvédelmi appot fejlesztett a NFH
2014.08.15. 13:52 | Homár Hilda

okostelefon3.jpg

Lehet, hogy más is lemaradt arról a remek hírről, hogy fogyasztóvédelmi appot csinált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. "A NFH új okostelefon-alkalmazása a legfontosabb fogyasztóvédelmi ismeretanyagot adja a felhasználók kezébe, de lehetőséget teremt arra is, hogy vásárlásainkról és a termékhez kapcsolódó reklamációs határidőkről is nyilvántartást vezessünk." Szerencsére maga az alkalmazás a sajtóközleménynél jóval gördülékenyebb és érthetőbb nyelven, jól átlátható témakörökbe rendezve teszi lehetővé, hogy akár egy kapualjban öntudatos vásárlóvá képezzük magunkat, így első blikkre kifejezetten király cuccot sikerült összeütniük a hatóságnál. Bikfanyelvű, de bővebb tájékoztató róla itt

Futár az. Pumpa bennem az égig.
2014.08.15. 09:02 | Homár Hilda

2013_light_up_led_mini_fan_with_low_price_with_your_message.jpg

Csaba ventillátort rendelt, ami mondjuk úgy: meg is érkezett hozzá, meg nem is. Még szerencse, hogy nem volt szüksége rá. Az eset kiborította, ezért ostorcsapás-szerű tőmondatokkal levelet írt nekünk.

Tisztelt Blog, vagy Homár stb stb stb!

Egy apró szösszenetet szeretnék megosztani Veled / Veletek a csodás netshopok illetve futárcégek világából.

A történet röviden: aug. 10.-én vasárnap gondoltam egyet és rendeltem az emag.hu oldalon egy kisebb ventilátort. Magam sem tudom minek hisz hála istennek klimatizált a lakásom. (talán az asszony hatására, spórolás stb) 

Figyelem, visszatért a telefonkönyves csaló cég!
2014.08.14. 14:18 | Homár Hilda

tkonyv.jpg

Figyelmetlen cégeknek és magánszemélyeknek ismét lehetőségünk van 37 400 forint befizetésével ennek a négyszeresét kidobni az ablakon, visszatért ugyanis a Telefonkönyv Magyarország Kft.. Igen, megint. Aki nem tudná, ez az a hirhedt cég, amely a telekomos számlákra hajazó dizájnnal úgy tesz, mintha egy már megrendelt szolgáltatást, a következő évi telefonkönyvben való megjelenést számlázná ki, miközben az ügyfél épp a befizetéssel kötelezi el magát az egyéves előfizetés mellett. A számla ezúttal a 2014-15-ös évre szól, de teljesen megegyezik a 2 évvel ezelőttivel. Ami azért is érdekes, mert a céget tavaly ugyanezért (hivatalos nevén megtévesztő reklám tilalmának megsértése miatt)  majd másfél millió forintra bírságolta a GVH Versenytanácsa. Mindezt úgy, hogy a tulajdonos előző cége, a Teleinfo ellen 2009-ben indult ugyanezen tevékenység miatt eljárás. Hogy az úristenben lehetséges ez az egész?

A feltüntetett telefonszámon többszöri próbálkozásra is csak az üzenetrögzítőt sikerült elérni. 

Halihó,

Kaptunk ma egy ilyen levelet (melléklet) a Telefonkönyv Magyarország Kft-től és amikor rákerestem, a ti cikketeket dobta ki korábbról. Gondoltam elküldöm, hogy a Telefonkönyves újra visszatért:)

Üdv,

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(3,7/5)
Már az IKEA sem a régi FRISSÍTVE
2014.08.14. 09:29 | Homár Hilda

Elek az IKEA FYND részlegében vásárolt, ahol néha csuda dolgokat lehet fillérekért találni, néha meg a nagy semmit. Elek a csudadolgos eset lenne, ha nem érte volna otthon egy kis meglepetés. Aztán amikor visszavitte a cuccot, még egy. Pedig a cég a fenyőbútorai meg a húsgolyói mellett az ügyfélkezeléséről volt híres sokáig. Az biztosan nem igaz, hogy FYND-es termékekre nem jár semmilyen garancia, ezt magától az IKEÁ-tól is tudom: "Az ún. FYND részlegen elhelyezett, a fogyasztói szerződés keretében vásárolt használt termékek esetében a jótállási idő 12 hónap, de ez nem vonatkozik azokra a hibákra és hiányosságokra, amelyekre vonatkozóan az árcsökkentés megállapításra került. " De, ha ők nem írnák ezt, a törvény akkor is. Régen az IKEA is jobb volt.    

Hello,

Íme a történet, remélem befér a keretbe. ;) Mindenféle dokumentációt, információt szívesen megadok, ha szükséges:

Nem tudom mennyire ismerős az IKEA-nak az a részlege ahol leárazott termékeket árulnak.
Általában előzőleg kiállított vagy kifutott, esetleg sérült termékektől próbálnak itt megszabadulni, némi árkedvezményt adva.

Homárfaktor:(4/5)
Ön dönt:(4/5)
Újabb részletek a MÁV Split-Budapest pokoljáratáról
2014.08.13. 14:22 | Homár Hilda

termeszetesen 640.jpg

Hétfő posztunkra 2 reakció is érkezett. Na egyik sem a MÁV-tól, hanem két egymástól független Pétertől, akik szintén a Split-Budapest vonaton ültek illetve álltak augusztus 1-én. Duplán eladott jegyek, lezárt átjárók, használhatatlan wc, lemaradt utasok. Újabb pikáns részletek arról, milyen 10 órán át a folyosón csapatni. Lehet, hogy tényleg úgy van, hogy vonattal keletre, délre ne megyünk? (És ez nem én bölcsességem, hanem a kalauzé.)

Első Péter beszámolója:

Tisztelt Homár!

A Homárt olvasva láttam, megelőztek a Split-i vonattal kapcsolatban. Mi is ugyanezen a vonaton utaztunk oda-vissza, ugyanebben az időpontban. Néhány kiegészítésem azért lenne:

- Lilla szerint odaúton nem volt probléma. De volt, ugyanis egyáltalán nem működött a légjavító berendezés (úgy tudom, a vonaton nem légkondi van), a vonaton a folyosón teleablak volt, tehát nem lehúzható, a fülkeablak kb. 1/5-e volt nyitható. Ezért már induláskor!! közel 40 fok volt a fülkékben és a folyosón is.
- Már Split felé is annyian voltak a vonaton, hogy sokan a folyosón feküdtek a fülkék előtt.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(3,3/5)
Ál-T-Home-osokra vadásztak az Alföldön
2014.08.13. 09:16 | Homár Hilda

rajta-vagyok.jpgMinden szempontból csudás levél. Magyarul van, helyesírásilag is oké, tartalmilag meg egészen fenomenális. Tipikusan az az eset, amit átélni kicsit kellemetlen, cserébe viszont egy örök darab vicces sztorival gazdagodik a családi legendárium. Kiindulásnak van benne egy kis T-Home, de igazából az csak felvezetés a gyorsreagálású körzeti megbízottal meg rendőrségi kelepcével kibontakozó krimiszálhoz. Az utolsó bekezdés felvetése viszont nyilván életidegen. Vagy bárki látja, ahogy feldúlt ügyfelek százai kicsit morogva, de alapvetően megbékélve teszik le a telefont az ügyfélszolgálat "erről nem tudok biztos információval szolgálni" válasza után? Na ugye. (képünk innen)

Kedves Tékozló Homár!

Ez a kis szösszenet a nagyszüleimmel esett meg, de én és édesanyám is szereplői voltunk. Helyszín egy "alföldi megyei jogú város". Elöljáróban el kell mondanom, hogy a nagyszüleim kertes házába 3 éve úgy törtek be fényes nappal a bevásárlásuk ideje alatt, hogy 1 hétig észre sem vették, mert csak az ajtó alsó felén volt feszítésnek nyoma, ami nem látszik, ha nem hasal le az ember. A betörők a rendőrök szerint fémkeresővel voltak, ezért nem volt behatolásnak, keresésnek, ronglálásnak semmilyen nyoma, távozáskor pedig a pótkulcscsomóval távoztak, bezárva maguk után az ajtót! (Valamint minden nap olvassák az újságot, benne a cikkekkel, közleményekkel: kamu emberek áram/víz/gáz/kéményseprők! embereinek adták ki magukat, n+1 házba bementek, mi mindent vittek el...) És akkor a történetem, ami +1 az itt olvasott sok-sok T-s panasz mellé, csepp a tengerben:

Homárfaktor:(2/5)
Ön dönt:(5/5)
Pánikroham a füstölgő BKV-buszon
2014.08.12. 14:34 | Homár Hilda

20101104szmogfust5.jpg

Szegény BKV-n is rúgunk ma egyet, ami abból a szempontból jogos, hogy havonta hallunk kiégett buszokról, abból meg nem, hogy pénz nélkül nehéz, márpedig a közlekedési vállallatnak ez utóbbi nem nagyon van. Azért próbálkoznak ám: tavaly óta jöttek használt buszok Dijonból, Genfből, Utrechtből meg Bécsből, lízingelnek, EU-s pénzre várnak, szóval igyekeznek. Ez persze nyilván nem vigasztalja Manyit, aki a 17-es busszal utazott valamelyik nap (Manyi! hol megy ez? a bkk honlapján nincs ilyen busz, vagy a villamospótló volt?), ami hisztérikus állapotba kergette. Plasztikus leírás füsttel és könnyekkel.

Kedves Homár/Hilda!

Levelezem erős felindulásból írom melynek oka a következő: mai nappal, fellibbenvén a 17-es jelzésű, régi típ. buszra /kalandvágy rulez/..azt érzékeltük hogy a szerencsétlen járat nemhogy nem halad hanem, ellenben! Igen erős motorhangon bőgve, 15 km/h-val vánszorog a sávban. Hátulról dudálás...Tanácstalanul néztünk össze, amit fokozott az hogy megláttam a vezető nénit csodálkozva, a kormánykereket csapkodva fejet csóválni. Szemmel láthatólag feladta az összes reményt!!:( Gondolom a fokozott érdeklődésnek köszönhette mivel összegyűlt körülötte már pár utas....

Homárfaktor:(2/5)
Ön dönt:(1,3/5)
Akasztják a hóhért: posztol a szállodai dolgozó
2014.08.12. 08:49 | Homár Hilda

grand-budapest-hotel-cast-of-characters-trailer (1).jpg

A pult másik oldaláról ezúttal Albert jelentkezett, aki az egész szállodaipar nevében tartja tükrét vádlón a szőrszál- és berendezéshasogató, pökhendi olcsójános vendégek orra elé. Kétségtelenül elég förtelmes kép, ahol a nem-köszönés meg az ide-odarókázás szinte nem is téma, hiszen a keményebb versenyzők útját felgyújtott liftek, szétbarmolt eszközök és önbetörések szegélyezik. Kalandos munkanapok a hotelekben. 

Tisztelt Homár Blog!

A nevem legyen mondjuk Albert. Örömmel látom, hogy szót kapunk mi is, a szolgáltatók, szerintem a hotelszakma "másik oldala" is megérhet egy posztot. ;) Az elmúlt húsz évben, mióta szállodában dolgozom, megtanultam, hogy egy érdekes faj rendkívül sokféle viselkedésmintát mutató egyedeinek ámokfutásán már a szemöldököm se húzzam fel. A faj neve: a szállóvendég. Hol is kezdjem...

Adott egy szálloda, amelyben van x db. szoba, melyek sok szempontból nem egyformák. Van amelyik jobb állapotban van, van, amelyik kevésbé (mert Önök, a szállóvendégek sokszor úgy vannak vele, hogy ami nem a sajátjuk, azt szeretik tönkretenni, vagy legalábbis megpróbálják….), van ami az épület zajosabb ill. csendesebb szárnyában van, valamelyik nagyobb, valamelyik kisebb alapterületű, stb. Az, hogy Önök a megrendelt kategórián belül milyen szobát kapnak, az egy dologtól függ: hogy mennyit fizetnek érte.

Heringkedés és pokol a MÁV Split-Budapest járatán
2014.08.11. 15:47 | Homár Hilda

1384204753a222e10535cd8011336b6225ccf19118.jpg

Nyár, hőség, duplán eladott jegyek, tömeg, hőség, csomagok, késés, hőség, mindez 10 órán keresztül. Mindjárt megszépül az a 3 órás Budapest- Badacsonylábdi út, nem?

Tisztelt Szerkesztőség!

Szeretném megosztani Önökkel rendkívül friss tapasztalataimat a MÁV egyik nemzetközi járatával kapcsolatban. Másodmagammal utaztam Splitbe 2014.08.01-én, visszafelé pedig 08.09-én indultunk.
Menetjegyeinket 2014.07.02-án váltottuk meg a Nyugati Pályaudvar nemzetközi jegypénztárában, ülőkocsiba szóló helyjegyekkel.

Az odaúton nem is volt semmi különösebb probléma, szerencsésen megérkeztünk Splitbe, csekély egy órás késéssel. Az úton még aludni is tudtunk egy keveset.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(4,2/5)
Kávé helyett számhordozással az alacsony vérnyomás ellen
2014.08.11. 09:02 | Homár Hilda

20461596_s.jpgMagyarországon 10 éve van lehetőség a számhordozásra, de még mindig nagyon kell akarnia annak, aki élni akar vele. Andi leveléből nem derült ki, hogy melyik szolgáltatóhoz igyekezett, csak az, hogy a T-Mobillal próbált szakítani egy hónapig folyamatosan. Ami mondjuk onnan nézve nem is sok, hogy mi  két éve a Telenortól váltunk meglepő fordulatokkal teli ügymenet során augusztus elejétől november végéig. Ha van olyan olvasó, akinek csak úgy, minden fakszni nélkül sikerült számot hordoznia, jelentkezzen már legyen szíves!

Kedves Homar!

Próbáltam valami felhasználható infót gyűjteni a T-Mobile-al szemben az oldalukon, mert végleg elfogyott a türelmem.Nem tudom mennyiben jelent megoldást vagy segítséget, ha valaki olvasná a történetet. Talán valaki segítene.

Kb 3 hete eldöntöttem, hogy férjemnek amint lejár a hűségideje a T-Mobilnál, rögtön váltunk másik szolgáltatóhoz. Csupán annyit szerettünk volna, hogy számhordozással működjön a dolog. De nem működik.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(3,3/5)
Még mindig hozzá se nyúltunk. Miért? Azt nem tudom.
2014.08.08. 13:29 | Homár Hilda

expectations-Shakespeare1.jpg

Drunken Tailor Kedves Homár! című verse. Elfojtott indulatokkal teli, egyszerűségében, lecsupaszítottságában is megrendítő alkotás a csalódottságról, melyet a költő akkor élt át, amikor a hitszegő szolgáltató csak áltatta kedves mikrójának megjavításával. 

Kedves Homár!

Nem akarom színezni, belevágok.

Elromlott az Orion OM-028D márkájú mikró.
A garancia persze pont lejárt.
A szakavatott szervíz a FLAG Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
a Práter utca 51-ben.
(a jó ég tudja vajon mit is szolgáltatnak)

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(5/5)