Tékozló Homár

Abszurd cukorkaadagoló fukaroknak

Kínai Népköztársaság/zenélõ kukoricacsõ drazséval

2005.09.09. 14:57 | jackyll | komment

Ugye milyen szar, amikor kedvenc nassolnivalónkat kötelezõen körbe kell kínálni minden vendégünknek, ha nem akarunk konyhába kislisszolni zabálni? Eheti csúcstermékünk erre a helyzetre is kíváló megoldással szolgál, de egyéb felhasználási területeken is jó szolgálatot tehet, bár senki ki nem nézné belõle. És épp ez a lényeg! Igazi tartóstesztnek vetettük alá a Kínai Népköztársaság zseniális találmányát, a cukorkaadagolásra termett zenélõ kukoricacsövet, amelyet most kénytelenek vagyunk megosztani Önökkel.

A mágikus hatvani Henkelben talált, de állítólag 100 forintos boltokban is feltûnt termék bármilyen enteriörben természetidegennek hat, így azonnal társalgás kezdeményeztehõ felfedezésének apropóján. A fröccsöntött kukoricacsõ bármelyik stájerországi zöldséges kirakatának ékes dísze lehetne, ennél azonban összetettebb szerkezet. Tartóstesztünk minden alanya bizalmatlanul, ám érdeklõdéssel közelítette meg a szürreális ojjektumot. Minthogy a legkisebb mozgásra is reagál, kézbe véve a következõ látvány tárult a váratlan fordulattól halálra sztondult felhasználók elé digitális csipogás kiséretében.

A rugókra erõsített, fenyegetõen rezgõ madárkák és a végtelenített, egyre idegesítõbb csipogás kivétel nélkül minden alanyban 8 napon túl gyógyuló mentális károsodást okozott. A csipogást a piros gomba lenyomásával lehet megszüntetni, ami tartósan csak a kukoricacsõ lezárásával érhetõ el. Az elsõdleges célt ezzel teljesíti is az eszköz, vagyis még senki nem próbált meg cukrot venni belõle. Olyannyira, hogy én is csak most, az Önök kedvéért kóstoltam bele. A cukroknak, mint az várható volt, konkrétan semmilyen ízük nincs, még a rikító rózsaszín bevonat leszopogatása után sem.

A jelenség létrejöttéért a távol-keleti speaker-túltermelést okoljuk, hiszen valahova el kellett tolniuk a sok felesleges elektronikát. Lehet, hogy épp ezek gyártása közben született melléktermékként az anyag, amit késõbb apró bogyókra darabolva tartósítószerestül belecsomagoltak. Akárhogyis, a kukoricacsõ éles törést okoz a fogyasztói javak evolúciójában, mintegy elõrevetítve a totálisan értelmetlen termékek rohamát a "sárga veszedelem" kiteljesedésével.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása