Tékozló Homár

Automata Merci vadiújan, mindössze 480 ezer forintért

Mercedes/Automata Bicikli 2006

2006.03.03. 00:00 | szily | komment

1890 euróért vihetõ a legújabb automata sebváltós Mercedes, ami egy bicikli. A zöldségeseknek annak idején nagy szolgálatot tevõ autógyárnak már volt egy ilyen modellje, de most kihozták a 2006-os verziót, pompásan értelmetlen fejlesztésekkel. Ilyen például a teljes világítási rendszer, ami szenzoros és magától kapcsol be, ha sötétet érez.

Van rajta parkolófény is, ami nélkül nyilván nem bicikli a bicikli, a legkedvesebb azonban az, hogy ha a tulajdonos lassan (értsd: részegen) hajt, akkor figyelmeztetõen villogni kezd a hátsó lámpa.

A kormányon helyet foglaló számítógép figyeli a sebességet és a tekerésszámot, és vezérli az automata sebváltót - írja a Gizmag cikke. (Van lehetõség kézivezérlésre váltani, de ez hülyeség, hiszen mi másért vennénk ilyen drága és nem túl dögös kinézetû bringát.) A váltó nyolcsebességes Shimano Cyber-Nexus.

Aki nem hisz a világításban, vehet fapados verziót 1690 euróért. Érdekes, hogy a kis képen látható 2005-ös Mercedes Automatic-nak sokkal áramvonalasabb dizájnja volt. Eszerint újra divat a csövekbõl szerkesztett váz?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása