Szervizlap buktatta le az Extreme Digitalt
2015.04.01. 09:32 | Homár Hilda

extreme_digital.jpg

Mai levélírónk, Egy csalódott vásárló számtalan költői kérdésével remekül körbelövi a témát, a válaszokat hagyjuk is, az Extreme Digitalnak viszont gratulálunk a míves öntökönszúráshoz.

Kedves Homár!

Egy történetet szeretnék megosztani, hogy miért is érdemes messziről kerülni az Extreme Digital-t.

Történt, hogy rendeltünk egy Philips HR1574/50 kézi mixert a szüleimnek, ami meg is érkezett december 30-án. Csak egy baja volt, hogy ÚJKÉNT adtak el egy HASZNÁLT terméket. Az egészben nem az a legszánalmasabb, hogy a csomagoláson is látszik, hogy régi (nagyobb, más képek, stb), hanem hogy benne volt egy munkalap is.

Szűrt kommentelők
Menekültnek nézte őket, ezért nem állt meg a busz nekik
2015.03.31. 14:19 | Homár Hilda

screenshot_2015-03-29_18_39_47.png

Dani elég kemény dologgal vádolja az egykori Volánokból alakult távolsági busz társaság sofőrjét - aki mellesleg biztos nem olvasott Lázár Ervint, különben tudná, hogy a csavargókülsejűség nem jelent semmit. Mindenesetre megkérdezzük a DAKK-ot, hogy létezik-e náluk az utasok külső jegyek alapján való előszűrése.

Kedves Homár!

Múlt héten a következő sztori történt meg velem, lehet, hogy nem nagy a homárfaktor, de nálam kicsit kiverte a biztosítékot :)

2015.03.20-án péntek délután 16.50 perckor az Ásotthalomról Szegedre tartó, DAKK Zrt. által üzemeltetett járatot szerettük volna igénybe venni. Történt ugyanis, hogy a Szegedi Tudományegyetem tanulójaként jómagam és 16 társam Ásotthalom térségében tartózkodtunk terepgyakorlaton, és vissza Szegedre az említett járattal szerettünk volna visszajutni.

Szűrt kommentelők
Lopott képpel díszíti a Metró a saját márkás termékét? FRISSÜLT
2015.03.31. 09:53 | Homár Hilda

Hogy mit kell nézni? Az első képen tulajdonkképp a semmit, a másodikon viszont a halványan kirajzolódó Stockphoto feliratot, aminek nagyon nem kéne ott lennie.

Szia Homár!

Csatolt képeken megtekinthető a Metro Nagyker. sajátmárkás fültisztítő pálka csomagolása (régi vs. új), amin nagyon érdekes dolgok rajzolódnak ki. A régi csomagoláson semmi extra nem fedezhető fel, míg az újabbon igen! A 2013-ban gyártott széria illusztrációján csúnya vízjelek fedezhetőek fel, ami arra engedne következtetni, hogy nem teljesen legális forrásból származik.

Szűrt kommentelők
Mi a teendő, ha külföldi webshoppal gyűlik meg a bajunk?
2015.03.30. 14:23 | Homár Hilda

2014_12_30_europai_fogyasztoi_kozpont.jpg

Gabriellának tablet helyett egy Zac Efron dvd-t küldött a romániai székhelyű, de Magyarországon is aktív eMag. Az eset még karácsony környékén történt, de levélírónk hiába jelezte a problámát a cégnek, az elmúlt 3 hónapban nem sikerült sem a tabletet megszereznie, sem a pénzét visszakapnia, az eMag ugyanis egy ideig sablonlevelekkel reagált, egy idő után meg már válaszra sem méltatta. Mivel nem Gabriella az első, akinek külföldre bejegyzett céggel szemben kell keresnie az igazát, utánajártunk a fogyasztóvédelemnél, hogy mit tehetünk hasonló esetekben, hogyan tudjuk érvényesíteni a fogyasztói jogainkat, hová fordulhatunk, mi az eljárás, milyen esélyeink vannak, melyik ország törvényei a mérvadóak stb. Ezeket tudtunk meg:

Szűrt kommentelők
Bútort a Möbelixből? Köszönöm, soha többet.
2015.03.30. 10:08 | Homár Hilda

moebelix.jpg

Hát azt nem mondhatjuk, hogy vevőbarát ÁSZF-fel fut neki az életnek a Möbelix! 90 nap után lehet visszakérni az előleget, miközben ők nem teljesítenek időben? Ez így biztos nem oké.  

Kedves Szerkesztők!

Az alábbi élményemet kívánom megosztani veletek.

2015. március 3-án a Savoya Parkban található Möbelixben kiválasztottam egy nekem szimpatikus előszobai bútort. Az eladó tájékoztatása alapján nincs raktáron, előleg befizetésével megrendelhetem, egy hét múlva jöhetek érte. Megrendeltem.

Szűrt kommentelők
Amikor Zac Efron nem vigasztalja az eMag ügyfelet FRISSÜLT
2015.03.27. 15:54 | Homár Hilda

emag_1.png

A hét legdurvább sztorija.  

UPDATE: A kommentekből úgy tűnik, hogy nem egyértelmú, szóval: nem, nem kapta vissza a pénzét.

Tablet helyett román dévédét neki

Karácsony előtt pár nappal rendeltem az Emagtól interneten keresztül egy Asus FonePad 7 táblagépet.Sejtettem, hogy nem ér már ide az ünnepekig, de sebaj, majd jön. Jött is a mail, rendelés felvéve. Szuper.

Karácsonyig persze nem ért ide, viszont pár napra rá hozta is a 3 betűs D-vel kezdődő és végződő futárcég embere este fél 6-kor a csomagot. Szokásos eljárás, itt írja alá, addigperszeodanemadom a kezedbemígkinemfizeted. Aláírtam, kifizettem, majd átnyújtotta, s már lépkedett is lefelé a lépcsőn. Itt már sejtettem, hogy valami nem stimmel, ugyanis eléggé könnyűnek tűnt a cucc. Oké, hogy manapság egy tablet sem 5 kiló, de azért, na, ez gyanús volt...téptem is le a szélét gyorsan, még az ajtóban állva, még a futár sem ért le a lépcsőházból.

Szűrt kommentelők
A vasárnapi zárva tartás nem várt következményei
2015.03.27. 09:51 | Homár Hilda

tesco.jpg

A száraz kenyeret reggeliző vagy hétvégi pótlékjukat elvesztő magyarok mellett E. szerint a náluk lévő Tescoban más negatív hozadéka is van a vasárnapi zárva tartásnak. Azt ugye mondanunk sem kell, hogy a mirelit felengedés után nem árusítható, szóval a láthatóan visszafagyasztott jégkrém akkor is tök gáz, ha olvasónk csak rosszul kombinál, és nem a márc. 15-én életbe lépett új élet követkeménye.

Kedves Homár!

Szombaton a budapesti Rákóczi úti Tesco Expresszben szerettünk volna vásárolni. Zárás előtt nem sokkal értünk oda, amikoris csodálkozva konstatáltuk, hogy üresek a mélyhűtők. Mivel erre még sose volt példa, rá akartunk kérdezni, mi az oka. Egy bőszen pakoló eladó idegesen közölte, hogy minden romlandó árut hátra pakolnak, mert holnap vasárnapi zárvatartás van és nem fognak egy napig fölöslegesen menni a vásárlótérben lévő hűtők.  Mindezt ugye szombaton munkaidőben, hiszen másnap zárva vannak. Tehát, én, aki eddig nagy ívben lesz..tam a vasárnapi zárvatartással kapcsolatos fröcsögést, kezdem igencsak a wtf kategóriába sorolni az egészet, hiszen a vasárnapi zárvatartás miatt, szombaton este nem lehet romlandó terméket vásárolni, hacsak nem érkezem korábban. Végülis nem akkora probléma ez, megpróbálok majd alkalmazkodni hozzá.

Szűrt kommentelők
Mit gondol az az intézmény, ami következetesen nem reagál levelekre?
2015.03.26. 13:22 | Homár Hilda

angryb.jpg

Hát, ha a Soter-Line a kifárasztásos módszerrel akarta megúszni az ügyet, akkor jól félretaktikázta magát Annával, aki lángpallosú angyalként küzd az ellehetetlenült vizsgája díjáért.

Kedves Homár!

Szeretném megosztani veletek az esetemet, hátha előre lendíti a már több hónapja tartó küzdelmemet a Soter-Line oktatási központtal.

Az eset úgy kezdődött, hogy júliusban jelentkeztem egy augusztus végén- szeptember elején tartandó valutapénztáros képzésre. A képzés négy hétvégén keresztül tartott volna. Az első kisebb, de számomra érthető gond az volt, hogy elcsúsztatták egy hónappal a kezdés időpontját. Mivel, a munkahelyemen sikerült megoldani a csúszást, így ez végül is nem volt probléma.  Annak rendje és módja szerint befizettem 32 ezer forint vizsgadíjat és 45 ezer forint tanfolyam díjat.

Szűrt kommentelők
Milyen kazán már az, amit 6 év után ki kéne dobni?
2015.03.26. 09:17 | Homár Hilda

screenshot_2015-03-25_12_37_53.png

Judit elég rutinos versenyzőnek tűnik gáz fronton. Figyeljük meg, milyen lazán, mintegy mellékesen veti oda, hogy volt már CO mérgezése is. Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem egyből a márkaképviseletet hívta, megspórolt volna magának egy agyvérzést. De, ha már utólag kell okosnak lenni, akkor a Békéltető Testülettel próbálkozzon szerintem.

Ajánlották ezt az oldalt, mikor elmeséltem valakinek a kálváriámat egy fűtésszerelővel.

Immergas márkájú kombicirkó készülékemmel sok problémám volt, volt már CO mérgezésem is. Nem akarom a kazán márkát okolni, mert már nem ez az első ilyen márkájú kazán a családban, és eddig meg voltunk elégedve vele.

A történetembeli kazán mostanában nagy erőlködések árán melegítette fel a fürdővizet. Két szerelőt is hívtam, mindegyik azt mondta, hogy nagy a víznyomás, vegyek le belőle( vagyis ők levettek belőle ), de ekkor alig csurdogált a víz, nem érte el az előírt 12 l/ perc hozamot. A másik megállapítás az volt, hogy ez egy 6 éves kazán, épp itt az ideje , hogy lecseréljem. Ezt azóta sem fogadom el, túl rövidnek találtom az élettartamot. Ezek után hívtam egy harmadik szerelőt, és róla szól a történet.

Szűrt kommentelők
Idén is lesz nyár, idén is lesz Orangways posz
2015.03.25. 14:07 | Homár Hilda

ov.png

Van, aki már az idei nyaralását is leszervezte, és van, aki még a tavalyit intézi. Ilyen Péter, akinek köszönjük, hogy bízik a Homárban, mi meg szárazon tartjuk a puskaport. (A fantasztikus papírbusz ezúttal is a Papírportálról származik.)

Kedves Homár!

Itt egy újabb Orangeways-sztori. Bár tudom, hogy Dunát lehet velük rekeszteni, a mienk már 6 és fél hónapja húzódik.

A feleségem augusztus 31-én 9-kor utazott volna az Orangeways-szel a bécsi repülőtérre. A megállóban elég sok ember volt, busz sehol. Amikor elkezdtünk aggódni, megkérdeztünk néhány várakozót, kiderült, hogy ők még a 7 órás járatra várnak.

Szűrt kommentelők
Visszafelé fejlődik az Aegon? FRISSÜLT
2015.03.25. 09:02 | Homár Hilda

aegon-logo.png

Nagy biztosító az Aegon sok ügyféllel, reméljük, hogy Gergely csak különösen szerencsétlen közülük, és az alábbi tragikomikus beszámoló nem egy tipikus ügymenet náluk, különben rengeteg felesleges munkát és papírmunkát gyártanak saját maguknak. 

Szia Hilda!

A biztosítók krémjének egyikéről, az AEGON-ról írnék meg egy történetet, amit mókásnak csak kínomban neveznék...

A dolog ott kezdődött, hogy 2014-ben vásároltam egy autót, amire a KGFB-t és a Casco-t is náluk kötöttem meg a neten. Minden flottul ment: éves díjfizetés, online ügyintézés, webes felületre be tudtam
jelentkezni a kötés után, láttam a két szerződésemet, jött e-mailben a kötvény, remek!

Szűrt kommentelők
A Ring lenyúlta az el sem indított tanfolyamot befizető pénzét FRISSÜLT
2015.03.24. 14:44 | Homár Hilda

screenshot_2015-03-23_17_37_41.png

A Ringroup Oktató Kft.-t sokan szidták már, többek közt nyelvtanárok és szakképzőkben vizsgáztatók is. Ezúttal egy majdnem diákjuk fut hiába a tanfolyamra befizetett pénze után. Ő félév küzdelem után inkább hagyja az egészet a francba, de nem kéne. Sorstársak jelentkezzetek! Addig meg itt egy lelkesítő példa a harchoz.

Kedves Homár!

Intő példaként írom le a következő esetet mindazok számára, akik jelentkezni akarnak a Ringroup Oktató Kft. által meghirdetett iskolarendszeren kívüli grafikus tanfolyamra. Mielőtt beiratkoznak, ajánlom nekik, hogy olvassák végig a történetemet.

Szűrt kommentelők
Márpedig az a csizma nem nyom, slussz-passz
2015.03.24. 09:50 | Homár Hilda

649_1.jpg

Hát olvasónk inkább fel nem vette a lábát gyötrő csizmát, ami nagyon megátalkodott darab, mert szakszerű javítás és Békéltető Testületi kör után is képes volt tovább nyomni. Utánajárunk, hogy hova lehet ezután fordulni.

Kalandom a Renoval

Novemberben vettem a Renonál 24.000 ft-ért egy csizmát. Örültem egy darabig. Addig amíg pár nap múlva nyomni kezdte a talpamat. Kb 3 hét elteltével visszavittem. Az eladók tapogatták tapogatták. Nem hittek nekem. A bevizsgálás alapos lett. Azt írták a betét rosszul van beragasztva. Szétszedik újraragasztják. Ezt nem fogadtam el. A drága csizmámat ne feszgessék ragasztgassák. Békéltetőhöz fordultam. Ott a talp nyomása mellett a sarok erős megkopását is kifogásoltam. A testület javaslatára a javítást megcsináltattam.

Szűrt kommentelők
Biciklis csudafelhajtó felsőtestre is gyúróknak
2015.03.23. 13:13 | Homár Hilda

2015-03-21_15_10_49_1.jpg

Dehát, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.

Sziasztok! 

Hétvégén fényképeztem.  

A Római part felől a vasúti összekötő hídra építettek egy feljárót. Na de amikor felértem a tetejére, ez a látvány fogadott engem meg pár kedves ismeretlen szintén a tavaszi napsütésben biciklizni vágyót :D 

(A Graphisoft park irányából a felhajtó eddig is ott volt, azért van ott a korlát, ha kiveszik/átteszik, akkor teljesen jól fog működni a dolog, csak ezt valahogy még kihagyták a folyamatból.)

Üdv,

Ernő

Szűrt kommentelők
Gáz van az átírással a Telekomnál FRISSÜLT
2015.03.23. 09:22 | Homár Hilda

1297094097t-gaz.jpg

Még olvasva is kimerítő az az útvesztőkkel teli bürokratikus kaland, amire Ákos fizetett be a Telekom energiaszolgáltató részlegénél. Be nem tartott határidők, üres ígéreket, elmaradt átírás, félretájékoztatás, végszámla-lenyelés, és ezek csak a könnyen megfogalmazható események a sorból.

Kedves Homár!

Gondoltam, megosztom Veletek a Telekom energiaszolgáltatójával kapcsolatos legfrissebb és még folyamatban lévő élményemet. Remélem, segít mindazoknak, akik ezen a nagyszerű szolgáltatáson még gondolkodnak.

2014 őszén eladtam a lakásomat, a kulcsok átadása november közepén történt meg. Annak rendje-módja szerint másnap a vevővel személyesen elindítottuk az átírást. Itt ért az első meglepetés: olyat nem tudunk csinálni, hogy én itt a szolgáltatást lezárom, a vevőm pedig egy másik szolgáltatónál köt új szerződést.

Szűrt kommentelők
Kell a pénzed? Előbb fizess!
2015.03.20. 14:28 | Homár Hilda

drb_1_oszlopos_biglead-1440x564_c.jpg

Gáboréknak nem elég, hogy sikerült a bedőlt DRB-csoportnál bankolniuk, de a pénzükhöz jutásnak még ára is van a macera mellett. Érthetően elégedetlen. Még akkor is, ha nyilván biztonsági okokból kérik tőlük a hiteles cégkivonatot.

Kedves Homár!

 
Bt.-nk a nemrég felszámolás alá került DRB bankcsoport egyik bankjánál vezetett számlát. Nemrég megkaptuk az Országos Betétbiztosítási Alap levelét, amelyben értesítenek, hogy az X. takarékszövetkezetben felvehetjük a bankszámlánkon maradt pénzt.

Szűrt kommentelők
Szemesnek áll a világ
2015.03.20. 12:47 | Homár Hilda

2015-03-20.jpg

Kár, hogy nem tudjuk melyik kórházról van szó, pedig üzenhetnénk a szemészetre, hogy inkább a traumatológi mellettiből igyák a hosszú kávé tejjel és cukorralt.

Üdv!

Sajnos úgy hozta a sors, hogy a hétvégén kórházban voltunk. A sok folyosói várakozás után automatás kávét ittam volna büfé híján. Sokalltam 140 forintot, gondoltam másik emeleten van konkurencia. Tévedtem. Két emelettel lejjebb ugyan az az automata, egy huszassal olcsóbban.  Feltételezem ez is csak egy banális tévedés.... 

Orsi

Szűrt kommentelők
Nem hasít a 4G, pedig kéne FRISSÜLT
2015.03.20. 10:33 | Homár Hilda

168782959_1.jpg

Kicsit zűrös, hogy akkor most milyen csomagja is van panaszosunknak, de az biztos nem oké, hogy vásárláskor nem kapott megfelelő tájékoztatást az akármilyenről és korlátairól. Azt megkérdezzük a Telekomtól, hogy mikorra várható a 4G neki és a többi Fun csomagosnak.

Tisztelt Tékozló Homár,

Még 2014. április végén vásároltam a Telekomnál egy drága okostelefont, drága előfizetéssel. Vásárláskor kedvesek voltak, beállították a telefont. Egy héttel később gondoltam utána nézek, hogy az internet csomagom nem 4G/LTE-e mert a telefon az, és mégse működik. Megnéztem a weboldalt mindenhol 150Mbit/s volt írva a NetPlusz L 1GB-os csomagra.

Homárfaktor:(2/5)
Ön dönt:(2/5)
Szűrt kommentelők
A telefonkönyves csalás továbbra is él FRISSÜLT
2015.03.19. 16:37 | Homár Hilda

telk_1.jpg

Hogy virágzik-e, nem tudom, de biztosan nem Timi az egyetlen, aki hüledezik azon, hogy a becsapdázós telefonkönyves céget még mindig nem söpörte el a hatóságok dühe. Legutóbb augusztusban írtunk róluk. Azóta semmi nem változott, még az ár sem. Most is 37400-at  lehet bukni a dologgal.

Megint ugyanaz, mint minden évben. Én egyszerűen fel nem foghatom, hogy nem iktatják ki a világból ezt a céget... A levél ugyanaz, mint tavaly vagy tavalyelőtt, de mellékelem.

2013-as mérlegében a nettó értékesítés árbevétele 45 milka, tehát minimum 1000-1200-an befizették...

A csuda weblap: http://magyartelefonkonyv.co/

Timi
UPDATE
Ezen a linken röviden összefoglalja a Nemzeti FogyVédHat, hogy mit lehet tenni az ügyben. A lényege: először olvassunk, aztán fizessünk, ha mégis sikerült bedőlni nekik, akkor a Gazdasági Versenyhivatalnál lehet panaszt tenni.
Szűrt kommentelők
Bevadult a napi csaj a Blikkben
2015.03.19. 14:25 | Homár Hilda

unnamed_1.png

Idén nőnap alkalmából belső oldalra költözött a Blikk csöcsös csaja, aki úgy tűnik azóta merészebb alkotásokkal próbálja kompenzálni az olvasókat. Mondjuk nem mindegyik elég hálás ezért.

Csupasz nemiszerv a pofámba, csak úgy kéretlenül, avagy a mai online Blikk címlapja. Külön érdekes tőlük, hogy a Garfield felé teszik a kitakaratlan vaginát. Ezt így lehet?

Szűrt kommentelők