Tékozló Homár

Biztosítás - biztos szívás

2006.04.04. 14:03 | jackyll | Szólj hozzá!

Ha már biztosítás, legyen kövér. A mai második sztorinkban Samu csapja össze fogsorát a Providencia kárfelmérõivel. Ne feledjék, a csokkerizálódás megállítható! (Vagy ha nem, legalább vki más okul a történetébõl vagy legalább elüti az idõt az irodában.)

 

Lakásunkra 1997-ben kötöttem biztosítást a Generali-Providencia Biztosítónál. Éves díja meghaladta a 60.000 Ft-ot. Volt már ott egy nyaraló-biztosításunk is, meg - hála tehetséges ügynökeiknek - négy féle életbiztosításunk. Minden rendben is volt, amíg csak fizetni kellett a díjakat. Tavaly július végén viszont arra jöttünk haza a nyaralásból, hogy az egyik szobában Gellért-hegy nõtt a parketta közepére. Ilyet még sosem láttam, felhívtam tehát egy építész ismerõsömet, aki rögtön vágta a diagnózist: csõtörés a falban, parkettát azonnal felszedni! Látszott, hogy ez bizony pénzbe fog kerülni, hívtam tehát a biztosítót és a parkettást. A Providencia call-centere fel is vette a bejelentést, majd nem történt semmi.

 

A parkettás már aktívabb volt, három óra alatt felszedte a parkettát és másnapra készített egy hivatalos árajánlatot a további munkákról.

 

Néhány nap múlva felhívott a biztosítótól valaki, és felajánlotta, hogy látatlanban fizetnek 60.000 (hatvanezer) Ft-ot. Mivel csak maga a parkettásmunka 140.000 Ft-ra jött ki, mondtam, hogy jobb lenne, ha kijönnének felmérni a kárt, mert ez jóval többnek ígérkezik.

Többszöri telefonálás után végre szeptember 5-én kijött a kárfelvevõ. Addigra a parketta már fel volt szedve, száradáshoz össze volt rakva, a fal ki volt bontva, a törött csõ kijavítva (de még nem volt visszafalazva), de elõvigyázatosságból minden munkafolyamatot fényképeztem, így minden dokumentumot át tudtam adni. Õ is elkészítette a saját fényképeit, majd közölte, hogy természetesen mindent fizetnek, elvitte a parkettás árkalkulációját és kérte, hogy pótlólag a festõtõl-tapétástól is vigyek árkalkulációt, valamint írásban nyilatkoztatott, hogy nem vagyok jogosult ÁFA visszaigénylésre.

Ezután mi folytattuk a helyreállítást, a biztosító meg ült a babérjain.

Januárban, a bankszámlakivonatomat nézegetve láttam, hogy a biztosító átutalta a parkettázás árát (legalábbis akkor azt hittem, hogy azt). Az átutaláshoz semmiféle kalkulációt vagy magyarázatot nem kaptam, így január 23-án interneten panaszt tettem.

Január 26-án a biztosító "szakértõje" válaszolt és válaszához a mellékelt képfile-t csatolta (most már tudom, hogy a géppel készített árkalkuláció ceruzával történõ összefirkálását "biztosítósul" "kollaudációnak" nevezik). Megírta, hogy egyrészt csak nettó árat fizetnek (noha nekem az ÁFA-t is ki kellett fizetnem), másrészt úgy találták, hogy a ténylegesen elvégzendõ munka nem annyi (lásd a firkálmányt). Hiába írtam le többször is, hogy jöjjenek ki, nézzék meg újra, õk ott az asztal sarkán eldöntötték, hogy mennyi az annyi.

Sokszori eredménytelen levélváltás után úgy döntöttem, hogy elegem van a Providenciából. Felmondtam mind a hat náluk lévõ biztosításomat és úgy döntöttem, fel fogok keresni egy bizonyos Somogyi ügyvéd urat, akirõl az járja, hogy igen sikeresen tud tárgyalni a biztosítókkal. Megkérem, segítsen nekem tökönrúgni az oroszlánt is, meg a szelidítõit is.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása