Tékozló Homár

Mikor lesz használható a Vodafone 3G?

2007.11.28. 11:55 | jackyll | 67 komment
Úgy tűnik sikeres volt a Vodafone nem korlátlan mobil 3G-s internetének reklámkampánya, mert szeptember óta nem tudják kiszolgálni előfizetőiket. Két sztorink is van már, az elsőben Júlia azon akad ki, hogy leginkább 0 sebességű internetére a "folyamatban vannak a szükséges fejlesztések" a válasz, míg nonok 3 napon belül visszavitte a modemet, hogy ez lófütty, neki a pénzét nem adják vissza:
Minden bajom azzal kezdődött, hogy megbetegedtem. A Doktorbá szobafogságra ítélt, nem mintha amúgy nagyon virgonc lennék. Így hát kínomban netezni szeretnék. Kb egy hónapja fizettem elő a Vodafone sokat hirdetett 5000 Ft-os akciójára, a (kb) korláltan net-előfizetésre. Bementem, kaptam egy USB-s modemet a gépemhez, mire haza mentem, aktív volt. Ennek nagyon örültem, majd hetente néhányszor neteztem késő este egy-egy fél órát. Aztán most a hétvégén, unalmamban szerettem volna huzamosabb ideig is a gép mellett ülni. Már ekkor gyanús volt, hogy a szolgáltalás csak nem jön. Megnyílt szépen egy honlap, de ha valamire rákattintottam, hát a kedves "A kiszolgáló nem található" hibaüzenetet kaptam. Nézem a Vodafone Connect Now ablakot, ami kiírja az okosságot. Azt írja, a "kapcsolat él". Letöltési sebesség: 0 Kbit/s, feltöltési sebesség: 0Kbit/s. Ejnye. Kapcsolat megszakít, újra kapcsolódik. Kezdőlap megnyílik. Megnyitnék valami mást, A kiszolgáló nem található. Kapcsolat szakít, újra. Ugyanez. Gép újraindít. Ugyanez. Mindegy, ma biztos szerelnek valamit.

Másnap, hétfőn már megnyitni se tudom a kezdőlapot. Letöltés, feltöltés: 0 Kbit/s. Este viszont sikerült, éljen. Ma, kedden ugyanez. Ma már dühösen (gyógyulok...) felhívom a kiemelt ügyfélszolgálatot (a munkahelyem kiemelt ügyfél, bár a netet magam vettem, ez volt elmentve a telefonomban). Megtudtam, hogy a hálózat leterhelt, azért nem lehet netezni és ez természetes. (Vagyis a sok hülye mind előfizetett a netre, most meg használni akarja.) Az ügyintéző jótanácsa annyi volt, hogy ha ez történik, szakítsam meg a kapcsolatot és próbáljam meg újra. De hányszor? "Folyamatban vannak a szükséges fejlesztések."

Ezt úgy értsük, mi, butuska vásárlók, Isten barmai, hogy a Vodafone egy még nem működő szolgáltalást ad el havi 5 ezerért, hűségnyilatkozat mellett? Hogy amíg tart a hűség, addigra talán felépül a rendszer? És mi minden egyes nem-szolgáltatott napot fizessünk ki a havidíjunkban?

Van másnak is hasonló tapasztalata? Mérgemben felhívtam a Nemzeti Hírközlési Hatóságot, azt mondták, gyűjtsem a panaszokat, küldjem el tértivevénnyel a  vodának, ha nem reagál érdemben, mehet a Versenyhivatalnak és a Hírközlési Hatóságnak. Ha valaki még csatlakozik, talán hatásosabb...

Júlia



Augusztus vége felé gyanútlanul megtetszett a „normál használat" esetén korlátlan, kedvező havidíjas, ADSL körüli sebességet ígérő mobil-net ajánlatuk. A személyes ügyfél-"szolgálati" üzletben még azt is megígérték, hogy 3 napig visszavihetem a modemet, ha nem vagyok elégedett, a szerződést minden további következmény nélkül felbonthatjuk és a 20 ezer Ft kauciót is visszakapom. A kipróbálás nem várt kudarcot hozott. Az ígért sebesség 20-25-öd (húsz-huszonötöd!) része volt a maximum, amit az általam fontosnak tartott – az üzletben térképen előre „kedvezőnek" ítélt – helyeken produkált a rendszer. (A konkurens, másik néma „e"-s cég mobil-netjét használom most. A sebessége hússzoros, közel a vezetékes ADSL szintjén van. Az összképhez azért itt hozzátartozik, hogy elég szűkös adatforgalmi korláttal együtt van ez így. Ami a Vodafone-os ajánlatban nincs. Viszont erről nekem a szovjet húsboltok kínálata jut eszembe. Olcsóbb volt a hús, mint Nyugaton, „csak" éppen kapni nem lehetett... A konkurens cégnél legalább tudom, mire számítsak és nagyjából azt kapom, amit ígértek.)

A Vodafone-os mobil-net esetében két és fél napi – „hátha csak átmeneti leterheltségről van szó" – reménykedés után visszavittem a modemet. Fel akarván bontani a szerződést hirtelen ellenséggé váltam, és a felbontáshoz elkezdték azoknak a dokumentumoknak az eredetijét követelni, amiket 3 nappal korábban már láttak és beszkenneltek a gépükbe. Ott volt benne és a személyazonosságomat is igazoltam. Majd némi veszekedés után kiderült, tényleg nem kellenek újra a dokumentumok. Ekkor jött a következő meglepetés: ígéretük ellenére nem kapom vissza a 20 ezer Ft-ot, „majd utalják". Ha most részletezném, hogy az elmúlt 2 és fél hónapban mennyi telefonálás, bemászkálás, nyomtatványkitöltés, újra és újra meghosszabbított határidő után jutottunk el oda, hogy a mai napig, közel 3 hónapja sem kaptam még vissza a pénzemet, akkor egy kisebb könyvet kellene most írnom. Mivel akkorra már tényleg eljutottam a szolgáltatóváltás eldöntéséig, ezért kértem, szüntessék meg a mobilom hozzájuk történt kötöttségét, amelyre már 3 éve jogom lett volna a szerződés szerint. Azt sincs most módom részletezni, hogy két üzletben, egymás után, egymástól függetlenül intézve, hányszor kellett bemennem, hogy ez a legális kikódolás elintéződjön. Miközben a korábban elindított folyamatról a mai napig sincs semmi hír.

Ezt a rémregényt először a vezérigazgatójuknak akartam megírni. De azért küldöm el mégis inkább a Homárnak, mert ha már ingyen dolgoztam, legalább a közönség is tudjon meg valamit ebből az egészből!

Legalább mindannyian okoljunk belőle! Talán a tanulsággal közelítünk egy kicsit Európa nálunk civilizáltabb feléhez, amelybe sajnos már Csehország is beletartozik. Pedig ott is pont annyi ideig volt piacellenes diktatúra mint nálunk. Mégis közvetlen tapasztalat alapján állíthatom, mennyire másképpen viszonyul ott egy mobilszolgáltató alkalmazottja az ügyfélhez. Úgy, mintha tényleg jót akarna neki, a kedvében jár, amiben csak tud és a barátjaként, nem az ellenségeként beszél vele. Mert az ő pénzéből él és ezt a „bonyolult" összefüggést képes felfogni.

nonok
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2007.11.28. 11:56:14

soha. ez a korrekt valasz.

rockstopper 2007.11.28. 12:03:56

"Megtudtam, hogy a hálózat leterhelt, azért nem lehet netezni és ez természetes"

Ez mi? Ilyet mond az ügyfélszolgálat?
Szomorú, hogy meg merik tenni.

Darth Revan 2007.11.28. 12:08:20

Szolgaltato valtas Irorszagban:
A Meteorol az O2-hoz szerettem volna atmenni. (olcsobban lehet hivni magyar mobilt + ingyen netes sms barhova)

Bementem egy O2 boltba, elmondtam mit szeretnek. Elem toltak egy papirt, alairtam es 20 percen belul jott egy sms, hogy udvozol az O2, csereljem ki a SIM kartyamat.

(kartyafuggetlen telefonom van, de allitolag a szolgaltato fuggo telefon sem hosszabbitja meg sokkal jobban az ugymenetet)

vernarancs 2007.11.28. 12:10:05

Miert sajnos az ha a Csehek mar elorebb jarnak? Inakbb az a sajnos, hogy mi visszafele fejlodunk.
Egy kicsit kemenyebben kellett volna fellepned. A szerzodest nem felbontani kell, hanem elallni tole. Ehez jogod van es egy budos szavuk nem lehet. Penzt azonnal vissza es nem majd utaljuk. Toled sem igy szedtek be, hogy majd ha van kedved utald at. Ki kell nyomtatni az idevonatkozo torvenyeket es egy vezetot kovetelni az uzletben. Orraaladorgolni es perrel fenyegetozni.

Dr. Kix 2007.11.28. 12:11:20

1 biztos: a Vodafone erre sem fog reagálni semmit. Ahogy szokott. Mindegyiknek egyenként a kurv@@nnya.

Emiceha 2007.11.28. 12:23:58

Minket is csak azért szopat mindenki, mert hagyjuk.

Ez a véleményem.

Alászolgája.

Landy4x4 2007.11.28. 12:24:22

íme egy tapasztalat a kék mobilszolgáltatótól :).
Van irodánk Bulgáriában is, és ennek örömére igen sokat kell odatelefonálnom.
A történet pikantériája, hogy az nem mindig sikerül.
Az történik ugyanis, hogy én hallom hogy kicseng, de hát nem veszik fel. No gondoltam, nem akarnak beszélni velem. De utána sem, meg másnap sem. Hosszas kutakodás után kiderült, hogy én ugyan hallom a csöngést, de a hívó telefonján semmi. Vagy a másik megoldás, hogy a fél felveszi és rögtön azzal a kérdéssel kezdi, hogy Te most honnan hívsz, mondom Mo, de hát itt egy bolgár szám jelenik meg. A harmadik megoldás, hogy azt hallom, ékes bolgár nyelven is, hogy nincs elég pénzem a hívás kezdeményezéséhez.
Na jeleztem ezt 3x a Pannonnak, hogy azért ez kicsit durva, csináljanak már valamit. Már rekedre ordítottam magam az 'értelmes' ügyfélszolgálatosokkal. Volt amikor felhívtak és közölték, hogy 5 percet hajlandóaka beszélni velem, mert dolguk van! :)
A válasz mindig más és más. Õk nem tudnak mit kezdeni, mondjam meg kit és mikor, hol voltam és õ hol volt és akkor kivizsgálják. Mondom BG, mobil, és nem tudom hol van helyileg az akit hívok. Folymatosan azzal próbálnak lepattintani, hogy náluk jó, a külföldi mobil céggel meg beszéljek én (hiszen én nekik fizetek és a bolgár cég elõfizetõje vagyok!!!), hogy rossz a kapcsolat. Tegnap végre felvettek a Pannon teszt csapatba, most majd jegyzeteket kell vezetnem :), mikor kit hívok és sikerül-e vagy nem. Még a pénzrõl nem állapodtunk meg, gondolom nekem kell majd fizetni, hogy jobb legyen a szolgáltatásuk minõsége:).
Nem is akarom szaporítani a szavakat, csak az fogott meg, hogy igaza van a post írójának. Itthon az ügyfél ellenség, õ fizessen és ha valami baja van, akkor maradjon kussban, mert a pénzéért nehogymár még valamit akarjon is.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2007.11.28. 12:24:36

a vodafone szívás!
a mobilnet is.
most még, szerintem
abból a pénzből fejlesztik, amit a bénák befizetnek előre, és szívnak a nem működő rendszerrel. Én megvárom a normál kiépítettséget, majd akkor eldöntöm - ha nem lesz a Homáron ilyen cikk.
addig is rágyújtok :)

Taktikai Reset 2007.11.28. 12:27:27

Amíg az emberekben nem tudatosulnak őket, mint vásárlókat megillető jogaik, illetve nem képesek átnézni azt a pár paragrafust (kb. 1,5 oldal) a fogyasztóvédelemről, addig a "szolgáltatók" azt nyomnak le a torkukon amit nem szégyellnek.

Dehát minekkoptatom az ujjaimat, ti ezt úgyis tudjátok, a tömeg pedig úgysem olvas Homárt. A szolgáltatók pedig lesz*rják, mert ügyfeleik 90%-a a Gy*zikét istenítő nyájból kerül ki.

Carnivora (törölt) 2007.11.28. 12:31:17

jah szar kínai cuccokat tolnak ... ez lett belőle

vernarancs 2007.11.28. 12:31:56

Landy4x4 2007.11.28. 12:24:22

Hasznalj IP alapu telefont. Neten ingye'.

Geitenbeffer_ 2007.11.28. 12:32:06

Örülj, hogy a letöltésed csak 0 Kbit/s, a Pannonnál állítólag mínuszba is lehet menni

Landy4x4 2007.11.28. 12:42:19

vernarancs 2007.11.28. 12:31:56
Igazad van, de hát most mondják, hogy sz@r a mobil net :), és a kocsiba meg a mezõre még nem tudták kihúzni nálunk a kábelt ;)

hokaukomuszika 2007.11.28. 12:49:44

Nekem is vodás mobilinternetem van. Jól becoptam velük, a szituáció szinte ugyanaz. Dögöljön meg a tehenük! Mást nem tudok mondani ... , kérem kapcsolja ki !

AC 2007.11.28. 12:56:06

Nekem tökéletesen müxik a vodás mobilnet, pedig csak vitamaxos vagyok. Igaz nem is vettem meg az a flancos usb-s modemet 40ezer jó magyar forintért, hanem vettem egy HSDPA képes telót 35ért (már régóta le akartam cserélni a régebbit). Azonnal kapcsolódik, a sebesség nem a legjobb, de nem is torrentezni akarok vele.

Manyizga (törölt) 2007.11.28. 13:03:33

Istenem... 2001-ben ugyanezt csinálta a Vodafone velem. Csak akkor még GPRS-volt csak. Ahol volt. Nekem nem volt.

Már meséltem párszor: inkább fizettem nekik (hűségszerződés volt náluk emiatt), csak hagyjanak békén örökre. Azóta boldog ember vagyok, és ott szívatom a Vodát és a vodásokat, ahol csak tudom! :)))

Bobby Newmark 2007.11.28. 13:04:41

Ismerősöm költözött, és _azonnal_ akart netet. Elment a tégecikhez, kért mobilnetet. 3. nap végén elállt a szerződéstől, és kidumált egy újat, megint 3 napra. Akkor sem lett jobb, visszavitte. Elment vízfonékhoz, ott is eljátszotta a 2x3 napot, hasonló eredményekkel.

Úgy döntött, hogy akkor inkább kivárja a 3 hét kábelnet kötést. Végülis 2 letelt belőle, amíg a mobilnettel szarozott... (egyszerre megrendelt mindenféle netet, és úgy gondolta, hogy amelyik a leghamarabb bejön, azt megtartja a többit visszamondja)

Szerintem elég jól csinálta...

Elektronikus cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2007.11.28. 13:04:49

Aki vodkás internetet használ az sikeres ember nem lehet...

AC 2007.11.28. 13:08:40

"...az sikeres ember nem lehet..." - ti nem unjátok még ezeket a hozzászólásokat? Vki 1x kitalálta, a többi meg majmolja, mert azt hiszi, így a menő. Hát inkább szánalmas...

czking 2007.11.28. 13:15:22

Jelzem,nekem megy bár legtöbbször 5öde az ígért sebbességnek,de ez tűrhető és kibírható ha úgysem torrentezhetek.(PRóbált helyek:Fehérvár,Győr,Óbuda) LEsz ez jobb is

reach (törölt) 2007.11.28. 13:15:22

Jaj bakker, Csehországban azért működik a cucc, mert ott az emberek fejében nagyobb a rend és foglalkoznak egymás gondjaival, akár ismeretlenül is. Ez egy ilyen ország és így is marad. Indexen olvastam: Hungary. We know, we suck.

Artie 2007.11.28. 13:22:38

Amíg ez az ország a Homárra ír a PSZÁF/NFF/FVF helyett, addig ez lesz, kedves elv- és polgártársaim, kinek-kinek ízlése szerint.

Nyafogunk, de nem teszünk semmit.

THC 2007.11.28. 13:22:59

Na, most pakoljak ki? 3 évig nyűglődtem, hogy milyen kommunikációt találjak ki arra a panaszra, hogy nem működik a GPRS, most meg ez!Hála az atyaúristennek nem dolgozom már ott! Válaszok: majd, ha lesz-még nem építették ki a rendszert, csak a pénzt nyúlják le. Mindig az ügyfél a béna ,a hibás, a lúzer - ez a Vf hozzáállása, hozzátok. Javaslat: sok-sok feljelentés, bejelentés a NHH-hoz, a Fogyasztóvédelemhez és rengeteg levél a sajtókapcsolatoknak! Ja és SZOLGÁLTATÓVÁLTÁS!SOS

VilMarci 2007.11.28. 13:26:19

Általában nem szoktam ide jókat írni... otthon nincs vezetékes telefon (nem is volt), választhattam UPC, telefon+adsl bekötés, és valamilyen mobil megoldás között. Végülis a vodások mellet döntöttem, azóta remekül működik, egész jó sebességgel. Igaz, mindez Pesten. Persze ettől még az ügyfélszolgálat hozzállása és a pénznemvisszaadás elítélendő dolog.

Lord Multifilter · http://filter.blog.hu 2007.11.28. 13:31:11

"Megtudtam, hogy a hálózat leterhelt, azért nem lehet netezni és ez természetes"
- pontosan ugyanezt a valaszt kaptam fel ora varakozas utan. A Vodafone netnel tipikus hogy ledob orankent a netrol vagy az adatforgalom bejelentes nelkul zerora csokken. Ez nem szolgaltatas hanem egy nagy atveres..

tamase 2007.11.28. 13:34:57

Erről csak annyit, hogy 8,5 év után még pár napig pannonnál van az előfizetésem. másfél hónapig előfizettem havi 6ezerért 5Gb-os csomagjukra. Gyakorlatilag használhatatlan. 15-ker. kertvárosban(!) nyílt terepen jön-megy a 3G lefedettség, centizni kell, hogy legyen kapcsolat, épületen belül teljesen leáll minden (Ugyanitt Voda HUAWEI modemmel szépen megy). Ferihegynél a MarketCentral tövében még GPRS(!) se nagyon megy, BP belvárosban sarkonként jön-megy a 3G térerő. Alapból másodpercekig tart, mire a hálózaton adatkérésre válasz érkezik. A poén kedvéért pedig új net előfizetőként rá kell jönni az email konfignál, hogy az smtp kiszolgálójuk még mindig pannongsm.hu, véletlenül sem pannon.hu, vagy hasonló... Az ügyfélszolgálaton dilettánsok, vagy betanított papagájok, sőt utóbbi odőben arrogáns bunkók ülnek ott is, érdemi választ, megoldást egyetlen problémára nem kaptam elsőre. Ott a legutóbbi 10-20 százalékos sunyi percdíj emeléseikről érdeklődve annyit mondtak, hogy közzétették két országos újságban... (sic!, biztos az a néhány tízezer ember a jó ügyfelük, akit így elérnek...) Úgyhogy lehet, hogy sikeres ember nem vagyok :), de átvándorlok vodafone-hoz, ott pl. presztízs díjcsomagban 10e-rért adják azt, amit a pannon, vagy a T havi sokezrekkel drágábban. Lehet, hogy sok helyen ez is szar, de legalább nem pofátlanul drága, ja és nem 2éves a tarifahűség, mint a másik kettőnél!

tamase 2007.11.28. 13:39:38

Hozzáteszem, egyébként ha valakinek tényleg nem működik a dolog, akkor joggal követeli vissza a pénzét. Tehát egyébként abszolút egyetértek a kiállással. Csak sajnos az a szomorú tény, hogy jelenleg nem látni sokkal jobbat helyette...

Meklén és Tamara 2007.11.28. 13:42:05

jaaaj ezt én is kipróbáltam! De az volt az első(miután otthon 50-60 kbit/sec volt a csúcs) hogy kocsiba be laptoppal, és körbe furikáztam a városban. SEHOL(!!!) nem volt több 100 kbit/sec-nél!
Másnap visszavittem, szó nélkül bontották a szerződést.
Szerintem jó sok papírmunkájuk lehet. Nem is gondoltam volna, hogy van olyan aki nem viszi vissza.

Meklén és Tamara 2007.11.28. 13:49:33

ja, amúgy most Pannont használok.Gyors, mint egy vezetékes.
Az ügyfélszolgálaton utca-házszám bemondása után megmondták mennyivel fog jönni. Annyival is jön, de van hogy még gyorsabban.

zebi 2007.11.28. 13:49:49

Akkor lesz használható, ha a felhasználók számával és igényeivel arányosan fejlesztik. Én a bevezetés után nem sokkal kezdtem használni (kb. 5 éve), még csak GPRS volt, de az is használhatóbbnak bizonyult a dial-upnál. Egy ideig.

nonok 2007.11.28. 13:55:42

Azt hogy érted AC, hogy "Vki 1x kitalálta". Most az a duma jön "onnan", hogy az egész nem igaz? Tudod, ez az egész Homár azért működik mindenféle pecsétes bizonylatok nélkül, mert a mindennapos tapasztalat alapján mindenki látja, tudja, hol az igazság.
Inkább az a szánalmas, hogy érdemi reakció (uram bocsá', mea culpa) helyett ezzel próbálkoztok.

vernarancs 2007.11.28. 14:09:05

AC 2007.11.28. 13:08:40

Aki a kommenteloket kritizalja az vodafonos es nem lehet sikeres ember.

renesis 2007.11.28. 14:26:49

hát a pannon egy nagy szar (mobilinternet). És az ügyfélszolgálata egy tahókból álló társaság (tisztelet a kivételnek), az a szomorú, hogy választási lehetőség sincs mert egyiknél sincs normális sebességű net.Pedig nem tanyán lakok. Kikéne tán vándorolnom a csehekhez?

dany82 2007.11.28. 14:30:39

Kedves Júlia,

Igazából a vodafone szoftverével és hálózatfelismerésével van szerintem "kis" gond. Én Keszthelyen, a külső részeken használom a mobilinternetet, 2 csíkom van összesen. emiatt nagoyn sokszor ugrál automatikusan a 3G és a hsdpa hálózat között (alul az állapotsáv elején látod, hogy épp melyik hálózaton van). Namármost amikor 3G-n van, akkor egész egyszerűen nem müxik. Akkor nincs net. Legtöbbször egy idő után meg is szakad.

Namármost amikor egyszer így megszakad, akkor be kell menni az "eszközök-hálózatválasztás-manuális" menüpontba és ott a két 3g hálózat közül (általában 2 van és ránézésre semmi különbség köztük) azt kiválasztani, ami nincs kijelelve, tehát nem vastag (a legalsó). Ezek után kiírja, hogy hálózatváltás folyamatban.

Ha ezek után kapcsolódsz, akkor valszeg nem fogsz többet váltogatni, mert kézi hálózatválasztással kiválasztottad a hsdpa-t. Ha valamikor mégis elmenne a net, játszd el újra.

(lekopogom) nekem hónapok óta ettől a kis kellemetlenségtől (naponta egyszer-kétszer kell eljátszanom) eltekintve tökéletesen müxik... 3mbit, de néha 4mbit (amit én sem értek) sebeséggel.

a kertész tömlővel 2007.11.28. 14:36:48

irq-enternet kábelesel nekem olyan jofejek voltak h sávszélesités után 2 honapal véletlenül visszaraktak a régi fele olyan gyors portra..(vagymire)1 honap volt mire javitották a hibát..ami egy kábel áttdugása volt a szerelö szerint--1 mozdulat 1 honap..komoly..most joideje 4megás a net occso 9800ért havonta..
lessz ebböl 8 as valaha?vagy legyek uj szerzödö és vegyem meg ugyanezt 2000 kevesebér havonta tölük?...

Tesco4you (törölt) 2007.11.28. 15:04:02

Ez baro, tipikusan Magyarland.

Nekem bedoglott a telot bementem a Three-hez (UK) es vettem egy Skype telot. 50£ volt + 10£ feltolto kartya, ami lebeszelheto.(kb.20 ezer egyben)

30 napig 3G-s skype eleres es Internet a telon, ingyen!!! Ezenkivul fejlesztik az MSN-t is ra. Mar rajta van csak meg nem megy. 4000 perc skype hivas.

Google, Yahoo, Hotmail tok baron megy.(3G) Ez a legkisebb szolgaltato itt.

A teloban beepitett modem van , 256Mb microsd kartya egyebek, fejhallgato....

Hat ennyit a szolgaltatasokrol es arakrol. :(((

Subba Sógor 2007.11.28. 15:08:27

nekem vodafone van, egész nap azzal hallgatok zenét, letöltök, youtube, mail, stb.
néha megszakad, de ennyi.

ja és a többi mobilgenyával ellentétben ez valóban korlátlan. a havi fogyasztásom (20G) a t-mobilnál 15e vagy több lenne forintban...itt meg a fix 5e.

már többször elutaztam és mindenütt működött. még az erdő közepén is, egy eldugott kis erdészházban. természetesen nem HSDPA üzemmódban, csak GPRS, de a leveleimhez hozzájutottam.

egyébként ha a konnektáltok és kiírja alulra, hogy 0 kbit, az csak annyit jelent, hogy épp akkor nincs letöltés. nem a kapcsolat sebessége!

ha a kis modem lámpája zöld, akkor a leglassabb sebességgel kapcsolódott, ha világoskék (türkiz) akkor a gyors. viszont ez nagyon változik attól függően, hogy van a lakásban elhelyezve. rossz vételnél érdemes venni egy usb hosszabbítót és kilógatni mondjuk az ablakba. sokkal stabilabban lesz nagysebesség. persze ennek alapfeltétele, hogy ott legyen HSDPA kiépítve!

egy elégedett vevő

Subba Sógor 2007.11.28. 15:10:12

természetesen ne az ablakon ki, csak az ablak belső párkányára lógassátok :)))

vernarancs 2007.11.28. 15:13:53

Subba Sógor 2007.11.28. 15:10:12

Bakker, ezt mondhattad volna elobb is. Most mehetek le az utcara keresni a telefont! :D

Ringlósztár 2007.11.28. 15:14:39

A Pannon ügyfélszolgálat azóta ült le, hogy erősen költségérzékeny alvállalkozók végzik, pl. Szeged, Széchenyi tér.

efff_ · http://eff.hu 2007.11.28. 15:16:44

Nálam a helyzet következő: kétezer párszázas net csomag, balckberry szolgáltatás pluszban ugyanennyiért, Nokia 61i, de a 3G-t a vodánál nem lehet használni, vagy 3g ( és akkor BBerry nem megy), vagy gprs, ami meg kellemesen lassú, hogy még tömegközlekedni is tudjak. Megoldás: Nokiánál: ilyenben ők nem léphetnek, Voda: technikai hiba a készülékben. Töröljem a cookie-kat. :-) Eszem eldobom.
Tudom, én vagyok a hülye.

Subba Sógor 2007.11.28. 15:46:35

vernarancs :

:DD

mondjuk ez leginkább a huawei modemre érvényes, mobilt nehezebb lógatni :)
ja és fontos info : a huawei modem antennája nem ott van, ahol azt gondolná az ember. nem a led és a vodafone felirat irányában, hanem pont fordítva az alján. ergo aki rárakja egy fém lemezre (számítógép tetejére pl.) a leddel felfele, az nem számítson nagy térerőre...

Layosh 2007.11.28. 16:07:05

Mindent lehet, csak VODAFONE-t NE. Ott a pgsm, vagy a t-csoda. Tapasztalatom szerint mindkettő korrekt szolgáltató.

Don Poli 2007.11.28. 16:59:55

a pcsoda lyen jellegü kütyüje mükszik rendesen,nem panszkodom,7éve dekkoluk nálluk-millió akciót kedvezményt kaptam már-számlázás ok átfutás ok-ügyfélszolgálat ok.lehet nem vagyok sikeres de nekem korrekt.voltam vodás is közen-nem volt örömöm benne..a t-s oldalt nem használtam,azt nem vágom.van a családban olyan akinek a voda rendszeresen küldött szolgáltatás nélkül is számlát bővet....szal papucs fel vodához be ajtó letép fej leüvölt pénzt vissza irány haza.ja a tyukbeleseket is szidják.

macilaci 2007.11.28. 17:54:45

Nekem Véc környéki kis faluban szinte hibátlan a voda hsdpa. Igaz nem USB modem, hanem a régi jó pc-card, és újabban van rajta egy panelantenna is, azóta 1 - 1,3mbit/s a sebesség, napjában talán egyszer szakad, de azt a router elintézi egy reconnect-tel.
Pesten belül meg szoktam autóban a notebook-ról zenét hallgatni vele, talán egyszer szakadt meg összesen.
A net-költségeimet meg pont a felére vitte le, ezért némi kompromisszum még rendben van, és elviselem, hogy a torrentezés csak a melóhelyről mehet :).

dpspeti 2007.11.28. 18:27:31

Nekem is detto ugyanez a helyzet. 3 napon belul sikerult visszamondani (bar este jottem ra, h ajjaj aznap jar le a 3 napos hatarido, szoval csak faxon tudtam lemondani (este 21h kor kellett faxot talalni...)) De sikerult lemondani (az mas kerdes, h ennek ellenere kiszamlaztak az elso honapot "tevedesbol"...)... 3k val ment a net allandoan...meg jo, h volt 3 nap, amig lemondhattam... pedig az otlet maga tok jo..

kismandala 2007.11.28. 18:29:19

anno a GPRS-el ugyanez volt.. kb. még 2-3 év mire a mobilinternet használható lesz vmire..
nem értem h amikor már 2-3ezer HUF-ért adsl meg kábelnet van minek vesz vki ilyen megbízhatatlan vmit.. arra nagyon jó h néha megnézz egy mailt, vagy egy oldalt ha vmi kell.. de arra elég egy havidíjas kissebb szolgáltatás oszt csókolom..

macilaci 2007.11.28. 19:39:12

kismandala: A GPRS-sel mocskosul nagyot szívtam annak idején, amikor megvettem, még jobb volt, mint a modem, de két hónapra rá már mindenkinek olyanja volt, és megállt az egész, mert csak eladták fejlesztés nélkül a szemetek.
Mint mondtam, Vác környéki kis falu, és azért vettem a sűrűn nem működő kábelnet helyett ezt, mert az bőven 10 ropi fölött van. Lehet, hogy Pesten olcsóbb, de itt ez van. Lenne még adsl is, az is 10 fölött lenne.
10 nek 5 meg pont a fele, a maradékból lehet finom kaját vagy bort venni

igazmondo 2007.11.28. 20:08:23

Amikor kijött ez a vodafone akció a mobilinternetre, már másnap felfizettem magamat. 5000 forintért mondom ingyen lesz szinte. Szépen működött is. Aztán amikor már minden kis suttyó ilyet vett, érezni lehetett, hogy csökken a sebesség, estefelé egyre nehezebb csatlakozni. Ügyfélszolgálatot természetesen én is hívtam, mondták fejlesztés folyamatban. És láss csodát, fejlesztettek, mert kb. október eleje óta nincs gond a csatlakozással, a sebesség is abszolute megfelelő. Nyilván nem hozza az elméleti 3,6-ot, de 1-2 megabit fixen megvan. Ja, mindez Győrben. Szóval nálam teljesen ól működik. Mondjuk sok agyatlan vette úgy a mobil netet, hogy meg sem nézte, van-e lefedettség ott ahol lakik. Aztán persze sokan a peremkerületekből, meg falvakból reklamálnak ezerrel, hogy nem megy a net brühühü.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2007.11.28. 21:19:18

Én is kipróbáltam ezt a netet. Irodában zseniálisan működött, 1-1,5 megabit, jó volt vele autópálya pihenőjéből emilt küldeni, de otthon, a durva árnyékolás miatt nem volt 3G. Sejtettem

Visszavittem. (3 napon belül) nem kérdeztek semmit, elémtették a papírt, kb 10 perc volt.

Szerintem tök korrektek

Fantozzi 2007.11.28. 21:55:33

a THREE itt Írországban ugyanolyan rossz mint otthon a Vodafone És ugyanúgy semmit sem csinálnak vele Egyszerűen nem a rendszerrel van a baj hanem avval a sávszélességgel amihez csatlakoztatják az a szűk keresztmetszet
állítólasg itt a Voda a legjobb de az a legdrágább is...

Dervenkál Egon 2007.11.28. 22:24:21

Tényleg nem akarom agyoncáfolni a postolót, de itt:

dervenkal.blog.hu/2007/11/26/valami_vegre_mukodik

leírtam a saját tapasztalatokat. Nekem, amire nekem kell bejött. A XII. kerület külső részén még tisztességes 1,5 Mbit-et adott. De még Érden, és Székesfehérváron sem volt gondom vele (1 hónapja használom).

Én ugyan mac-en használom, de mielőtt megvettem, olvasgattam a user infókat, és úgy tűnik sokat segít ha a pc-ken telepítik a vodkafón oldaláról letölthető szoftver-, és a huawei oldaláról a firmware frissítést.

károly bácsi 2007.11.28. 23:48:27

aki nem lehet sikeres emberezik, az nem lehet sikeres ember.
a vodafon meg fos.

eami 2007.11.29. 00:07:44

A postban leírt problémára a legjobb megoldás: írni levelet a szolgáltatónak (néha elég a csoportvezetővel telefonon beszélni), hogy mivel az előfizetett szolgáltatást nem nyújtják, ezért mivel no szolgáltatás no money, valamint mivel az első bejelntés után 72 órával nem hárították el a hibát, kötbért számolsz fel. Ezek után valahogy mindig megoldódik a probléma...

átlátó 2007.11.29. 01:18:01

Azt nagyon kedvelem,mikor a kommunikációs tréningeken csiszolódott bársonyos hangú nőihölgy egység búgva megkérdezi,hogy hol használom a mobil internetet,hogy nem működik? Megköszörülöm a torkom és érces hangon szoktam válaszolni,hogy útközben vagyok, megyek anyádhoz,már a faszomat is megmostam.(Mert kulturált vagyok.)

dpspeti 2007.11.29. 10:49:11

igazmondo: a VI kerulet nem epp peremkerulet es a 3k/sec-et a normal modemmel is el lehetett erni...

TeeCee :o) 2007.11.29. 12:07:06

Én Siófokon próbáltam ki a Voda USB-csodát, másnap vittem is vissza :D
Alapvetően nem volt vele túl nagy gond - Siófokon. És másnap. Az első nap informatikusi végzettségemről mit sem tudva a kis modem-csoda csak a 4. alkalommal volt hajlandó működni. Előzőleg hiába telepítettem szabályszerűen, nem ment. Igaz, ez lehet Windózer probléma is, de akkor is rühellem azt a motyót, ami igy szórakozik velem :D
Siófokon egész használható sebességgel jött, de következő-falu-felsőn, nem egész 1,5Km-re már a GPRS is csak néha, nagy kegyesen és max 3K-val... Jelzem a nagy T-estvér előfizetéssel GPRS szinte mindenhol elég jól működik, egyébként azt használom... (6 KB/sec-et tuti mindenhol hozta eddig, az e-mailre pont elég)

Haromxpe 2007.11.29. 15:04:13

Hasonló helyzet Debrecen belvárosában: pannon mobil net 5GB, 15-20 percenként net megáll, modem lehúz, újradug, catlakozik és már megy is. Csak akkor gáz, ha folymatos kapcsolatra van szüksége az embernek. A szervízben: Háát. erre nem tudok mit mondani, passz. 2007=Mo. Tsáá!

Den Hadnagy 2007.11.29. 19:57:34

Nekem is Voda van. Különösebben nem vagyok nagy barátjuk, de a telefonjaimat is náluk szoktam venni. Semmi gond nincs velük.
Az igaz, hogy az ügyfélszolgálat nem egy csúcs, de ez szerintem szolgáltatól független.
A net nekem teljesen jó, néha (egy nap max 1-2 alkalom) újra kell tárcsázni, de amúgy jó. Vidéki nagyvárosban használom, nem pesten, de semmi gond a sebességgel.
Havi 4 gigát letöltök, a maradékot meghagyom chatelni, fórumozni, ilyesmi. Ezzel együtt elképzelhetőnek tartom, hogy a terheltségi problémák egyes helyeken jelentkeznek.
Valaki mondta, h nem érti, h miért kell ilyet használni, ha van vezetékes. Hát pont ez az. A szomszéd utcában van UPC, itt már nincs, a sok vénember nem igényli meg, 2 igénylő miatt meg nem fogják behúzni.
Sz'al nekem teljesen jó, bár kicsit tartok tőle, hogy a sok belépő miatt lassulni fog... Most élvezhető, és június vége óta használom...

2007.12.02. 11:33:34

A világ legbiztosabb vállalkozása a mobil távközlés. Elkezdek árulni egy szolgáltatást, aztán a befolyt pénzekből ki is építem azt több-kevesebb idő alatt. Ha bejön a számításom, akkor aratok. Ha mégse jönne be, akkor meg megszüntetem a szolgáltatást és vége. Semmi, vagy alig befektetés(hiszen az egészet az ügyfelek fizetik), nagy bevétel(mondom, az egészet az ügyfelek fizetik, ráadásul aranyáron mérem a szolgáltatást), gyakorlatilag 0(nulla) kockázat(mivel a befektetést az ügyfelek finanszírozták).
Zöldséges verzióban ugyanez: Nyitok egy zöldségest. Meghirdetem, hogy árulok krumplit, olcsóbban, mint a szomszéd zöldséges. Jönnek a vevők, fizetnek. Ekkor elmegyek, és megkeresem a krumplinagykert/termelőt, megtárgyalom vele a krumplivásárlás feltételeit, majd elkezdek teherautóra gyűjteni, hogy le is tudjam szállítani . Ha van a vevőnek türelme, akkor bejött a bidznic, ha meg nincs, akkor se buktam, hiszen nem fektettem bele, csak azt, amit ő fizetett. K..va jó, nem?

Haasz Andras · http://www.reasonbanks.com 2007.12.02. 14:46:13

Én is előfizettem rá szeptemberben, 3 napon belül visszavittem, mert haszn'lhatatlan volt, bontották is a szerződést (csak 1 órát kellett várni), és azt hittem (én naiv), ennyi.

Aztán októberben jött egy 6000 Ft-os számla. Felhivtam az ügyfélszolgálatot, hogy mi ez? Azt mondta a hölgy, tévedés, ne foglalkozzak vele. OK.

Novemberben újabb számla, majd rá 2 hétre egy felszólítás, hogy 11 ezer tartozásom van, ha nem fizetem be 3 napon belül, irgumburgum.

Megint ügyfélszolgálat, 25 perc az életemből, majd a hölgy közli, hogy be kéne mennem abba a boltba, ahol a szerződést kötöttem, mert valószinűleg ott rontottak el valamit, a központban úgy látszik, ez az előfizetés most is él.

Na mondom a hölgynek, ez szép, a Vodafone elcsesz valamit a rendszerében és majd én járkáljak utána, hogy megoldjam a problémáikat, hát sajnos erre nincs fél napom, úgyhogy részemről nem megyek sehova.

Kiváncsi vagyok a folytatásra, azóta még nem jött újabb levél tőlük ;-)

Thaumiel 2007.12.03. 23:25:29

Én éppen ma vettem egy ilyen Vodafone 3G-s internetet 5 rugóért.

A sorban előttem egy fiatal lány éppen akkor hozta vissza a modemet, mondván valamiért mindig offline oldal jelenik meg töbszörös újraindítás után is.

Azt mondták neki, hogy az a prbléma, hogy túl sokan vették igénybe ezt a szolgáltatást, és a szükséges fejlesztések folyamata miatt néha kimarad a szolgáltatás pár percre, amig a rendszert konfigurálják.

Eddig nekem semmi problémám nem volt a szolgáltatással, de ha lesz akkor feldugom a seggükbe az egészet.

Ja és a Bithumen oldalt nem tudom megnyitni valamiért, mindig elirányít máshová...

guno 2007.12.07. 14:38:40

Kicsit lejjebb olvastam egy kérdést, hogy minek vesz az ember mobil netet, ha már potom pénzért is vannak ilyen (ráadásul fix) sávszélességgel vezetékes ajánlatok. - Hát azért, mert vannak helyek, ahol egyszerűen nem tudod bevezettetni a vezetékes netet. Én két kerület határán lakom, az Üllői út szemközti oldalán véget ér az egyik szolgáltató szolgáltatási területe, de a másiké csak a mellettünk lévő házban kezdődik. Dolgoztam annó a Pannonnál, úh tőlük elvből nem veszek semmit, ott még a saját alkalmazottakat is szivatják, a rikító színeket nem szeretem, úh maradt a Vodafone. És igen, múlt héten tettem ügyfélpanaszt a bolhapöcsnyi sávszélesség miatt. No komment.

muhhhaha 2007.12.08. 02:25:16

hali.nekem is ilyen netem van,nyár óta.eleinte nem ment jól..... azt gondoltam,hogy rövid a kábel a modemhez,és ha ablak közelébe raknám,jobb lenne. azóta jó.olyan 1400 el jön átlag, de itt is vannak néha szakadások,és lassú kapcsolat. ez viszont kb 90%-kal kevesebb már,mint a hosszabbítás előtt!

bolhabetu 2007.12.10. 12:27:33

Közben tömegesen hívják az embert, és rá akarják sózni a szolgáltatást.
Azért nem voltak túl rámenősek, mert amikor közöltem, hogy nem áll szándékomban laptopot venni, akkor gyorsan feladta.
Pedig rákérdeztem volna még a sávszélességre és a "korlátlan" használat korlátaira, de ezek szerint nem valami rózsás a helyzet.
süti beállítások módosítása