Tékozló Homár

Kéj a kisboltban 3.- Brutális jóreggelt!

Del Valle + Chtoura Gardens/Clam Club + Fruit Drink

2005.06.21. 10:54 | szily | Szólj hozzá!

Ugye nehéz volt felkelni? Naná. A Homár ma két vegyszert ajánl a délelõtti kábasági problémák legyûréséhez.

A kegyetlen

Mexikó egyszerre vérbõ és poros hely, az egészbõl mégsem lesz valami gusztustalan, pirosas massza. Vagy mégis? A Super Sarok éjjelnappaliban találtam egyik kedvenc gyártóm, a Del Valle Clam Club nevû paradicsomos-kagylós fantasy-italát és azóta másképpen kelek.

A rokonszenvesen dundi üvegében potom 2 kilóért árult piros, sûrû lé igazi sokkmester. A szájba töltve elõször a zöldségek és fûszerek csapnak oda (sokkal több fûszer, mint bárki gondolná) , pár másodperc múlva a nagyvonalúan adagolt só, majd a nyelést követõ pillanatok egyikében végigsöpör a kagylóaroma. És mindez elvileg egy üdítõital. Pedig a legmegátalkodottabb gótból is kihozná az életigenlõt.

Ha Ön nem undorodik meg tõle azonnal, egy ideig biztosan vele ébred. Furcsa mûfajú lé ez azért, olyasmi, mint egy agresszíven fûszerezett gazpacho.

A szelíden fullasztó

Akinek nem a hörgõs metál a kedvence, az kezdheti a napot a bolondos Ázsiát idézõ marha édes gyümölcskoktéllal is. A Lövõház utcában a Millenáris oldalában van egy giroszos, akirõl eddig azt hittem, hogy török, de most elbizonytalanodtam. Merthogy pompás libanoni fruit drinket árul Chtoura Garden fantázianév alatt, köpcös üvegben, ami az ázsiai szokásoknak megfelelõen kerek 296 milliliteres. Az íze könnyekre fakaszt bárkit, aki már járt keleten. Csak ott tudják ezt a mellbeverõ édességet és sûrû állagot. Az összesített ízhatás balzsamos-fûszeres, a háttérben az a gyümölcs játszik, amelyik az arab sikátortok illatáért is jó részben felelõs. A Chtoura remek befektetés, hiszen sokkal olcsóbb egy fapados jegynél is.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása