Tékozló Homár

Semmi nem elég - a BSA válaszol

2007.10.30. 11:46 | jackyll | komment
Mielőtt tovább burjánoznak az ilyen és hasonló levelek, szögezzük le, hogy a BSA Magyarország egy egyesület, ami semmilyen hatósági jogkörrel nem rendelkezik semmilyen adat kikérésére, feldolgozására vagy továbbadására. Arogáns Antika ennek ellenére úgy gondolta, tenger szabadidejében válaszol a BSA-nak, legyenek boldogok az adatokkal, és hagyják őtet békén. Kiderült, hogy minden hiába, nekik semmi se jó:
Gondolom már Te is unod a BSA levelezéseit, de az én cégemnek egy picit más levelet küldött a BSA, mint a legutóbbi általad közölt, Mi ugyanis eminens jófiúk módjára (mit fáj az nekünk) elküldtük annak idején az általuk kért listát (cégünk jellegéből adódóan nincsenek lopott szoftvereink). Mi ezzel úgy gondoltuk, hogy nincs is több teendők, majd ők jól megnyugodnak, hogy na ez egy rendes kisvállalkozás. Nem így lett.

Tegnap hozott a postás egy tértivevényes levelet, mely a mellékelt, névtelen ámde céges papírra nyomott irományt tartalmazta. (Szerintem csak egy mondatban tér el, a múltkor az oldaladon közölt levéltől: ebben elismerik, hogy megküldtük a nyilvántartást - hogy aztán pár mondattal később arra célozzanak, hogy a múltkor nem küldtük el a nyilvántartást). Egyúttal gondolatolvasásra és jövőbelátásra is bíztatnak, amire - jogi diploma hiányában - jómagam nem vagyok képes, és most emiatt el is vagyok keseredve.

Válaszomat BSA-nak megírtam. Azt meg idemásolom Neked, kedves Homár.

Üdvözlettel:
Arogáns Antika
BSA- és ELMŰ-fan.
Tisztelt Dr. Névtelen Samu,
Tisztelt Buzinessz Szoftver Aljas!

Névtelenül megküldött fenyegető levelüket megkaptam és iktattam.
Észrevételeim a következők:

1. Nem foglalkozunk gondolatolvasással.
Ha Önök nem képesek leírni, hogy milyen hiányosságokat fedeztek fel az általunk korábban megküldött nyilvántartásból, akkor mi honnan a rákból találjuk ki, hogy mégis mire gondolnak?

2. Nem foglalkozunk jövőbe látással.
Hogyan kellene tudnunk elolvasni, az Önök által, az Önök weblapjára, a JÖVŐBEN feltöltésre kerülő ajánlást, és az alapján pedig a JELENBEN megküldeni az Önök által elvárt - és Önöknek boritékolhatóan úgysem megfelelő - listát?

3. Milyen jogon hazudnak rólunk bármit a levélben?
Levelük második bekezdésében ez áll: "A megküldött nyilvántartásukat szakértőink átvizsgálták, ..."
Hatodik bekezdésben pedig ez: "... ismételt levelünkre SEM küldik meg a társaságunk szoftvereinek nyilvántartását ...". Most akkor elküldtük, vagy nem küldtük el? Melyik mondatukban van a hazugság?

4. Amennyiben úgy gondolják, hogy nem küldtük el, akkor Önök hogyan voltak képesek az általunk (Önök szerint) korábban el nem küldött nyilvántartásukat átvizsgálni? Miféle droidok dolgoznak maguknál? Ezen droidok megvásárlásáról a számlát, és az általuk használt szoftver Felhasználói Engedélyét haladéktalanul küldjék meg számunkra, ellenkező esetben államplogári köteleségemmel leszek kénytelen éllni.

5. Felszólítom Önöket, hogy részünkre haladéktalanul (mai nap 12 óráig) küldjék el az Önök által használt valamennyi személygépkocsi, kávéfőző-gép, kaputelefoncsengő, és rézből (valamint plasztikból készült) cégtábla adásvételét igazoló számla másolatát is. Társaságunk ezen iparágak gyártóit képviseli, és mi küzdünk a lopott személygépkocsik, kávéfőző-gépek, kaputelefoncsengők, és cégtáblák (csakis a jelzett alapanyagokból) illegális birtoklása ellen. Amennyiben ezen felszólításomnak azonnali hatállyal nem tesznek eleget, akkor a szükséges jogi lépéseket megtesszük az APEH, a VPOP, az ÁNTSZ, a területileg illetékes Földhivatal, valamint a  NEKLOSZ felé.

6. Szintén felszólítom Önöket, hogy társaságuk jogi formájáról, székhelyéről, telephelyeiről válasz email-ben tájékoztassanak (kizártnak tartom, hogy beférne a számítógépük, íróasztallal és droiddal együtt egy postafiókba), valamint a társaságuk bejegyzését igazoló közokirat sorszámát, az adószám kíséretében azonnal küldjék meg nekem. Továbbá tájékoztassanak arról, hogy a tegnapi tértivevényes levelüket ki küldte nekem, mi a beosztása, milyen jogviszonyban áll Önökkel, és van-e aláírási jogosultsága az Önök társaságától levelet küldeni számomra. Szintén azonnal küldjék el nekem az Adatkezelési elveiket, és az ehhez - az adatvédelmi biztostól - kapott sorszámukat.

7. Szintén felszólítom Önöket, hogy a társaságuk által felhasznált szoftverek (mint szellemi termékek)  Felhasználói Engedélyének másolatát, a CommonSpot és a PaperThin, Inc. vonatkozásában részünkre - a már jelzett időpontig - megküldeni szíveskedjenek.

8. Válaszlevelüket követően újabb levélben fogom felszólítani Önöket, hogy társaságunk adatait azonnali hatállyal töröljék adatbázisukból, részünkre több kéretlen-, fenyegető-, zaklató-, reklám-, és egyéb levelet ne küldjenek. Megrendelést Önöktől amúgy sem fogadnánk el Önöktől, mert cégünk jó hírneve nekünk mindennél többet ér. (Jelen levelemben ezen felszólításunkat nem áll módunkban megejteni, mert félek, hogy ez esetben erre hivatkozva mulasztanák el a válaszlevelük elküldését.)

9. Határozottan kezd kialakulni az az érzés bennem, hogy az internetes portálokon az Önök "társasága" és a szervezett bűnözés közötti hasonlatosságokat hangoztató vélemények erősen túlzóak. Tegnapi levelük alapján szinte már biztos is vagyok benne, hogy az Önök eljárását, tevékenységét csakis a végtelen tisztesség, és a becsületesség vezérli. Éppen ezért bízok abban, hogy az idén részemre megküldött nyilvántartásukban szereplő személygépkocsik (kávéfőző-gépek, stb.) helyett, a jövőre Önök által küldendő listán sokkal jobb márkák fognak szerepelni, köszönhetően a levelük végén szereplő - számomra ismeretlen nevű - cégek jóvoltából.

