Tékozló Homár

Analfabéták a budaörsi Tescoban

2007.02.08. 09:53 | jackyll | Szólj hozzá!

Vájttelefonú Olvasónk, cillancs nem ért egyet az Index legutóbbi cikkének címével. Szerinte bántja a kicsiket a Tesco, csak nem a kisboltokra, hanem jövõnk zálogára, az ártatlanul cseperedõ ifjúságra gondolt, akik ilyet kapnak az arcukba shoppingolás közben:

Kora délután a budaörsi Tesco-ban felháborodásomban telefont ragadtam, hogy "megörökítsem" a mellékelt képeken látható feliratokat! Különösen bosszantott -eltekintve attól, hogy végzettségem szerint magyartanár vagyok- a dolog azért, mert szinte mindegyik kifogásolt felirat 2-3-4 példányban, következetesen (ami jó, az jó!), jó nagy betûkkel szerepel. Hadd terjesztõdjön az az ismeret! A dolog azért is bosszantott, mert a nem anyanyelv-érzékeny egyének azt is hihetik, hogy így kell helyesen írni ezeket a szavakat. Az "ifjuság" is okuljon csak!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása