Tékozló Homár

Gazdaságos csodavíz

2005.07.07. 11:06 | homár sebibaba | Szólj hozzá!

Aki hallott a lourdes-i csodatevõ forrásvízrõl, az hatalmas elõnnyel indul a szövegértelmezési versenyben. A katolikus kegyhelyek ismeretében kevésbé járatosak számára mindenesetre kiteszünk két linket: szkeptikusoknak erre tessék, csodahívõk meg arrafelé kaphatnak megerõsítést. Aki meg a tudományban hisz, annak ott a pi-víz.

Naszóval anyuci kapott születésnapjára egy Szûz Mária formájú mûanyag palackot, melyen a korona egyszersmint kupakként is funkcionált. Roppant ötletesnek találtam Mária praktikus felhasználását és azonnali kényszert éreztem egy homárista cikk elkövetésére. Sajnos, sikertelenül próbáltam elkunyerálni, anyuci határozottan megtagadta kérésem mivel (állítólag) gúnyt ûzök a vallásból, úgymond. Tiszteletteljes tiltakozásom, miszerint én csupán az emberek hitét gátlástalanul kihasználókat támadom, sem hozta meg a kívánt eredményt, úgyhogy kénytelen voltam az internethez fordulni képanyagért. Itt viszont olyan hatalmas méretû csodaipar fogadott, hogy ha mindegyik terméket sorra venném, a jövõ évi uborkaszezonig kitartana a téma.

Úgyhogy szemelgetünk, csak a felszínen úszó leglátványosabb darabokkal foglalkozunk.

Szûz Mária alakú flakon

Praktikus. Nade tényleg, minek szívni? Mikor oly színes és csodás dolgok késztetnek lépten-nyomon szemgúvadásra. Lizergsavat meg toljanak a tompák, akik nem veszik észre a világ hatalmas vizuális humortartalékait. 17 dollárért (~3,5 khuf) ingyen van. A flakont utána megtarthatod szoborként, jól fog mutatni a szekrény tetején.

Rózsafüzér csodavízzel

A híres-nevezetes muranói üvegbõl készült igényeseknek. Középen egy kis tartályocska tartalmazza a csodatevõ vizet. Bizonyára csoda-emisszió révén gyógyít. 39,95 dollárért (~8,3 khuf) ingyér van, csak a muranói üveg megér annyit.

Lourdes-i gazdaságos

5 literes kiszerelés. A hazai kannásborra emlékeztetõ puritán csomagolás, de a legjobb ár-mennyiség arány ebben a versenyben. Spájzoljon be a jövõre, lepje meg ismerõseit, használja ivásra vagy csodafürdõzésre. 25 dollárért (~5,2 khuf) a hülyének is megéri. Árát viszont érthetetlenül megdobja a kiszállítás: a cumó 125 dolcsira (~26 rugó) kerekedik kézbesítés esetén.

Mivel a homár nem tartozik a bátor állatfajták közé, végezetül jól elbújunk Ady Endre széles vállai mögé:

Vichy, a gyógyító fürdõhelyek, a tengerpartok telve vannak abbékkal, szerzetesekkel és ex-szerzetesekkel. A francia papok általában nem túl egészséges lények. Nem tudom, miért. Vezetõ percenttel köszvényesek, tuberkulotikusak, vesebajosok, vérbetegek stb. És különös!... A lourdes-i csodák krónikásai sohsem beszélnek arról, hogy papokon teljesedtek volna be csodák. Úgy látszik, a lourdes-i Mária nem szereti a pap-pácienseket. Vajon miért? Hát annak mi oka lehet, hogy a beteg francia papok meg sem kísérlik a lourdes-i gyógyulást? Ha módosak, professzorokkal konzultálnak. Ha kevésbé módosak, kistaksájú doktorokkal. Fürdõkbe, üdülõhelyekre, szanatóriumokba járnak. Minden mai tudományok között az orvostudomány áll a legtermészettanibb alapon, s a francia papok csaknem egytõl-egyig e természettani alapot támogatják. Lourdes-ba csak a hívõket küldik. Õk hát valószínûleg nem hisznek. Óh, lourdes-i Szûz Mária, milyen szerencsések voltak Pán és istentársai. Õk nem élték túl papjaik hitét.. (Budapesti Napló 1904. szeptember 21).

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása