Még mindig nem szedte össze magát az Extreme Digital a múlt heti Black Friday óta
2014.11.28. 13:20 | Homár Hilda

asp_620_xtremedigital.jpg

Elég emlékezetesre sikeredett az Extreme Digital idén bevezetett karácsonyi szezonnyitó eseménye. A hazai Black Fridayt ugye a hagyományos amerikai időpont előtt egy héttel sikerült megrendezni úgy, hogy a nap jelentős részében az agyeldobós akciók helyett hejre kis hibaüzenet fogadta a vásárolni akaró tömegeket. A népek a FB-on háborogtak, szegény ügyfélszolgálatosok meg kétségbeesetten próbáltak túlélni valahogy.

Aztán eltelt egy hét, és elkezdtek jönni a panaszlevelek. Karácsonyi őrület, szevasz!

Sziasztok!

Adott a Black Friday (Fekete Péntek) nevezetű "brutális" (akár 60-70%-os) leárazás, mely Amerikába minden november utolsó péntekére esik és a Cyber Monday, mely az ezt követő hétfőre esik... Idén az edigital próbálta "bevezetni a magyar köztudatba" ezt az eseményt 2014.11.21.-ére, mely amúgy idén 2014.11.28.-ára esik... mindegyis!

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(1,8/5)
Szűrt kommentelők
Tűzkár, vízkár, Oszkár
2014.11.28. 09:06 | Homár Hilda

posta_biztosito.jpg

A kutya ugat, a karaván halad, olvasónk meg még mindig várja, hogy a biztosító megtérítse leégett háza miatti kárát. Előzmény1. Előzmény2. Előzmény3.

Kedves Homár!

Lakástüzem kálváriájáról már írtál korábban. Lakásom robbanás, tűz miatt teljesen megsemmisült. A Posta Biztosító szinte mindent , és még annál is többet kitalált, miért nem fizet!

Évekkel ezelőtt volt a káresemény. Már a Kiskunfélegyhézi Bíróságon van a per évek óta, annak ellenére, hogy Elnöki Soronkívüliség van az ügyben, és már a 3. bíró ismerkedik a körülményekkel. 

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(0/5)
Szűrt kommentelők
Időkapu nyílt a solymári Auchanban!
2014.11.27. 21:09 | Homár Hilda

20141127_135907kicsi.jpg

Mellékelten küldöm a mai vásárlásom fotóját. A mai nappal (2014.11.27-én) vásároltam 2014.11.28-i csomagolási dátumú trappista sajtokat. Mivel ezek a sajtok nem a jövőből jöttek, arra következtetek, hogy a csomagolt áruk lejárati dátuma is meghosszabbodik annak ellenére, hogy 2014.12.11-én már nem volna eladható a jelenlegi szabályok alapján. Manipulálható a lejárat ideje? Üdvözlettel: Katalin

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(5/5)
Szűrt kommentelők
Dupla fail Tesco kiszállítás
2014.11.27. 15:35 | Homár Hilda

tesco-mercedes-furgon.jpg

Hát ez nem egy sikersztori. De vajon a Tesco rendszere nem működött a múlt héten vagy szegény olvasónk van elátkozva? Más is tapasztalt kiszállítási anomáliát? És egyáltalán miért kellett törölni és még egyszer leadni a rendelést?

Szia!

Nem tudom, hogy volt-e téma már a Tesco online bevásárlás bénasága.

Naivan beregisztráltam az online felületre és elvégeztem az első bevásárlásomat. Tetszett az oldal, alaposak az információk- tutinak tűnt, kupont is tudtam érvényesíteni. Kikértem a szállítást másnap este 19-21 óra közötti időtartamban. Vártam-vártam aznap este a szállítást, mint a Mikulást, a gyereknek is mondtam, hogy majd jön a TESCO-s bácsi és hozza a krémtúrót meg a sok nyamit.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(1/5)
Szűrt kommentelők
Egy akciósan 23 ezres pulóver nekem ne szöszöljön!
2014.11.27. 10:08 | Homár Hilda

1d246b9b186d2ef144aee206c056ffac_w800_h800_cp_sc.jpg

Én nem tudom, ki, hogy van vele, de egy akciósan 23 ezres pulóver nekem ne szöszöljön, hanem énekeljen, öntisztuljon és néha lepjen meg vacsorával is!

Tisztelt Tékozló Homár!

Egy kis történetet osztanék meg önökkel, a Gant Outlet Man Biatorbágy üzletében vásárolt rossz minőségű pulóveremről.

2014.10.22-én vettem az outleti Gant Man üzletben egy 23.090 Ft-os leértékelt sötétkék színű pulóvert. A leértékelés az azt jelenti itt, hogy a pulóver eredeti ára közel 32.990 Ft lett volna. Sajnos a használat után a fehér színű ingem, ami a munkaruhám, kék szöszös lett. Így a munkahelyemen fehér és kék szöszös ingben kellett dolgoznom, ami elég ciki volt a sok vendég előtt.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(1/5)
Szűrt kommentelők
Telenor, a rugalmas
2014.11.26. 14:32 | Homár Hilda

Telenor_logo.png

A számlázási cím az számlázásra szolgál, slussz-passz - mondja a Telenor. Nem-Telenorként sejtésem sincs, mért ne kérhetné valaki a komplett levelezését egy postacímre, ha a számláknál ez megy, de megpróbáljuk megtudni, mi ennek a nagy szigorúságnak az oka.

Kedves Homár! 
Problémám akad a Telenorral. Egyszerűen képtelenek minden levelet a postázási címemre küldeni. Telefonon már tettem ezzel kapcsolatban panaszt, de ott is a lentebb látható választ kaptam. Egyszerűen nem tudom, hogyan lehetne rávenni a szolgáltatót, hogy minden levelet az ÉRTESÍTÉSI címre küldjenek. 

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(5/5)
Szűrt kommentelők
Telemaxos szélmalomharc egy Alcatel miatt
2014.11.26. 09:42 | Homár Hilda

Sisyphus.jpg

Telemax ügy, de ezúttal más aktív résztvevők is vannak, pl. a Media Markt. Szegény vásárló rohangál körbe-körbe, a telefon meg a fiókban piheni ki a folyamatos szervizelés fáradalmait.  Tényleg nicns segítség? (Én Zsuzsa helyében nem adném fel, és biztos megpróbálnám a Békéltető Testületet. Jogos esetekben elvileg a leghatékonyabb fogyasztóvédelmi pörölykalapács.)

A Telemax szervizzel elégedetlen ügyfelek táborát szaporítom. A szerviz folyamatosan hárít, a Media Markt velem együttműködve próbál bármilyen eredményre jutni, hiába.

Garanciális időn belül tönkrement telefon miatt, amely gazdaságosan nem javítható, levásárlási utalványt kaptam a Media Marktban. Így vásároltam 2014. 04. 25.-én egy Alcatel OT-4033D Pop C3 telefont 29. 999,.- Ft-ért.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(0/5)
Szűrt kommentelők
Banki költségek ott fenn a magasban, szevasztok! FRISSÜLT
2014.11.25. 14:59 | Homár Hilda
Ön figyeli a bankköltségek alakulását?
Jóhogy! Az ötödik bankomat koptatom.
Figyelek és sírok, de a macera miatt nem váltok.
Tojok rá. Úgyis népnyúzó az összes.
Poll Maker

Levélírónk, Andor láthatóan nem egy hebrencs fajta. Szerintem aki legalább a hatodik bekezdésig eljut, annak egyértelmú, hogy Andor valószínűleg egy kifli vásárlása előtt is ellenőriz, kiszámol, összehasonlít. Most képzeljük el bankügyekben! Na, ez a precíz ember is megjárta. Levelének legfőbb tanulsága, hogy így is, úgy is jön a pénzszivattyú, de aki tudatosan kezeli a pénzügyeket, legalább észreveszi ezt. Ön Andor vagy nem-Andor pénzügyekben?

Kedves Tékozló Homár blog!

Egy történetet szeretnék megosztani Önökkel, ami a „kedvenc” bankom (CIB Bank Zrt.) és köztem történt. Régóta fontolgattam, hogy bankot váltok a magas számlavezetési díj és egyéb költségek miatt, de idő hiányában és megtakarításaim mozgatásának magas költsége miatt eddig húzódott el a dolog.

Tavaly ősszel a bankkártyám egy felbontott borítékban érkezett a posta által jegyzőkönyvezett, „sajnos feldolgozás alatt a boríték megsérült” felirattal ellátott, átlátszó fóliával védett borítékban. Természetesen rögtön hívtam a bank ügyfélszolgálatát, a kártyát nem mertem aktiválni. A Bank biztosított arról, hogy új kártyát küldenek, teljesen ingyen. A hozzám legközelebbi fiókba kértem. Az ügyfélszolgálatos felvilágosított, hogy ez 2000 forintomba fog kerülni, a postai kiszállítás viszont ingyenes. Nem mertem kockáztatni. Közben a hölgy felvilágosított arról is, hogy a Master Card típusú kártyát csak egy évre tudják kiállítani, mert visszavonják, ezért a Visát javasolta helyette. Beleegyeztem, mint utólag kiderült, feleslegesen.

Szűrt kommentelők
Svindlerkedő taxist keresünk
2014.11.25. 09:28 | Homár Hilda

Olvasónk szerint a fuvarozáson túl extra bűvészmutatvánnyal kedveskedik utasainak egy taxis Pesten. Ő érthető módon, boldogabb lett volna csak az alapszolgáltatással. (Kedves kommentelők, mielőtt szédszednétek a posztert, hogy mért ült egy hétig a sztorin, szeretném jelezni, hogy ő még aznap küdte.)

Vigyázat! Trükkös taxis!!!

Sosem hittem el, hogy ilyesmi velem megtörténhet! Megtörtént. 2014. november 15-én hajnali fél 6-kor Budapesten, a Nagymező utca - Mozsár u. sarkán ültem be egy taxitársasághoz nem tartozó, de teljesen szabályosnak kinéző taxiba. A díj elég korrekt volt, 1 780 forintért vitt haza.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(5/5)
Szűrt kommentelők
Amikor az IKEA azt mondja, hogy ágykeret ágyráccsal, azt valójában úgy érti, hogy ágykeret ágyrács nélkül
2014.11.24. 14:33 | Homár Hilda

ikea_gulliver64.jpg

Lehet ekézni a posztolót, hogy mért nem ragaszkodott a két dobozhoz, vagy miért nem állt le izmozni, hogy szerinte többet kéne fizetnie, de az elég egyértelmű, hogy az IKEA honlapja és a valóság párhuzamos univerzumok széleiről integetnek egymásnak. "A leírás a „képről szól”, nem az „ágyról”" érvelés meg egy orbitális BRUHA-MUHAHA!

Németországban az IKEA rövidítésnek egyik közkedvelt megfejtetése az „Idioten kaufen einfach alles”, azaz az idióták bármit megvesznek. Én eddig azt hittem, hogy ezt a nem-IKEA vásárlók gondolják az IKEA vásárlókról, talán az önkritikus IKEA vásárlók saját magukról. Van azonban több arra utaló jel, hogy az IKEA saját maga is így tekint a vásárlóira.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(2,6/5)
Szűrt kommentelők
Mekk Elek a Telekomnál dolgozik és netbekötéseket csinál FRISSÜLT
2014.11.24. 09:47 | Homár Hilda

Bejelentem nektek,
Mekk Elek neves
egyetemes ezermester
ehelyett telepedett meg!

Péter netet szeretne. Mekk Elek megy, szerel. De Péternek nem kell e mester remeke. Helyette jegyzetel, neheztelve elemez rettenetes helyzetet. Emellett felkeres beszervezett embert, meg epekedve les ellenlevelet. De felesleges. Sejtem, emez eset nem lesz sebesen rendbe szedve.

Kedves Tékozló Homár!

Mivel már nincs más ötletem, gondoltam leírom nektek milyen klassz ügyfélszolgálata van a telekomnak (szigorúan kisbetűvel).

2014. szeptember 14-én a bérbe adott lakásomban lakó német albérlőmhöz kérése szerint megérkezett a szerelő, hogy bekösse az internetet. Mivel mi okos népek vagyunk, ezért a tavasszal felújított lakásban egy kábelcsatornával előkészíttettük az internet vezeték helyét, mondván mégiscsak szebb úgy.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(3,5/5)
Szűrt kommentelők
Szokásjog írja felül a nyitva tartást a Brill Bisztróban
2014.11.22. 14:44 | Homár Hilda

etterem_belso.jpg

Elég meghökkentő párbeszédet küldött olvasónk. Ezzel a szöveggel egy mezei étterem sem tenné túl szimpatikussá magát a leendő vendégek szemében, de az ország egyik legmenőbb, egy oldalnyi - ráadásul haveri beszámolók alapján tök joggal - bezsebelt díjjal büszkélkedő, minőségi vendéglátó helye pláne nem engedheti meg magának ezt a kommunikációt.  Szakácssapka ide, kolbászfesztivál oda, ha vasárnaponként 3-kor szokás zárni, akkor írják ki azt. (A teljes képhez hozzátartozik, hogy a levelet okt. 30-án kaptuk.)

Sziasztok!

Majdnem fővárosi lakosként ritkán jutok el Békéscsabára, ezért jó apropó volt, hogy a híres Brill Bisztróban látogatást tegyünk. Mivel láttam a honlapon, hogy vasárnap csak 11:00-16:00 között van nyitva, rendes vendégként, még az elindulás előtt felhívtam az éttermet, hogy asztalt foglaljak 8 fő részére. Fél 12-kor hívtam a honlapon megadott számot, hogy kb. 2 órakor érkeznénk.

Homárfaktor:(3/5)
Ön dönt:(4/5)
Szűrt kommentelők
Nem biztos, hogy érdemes a Erste kék számát hívni
2014.11.21. 15:08 | Homár Hilda

erste.JPGElek sok munkaórát és pénzt feccölt tudományos kutatásába. Megfigyelt, hipotézist állított, kísérletezett, következtetett és végül egy összeesküvéselmélettel megbolondított minidisszertációban összefoglalta az eredményeit. Ötöst mondjuk nem adnék rá, mert az ERSTE honlapon szerintem van pesti szám (oké, ez csak a fővárosiaknak segítség), de az tényleg érdekes, hogy a sztoriban meg nem nevezett mobilszolgáltató vajon mért számlázza emelt díjasként a bank kék számát.

Szia Homár és népe!

4 hónapom ment eddig el erre a dologra, dehát az idő akkor is megy ha nem csinál az ember semmit, tehát inkább töltsük hasznosan, reklamációval azt.

Tarifacsomagot váltottunk családilag. Az első számla a jóval kedvezőbb csomagokban 2x akkora lett mint előtte, aminek az volt a prózai oka, hogy fel merészeltem néha hívni a bankomat (Erste) akik előzékenyen és csakis, hogy nekem kedvezzenek, egy ún. kék számot adnak meg elérhetőségként harsányan a főoldalukon. A mobilszolgáltatóm pedig mint kiderült a 40-es kezdetű számokat nemes eccerűséggel emelt díjas számként kezeli. Így ez a csomagban lévő lebeszélhető összeget nemhogy csökkentené, ellenkezőleg, kiszámlázódik.

Szűrt kommentelők
Pellengér: 89.5 Music Fm
2014.11.21. 12:57 | Homár Hilda

Névtelen (7).jpg

A Music FM adott a vidék-Pest ellentétnek. A tök jogos kérdéseket olvasónknál szebben mi sem tudnánk megfogalmazni.

Szeptember 12-én játszottam a 89.5 Music Fm-mel a Reggeli önindító c. műsorban, Ismerd fel és nyersz! játékot. Ez vagy zenei részlet vagy filmmel kapcsolatos felismerős játék. Nyertem is egy hordozható kis Music Fm -es rádiót. És egy tapasztalatot - miszerint ne játsz pesti rádióval.

Most november 18. van. A nyeremény sehol.  

Párszor rájuk csörögtem már, postázzuk, visszahívunk - de sehol semmi. Egy jól menő rádiónak nem telik postázásra? Azt nyomatták a telefonban, hogy menjek be érte. Valószinű ... 230 km- ről be fogok menni ........ Ha viszont nem telik postázásra, akkor miért nem mondják, hogy csak pestiek játszanak, akik személyesen át tudják venni a (reklám)nyereményt, be tudnak zarándokolni érte? 

Javaslom ennek a pitiáner bandának a szlogent a 89.5 Music Fm - Összehoz minket - ha pesti vagy! - ra módosítani.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(3,8/5)
Szűrt kommentelők
Szőkenős panaszkezelés a Patronboxnál
2014.11.21. 09:24 | Homár Hilda

patronbox.jpg

"Ilyen probléma HP patronnál nem is létezik. Azért nem létezik, mert én még soha nem találkoztam vele." Politikushoz méltó érvelés, bár a köz nevében remélem nem gondolkozik pályamódosításon a Patronbox Arrogánsfőnöke.

Szőkenős panaszkezelés a Patronboxnál

Biztos te is ismered azt az érzést, amikor végre sikerül megvenned valamit. Valamit, amire baromi régóta vágysz. Boldogan hazaviszed. Kipróbálod. És… hidegzuhany. Ez hibás. Oké, előfordul. Nyilván visszaviszed a boltba. Gondolod, majd mea culpáznak egy sort és kapsz szépen egy ugyanolyat, ami működik is. Vagy éppen téged néznek majd talajhülyének?  Van rá sansz. Legalábbis ha a Patronboxnál vásároltál…

Homárfaktor:(3/5)
Ön dönt:(0/5)
Szűrt kommentelők
Egy hónap alatt csak összekoszolni tudta a laptopot a BestByte
2014.11.20. 14:57 | Homár Hilda

logo.jpg

Lassan járj, tovább érsz, talán ez járt a BestByte munkatársainak a fejében, amíg egy hónapig vizsgálgattak meg rendelgettek alkatrészt egy laptophoz - amit végül máshol javítottak meg.

Kedves Homár!

Egy tanulságos történetet szeretnék megosztani veletek, hogy más ne járjon így, ahogy én jártam.

Szeptember elején észleltem, hogy a laptopom zsanérja eltörött. Gondoltam van a városban egy "jónevű" informatikai cikkeket forgalmazó cég, mely egyben szervíz is (Bestbyte) elviszem megcsináltatni hozzájuk.

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(0/5)
Szűrt kommentelők
Akció Spar-módra
2014.11.20. 12:29 | Homár Hilda

Spar kuponkicsi.JPG

Akció van, csak nem nem úgy és nem annyiért, de holnapra már jól lesz kiírva! Hát ez hol a vevő problémája? Azon túl, hogy kötelesek lennének annyiért adni a bort, amennyiért hirdetik, az is kínzó kérdés, hogy vajon mért tart 1 napig, hogy javítsák a feliratokat?

Kedves szerkesztőség, nem kenyerem az áskálódás, de ma reggel remek kis témát találtam az oldalatokra az Interspar, Spar személyében.

Mai naptól Wunderlich borokat kínálnak a mellékelt Supershop kupon fejében fél áron, 1600 ft helyett 800 ft áron, mind a kuponon, mind a boros részlegen hirdetve.

Ennek örömére, mivel 3 ilyen kuponom is volt, gondoltam veszek 3 üveggel, hisz ennyit megér, többet nem igazán, ennyiért vannak jobb borok is. Pénztárnál közli velem az eladó, hogy 2 üveg vásárlás esetén érvényes a kupon, vagyis 6 üveg esetén tudom a 3 szelvényt érvényesíteni és nem üvegárból, hanem minden második árából jön le a kedvezmény. Mondom neki, hogy nem ez van kiírva, mire ő, tudja, dolgoznak az ügyön, holnap reggelre már biztos jól lesz kiírva.

Kérdem én, mi ez, ha nem egy jó nagy átverés, megtévesztés? A mellékelt kuponon is látszik, hogy mi van leírva. Amennyiben érdekesnek találják, remélem kerekedik egy kellemes cikk róla, mivel nem vettem a fáradtságot, hogy a vásárlók könyvébe írjak. üdvözlettel: Barna

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(2,8/5)
Szűrt kommentelők
Nem megy a tájékoztatás Pesterzsébeti Uszodának
2014.11.20. 09:27 | Homár Hilda

 pesterzsebeti_uszoda1.jpg

Abszolút el tudom képzelni, hogy Pesterzsébeten az uszodában ki van téve a pályabeosztás, és az ott dolgozóknak egyértelmű az alapján, hogy délután 5-kor nem érdemes gyerekkel odamenni, de könyörgöm, ezek a táblák elsősorban nem nekik vannak kitalálva. Tényleg olyan nehéz lett volna a pénztárban tájékoztatni az apukát a benti helyzetről?

Tisztelt Cím!

Az esetemmel szeretném felhívni mások figyelmét is, hogy hasonló eset nem essen meg velünk. 

Őszi szünetben gondoltam lemegyünk a pesterzsébeti uszodába.  A 7 éves kisfiam nagyon örült ennek, mert hetente jár úszni tanulni és imádja a vizet.  17 órakor mentünk be, mert 3 óra amúgy is elegendő és egy picit olcsóbb a jegy. A pénztárnál kértem egy felnőtt és gyermek jegyet. 2050 Ft volt összesen.

Homárfaktor:(3/5)
Ön dönt:(4,5/5)
Szűrt kommentelők
Kösz T a nagy semmit!
2014.11.19. 15:13 | Homár Hilda

t.jpeg

Ha megkérdeznénk, 10-ből 12-en mondanák, hogy a szolgáltatóknak csak addig fontos az ember, amíg át nem szerződik hozzájuk, erre jön Feri, aki épp azzal a ritka dologgal találkozik, amikor a hűséges ügyfeleknek jár valami plusz. Persze a fő problémája nem is ez, hanem a népmesei motívumokat tartalmazó ügyintézés alatt elvesztegetett idő, amit abba feccölt, hogy két napig a környékbeli T-ket járja. 

Hogyan nem lettem telekomos

Általában Wifi közelében vagyok, ezért többnyire megfelel a Telenor havi 599 Ft-ba kerülő 50 MB-os adatcsomagja. Ugyanakkor időnként kevésnek bizonyul, ezért körülnéztem, milyen lehetőségeim vannak. A Telenornál a következő csomag 100 MB, de az már 999 Ft-ba kerül. Viszont a Telekomnál megtaláltam a NetPlusz Arany és Platina csomagokat, amik havi 590 Ft-ért 200 MB-ot adnak. Ugyanannyiért négyszer annyi? Ez már megéri. Gondoltam, hogy számhordozással át is váltok hozzájuk.

Homárfaktor:(4/5)
Ön dönt:(1/5)
Szűrt kommentelők
Pellengér: Nyugi a Hun utcában FRISSÍTVE 2X
2014.11.19. 13:42 | Homár Hilda

nyugi.png

Piszlicsáré, de bosszantó rovatunkban a Nyugi nevú hamburgeres a mai alany. Nem azért, mert nagy ügy, hanem mert FB-ot kozmetikázni nagyon ciki.

Kedves Homár!

November közepén, egy pénteki napon hamburgerezni indultam egy a munkahelyemhez közeli, a neten sokat dicsért pub-ba, a Nyugiba a Hun utcában. Tudtuk, hogy sokat kell várni, ezért éltünk az előre rendelés lehetőségével, de 40 perc helyett így is 70 perc alatt készült el a szendvics.

Mivel nem vagyok egy ideges típus, megvártuk, fizettünk és elvittük a csomagolt szendvicseket. Várakozás közben láttuk, mekkora a helyben fogyasztók adagja (tányér saláta, szépen megpakolt hamburger).. A csomagokat kibontva viszont elcsodálkoztunk. A szendvics egy iszonyat sós húst és egy 1cm*3cm nagyságú kb fél centi széles camambert csíkot tartalmazott, nem túlzok 3 szál salátával....

Homárfaktor:(5/5)
Ön dönt:(3,7/5)
Szűrt kommentelők