Tékozló Homár

Ukránhatár-faq kezdõknek

2007.05.03. 12:48 | jackyll | komment

Természetesen a Homár sem gondolta komolyan, hogy az ukrán határõrök ilyen durván mûködnek, igazából sokkal durvábban. Elsõként a megoldás rövid, majd bõvebben kifejtett leírása követekzik:

lopós vámtisztekhez csak annyit, hogy 200 ft a tarifa, amit mindenkinek adni kell, különben betartják a törvényeket, ui. van rá törvény, hogy elkobozhatják a be nem jelentett valutát. hehe. tanács: tájékozódj utazás elõtt :-) Róbert

Zoltán ugyanezt fejti ki, csak hosszabban:

En heti rendszeresseggel jarok ki Ukrajnaba tankolni, igy valamilyen szinten mondhatni kepben vagyok az uggyel kapcsolatban. Lassuk sorra:

1, Ha valaki eloszor lep be Ukrajnaba, azokkal szoktak kitoltetni olyan vamnyilatkozatot, illetve ha uj utlevellel erkezik, uj kocsival stb. En mar toltottem ki kb. 3x ilyen papirt. Kozel 3 perc kitolteni, raadasul ha valami nem vilagos, meg lehet am kerdezni oket hogy itt akkor most mit? En is igy tettem, valaszoltak. En elsore rajottem hogy a penzt is be kell irni, nekem az alvazszam, motorszam, mittomenmilyen szammal voltak gondjaim, mert olyan amit ok kertek tudtommal nem volt a kocsimnak, es mondtak is hogy azt ok is passzoljak.

2, Itt sajnos a naiv ugyfel sajnos csunyan hibazott, mert igencsak jogosan vettek el tole a penzet, ugyanis a papiron rajta szerepel, hogy MINDEN ertektargyat(exer stb) fel kell tuntetni, illetve a nala levo penzt is, ha tobb fele valuta van azokat kulon-kulon sorba, ellenkezo esetben torvenysertes miatt elkobozza azt a hatosag!

3, Ha azt hiszik, hogy ez az 50.000 Ft olyan sok nekik, akkor csak egy kis fejszamolast javaslok nekik, hogy Beregsuranynal jarok ki en is(plane amiota bezart Barabas), es atlagosan 300 Ft-ra huzzak le az embereket a vamosok(vizumtol kezdve ilyen-olyan okokbol), ha szamolja a napi parezer kocsit, javaslom szamoljon utana mennyit tesznek zsebre, a csempeszeket nem is szamolva.

4, Olyan papirt amit nem tud az ember alairni ugye elvbol nem ir ala az ember, hanem problemazik, ez helyes is volt. Ha azt mondjak irja ala, nem lesz semmi kovetkezmeny... ha ezt valaki elhiszi az egy igencsak naiv ugyfel! Meg kell nezni azt a fulket amiben ul az ember, ki van szepen irva meg az ukran magyar konzulatus telefonszama is, lehet hivni hatarorseget is, a nyirbatoriakat is hogy most mi van stb... Raadasul az egeszet egy kezfogassal, mely soran egy 500as, uramatyam egy ezres gazdat cserel meg nem tortentte lehetett volna tenni.

Osszegzesul: a kedves ugyfel volt nagyon naiv, illetve nem csak naiv, figyelmetlen is. Az szinten csusztatas, hogy ott Ukrajnaban milyen aljas modon verik at a magyarokat... Ismerosi korombol szinten nincs olyan akinek latott volna mar ukranon kivul mas benzint az autoja es senkit nem huztak igy le, es csak jot derultek a sztorin, hogy meg vannak ilyen lama emberek akik ilyent megesznek.

Es hogy a kerdesre is valaszoljak, mivel tenyleg fel kell tuntetni a papiron a penzt, es tenyleg nem irta be, akkor nem ertem mit akar. O a torvenyek szerint megprobalta becsempeszni oda azt a penzt, ok megtalaltak es elkoboztak teljesen jogosan. Az, hogy ez mennyire volt emberi addig ne firtassa senki amig nem volt szerencseje latni hogyan bannak a magyar vamosok soxor az ukranokkal... Es sajnos nem ok kezdtek ezt az egeszet... Az egesz ugy kezdodott, hogy az ukranok visszautottek.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EÖ (törölt) 2008.09.10. 15:39:41

o forint fölött ELSŐ dolog, hogy bejelentem
süti beállítások módosítása