Tékozló Homár

Benzintarháló Hondások

2005.09.29. 08:41 | jackyll | komment

Ha az ember a kisujját nyújtja, könnyen megeshet, hogy lehúzzák egy kanna benzinre. Az alábbi módszert Imre rögzítette az örökkévalóságnak szerda délután, szal friss, meleg. Ráadásul sikerült önnön csokkerizálódását is megakadályoznia, amihez ezúton külön gratulálunk.

A Lágymányosi-hídról lekanyarodva a Fehérvári út felé araszoltam, amikor egy lerobbant autó mellé értem. A sofõr a kocsi mellett stoppolt. Pont megállt a sor, leengedtem az ablakot, megkérdeztem a márkatárstól mi a probléma. Mondja, hogy építési vállalkozó és borzalmas szerencsétlenség történt vele, mert éppen Óbudáról tartott Budaörsre, de elfogyott a benzine, a pénzét, iratait, telefonját Óbudán hagyta és Budaörsön várják stb. nem tudnék-e adni neki valamennyi pénz hogy vegyen benzint - persze felírja a számom, a címem és visszadja - vagy esetleg ha volna nálam egy kanna amiben van benzin...

Jót nevettem, mert egy kanyi nem volt nálam, éppen számlázni mentem a céghez, de azért megnéztem hátul a benzinkannát, persze az is üres volt. Szóval mondtam hogy bocsi segítettem volna, de ez most lehetetlen. A cégnél felvettem a pénzt és mivel a lerobbant autós felé volt dolgom gondoltam megnézem még ott áll-e. Ott volt.

Odahajtok - jó passzban voltam, ráértem, amikor az ember segíteni akar másokon ugye - és mondom, hogy menjünk el benyáéert, a MOL-kút csak 200 méterre van nem gond, egy ezresbe meg nem halok bele - úgyse látom többé. Fickó mondja szuper csak még arrébbáll az út szélére - annyi még van benne. Ezt nem teljesen értettem.

Vagy kifogyott a benzin vagy nem ugye, akkor meg mit araszol. De arra gondoltam hogy önindítóval bénázik arrébb, mindenesetre lassan félreállt. Aztán be akart szállni a melósruhában egy olajoskannával, amiben állítólag benzint tartottak, de mondtam hogy inkább elmegyek a kútra és hozok neki benzint a sajátommal.

Szóval beállok a kúthoz, és amikor a csomagtartóból veszem elõ a kannát odalép hozzám egy fazon és mondja, hogy borzalmas szerencsétlenség történt vele, elfogyott a benzine, a pénze, iratai, telefonja nincs nála, nem tudnám-e kisegíteni.

Éreztem, hogy egy harmadik típusú találkozásban van részem, vagy a karmámat tesztelik valakik és mondtam neki, hogy ez roppant furcsa, mert én pont egy hasonló történet miatt vagyok itt. Most viszek benzint valakinek, aki hasonló gondokkal küzd, ugye milyen furcsa?

Fickó nem reagál, hanem elkezd nekem mesélni a mindennapi jó cselekedetrõl, meg hogy õ milyen szerencsétlen és mit csináljon. Valahogy lekezeltem, mert ez már sok volt, de mindenesetre gyanús volt a dolog.

Visszamegyek a másikhoz, elmondom neki hogy milyen érdekes a kútnál volt egy fazon, aki hasonló történetet adott elõ. Ez nem furcsa? Van ilyen véletlen? Nem reagál.

Betöltjük a benyát, mondja hogy felírja a számon, adjak névjegykártyát stb. Nem adtam semmit, elköszöntem. Aztán persze visszakanyarodtam a kúthoz, ahol azt látom, hogy a kútnál álló csávó éppen beszáll a kocsiba, de melléjük hajtottam - nem számítottak rám - és átszóltam: na minden oké, megvan a benya, miért nem mondtad, hogy együtt vagytok?

A sofõr, akinek a benzint vittem falfehér volt, megült mint a márványtömb, a másik meg valamit hablatyolt. Na intettem, hogy !%"!! tudjátok kivel szórakozzatok, de csak nem hagyott nyugodni a dolog.

Mögöttem jöttek ahogy kikanyarodtunk a kúttól, én elindultam direkt a másik irányba aztán utánuk. Gondoltam, ha trükköznek a következõ állomás a Kondorosi útnál lesz, mert ott van a legközelebbi benzinkút. Elvesztettem õket, de mentem a Kondorosi felé, mert ha beválik az elméletem valahol ott megállnak.

Tétényirõl bekanyarodok a Kondorosi uszoda felé és nemsoká mit látok: ott áll az Accord, pakolják ki hátulról a kannát, az egyik ment volna a kúthoz a másik meg kezdett volna stoppolni. Megálltam mellettük. Sziasztok srácok, tele van már a tank, hehe?

Akkor most prezentáljátok a lovét, amibe a benzin került. Hát milyen pénzt, nincs pénzünk... - hosszas debill párbeszédtõl most itt eltekintenék - mondtam hogy ne nézzetek hülyének, vágom hogy mit csináltok, vissza a pénzt és nem szólók sem a zsaruknak sem a haverjaimnak.

Ekkor már durván dudáltak mögöttem mert elálltam az utat - ezúttal is elnézést mindenkitõl, de csak egy perc volt - de végül is nekik volt ciki. Szóval még szerencsétlenkedtek egy kicsit - egyre többen dudáltak - hogy nincs, aztán csak egy ezres van, aztán elõkapartak ezerötszázat a kocsiból, én meg kértem õket hogy lehetõleg kerüljék a környéket...

Szal ha ezüstszínû kb. 2000-es évjáratú itt-ott megnyomott Honda Accordot látsz, abból nem feltétlenül fogyott ki a benzin.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása