Tékozló Homár

Hogyan szopattak be több ezer John Williams-rajongót

2007.08.08. 08:00 | szily | 93 komment
Mit tehet a kultúrafogyasztó, ha grandiózus díszleteket, élő szobrokat, óriásdrapériát és nagyszabású showműsort ígérnek neki, plusz a leghíresebb filmzeneszerző műveinek nagyzenekari előadását, ehelyett kap kasszacsilingelést meg kütőskalács-szagot, díszlet meg nuku? És ezért hét és tízezer HUF között fizet. Alant hömpölyög Mono kövér cikk hosszúságú beszámolója, olvassák füldugóval!


T. Homár!

Nagy rajongói vagyunk John Williams-nek, így nem csoda, hogy amikor hírét vettük Párommal, hogy 2007.08.04-én egy Filmzenei Gálakoncertet szerveznek a Budai Vár Oroszlános udvarában a szerző 75. születésnapja tiszteletére, egyértelmű volt számunkra, hogy ott a helyünk!

Ez az elhatározásunk csak erősödött, amikor megnéztük a szervező, a Fivinvest Kft. weboldalát, amelyet a rendezvény számára nyitottak (www.filmzeneifesztival.hu): a látványtervek gyönyörű, elegáns környezetet, igazi "szimfonikus zenekari koncertterem jelleget" sejttettek (az idézet a honlapról származik). Szó volt (illetve van, merthogy most is látható a honlapon) ott plakátkiállításról, a filmek főbb karakterei megjelenítő élő szobrokról, óriási, vörös drapériákról, 16 m-es cápáról (pl. www.ma.hu), a zeneműveket felkonferáló John Williams interjú-részletekről, illetve a koncert végén a zeneszerzőt köszöntő pezsgőzésről. Ezt olvasva nem tűnt drágának számunkra a 7 és 10 ezer forintos jegyár, egy ilyen show-műsor megér ennyit - gondoltuk.

Fél 8 után 10 perccel - tehát a telefonon kapott tájékoztatás szerinti kapunyitás után 10 perccel - értünk a helyszínre, ahol meglepő látvány fogadott bennünket: egy kb. 800-1000 főt számláló tömeg várakozott az Oroszlános udvar kapujában, beengedésre várva. A látványtervekből, és a beharangozott meglepetésekből - egyetlen, a kapualjba vezető vörös szőnyegen kívül - semmi sem volt látható: se plakátok, se drapériák, se 16 m-es cápa. Az élő szobrokat is csupán a Star Wars fan klub két tagja testesítette meg, akik Birodalmi gárdista egyenruhában kijöttek a tömegbe, és engedelmesen hagyták magukat fotózni az egyre türelmetlenebb emberek által. (Igaz, a tömeg feje fölött átnézve látni lehetett egy Darth Vader-sisakot is a kapu környékén, illetve a koncert kezdete előtt az udvarban is lézengett egy Leia-klón, lézerstukkerrel a kezében, de tényleg ez volt a maximum...). A helyben állás egészen 20:20-ig folytatódott, miközben a kapun keresztül műanyag kerti székekkel mászkáló alakokat lehetett látni az udvarban, és a tömeg folyamatosan nőtt. 20:10-től már szórványos "Idő van!" bekiabálások, és füttyögések voltak hallhatók szerte a tömegből. 20:20-kor a tömeg eleje megunhatta a várakozást, mert önkényesen elindult befelé. Azért gondolom, hogy önkényesen, mert a kapubejáratot lezáró madzagot, és az azon fityegő "NEM BEJÁRAT" feliratú papírlapot egyszerűen felemelték, és ez alatt bújt be az egész tömeg, amely ekkorra szerintem úgy kétezresre növekedhetett.

Az udvarba lépve újabb meglepetés várt ránk: a színpad és környéke sem úgy nézett ki, mint a látványterveken, és ami a legnagyobb döbbenetet váltotta ki bennünk: az udvar színpaddal ellentétes oldalán lacikonyhák, kürtőskalácssütő és büfék sorakoztak! A betóduló tömeg egyből felvette a magyar módit: egyik része azonnali közelharcot kezdett folytatni a helyekért (a két jegyárhoz tartozó két szektorban érkezési sorrendben lehetett elfoglalni a helyeket), másik része pedig megrohanta a büféket. Ebben a pillanatban már éreztük, hogy nem egészen oda kerültünk, ahová szerettünk volna...

A koncert maga 20 perc késéssel kezdődött, és a csalódás tovább folytatódott: a beharangozott John Williams felkonferálások nem voltak mások, mint az érintett filmek extráiból kivágott részletek, amelyek zavaróan hosszúak voltak, a hangosítás elégtelensége (vagy a túl nagy büfé-háttérzaj?) miatt a hátsó sorokban nem lehetett őket érteni, a feliratok pedig a túl alacsonyan elhelyezett kivetítők miatt voltak olvashatatlanok. Mindeközben a műsort a lejáró mikró csengése, a visszajáró apró csörgése, kürtőskalács-, és gyros-illat festette alá. A tömeg pedig hű volt önmagához, élt a szervezők felkínálta lehetőséggel, és a műsor alatt is lelkesen látogatta a büfét, négyesével hordva vissza a műanyag korsós sört, a gyrost és kürtőskalácsot, zavarva ezzel a többi, a zenére kíváncsi embert. Az első órában az introval együtt - ha jól számoltam - összesen hét zenemű hangzott el, és bár minden tiszteletem a szerintem számukra igen kicsi színpadon összezsúfolt Budafoki Dohnányi Szimfónikus zenekaré és kórusé, úgy éreztem, lett még volna mit gyakorolniuk... Egy óra elteltével a műsorvezető bejelentette, hogy szünetet tartanak, a tömeg ismét megrohanta a büféket, és ez volt az a pillanat, amikor úgy döntöttünk: köszönjük szépen, de ebből ennyi elég volt! Fogtuk magunkat, és hazamentünk.

Az azóta eltelt három napban rengeteg kérdés merült fel bennünk. Mi lett volna, ha John Williams (aki egyébként levelet küldött a szervezőknek, és sajnálkozott, hogy munkája Kaliforniába szólította) eljön, és látja milyen színvonalon ünneplik Magyarországon az Oscar-díjas művészeket? Hogyan érvényesíthetem elégedetlenségemet egy kulturális szolgáltatás esetén? (Ha egy fogyasztási cikket javíttatok, vagy lakást építtetek, és nem az ígért és elvárható szinten teljesít a szolgáltató, anyagi jóvátételt kérhetek.) Mert ebben az esetben a szervezők messze nem azt teljesítették, amit előzetesen ígértek! És csak összehasonlításként: ezért a hét-, illetve tízezer forintért egy belvárosi színházban igényes, elegáns és méltó környezetben színvonalas musical-ek tekinthetők meg! Röviden: óriási csalódás volt számunkra ez a rendezvény!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dudi 2007.08.08. 08:08:55

Pedig én is el akartam menni, de ezexerint jól jártam, hogy nem...

VIC20 2007.08.08. 08:11:59

"szimfonikus zenekari koncertterem jelleget" sejtet

Csak az a baj, hogy jelleget, meg az , hogy sejetet... Hihi!

jesszumpepi: Az lehet, hogy nem, de hogy hülye, az biztos

moderátor 2007.08.08. 08:14:44

Ha nem lett volna büfé, akkor meg az a baj, hogy éheztetnek. Különben is, hét rugóért mit vártál? Birodalmi lépegetők kánkánját?

ducas 2007.08.08. 08:24:15

Ungarise gagyi...Kb. minden így megy, jól lehúzni a népet és valami szart az arcába vágni...

Sütemény1975 2007.08.08. 08:25:16

Szerintem első ilyen jellegű rendezvénynek kiváló volt, a hibák messze nem voltak ennyire zavaróak. Jövőre még jobb lesz :)

Attila64 · www.sagaontour.ca 2007.08.08. 08:34:20

Sütemény1975!

Ha ott voltál, meséld el részletesen az élményeidet!
Gondolod, vagy TUDOD, hogy lesz jövőre is?

Dr Net Elek (törölt) 2007.08.08. 08:34:46

Ez szervezett akció volt. Az ellenség tudta, mi lesz, ezért szervezték az udvarba a murit. Ott se ajtó, (ergó nem lehet letépni) se ablak, (nehéz bezörgetni koncertjegyre kötött féltéglával) se fal (nem lehet fikát kenegetni rajta széjjel).

Szóval nem egyszerü az eset. Klotyópapir vót a budin? Mer ha nem, akkor csak az állatkerti kuncsaftok dorbézolhattak ott elötte, azér nyitottak késöbb.

tapeta 2007.08.08. 09:02:57

A legfelháborítóbb az volt, hogy a Birodalmi gárdisták Batz papucsban voltak. Ez egyszerűen tűrhetelen!

Sütemény1975 2007.08.08. 09:06:44

Attila64:

Részt vettem a próbákon és a főpróbán is, kicsit belenéztem milyen melő összehozni egy ilyen eseményt. Mivel én megrögzött filmzene rejongó vagyok, engem abszolute nem érdekelt, hogy ki rohanja meg a büfét, meg hogy előttem az ürge sőrt iszek és szndvicset eszik közben. Engem teljesen lekötött a zene és showelemek. Mint írtam persze voltak hibák, de ezek orvosolva lesznek sztem a második alkalomra, ami elég valószínű hogy jövőre lesz.

jesszumpepi (törölt) 2007.08.08. 09:19:07

VIC20


Kívánom Neked,hogy ismerd meg az iróniát,öniróniát.Segítek:burkolt gúny,öngúny.

bizonytalan  2007.08.08. 09:26:11

Nem értem, miért nem Bartókot hívták vissza, ő nem magyarabb?

stichus 2007.08.08. 09:35:14

ki az említett úr?

bizonytalan  2007.08.08. 09:37:38

láttam egy még egy 90-es Quelle katalógusban (minden második CD lejátszó LCD kijelzőjén ott figyelt a neve a mókusnak...)

moni77777 2007.08.08. 09:41:31

mivel az év elején leköltöztem vidékre, (és a rendezvény marketingje egyenlő volt a nullával) nem is tudtam, hogy lesz ilyen. Pedig én is nagy rajongó vagyok, rengeteg Williams CD-m van, külföldön is voltam Filmzene koncerteken (Például Operaházban...) 3 nappal a koncert előtt láttam egy posztert a Westendben és nagyon elszomorodtam, mert azon a hétvégén nem voltam otthon. De ha tudtam volna, akkor más időpontra szervezem a külföldi utamat. MÉG JÓ, HOGY IGY ALAKULT. A szívem szakadt volna meg ha elmegyek és nagy kaki az egész... Keves "Süti" én elhiszem, hogy nehéz megszervezni és összehozni, de könyörgöm, én sem kezdek olyasmihez, amihez nem értek! Vagy meg csinálom rendesen, vagy hagyom a francba az egészet! Vagy ha nincs más, aki megműtsön, akkor bevállalod, hogy én agyműtétet hajtsak végre rajtad? Nem értek hozzá! Tehát meg sem próbálom. Meg lehet csinálni rendesen is! Millió példa van rá! Akkor ők miért nem voltak képesek? Ja! és az operaházban sem sörözgetnek a mögötted ülő székeken, vagy állnak fel közben, hogy ellátogassanak a büfébe. Szánalmas, hogy milyen mély szinten van még mindíg Magyarország a nyugathoz képest! Igazán nem nagy munka pár Óriásposztert felállítani! Szerintem a Magyarokból teljesen hiányzik a lelkesedés! Az első Harry Potter filmre is kötöttem pl. két sálat, egy Griffindort és egy Slytherin-t. Azóta is abban járok moziba a HP filmekre. Mindíg körbenézek, de én vagyok az egyetlen, senki máson nem látok hasonlókat...

bizonytalan  2007.08.08. 09:46:29

én mindig mindenkit próbálok lebeszélni a HP-ről.

BiG_ 2007.08.08. 09:48:50

Nem értem, annyi rendezvényszervező hemzseg ebben az országban, nem lehetet volna több erőfeszítést tenni?
Megoldás: tépjük le a Bécsi kaput!

Üdv!

vape 2007.08.08. 09:53:51

Próbáltál már esetleg írni egy e-mailt a Fivinvest Kft-nek? Mivel ők voltak a szervezők, csak náluk reklamálhatsz.
Szerintem - magyar szokás szerint - vagy nem reagálnak, vagy jól megmagyarázzák, hogy végülis Te vagy a hülye.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2007.08.08. 09:54:11

Ezek alapjan jo, hogy nem mentem el. Pedig nekem is tetszett a dolog.
Kar, hogy Madzsarorszagon mindenbol csak szar lesz. :(

fono 2007.08.08. 09:54:37

én is ott voltam, és azzal egyetértek, hogy a szervezés hagyott maga után némi kívánnivalót, de azért korántsem éreztem ennyire tragikusnak a dolgot.

egyrészt aki a hirdetett kapunyitás után 10 perccel érkezik egy "érkezésisorrendes" rendezvényre, az még sosem volt ilyenen, de most már valószínű megtanulta, hogy kicsit korábban kell érkezni ahhoz, h ne a legutolsó sorban kelljen ülnie (a büféknél).

az említett élőszobros hiányosságok sem fedik teljes mértékben a valóságot (bár nekem mindig röhögnöm kell amikor ilyen imitátorok jelennek meg, főleg ha nem is igazán hasonlítanak az eredeti szereplőkhöz), de azért fellelhető volt Superman, dementorok + harrypotterszerűség, egy kör erejéig indiana jones lovon(!), és boba fett is előbukkant.

ami viszont teljes mértékben hülyeség, hogy a Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekarnak "még gyakorolnia kellett volna". a szervezési gyerekbetegségek okozta kellemetlenségeket szerintem pont ők mentették meg, kiválóan visszaadva azt a zenei színvonalat, amit a filmek alatt és a soundtrack-eknél megszoktunk. azért mondom ezt, mert sokkal rosszabbra számítottam, hiszen ilyen széles körben ismert, zeneszámokat kifejezetten rajongóknak előadni nagyon nehéz (több gyatra próbálkozást hallottam már mint jót), de nekik sikerült.

az említett gyerekbetegségek pedig valóban megvoltak: késés, alacsonyra helyezett kivetítők, a feladatra teljes mértékben alkalmatlan "közönségterelgető" (aki mintha két mikfononba szólás között bicskával falatozta volna a szalonnát meg a zsírosdeszkát), és valóban, nem voltak nemtommekkora drapériák (bár a bejáratnál igenis volt egy Williams-t ábrázoló).

amiért jövőre is elmegyek (merthogy elvileg lesz), az az, hogy bízom benne, hogy a szervezők tanulnak a hibáikból, hiszen nem sikerülhet minden elsőre, és úgy éreztem, hogy ettől függetlenül tényleg igyekeztek színvonalas és látványos műsort csinálni. valamint fontos hangsúlyoznom: a zene (amit és _ahogy_ előadtak) azért valamennyire ellensúlyozta a szervezési hiányosságokból adódó kényelmetlenségeket.

moni77777 2007.08.08. 10:07:21

De miért van az, hogy folyamatosan magyarországon szar a szervezés? Nemrég voltam modellversenyen, katasztrofális volt, egy óra késéssel indult, a bemondó valami kis tv-s nulla volt, (felsőfokú intézményt szerintem belülről még nem látott). Múlt hétvégén egy koncert szintén 1 órás késéssel indult... külföldön még nem tapasztaltam ilyet...

thor78 2007.08.08. 10:18:19

Sajnos voltam a koncerten, íme az eredmény:

- rögtönzött limbó-hintó, mert a szervezők az Oroszlános kapunál elfelejtették levenni a "Belépni Tilos" táblát tartó madzagot, ergo össznép hajlongás.
- tömegnyomor, késés, taposás jó magyar módra
- Kosztümben és öltönyben műanyag székekért rohangáló közönség
- Vurstli, kürtőskalács, gyros, kisfröccs és sör
- pocsék akusztika, látványosan szar showelemek.
- végtelen és tök fölösleges interjúk
- Mr. Pannon GSM reklámarc-színész dögunalmas szpícse
- műanyag poharak csörgése, és a felejthetetlen intermezzok a koncert közepén: hagymát kér bele? Csípősz szósz mehet? Béla nekem is hozzál!

Ergo semmi rendkívüli, csak a szokásos lehúzós szar magyar módra.

Ja, és Happy Birthday JOHN!!!

Helló Leó! 2007.08.08. 10:22:03

Nohát, én is ott vótam...

Ezen a helyfoglalósdi játékon lepadlóztam! A már említett "kapunyitás" után mindenki rohant be helyet keresve. És persze a sok gyökér az olcsóbb jeggyel a drága részre ült le. Még szerencse, hogy jött egy szervező és mindenkinek megnézte a jegyét, akik nem jó helyen ültek, azokat elzavarta a helyükre. Na, ezért (is) késett a kezdés.