10. Javaslat: változtassanak nevet. A jelenlegi nevüknek semmi értelme nincs. Szerintem nem is magyarul van. Az új névre vonatkozóan remek ötleteket tudnak szerezni az internet segítségével (de felhívom figyelmüket a körültekintő eljárásra: nehogy jogvédett szókapcsolatot vegyenek fel). További javaslat: hivatalos levelezéseikben adják meg társaságuk jogi formáját, hogy még véletlenül se legyen az a látszat, hogy Önök valamiféle hatóság lennének. Újjab javaslat: hivatalos leveleiket írják alá. Ez egy ősi magyar szokás abban az országban, ahol a bélyeget a nekünk küldött leveleünkre nyalták. Korábbi levelüket egy jogásznő legalább megpróbálta aláírni - igaz az is csak egy 3-éves gyerek által rajzolt, felfelé úszó halacskára emlékeztetett, de a szándék is számít. Megint csak egy javaslat: ne idézzenek levelükben olyan jogszabályt, aminek csak a témája kötődik a levél tartalmához. Ez is olyan kis fenyegetős hatást kelthet bizonyos levélolvasókban.

Várva azonnali megtisztelő válaszukat,
tisztelettel üdvözlöm Önt kedves Dr. Névtelen Samu, és valamennyi hasonló kollégáját (na és a droidokat is):
Dr. Arogáns Antal
a farmaddológia professzora
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Navarone 2007.10.30. 14:13:14

hej, de ostoba nép a magyar.... Majd ha jön az APEH, nem lesztek ilyen kemény legények :D :D :D

Bástya elvtárs (törölt) 2007.10.30. 14:23:08

Secnir: bocsánat, igazad van. A két magánszemély a kapcsolattartó személy.

org: org_name_eng: BSA Hungary
org: org_name_hun: BSA Magyarország
address: Frangepán u. 8/10.
address: 1139 Budapest

De ilyen szervezet a megadott címen a cégnyilvántartásban akkor sem létezik. Én legalábbis nem találtam.

Gingi 2007.10.30. 14:25:02

w3.bsa.org/hungary/upload/Szoftvernyilvantartas_adatlap_minta.pdf

Én ezt töltöttem ki.. jól. (Én nem vagyok egy nagy számítógép zsonglőr, ezért az informatikusunk segítségét kértem.) És szerintük még is hiányos...

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.10.30. 14:26:04

Griffi 2007.10.30. 14:13:14
"hej, de ostoba nép a magyar.... Majd ha jön az APEH, nem lesztek ilyen kemény legények :D :D :D "

Felőlem jöhet az APEH :-) Repjegyet majd az adófizetők pengetik?

Amúgy az APEH szónak sincsen értelme, ezért nálunk Control TVA-nak hívják. De ennek sincsen semmi értelme.

vernarancs 2007.10.30. 14:26:31

Griffi 2007.10.30. 14:13:14

Ne magadbol indulj ki. Nem mindenki csal adot es jelentkezik be minimalberen....

bandika57 2007.10.30. 14:33:05

Én egy BSA-t ismerek, de az motorkerékpárokat épített.

Secnir 2007.10.30. 14:43:32

hozzám is jöhet az apeh...


...ööö...

...nicknév alapján is ki tudnak szállni?

Yeto 2007.10.30. 14:46:02

BullShittersAssociaton.

Na jár a pont?

Navarone 2007.10.30. 14:46:52

Aki itt hőzöng, annak mind vaj van a fején. De meg is érdemlik :D

Navarone 2007.10.30. 14:46:53

Aki itt hőzöng, annak mind vaj van a fején. De meg is érdemlik :D

Céadaoin (user ID 44540) 2007.10.30. 14:57:30

Griffi: senki se hőzöng. Mindössze igazunk van... :-D

Netuddki. 2007.10.30. 15:02:30

Na lefordítsam ezt a BSA-s levelet?

Tisztelt Cím!

4 órája kaptam meg a szoftvernyilvántartásukat. Sajnos előbb nem tudtam írni, mert a kollégákkal fél napig röhögtünk azon, hogy van ebben az országban még olyan aki beszopja az ilyen leveleket.
Ön biztosan azok közé tartozik, akik hanyatt homlok rohannak hímvesszőnagyobbító kenőcsöt vásárolni, ha kapnak egy spam-et.
Végezetül, el kell árulnom egy titkot. Az APEH-el olyan egyezséget tettünk, hogy ha valaki válaszolna a levelünkre, és még szoftvernyilvántartást is küldene, akkor ott valami vaj van a cég füle mögött, ami miatt nagyon nem szeretnének APEH ellenőrzést. Úgyhogy megnyugtatásul közlöm, hogy az APEH felé megtettük a szükséges lépéseket, rövidesen várhatja a jelentkezésüket.

Üdvözlettel:

BSA

2007. Béla

Malbex 2007.10.30. 15:04:13

Tisztelt BSA!

Koszonettel vettuk megrendelesuket a "Szoftvernyilvantartas" kiadvany elkeszitesere. Tekintettel arra, hogy megrendelesukben rendkivul rovid teljesitesi hataridot igenyeltek, cegunk kenytelen a mas projektekre szant eroforrasait is az Onok megrendelesenek szolgalataba allitani, ami az elkeszites arat jelentosen megnoveli.

Levelunket a megrendeles visszaigazolasa celjabol irtuk, a kiadvany elkesziteset az Onok altal megjelolt hataridore vallaljuk. A munka vallalasi ara: 400 000 Ft + Altalanos Forgalmi Ado.

Tajekoztatjuk tovabba Onoket, hogy cegunk Altalanos szerzodesi feltetelei szerint a megrendeleskor fizetendo 50% akkor is megilleti cegunket, ha a megrendelt munkat a megrendelo - barmilyen indokra hivatkozva - visszamondja, ezert mellekelten kuldjuk Onoknek a 200 000 Ft + AFA osszegrol szolo eloleg-szamlankat.

Tisztelettel:

Malbex papa
Malbex Systems Kft.

hokaukomuszika 2007.10.30. 15:13:10

Ez nagggggggyon jóóó!

Secnir 2007.10.30. 15:24:54

A Lotus mióta önálló cég? Rég felvásárolta az IBM (olyan 10 éve). Érthető, hogy az IBM nem adja a nevét az ilyenhez, de akkor miért használják a Lotus-t?
Más
A Lotus termékcsalád (Domino) elemeit bárki felinstallálhatja otthon magának. ha elég hülye hozzá. de utána mire használja és hogyan megfelelő licencelés nélkül?

Yeto 2007.10.30. 15:28:37

Szóval a BSA egyesület, és így mint társadalmi (!) szervezet, nem szerepel a nyilvános cégnyilvántartásban...
Mekkora szopacs lesz szegényeknek, amikor a társadalmi szervezetek nyilvántartása is nyilvános és betekinthető lesz, nem lehet többé emögé bújni. De ez is a jog megcsúfolása egyébként, hogy gazdasági szervezetek a saját üzleti érdekeik érvényesítésére létrehozhatnak egy társadalmi szervezetet...

vernarancs 2007.10.30. 15:32:13

"Arogáns Antika 2007.10.30. 15:04:13
www.szulocsatorna.hu/kids/k30/BEMUT302.HTM "

Fuuu b@zzzeg. Most mar ertem ezt a nyomd fel a munkaltatodat mentalitast. Tiszta AVH feje van. Griffi, ez nem valami rokonod?

Bugajozsinemszepgyerek 2007.10.30. 15:38:10

Griffi nem maga a BSA egyszemélyben?
Ő hőzöng legjobban a bsa ellenzőkkel szemben. Tuti vaj van a fején, vagy csak szimplán nem sikeres ember.

compi 2007.10.30. 15:48:58

uptime.netcraft.com/up/graph?site=http%3A%2F%2Fwww.bsa.hu

Vajh miért nem az egyik nagyhírű bűnbadatagjuk nagyszerű operációs rendszeren futó hibátlan webszerve viszi a site-ot?

vernarancs 2007.10.30. 16:02:10

compi 2007.10.30. 15:48:58

De meg az anyaceg szervere is Linuxon megy. Basznak fizetni a softverekert de masokat cseszegetnek. Sunyi egy tarsasag.

Magam_a_Mondomét! 2007.10.30. 16:33:53

Kedves levélíró Dr. Arogáns Antal!
Legalább egy helyesírásellenőrzőt futtathattál volna. Ez így ANNYIRA ciki! :-(

arcfia 2007.10.30. 16:39:17

Zseniális :D
Grata!

vernarancs 2007.10.30. 16:56:44

Magam_a_Mondomét! 2007.10.30. 16:33:53


Kerem, hogy ne vegyuk el majmasz gedeon kenyeret! :D

Sadist 2007.10.30. 16:58:07

Ejj, de megnéztem volna a béesás droid pofáját, mikor végigolvassa a levelet :D

jimmybacsi 2007.10.30. 17:28:55

Tisztelt BSA!

A kisorsolt laptopok után nem fizettek nyereményadót a nyertesek és véleményem szerint azóta a laptopokra lopott szoftvereket is telepítettek.
Kérem, amennyiben valóban együttműködnek az APEH-hal szíveskedjenek őekt erről a tényről ios tájékoztatni, hogy az adóhivatal az eljárást nyomban meg tudja indítani.

tisztelettel
Palkovicsné

Freechild 2007.10.30. 19:23:36

Tudjátok az a szörnyü, hoyg az APEH ehhez asszisztál és nem szolt hogy ez a nevenincs szervezet egyáltalán nem az ő nevében lép fel...
De valamiért hallgatnak.
Ez az ösi román szokás.

Csocsola 2007.10.30. 19:39:23

Ősi román cég, és lám: elmentem a bsa oldalára, hogy megnézzem, adnak-e vmi infot magukról... És akkor gondoltam, hogy megnézem a global honlapjukat... És ráklikkeltem a jobb felső sarokban lévő bsa logóra... TEgye meg mindenki, s kiderül, milyen cég ez...
:-DDDDD
w3.bsa.org/hungary/

Kelemenn 2007.10.30. 20:15:12

Tényleg az a gusztustalan az ügyben, hogy nem az illegális szoftverek ellen van ez az "egyesület", csak a tagjaik bevételének növelésére.
Nem hiszem, hogy tennének valamit, ha valaki pl. egy ősi román programozó shareware programját 2 nappal a megadott idő után még használná. Akár üzleti célra is...
Ezek csak "offiszt" akarnak vetetni...

Old Shutdown 2007.10.30. 21:00:17

Tisztelt BSA,

ezen levél az önök által küldött levél hátoldalára készült.
Most bizonyára azon gondolkodnak, hogy mi lehet az a barna csík a másik oldalon, a hajtásnál...

Tron65 2007.10.30. 21:06:12

Én visszaküldeném nekik kb az alábbi végződéssel:
Adatvédelmi és kezelési szabályzatukat, mivel az a magyar előírásoknak nem felel meg, NEM FOGADOM EL!
Kérem levelemet, és valamennyi önöknél nyílvántartott adatomat ezen levél elolvasása után megsemmisíteni.
További kéretlen levelek esetén az Adatvédelmi Biztoshoz valamit a Rendőrséghez fordulok.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2007.10.30. 21:08:18

Ez k.... JÓ!

Ha lehetne, nyomtatva is szeretnénk terjeszteni! Ki akarunk dolgozni egy társadalmi vita anyagot a hazai információs társadalom / tudástársadalom - hiánya témában.

Ha hozzájárultok leközölnénk ezt az írást! Nekem rendesen megdolgoztatta a rekeszizmaimat!

www.reszvetelidemokracia.blog.hu

diplomás-villanyszerelőmester 2007.10.30. 21:19:45

A büdös tetves anyjukat! Mit bohóckodnak itt. Hát már az APEH mögé bújik minden köcsög szervezet ami nem hatóság? Azt hiszik, hogy az apekkel meg lehet ijeszteni bárkit is? Szarjunk be? Hát nem. Tulajdonképpen mi az apeh? ÁVÓ? Vagy KGB? Lassan kezd olyanná válni. Már a szarást is be kell vallani, és ha nem elég sok szarást vallassz be, akkor ellenőriznek. Egyébként meg az a véleményem, hogy a BSA tagválallatok szoftverei kurva drágák, és nem érnek annyit. Főleg a mikrofosé. Kék halál. Egyéként meg bill géc már elég gazdag ahhoz, hogy én a BSA-val bohóckodjak az ő érdekében. Éppen ezért erőteljesen kell fellépni a nyílt forráskódú ingyenes, vagy olcsóbb szoftverek érdekében, amik tudásban ott vannak ahol BSA-s társaik. Mondjuk az apeh hogyha már kötelez az elektronikus adatszolgáltatástra, akkor legalább lehetővé tenné linux alapú szoftvereken. De nem, meg kell enni a vinfost. Meg a licencetet. Meg a vindóz példányodat regisztráld, mert külnöben 30 nap mulva annyi neki. Meg aktiváld a vindózt mert szar lesz neked. Meg jöna bsa. Oszt feljelent. Ajánlom mindenkinek az Ubuntu linuxot. Egész vállalatot kiszolgál.

