Tékozló Homár

BSA, az örök mókamester

2007.01.17. 15:13 | jackyll | komment
Régi kedvenc, még Homár elõtti idõkbõl a szoftverrendõrség néven elhíresült képzõdmény. Az érdekvédelmi lobbi szoftvergyártó tagjai nevében börtönnel fenyegette a felhasználókat (lsd. bilincses plakát) és hatóságként igyekszik mutatni magát a mai napig, mint az Pistika levelébõl kiderül (a dokumentum hajtás után olvasható):
Nemrég kedves levelet kaptunk a BSA-tól (csatoltam). Felhívtam õket, hogy mikor is lettek civil szervezetõl hatóság. Hát még nem lettek, csak furcsán fogalmaznak. Az aláíró ügyvéd hölgyet sajnos nem sikerült elérnem... (Bár – a természetesen nyomtatott – aláírása kifejezetten megkapó, engem Fridi kék szalagjára emlékeztet.) Megkérdeztem: nem rendõrséggel jönnek - mondtam, hogy akkor ne is jöjjenek, csak ha hívjuk õket.
A többi szoftvert nyugodtan lophatjuk, csak az õ tagjaik a fontosak. Mondtam nekik, hogy ha szépen megkérnek, elküldöm nekik a kért adatokat, merthogy olyan fucsa cég vagyunk, aki megvette a használt programokat. Lehet, hogy nem voltam túl barátságos, mert az "ügyfélszolgálatos" a szokásos mentsvárba menekült: Õ is csak alkalmazott...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása