Tékozló Homár

A K&H fiókigazgatója megtagadta a számlanyitást

2007.11.07. 11:51 | jackyll | komment
Az őszinte embert hamarabb utolérik, hiszen megmondja szemtől szemben, hogy akkor ő most kijátszaná azt a kiskaput ott, majd meglepődik, hogy a másik fél nem annyira szívesen asszisztál ehhez, még ha nincs is erre különösebb alapja. A soha véget nem érő "mennyire naiv Ön" versenyünk titkos favoritja Jónás Géza László a K&H-nál akart kiemelt ügyfeles számlát nyitni betétbe fektetett pénzének, hogy azt utána díjmentesen fel is vehesse azonnal:
Engedve a csábító ajánlatnak, 2007 augusztusának végén pénzem egy részét a K&H akciós, 2 hónapra 10,5%-os kamattal kecsegtető betétjébe fektettem. Október 29-én járt le a 2 hónap, be is sétáltam a bankba, hogy majd szépen felveszem a pénzt a jól megérdemelt kamatokkal együtt. Előtte azonban tájékozódtam, és bank honlapjáról kinyomtatott lappal mentem be azzal, hogy szeretnék nyitni egy kiemelt ügyfeles számlát (8. oldal a pdf-ben), mert annak 1500 Ft ugyan a havi díja, viszont a készpénzfelvétel díjmentes. A számlanyitásnak egyetlen feltétele van: minimum 1 000 000 (igen, így kell tagolni, nem úgy, ahogy általában a banki tájékoztatókban szerepel) Ft kell a nyitáshoz. Ez nálam többszörösen is fennállt, tehát jogi akadálya - elvileg - nem lett volna a nyitásnak. Viszont, mivel őszinte ember vagyok, mondtam, hogy a pénz felvétele után mindjárt szeretném is megszüntetni a számlát. Mint kiderült, ezt nem kellett volna.

Az ügyintéző elkezdett problémázni, hogy ilyen okból nem nyit számlát, mert nem lesz rajta forgalom, ill. mert ez egyértelműen a készpénzfelvételi díj kikerülésére irányul, ami egyébként 5000 Ft (0,3% + 300 Ft, maximum 5000 Ft) lenne jelen esetben. Aztán ilyet is mondott, hogy: "Nem tartom helyesnek." Kérdeztem, hogy mi a technikai akadálya, erre elment megbeszélni egy kolléganőjével, aki odajött, de tanácstalan volt, úgyhogy elment egy szinttel feljebb. Kb. 10 perc múlva visszajött azzal, hogy még nincs válasz. Vártam még néhány percet, de inkább elmentem ebédelni, mondtam, hogy egy óra múlva visszajövök, addigra talán lesz válasz. Visszamegyek, meg is van a válasz: az igazgató úr nem engedélyezi a számlanyitást ilyen célból. Rendben, akkor beszélek vele. Most nem lehet, elment ebédelni. Nem baj, megvárom. Úgy fél óra múlva visszaért, és lezavartunk egy 1-2 perces szócsatát, melyben arra a javaslatomra, hogy mutasson papírt, legalább egy banki szabályzatot arra vonatkozóan, hogy mi alapján tiltja meg a számlanyitást, nem tudott konkrét választ adni, csak ilyeneket: "Ismerjük a mögöttes szándékot.", ill. "Majd ha ad egy lekötési megbízást a kolléganőnek." Mivel délutánra már szükségem volt a pénz nagy részére, nem vitatkoztam tovább (de felesleges is lett volna), felvettem a pénzt és a kamatokat, ill. 5000 Ft-tal kevesebbet.

Kiszámoltam, hogy ez a 10,5%-os (a kamatadó miatt valójában csak 8,4%-os) kamat a levont 5000 Ft-tal már csak nettó 7,59% az esetemben, ami akár a fogyasztók megtévesztésének is minősülhet. Az ilyenért a kereskedelemben már büntetne a fogyasztóvédelem...

Annyi kimaradt, hogy a pénzt csak 30-án tudtam felvenni (és az eset is akkor esett meg), mert a nagyobb összegű készpénzfelvételt előre be kell jelenteni, és én ezt nem tettem meg. Nem volt gond, mert 30-ára kellett a pénz, így visszamentem másnap. 29-én viszont az ügyintéző nem is tudta volna megnyitni az ominózus számlát, mert nem működött a rendszerük...

Egyébként is nagy káosz van a fiókban, mert ugyan sorszámot kell tépni, de gyakorlatilag teljesen felesleges, mert úgy szólítgatják az embereket. Többen is voltak, akik később jöttek nálam, mégis előbb sorra kerültek. Persze én naiv voltam, és a kijelzőt figyeltem, hogy mikor írják ki a számomat, de kiderült, hogy csak rossz helyre ültem. Ha a számom kiírására vártam volna, akkor az esti zárásig ott ülök...

Nálam mindenkinek csak egy esélye van, és ezt a K&H most eljátszotta. Az biztos, hogy én hozzájuk többet (önszántamból) be nem teszem a lábam. Azt javaslom mindenkinek, hogy tájékozódjon, mielőtt banki ügyletekbe bonyolódik, és ha számlanyitásra kerülne a sor, akkor még véletlenül se említse, hogy mik a szándékai vele. Semmi közük hozzá. Legközelebb én is tudni fogom, tanultam ebből.

Komolyan mondom (írom), nem értem ezt a fajta hozzáállást. A kereskedelemben és a szolgáltatóknál is előfordult már hasonló, hogy akadékoskodtak, ill. nem szolgáltattak. Ilyenkor elmentem más céghez. Arra nem gondolnak, hogy egy ilyen esetnek a mai világban könnyen híre megy, így aztán hosszú távon nem biztos, hogy megéri szívatni az ügyfelet, mert könnyen elpártolhatnak mások is, és akkor sokkal több lesz a veszteség, mint amennyit esetleg előtte nyertek az ügyön.

Egyébként van számlám egy takarékszövetkezetnél is. Ott nincs számlavezetési díj, nincs készpénzfelvételi díj, attól függetlenül, hogy van-e lekötött pénz a számlán, vagy van-e egyáltalán pénz a számlán. Igaz ugyan, hogy alacsonyabb a kamat, de kiszámítható, és ha bemegyek, azonnal kiszolgálnak, kedvesek, és hamar végzek. Ja, kérem, így is lehet...
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paó 2007.11.07. 11:52:54

jaj, míly mély a sekélység és míly sekély a mélység.

ekkerjoz 2007.11.07. 12:02:01

Jónás és a KáendHá cethal? Bankfiók-vezető-igazgatóval szívózni? Csodálkozni levont pénzeken, készpénzfizetési-pénztárterhelési-cashgépkopási jutalékokon?
Neeeem sikeres...

Secnir 2007.11.07. 12:02:53

"A számlanyitásnak egyetlen feltétele van: minimum 1 000 000 (igen, így kell tagolni, nem úgy, ahogy általában a banki tájékoztatókban szerepel) Ft kell a nyitáshoz. Ez nálam többszörösen is fennállt"

jaj szegény ember, de sajnálom. nem sikerült egy kis jót üzérkedni? én az egymillió forint többszörösét csak a bankban papíron láttam, amikor házépítésre vettem fel négyszázéves hitelt. kp-ban sosenem. biztos nincs is annyi forgalomban te Hazudós.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2007.11.07. 12:05:06

Azért az gondolom világos, hogy a bankok sőt, továbbmegyek a takarékszövetkezetek sem arra hajtanak, hogy nekünk, ügyfeleknek a legjobb legyen. Mert hogy nem jótékonysági szolgáltatók.

A kérdés csak az, hogy mekkora tisztességes hasznot mer csinálni szemrebbenés nélkül.

Ez az újembermegfogó kampány már kezd olyan méreteket ölteni, mint a mobil- vagy internetszolgáltatóknál, miködben a régiekkel csak és kizárólag akkor kezdenek el foglalkozni, ha ki akar lépni a mókuskerékből.

Több bank is mondja, hogy csak akkor ér az "akciós" kamat, ha nem volt korábban ügyfél, vagy ha volt, de bizonyíthatóan más forrásból származik a pénz satöbbi, satöbbi.

Nos igen, a kiskapuk csak a nagy halaknak vannak.

bizonytalan  2007.11.07. 12:05:42

ez most amolyan lejáratós reklám-e vagy fizetett hirdetés-e?

A Harmadik Oldal 2007.11.07. 12:05:53

már meg na haragudjon a kedves cikkíró,de ugye te sem gondolod azt,hogy ebben az országban bárki bármit megtesz ingyen?
ingyen én sem mozdulok meg,mindennek megvan az ára.
namármost te rá akartad vezetni őket,hogy ingyen dolgozzanak,ráadásul ezt előre el is kotyogtad.
így kell ezt
szeretem az őszinte embereket,de sajnos ők nem tudnak meghívni egy sörre,mert nincs pénzük
neked van,te nem vagy őszinte

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2007.11.07. 12:08:32

Secnir, látom mi ketten nem vagyunk sikeresek, bár én egyszer házvásárláskor láttam 2 millát egyben... :)

Jellemző, hogy olyan kicsi volt a hálószobánk, hogy húszezresekből tudtam szőnyeget csinálni... Aztán jól lefényképeztem, mert ilyen drága szőnyegem sohasem lesz :)

brunhold · http://www.hackedgame.try.hu 2007.11.07. 12:11:12

tok egyszeru, elmesz egy masik bankfiokba es ott nyitsz egyet, majd ismet egy masikba pedig felveszed a penzt es megszunteted.
:)

A Harmadik Oldal 2007.11.07. 12:13:09

brunhold
mindezt 3 nap alatt,ami ha órabérbe átszámítjuk valszeg meghaladja azt a 3500 forintot,mint ami a szlavezetési díj(1500) és a kpfelvét(5000) közötti különbség

DorKo · http://felsulooktatas.blog.hu/ 2007.11.07. 12:27:39

Én ezt nem értem...most meg van károsítva?
vagy éppen ellenkezőleg?
Ha a kéenhánál leköcc, sikeres ember leszel?

Azamat Bagatov 2007.11.07. 12:28:55

hát igen, egy részről a banknak nincs szerződéskötési kényszere, tehát nem kötelező számlát nyitnia.

viszont az ügyfélért mindent... (én így gondolom), tehát számlát kellett volna nyitni, vagy elengedni az kp.felvételi díjat a kedves ügyfélnek, megkínálni kávéval, beszélgetni vele egy pár szót, hogy legközelebb is nálunk kösse le.

Hola (törölt) 2007.11.07. 12:31:14

A számítással baj van, mert a 10,5 %-os kamat 1 évre vonatkozik, viszont itt 2 hónapról van szó. Így csak 5,4% a nettó kamat. Megérte! :DDDD

zobor1979 2007.11.07. 12:34:13

"A számlanyitásnak egyetlen feltétele van: minimum 1 000 0000 a nyitáshoz. Ez nálam többszörösen is fennállt."
Mindig derűs mosolyt csal az arcomra, ha ilyen emberekről olvasok...ennyi pénz mellett, azért a 3500 Ft-os különbségért ennyit kukacoskodni...persze az elvi okot értem, de akkor is. Talán nem kaptad meg az idei gázártámogatást és most összébb kell húzni a nadrágszíjat? 2 Ft-ért Te is
fölkísérnéd a csigát gyalog Szegedről Pestre, gondolom...

Zsiri 2007.11.07. 12:37:29

Minek fikázod azt a nyomorult behívó rendszert, amikor nem is tudod, hogy működik és miért hív be össze-vissza? Én tudom, de azért sem mondom el!

Egy nem K&H-s

EBL 2007.11.07. 12:41:54

Mekkora smucig egy fazon. Több millát akar felvenni de sajnálja azt a 5000-et. De ha már ekkora sóher, akkor miért nem utalja át azt az összeget netbankkal ingyen?

vernarancs 2007.11.07. 12:42:20

A bankok ilyen forman valo kijatszasa szerintem nem gaz. Ok is ott kurnak at ahol tudnak es vegulis nem a bank penzerol van szo. A 10%-os kamat sem igaz akkor miert is varja el a bank, hogy vele tisztessegesen jarjanak el. Mellesleg jogilag ez teljesen rendben van. Irjon a bank olyan szabalyzatot, hogy ezt ne lehessen megjatszani. Rohej ahogy nalunk a bankok mukodnek. Iszonyu lehuzas barmilyen tranzakciot akarsz csinalni. Kulturalt orszagokban az EU-n beluli penzmozgas ingyenes es a kp. felvetel sem ilyen horror.

Paó 2007.11.07. 12:48:31

nem csodálkoznék ha a K&H rövid időn belül becsukná ezt a kis "elszabadult" kiskaput.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2007.11.07. 12:52:16

Kérlek benneteket, ne azt nézzétek, hogy milyen összegekről van szó! Kérlek, szépen kérlek benneteket!

NoOne 2007.11.07. 12:59:15

Meg lehet nézni, mennyi bank szolgáltat errefelé mostanság. Biztosan nem csak a karitatív szempontok vezérlik eme cselekedeteiket, hanem inkább az, hogy errefelé még le lehet nyúlni az emberekt olyan banki és banki szolgáltatási környezettel, amit Európa jelenleg konszolidáltabbnak tűnő részein már nem "esznek meg" az emberek.
Régóta mondom, hogy embertelen világot sikerült létrehozni. Már régen nem azért csinálunk valamit, hogy másnak az hasznos legyen és mi is megéljük belőle, hanem csak a naaaaagy-naaaagy _profitért_. A termék? Ki nem sz@rja le? Majd a marketing meg a pr _csinál_ neki piacot. A lényeg, hogy a részvényes elégedett legyen, mert akkor lesz részesedésem és/vagy opcióm... Szegényes...

sh4d0w 2007.11.07. 12:59:39

Már bocs, de ha többször 1 millád van a bankban, ne sírjon már a szád 5000 Ft miatt...

Dr Gregory House 2007.11.07. 13:01:59

Ha bemész egy olyan bankba, amelyik a reklámjában letegez, akkor ne lepődj meg!

Dr Net Elek (törölt) 2007.11.07. 13:07:47

Palkovicsné többet fizetett vóna...

The Good Boy 2007.11.07. 13:08:35

Alapból értem én az úr problémáját, ahol rá akar világitani a bankok helyzetére, de...
Irigylem, és kivánom, hogy ettől nagyobb gondja ne legyen az életében, hogy a munka nélkül 2 hónap alatt szerzett jövedelme 3500.- ft-al kevesebb lett. Csak számolja ki a háromszori bankba menetel üzemanyag költségét, ha dolgozik esetleg az órabérét, pl. parkolási dijat, nyomtatás költségeit, (hogy bizonyitsa a pdf oldalaival az igazát) stb. Máris több mint az elmaradt haszon. Mondom értem én, az elvek...
De, ez olyan, mintha vennék egy új Ferrarit 43 milkáért, és a kereskedő mondaná, hogy az üzembe helyezés 186.000 Ft. lesz kedvezménnyel. Én meg utánaszámolok, hogy nekem 181.000.- ért is meg lehetne csinálni, és verném az asztalt miatta (igaz, hogy ezért 2 napot az okmányirodában kellene töltenem...)

NoOne 2007.11.07. 13:12:10

Kimaradt: ezek után sejthető, hogy a munkavállalóval mennyire foglalkozik a jelenlegi rendszer. --> Beszélő szerszámmá váltunk önként. :(

A pénzösszeghez: nem vagyok kőgazdag, sőt, de előfordulhatott volna, hogy az építkezés előtt, a korábban eladott panellakás árát és is megforgattam volna, ha tehetem. Ha csak 10e Ft-ot nyerek, az is majd 3-4 q cement pl.! És én sem adtam volna a banknak semmi plusz pénzt, megkereste már ő is rajta a maga hasznát. Ha valaki mégsem értene velem egyet, csak írja meg, megküldöm neki privátim a bankszámlaszámomat, ha úgysem számít egyszeri 1-5e Ft, már utalhatja is. Ígérem, adózom majd belőle... :D

Navarone 2007.11.07. 13:13:29

Ennyi irigy embert, csak mert van pénze a cikkírónak...

Harmadik Oldal Magyarország!
A bank megforgatja az ügyfél pénzét, és a megszerzett pénzből ad tíz százalék kamatot, a többi pedig az ő bevétele! Ne hidd azt, hogy nem kap egy fillért sem belőle!

Izgiribizgiriribizli (törölt) 2007.11.07. 13:13:57

1. Semmilyen bank nem köteles számlát nyitni, ha nem akar, mert nem teccik a pofád pl.
2. Varázslatos, hogy neked ennyi lóvéd van, de így reklámozni ezt szánalmas. Ez nem a szedjfelszőkebutapicsát.hu.
3. Ha nekem akárcsak annyi pénzem lehetne félretéve, ami után nem is 6, csak 5 nulla van, már nem érdekelne, hogy most egy csomag ropi 32 vagy 132 forint...
4. Ja, és igen, a 10% az éves kamat, de mindegy. Szal egyetértek a néhánnyal előttem szólóval, qrvára megérte!
5. Ne b*sztassatok, sz*r napom van.
Köszi, písz.

Navarone 2007.11.07. 13:18:47

Nekem van hatmillió forintom. A tőzsdén forgatom meg. És én sem akarok párezer forintot fizetni pluszban a szolgáltatásokért, ha ne érdemlik meg.
Jöhetnek a köpködések!!!

2007.11.07. 13:18:56

Na, azért ez vicces, hogy ezért hagy el valaki egy bankot, mert az nem hajlandó az ügyfél stiklieire... Mondjuk lehetett vóna az ügyfélnek annyi esze, hogy nem osztja meg a tervét az ügyintézővel, akkor nyilván gond nélkül ment volna minden...no comment, de télleg...eszem megáll...

josepapa 2007.11.07. 13:22:10

Nem kell a KH-ba talicskázni a lóvét, meg kell próbálni, hátha máshol nyitnak egy számlát azért, hogy a kedves csóró ügyfél megspórolhassa a kp felvétel díját. Szánalmas.

2007.11.07. 13:23:04

Ja: nem mellesleg: a 10,5 százalék nem arra lett kitalálva, hogy Kovács Pisti betegye a léjét, aztán elfuthasson a nagy kamattal, hanem, hogy SZÁMLÁT NYISSON ÉS TARTSA OTT TOVÁBBRA IS A PÉNZÉT!!! Ezt el kellett volna magyarázni a reklámban???

Navarone 2007.11.07. 13:23:31

Röhögnöm kell a sok irigy kutyán :D

Kibermágus 2007.11.07. 13:23:37

Nem a banki szabályozás, hanem a jog szabályozza, ahogy már valaki említette: nem vagy kényszeríthető/kötelezhető szerződés megkötésére. Indok nélkül elutasítod (hogy értsd: nem vagy köteles eladni a kocsid az adott érdeklődőnek akkor sem, ha eladásra hírdeted az autót.És még indokolnod sem kell) Az gondolom mindenkinek tiszta, hogy a 10.5% nem éri meg a banknak egy ilyen kamatkörnyezetben. Azért vállalja, hogy bukik rajtad, mert hosszútávra tervez. Ér emiatt tényleg fontos az üf. De ha te elviszed a pénzed, akkor neki ez nem jó. Ha még a jogos díjat sem kapja meg, amiért dolgozik, mert te ezt ki akarod játszani, akkor nyilván, hogy nem hagyja. Valaki írta a kv-t, díjelengedést. Néha ilyen is van biztos, ha hosszútávon profitál belőle. Bank nem = szeretetotthon. Vérnarancs: hol ingyenes az Eu-n belüli pénzmozgás?

josepapa 2007.11.07. 13:30:51

Griffi! ennek semmi köze az irigységhez, inkább bosszantó. Sokaknak nyilván nem szimpatikus ez a fajta ügyeskedés, ami persze lehet nagyon eredményes. Mellesleg gondolom te se fizetsz az értékpapír számlád után szlavezetési díjat ugye, meg miután eladsz, akkor is a postás hozza a pénzt borítékban ingyen ugye?

Secnir 2007.11.07. 13:31:45

Kibermágus:

"Vérnarancs: hol ingyenes az Eu-n belüli pénzmozgás?"
engedd meg hogy válaszoljak erre:
bárhol.
példa.
zsebembe teszek kb 8000 forintot (ez egy élő példa, mert így van). elmegyek pl. bécsbe. a pénz szabadon mozgott az EU-n belül. ingyen. nos?

Navarone 2007.11.07. 13:32:31

Josepapa,

Dehogynem irigykedés! Különben mit bosszankodnátok rajta?

nathanp · http://loscatrachos.blog.hu 2007.11.07. 13:35:53

ez a kiskapuzás annyira magyar szokás... és mennyire jó! ki ne érezné az elégedettséget, amikor rést talál a rendszeren? én csinálom, de a fiamat arra tanítom, hogy ne tegye. "for a better magyarland"

Secnir 2007.11.07. 13:40:34

josepapa:

teljesen igazad van. ha anno a Kulcsár odajön hozzám, és eldicsexik nekem, hogy ő hogy forgatja meg a sokak pénzét úgy hogy ő nagyon jól jár meg mások, de a bankot beszopatja, meg én fogom kifizetni az adómból a hiányt, és benyögi hogy hánymillijárdról van szó; asszem ottmaradt volna.

ez a majom is ilyen, csak még hülye is hozzá. Ki az a barom, aki az illegális dolgait még meg is írja egy nyílt internetes fórumon? (na jó, '107' nem ér, meg a pisis rendőrtábornk se). És még lázad(?) az ellen, hogy a bank nem hagyja átverni magát(!).
gyalázat. valóban.
és mindezt egy olyan helyen teszi meg a bunküja, ahol az emberek 90%-a tanuló és nem tudja mi az a pénz, a maradék 10% pedig nem a felső ötezer tagja, és nem tud együttérezni vele.
nahát.


új cikket kérek.

Dr Net Elek (törölt) 2007.11.07. 13:41:04

Secnir 2007.11.07. 13:31:45

:DD Ez teccik!

És az benne a jó, hogy müködik eu-n kivül is...


De hova lettek az elsök?

Navarone 2007.11.07. 13:41:36

Secnir, de irigy vagy....

brunhold · http://www.hackedgame.try.hu 2007.11.07. 13:41:46

szerintem ne ezen szorakozzatok, akinek baja annak baja.
(nekm szulovarosom :))
csak poen volt.

inkabb gyertek jatszani a fenti linkre

2007.11.07. 13:42:25

Igen, irigylem, hogy ilyenekre van egy egész napja, hogy beteszem-kiveszem-megkérdezem-nemakarja-felháborodok-miazhogynemazvanamiténakarok-leveletírok-bankotelhagyoksosejövökidetöbbet-homárrateszem...

Navarone 2007.11.07. 13:42:50

Köszönöm, chicken, nagyon szégyellem magam amiatt, hogy van pénzem..

Navarone 2007.11.07. 13:44:23

Traktorka, te a pénzét irigyled... ;-)

josepapa 2007.11.07. 13:46:11

Griffi,
azerintem a szarrágás irritáló nem az, ha valakinek van pénze. Persze van olyan tapsztalat is, hogy aki szarrágó, annak sok a léje.

Navarone 2007.11.07. 13:47:35

Ugyanmár, josepapa.. Amikor valaki azt írta, hogy a parkolóházban + 150 forintot kellett fizetnie, mindenki verte a nyálát, hogy miért kell ennyit fizetni... Most miért nem??

Gubo77 2007.11.07. 13:50:35

A buta, irigy hozzászólásokra: ha egy 10-15 perces számlanyitási procedúrával "kereshetnél" 3500 Ft-ot, te nem tennéd meg? Attól, hogy a szerző 1-2 milliót tart a bankban, szinte bizotos, hogy nincs 15-20 eFt-os órabére!
Csak gondoljatok bele, sok embernek ennyi a napidíja. A bank meg a saját pénzed visszaadásáért kér el ennyit.

Én egyetértek az íróval, meg kellett próbálni. Még szép.

Navarone 2007.11.07. 13:51:11

Gubo77, végre egy értelmes hozzászólás...

2007.11.07. 13:53:38

Griffi: te már csak tudod hogy élek, és mit irigyelek és kitől...

Bit Rot 2007.11.07. 13:54:13

"hogy a munka nélkül 2 hónap alatt szerzett jövedelme"

Ezt a múltrendszerbeli hozzáállást nagyon el kellene felejteni!

A következő az lesz, hogy "biztos lopta a pénzt, ha ennyije van!"

(Nem is folytatom tovább...)

vernarancs 2007.11.07. 13:54:34

Kibermágus 2007.11.07. 13:23:37

Peldaul hollandiaban. Barmilyen EU-n beluli szamlara utalsz az 0 EUROba kerul.

Bit Rot 2007.11.07. 13:56:50

"Az gondolom mindenkinek tiszta, hogy a 10.5% nem éri meg a banknak egy ilyen kamatkörnyezetben."

Gondolom nem kényszeríti fegyverrel senki egyik bankigazgatót sem, hogy 10.5%-ot mondjon!

Nem kötelező veszteségesen szolgáltatni!

josepapa 2007.11.07. 13:58:01

Gubo,

köbö 1 perc átutalni egy másik számlára, az sincs ingyen, de nem 3500 és nem ez az nem ügyeskedős megoldás. És utána nem kell a Homárra jönni, és vérig sértve lenni, mert lúzer volt. Ennyi.

vernarancs 2007.11.07. 14:00:09

Secnir 2007.11.07. 13:40:34

Csak annyi a kulonbseg Kulcsar es a jelen postolo kozott, hogy Kulcsar szabalytalan dolgokat muvelt, torvenytelen modon. Ez a kuncsaft viszont teljesen legalis eljarast probalt vegig vinni, de a bank megtagadta. Ha nem szolt volna elore akkor nem kovetett volna el semmilyen torvenytelenseget, sot a bank sem karosult volna olyan ertelemben, hogy a meglevo tokejebol veszit. Legfeljebb elesik egy egyebkent is ketes jogossagu beveteltol.

vernarancs 2007.11.07. 14:06:04

josepapa 2007.11.07. 13:58:01

De ha neki kp-ban kellet a zseton? Hiaba utalod at valahova, onnan is le kell venni valahogy. Akkor meg 2x fizetsz.

Dr Kangörény 2007.11.07. 14:06:58

Olcsójánosok! Baszki, szarok a pénzedre, de ha neked annyi időd van, hogy ebédelni is ráértél, meg utána megvárni a bankos faszit 3,5 ezer forintért, akkor egy pöcs vagy, meg aki veled egyetért, az is.
A különbség a parkolóházas dolog meg ez között az, hogy a prkolóháznál naív ügyfelet baszták át, amire nem tudott felkészülni. Itt az ügyfél felkészült, bepróbálkozott, nem jött össze, most meg veri a nyálát. Nem ismerem az érintett bankot, de ha van nála számlazárási díj, akkor most azért pampogna ez a szarrágó alak, hogy 1 napos számlát, amin nem is volt forgalom, miért ilyen drágán zárnak le.

josepapa 2007.11.07. 14:07:27

1. csak a betétes számlák kp felvétele ilyen drága
2. ő is számlát akart nyitni

v.laci 2007.11.07. 14:14:16

OTP
100.000 ft felett jobban megéri más bankba bemenni és POS-ról kp.-t felvenni mint a saját POS-ról.
150 ft + 0,35% vs 500 ft.
>4500 vs 500

Gumidomino 2007.11.07. 14:26:46

Te se álltál anno elöl a sorban, ugye?
- Ja, nem megy. Oké, elnézést. Akkor megyek, mintha itt sem lettem volna, jó?
(a pénzt nyilván még nem kaptad meg, hisz pont ezt akartad elkerülni, hogy fizess érte)

Tizenöt perc múlva visszamész, és elölről kezded a terveid ismertetése nélkül - ha lehet egy másik ügyintézőnél.
Mondjuk ez lehet hogy nem biztos, mert nyilván irigy vagyok.

rockstopper 2007.11.07. 14:33:20

Aki a bankot védi jó ember nem lehet. Sokszoros lehúzás ami náluk folyik, valaki látja valaki nem.
Ha esetleg egy ember megpróbálja a bank busás hasznát kicsit lefaragni akkor fel vannak háborodva.

K&H minden csak nem a gyors ügyek sávja...

VR6 2007.11.07. 14:52:08

Most a milliókkal rendelkező ügyféllel szarakodnak, legközelebb meg majd azzal fognak, akinek 20E Ftja van ott.

Hagyjátok? Irány más bank!

Tutanhamon 2007.11.07. 14:54:41

A banknak csak az kell, hogy nála legyen a pénzed, és még fizessél is havonta. Plusz negatív reálkamatot fizet.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2007.11.07. 15:09:22

Egyet nem értek csak a paraszt agyammal.

Mi olyan kurva bonyolult lett volna abban, ha azt a számlát másik bankfiókban nyitod meg, és nem vergődsz azokkal a nyomorncokkal, akik nem nyitnak Neked számlát?

Minden fiókban csak nem tagadják meg számlanyitást, ugyanakkor nem kellett volna a következő helyen elpofázni, hogy azonnal meg az akarod szüntetni a számlát, ha levetted a pénzt róla.

Te is olyan hülye vagy, akinek sok pénze van, de esze meg semmi.

nemmondommeg:

1.: a bank nem tehet különbséget fogyasztó és fogyasztó között, semmilyen személyes alapon, nem mondhatja azt, hogy TÉGED személye szerint nem szolgál ki, miközben a szomszéd józsit, ugyanolyan feltételek mellett meg igen.

2.: tök mindegy, hogy kinek mennyi pénze van.

3.: elég hülye vagy, ha azt gondolod, hogy ha sok pénzed van,akkor már kurvára szórhatod is.

4. és 5. : no comment.

Kifordított kacagány 2007.11.07. 15:10:24

elirigyelni más embertől, ha van neki ősi román szokás.
ha a bankoknak nem érné meg ennyiért azt nyújtani amit nyújtanak, akkor talán nem termelnének ekkora profitot. nem tudom hogy gondolkodhat valaki úgy, hogy "szegény bankok".
az illető csupán igénybe akart venni egy szolgáltatást(teljesen jogosan) amit a bank hirdetett. nem szerencsés a bank részéről az ilyesmit megtagadni és igenis elvi alapon ott kell hagyni a bankot.
már biztos írtam korábban, most újra leírom. a bankoknak azért nem érdekük az ügyfél elégedettségére cselekedni, mert nálunk megtehetik, hogy minden szemét módon akadályozzák az ügyfeleket a bankváltásban. a sok birka meg inkább marad, mint hogy ezeken a nehézségeken áttaposson és fizessen érte. helytelen hozzáállás. a bankoknak nem jó az, ha az ügyfelek jönnek mennek, tehát korrekt ügyintézésre csak úgy lehet szorítani őket, ha minden kis sérelemért bankot váltunk. ez persze mindig pénzbe kerül, de ha elég sokan csinálják, idővel megtérülhet az ára. kár, hogy annyi kisstílű birka legelészik a házuk táján. elég csak itt körülnézni, hányan irigykedtek az ügyfélre. ezek az emberek mind a bankok szekerét húzzák önként és dalolva. megérdemlik.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2007.11.07. 15:51:51

A fenti esetből levonhatjuk oktatási jelleggel a tanulságot:

Ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy egy (általad, vagy mások által) hatalmasabbnak ítélt társaság/cég/szolgáltató/akármi nyitott egy kiskaput, ahol spórolni/előnyhöz jutni lehet, tessék a lehetőséget kihasználni, majd haveroknak a lehetőségről beszélni, hogy ők is veled örülhessenek. Előre közölni tervedet tehát TILOS.

Ez a tanulság.

Tettem én már ilyet:
- Tonylájn ingyenes ADSL próbahónap akció keretén belül 3 DSL modem ingyen
- Suliban pótvizsgadíj töröltetése bürokrata fejetlenség következtében
- Másik internet szolgáltató (már azóta módosított) ÁSZF-ben található hiba kihasználása
- Bankos lehúzások több hirdetményben szereplő ellentétek következtében történő elkerülése
- Hipermarketben lévő árkiírási tévedésekből elért haszonszerzés

Kisgenyó 2007.11.07. 16:11:27

ismerősöm pont nemrég ugyanígy kötötte le a pénzét. ő vissza fogja utalni a saját bankjába a pénzt ami pár száz Ft, még az 1500 Ft-os számlanyitási díjat sem haladja meg.
amúgy egyet értek Griffivel. azért mert van vkinek egy-két milliója, még nem fukarkodás hogy mindenhol ő is a legkevesebb kálót akarja. ez igaz magyar gondolkodás. a britek pl. szarrá keresik magukat és amikor eljönnek hozzánk pár száz Ft-on vacakolnak és nem azért mert spúrok, hanem mert a pénzükért azt várják el ami jár. azért mert van megtakarításom nem jelenti azt hogy gazdag is vagyok és bátran szórhatom. max. kevésbé terhelnek meg a váratlan kiadások és most engem is lehet köpködni.

franjof 2007.11.07. 16:22:54

chicken te nagy szarevo lehetsz

Azamat Bagatov 2007.11.07. 16:23:32

holex:

1. dehogynem tehet különbséget, szerződési szabadság van (már vagy 17 éve). azzal köt szerződést akivel akar. és olyan feltételekkel ahogy akar.

ilyen alapon mindenkinek egyformán kéne hitelt adni...

tehtát nem köteles a bank neked számlát nyitni...

Primavera 2007.11.07. 16:34:14

Secnir 2007.11.07. 13:31:45
zsebembe teszek kb 8000 forintot (ez egy élő példa, mert így van). elmegyek pl. bécsbe. a pénz szabadon mozgott az EU-n belül. ingyen. nos? "

Te mivel közlekedsz ingyen? Térhajlítással? Elárulod, hogy csinálod? :D

Jónás Géza László 2007.11.07. 16:36:40

The Good Boy 2007.11.07. 13:08:35

"Csak számolja ki a háromszori bankba menetel üzemanyag költségét, ha dolgozik esetleg az órabérét, pl. parkolási dijat, nyomtatás költségeit, (hogy bizonyitsa a pdf oldalaival az igazát) stb."

Nem volt üzemanyagköltség, biciklivel járok, arra (eddig még) parkolási díjat sem kellett fizetni. 1 oldal kinyomtatási költsége valóban hatalmas összegeket emésztett fel, csak közbeszerzési eljárás keretében volt rá
lehetőség.


s_marky 2007.11.07. 13:18:30

Ha elárulom a netszolgáltatóm nevét (bár már nem sokáig leszek náluk), akkor könnyen rájöhetsz, ha van egy kis eszed: Lanzona


Kibermágus 2007.11.07. 13:23:37
"Ha még a jogos díjat sem kapja meg, amiért dolgozik, mert te ezt ki akarod játszani, akkor nyilván, hogy nem hagyja."

Jogos díjat??? Azért vonnak le, mert szeretnék hozzájutni a saját pénzemhez?
Befizetéskor én mit vonok le a pénzből? Ha berakom a pénzem valahova kamatozni, akkor nem azért teszem be, hogy még a kamatadón kívül is megsarcolják! Mellesleg már a kamatadó is pofátlanság, mert én a nettó jövedelmem egy részét kamatoztatom, vagyis egyszer már adóztam utána.


Secnirnek 2007.11.07. 13:40:34 (és a többi irigynek)

"aki az illegális dolgait még meg is írja egy nyílt internetes fórumon"

Honnan veszed, hogy illegális?

A pénz nagy része egyébként (bár senkinek semmi köze hozzá) ingatlaneladásból származik. Azt ne mondjátok már, hogy 3-4 millió Ft olyan nagy pénz manapság. Főleg, ha ez a család össz (kp-s) vagyona. Néhány éve ugyanis (bár ehhez aztán végképp senkinek semmi köze) meghalt apám. Nem kevés örökösödési illetéket kellett fizetni utána. Mellesleg azóta vettem egy garázst, hogy a szintén örökölt Suzukit legyen hol tartani.
Köszönöm az államnak, hogy a több százezer Ft örökösödési illetékkel, a kamatadóval + banki díjakkal megsarcolt pénzből vehetek egy garázst, amire szintén nem lesz kevés az illeték.
Ne kelljen már elnézést kérnem, hogy megírtam a Homárnak, milyen pofátlanul magasak Magyarországon a banki díjak. Egyébként - úgy tudom - az EU már vizsgálódik is ez ügyben.


Kifordított kacagány 2007.11.07. 15:10:24

Ott a pont.


Egyébként leszarom a 3500 Ft-ot, csak igyekeztem volna csökkenteni a hasznukat. Ha lett volna időm, akkor átutalom másik számlára, ahol utána ingyen hozzájutok, viszont aznap kellett a pénz.
Nem vagyok adócsaló vállalkozó sem, alkalmazottként elég rendes adót meg egyéb járulékokat vonnak a bruttó fizetésemből.

Jöhetnek még a kritikák, holnap válaszolok!

2007.11.07. 17:03:37

Úgy látszik a K&Hányoknál nem csak a csinovnyikok buzgó mócsingok, hanem a fiókvezető is idióta. Gondolom arról lehet szó inkább mint az igazgatóról, aki, ha nincs is éppen letartóztatva, akkor sem piszkolja be magát 1millás biciklis ügyfeklekkel.

theutat villám 2007.11.07. 17:28:51

Ennyi lófaszjóskát, mint itt. Ne haragudjatok, de szánalmasak a hozzászólások. Fikázzátok, mert pénze van? És? Aki mást ezért basztat, sikeres ember már alapból nem lehet. És miért baj, hogy ki akarta játszani azt az 5 ezer Ft-ot, vagy bármennyit? Ennyire sajnáljátok a bankokat, vagy mi? Akik évente százmilliárdokat keresnek RAJTATOK? Valaki azt is írta, hogy reklámozza az illegális pénzszerzését. És ebben mégis mi az illegális? Hogy nyit egy számlát, aztán megszünteti? HE???? Most tényleg ennyire hülyék vagytok? Csak ismételni tudom magam, a hozzászólások 70%-a szánalmas, pitiáner...

pefki 2007.11.07. 17:30:56

Király vagy Jónás Géza László

idegenvezeto 2007.11.07. 17:44:34

Kedves Jónás Géza László!

Én nem tudom, hogy a többiek mi miatt problémáznak, én elmondom a saját benyomásomat, illetve az ebből adódó rossz érzésemet. Az általad írt cikk első részéből (a banki herce-hurca) az jött le, hogy te, mint unatkozó milliomos valóban párezer forinton kukacoskodsz (ami megjegyzem nem anyagi helyzet függő). Hogy a pénz milyen módon került hozzád, senkinek semmi köze hozzá, bár szvsz. ezt nem is tette szóvá senki.
A történet valóban megért egy misét... nekem speciel a stílusodtól nyílt ki a bicska a zsebemben. Mármint a finom felhangoktól (vájtfülűek előnyben).:) Félreértés ne essék: NEM irigylem a pénzedet, NEM vitatom el a hozzá való jogodat és NEM tartom hülyeségnek az 5000 forint miatti "hőzöngést" (sok kicsi...).

Uff, én beszéltem!

Ja, utóirat, kevésbbé cizellált stílusban: Griffi, te egy ordas nagy faszkalap vagy!

Leonard Zelig 2007.11.07. 17:45:18

Egyszerű helyzet: azért nem nyitottak számlát, mert nem rendeltetésszerűen akartad használni. Ha egy szerződés a szövege alapján nem egyértelmű, akkor a szerződő felek szándékai a mérvadóak. A K&H szándéka nem lehet az, hogy tizenöt percre számlát nyisson és utána bezárja, tehát ebben az esetben nincs kölcsönös szerződéses akarat.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2007.11.07. 17:51:08

Az ordast nem értem. Azt nem farkasokra mondják?

Leonard Zelig bevezetett minket az amúgy is nagy kedvvel és sikerrel alkalmazott "nem rendeltetésszerű használat" újabb értelmezésébe.
Köszönet érte, felveszem a bankos szótáramba is...

idegenvezeto 2007.11.07. 17:54:36

Ha minden igaz, eredeti jelentése barnás szürkés bunda:))))))))))))))))

De én átvitt értelemben használtam...:) Ezexerint sikerült belenyúlnom egy kevésbbé elterjedt jelző kellős közepébe:)

idegenvezeto 2007.11.07. 17:58:37

Helyesbítés, Majmász Gedeonnak: A \"de\" szót kéretik nem figyelembe venni a mondat elején!:)

BobChemistry 2007.11.07. 18:10:25

Secnir

ne az irígység beszéljen belőled
sztem Te is ugyanilyen módon "üzérkedtél" volna
szabályba nem ütközött
ennyi

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2007.11.07. 18:14:14

Én készíttettem volna egy jegyzőkönyvet arról, hogy nem voltak hajlandóak számlát nyitni.

Levél PSZÁF-nak a jegyzőkönyv másolatával, nyugta másolatával a pénzfelvételről, a többi az ő dolguk. Eddig csak jó tapasztalataim voltak ezzel az eljárással.


Azamat Bagatov 2007.11.07. 16:23:32
"dehogynem tehet különbséget, szerződési szabadság van (már vagy 17 éve). azzal köt szerződést akivel akar. és olyan feltételekkel ahogy akar."

Hogyne, hogyne.
Feketékkel / nőkkel / melegekkel / zsidókkal / fehérekkel / muszlimokkal / keresztényekkel (megfelelő rész aláhúzandó) pedig csak akkor kötnek szerződést, ha kiskanállal levágják a bal lábukat?

Érdekes gondolatmenet.

Tutanhamon 2007.11.07. 18:53:35

Egyszer a keshban kellett valamit intéznem. Mondták, hogy ahhoz számlát kell nyitnom. Mondtam OK, de utána meg is szüntetem. Elkezdte a csaj csinálni. Én meg elkezdtem izélgetni. Meddig tart a számlanyitás? Mennyi idő múlva lehet megszüntetni? Mennyi ideig tart a megszüntetés? Stb. Nem bírta sokáig, látta, hogy komolyan gondolom, kiderült, hogy nem is kell számlát nyitni. Elintéztem, amit kellet, és pár perc múlva már az utcán voltam.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2007.11.07. 19:12:33

A múltkor sípoló gumikutyát akartam venni. Láttam is egy "egyet fizet, kettőt kap" akciót. Odamentem, hogy én csak egyet szeretnék. Rendben, akkor vegyem meg, 132 forint, és kapok kettőt. De nekem nem kell a másik. Akkor ajándékozzam el.

És ha visszavinném a másikat, hogy meggondoltam magam, adják vissza az árát? Hát, annak ők nem örülnének. Meg akciós termék esetén nem fogadhatják el, hogy teljes áron vettem, mert nem így történt.

Azért kipróbáltam. Megvettem, visszavittem, nem fizették ki. Vittem testőrt meg verőembert, akkor sem. Ügyvédet is vittem, meg rendőrt. Akkor sem.

Szabadságot vettem ki, lemondtam a Maldív-szigeteki utamat, és visszavittem mindkét kutyát. Morogva, de visszaadták az árát.

Rájöttem, okosabb tervet kell kidolgoznom.

Ügyvédem, egy fogyasztóvédelmi jogász, két tanú, és egy ombudsman jelenlétében odamentem, és a következőket mondtam. Induljunk ki abból, hogy kettő darab 132 forintba kerül, akkor adjanak nekem egyet feleannyiért. Erre elmondták, hogy sajnos nem ezek az akció feltételei.

Az eszem megállt. Persze az APEH-nél feljelentettem őket, meg akkor már pedofília vádjával is, ne szórakozzanak velem. Az ombudsman hónapokig vizsgálta az akció feltételeit, aztán állásfoglalásában persze kijelentette, hogy nincs benne kivetnivaló, de hát nem csodálkoztam, ez egy magyar ombudsman, mit várjon az ember?

Az ügyvédem írt nekik pár fenyegető levelet (darabja 50 ezer forintomba került), de ezek a bunkók csak azért sem voltak hajlandók 66 forintért sípoló gumikutyát adni nekem.

Más megközelítést választottam. Matematikaprofesszort hívattam Amerikából (óradíjból és útiköltségből, plusz az étkeztetés, szállás stb. költségeiből majdnem egymillió forint kiadásom jött össze). Ő levezette, hogy ha x = 132, és 2x = 132, akkor a második egyenletből kivonjuk az elsőt, és az jön ki, hogy x = 0, tehát ingyen kellene kapnom sípoló gumikutyát!

Udvariasan végighallgattak, aztán elmagyarázták, hogy ez nekik egyáltalán nem érné meg, és épp ezért az akció feltételeiben ezt részletesen le is írják.

Amikor már az sem segített, hogy naponta bombariadót csináltam a cégnél, elraboltattam a vezérigazgató kisfiát, az összes hatósággal és magánnyomozóval náluk nyomoztattam, sőt megkíséreltem a nagyvállalatuk felvásárlását is, nem maradt más választásom, mint hogy bírósághoz forduljak.

Bepereltem őket, és követeltem, hogy azonnal biztosítsanak a részemre 1 darab gumikutyát ingyen, térítsék meg az ügyvédi, benzin- és egyéb költségeimet, beleértve a matematikaprofesszort, verőembereket és egyebeket, összesen körülbelül harmincmillió forintot.

Három évig pereskedtünk, ez további ötvenmilliómba került, de a szemetek is jócskán fizettek ügyvédi költségeket!

Aztán peren kívül megegyeztünk. Elálltam minden követelésemtől, és kaphattam egy darab gumikutyát 85 forintért.

Ez Magyarország.

Persze elég rossz reklám ez a cégnek, mondhatom, soha többet nem fogok semmit vásárolni tőlük, ha így packáznak az ügyfelekkel. Majd máskor jobban meggondolják, milyen akciót indítanak!

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2007.11.07. 20:27:08

Én bementem a fent említett boltba, de valami fasz elvitte az utolsó két gumikutyát! Fasznak hirdetik akkor?

Sanyi 2007.11.07. 21:19:17

K&H-nál nekem egyszer nagyon régen készpénzfelvétnél 10x100 USD helyett 9x100 USD-t adtak. Pultnál megszámoltam, reklamáltam, számolás nélkül megkaptam a hiányzót...

Erste pedig egy nagyösszegű (15M Ft körüli lakáspénz) 2002-ben több mint egy hétig kotlott rajta. Én is nagyon keményen beszéltem az igazgatóval és végülis a felügyeletnél tett panasz segített (felhívtam az igazgatót, persze nem vette fel úgyhogy meghagytam neki a felügyeleti panasz iktatási számát).

Egy bankkal nem volt gondom aminek ebből kifolyólag hosszú évekig voltam ügyfele (már nem, nem élek Magyarországon), az az IEB volt.

Valaki más 2007.11.07. 23:26:54

Apám, te nagy fasz vagy. Így próbálsz dicsekedni, közben hülyét csinálsz magadból.

Welcome to Hungary

Carnivora (törölt) 2007.11.08. 00:07:42

Aki ezt a levelet írta egy f*sz jólt tette a K&H, hogy kibaszta sőt a biztonsági őrnek kellett volna tarkónlőnie helyben.

Bit Rot 2007.11.08. 00:15:43

"A K&H szándéka nem lehet az, hogy tizenöt percre számlát nyisson és utána bezárja, tehát ebben az esetben nincs kölcsönös szerződéses akarat."

Nem is a K&H szándéka... hanem az ÜGYFÉLÉ!

Amúgy meg mennyi a rendeltetésszerű használat? Egy nap? Két nap?
Két nap és 3 óra és 15 perc?

Ez nonszensz.

gecibankos 2007.11.08. 00:24:26

Édesöcsém, ha már az internetről kinyomtattál valami hülyeséget, amivel utána becammogtál a fiókba, akkor mér nem keresgéltél még egy kicsit neten? Mert bizony ott van az a passzus is, hogy lehet telinfós kódot kérni, meg előre rögzített, (telefonon is megadható) más banknál vagy takszövnél vezetett szlsz-ot is megadni. utána meg 10 azaz tíz Ft az utalás. Na, most még nagyobb f_sznak érzed magad? igazad van!

Baaah 2007.11.08. 00:31:50

Azoknak, akik fikazzak a bejegyzés irojat uzenem, hogy 5000*200 az mar milla tehat par evtized alatt egy teljesen normal, gondolkodasra kepes banki ugyfel, ilyen ugyekkel veszit az ugyintezessel par napot az eletebol es penzt kap a erte, legtobben joval tobbet, mint az idoaranyos fizetesuk.
Megjegyzes: vannak cegek, akik ilyenekkel foglalkoznak es ezekbol az apropenzekbol igen jo hasznot tudnak csinalni (az mas kerdes, hogy kozben meg mas modon is lenyuljak az ugyfelet es abbol meg megjobban megelnek:))))

Aki meg ugy gondolja, hogy ezzel nem eri meg foglalkozni ne sirjon a kovetkezo mondataban, hogy neki nincs penze.
Pont errol szol, hogy aki a kicsit nem becsuli...

