Tékozló Homár

Találjuk meg együtt a Sonyericsson szervizt!

2007.01.31. 11:22 | jackyll | 4 komment

László egy érdekes problémára hívja fel a T. olvasók figyelmét, hogyaszongya a Sony Ericssontól kizárólag telefonon lehet megtudni, hol van a szerviz, ami különösen vicces, hiszen az ember általában elromlott telefon miatt keresné õket:

Elromlott a Sonyericsson márkájú telefonom. Ez önmagában nem baj, megesik mindem gyártóval. Javíttassuk meg! Elsõ lépés, vissza a Pannonhoz, ahol közlik, már nem garanciális (mivel a Pannon csak 1 évet vállal) de vigyem el a Sonyericssonba, ahol él a 2 éves garancia. Persze ezt már nekem kell megtennem. Nagyon egyszerû lesz, gondoltam megnézem a sonyericsson.hu –t, hol van szervizközpont. Nem találtam meg 5 perc alatt. Ez már eleve rossz idõ, összesen nem lenne szabad 15 másodpercnél többet igénybe vennie a keresésnek. (arra akkor még nem is mertem gondolni, hogy nincsen közzétéve a honlapon ez a lényegtelen adat.)

Miután sem a site saját keresõjével, sem a guglival nem sikerült megtalálni, már elkezdtem durcás lenni. Nem igaz, hogy nem találom meg! Hiszen a garanciajegyen is az van feltüntetve, hogy sonyericsson.com, de semmi. Végül nagynehezen találtam egy telefonszámot, amit felhívtam, ahol készségesen közölték, hogy persze itt és itt van a szervizközpont. Najó, de egy hozzám közelebbi esetleg? Az nincs. Csak ez. Kicsit furcsán csenghetett a hangom, amikor visszakérdeztem: 1 szervizpontja van a Sonyericssonnak Magyarországon, ahol megjavítják a telefonomat? Igen. Az is valami noname kft, honlap nélkül. Najó, akkor újratelefon, meddig vannak nyitva. 9-16ig. fasza. Gondolom egy sima Sonyericsson márkaszervizben is átveszik a telefont javításra (?), de hogy ezek hol vannak, arról sincs semmilyen lista a honlapon.

Kíváncsiságból megnéztem a nokia.hu-t. a 15 másodperc simán tartható volt, 8 találatot adott ki, nyitvatartással címmel, telefonnal.

Ami igazán felidegesített, hogy ez már 3-4 éve így megy, emlékszem egyszer régebben is belefutottam egy ilyenbe, de gondoltam, ez már a XXI. század, és csak egy kicsi marketing érzék kell, meg aprócska HTML tudás (már az se), kb 15 Kbyte tárhely, hogy egy nyomorult lista felkerüljön a honlapra. Ha ezek megvannak, már csak egy kis empátia hiányzik a vevõk felé és kész is egy magára valamit adó, vevõivel kicsit törõdõ multi profilja.

Akkor a verseny: hátha nem volt igazam, és agyam eltér attól a felépítéstõl, amit a Sonyericsson marketingesei elemeztek és alapul vettek és emiatt nem találtam meg a szerviz(ek?) listáját a honlapon. Keressük együtt! Jöhetnek a linkek!/i>

update: Itt a link. Van, akinek 2,5 perc alatt megvolt. A trükk az, hogy amíg az ember nem választ készüléket, addig nem kap olyan oldalt, ahol elérhetné a szervizlistát.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robi1229 2007.06.25. 10:52:57

Ugyanúgy jártam, mint te!
A SonyEricssonnál egy kedves hölggyel sikerült beszélnem, ő megadta a szerviz telefonját: 271-0708. Mondanom se kell, hogy egész délelőtt hiába hívtam, végig foglaltat jelzett!
A megadott linken viszont, hiába írtam be a címemet, csak error-t jelzett, szóval ott vagyok, ahol voltam.Köszönöm szépen a SonyEricssonnak.

TomTom- 2009.12.03. 17:21:44

Pedig olyan egyszerű:

Westend:
Váci út 1-3
1139 Budapest
Telefon: +36-1-238-7230
Fax: +36-1-239-0675

Mammut:
Lövôház u. 2-6.
1024 Budapest
Telefon: +36-1-345-8246
Fax: +36-1-345-8346

zerge gorilla 2011.04.06. 15:18:21

A Westendben és a Mammutban lévő üzletek azóta megszűntek. Egy márkaszerviz létezik csupán a fővárosban, mégpedig a világvégén lévő IV. kerület egy eldugott kis utcácskájában. Nyitva tartás hétköznap 9-16h, tehát csakis munkaidőben. Ez gyakorlatilag annyit ér, mint ha nem is volna, hiszen nem vesz ki az ember egy szabadnapot azért, hogy odamehessen. A 4 hónapos telefonom elromlott tartozékát a T-pont nem tudja kicserélni, csak elküldeni 2 hétre, a készülékkel együtt(!) a márkaszervizbe - a SE-nál ez szabály. Őrület! Hol van ilyenkor a fogyasztóvédelem?

Eleni Lencsi Balogh 2013.01.04. 13:29:00

Sziasztok!

2 napja küszködök ezzel a szerviz megtalálási problémával.

Többen írtok IV kerületi világ végéről, nyitva tartásról.

Lenne szíves valaki megadni a pontos címet, esetleg telefonos elérhetőségüket?

Előre is köszönöm Lencse
süti beállítások módosítása