A honlapon látható tervezett látványelemekből SEMMI nem valósult meg. Egész pontosan egy J. Williams plakát és még egy, melyen felsorolták a műveit. Oszt' slussz. Ennyi.

WC-re negyed óráig kellett várni, akkora volt a sor. Nincs az Oroszlánus udvarban még egy WC???

Visszatérve a drágább-olcsóbb jegyekre. A honlapon úgy szerepelt, hogy akik középen hátul ülnek, azok már az olcsóbb jeggyel mehetnek oda. Persze ez sem így volt: középen hátul ültünk a drágább jegyünkkel, a szervező pedig közölte, hogy ez így jó.

Látszik, hogy ez az első ilyen rendezvény volt.... még gyerekcipőben jár a dolog.

Helló Leó! 2007.08.08. 10:55:22

Jah, igen a hangosítás.... az is borzalmas volt. A mikrofon alapzaját egy az egyben hallottuk!

És amit még senki nem írt: a Star Wars zenék GYORSABBAK voltak, mint ahogy azt a lemezen hallod! (Oké, nem sokkal, de azért hallhatóan.)

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2007.08.08. 11:00:00

HP sál? na ez már fanatizmus a javából, mellesleg ki ülne még egy moziban sálban? no mindegy a lényeg, hogy az 1 órás késések már biztosan számíthatóak egyes koncerteken (nem mindegyiken) gondoljunk csak a Gun's N Roses-ra na az késés volt. ja és nem mindenhol szar a szervezés, de ahol nincs elég pénz ott nehéz bármit is létrehozni, mellesleg elsőre nem lehet minden tökéletes, idő kell, hogy beinduljon a dolog. Tény, az nagy szemétség, ha ígérgetnek dolgokat és nem valósítják meg de ez olyan ismerős valahonnan. Talán a politikai pártoknál láttam ilyet?

Sütemény1975 2007.08.08. 11:06:11

Szmorúan hallom, hpgy azok akik ott SEM voltak, annak a pár embernek hisznek akik ennyire lehúzzák a rendezvényt és nem a tárgyillagosabbaknak. kb 1500-1800 ember hallgatta végig a komcertet és jól szórakozott. Idejön pár fikázó (akiknek persze van némi igaza, de erősen átesnek a ló másik oldalára) és jó magyar szokás szerint az a szentírás amit ők mondanak. Miért van az, hogy a magyar ember hamarabb elhiszi, hogy nagyon szar volt valami?
Szánalmas

Attila64 · www.sagaontour.ca 2007.08.08. 11:08:00

EnZsolt,

Szerintem totál indokolt egy sál egy multimoziban, különösen nyáron, amikor a nyakadba ömlik a jéghideg levegő légkondiból...

Helló Leó! 2007.08.08. 11:22:31

Süti fiú!

Szóval szerinted 1500-1800 ember jól szórakozott. Ezt miből gondolod? Abból, hogy most nincs itt 1500-1800 negatív hozzászólás? Az 1500-1800 ember közül hányan olvassák a Homárt? És ha olvassák is... hányan veszik a fáradságot, hogy írjanak?
Szerintem ez úgy működik, hogy az ilyen rendezvényekről az emberek többé-kevésbé szomorúan hazabattyogank azzal, hogy nah, ez is egy amatőr dolog volt, kár, hogy ennyi pénzt adtam ki érte. A szervezők meg azt hiszik, hogy mivel nem érkezett hozzájuk negatív kritka, akkor mindenki jól szórakozott. Hát nem!

Én sem veszem a fáradságot, hogy elkezdjem megkeresni a rendezőséget, de ha már van egy ilyen fórum, akkor innen üzenem, hogy ez meg az bizony gagyira sikerült. Ezt csinálták a többiek is. Mi ebben a szánalmas??
Hogyhogy nem az a szánalmas, hogy nem azt kaptuk a pénzünkért, amit ígértek???

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.08.08. 11:25:14

Monika: sztem meg tök poén így menni HP filmre :D És ha megnézel egy brit vagy amerikás bemutatót, ott is így mennek a rajongók megnézni. Riszpekt. Erre mondta a kedvenc írónőm, hogy ha beülök egy Steven Segal filmre, tuti mindig lesz két-három bőrszerkós, lófarkas pasi a nézőtéren. (nem szó szerinti idézet).

dXtr 2007.08.08. 11:31:31

Sütemény:

nem hinnénk el... ha nem lenne tényleg minden szar amihez Magyarországon magyar nyúl (és pénz is van benne)!

Dolphine 2007.08.08. 11:38:48

Sziasztok!

Olvasva a kommenteket, úgy érzem, hogy mindkét tábornak van egy kis igazsága!
Én is ott voltam, és ráadásul már több mint 15 éve zenélek is, így nagyon könnyen ki lehetett hallani a zenekar hibáit! Az első fele volt igazán vérszegény, a második sokkal jobban sikerült! Amiért viszont dícséret jár, azaz, hogy ilyen hidegben és szélben sem volt hamis a zenekar.
Amit eddig senki nem írt, hogy az még csak elmegy, hogy extrákat vetítenek egy filmből, de hogy ne is azt játszák, ami a klippben megy! Érthetetlen. A másik, hogy miért nem volt az összes zene alatt, valami filmbejátszás, mintha valami ilyesmit is ígértek volna?! Nem mindenkinél volt ugyanis műsorfüzet! John Williams rajongóként, nem volt nehéz rájönni, hogy melyik mi, pláne, hogy némelyik számot, mi magunk is játszottunk már! :)
A kihangosítás viszont borzalmas volt! Miért hangszórón keresztül kellett a zenekart hallgatni? Ez olyan, mintha otthon egy CDt hallgatnék.
Nagyon sok volt a hiba, és valóban sokat rontott a dolgon! Reméljük legközelebb, másik zeneszerző koncertestje jobb lesz!

Meklén és Tamara 2007.08.08. 11:57:25

korábban én is hasonlóan jártam. A Guns'n Roses-ra és a Liza Minellire vettem jegyet. Mindkettővel nagyon elégedetlen voltam.

Llew 2007.08.08. 11:58:02

Sütemény1975:
Valószínüleg azért hiszenek az emberek a lehúzó kritikáknak, mert
1. többnyire rossz tapasztalata van a népnek az ilyen-olyan koncert/egyéb szervezésekkel
2. 31 kommentből egyedül a tiéd pozitív. Nem hiszem, hogy csak te voltál a koncerten levő és homárt is olvasó tömegből az egyedüli akinek tetszet, de a jelek szerint azok voltak többségben akiknek nem.

Egyébként én is tervezetm, hogy felmegyek, talán jobb, hogy ne úgy alakult. Ha ilyen "gyerekbeteg"-es akkor talán majd pár év múlva, ha "felnő". Ha.

xi00 2007.08.08. 12:13:31

nos, kizárásos alapon sütinek valami köze van a rendezvényhez

vagy valakihez, a szervezők közül, mittudomén

én már régóta leszoktam a nagy csinnadrattával beharangozott világszenzációk látogatásáról

eszembe nem jutna ilyesmire menni, mert pont a sütiféle emberektől tartok, akik adott esetben jó szándékkal elkezdenek valamit szervezni, aztán az út során valahogy kimarad a cement a betonból vagy mittudomén

voltam williams koncerten a vörömarty téren, az öreg maga vezényelt, az fasza volt, és nem került semmibe :)

S.Z.I. 2007.08.08. 12:13:50

Szar volt és kész.

Valahogy egy sziNfónikus koncertet, ház nem vurstlihangulattal képzelek el.

Sütemény1975 2007.08.08. 12:14:11

Látom teljesen felesleges hadakozni. Kívánom nektek, hogy egyszer vegyetek részt egy olyan rendezvényen ahol minden tökéletes, mindenkinek minden jó. Majd számoljatok be róla! :)

Leó!
Kár vitatkozni, az emberek java részének tetszett a koncert és jól szórakoztak rajta. A többségük nem a 16 méteres cápa, a bordó drapéria és szobrok, hanem a zene miatt ment oda. Én isnkább azt sajnálom, hogy a negatív vélemények erősen túlzóak, kevés a tárgyilagos írás.