Tehat egyaltalan nem a bejegyzes iroja az idiota emiatt.

Azoknak, akik irtak miert nem ment masik bankfiokba elintezni: nem lattam helysegnevet az irasban, kisebb telepuleseken nem teremnek minden bokorban bankfiokok, mas telepulesre meg nem kivant valszinuleg elutazni csak ez okbol :)

Carnivora (törölt) 2007.11.08. 00:33:57

JohnZero 2007.11.08. 00:15:43

Ilyen kiemelt ügyfeles számlához lekell kötni a pínzt ... a KH-nál ez a milkás határ a vicc a nagyobb bankoknál 5-10 milka kell.

Carnivora (törölt) 2007.11.08. 00:36:55

Baaah 2007.11.08. 00:31:50

Az az ötezer forint fika a raffinál milkánként húztak le annyit a céges számláról :)

A druszádnak lett volna egy hangyaf*sznyi esze a kiemelt ügyfél címet akkor kéri, amikor leköti a pénzt, akkor fikarcnyi gondja nem lett volna.

Így szép, hogy kibaszták, ha bemegyek egy autót lizingelni, és azzal nyitok a banknál, hogy ezt az autót 15 perc múlva bevezetem ide a kirakatba kibasznak a picsába. -

gecibankos 2007.11.08. 00:38:49

Carnivora 2007.11.08. 00:33:57
Inkább 30-50 milka.

Carnivora (törölt) 2007.11.08. 00:39:58

"Annyi kimaradt, hogy a pénzt csak 30-án tudtam felvenni (és az eset is akkor esett meg), mert a nagyobb összegű készpénzfelvételt előre be kell jelenteni"

-

Ez is minden bank fiókjánál így működik talán a pesti központokat meg az MNB-t leszámítva ...

"Egyébként is nagy káosz van a fiókban, mert ugyan sorszámot kell tépni, de gyakorlatilag teljesen felesleges, mert úgy szólítgatják az embereket. "

Vagy csak egyszerűen hülye voltál az ügyfélirányító rendszerhez, miért nem kértél segítséget a biztonsági őrtől.

Baaah 2007.11.08. 00:51:43

gecibankos 2007.11.08. 00:24:26

a lakossagi hitel hirdetemenyek (hogy kerult pont oda?) alatt talalhato 42 oldalas doksira gondolsz?

Atutalod masik bankba, mibol gondolod, hogy ott van lehetoseg ingyen penzfelvetelre?

Az en olvasatomban egyéként 20 ft lenne a telinfos utalas bankon kivulre :)

Baaah 2007.11.08. 00:58:03

"... ha bemegyek egy autót lizingelni, és azzal nyitok a banknál, hogy ezt az autót 15 perc múlva bevezetem ide a kirakatba kibasznak a picsába. - "

Mar miert tennek?
Ha te alairtal, utana nem fizetsz, bank visszaveszi jelen esetben a mar megkarositott autot es a meg hatralevo penzt is behajtja rajtad.

A druszám? nem igenyelt kiemelt ugyfel szamlat mert le akarta kotni a penzet es vagy nem lehetett onnan, vagy magasabb volt a szamlavezetesi dij, vagy nem letezett ez a kategoria a szamlanyitaskor, vagy nem jutott eszebe :)

Carnivora (törölt) 2007.11.08. 00:59:24

Baaah 2007.11.08. 00:58:03

Próbáld ki ... mennyire vesznek komolyan ...

Baaah 2007.11.08. 01:02:00

"Az az ötezer forint fika a raffinál milkánként húztak le annyit a céges számláról :)"

0,5% ?! -ot ??? felvetelnel? Haaaat nagy ceg nem lehet ha ilyet meg tudak csinalni vele.

Baaah 2007.11.08. 01:03:59

Nem ertelek mi koze van az eladonak ahhoz, hogy az eladas utan 15 perc elteltevel mi tortenik az autoval?

Carnivora (törölt) 2007.11.08. 01:08:34

Baaah 2007.11.08. 01:02:00

Jah csak pár száz milka az árbevétel a legtöbb magyar vállalkozás nem milliárdos multi bármilyen meglepő ez számodra :D

Egyébként éppen ez volt az egyik ok, amiért bye-bye Raffi, amúgy nem rosz bank.

Milyen eladó? nem megy olvasás? lízinget banknál intézek ...

Baaah 2007.11.08. 01:11:05

es a bankot miert erdekli, hogy osszetorod-e az autot vagy sem?

az lett volna a masik vagy tul nagy ceg vagy tul kicsi,de aztan nem hittem el hogy nagyobb is megenged ilyet :)

Carnivora (törölt) 2007.11.08. 01:24:09

A Raffiba pl. konkrétan megmondták már nem nagyon akarnak foglalkozni 500 milka árbevétel alatt itt. Legalább őszinték.

Tudod az autó a leendő fedezet, ha te ott leülsz megmondani a tutit, hogy ezt 15 perc múlva összetöröd köszönik szépen viszlát, de bármely cuccot lehet példának mondani ...

Bár nem tudom lehet te ilyen ökör vagy. Lehet, ha elmegyek hozzátok, hogy anyukád feldarabolom késsel, ha albérlőnek mehetek hozzá te boldogan engeded , de a legtöbb helyen nem ... -

Baaah 2007.11.08. 01:44:17

de en nem is hirdetem, hogy gyere ide barmiert is, amit bizonyos feltetelek teljesitese mellett igenybe vehetsz, ennyi a kulonbseg, nem nagy tudom egyeseknek, de akkor is elteres.

Meg nem lizigeltem egyet sem az autoim kozul, de nem hiszem el , hogyha azt mondom ossze fogom torni a bank nem ad penzt ra, azt sem hiszem, hogy csak az auto lenne a fedezet ilyen esetben. Az iden visszavett (100-200K db?) autoknal a bankok , akkor mind buktak egy
nagy halom penzt?

"...ha a bank elviszi a hitellel terhelt autót, akkor még korántsincs rendezve a tartozás..." szval felmerik a kockazatot es utana a...

Megkoveznek ezert abbahagyom :)

Carnivora (törölt) 2007.11.08. 01:45:37

Baaah 2007.11.08. 01:44:17

Elvileg nem a bank bukik rajta csak gyakorlatban ugyanis max. a BAR listások köre gazdagodik pár száz fővel ...

Low Key Lyesmith 2007.11.08. 08:55:36

Primavera 2007.11.07. 16:34:14
Te mivel közlekedsz ingyen? Térhajlítással?

GYALOG, bazmeg, GYALOG :)))

Jónás Géza László 2007.11.08. 10:11:56

gecibankos 2007.11.08. 00:24:26

Tisztában voltam a lehetőségekkel, 249 Ft havidíjú számlát is nyithattam volna, és akkor 20 Ft-ért átutalhattam volna az egészet, de (ahogy azt a posztban le is írtam) nekem 30-ára kellett a pénz (nagy része), az utalás meg legalább egy, de inkább 2 napot vesz igénybe.

Ez is egy hatalmas pofátlanság különben, hogy ha egy számláról átutalok egy másik bankban lévő számlára, akkor az 2 nap alatt ér oda. Addig még ki tudja, hány helyen forgatják meg, ezzel is külön haszonra szert téve. Ha bankon belül utalok egyik számlámról a másikra, az miért tud odaérni 1 másodperc alatt? A bankok között nincs összeköttetés? Külön futár viszi a hírt az átutalásról?


Carnivora 2007.11.08. 00:39:58

"Vagy csak egyszerűen hülye voltál az ügyfélirányító rendszerhez, miért nem kértél segítséget a biztonsági őrtől."

Ott voltál? Láttad, hogy működnek a dolgok? Nem? Akkómeg?

Kibermágus 2007.11.08. 10:21:01

Jónás Géza László "Jogos díjat??? Azért vonnak le, mert szeretnék hozzájutni a saját pénzemhez? Befizetéskor én mit vonok le a pénzből? Ha berakom a pénzem valahova kamatozni, akkor nem azért teszem be, hogy még a kamatadón kívül is megsarcolják! Mellesleg már a kamatadó is pofátlanság, mert én a nettó jövedelmem egy részét kamatoztatom, vagyis egyszer már adóztam utána." A jogost nem úgy értettem, hogy szubjektív jogos, tehát megérdemli, hanem objektív jogos, a szerződés alapján. Ha ezt Te meg akarod kerülni, az nem elítélendő, de ha a bank nem asszisztál ehhez - és mint tudjuk a jogi lehetősége megvan - az nem elítélendőbb magatartás, mint a Tied.

Céadaoin (user ID 44540) 2007.11.08. 10:22:45

na bena vagyok ehhez a rendszerhez. elmondjam hogyan lettem milliomos? kib.sztak a kozigazgatasbol es kaptam vegkielegitest vensegemre tekintettel eleg sokat csak el tudtam helyezkedni mielott felzabaltam volna tessek lehet engem is irigyelni

nem várt fordulat 2007.11.08. 10:44:05

ezt úgy bírom az ilyen "több milkád van vazze, és 5000 Ft -on képes vagy izézni ?" arcokat, meg "nem érdekel, hogy 39 vagy 139 a ropi."

Nem lehet, hogy pont attől van több milkája, mert igenis utána megy a pénzének, és figyel rá?

Egyébként meg a post mondanivalója, hogy nálunk mindent meg lehet csinálni...

Céadaoin (user ID 44540) 2007.11.08. 10:53:17

(aha... akkor hogy is kellett volna csinlnom, ha azt akarom, hogy a más nevében írott hozzászólásaim más nevén is maradjanak?)

koga75 2007.11.08. 12:43:06

Annyira szánalmas ez a sok irigy ember.
Szégyen!!!!

alojzia 2007.11.08. 12:57:42

Igazán remekül szórakoztam a kommenteken, néhányotoknak remek a humora :)
A témához kapcsolódva:
a JBAK-tal megegyező, vagy azon mértéket meghaladó kamat, KAMU.

mustang70 2007.11.08. 13:18:45

A bank könnyen bezárhatj a kiskaput. Számlanyitás 1500Ft, az első hónap díja, számlazárás pedig 3500Ft és már meg is van az áhított 5 000Ft-juk.

Ggb 2007.11.08. 16:21:05

Egy pozitív ellenpélda:
Cib bank, céges számla (kis egyesület, minimum számlacsomag, alig forgalom). Nagyobb összegű EUR-t kellett utalni külföldre, de csak egy forint számlánk volt. Bementem, megkérdeztem, hogyan éri meg jobban, forint szla-ról utalni EUR-ban, vagy befizetni deviza számlára, stb?
A hölgy előszedte a bankszámla kondiciós táblázatokat, és Végigszámolta(!) nekem, hogy melyik esetben mennyibe fog kerülni az utalás, kezelési ktsg. stb. Végül ő(!) javasolta, hogy nyissunk egy deviza alszámlát az utalás idejére, mert akkor vonnak le a legkevesebbet.
Ilyen is van, de szerintem ez nem banktól függ, hanem attól, hogy ki ül az asztal másik felén.

Jónás Géza László 2007.11.08. 16:35:32

"ez nem banktól függ, hanem attól, hogy ki ül az asztal másik felén"

Az én esetemben egy olyan leányzó ült az asztal másik felén, aki egy közösségi portálon (nem írom le, melyiken, mert reklám lenne) szinte csak a lábméretét nem adta meg. Na de hova is akarok kilyukadni? Ja, ide: Munkahely weboldala: aaa.bbb@khb.hu (a személyiségi jogokra való tekintettel átírtam a / és a @ közötti részt), mindezt két diplomával, ha igaz.

BushDoctor 2007.11.08. 18:42:53

K&H a belgáké. Kulcsár is belga volt, nem tudtátok ?

Stimmt minden mostmár nem ? :)

BushDoctor 2007.11.08. 18:43:57

Amúgy meg gratula az okoskodó, igazi seggtúró, balkáni kiskapuzós faszoknak !! Ez az csak igy tovább, még 800 év és meglesz a milliárd !!! Loller.

Leonard Zelig 2007.11.08. 19:01:44

"A K&H szándéka nem lehet az, hogy tizenöt percre számlát nyisson és utána bezárja, tehát ebben az esetben nincs kölcsönös szerződéses akarat."

Nem is a K&H szándéka... hanem az ÜGYFÉLÉ!

Csakhogy it takes two to tango. Ha az ügyfél oda akar szarni a küszöbre, az még kevés, ehhez a banknak is hozzá kell járulnia. Különben nincs szerződés.

Primavera 2007.11.08. 23:04:18

Low Key Lyesmith 2007.11.08. 08:55:36
Primavera 2007.11.07. 16:34:14
Te mivel közlekedsz ingyen? Térhajlítással?

GYALOG, bazmeg, GYALOG :)))


Ha elgyalogolsz Bécsig ingyen, akkor a költségeid tripláját kifizetem neked.
Tessék, lehet menni. :)

gecibankos 2007.11.09. 09:37:19

Előre azért kell bejelenteni a kp felvétet, mert nem szívesen tárolják a pénzintéezetek a "forró" készpénzt.
Az átutalás magánszemélyeknek (óccsóér) leginkább a Giro rendszeren keresztül történik: ez azt jelenti nagyjából, hogy a napi zárás után (16-17 h) elküldik az indító bankok egyszerre a kimenő lóvékat, majd a fogadó bankok összegyüjtik és a másnap reggel 8-9ig beérkezett lóvét jóváírják a kedvezményezett számláján.
Ha a zárás előtt beadott átualás másnap nem érkezik az üf számlájára meg, az a fogadó bank szopatása (jellemzően OTP).
Namármost Te megbízol a TakSzöv-edben (ahol olcsó a kp felvét), tehát ők valszeg már másnap jóváírják.
Ha náluk előre bejelented (29én), hogy 30án érkezik pénz a számládra, készüljenek rá, hogy ki akarod venni.
Mióta bankban dolgozom sokkal jobban figyelek arra, hogy mit írok alá, és a szolgáltató mit és mennyiért vállal, és a bőröm is selymesebb.
Javaslom a körültekintést mindenkinek és akkor megszűnik a Homár létjogosultsága.

gecibankos 2007.11.09. 10:40:31

És valóban 20 Ft, ami ugyan 2x annyi, mint amit írtam, de egyrészt hiretelen felindulásból, másrészt az 5000 Ft-hoz képest szabad szemmel nem látható (a különbség 1/4 csomag olcsó ropi ára).

banuta 2007.11.09. 20:23:52

1.bank nem jótékonysági intézmény (erre már mondjuk mások is rávilágítottak)
2.ha az alapkamatnál többetkínál a lekötött betétre valamelyik bank, akkor annak meg kell valahol fizetni az árát...
3.könyörgöm tanuljuk már meg, hogy a kamatadó van, de azon felül az ügyfél megkapja a teljes kamatot a számlájára. Jaaa, hogy ő kiveszi, vagy elissza az a ő baja, de a kp felvétel költség miatt ne rinyáljon senki! pl ha több részletben, devizában kiutalod 1 külföldi bankszámlára akár 20-30 ezer is lehet a költség...de a kamatot + a tőkét a bank előzőleg a számlára tette!
szóval nem kell rinyálni, meg kell keresni a legolcsóbb megoldást és megoldani magadnak!!!
(ja és ha nem akar, a pénzintézet nem nyit számlát, benne van az ÁÜF-ekben.Az ügyfél akkor cirkuszolhat, ha majd ő adja ki az ÁÜF-et)/

Kifordított kacagány 2007.11.09. 21:01:46

azért, ha rinyálni nem is rinyálhatunk, azért arra vágyni szabad, hogy itt is úgy működjenek a bankok mint máshol, ugye?

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2007.11.09. 21:03:54

Ha a bank megtalálja a kiskaput a törvényen, hogy húzzon engem le (pl. a THM alakítása, vagy akár az EBKM), tessék a post-írónak is elnézni, ha a bankot az általa teremtett kiskapun kihasználja.

Köszönöm.

Fucksee 2007.11.11. 22:39:25

ez a mai adag olyan szánalmas, hogy alulról veri az Origo.hu hozzászólásait
(ökölbe szorul a kezem, amikor azt olvasom)
szarházik

Dócziné a ládából 2007.11.12. 10:21:31


Szegény bankok? Millimos egy milliós ügyfél? Illegális pénzszerző?.......
Hú, de sötét van itt:)
süti beállítások módosítása