Tékozló Homár

Ehetetlen leveleket ad el a Tesco

Tesco/Karfiol

2006.04.27. 09:44 | szily | komment

Egyáltalán nem elméleti Réka kérdése, miszerint normális-e, ha meg kell vennie a karfiollal együtt a fingató növény hulladéknak számító leveleit. Õ ugyanis le akarta szedni a Tescóban az ehetetlen részeket, mire az eladók beszóltak neki egy jó nagyot. Olvassa el és döntsön, vajon Réka volt-e a dinnye ebben a növényekkel zsúfolt történetben!

Nem tudom eldönteni, hogy én kezeltem-e rosszul a történetet, vagy más is így látja, de leírom az esetet, hátha tanulságos lesz más ember számára is, vagy esetleg rájövök, hogy mégis én voltam "dinnye" az egyik nagy bevásárlóközpont zöldségosztályán.

Történt ugyanis, hogy párommal kitaláltuk estére egy jó kis vacsorára rakott karfiolt fogunk összeállítani. El is mentünk annak rendje-módja szerint a legközelebbi TESCO áruházba, és bár nem nagyon vagyunk megelégedve annak zöldségkészletével, nagy örömünkre szolgált hogy megtaláltuk a keresett zöldséget. Igen ám, de kb. fél kilónyi zöldet (levelet) találtunk minden karfiol rózsáján. Mivel nem találtam szemetest eloldalogtam a retkek környékére, hogy az ott elhelyezett dobozba beleszórjam a karfiolról leszedett nem kívánatos részt. Éppen mûveletem közepén tartottam, nem beszélve arról, hogy kezem közben olyan lett mintha éppen a zöldségeságyást túrtam volna (amivel probléma nem lenne) , kb. 5-10 méterrõl odaordibált az egyik "eladó" vagy hogyishívják, hogy a zöld rész a karfiolhoz tartozik, azt ne szedjem le róla. Azzal még nem lenne gond, hogy szól no de a távolság, meg a hangerõ és nem beszélve a stílusról....

Mire én kérdeztem, hogy ne haragudjon már, annyi zöldet hagytak rajta mit gondol mit csinálok én vele, megeszem? Nem beszélve arról, hogy kb. 1,5 kilósra megnövelte ez egy karfiol súlyát, ezáltal az árát is. Válaszként a következõ jött: " Az hozzá tartozik, ne szedjem le, egyébként sem szezonális még a dolog, tehát hagyjam abba amit elkezdtem". Jó mondom, de ön szerint a cseresznyéhez tartozó fát is esetleg meg kéne vásárolnom, vagy esetleg azt a bokrot is amirõl a paprikát szedik? Mire õ azt felelte, hogy ha kimegyek a piacra akkor is meg kéne vennem a zöldjét a karfiolnak.

Én úgy gondolom nem így van, mert ott maga az õstermelõ szedi le a felesleges részeket a zöldségrõl. Na mindegy, még kifejtettem, hogy ha ehhez hozzá tartozik a zöld, akkor a petrezselyem illetve zeller zöldjéért sem szeretnék külön fizetni, mivel az meg tudtommal a fehér répához illetve magához a zellergumóhoz tartozik. Na erre már ketten "támadtak" rám, hogy én teljesen nem vagyok normális, és hagyjam azonnal abba a karfiol csupálását. Persze ott is hagytam szegény megtépázott karfiolt és tovább andalogtam. Rosszul esett ez a történet. Valahogy nem tudom, hogy mûvelten odajönni hozzám, és halkan - nem fél kilóméterrõl rám ordítva - felhívni a feigyelmemet erre a dologra miért fájt volna annak az embernek. Egyrészt a karfiol zöldjéért járó "haszon" nem az õ zsebébe vándorol, másrészt nem értem ilyenkor miért nem darabáron rakják ki az ominózus zöldséget (akkor nem lenne problémám a felesleggel), vagy írják ki nagy betûkkel hogy "ne tépázd mert tilos". Szóval ennyi történt. Köszi hogy leírhattam: Réka

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sherill 2008.08.30. 00:23:05

Szia!
Mint Tescoban, Frissárú területen dolgozó illető vagyok, úgy gondoltam hozzászólok a témához.
A karfiol nem kilóra megy a Lidl-lel ellentétben, hanem darabra, ezáltal totálisan jogtalan a reklamációd :).
Így a leveleket nem kell kifizetned, viszont rengeteg időt és fáradtságot spórolsz meg ha nem szórod szét a hulladékot egyéb területeken. Nem védem a Tesco-t mert nem szokásom, de gondold magad a zöldséges helyébe. Eléggé túl van terhelve bruttó 86.500 ft-ért.
Üdv: Sherill
süti beállítások módosítása