Tékozló Homár

Ebéd ezer alatt 3 - Cápasteak vs túrós smarni

V. Hold u. 11./Csarnok Étterem

2005.06.21. 15:35 | jackyll | komment
Egy merész húzással kipenderültünk a Lehel-tér és a Dózsa György út bázisunkhoz közel álló tengelyérõl, és a Hold udvar piaca felé konvergáltunk. Azt hittem, a piacon fogunk sült halat zabálni, ehelyett véletlenül a bejárattól jobbra található Csarnok Étteremben kötöttünk ki. A halakat tekintve nem tévedtem akkorát, minthogy az utánpótlás közelsége révén itt is bõséges volt a felhozatal. A cápasteak 1600-ért, míg az óriás királyrák-farok 2400-ért kínálta magát, de minthogy az egy másik sorozat lenne, az egyes menüt választottam, Laci pedig a kettest.

A rideg faburkolatot és a másfél méteres szögegyenes támlájú székeket tekintve nem néztem volna ki a helybõl a választékot. A bejárattól balra terülõ félhomályos barakk ideális terep politikai pletykák kiszivárogtatására, jobbra a falat szegélyezõ boxok között közösségi életet lehet élni. A hangulat a tereptárgyakból adódóan kevésbé családias, mint inkább turistaboncolós, de ahhoz meg szerencsére nem eléggé szinetikus. Érkezéskor Pataky Attis szólója üdvözölt, de a második Edda-nóta után, amire beparáztam, hogy itt cédérõl nyomják ezt a zenét csendült fel a Sláger rádió szignálja, és mérsélkõdött a büntetés.

Az egyes menü zöldbablevest takart töltött paprikával, a kettes pedig csontlevest baconnel pirított kacsamájjal. Mindezt 850 forintért, elõbbihez édesség is járt, utóbbihoz csak kovászos uborka. A helyiek klasszikus vendéglátós megfontolásból (többet igyál) vagy csak úgy, de rendesen küldték a fûszereket. A levesek sóval töltekeztek, míg a töltött paprika paradicsomszósza borsban úszott. Mindezt az élvezhetõség határán belül, és addigra amúgy is befizettünk két korsó barna Staropramenre (ez mondjuk plusz fél pont az értékelésben).

A menü csúcspontját egyértelmûen a túrós smarnival érte el. A nevéhez híven túróval moddolt császármorzsa soha nem tapasztalt frissességével került a jegyzetre, és a szilvalekvár sem volt túl tömény (bár értelmetlenül romantikus lenne azt gondolni, hogy házi, és különben is, az ikeás eperlekvárnál nincsen jobb).

A menükön kívül a budget-kategóriában volt még fetasajtos pulykamell és indiai csirkemell, ami vélhetõen égési sérülésig füszereztek, de ezt nem írjuk meg, maradjon valami meglepetés is. Törzshelyünk biztosan nem lesz, de alkalmanként jó lehet, ha magyaros ízekre pörög az ember.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robur 2005.06.21. 19:37:46

Egy idoben sokat kajaltam ezen a kornyeken, igy a Csarnokban is. Itt hangzott el az a kesobbiekben tobbszor emlegtett parbeszed, mikor is kifogasoltuk a turospalacsinta lassu kibontakozasat.
Pincer: Mari, a vendegek mar fel oraja varjak azt a kib. palacsintat!
Mari: Elromlott a suto, most mit csinbaljak???
Pincer: Nem erdekel b+, akkor alljal negykezlab azt' leheljed!
Nem egy nagy szam a hely, de van egy fajta hangulata ami miatt nem rossz hebe-hoba meglatogatni.

Fue 2005.06.22. 08:38:06

Jó kis hely, de inkább csak olyankor megy át az ember, ha a Tüköry tele van - szerintem ebbõl élnek.

Törzs 2005.06.22. 14:00:23

Jójaz, az a fajta vendéglõ, amit sokan szeretnek siratni, mondván, hogy már nincs ilyen se, pedig dehogynem. A Tüköry-összehasonlítás sztem nincs rendben, mert más kategória a kettõ, árban mindenkép.

Ted 2005.06.22. 14:11:58

Többször voltak, a pincérek néha "érdekes" hangnemben beszéltek velünk...

Gábor 2005.06.22. 19:50:09

Jeeeeeeeeee

StormChild 2005.06.23. 08:47:10

Nincs olyan pincér, aki durvább lenne, mint a nagynéném férjeurával étterembe menni, õt még le sem zúzhatom, mert mégiscsak rokon... Amikor Balatonszárszón voltunk üdülni kiskoromban a szüleimmel és a nagynénémékkel / unokatesóimmal, elmentünk ebédelni egy közeli étterembe. Jancsi bácsi pacalt rendelt, ki is hozták nemsoká, és alig ment el a pincér, utánaordított: "Hé, fiú, gyere vissza azonnal!" Visszajött a pincér, kissé ijedten nézett, megkérdezte, mi a gond. "Mióta van a pacalban csont, he?" (Van olyan kategória ugyanis, hogy csülkös pacal, egy csomó helyen így szokták elkészíteni.) A végén Jancsi bácsi megette a pacalt, ami egyébként nem volt rossz, de borravalót egy fillért nem adott, hogy azért mégiscsak neki legyen igaza. Az unokatesóim leléceltek egy hét után, mi még maradtunk egy hetet, de oda nem igazán volt pofánk visszamenni...

squid 2005.06.23. 13:21:44

A Tukory is es a Csarnok is egy nagy hatar szar. Nem magyaros a kaja, hanem szimplan tulfuszerezett, tulsozott mert egyreszt nem ertenek hozza masreszt meg legalabb pijalnak az emberek, h tuleljek azt a moslekot. Mind a ket helyen savanyuak, unottak, rosszindulatuak es pofatlanok a pincerek. A berendezesrol nem is beszelve. Husz eve nem valtoztak semmit de nem a stilus miatt hanem mert ilyen igenytelen a tulaj is meg szemelyzet is.

Malory 2005.06.23. 15:59:01

Öreg, lehet, hogy húsz éve nem változott semmi ebben az étteremben( egyébként tényleg nem, a kilencvenes évek elején-közepén sokat jártunk ide, közel lévén a munkahely,tényleg ugyanígy nézett ki minden)viszont szerintem ennyi pénzért ma sehol nem tudsz megkajálni.Jó, hogy van ilyen hely és a kaja is elfogadható. Méregdrága puccos helyekbõl van éppen elég a "manager" rétegnek.Ez a hely tényleg olyan, mintha a régi rendszerbõl itt felejtették volna, de szerintem jó, hogy ittfelejtették.
Malory

Ironlady 2005.06.23. 23:58:05

Malory-val értek egyet, tényleg jó, hogy ittfelejtették. Vagy szerencsés emberke vagyok, de amikor ott jártam, nagyon jót vacsoráztunk, és lehet privát szerencsénk volt a pincérek kedvesek és kifogástalanul szolgáltak ki. Utána még többször betértünk és változatlan volt a kaja, és a pincérek módóra is.

Squid 2005.06.27. 11:24:02

IL: Biztos szerencsed volt a pincerekkel. Lassacskan 15 eve ismerem a ket helyet es 10 eve, h "jarok" mindket helyre a munkahely kozelsege miatt. A "jarok" azert tulzas mert inkabb azt mondanam, h idonkent megprobalkozom veluk, hatha javult a helyzet de sajnos nem igy van. Bp. talaltok meg par ezer ilyen helyet, (arban is es tipusban is hasonlot) de legalabb nem kell az unott es rosszindulatu pincerek fejet nezni.
Egyebkent meg nem ertem mi az az "ennyi penzert"? Semmivel nem olcsobbak mint barmelyik hasonszoru etterem v kocsma!
Ezektol fuggetlenul igazatok van, h megvan a hangulata ennek a "multrendszerbolittmaradt" tipusnak!

D.T.Shaw 2005.07.04. 17:46:07

A pincérek kétségtelenül az az életunt nyugdíj elõtt álló szériából valók, akiknek már elegük lehet az egészbõl, de mivel nem nagyon kapkodnának utánuk sehol, hát kénytelenek ezt csinálni. Õszintén szólva nem szeretem a behízelgõ nyalós stílust sem, de itt az embernek az néha az érzése, mintha a pincérek szívességet tennének azzal, hogy hajlandóak kiszolgálni. Mindenesetre gyorsnak kell lenni rendeléskor, mert ha az ember nagyobb szünetet tart két szó között, akkor csak a következõ kanyarnál van esélye újra próbálkozni.
süti beállítások módosítása