Tékozló Homár

Már nem divat telefonba beszélni a Kínai Magyar Nagykövetségen

2007.06.21. 13:14 | jackyll | 39 komment
Biztos az időjárás zavarta meg Kínába szakadt honfitársunkat a nagykövetségen, aki képes volt többször belemondani a telefonon érdeklődő naiv állampolgár arcába, hogy keressen Guglival, ha információra vágyik:
Nem is tudom hogyan kezdjem, azt hiszem valami nagyon nem stimmel a Magyar Kulkepviselettel Pekingben. Most, hogy vegre eljott a vakacio, aki csak teheti utra kel, hogy kimozduljon otthonrol. Vannak viszont olyanok,nem is kevesen akik pl kulfoldon dolgoznak vagy tanulnak (ergo a vakaciot szeretnek otthon tolteni akarcsak En) es akik szeretnek meghivni par kulfoldi baratjukat szeretett hazajukba, Magyarorszagra. En konkretan egy kinai baratomat szerettem volna meghivni, aki egesz evben gondomat viselte kulhonban. Persze ez eleg bonyolult, mert  ki kell deriteni hogy milyen papirokra van szukseg ehhez, azt hittem naivan hogy a Magyar Nagykovetseg a segitsegemre lesz, de nem. Elosszor delelott tizkor telefonaltam a Nagykovetsegre, szerencsere beszelek valamennyire kinaiul ezert szomoruan vettem tudomasul miszerint delelott tizkor senkit sem tudtak kapcsolni a Magyar Nagykovetsegen aki magyar lett volna, azutan delutan kettokor ujboli probalkozasomra a kinai operator vegre kapcsolta a Konzulatust ami a Nagykovetsegen van.

A kovetkezo telefonbeszelgetes zajlott (a lenyeg) miutan felhivtam oket:
Jomagam:  Akkor el tudna mondani hogy milyen dokumetumokra van szukseg ahhoz, hogy a baratom megkaphassa a vizumot?
Holgy: Ebben nem tudok segiteni, nezze meg a honlapunkon vagy keresse meg a google-on, w-w-w-.-g-o-o-g-l-e-.-h-u
Jomagam: Hogyhogy nem tud segiteni?
Holgy: Kereseen a google-on, nem tudom elmondani mert ehhez legalabb 20 perc kellene, es biztos nagyon draga maganak a telefon.
Jomagam: Ne aggodjon nem szamit, nem tudna esetleg megis szoban most elmondani, ezzel sokat segitene nekem?
Holgy: Nezze meg a google-on En ebben nem tudok segiteni, a google-en irja be es meg fogja talalni.
Jomagam: Hhm, ertem, akkor megtudna adni az onok honlapjanak a cimet.
Holgy: Hat vegul is igen, de hat ehhez meg kell nyitni a levelezesemet(felhaborodva)!  w-w-w-.-k-u-l-u-g-y-m-i-n-i-s-z-t-e-r-i-u-m-.-h-u.
Jomgam: Hhm, ugy ertem az onok pekingi honlapjanak a cimet.

Ezek utan kerestem a neten oket, persze a holgy altal adott honlap cim nemletezo volt, majd megtalaltam a Shanghai-i konzulatus telefonszamat ahol korrektul kb 4 perc alatt elmondtak mindent, En naivan azt hittem hogy munkat kapni a kulugynel baromi nehez dolog, rengeteg jo adottsag kell hozza, meg elhivatottsag de ezek utan feltemeszem a homaros kerdesemet: Hogy a rakba lehet hogy egy ilyen semmirekello, lusta hivatalnok dolgozzek ott?

Elnezest hogy ekezet nelkul irok de hat a kinai windows beallitasaival meg gondjaim vannak

Tisztelettel:
egy oszinte homar tars
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.06.21. 13:18:09

Vigyázat, ez a post egy bújtatott Google reklám:-)

homár molla2 2007.06.21. 13:18:55

"azt hittem hogy munkat kapni a kulugynel baromi nehez dolog, rengeteg jo adottsag kell hozza, meg elhivatottsag" - egyszerű bérnégerek azok is, mint mindenki más. csak jobban hangzik a munkahelyük neve.

bugris 2007.06.21. 13:25:50

Hát kerestem a g-u-g-l-i-n, elsőre ezt találtam, ugyan a másik vízumról szól, de érdekes.

"Bármely személy, aki szellemi fogyatékos, leprában, AIDS-ben, nemi betegségben, fertőző tuberkolózisban, vagy egyéb fertőző betegségben szenved, annak tilos belépnie Kínába."
www.fmprc.gov.cn/ce/cehu/hu/lsyw/VIZUM/t192613.htm

bugris 2007.06.21. 13:27:58

Szóval, azt nem értem - többek között -, hogy a szellemi fogyatékosság is fertőz?

The Junglefighter 2007.06.21. 13:29:30

Első e vagy sokadik.. mindegy
kínai windóz rulz.... :D

mind1ki 2007.06.21. 13:31:35

:DDDDDDD
Istenem! Ezek után kíváncsi lennék rá, hogy a hölgy mi alapján kapott munkát a Konzulátuson??

Kitiltott Nick 2007.06.21. 13:31:55

Ja, külhoni magyar követségek... Ne is mondd...
1990-ben jártam Thaiföldön, éppen egy helyi ünnep ideje alatt áprilisban. ( valamilyen Hold ünnep, vagy hasonló ) Mindenesetre ez azzal jár, hogy a helyi - egymásnak is vadidegen - emberek az ünnepre hívatkozva különböző edényekből és zacskókból vizet zúdítanak egymásra az utcán és bárhol, ahol erre lehetőség van. Mivel ez olyan "helyi jópofaságnak " tűnt, hát elviseltük. Igaz nekünk nem volt akkora élmény, de próbáltunk jó képet vágni hozzá. Ráadsául a turistákra külön utaztak, hiszen azok minden gyanú nélkül sétálgattak az utcán és jót lehetett röhögni rajtuk, amikor meglepödtek a hátulról nyakukba zúdított hideg víztől. Na, egy szó mint száz, mi is kaptunk jócskán, ráadásul az egyik helyi jófej lila színű ruhafestékkel felturbózott vízzel locsolta a turistákat, ami csak annyiból volt rossz, hogy az összes fehér ruhadarab ami rajtunk volt, foltokban és csíkokban lila lett... De arra, hogy baj még ennél is nagyobb, akkor jöttünk rá, amikor a nyakamba akasztott vászon zacskóból elővettük a 2 hetes nyaralásra szánt 400 dollárunkat ( akkor még annyiból is lehetett nyaralni:-))) és láttuk, hogy szép lila mind a 4 db százdolláros...
Gondoltuk, nem baj, a pénzről meg lehet állapítani, hogy nem hamis, csak éppen lila, majd beváltjuk egy bankban. Hát nem. Na mondom, akkor irány a magyar követség Bangkokban, elmondjuk nekik hogy mi a pálya és majd ők beváltják. Megtaláltuk a követséget, ahol várnunk kellett, mert a nagykövet ÚSZOTT a követség úszómedencéjében és emiatt nem tudott bennünket fogadni. Igaz csak húsz percet kellett ácsorognunk a napon a követség vaskapuja előtt, amikor a fejét törölgetve megjelent és közölte, hogy nem tud segíteni, ők erre nincsenek felkészülve, becserélni normális dollárra nem tudja és ki sem tud segíteni minket pénzzel. ( amit itthon fizettünk volna vissza a Külügynek )
Néztem egy ideig bután, aztán sarkon fordultunk. Utolsó mentsvárunk volt az USA követsége, ahol be is váltották a pénzünket. Pedig az amerikai konzul nem is az én adómból sütteti a hasát Thaiföldön, mint a magyar ugyebár...
Jelentős segítség lenne a magyar költségvetés számára a külképviseletek megszűntetése és mi kutazó állampolgárok észre sem vennénk a különbséget, abban biztos vagyok...

boribonmackó 2007.06.21. 13:41:25

Jól feküdt, jól térdelt.......