The Good Boy 2007.10.31. 01:33:11

BSA tudtommal a szivacsos agysorvadás, azaz a kergemarhakor angol (latin???) röviditése.
Már tudom, hogy ez a betegség hogy szivárgott be az országba, nem is a BigMac-el, meg a Whopper-el terjed, hanem kéretlen spam-el.
Az adataimat milyen jogon tárolja a saját adathordozóján, a törvények felett álló usa (így kisbetűvel)területén.
Atomot nekik!!! :) Meg forradalmat, sok sok sortűzzel.
Tényleg, erről jut eszembe, ha a forradalom MINDENKIT falhoz állit,akkor ki húzza meg a ravaszt (aki nem a róka)???? Mert a puskás ember is a falhoz van állitva, vagy nem, vagy igen???

Anr 2007.10.31. 02:36:19

ha valaki hamisan hivatalos szemelynek adja ki magat az buncselekmenyt kovet el.
fel kell oket jelenteni, es bekerulnek szepen a jo kis seggbekuros allami bortonbe

mókus 2007.10.31. 02:52:16

good boy: nekem is ez jutott eszembe először, de azt hiszem a marhakór az bse (nem néztem most utána)

jesszumpepi (törölt) 2007.10.31. 06:20:51

BSE = kergemarhakór (Wikipedia)

Kifordított kacagány 2007.10.31. 08:58:20

Kelemenn: ez bizony így van. személyes tapasztalat.

vernarancs 2007.10.31. 11:08:27

Ingyen Online Stratégia játék magyarul

Es fogtok ra valaszolni? A win3.1 es az office 2.0 mar szabadon masolhato. Asszem a win95 is.

Elektronikus cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2007.10.31. 11:17:39

Cégünk irányelve/ajánlása alapján az a/a felirat került a levélre... vagyis kuka

Kifordított kacagány 2007.10.31. 12:09:20

vernarancs: ezt a hülyeséget hol olvastad?

szigiri 2007.10.31. 13:43:57

Üdv!

Nincs fenn az APEH honlapján ez az ajánlás? Gyanítom, hogy a 20/1992. (IV. 7.) AB határozat szeint ez erőteljesen alkotmányellenes, ha ez jogalanyokra nézve állapít meg jogokat és kötelezettségeket (un. pszeudonormák).

Részletek itt, ha így kell linkelni!

Tenni kellene egy próbát - ősi román szokás szerint - az AB előtt, még mielőtt Batz papuccsal nekiesnétek a BSA ajtajának.

Bugajozsinemszepgyerek 2007.10.31. 14:11:38

Most beszéltem a BSA 80/272-000 hotline-jával. A kezelő hölgy már alapból ideges volt, gyanítom rengetegen keresik öket a leveleik miatt. A párbeszéd nagyjából:
Én: Már tavaly elküldtük Önöknek a levelet, hogy semmilyen bsa-val kapcsolatban álló cégtől nem használunk szoftvert. Miért kérik ismét?
Hölgy: Mi azt honnan tudjuk, hogy időközben nem vettek -e mégis?
Én: Eszünk ágában sincs másra váltani!
Hölgy: De megtehetnék!
Én: De nem akarunk váltani. Egyébként ezek szerint minden évben bekérik majd tőlünk hasonló levélben?
Hölgy: Igen, minden évben kötelesek vagyunk kiküldeni ezeket a leveleket. És biztos nem okoz nehézséget, hogy újra leírja, hogy nem rendelkeznek ilyen szoftverekkel.
Én: De van a cégnek más dolga is, mint a BSA-val levelezni.
Hölgy: De elég csak egy sorban leírni és kész.
Én: Jó, megírjuk. Viszhall.
Hölgy: Viszhall.

vernarancs 2007.10.31. 15:24:48

Kifordított kacagány 2007.10.31. 12:09:20

31-Dec-2002 - Microsoft End of life - no support or online self-help
1-Jan-2001 Volume Licensing to End

Se support, se licence. A microfos nem foglalkozik ezzel a termekkel semilyen szinten, tehat siman lehet masolni.

gendermember 2007.10.31. 15:37:17

kedves BSA

a mi céges gépünkön csak egy szoftver fut, amit az APEH honlapjáról töltöttem le és telepítettem az e-bevalláshoz

www.apeh.hu/ebevallas/ugyfelkapu/abev-gyik/abevtelepites.html

de sehol nem találom a licence számot. kérem segítsenek

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2007.10.31. 18:17:33

Én még lekértem volna a bsa-tól az APEH-hal való együttműködési szerződés hiteles másolatát is, valamint az APEH-től is ugyanezt... hopsz, a mi cégünk is kapott ilyen levelet... akkor meg is teszem hétfőn, hadd örüljenek :)

Persze a levélből hiteles másolatot visszakapnak, mert ugye feledékeny tud lenni e két garázdabanda...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2007.10.31. 18:52:11

de a barna csík a túloldalon mégjobb :D
szerintem cégünk minden alkalmazottja szívesen "elmondja a véleményét" a bsa által biztosított felület segítségével :D asszem licitre bocsátom kinek a "véleménye" szerepelhet a hajtásnál a túloldalon :-D

Netuddki. 2007.11.01. 00:53:30

Na akkor gondolkodjunk! Számomra a legérdekesebb az egész szerződésben a 3. pont.

"3. A jogellenes szoftverhasználatnak Magyarországon jelentős negatív társadalmi és gazdasági következményei vannak, amelyek kihatnak az információs társadalom fejlődésére, a foglalkoztatásra, valamint az állami adóbevételekre.
Az IDC globális felmérése szerint a 2005. évi magyarországi 42%-os szoftver illegalitási arány 10%-os csökkenése 740 millió dollár növekedést eredményezne a(z AMERIKAI) gazdaság teljesítményében, 2,500 új (AMERIKAI) munkahelyet teremtve, és 145 millió dollár (30 milliárd forint) addícionális helyi adóbevételt jelentve az államháztartásnak." (MEGJEGYZÉSEK tőlem)

Bezony. 740 millió dollárnak a 20%-a 148 millió lenne az ÁFA, de a kis huncutok már bekalkulálták a 3 millió dolláros kenőpénzt. Mint tudjuk a BSA USA cégeket képvisel, ezért a 740 millió dollárból lehet tippelni mennyi marad itt. Mondjuk 700 milla úgy elhúz mint a pinty.

Tanulság? Csak a legszükségesebb mértékben használjunk külföldi szoftvert, terméket. Ha nincs magyar megfelelője, akkor is inkább szabad szoftvert használjunk. Ezzel azt érjük el, hogy abból a 700 millió dollárból minél több marad itthon, ami tényleg a hazai munkahelyek teremtésére fordítódhat.

Netuddki. 2007.11.01. 00:56:18

ui.: Már ami a képviselői kültségelszámolás, cuslágolás után megmarad.

jesszumpepi (törölt) 2007.11.01. 05:40:46

Tatjána levele Anyeginnek(Secnir hol vagy?).Helyett:az egyszeri szoftverfelhasználó levele a BSA-nak.

Feketecsuklya 2007.11.01. 10:29:00

Ezt a levélkét mi is megkaptuk, holott kaptak tőlünk főkönyvi kivonatot a szoftverekről.
Némileg ideges lettem a fenyegetéssel egybekötött hiánypótlási felszólítástól, amiben ráadásul nem közli a gyenge elméjű, hogy mi is hiányzik neki.
Úgy döntöttem, hogy ügyvédhez fordulok, mert megér egy kis pénzt, hogy b@sztassam őket egy kicsit.
Kinek mi a szórakozás...
Az Apehos "szerződés" mellett én bekérem tőlük az általuk képviselt cégek megbízási szerződéseinek magyarra fordított (úgy tudom itt is valami hitelesítés kell) hiteles másolatait.
Természetesen a hiány mibenlétére is kiváncsi leszek.

mokuhefu 2007.11.01. 15:26:11

Bástya elvtársnak!
A BSA Magyarország, mint bejegyzett egyesület 2005. januárjában megszünt. Azóta a BSA nemzetközi szervezet képviselteti magát hazánkban. Az Ön által megtalált bejegyzés a domain regisztrációhoz szükséges adatlap, ez a regisztráció 2005-ben meg lett szüntetve. Az említett név, akkor a szervezet megválasztott főtitkára volt, és nem magánszemély.
Ha bármi egyéb kérdés felmerülne Önben forduljon a BSA marketingügynökségéhez, és választ kap.

Ariadne12 2007.11.02. 12:00:32

Ez nem is hivatalos levél, nincs aláírás, sem pedig pecsét, szóval tulajdonképp nem is kapott a cég semmilyen levelet... ;)
Nevetségesek ezzel a fenyegetőzéssel, amikor ők nem hatóság.

Csacskamacka 2007.11.02. 14:57:20

Na mi is szépen megkaptuk a fenti levelet. Kiegészítésként annyit, hogy ők egy tavaly szeptemberi levélre hivatkoztak. Utoljára tavaly májusban kaptunk tőlük levelet, amire válaszoltunk is. Mondom veszem má a fáradtságot, megérdeklődöm én ezt az ajánlás/elvárás dolgot az APEH-től.
5 különböző osztályra kapcsolatak. Volt ezek közt általános info, jogi osztály, adatnyilvántartás, valami nemtommilyen főosztály, megmég, megmég. Ezek felénél azt sem tudták, mi a BSA, az együttműködésről fingjuk sem volt. Honlapjukon nem találtam semmit. Mondom, felhívom má a BSA-t, hogy mondják má meg az ajánlás számát, mert én bizony olyan akkurrátus vagyok, hogy el akarom azt olvasni.
Kezelő hölgy a 0680-as számon szintén alapból ideges. Mondom jónapot, mi ez az ajánlás. Elkezdett a telefonban pattogni, hogy ő nem tudja, ők egy hatóság. Esküszöm, majdnem felröhögtem. Mondom jó, adjon valakit, aki tudja.
Adott egy másik számot, valami 372 nemtommit. 2 (azaz kettő) órán keresztül hívogattam, mert baromira elfoglaltak voltak.
Kérdezem az ipsét, hogy na akkor milyen hiányosságokat találtak. Ő nem tudja. Mondom itt a hiv.szám. Ő akkor se tudja, de jövő hét végén fent lesz a bsa.hu-n nyilvántartásminta. Mondom mi ez az ajánlás. Nem tudja, de de jövő hét végén fent lesz a bsa.hu-n nyilvántartásminta. Mondom mi a hiány, amit másfél év alatt találtak? Nem tudja, de jövő hét végén fent lesz a bsa.hu-n nyilvántartásminta. Mondom azért ez elég gáz, hogy múlt májusi nyilvántartást egy jövő hét végén megjelenő ajánlás alapján hiányosnak találnak, nem? Aszongya, de jövő hét végén fent lesz a bsa.hu-n nyilvántartásminta és ő egyébként is a hierarchia alján van.
Most akkor mi van? :-)))

jesszumpepi (törölt) 2007.11.02. 19:16:00

Ők egyébként is a hierarchia alján vannak.Mármint az evolúciósén.

brunhold · http://www.hackedgame.try.hu 2007.11.02. 22:16:09

tudjatok a baj csak az, hogy mindig ok nyernek. Legalabb is ezt gondoljak.
A mi cegunk is kapott levelet es hat ugyan az volt benne mint a minta levelben.
Ennek megfeleloen mi ujbol elkuldtuk amit kernek emai, level es meg fax formajaban is. Persze csatoltuk a korabban elkuldott fax visszaigazolast es az emailt is amit kaptunk.

Nekem az a velemenyem, hogy itt szamitogep kuldte ki a leveleket, ugy hogy atnezve ellenorizve nem volt.

akik ott dolgoznak is magyar emberek, az mas kerdes hogy nem tudjak mit csinalnak.

Nekem lenne egy jo otletem: fel kellene hivni oket es felvenni haganyagkent.
Majd a felvett anyaggal a BSA kozpontba menni es illetekes szemelyeket keresve odaadni hogy ugyan hallgassak mar meg.

Na mindegy, nem erdemes veluk foglalkozni.

rexter 2007.11.03. 03:28:33

hehe ez egy egeszen jo level, gratula, teccik :)

Qwertz man 2007.11.04. 10:37:52

Én a kommunista spiclivonalukon felnyomtam az APEH-et, hehe! Majd jövő héten megkérdezem az ott dolgozó ismerősömet, nem-e járt-e náluk a BSA, hehe! (De nem fogom megmondani, hogy én mondtam, mert csak névtelenül merek feljelentgetni, hehe)

Blog_szerkesztő · www.napihamika.blog.hu 2007.11.05. 08:41:59

Sajnos elég nagy a baj!

A BSA összeállt az Apeh-el és így most már joga van "valamilyen nevű" törvény alapján bekérni a cégnél használt szoftverek listáját. Idáig ezt nem tehette meg.

Én egy nagyobb cégnél dolgozom és nálunk már jártak. Szerencsére minden rendben volt.
A jegyzőkönyvben ezt is rögzítették.

Csacskamacka 2007.11.05. 08:57:29

P!
Nekem nem azzal van bajom, hogy kéri, meg, hogy joga van kérni. Egész egyszerűen a stílusa irritál.
Nálunk is minden rendben van, nincs mitől tartanom, de vérlázító az, ahogy intézik ezt az egészet.
Egyébként nem tudom, mikor álltak össze, mert nálunk augusztusban volt teljeskörű APEH ellenőrzés két évre vonatkozóan és hát izé, szóval ba**tak a szoftvereinkre....

Blog_szerkesztő · www.napihamika.blog.hu 2007.11.05. 10:02:27

Csacskamacka!
Teljesen igazad van de mond meg mit tehetsz?

Ha mondjuk egy rendőr bunkón igazoltat....semmit nem tehetsz...

Nyugalom. A hosszú élet ritka...

Feketecsuklya 2007.11.05. 10:59:13

P!
Hogyan igazolták a jogosultságukat az ellenőrzésre?
Az hogy van valami megállapodásuk az apehhal, még nem jelenti, hogy hatóságként léphet fel.

zala 2007.11.05. 14:17:12

"Év elején az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal együttműködési szerződést írt alá a BSA (Business Software Alliance) nemzetközi jogvédő szervezettel. A paktum megkötése óta jelentősen megnőtt a BSA-forródrótjára érkező bejelentések száma. A cégvezetők egymást jelentik fel...

A két szervezet együttműködése kiterjed az adóellenőrök szoftverlicencekkel kapcsolatos képzésére, a közvélemény széleskörű tájékoztatására, továbbá a BSA által kidolgozott szoftvernyilvántartási ajánlás APEH által történő szakmai véleményezésére."

eddig az idézet. eddigi munkásságukat figyelemmel kísérve kiegészíteném egy részét:
... a közvélemény széleskörű félretájékoztatására ...


forrás: www.vallalkozoinegyed.hu/cikk.php?article=3658&pat=2

Bástya elvtárs (törölt) 2007.11.05. 21:46:41

index.hu/gazdasag/magyar/msvskok11/

no, hát felkerült egy cikk az indexre. Ezen cikk majdnem dupla annyi licensz lett lehívva, mint ahány gép az okatási intézményekben fellelhető. Ennek kapcsán eszembe jutott valami: egyszer egy közösségben meg lettem mosolyogva, amikor kiderült, hogy pénzért vásárolt Windows XP van az otthoni gépemre feltelepítve. Kicsit furcsáltam a mosolygás tárgyát, aztán kiderült, a többiek UFO-ként néznek rám, hogy nekem nincs campusos telepítő kódom? Hisz azzal milyen eccerű a windows xp telepítés...
no igen, rövid gondlkodás után rájöttem, hogy igen, ez lehet az a dolog, amiért a BSA nem fog óbégatni. Hiszen a szoftvert megvásárolták. Pontosabban fogalmazva megvásároltatták az állam bácsival.

Csacskamacka 2007.11.06. 00:21:40

P!
Hát ja. De nem adom fel!
Ma beszéltem a főkönyvelőnkkel is. Utánanézett mindenhol, ahová csak hozzáférése van.
Semmi, ismétlem semmi nyomát nem találta Apeh-es forrásokban ennek az ún. ajánlásnak.
Mert hát ugye a zapehnak az ő szokása, hogy minden ilyen ajánlást, miegymást számmal lát el. Hát ilyen pedig nincs...
De nem adom fel, kitudakolom én ezt az APEH-től, ha addig élek is. (tudom, most jönne a szöveg, hogy márpedig csak addig élsz.:-))

Takacsi 2007.11.06. 10:26:26

Esetleg a Kuruc infó nem tudná megszerezni a BSA telefon számát?

igazán hasznossá tehetnék magukat ez ügyben :))

Blog_szerkesztő · www.napihamika.blog.hu 2007.11.06. 10:39:26

Parancsoljatok:

Tájékoztató az APEH és a BSA együttműködés következményeiről.

A BSA és az Adóhivatal egy megállapodást írt alá az év elején, amelynek két leglényegesebb pontja:
A: A szoftverek nyilvántartására vonatkozó ajánlás kidolgozása
B: A szoftver licenceléssel és az illegális felhasználás felderítésével kapcsolatos oktatás az APEH revizorok számára
A: A szoftverek nyilvántartására vonatkozó ajánlás kidolgozása
A számviteli törvény minden vállalkozás számára előírja a könyvvitelt, és azon belül a társaság eszközeinek nyilvántartását. A szoftver licencek is a vállalkozások eszközei közé tartoznak, így azok nyilvántartása – a számítógépekhez hasonlóan – kötelező. Van azonban egy lényeges különbség a számítógép és a szoftverek között. A számítógépek a vállalkozás tárgyi eszközeihez tartoznak, és ott kell nyilvántartani őket, míg a szoftverek – a nagy értékű szerződésekhez hasonlóan – az immateriális javak között kell szerepeljenek.
A szoftver licencek – lévén elég specifikus eszközök – nyilvántartására eddig nem volt egyértelmű állásfoglalás. Ezért volt szükség az APEH és a BSA által kidolgozott, számviteli és licencelési szempontoknak egyaránt megfelelő útmutatóra.
A kidolgozott állásfoglalás elsősorban a társaságok könyvelőit érinti, de mivel a könyvelés alapja a számla, ennek olyan vonzatai vannak, ami minden számítástechnikai eszközt forgalmazó kereskedőt érintenek.
Az útmutató szerint, a szoftverek esetében, a társaság könyveiben a szoftvereket egyértelmű azonosíthatóságuknak megfelelően szerepeltetni kell következőket:
szoftver jogtulajdonosát (pl. Microsoft)
szoftver nevét (pl. Windows)
szoftver verzióját (pl. Vista)
szoftver csomag vagy kiszerelés/funkcionalitás nevét (pl. Basic, Professional, Home, )
szoftver nyelvi verzióját (pl. angol, magyar)
szoftver egyedi azonosítóját (Product key, Serial number, amennyiben azt nem a felhasználó kapja meg a szoftver aktiválása során)
szoftver teljessége (pl. teljes, vagy frissítés)
szoftver licenc szám (alapesetben egy)
szoftver licenc konstrukció (Dobozos, OEM, Mennyiség licencszerződés, stb.)
Értelemszerűen a számlán is ezeknek az adatoknak kell szerepelnie.

B: A szoftver licenceléssel és az illegális felhasználás felderítésével kapcsolatos oktatás az APEH revizorok számára

A fentiekről, valamint az illegális felhasználás felderítéséről, illetve annak adóügyi vonzatairól az APEH revizorok a nyár folyamán már kaptak egy átfogó oktatást, és ennek megfelelően a szoftvereket is bevonták a vizsgálatok körébe.
A fentiek legfontosabb adózási vonzata egy korábbi Pénzügyminisztériumi értelmező állásfoglalásban található meg, miszerint:
"a számítógéphez kapcsolódó értékcsökke­nés elszámolására csak abban az esetben van lehetőség, ha a számítógépre csak jogszerűen (legálisan) megvásárolt szoftver került telepítésre, vagyis amelyről a vállalko­zás a beszerzést igazoló számlával, eredeti licencszerződéssel, vagy esetleg a gyártó által biztosított, eredetiséget tanúsító bizonyítvá­nyokkal rendelkezik és amelyet az immateriális javak között könyveiben nyilvántartásba vett."
A fentiek alapján, ha egy revízió során a társaság nem rendelkezik az összes könyvelésében szereplő összes számítógép vonatkozásában jogtiszta operációs rendszer és alkalmazás szoftverekkel (azt számlával nem tudja bizonyítani) akkor arra jogszerűen nem számolhatott el értékcsökkenést. Mivel ennek jelentős kihatása lehet az eredmény-kimutatásra, a revízió jelentős adókülönbözetet tárhat fel, annak minden következményével.
Ezért is fontos, hogy minden a számítógépre előtelepített szoftver szerepeljen a számítógép számláján, illetve a számítógép megvásárlását követően beszerzett szoftver (számlák, szerződések) egyértelműen a szoftver-nyilvántartási szabályoknak megfelelően kerüljenek lekönyvelésre.

Tájékoztató a BSA jelenlegi kampányáról

A fenti megállapodás miatt a napokban a BSA ismételten több-ezer társaságot keresett meg, és a Szerzői jogi törvényre hivatkozva bekérte a szoftvernyilvántartásukat.
A jelenlegi szoftvernyilvántartó bekérő abban különbözik a korábbiaktól, hogy ezt a BSA már az APEH által is elvárt nyilvánítatási normákhoz igazította.
Ezzel párhuzamosan, egy hirdetési kampányban igyekszik felhívni a társaságok figyelmét a törvényi kötelezettségekre és egy esetleges APEH revízió következményeire.
Hogy nagyobb nyomatékot adjanak a szoftvernyilvántartó kampánynak, november elejétől az ország egész területét BSA munkatársak fogják járni, és felkeresik a megkeresésre ismételten nem válaszoló társaságokat.
Várhatóan novemberben és decemberben az ország több településén is meg fognak jelenni a BSA felirattal ellátott BSA furgonok.

Takacsi 2007.11.06. 11:58:04

jé és itt van kontakt is:
w3.bsa.org/hungary/press/newsreleases/BSA-Tax-Authoriy-Agreement.cfm

További információ:

az APEH részéről:
Tímár Edit, a sajtó osztály vezetője, sajto@apeh.gov.hu, (1) 428-5353)

a BSA részéről:
Sarlós Gábor szóvivő, gabor.sarlos@pepperpr.hu , 30/9415951)

nem akarja valaki felhívni őket?? :)

csafi 2007.11.06. 13:55:15

2006 ban volt:

"[HWSW] Októberben adta hírül a Népszabadság, hogy a magyarországi BSA weboldalán olyan anyagok is találhatók, melyek bizonyíthatóan nem jogtiszta forrásból származnak. A KJK-Kerszöv kiadásában megjelenő CompLex CD Jogtár egyes jogszabály-kommentárjait a BSA úgy használta fel, hogy nem volt előfizetője a CD Jogtárnak."

Bástya elvtárs (törölt) 2007.11.06. 14:57:24

ennek semmi értelme sincs. Ha valamelyik géphez nem tartozik a könyvelésben szoftver, akkor azt kell mondani az adóellenőrnek, hogy azon a gépen linux fut, és kész.
Egyébként elég viccesen hangzik, hogy ha a sufni bt-mben az egyik számítógépenem crackelt windows xp fut, akkor azzal adócsalást követek el, mert tévesen számoltam el a számítógép értékcsökkenését.

Szupport/Mondroco 2007.11.06. 15:11:25

Tako 2007.11.06. 11:58:04

Vannak elegen, akik hivogatják szerintem, úgyhogy csak este fele tessék zargatni.

Szupport/Mondroco 2007.11.06. 15:15:36

Bástya elvtárs 2007.11.06. 14:57:24

Lehet, hogy viccesnek hangzik, de büntetik. De az tuti, hogy nagyon sokan, pont ezért inkább Linuxra váltottak.

Csacskamacka 2007.11.06. 23:01:36

P!
Ez a szöveg honnan van???
Merthogy-->
"A fentiekről, valamint az illegális felhasználás felderítéséről, illetve annak adóügyi vonzatairól az APEH revizorok a nyár folyamán már kaptak egy átfogó oktatást, és ennek megfelelően a szoftvereket is bevonták a vizsgálatok körébe."

Mint írtam, nálunk július-augusztusban volt TELJESKÖRŰ APEH ellenőrzés, két teljes évre vonatkozóan. És ba..tak rá....
Hol lehet ezt megtalálni?

Csacskamacka 2007.11.06. 23:15:00

Tako!
Az APEH-est én holnap felhívom.
Majd megírom, mi volt.

Blog_szerkesztő · www.napihamika.blog.hu 2007.11.07. 13:09:00

Csacskamacka!

Egy hírlevélben kaptam az egyik partnerünktől. Pont amikor témázgattunk róla.

Takacsi 2007.11.07. 13:27:18

Csacskamacka! nos? beszéltél velük?

közeben a főnökökm írt nekik levelet 3 verzióban (baromi jókat röhögtem :)) , de végül úgy döntött hogy nemis válaszolunk neki, jöjjenek és elleneőrizzenak ha akarnak

Corry 2007.11.07. 15:01:53

Fentebb be volt linkelve a szofvernyilvántartás. Úgy gondolom, hogy a gépet használó munkatárs személyes adatait nem igazán kéne átadni, mert hamar szemben találjuk magunkat az Adatvédelmi Törvénnyel. Télleg a Péterfalvi Attila még nem kifogásolta meg a BSA szoftvernyilvántartásának ezt a részét??

Csacskamacka 2007.11.07. 15:15:36

Először is:

www.apeh.hu/data/cms23209/APEH_BSA_megallapodas.pdf

Én elolvastam. Szerintem gyakorlatilag annyit jelent, hogy ha valaki nem tetszik a BSA-nak, beutalja az APEH-hoz egy végbéltükrözésre. De nekem úgy tűnik, hogy az APEH nem kötelezte el magát azzal kapcsolatban, hogy megnyekteti azt, akit a BSA felnyomott nála.


Beszéltem a hölggyel, nagyon készséges volt.
Először is deklarálta, hogy a BSA nem hatóság. Ezt tudjuk is.
Megkért, hogy írjak már neki egy faxot, és akkor utánamegy a dolognak. Ezt mindjárt el is küldöm neki.
aztán meglátjuk.
Egyelőre ennyi. :-)

Csacskamacka 2007.11.07. 15:18:24

Ja, a IV. fejezet 1. és 5. pontja érdekes...

Feketecsuklya 2007.11.07. 16:26:19

Csacska!
Megkérdezhetnéd azt is, hogy mit vár el az Apeh nyilvántartás címszó alatt, mert szvsz. csak azt kell adatszolgáltatni, amit az Apeh elvár.

Csacskamacka 2007.11.07. 16:58:05

Első lépcsőben megvárom a választ. :-)

Corry 2007.11.07. 20:39:24

Ezt az APEH-es dolgot nem értem. Nálunk mostanában jártak, én vártam a BSA féle szoftver leltárral kapcsolatos kérdéseiket, de nem voltak. Nem is érdekelte az APEH-et a dolog.

A másik meg, hogy jött egy új külföldi főnök hozzánk. Régebben informatikai területen dolgozott Kaliforniában, többen ismernétek a céget ha leírnám. Az ürge egyébként nyugat európai. Ja és nem hallott még a BSA-ról...

Corry 2007.11.07. 20:40:55

A fenti levéllel még egy baj van, csak most látom. Nálunk a cégnél úgy dukál, hogy egy hasonló "hivatalos" levelet ketten alá szoktak firkálni. A szóróanyagokat, (ha lenne olyan nálunk) na azt nem írnák alá.

Csacskamacka 2007.11.07. 21:49:41

Corry!
Tök igazad van. Én is hasonlót írtam korábban egy APEH-vizsgálattal kapcsolatban.
Meglátjuk. :-)

sZoMy · http://www.digivilag.hu 2007.11.07. 23:31:03

Az apeh amúgy nem csak a kedves BSA-val hanem az egyéb jogvédőkkel is kötött megállapodást (pl Artisjus). Kb 2 hónapja voltak nálunk apeh revizorok ellenőrizni (ráadásul 2héten belül 2 külön csapat). Akkor egy próbavásárlás volt, egy darab CD lemezt vettek, mindent rendben is találtak, de azért próbáltam velük beszélgetni faggatni őket. (az artisjus-os megállapodásról tudtam már akkor is) Mivel CD-t vásároltak mutattam nekik, hogy tessék ott van rajt a matrica is, mire a csaj:
"Jajj az minket igazából nem érdekel, megnézhetnénk ugyan, de a revizorok 99%-a nem ért hozzá" Ohh mondom f@sza. Akkor kérdeztem a szoftveres dolgokról, a csaj a sokat említett "megállapodásra" ennyit mondot: "elvileg arról szól, hogy mi mint revizorok jogosultak vagyunk ellenőrizni, hogy a vizsgált alany/cég jogtiszta szoftvereket használ-e" itt elnevette magát! Majd hozzátette, hogy jelenleg nincs olyan kollégája aki egy kicsit is képbe lenne ezzel a dologgal és őkeg amúgy is jobban érdeklik a szokványos ellenőrzési tételek(számlaadás, munkaszerződések stbstb).

Több partnerünk is kapott a fent említett fenyegető hangú levélből. Sokan sérelmezik, pl hogy gyakorlatilag egy egyszerű felhasználó a komplett cég (20-30fős cégek 10-20db-os gépparkal, saját informatikus nélkül) és a lista elkészítéséhez mindenképp külső szakértő bevonását kell kérniük, ami eleve nincs ingyen. Nincs náluk illegális szoftver, mégis meg fogják tagadni az adatközlést, van jobb dolguk is.

Corry 2007.11.08. 09:52:43

Azért az se semmi, hogy a nyugat európai, hangsúlyozottan szakmabeli főnököm még csak nem is hallott erről a bagázsról. Pedig van a BSA arrafele is, csak ott gondolom az államigazgatás kevésbé kooperatívan áll a kérdéshez.

A másik meg, hogy tényleg kéne csinálni egy beadványt az adatvédelmi biztosnak...

Csacskamacka 2007.11.08. 13:00:50

Szerintem itthon sem állnak annyira kooperatívan a kérdéshez.
Csak a BSA szeretné, ha úgy lenne, mitőbb, úgy tesz, mintha úgy lenne. Pedig nincs....

Csacskamacka 2007.11.08. 13:28:52

(...úgy legyen, mitöbb...) Bocsi. :-)

Turbó_cica 2007.11.09. 14:36:49

Itt 1 kis új info a BSA-val kapcsolatban..
Egy blogon találtam 1 listát, amin szereoel h milyen cégekhez fog kimenni a BSA. Akit érdekel lesse meg:

nagyito.blog.hu/2007/11/09/bsa_warezolok_1_0#comments

És a lista külön:

fliiby.com/file/10253/xeqqzy6e6w.html

Csacskamacka 2007.11.09. 15:05:01

Na megnézném én azt, hogy egy EGYESÜLET kijöjjön, azt ott okoskodjon...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2007.11.10. 08:31:17

hozzám is jöhet az apeh, le vannak szarva, mindent szabályosan csinálok (ezért vagyok csóró, de hát ősi magyar szokás csórónak lenni, nemdebár?), de ha meghallom a tetves mocsok bsa nevét, valahogy ösztönösen a bézbólütőm kezdem keresni..

Kormoran 2008.01.24. 16:09:21

Én valami ilyesmit írtam nekik, sajnos már nincsen meg az a levél:


Tisztelt BSA!

Sajnos a titkárnőmnek jelenleg nincs kapacitása arra, hogy elkészítse az Önök által kért szoftvernyilvántartást.

Amennyiben mégis érdeklik Önöket a gépeinken futó szoftverek, szívesen várjuk önöket személyesen. Kérem, hogy az időpontot a ***** telefonszámon előre egyeztessék velünk.

Köszönettel: ...


Azóta sem jöttek, pedig a kedvükért még ki is nyomtatnám a GPL-t :)

salamander 2013.09.12. 20:05:48

A BSA egy civilszervezet valójában semmilyen hatósági jogköre nincs.

Nem vagy köteles sem válaszolni sem értékelni a levelét, méginkább irodádba beengedni. Nem is szólva arról ,ohgy a szerverhez hozzáférjen.
Ezt csak házkutatás birtokában a nyomozati jogkörrel rendelkező hatóság teheti meg részletes indok (pl. nyomozási bíró engedélye) alapján.

SENKI ne foglalkozzon erőszakos és megtévesztő fellépésükkel, sőt inkább figyelmeztessétek őket egy udvarias levélben, hogy ha valaki hivatalos vagy hatósági személyként lép fel úgy, hogy erre nincs meg a felhatalmazása, azt a törvény egytől öt évi szabadságvesztéssel rendeli büntetni: Btk. 299.§(1)b. pont.
süti beállítások módosítása