Tékozló Homár

A szotyi ősi japán étel

2007.07.24. 14:43 | szily | komment

Bogi 140-ért lőtte a hatvani Henkelben azt, amiről a hátulsó szöveg azt állította, hogy

200 éves múltra visszatekintõ Japán receptúrák alapján készült ízesített rizskrékerek, magvak, amelyek alapkövei lehetnek az egészséges táplálkozás megvalósulásának a nassolás élvezete mellett. Bízunk az ízlésében!
A túloldali meg azt, hogy
napraforgómag: 41%, csokoládé:33%, cukor, színezék: E171, E102, E110, E129, zselatin, máz: E903
A valóság pedig az, hogy emendemszesített szotyiról van szó, amint azt a termék neve is mutatja. Bogi says:

 

Sajnos szar, túl édes, a szotyi csak mint elnyomott hordozóanyag jelenik meg benne, uborkaszezon idejére szeretettel.

Úgy rémlik, hogy mi nem találtuk ennyire gejlnek, de jó édes volt, az biztos.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blind · http://blog.coramonde.hu 2007.07.24. 14:45:19

Szotyola, mint ősi japán kaja? Nagyon jó. Megyek rögtön, veszek egy raklappal. :)

Csak a szádban olvad, nem a kezedben...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.24. 14:56:40

Tévedésben van mindenki. Az emendems az ősi japán étel.

bizonytalan  2007.07.24. 14:57:22

A szotyi Ősi Román Étel!

Yasashi Tanuki 2007.07.24. 14:58:57

Nem kamu - tényleg van ilyen a távol keleten. Igaz én nem Japánban hanem Koreában találkoztam a csokis szotyival.
'Normál' szotyit viszont nem láttam...

Vrungel kapitány 2007.07.24. 15:26:04

gyönyörűen van kibontva :)

Gumidomino 2007.07.24. 15:31:01

Már a szotyi is rizskrékerekből készül.
Akkor tényleg igaz lehet, hogy a mekis krumpli rizsből van.

xombat.com 2007.07.24. 15:49:27

regebben ettem mezes es fokhagymas piritott napraforgomagot
lehet olyat meg kapni valahol?

Mária 2007.07.24. 16:26:35

Ez olyan mint a Dunakavics. Csak annak földimogyoró van a közepében.

A honlapjuk egyébként király!

Rák Attantam 2007.07.24. 16:52:35

A szegedi teszkóban találni ilyesmit néha. Nem olyan rossz. Persze egy tál aranygaluska azért leveri, mint Zsírcit az InKal.

Rák Attantam 2007.07.24. 17:27:22

Szájszervvel.
Vagy hogy gondolod?

Civil Kurázsi 2007.07.24. 17:49:09

Mondjuk pálcikára.
Vizualizáltam...Diétás!

Rák Attantam 2007.07.24. 17:56:26

Jaaa, hogy a japánok mivel eszik?
Fogalmam sincs. Szerintem ők sem tudják, hogy ez az ősi nemzeti eledelük. :D

BiG_ 2007.07.24. 18:21:19

A japánok szippantják a szamurájkard lapjáról.
Rizsnek álcázott napraforgó cukormázzal... dilisek ezek a japánok!

Üdv!

Rák Attantam 2007.07.24. 18:37:07

BiG: :DDDD hüjjjjjjeee! :DDD

Ja, és az a neve, hogy "szotyain" :P

Zaklató_Panda 2007.07.24. 19:01:11

Mi ez az ősi japánozás? Ez olyan ősi román szokás!
Amúgy Gasztonyi volt ma már?

Taktikai Reset 2007.07.24. 19:47:22

A legjobb - nálunk is kapható - japán nasi a wasabis zöldborsó.

A mézben pácolt tücsök se lehet piskóta, de szerencsére még nem láttam errefelé :)

A japánok ősi román nép.

Harvolf 2007.07.24. 19:57:53

Aki ilyenre fanyalodik, nem korszerű felfogású. A legjobb a pirított, sózott mapraforgómag, héjastól. Ősi magyar étel.

Rák Attantam 2007.07.24. 20:12:20

Mézben pácolt tücsköt néha a teszkós helyben sütött péksütemények tetején látni.

doktor Varsányiné 2007.07.24. 21:20:21

ennyi hülyeséget még nem olvastam a homáron. mintha a kommentelők piranhák lennének, akiknek bedobnak néha vmi fságot, hogy azzal játsszanak. színes szotyi! anyám!

OCG 2007.07.24. 22:19:39

Nekem pedig ízlett :P :)

dehiszezénvagyok 2007.07.24. 23:08:10

"alapkövei lehetnek az egészséges táplálkozás megvalósulásának" --> az fix, pláne, hogy biztosan a természetes színezékektől lett ilyan gyönyörűszép színük :) Engem különben is citrommagra emlékeztetnek inkább, mint szotyira. Mint tudjuk, a citrom magyar narancs, ezzel meg is van a magyar kapcsolat. :)

., (törölt) 2007.07.25. 00:58:57

Bocsi de itt tévedés forog fenn....t.
A szotyi, ősi román kaja!
Nézzétek csak meg a Moszkva téren, mit köpködnek a melóra váró rom , izé magyarok, Na jó. Romániai magyarok, reggelente.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.07.25. 01:04:58

aki csokis szotyival megy futballabdarugo merkozesre az nem lehet sikeres ember

bokizoli 2007.07.25. 09:44:35

Pff, Anyám!
Vajon hántolt állapotban forgatták csokimázpanirba? vagy először leszopogatjuk a mázt és lőn a szotyi? A 2. verzió szimp.! nem fogy gyorsan és a tudatlanok nem kérnek belőle, kvázi az egész zacskó szar rád vár. Így 40 fokban a legjobb móka lehet ilyen nyalánksággal bíbelődni...

TheFan (törölt) · http://www.4muzik.com 2007.07.25. 10:03:04

Idezem:

egészséges táplálkozás megvalósulásának a nassolás élvezete mellett

Hehe... a 33% csoki es a cukormaz egeszsegesen hizlal (es persze a fogaknak is szuper), az olajos magvak meg nem keves embernek okoznak pattanasokat meg hasonlovakat...

TheFan (törölt) · http://www.4muzik.com 2007.07.25. 10:10:34

Erdekes volna ha egyik-masik honfitarsam (ugyanis Erdelybol irok) szetkopkodne az utcan a cukormazat :)

freaky (törölt) 2007.07.25. 10:37:38

TheFan: XD, igen, szétköpködik a cukormázat, a benne lévő szotyit meg megeszik héjastól. :D (lol)

moli 2007.07.25. 10:51:12

TILTAKOZOM! ez nemhogy nem szar, de egyenesen finom!

bugger · http://buggersbugging.blogspot.com/ 2007.07.25. 15:02:05

Szerintem is finom, az egyetlen baja az, hogy nagyon gyorsan elfogy egy ilyen pici adag!

medway 2007.07.25. 20:41:24

a mára már olvashatatlanná sárgult ősi japán recept, valószinű 200 évvel ezelőtt is az alábbi anyagokat írta elő szinezékként: 'E171, E102, E110, E129'
melyhez mázként hajdanán is 'E903'-at alkalmaztak!

jó étvágyat mindenkinek, ehhez az ősi távolkeleti csemegéhez! ;-)
süti beállítások módosítása