Dxtr:
ezért tart itt az ország. mert ilyen az emberek viszonyulása dolgokhoz. Egyáltalán nem szar itthon minden, vannak nagyon jó és ötletes dolgok és próbálkozások, de magyar ember alapból negatív és fikázó.

eMM2 2007.08.08. 12:24:37

Hát úgy tűnik a várba sem érdemes menni fizetős rendezvényre.Az én példám(ezen szerencsére nem voltam) a nyáron lezajlott borfesztívál.Belépős, drágaság lehúzás,röviden.Bezzeg az ingyenes "emberes sakk" beöltözött játékosok voltak a figurák amolyan WarChess élőben meg tökjó volt.És nem azért mert nem volt fizetős.

nyanyabanya 2007.08.08. 12:38:21

Hali,
én azt nem értem, hogy miért kellett gyerekcipőben járnia ennek a rendezvénynek. Már bocsánat, de vannak jó szakembereink, a jegyár elég magas volt (legalábbis annyira, hogy jót kaphass érte, szar lehet ingyen is, legalább örülnek a nézők)talán a költségek is megtérültek és nem ez volt az első, tehát már tapasztalatok is lehetnének.
A másik meg, hogy minek ígérnek fűt-fát, ha nem tudják teljesíteni - ja igen, elfelejtettem, azért, hogy az emberek megvegyék a drága belépőt.
A másik meg, az a szánalmas, hogy a zenekarnak kell megmentenie a koncertet...
Ennyi. Ha valakinek nem teccik, tépje le az ajtómat.

5perc 2007.08.08. 12:41:56

Még jó, hogy nem mentem el! Pedig volt eszemben...

Sütemény1975 2007.08.08. 12:43:25

nyanyabanya!

rég olvastam ekkor ostobaságot. a zenekar teljesítménye maga a koncert! mi az, hogy neki kell megmentenie? nem volt ott semmi megmentenivaló. a zenekar kiválóan játszott. sajnos a hangosítás nem volt tökéletes, de ettől még bőven élvezhető volt a játékuk.

Helló Leó! 2007.08.08. 12:43:29

Hát ez a legnagyobb.....

Már nem először forudl elő, hogy veszek valamit amiről később kiderül, hogy nem tetszik, és mikor panaszt teszek, még engem oktatnak ki! Most kaptam a pénzemért egy nem túl jó szolgáltatást, szólok, és Süti megmagyarázza, hogy én vagyok a hülye.
Hatalmas!

eMM2 2007.08.08. 12:56:47

Helló Leó!
Biztos az a baj hogy nem érted a művészetet.:)

Egyébként meg van ami jól sikerál kis hazánkban, jellemzően ilyen a szombathelyi Savaria fesztivál(noha kis hibák azért előfordultak a szervezésben).Vagy a májusi Aqvincumi Floralia(ott még apróbb hibák sem voltak)Az idei visegrádi palotajátékok már neccesebbek voltak de még belefért.Szóval vannak fokozatok.

Sütemény1975 2007.08.08. 12:57:05

Leó!

Gondold ahogy akarod... Egy szóval sem mondtan senki, hogy hülye vagy. Csak kötekedő és messze nem tárgyilagos.

Sütemény1975 2007.08.08. 13:27:47

xi00!
semmi közöm nem volt az esemény megszervezéséhez. csak láttam, hogy kik és hogyan szervezik.

Llew 2007.08.08. 13:41:13

Süti:
"Mivel én megrögzött filmzene rejongó vagyok, engem abszolute nem érdekelt, hogy ki rohanja meg a büfét, meg hogy előttem az ürge sőrt iszek és szndvicset eszik közben."
Hiába kurva nagy pl. opera rajongó valaki, attól még zavarhatja, ha mellette pl. patogatott kukoricázik valaki.
Az meg azért elég durva, hogy úgy kell bejutnod valahova jeggyel, hogy letéped az ajtót. Valami után oké, de előre?
"Részt vettem a próbákon és a főpróbán is, kicsit belenéztem milyen melő összehozni egy ilyen eseményt." "Engem teljesen lekötött a zene és showelemek. Mint írtam persze voltak hibák, de ezek orvosolva lesznek sztem a második alkalomra, ami elég valószínű hogy jövőre lesz. "
Valószínűleg mást se zavart volna annyira a hangosítás, meg a vursli hangzavar, ha már x-edszer hallja a koncertet.
Ha ott voltál a próbákon és valami közöd is volt a dologhoz (ha nem akkor mit csináltál, belógtál?), akkor érthető, hogy zavar, ha sokan fikázzák (jogosan vagy jogtalanul) az eseményt, de azért ne akarjál mindenkit meggyőzni, hogy milyen szuper-mega-giga koncert volt pötty kis hibákkal.
Az meg a kutyát nem vigasztalja, hogy jövőre majd jobb lesz, ha ő idén kifizetett sok ezrest valamiért amiben csalódott.
"az emberek java részének tetszett a koncert és jól szórakoztak"
Közvélemény kutattál? Mennyi az igen-nem arány?

eMM2:
a szombathelyi Savaria fesztivál tényleg jó.

nyanyabanya 2007.08.08. 13:49:28

Te Süti,

nem kell ennyire felkapni a vizet. Ha voltak hibák, azt el kell ismerni (amit már az elején meg is tettél zárójelben) és nem kell védeni foggal-körömmel.
Egyébként meg ki a fene megy el jövőre (valszeg több pénzért), ha már idén nem tetszett? Lehet a következő kurva jó, ha senki sem látja...
Nem kell a másik torkának ugrani!

Sütemény1975 2007.08.08. 14:12:28

Részemről lezártnak tekintem a dolgot. Annak örülök, hogy sokaknak tetszett.

Mebubuga 2007.08.08. 14:27:18

Ott voltam és fos volt az egész.

eMM2 2007.08.08. 14:51:26

Süti!
Itt rajtad kívül senkinek se texett.Azért ezen el lehetne gondolkodni.

Sütemény1975 2007.08.08. 15:05:10

eMM2!
persze el lehetne, de nem érdemes, mert ide fikázni járnak az emberek. erről szól ez az oldal.

renugard 2007.08.08. 15:21:26

Milyen igénytelen paraszt, aki sörözik meg mittudoménmiafrancot majszol közben? Akit meg ez nem zavar az igénytelen tuskó. Az ilyen dolgok nemhogy koncertre, de még moziba sem valók. Jóhogy nem szalonnáztak...
Néha szoktam rendezvényeket is szervezni, de azt hiszem az arcomat letépnék, ha nem azt adnám a pénzükért az embereknek, amit igérek (másrészt a pofámról lesülne a bőr).

lavache 2007.08.08. 15:27:13

Én is ott voltam. A koncert után két nappal írtam egy levelet a szervezőknek. Nagyon nyugodt hangvétellel, de kritikusan. Mert bizony nem gyerekbetegségekről van itt szó, hanem hanyagságról. Az nem gyerekbetegség, hogy valaki nem gondol arra, hogy 2000 embernek valahogy be kell jutnia a kapun. És amikor kitőr a botrány, mert valóban vegyes a társaság és van aki türelmetlen, akkor jöjjön oda egy, több szervező és oldja meg! Ez is benne van a jegy árában. Én utálok tolakodni, ezért kb utolsónak mentem be, de az a groteszk "nem bejárat" madzag még mindig kifeszítve lógott. Fél óra alatt egyetlen szervezőnek sem jutott eszébe, hogy levegye. Ez nem gyerekbetegség!!! És amikor bejutottam nem volt helyem. Sehol. Pedig (tudom ciki) nekem drága jegyem volt. Az kinek lett volna a feladata, hogy a szektorok rendesen el legyenek választva? És nem feltételezek semmilyen kicsinyességet az olcsóbb jeggyel rendelkezőktől akik a drága helyre ültek. 2000 ugyanolyan műanyag gagyi kerti székről minden kordon és jelzés nélkül ki a halál tudja, hogy melyik az ő helye?

Az, hogy nem lehetett látni az amúgy tök fölösleges bejátszásokat, hogy néha mellényúlt a zenekar (egyébként az egyetlen profi dolog volt aznap este a zenekar. Ezútun is köszönet nekik), vagy nem úgy sikerült a díszlet ahogy szerették volna az a gyermekbetegség. Elnézem nekik, mert a lelkesedésüket tisztelem. De amiről az előbb írtam az felháborító, nevetséges és rendesen tönkre tette nemcsak a szombat esti kedvemet, meg az előadást, de a szervezőkbe vetett minden hitemet is.

Sütinek külön. Ha szervező vagy, akkor ne ezt a fórumot használd. Ha nem vagy szervező, akkor meg csöndesen és szerényen kommentelj és bízz abban, hogy van olyan Neked hisz.

Ergil 2007.08.08. 15:28:32

Én ott voltam

+ gratulálok a kezdeményezéshez, máskor is
szívesen hallgatnék filmzenéket
+ Szerintem a látványelemek is aranyosak és hangulatosak voltak, persze lehet Superman műmellkasán és hasonlóakon fanyalogni
+ Összeségében elveztem a Dohnányi előadását

- A beengedés tényleg kritikán aluli volt, ha már érkezési sorrendről van szó, akkor időben kezdjék beengedni az embereket és szakaszoljanak, hogy ne nyomják össze egymást az emberek, ezt pár terelőkötéllel és biztonsági emberrel meg lehetett volna valósítani.
- Oroszlános udvar nagyon szép, de ha 3-4000 emberes rendezvényhelyszínként hírdeti magát akkor arányos mosdókapacitást is biztosítania kell, én visszafordultam a sor láttán.
- Hangzáshoz nem tudok hozzászólni, de tényleg szél volt,
- a bejátszások feliratait az első sor tudta csak olvasni (ehhez képest hosszúak voltak) - ráadásul érdekelt is volna
- sör/virsli a fogyasztókat minősíti, kevésbé zavart hogy előttem 5-en isznak, de mindannyian bagóztak is...

Sütemény1975 2007.08.08. 15:36:02

lavache:
a szerény és tárgyilagos kommentelést említsd meg azoknak is akik felfújják a hibákat. miért csak nekem kéne "csendben" kommentelni? vagy védeni már nem lehet semmit?

"2000 ugyanolyan műanyag gagyi kerti székről minden kordon és jelzés nélkül ki a halál tudja, hogy melyik az ő helye?"

esetleg tájékozódhattál volna a weblapjukon vagy a programfüzetből kiderült, hogy a bordó volt a "star wars" szektor a drágább jegyekkel, a fehér pedig a "harry potter" szektor az olcsóbb jegyekkel.

mindent összevetve azért egy dolgora jó volt, hogy felkerült ide ez a poszt. mostantól sokkal nagyobb óvatossággal olvasok homárt mint eddig, mert a negatív felhang sokkal nagyobb mint a valóság.

renugard 2007.08.08. 15:47:11

Süti! Tízezerért nincs "apróbb" és "kicsi" meg "jelentéktelen" hiba.
Csak csőd van és szerény bocsánatkérés a hozzá nem értésért és a hanyagságért.

Sütemény1975 2007.08.08. 15:51:54

renugard:
tájékoztass majd légyszíves ha találsz egy olyan rendezvényt ahol 2000 ember állítja egyhangúlag, hogy minden tökéletes volt és senkinek sincs semmi panasza.

lavache 2007.08.08. 16:16:19

Kedves Süti:

Én tudtam, hogy melyik a helyem, de ültek rajta (azaz az összes lehetséges helyemen) és senkiről nem feltételezem, hogy direkt ki akart szúrni velem, hiszen a szervezés nem tette egyértelművé a dolgot. Mármint a helyszínen.

Igazad van, jó ha az ember egy kommentben uralkodik magán. De azt is meg tudom érteni, ha ez esetben van akinek nem megy. Van aki a pénzét sajnálja, van aki azért dühös, mert jól akarta magát érezni és kitoltak vele.

Engem az zavar, hogy a szervezők is nyilván úgy gondolják, ahogyan Te. Márpedig Te lehetsz elnéző velük, nekik viszont tilos konzekvenciák levonása nélkül tovább lépni.

Egy-két kivétellel nem láttam még ebben az országban olyan szervezett tömegmegmozdulást, ahol a vendég az első pillanattól kezdve az utolsóig csak az élménynek adhatta volna át magát. És ez 99%-ban mindig a szervezők hibája. Ez a dolguk könyörgöm. Ha a 2000 emberből csak egy is úgy érzi, hogy nem tudja átadni magát az élménynek, akkor a szervező feladata, hogy a helyszínen megoldja a problémát. Ha 100 ember elégedetlen a helyszínen, akkor már illik azonnal a rendezvény után legalább egy e-maillel elnézést kérni a kellemetlenségekért. Mind a 2000 embertől! Ha viszont a rendezvény után ennyi ember rossz szájízzel távozik, a szervezőknek el kell gondolkodni, hogy szakmát váltsanak!!!

Sütemény1975 2007.08.08. 16:20:38

lavache:
most kezdjünk el matekozni? szerinted hány ember távozott rossz szájízzel? az a kb 15-20 aki ide beírta a problémáját? vagy több? ezt nem tudjuk. amit viszont tudunk, hogy a koncertet több perces vastaps kísérte ami szerintem nem a rossz szájíz jele...

lavache 2007.08.08. 16:45:11

Süti!

Iagazad van, fölösleges számokat tippelgetni. Lehet, hogy kevés és én remélem, hogy sok. Nem azért, mert rosszat akarok a szervezőknek, hanem mert azt akarom, hogy aki legközelebb ilyen magasra teszi a mércét az legalább törekedjen arra, hogy átugorja. Minél több embert lehet hülyének nézni annál kevesebben fogják megpróbálni.
Ha válaszolnak a szervezők, azonnal közlöm...

Helló Leó! 2007.08.08. 16:57:11

Süti!

Nem hiszek a szememnek, olyanokat írsz már!

Vastaps: nos, ez kizárt, hogy a rendezőknek szólt volna....

Hányan távoztak rossz szájízzel: Te miből gondolod, hogy az elégedettek voltak többen?

Helyfoglalás: mint már említettem, ahol én ültem, az a honlap szerint a Harry Potter szekció volt. A rendező azt mondta, jó helyen ülök a drágább jegyemmel.

De most komolyan: azért mert nem ezren írtak ide, hanem "csak" 15-en, akkor már minden okénak tekinthető? Példa a barátnőm: közölte, hogy ez nem ért 10.000 Ft-ot. De ezt csak nekem mondta el és kész. Ő soha nem fog eljönni a Homárba írogatni, persze máshová sem. Gondold el, hány ilyen ember van még? Ha 15-en annyira kiakadtunk, hogy írkálni is hajlandóak vagyunk, akkor hány ember lehet, aki ugyanezt gondolja Homáros kommentbeírkálás nélkül!?

Na, próbálok még objektívebb lenni. Értem én a nagy lelkesedést, értékelem is, hogy készítettek egy koncertet. Csak hát... ha közben tapasztaltam sok apró és néhány nagy bakit, akkor engedtessék már meg, hogy azt szóvá tegyem. Anélkül, hogy valaki megmagyarázza nekem, hogy itt szinte minden tökéletes volt, nem kell panaszkodni.

Sütemény1975 2007.08.08. 17:08:05

Leo!

"Vastaps: nos, ez kizárt, hogy a rendezőknek szólt volna...."

senki nem mondta, hogy a rendezőknek szólt, csak itt azt állítottátok, hogy sok az elégedetlen ember. Ott nekem nem így tünt, valszeg akkor én tévedek.
Leírom mégegyszer mert látom nem voltam elég világos: egy szóval sem mondtam, hogy minden tökéletes volt, de a beküldött írás erősen túloz és sarkít. Én is tapasztaltam a szervezés hibát, én sem láttam a projektor alját, engem is nagyon idegesített az alapzörej a hangfalból, stb. A szünetben úgy mentem oda a barátomhoz, hogy most már tudják, mire kell jövőre sokkal jobban odafigyelni.
Tehát tisztában vagyok a hibákkal én is.

eMM2 2007.08.08. 21:41:40

Vastaps.Rákosi elvtárs is fellépett?:)

eMM2 2007.08.08. 23:06:34

Sütike!
Abban Neked teljesen igazad van hogy a homár az a fikázásról szól.Az a divat hogy jól lefikázzák az olvasók az aktuális post íróját mert az milyen jó.Azonban itt pont nem ez a helyzet hanem az hogy rajtad kívül az összes kommentelő azt állítja hogy pocsék volt aszervezése a rendezvénynek.Hát azért ez jelent valamit.

Sanyi 2007.08.08. 23:35:55

Rég szóltam hozzá...

Nem is értem ezt a beszélgetést. Ha valaki valamit meghirdet, elvállal és nem a meghirdetettnek megfelelően teljesít az hibás teljesítés. Én egyszerűen egy életre eltiltanám őket a rendezvényszervezéstől. Tanulják meg az iskolában ne élesben és főleg ne (n x ezer) ember kárára.

Annyit tudok hozzáfűzni, hogy rendszeresen látogatok kisebb-nagyobb koncerteket és rendezvényeket, igaz nem Magyarországon. Az itt leírtakat egy rémálomban is rosszabb rész közé sorolnám, azok után pedig a saját kis feketelistámra kb. 3x tenném fel a rendezvényszervező céget és annak minden vezető beosztású alkalmazottját és tulajdonosát. Soha többé velük semmit.

Étel-és italmérés a koncert mellett, tragikus. Dohányzás? El volt különítve a dohányzásra kijelölt rész? Nem? Üljenek csak a füstben? Na ne már. Ez ráadásul a nem dohányzók védelmére hozott szanályozás megsértése is, ami a hibás teljesítéssel együtt már nagyon nagyon rossz. Érdemes lenne csoportos keresetben jogi útra terelni.

Süti drága, de védd már annyira, úgysem hisz neked senki. Érintett vagy az ügyben így véleményed pontos értéke nulla.

Tibuci 2007.08.08. 23:39:21

Ott volam. Tetszett. Hagyott némi kívánnivalót maga után a szervezés, az tény. Én is hiányoltam a plakátokat meg a szereplőket. A két rohamosztagos viszont mindent bevállalt, le a kalppal a türelmük előtt !!!
Azért mentem oda, hogy zenét hallgassak. Messze nem a legjobb helyen ültem és én is hoztam széket magamnak és a nejemnek. 26 éve fúvószenekarban játszom, van némi rálátásom a zenére, amit hallottam. John Williams nagy kedvencem, persze, hogy kívülről ismerem a kedvenc filmeim zenéit. Ha volt már valaki szabadtéri zenekari koncerten, akkor tudja, hogy fontos az akusztika. A fúvószenekarnak mindegy, mert szétfújja, de egy szimfónikus nem képes rá, pláne egy iloyen stílusú zenénél. Ennélfogva jöhetett a hangosítás ötlete. Nekem bevallom EZ NEM TETSZETT. Az egész egy használt kazetta minőségén szólt, holott az agyamat el kellett volna dobnom a tiszta hangzás gyönyörétől. Pocsék választás volt a hangfal ! Csak az utolsó hangokban sejlett fel a zenekar ereje és csilingelése ! Az E.T. szenzációsan jó volt, szinte borzongtam, ahogy 4 éves kislányunk kedvenc filmjének zenéjét ugyanolyan részletfinomsággal hallottam vissza ! A zenekar igenis nagyot alakított !!! Aki nem ért hozzá, az töródjön bele. Nem egyszerű ezt iilyen minőségben összehozni ! Otthon még a párjával sincs meg mindig az összhangja az embernek, itt meg vagy 60 embernek kell egymás rezdülését éreznie. A szervezés tényleg nem, de a zenekar szuper volt ! Alapjában véve élveztem. És ittam sört, meg ettem gyrost is. Finom volt. És fényképezkedtem a szereplőkkel. Örülök, hogy összehozták ! Köszönöm !

Sanyi 2007.08.09. 00:02:10

Új reged van Süti?

Mike36 2007.08.09. 00:11:35

milyen szerencse hogy nem mentem el
7-10k-ért nem műanyag széken akarok ülni, a gyrosos bódé mellett, már megbocsásson a világ
és közelharcot sem akarok vívni a székért

z 2007.08.09. 00:16:59

süti! tizenezerért és mindenki meg volt elégedve aszondod? hmmm...

mondjuk ott a rolling stones, akivel én beszéltem meg ott volt, általában azt mondta, hogy baromi jó volt, de legalábbis azt, hogy megérte a pénzét

biztos véletlen ez is

VaReG4 · http://morbidia.blog.hu 2007.08.09. 02:44:04

Tibuci : ez azert kicsit tul lett lihegve, nem?

Sütemény1975 2007.08.09. 06:41:24

Sanyi!

Abszolute nem vagyok érintett az ügyben, de te aki ott sem voltál!!!, egyáltalán mit keresel itt? milyen jogon írsz valamiről amit nem is láttál? Biztos a többségnek igaza van, mi? Te is a jó magyar fajtából való vagy!

Asszem abba kell hagyjam a kommentezést, mert kezdem elveszíteni a türelmemet.....

boribonmackó 2007.08.09. 08:38:34

Süti!

Nekem erről az jut eszembe, hogy:

Boldogok a lelki szegények, hisz ővék a menyország......
Úgy is fogalmazhatnék, hgy minden relatív.
Neked jó volt...
Másnak nem....

Sanyi 2007.08.09. 09:53:21

Süti, azért ismerd már be, hogy kilóg a lóláb.

1) Ott voltál a szervezésnél, ismered a szervezőket. Ezek szerint nem idegen vagy hanem valamilyen kapcsolatban állsz velük. Ez nyilvánvalóan nem ellenséges, mert akkor nem engedtek volna számodra betekintést a kulisszatitkaikba. A teljesen semleges kapcsolat nem életszerű - gyakorlatilag ismeretlen ember jelenléte lett volna szükséges a megvalósulásához. Ez alapján érintett vagy és ebből kifolyólag elfogult.
2) Azért szégyenletes, hogy a magyar jelzőt negatív pejoratív értelemben használod. Miért, de francia-zulu szülőktől születtél és úgy keveredtél véletlenül Mo-ra ahol szendvedsz mert mégis azt gondolják, hogy magyar vagy és ezért megkülönböztetnek? Na ne már, ezzel a nagyon csúnya beszólással nagyon lejárattad magad.
3) A "mit keresel itt?" kérdésedre a válasz az, hogy ez egy regisztráció után nyitott fórum, ahol bárki megírhatja véleményét bizonyos keretek között. Ahogy te is megteszed, én is megteszem, más is megteszi. Ez a stílus engem a nagyon alulművelt kocsmai beszédre emlékeztet. Kb. mint a "mit nézel vazze" és társai. Értelmes ember így nem kommunikál. Ez a véleményem, ami azért, hogy értsd, nem de facto igaz, csak egy vélemény. Pont ahogy a tiéd is.
4) Amit leírtam az előző hozzászólásban az nem más, mint a jelenlévők leírása alapján levonható a konklúzió. A stílusod miatt pedig ha ott lettem volna, akkor én magam szervezném a beadvány elkészítését mind a szolgáltatás teljesítésének hibái, mind a nemdohányzók védelmének figyelembe nem vétele miatt.
5) Ha nem tudsz higgadtan, észérvekkel vitatkozni, akkor lehet, hogy tényleg jobb csendben maradni ahelyett. Bár ahogy írtad, számodra a magyar negatív jelző, mégis, egy magyar közmondás részedre: Beszélni ezüst, hallgatni arany.

Ireth 2007.08.09. 10:30:20

Magam részéről is a többséggel értek egyet ...
Annyira lelkesen, és izgalommal telve készültünk Párommal erre a rendezvényre, hogy a látványtervek és a beharangozók alapján el tudtam képzelni, hogy részt vehetünk egy ilyen színvonalas rendezvényen.
S a helyszínre érkezve, a várakozás és bejutás után - ami kellően visszavetett a hitünkben - egyre inkább a szervezetlenség és igénytelenség volt tapasztalható.
Ember színházba, vagy koncerten (pl. Kongresszusi Központban) sem ül be sörrel és kajával a nézőtérre, hogy előadást nézzen és/vagy hallgasson.
Sajnos ez minősíti mind a szervezőket, mind azokat, akik erre vetemedtek.

Próbáltuk magunkat átadni az élménynek, mert az est egyetlen pozitívuma valóban a zenekar volt, de a körülmények elvették a dolgok élvezhetőségét, s csalódással csordultig távoztunk az eseményről, s jól eldöntöttük, hogy hasonló eseményre csakis a Zeneakadémiára vagyunk hajlandóak elmenni. :)))

Ha ebből valóban tradícionális eseményt szeretnének csinálni, akkor - ahogy Sanyi írta - ezt a szervező irodát itt és most el kell felejteni!
Mert egy esemény nem csak a tenderkiírásról és annak megnyeréséről szól, és a támogatók elvakításáról, hanem a zeneszerető közönség elkápráztatásáról is, hamár (homár:) ezt ígérték.

Pedig a kezdeményezés dicséretes, hisz hány fantasztikus zeneszerző van még, kiknek zeneműveit szívesen hallgatná a MAGYAR nép :)) (s büszkén mondom!!!!)

eMM2 2007.08.09. 10:46:23

Tibuci!
Pocsék volt a hangfalból a hangzás de azért a rendezvény texett.
Na ezt valahogy nem értem.Nem erről szólt volna a koncert? Akkor az texett hogy finom volt a gyros?
Ehhez egy picit drágállom a belépőt.

Sütemény1975 2007.08.09. 11:22:23

Sanyi!
Úgy vagyok vele, hogyha nem vettem részt egy rendezvényen akkor nem minősítem. Csak személyes tapasztalat után ítélkezem. Hogy mit mond az egyik, a másik és a harmadik az hidegen hagy. Ezért kérdőjeleztem meg a véleményed, hiszen nem voltál ott, ergo szerintem nem lehet véleményed az eseményről. Nyugodtan írhatnák kritikát az XY filmről, úgy, hogyx nem is láttam, de a Pisti, meg a Józsi elmesélték. Érted a problémámat?
Az, hogy ki kajál és ki dohányzik egy nyitott téren az már a látogatóktól függ. Nem állhat ott minden ember mellett egy rendező, hogy ne igyál-ne egyél-ne dohányozz. Persze szólhatnak érte, de mit ér 30-40 rendező 2000 ember ellen? Büfé azért volt, ahogy egy színházban is van. Szünetben oda lehet menni (a közönség java része le is rohanta) és lehet fogyasztani. Utána visszaülni és élvezni a koncertet. Ha egy kultúrális eseményen valakiben annyi tisztelet sincs, hogy ne tartsa be ezeket az alapvető dolgokat, akkor az őt minősítí. (Itt jegyzem meg, hogy szerencsésebb lett volna zárt helyen tartani, de megvan az Oroszlános udvarnak a varázsa)
Az, hogy a magyar jelzőt néha negatív értelemben használom annak megvan a létjogosultsága. Ebben az országban lakom 32 éve és sajno sokszor elszégyellem magam honfitársaink viselkedésén és hozzáállásán.

Tibuci 2007.08.09. 16:19:21

EMM2-nek is

Fiúk! Egész nap rohangáltam, mint pók a falon. Elrendeztük a két kislányunkat. Éhes voltam, melegem, volt. De pl. engem meg az zavar, ha a képembe fújják a bagófüstöt. De nem rapliztam. Egyelőre meg van engedve Mo-on az ilyesmi. Alkoholmentes volt a sör, amit ittam és finom volt a gyros, jól esett. Egy szabadtéri koncertbe ez nálam belefér. Még akkor is, ha én lépek fel, az emberek böfögnek és nyalják a fagyit és isszák a sört az orrom előtt. Évi 20-40 fellépésünk van. NÁLAM ez belefér. Igen, pénzbe került és vacak volt az akusztika ( én moziba is a hangért megyek - bocs! ) és engem is zavart, hogy nem ezt ígérték. A zenekar viszont annyira jó volt, hogy megérdemelte volna a koncerttermet, itt nem érvényesült.
Persze, nem volt mindig stimmel a tempó, ezt én is észrevettem, de nem kritizálom őket. nem egyszerű feladat. Sok mindent ígértek, ami nem volt, így aztán csalódásnak érezhettük az egészet. A pénzért pedig mindnyájan megdolgozunk. Ennek ennyi volt az ára. Beszívtuk. Szerintem belefér. Koccanjunk egyet az autónkkal - na akkor van gond !

Tibuci 2007.08.09. 16:26:23

Minimum Rambo!

Hát persze, hogy túl lett lihegve ! Tudsz valamit, ami nem ? A reklám az reklám, a marketing meg marketing. Egyikhez sem értek, de azt tudom, hogy a lexarabb dolgot is a világ legnagyobb újdonságának titulálják.
Jó! Én is többet vártam ... De ettől még nem akarok embereket kirúgni, lemondatni, szidni egyfolytában. Biztos nagyon emberbarát vagyok :o)
Én azt is élvezem, amim van, ami jut és azért küzdök elszántan, hogy több legyen, ezerszer több. Nekem most a zene tetszett, a körítés nem. Ettől nem leszek öngyilkos, az élet megy tovább !

nyanyabanya 2007.08.10. 08:36:27

Hali,

Süti, csak annyit, hogy lehet woodstock jellegű bulit is rendezni, de akkor közölni kell a honlapon vagy akármin a néppel, hogy hozzanak takarót/kisszéket, orrcsipeszt, mobilvécét stb.
Ja. És nem tízezerért kell csinálni.
Különben minden oké.
Na, Süti, most tépd le az ajtómat!

Sütemény1975 2007.08.10. 12:17:22

Te sem fogod fel, hogy az nem szervezők hibája, ha nép zabál??
Ha nem lett volna büfé az a baj, hogy volt büfé most meg az a baj, mert a csürhe magyar ennyire képes.

moni77777 2007.08.10. 13:07:45

Nem voltam ott. Így utólag örülök, hogy nem is mentem. Akkor is, ha csak más emberek véleményére hagyatkozom. Vettem a fáradtságot és minden kommentet elolvastam. Elhiszem, hogy jó volt a zenekar, de ha a kihangosító elrontja az egészet, akkor kakit sem ér az egész. Egy hatalmas átverés az egész, ha a(megnéztem) valóban igényes honlapon lévő látványterv nem valósul meg. Aki 10.000 Ft-os jegyet vett, azt a képet látta maga előtt és utánna még csak hasonlót sem kapott. Ez a kapun "beeresztési" procedúra egy KATASZTRÓFA. Én ha szervezője lettem volna e rendezvénynek most legszívesebben eljüllyednék szégyenemben. Igen, Magyarországon még nincs szabályozva, de akkor is felháborító, hogy a cigifüstöt szaguljam. Hányszor voltam Németországban szabadtéri koncerten, ott ilyen nem fordulhat elő!!!! Pedig az éttermekben (még) ott is lehet dohányozni. Szimfónikus koncerten renben van ha közben gyrosozunk meg popcornozunk? Az 1000 Forintos moziban esetleg, de egy 10.000 Forintos koncerten???? Na ne már! Még régebben volt szó a késésekről, Axl Rose-tól nem is vár az ember mást, mint hogy allűrösködik és több órát késik, de jelenesetben ilyesmiről szó sincs! Ergo: Ha 2-3 ezer forintos lett volna a jegyár, akkor nem is szólnék egy szót sem. ne legyen óriásposzter (de ne is harangozzák be előtte!!!) Ne legyen cápa-makett, lehessen enni-inni (dohányozni azért nem) És üljön mindenki ahova akar. De hogy 10.000 Forintért viseljem el azt a sok szart és még ülőhelyem se legyen az már nagyon gáz. Nagyon szeretem Magyarországot. De az ilyesminél újból és újból eszembe jut, hogy mennyire el vagyunk mi maradva a nyugathoz képest is, és a kelethez (pl. Szingapúr) képest is. Pedig tényleg nem olyan nagy szám pár rohadt pósztert odaállítani...

moni77777 2007.08.10. 13:13:11

Ja, és annak idején az első Harry Potter film november-decemberben került a mozikba, ezért a sál... Nem tehetek róla, hogy mostanában nyáron adják :-(

nyanyabanya 2007.08.10. 13:16:26

Süti, kurvára nem arról van szó, hogy a népek esznek-e vagy sem. Hanem az egész szervezésről, a legapróbb dolgoktól kezdve a nagyokig (úgy tűnik, hogy a hangosítás totál elcseszte az egészet - ha lehet még ezt mondani). Talán legközelebb tegyék a büfét a szinpad mellé, akkor még jobb lesz:-(

moni77777 2007.08.10. 13:26:46

Hát igen,nyanyabanya arra, hogy a népnek nincs esze, arra már rég rájöttem... Sokági éltem külföldön, és mikor néha hazalátogattam és (addigra már) itthon is nyíltak az első média marktok, csodálkoztam, hogy a CDk miért vannak egyenként biztonsági tokba téve? Mondták az itthoniak, mert különben ellopnák... Erre én: de a (normál) tokon ott a vonalkódos riasztó, az megszólal, ha kimész. ERre ők: igen, de a CD-t ki tudod lopni belőle, az nem riaszt be... Nekem eszembe se jutna (lopni se, de) egy CD-t eredeti tok nélkül ellopni... Ekkora hülyeséget! Igen, manapság mindenféle kalóz CD-hez és DVD-hez hozzá lehet jutni, mindent ki lehet írni, de az eredeti gyári tok azért sokkal jobban mutat a polcon! De a magyar mindent visz, ami mozdítható. Szánalmas...

Yakz Corot 2007.08.10. 13:38:55

moni77777:

"De a magyar mindent visz, ami mozdítható. Szánalmas..."

Hátigen. Magyarországon kívül mindenhol becsületkassza van.

Jééézusom, de sötét vagy. :(

Szerinted a magyar vásárlók miatt fejlesztették ki a biztonsági tokot?

A koncert amúgy rettenetesen béna volt.
(A zenekar sem volt jó passzban.)

moni77777 2007.08.10. 13:51:55

Kedves Yakz Corot. Én nem állítottam, hogy Magyaroknak fejlesztették ki a biztonsági tokot! Csak azon csodálkoztam, hogy MINDEN egyes CD-re rá volt téve. Külföldön csak a nagyon drága darabokon van ilyen. És szerinted miért van az, hogy az ebay szinte a világ minden civilizált országában működik és virágzik, nálunk meg nem??? Mert a magyar attól fél, hogy előre kifizeti, aztán meg sosem kapja meg az árut. Mikor a tőzsdéken minden a pincébe zuhant és az ebay részvények értéke pedig szépen folyamatosan növeketett, mert tuti bisznisz, akkor Magyarországra miért nem hozzák el? Én már évek óta hiányolom. Lehet, hogy Neked más tapasztalataid vannak, de én ezt tapasztaltam. Ami máshol működik (pl. a sima internetes vásárlás kreditkártyával) az itthon nem nagyon megy. Mindent utánvéttel veszünk. Vajon miért? Mert az emberekbe (joggal) berögzült, hogy hátha, akkor valaki lenyúlja a pénzemet. Többet emel le, meg sem kapom az árut stb. Én nem azt mondom, hogy ez külföldön nem fordulhat elő, de hogy mi itt a béka seggén vagyunk ilyen szempontból az tuti biztos. Ja, és ha most leírnám, hogy itt meg ott meg amott jártam a nagyvilágban, és ott mit tapasztaltam, (és ott működik és örülnék, ha itthon is működne) akkor meg lehurrognának, hogy mit híreskedek és menőzök, hogy mekkora utazó vagyok. Németben ez normális beszédtéma. De már megtanultam, hogy itthon jobb a befogom és nem mondok semmit. Pedig az ország úgy tudna fejlődni a legjobban, ha a fejlettebb országokból átvesszük azt, ami ott jól műkődik. De inkább el sem mondom, nehogy valaki azt állítsa, hogy csak menőzök... (mondjuk nem mindegy hogy adja elő az ember, hallottam már 1-2 nyálas cicababát a nyaralásról beszélni, majdnem elhánytam magam... na az ténlyeg "menőzés"...)

VaReG4 · http://morbidia.blog.hu 2007.08.10. 15:43:40

Sütemény1975 2007.08.10. 12:17:22

Akkor szerintem legkozelebb ne szervezzetek semmit ezeknek a csurhe magyaroknak, es mindenki boldog marad, na?

Sütemény1975 2007.08.10. 23:47:46

Én most sem szerveztem semmit...

boribonmackó 2007.08.11. 12:08:10

"Te sem fogod fel, hogy az nem szervezők hibája, ha nép zabál??
Ha nem lett volna büfé az a baj, hogy volt büfé most meg az a baj, mert a csürhe magyar ennyire képes."

Egy valamire is adó szervező azzal tisztában kell, hogy legyen ha megengedi a Laci konyhát az mivel jár. Itt nem kajálással volt a baj hanem a színvonallal. Minőségi kínálattal ebből következő árképzéssel kilehetett volna szűrni a (csürhét) ? ahogy Te fogalmaztad.

Nem volt még köszönő viszonyban sem a két kínálat.

aliendriver 2007.08.11. 13:52:32

Hát, eddig nem is nagyon olvasgattam a koncertről neten. Épp csak a starwars.hu hírei között lettem figyelmes egy cikkre, h lehúzták a koncertet az indexen, meg a népszabiban, és eléggé meglepődtem.

Nem is értem, h mi ez a panaszkodássorozat itt. Bár az tény, h nem olvasgattam előre, h mi minden lesz majd várható, az élmény amit átéltem minimum rulez.

Ami szánalmas az az, h mindenki úgy érzi, h ami ma MO-n van az szar...aki így érzi huzzon innen a pííbe ha nem tetszik neki, de aztán rá fog jönni, h ami képzete van a nyugati világról az elég hamar össze fog omlani.

DZI 2007.08.14. 09:34:10

Üdv!

Szerény személyem jelen volt a koncerten, a bátyámmal együtt.

Még szerencse, hogy kezdés előtt másfél órával a helyszínen voltunk. Előttünk már úgy 30-40 ember. 20.30-kor az a 2 azaz kettő darab In-Kal Security-s emberke megpróbálta beengedni egyesével a népet. Ekkor kezdett el nyomni minket a tömeg az ominózus "NEM BEJÁRAT" madzag felé. Ekkor jött az "erősítés", egy kb. 50Kg. -os csaj képében és bőszen elkezdték tépkedni a jegyeket.

Természetesen nekünk is 10000Ft-os jegyünk volt.

Sütemény1975: "esetleg tájékozódhattál volna a weblapjukon vagy a programfüzetből kiderült, hogy a bordó volt a "star wars" szektor a drágább jegyekkel, a fehér pedig a "harry potter" szektor az olcsóbb jegyekkel."

Ehhez csak annyit:

1. A Fivinvest irodájában személyesen vettem a jegyet, tájékoztatás és műsorfüzet sehol. De kaptam két szórólapot a koncertről! :-)

2. A szünetben, az előttünk ülő férfi elrobogott valahová, majd visszatért 2 műsorfüzettel és elmesélte, hogy előtte egy férfi megkérdezte a műsorfüzetet osztogató akárkit, hogy mennyibe kerül a műsorfüzet. Az szemrebbenés nélkül rávágta, hogy 200Ft. AZ INGYENES MŰSORFÜZET! Amit a jeggyel együtt kellett volna megkapni! Brávó! Ez magyarország. (igen így kisbetűvel!)


3. A beözönlést követően egyből a bordó székekhez mentünk, ahol egy tagbaszakadt muksó úgy elhajtott minket mint a szél egy "ez a hely már foglalt felkiáltással". Mikor megjegyeztük neki, hogy a neve nincs ráírva a székre és rajta kívül nincs ott más, akkor előtermett egy másik és a pofánkba vágta, hogy "most már ketten vagyunk".
Szervező sehol. A jegyünket elő sem tudtuk venni és mire kettőt pislogtunk
éppen hogy csak sikerült két széket elfoglalni leghátul a büfé kocsik előtt.
Fehér széken.

A legszebb, hogy a 10000Ft-os jegyek gazdái közül, legalább 20-an nem jutottak helyhez, azok miatt a parasztok miatt, akik az olcsóbb jeggyel bepofátlankodtak a zenekarhoz közelebbi szektorba. Szégyenletes, hogy csak pótszékeken ülve nézhették végig a koncert felét a két szektor közötti átjáróban, de csak a szünetig, mert a "dementorok" és a lovas faszi miatt ki kellett azt is üríteni.

A zenerajongó közönség legalább elnéző volt, és nagy tapssal jutalmazta a zenekart (köztük mi is) mert a körülményekhez képest kitettek magukért.
A jelmezesek is aranyosak voltak. :-)

Összességében nem azért nem tettszett a koncert, mert rossz volt a zenekar, vagy mert nem a legnépszerűbb számok voltak többségben, hanem mert bosszant, hogy első koncert élményem, amely egy életreszóló élmény lehetett volna, ennyire beárnyékolódott a rossz szervezés miatt. Annak örülök, hogy "hagyományteremtő" filmzenei fesztivált akartak létrehozni és megrendezik majd minden évben, de én, félve a csalódástól, már nem leszek ott. Kár.

DZI.

aliendriver 2007.08.14. 11:20:59

...jobb, ha tőlem tudod: ezt a világot nem a mindenbe belenyugvók, a mindent birkaként eltűrők viszik előbbre...

teljesen igazad van ebben...és ha úgy érzed, h nem azt kaptad amit kellett volna, hajrá

Amit mondtam nem személy szerint neked szántam...csak ezt látom magam körül...combino szar, felújított útvonalak szar, 4-es metró szar...márpedig egyáltalán nem, szép országban élünk. És az, h ez a koncert nem jól sikerült, attól még ez nem magyar betegség, 1000 számra vannak kutúrális rendezvények MO-n, nem egy világhírű (pl sziget, ahol egyik nap ausztrálokkal, a másik nap brazilokkal, harmad nap kanadaiakkal futottunk össze) és a színvonal is méltó a hírnevéhez.

Pont ezek a próbálkozások viszik, vihetik előre a világot, mégha ez most nem is sikerült jól (bár én nem éreztem, h nem azt kaptam amire mentem)

sajnálom, ha megbántottalak, csak elkeserít, h mindenben csak a negatívot, és a rosszat tudjuk észrevenni
süti beállítások módosítása