_pierre_ 2007.06.21. 13:43:30

ez teljesen tipikus történet, akár itthon is játszódhatott volna...
attól én is a falra mászom, amikor az ügyfélszolgálatot hívom - aminek ugye az lenne a dolga, hogy MINDEN, az adott tevékenységgel kapcsolatos információt tudnia KELL -, hogy egy antiművelt, neoprimitív, éppen menstruáló/klimaxoló/éppen-tegnap-nemdugtam hangulatú munkatárs (tisztelet a kivételnek) gyakorlatilag 15 mp alatt elhajtana a pics*ba zéró információ átadása nélkül, mondván, hogy ezt ő sajnos nem tudja, és nem is tud senkit kapcsolni, aki segíthetne...

szóval van még mit tanulnunk Európán innen és túl...

abroad 2007.06.21. 14:29:00

szinten kovetseg sztori: olaszorszag. tb kartyat szerettem volna igenyelni, mondvan, itt van bejelentett munkahelyem, a munkaltatom fizet utanam.. a helyi kozpontban azt mondtak, akkor kapok olasz tb kartyat, ah bemutatom a magyarorszagon kiallitott EU- s tb-kartyat. ezt persze akkor kapom meg, ha magyarorszagon van bejelentett munkahelyem vagy valamilyen formaban jogosult vagyok, de hat en nem vagyok jogosult magyarorszagon, itt viszont igen... hivom a kovetseget, ahol par napos nyomozas utan annyit tudtak mondani, hogy en magyarorszagon valoban nem kaphatom meg az eu-s tb-kartyat, es ok meg nem talalkoztak ilyen esettel.... buszkeseg, hogy en vagyok az elso magyar olaszorszagban, aki dolgozik:-)))))))

borsika 2007.06.21. 14:32:55

ha igaz amit bugris talált, hogy jutott be az ügyintéző?

borsika 2007.06.21. 14:36:59

ha igaza van bugrisna, nem értem, hogy az ügyntéző mégis hogy jutt be kínába

Dr Net Elek (törölt) 2007.06.21. 15:14:26

Külképviselet = kis Magyarország

szó szerint:(

Seduxen (már NEM dr.) 2007.06.21. 15:25:49

Bocs fapuma, nem akarok beleugatni, de orbitáli hibákat ejtettél: a harmadik sor helyesen : ™Ü¡žÜ—Џ ™Ü¡ÎžÜ—Џ šŸ©Ü¨Õܝ”
ü»ãÅÕj'³šŸª©ü»ãþý šŸ·–Üœ¸¬¯Üü»
ã1 '’÷

Seduxen (már NEM dr.) 2007.06.21. 15:26:57

Uppsz, ez a szar nem konvertálta át rendesen.... Ekkora böszmeséget :-))

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2007.06.21. 15:39:33

a hölgy hogy léphetett be kínába, ha szefósok nem mehetnek be??

Toymao 2007.06.21. 15:44:43

Asszem lassan megérné nekünk is indiaiakat tanítani magyarul, azok vannak olyan szorgalmasak, hogy 2 év alatt úgy beszélnek majd, mint Grétsy László, aztán nálunk is ki lehet végre szervezni az ügyfélszolgálatokat Bangalore-ba. Rögtön kapnánk is információt.

Neménvótam 2007.06.21. 15:45:42

A józsefvárosi piacon van egy pár kínai. Azokat kell megkérdezni, ők hogy jöttek ide.

demizson bobby 2007.06.21. 15:46:49

Úgy van az,hogy nem csak a magyar külképviseletek ilyen lerázósak. Én pölö 2003 óta várom,hogy megérkezzen a dán vízumom :),vagy legalább egy értesítés róla.Persze azóta már haza is jöttem,de még kinttartózkodásom idején úgy leoltott emailben a nagykövet hogy majdnem stroke-t kaptam.Ugye kitaláljátok,hogy egy magyar nő volt a nagykövet?
A jó.k.a.t neki.

bugris 2007.06.21. 16:42:20

Ha már sikerült felvetnem a kérdést, hogyan jut be egy szellemi fogyatékos Kínába, még egy kis adalék:
bugris.blog.hu/2007/06/21/nagyon_specialis_olimpia
Vajon hogyan fognak eljutni a versenyzők az idei Speciális Olimpiára?

anarch 2007.06.21. 17:17:08

Tudtommal Pekingbe az Olimpia idejére nem kell vízum, ha csapattag vagy :P.

Magyar vízumot szerezni magánszemélyént külön művészet: kell hozzá APEH, céges jövedelemigazolás, Földhivatal, húsvéti nyúl, és idő, sok idő... Turizmusnál is érdemes legalább másfél hónappal számolni (egy hónap a meghívólevél, két hét a vízum), hosszabb vízumnál ez három hónap, ott ugyanis 60nap a vízum... Mink naon szeressük a külföldieket...

12Rómeó 2007.06.21. 20:27:44

T. egy oszinte homár társ!
Próbáld meg a g-o-o-g-l-e-pont com-on a kínai windows ékezetesítési beállítását megkeresni. ps.: nekem sikeruelt

ropile 2007.06.22. 07:38:48

3 -4 eve utaztam Szaud Arabiaba.
en fogtam ki g-o-o-g-l-i-z-t-a-m a nagykovetseg elerhetoseget, felhivtam.
Az ipse felhivta a figyelmemet az idoeltolodasra :) Majd kerdezett 2 - 3 dolgot. Valaszoltam

Es az egesz vegen elkezdetta datokat mondani, hogy mi mikent hogyan merre meddig, adott egy telefonszamot, amit ejjel nappal hivhatok.

Osszesegeben tobb mint segitokesz volt.
Ami leginkabb azert volt nagyon jo, mert a haboru alatt jarta arrafele, csak angolul beszeltem es arrafele nem szivlelik az angolul beszelo feher embereket :) Raadasul valami varosukban akkor robbantottak, szoval egy szo, mint szaz. a Szaudi kovetseg par eve kiraly volt!

pestiNő 2007.06.22. 08:47:42

hu, kiváncsi lennék az ügyintéző nő nevére...

lepratelep 2007.06.22. 10:32:30

Mesterem par indiai kung-fust probalt meghivni 2 hetre, nem tudom, feladta-e azota, de fel ev alatt nem lehetett egyszeruen elintezni. Mikorra valamit elinteztek, egy masik dolog hatarideje lejart, es igy tovabb. Remalom. A nagykovetsegek remalom. Ma nem dolgoznak, mert indiai unnep van, holnap nem dolgoznak, mert marc. 15. van, hetvegen nem dolgoznak, majd hetfon keresse oket. Hetfon, hat majd du. bent lesz az illeto. Vagy nem. Nem folytatom.

kese katmur 2007.06.22. 11:28:57

Nos, a kulugyben dolgozo ex-kollegak kvalitasarol mar konyvet is keszultem irni, de egesz komolyan.
Tobb evi munkavallalas utan `Europa Fovarosabol` es egyben a Kulugybol is azert tavoztam onkent, mert nem vette be a gyomrom azt a kicsinyes penzhajhaszast es koltsegvetesi lehuzast ami ott ment. Persze Brusszel a legnagyobb kepviselet de nem az egyetlen, a hihetetlenul kedvezo tamogatasok ellenere iszonyu pazarlas folyik mindenhol es minden szinten, kez-kezet mos alapon kamu palyazati kiirasok szuletnek, iskolazatlan, kepzetlen csaladtagok kerulnek be kulfoldi(!) csoki bon-bonnal es boritekkal a diplomas korrekt moralu emberek helyett. Ez a konyoklos pozicioharc ciklusrol-ciklusra hatalmas feszultseget szul a munkatarsakban, akik amugy is identitaszavarral kuzdenek a nem testhezallo poziciok okozta onertekelesi problemak okan. Az ugyfelekkel kapcsolatos szolgaltatasok sokadrangu zaklatasnak minosulnek az altalanos felfogas szerint. Nehai fonokom a tavalyi megszoritasok kezdeten egy tajekoztato utan kulugyminiszter asszonyhoz fordult es figyelmeztette, hogy lavinaszeruen tavozni fognak a tapasztalt, versenykepes tudassal rendelkezo kollegak. Haja mint az olajfust asszonysag pedig cinikusan szettarta a karjait es valasz helyett elmosolyodott.
Nos, ez csak ugy kifroccsent belolem, igazabol mar reg feldolgoztam az ugyet...

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2007.06.22. 13:36:15

ha vki netán kétségbe vonná az előző bejegyzésemet: jártam Kínában, sőt, kétszeres belépéses vízummal tettem ezt, mert elmentem Hong Kongba is, ami külön közigazgatási területnek számít.

kutyavonat 2007.06.22. 18:46:07

TREX: nagyon ottvagy, értjük

ltk 2007.06.22. 21:09:05

nemtudom nézte valaki a nagykövetség oldalát beljebb? Hát tipikusan magyar. Ugye felajánlja az elején a nyelveket. Ne vágjunk fel, hogy tudunk idegen nyelvet, válasszuk a magyart. Ekkor sincs semmi gond még újabb választási lehetőségek: gazdaság, konzuli részleg, kultúra, sajtó, oktatás, külügyminisztérium. Mehetünk tovább és ekkor már tudni kéne kínaiul, mert azok az oldalak csak azon érhetőek el. Érted vazz kínaiul!! Na persze külügyminisztérium az nem, de akkor már válasszuk a www.google.hu ahogy az operátor mondta…

kacsa! 2007.06.22. 22:15:18

Szánalmas ez az ország a droidjaival együtt. Valamit fel kéne gyújtani.

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2007.06.23. 02:40:41

fenét, ellenkezőleg, benéztem

hohohohó 2007.06.26. 10:46:07

Egy éven belül kétszer kellett kommunikálnom a pekingi magyar követséggel, mindkétszer a weboldalukra irányítottak, semmi egyéb infot nem tudtam kihúzni belőlük, mindenre az volt a válasz, hogy fenn van az oldalon. Az oldal kb félnap mire bejön, az infot angolul és kinaiul találtam meg, a magyar verzióban nem szerepelt. Ja és a követségi munkatárs nálam is nagyon aggódott a telefonköltségeim miatt.

Fapuma (törölt) 2007.06.26. 13:08:34

ne írjatok se kínaiul ide, se mongolul mert ki lesztek zárva, banyek!

CSAK MAGYARUL, mert más nyelven nem tud a moderátor, úgy jártok mint én, oszt xar lesz nektek is!

diszkrimiNÁCIÓ (ez nem 1 nemzet neve)

jackyll 2007.06.28. 00:15:08

exactly. a forum official nyelve a magyar, capisce?

owiedo 2007.07.21. 12:06:53

én Berlinben éltem egy darabig és mi állítólag abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy ebben a városban volt az egyik magyar kultúrális intézet a kettőből.
hááát basszus! amikor először bementem akkor a néne németül rámripakodott, hogy beszéljek csak Goethe nyelvén. egy kicsit felkaptam az vizet, hiszen mégis csak magyar kultúrintézet vagy mi... sajnos a többi dolgozó és szolgáltatás is ilyen!
tavaly volt a magyar kultúrális évad a németeknél. kértem prospektus a német haveroknak. az egyik jól tájékozott magyar diplomata nem is tudta, hogy most miről beszélek. emberek! közel egy milliárdot költöttek erre a fostalicskára és még a diplomaták sem tudják mi a szitu.
ja! lehet magyarul tanulni. asszem ez az össz szolgáltatás amit nyújtani tudnak. szerintetek ki szeretne havi 50 000 Ft-ért magyar leckéket venni?:-))
az egészben az a legjobb, hogy új épületet kapnak, amit persze ppp-ben húznak fel...

a követséggel viszont soha semmi problémám nem volt. ismerem a diplomatákat és elmondhatom, hogy rendesek, segítőkészek meg minden... szal itt egy cáfolat. igaz pár megállóval arréb a kultúrintézet az igazolása mindannak amit írtatok.
süti beállítások módosítása