Tékozló Homár

Fotósra támadtak a BKV-ellenõrök

2005.08.18. 12:04 | szily | Szólj hozzá!

BKV-ellenõrt gyalázni könnyebb, mint Répássy Róbertet ráugratni egy élethûen megmintázott mûkommunistára, éppen ezért mi sem fogjuk vissza magunkat. Azaz nem mi, hanem olvasónk, Fisherman's Enemy, akinek a Sziget bejárata elõtt az piszkálta a csõrét, hogy a Népszerû Közellenségek közterületen sarcolják meg a mit sem sejtõ külföldieket. Mivel a végén majdnem megverték az ellenõrök, olvasónk szenvedélyesen esett a klaviatúrának. Íme az eredmény:

A történet évrõl évre ismétlõdik. Helyszín Sziget, hév megállóhely. A BKV ellenõrök mindig elfelejtik elolvasni a saját "UTAZÁSI FELTÉTELEK" feliratú táblájukat és egy egész sátornyi ellenõrt küldenek bevetésre az amúgy mindenki által használt közterületre, hogy a népet idegeljék.

Igen, idegeljék, mert annak, amit ott mûvelnek, más haszna nem nagyon van, leszámítva a BKV imidzsének nemzetközi szintû rombolását. Ha ez a cél, az akció tényleg hatásos. A sátorral, kempingszékkel, padokkal megjelenõ "közfeladatot ellátó" személyek BKV jegyeket árulnak a sátorból, majd ezeket pár méterrel odébb érvényesítik, így a hévre az ember már tuti érvénytelen jeggyel szállhat fel. Az "adj király katonát" c. játék jut az ember eszébe, mikor a jól meghízott, köldökig kigombolt ingû ellenõrök sorfalát akarja megbontani és csak kellemetlen magyarázkodások árán sikerül megértetni, hogy csak át akar menni az út túloldalára, ahol a szerencsétlen arra járó autója parkol. Mert hát ugye ilyenkor minden ideiglenes pléh kerítéssel védett, nincs esély a szökésre, egérútra. Külföldiek hátrányban, nekik mindenképpen meg kell venni a kis sárga "vámcetlit" akár utaznak, akár nem. Értetlenkednek, csodálkoznak, de megveszik, hiszen a fellépés agresszív és hivatalos is egyben, nincs mit tenni.

Fotós lévén, én sem mulatni jártam a rendezvényre, és nem is hévvel, így minden alkalommal belebotlottam a kis cserkészcsapatba, valahányszor át kellett mennem a szemközti lakótelep parkolójába. Egyik nap készítettem egy felvételt az érkezõ hátizsákos "islanderek"-rõl, pont ott, ahol kedvenc állatfajtáim élõhelye volt. Persze nem arcátlanul, bosszantóan, szinte észrevétlenül. Tömegjelenet esetén lehetetlen kiszûrni a képbõl a fehéringeseket. Áthaladáskor jött a szokásos tortúra, jegy, bérlet, magyarázkodás. Mígnem az egyik kiszúrta a fotózást. Hárman körbeálltak, és már majdnem tettlegességre került a sor, mondván "azonnal szedjed ki a képet a gépbõl!" Edzett állampolgár vagyok, szorult helyzetemben elõkaptam a telefonomat és közöltem velük, hogy ha még egy "hozzámérés" történik, azonnal rendõrt hívok, az majd megoldja az ügyet. Ilyenkor úgyis hamar ideérnek. Az egyik háttérben álldogáló ekkor odalépett hozzánk és informálta munkatársait, hogy ezt bizony elszúrták, mert itt valóban lehet fényképezni és jobban teszik, ha elengednek... Végül is gyõzött az igazság, miközben legalább ötven ember lóghatott meg a résen, amit a tíz perces közjátékkal okoztam. Remélem a Homár rájuk is lecsap! :)

Üdv,

Fisherman'sEnemy

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása