Tékozló Homár

Titkos komcsi a foci EB kabalapulija – best of hülye nevek konteszt

Ebé, a puli

2006.02.02. 13:38 | szily | Szólj hozzá!

Kellett nekünk annyit írni a szerencsétlen puliról, ami/aki az úszó ifi EB és az úszó felnõtt EB után a magyar foci EB-pályázat duplán reciklált kabalaállata lesz. Kellett nekünk jót röhögni a nemzetiszín karszalagos, ’56-os verzión, ami/aki ráadásul meggyalázta a horvát zászlót is. A titokzatos illetékesek (Gyárfás Tamás) ugyanis váratlan és merész húzással partvonalon kívülre tették az eddigi rajzolt pásztorkutyát és rögtön két élõ állatot húztak elõ a kalapból.

Hogy miért? Álljon itt egy szégyenteljes részlet a legfrissebb EB-kampányhirdetésrõl:

Európa-bajnokság, rövidítve Eb, kiejtve Ebé. Europsko prvenstvo, rövidítve Ep, kiejtve Epi. A két kabalapuli ennek alapján kapta a nevét: EBÉ és EPI.”

Írjon nekünk levelet, aki látott már ennél nagyobb hülyeséget. Mi az, hogy Ebé?

A rajzoltból életre keltett szegény állat ráadásul kampányszereplõvé vált, szocialista oldalon. A szervezõbizottság ugyanis az elõzõ hétvégén egy-egy kis eleven pulikölyköt ajándékozott a horvát és a magyar miniszterelnöknek. A hétfõi Blikkben a második (politikai) oldalon felül nagy cikk szólt Orbán Viktor évértékelésérõl. A lap alján, mintegy ellenpontként, remek gyurcsányos kampány-pr-anyagot helyeztek el a szerkesztõk. A Legpaposabb Szocialistát a Blikk bátor paparazzója – hihetetlen szakmai bravúrral – éppen abban a pózban kapta le, ahogy a nappalija szõnyegén két ennivaló kisgyermeke társaságában simogatja a kutyát. A még bravúrosabb újságíró nyilatkozatot is kicsalt a meglepett miniszterelnökbõl: „Ha tudtam volna, hogy ilyen boldogságot szerzek nekik, már sokkal hamarabb veszünk egy kutyát.”

Az állat – Totó amúgy, az Ebét azért nem vette volna be a két kampánygyermek – azóta visszatérõ motívummá vált az Emberközeli Ferenc fedõnevû akcióban. Frissen indult blogján – amit a Homár az Indexen gyorselemzésnek vetett alá - a kormányfõ így ír:

Aztán van még egy családi feladat. Biztosan sokan látták, hallották, hogy a 2012-es labdarúgó EB, amelyre Horvátországgal közösen jelentkezünk, kabalafigurája a magyar puli lesz. A horvát miniszterelnök és én kaptunk egy-egy 8 hetes pulit ajándékba, éppen most néztem meg a törzskönyvét, mert törzskönyvezett ám a kutya, ha jól emlékszem, akkor törzskönyve szerint Jolán a neve, de a mi keresztségünkben, pontosabban Anna lányom keresztségében, a Toto nevet kapta. A család fél élete ezekben a napokban a kutya körül zajlik. Pontosabban a kutya utáni takarítás körül. Anna, amikor meglátta a kutyát, hosszú zokogásban tört ki. Az örömtõl, persze. Azóta szegény állat alig járt a négy lábán, állandóan ölben ül és kézben közlekedik. Persze, akinek van kutyája, tudja: a kutyapiszok takarításában kevésbé aktívak a gyerekek. Úgyhogy nevelés van, kérem szépen, a kutyát szobatisztaságra, a gyerekeket takarításra.

Ha jön a féreghajtás, a Homár is ott lesz!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása