Tékozló Homár

Magyaros internetbiznisz – szopassuk azt, aki színházjegyet akar venni

InterTicket/Online színházjegy-rendelés

2006.03.03. 09:51 | szily | Szólj hozzá!

Az milyen, hogy az elsõ hazai online jegyértékesítõ rendszer nem fogad el virtuális webkártyát? És az, hogy ennek tetejébe a jegyár 10 százaléka plusz 50 forint büntetést ró ki arra, aki nem személyesen veszi meg a jegyét? Hogy ezt még a Homár-olvasók sem hiszik el? Olvassák el Gusty levelét alant!

Internetbiznisz magyar módra 2006

Minden egyes alkalommal felbõszítenek a média híradásai, amiben lesújtó számadatokat közölnek a magyarok bankkártya használati szokásaikról, valamint az internetes vásárlások elenyészõ mértékérõl. A bosszantó az, hogy a másik oldalt is meg kellene vizsgálni. Pl. az elfogadó helyeket. A mai eset kapcsán lenne két idevágó sztorim.

Hétköznapi sztori, bevásárlás egy "filléres" marketban, vagy akár egy "retúr" ABC-ben.

A kocsi púpos, a sor hosszú. Mind a kettõ. Pedig lehetne akár 6 is. Araszolás, pakolás, a 3 karton tejet is, nehogy má eldugjak egy sportszeletet mögéje. Blokk. Meglepetés!!! Bankkártya! Hú, azt nem lehet. Csak ott, a másik kasszánál. Ott lakik a szingli leolvasó. GOTO ... Cuccostól. Ránézek, nem viccel. Még csak kajánul se vigyorog. Részemrõl kompromisszum: akkor én mennék. A cucc marad. A szalagon. Ez talált. Ha a hegy nem megy... Megoldják. Ismét gyõztem, fizethetek kártyával. 1:0 ide.

Másik sztori, ez friss, ma történt.

Kollégám megkért, hogy vásároljak neki színházjegyet az interneten, mivel én már tapasztalt vagyok ezen a téren, s van erre alkalmas kártyám is. Meglátogattuk az M. színház (kiderítettük: a Madách – a Homár) weblapját, válogattunk a jegyek között. Ismét van meglepi: a jegy árához hozzácsapják a kezelési költséget:

"A szolgáltatás díja jegyenként 10 % + 50 Ft"

Igen, nem tévedés, az amúgy mindenütt jutalékmentes kártyás fizetés jutaléka itt 10% + 50 Ft. Ennyit még egy szaharai postahivatalban eszközölt készpénzfelvételért sem számítanak fel. A kedvünk ugyan már elmenõben, de azért bátran kattintunk, tovább. Meglepi már volt, tehát most jön a pofon:

"Figyelem! A virtuális webkártyák egyetlen típusa sem alkalmazható tranzakciók végrehajtására."

Teccik érteni, a kimondottan internetes vásárlás céljából kitalált virtuális kártyákat nem fogadják el. Hát mi ez, ha nem 6-os homárfaktor?

És még nincs vége, hab is van a tortán:

"Referencia Az InterTicket az OTP Bank Rt. Bankkártya Igazgatósága exkluzív szolgáltatásaként, 1995-ben elsõként jelent meg a hazai jegyértékesítési piacon elektronikus, távoli bankkártyás tranzakciókezeléssel. A jegyvásárlásnak ezen formáját bankkártyabirtokosok tízezrei vették és veszik igénybe egyre nagyobb számban Magyarországon."

/Nyilvános weblapról szó szerint idéztem, kéretik nem kimoderálni./

Exkluzív mi? Mint az én OTP webkártyám, amit a saját magától se fogad el ez az exkluzív bank. Ezek után köszönöm nem kérem, pedig lett volna "rendes" kártyám is.

Nos a mérkõzés állása 1:1.

gusty

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása