Tékozló Homár

Soha többet nem megyek a Tescóba

2007.04.06. 12:32 | jackyll | komment
Hiába minden rutin, tapasztalat, figyelmeztetés, még a Homár kollégái is bedõlnek néha egy-egy szuperklasszikus trükknek és elmennek a Tescoba. A megakedvezményes áruk nagybetûs reklámai ezek szerint mégis hatékonyak:
Sose szerettem Tescóba járni, mindig sokan vannak, hosszúak a sorok, és a személyzet sem szimpatikus. Pár éve ezért meg is fogadtam, hogy be nem teszem oda többé a lábam, de tegnap beszoptam egy reklámot, és fealdtam az elveimet. Valamelyik napilap hatalmas felületen hirdette, hogy 2000 forint (1900 valamennyi) helyett ezerért (900 valamennyi) lehet norvég lazacot (egészben) kapni. El is képzeltem az esti vacsorát, de azért a tudatalattimbam már ott motoszkált, hogy biztos van ebben valami átbaszás, nem biztos, hogy lazac lesz az esti menü.
Olvasson tovább!

Nyulat a gyógyszertárból, odavissza

2007.04.06. 11:11 | jackyll | komment

A Homárnak mindeddig sikerült fittyet hánynia a közelgõ Húsvétra, de minthogy Putyi egy backdooroid hirdetést küldött, ráadásul egy gyógyszertárból, nem lehetett kihagyni:

Sajnálom szegény patikusokat, miután nem sikerült a "kizárólagosság" nem maradt más út, mint a termékkör szélesítése. A testápolók, vizek, csokik, CD-k után ime egy gyöngyszem Budafokról..

"A T-Online így mûködik"

2007.04.06. 09:02 | jackyll | komment

Az elmúlt hetekben több T-történet futott be, mint ahányszor meleget vacsorázott a Homár. Volt köztük ADSL-szolgáltatóváltós, ahol felégették a hûtlen elõfizetõ vonalát, volt amikor nem is kérte a váltást, mégis T-elõfizetõ lett a júzer, illetve olyan is, akinek a csoffadt ADSL-sebessége ellenére sem sikerült kisebb csomagba visszaváltania. Olvasóink kitettek magukért a végsõ hajrában, amikor felidézték a T-Com/Online-nal közös kalandjukat, mindenki jellegzetes típushibáról írt, mi pedig egy posztba ömlesztettük ezeket. Lesz egy történet a T-Online számlázási szokásairól, egy a tékomos próbaelõfizetés lemondásáról, egy hosszabb egy végeláthatatlan messzeségbe nyúló ADSL-bekötésrõl, bemelegítésnek pedig a céges telefon tékomos átírásí módszerét részletezi Attila:

Mint T-Com ügyfél úgy gondoltam, hogy régi vállalkozásom telefonját átíratom új vállalkozásom címére. De itt váratlan nehézségekbe ütköztem. Nem járhatok el a T-Comnál mint lemondó fél és új átvállaló fél egyszerre. Indoklásuk a Ptk.221. paragrafus /3/ bekezdése szerint a következõ: "A képviselõ nem járhat el, ha a szemben álló vagy ellentétesen érdekelt fél õ maga vagy olyan személy, akit ugyancsak õ képvisel."
Olvasson tovább!

Csodálatos offtopic kép Szent Demszky Borbáláról

csodakép

2007.04.06. 00:03 | szily | komment

Ilyen jót rég láttunk. Véletlenül került az ollónkba, azóta újra meg újra megnyitottuk a levelet, amihez csatolták, úgyhogy a végén egyszerûbbnek látszott beposztolni ide, mint folyamatosan a levelezõ programot pöcögtetni. Szûz Demszky Mária legyen Önökkel egész nap, a Húsvétról nem beszélve!

Update1: A Homárt a jelek szerint kizárólag szeminaristák olvassák, így már rengeteg forrásból tudjuk, hogy ez nem Szûz Mária, hanem Szent Borbála, a bányászok (például a siófoki?) védõszentje. A cím így helyesen: Csodálatos offtopic kép Szent Demszky Borbáláról.

A hét vicce: A kínaiak gratuláltak április negyedikére

üdvözlõmail

2007.04.06. 00:01 | szily | komment

Egy ismerõsünk hazai cége megható április negyedikei üdvözlõ mailt kapott kínai partnerétõl, aki volt olyan figyelmes, hogy egy szép tûzijátékos-budai váras fotóval dobja föl a magyar átlaghoz közelítõ történelmi ismeretekkel megírt levelet. Muhaha, a levél direkt hevenyészett magyar fordítása hajtás után olvasható.

Olvasson tovább!

Boldogok a teszkósok, övék a kokakóla

2007.04.05. 19:50 | jackyll | komment

Immár fél éve, hogy vásárlók ezrei vetették le magukat a zsámolyról, amikor a Tesco nem tudta elég kemény kézzel lenyomni a Coca-Cola Co. árait, ezért inkább egyáltalán nem forgalmazta a cukros üdítõket. Kémünk, puncsos jelentése szerint a szenvedésnek és a nélkülözésnek illetve a szomszéd áruházba járásnak vége, az életérzés visszatért az éjjelnappali hiperdiszkont polcrendszerei közé, még ha kicsit drágábban is:

Sziasztok! Tegnap örömmel vettem észre, hogy a Coca-Cola ismét teríti termékeit (pontosabban a Coca-Cola-t, a Cola Light-ot, meg a Cherry Coke-ot) a Tescoban. Már nagyon kezdtem unni a Pepsi-t, gondolom sokan vagyunk úgy vele, hogy a kóla az Coca-Cola legyen. A meglepetés az árnál ért: a Pepsi két literes terméke 259 Ft, eldobható palackkal, míg a Coca-Cola ennél 10 Ft-tal drágább, visszaváltható palackban (ami plussz 60 Ft). A angy összeveszés elõtt 205 Ft volt ugyanez + az üveg, így megérte visszaváltható üdítõt venni. Most akkor a Tesco nem bírta rávenni a kólamultit az árcsökkentésre, ezért õ emelt 70 Ft-tal? Nesze neked, környezetvédelem.

Kötelezõ életbiztosítás K&H folyószámlahitelhez?

2007.04.05. 18:09 | jackyll | komment

Rhiannon egy sajátos hitelkonstrukcióba futott a K&H szolnoki fiókjában, ami a jelek szerint helyi akciónak tûnik:

Történt, hogy nemrégiben megigényeltem a K&H bank egyik fiókjában folyószámlahitelt. Amikor is csak a fizum 100 %-át tudtam megigényelni ugyanis csak 4 hónapja ment rá aktívan összeg. Hát sajnos volt egy balesetünk ezért kénytelen voltam ehhez hozzányúlni, de nem is ez a lényeg. Akkor mondták is, hogy ha a 6 hónapon is túl vagyok akkor meg igényelhetem a 200 %-ot. Nos én minap bementem egy szolnoki fiókjukba. Én már itthon minden lényeges pontot kitöltöttem a papíron és úgy mentem be, hogy már csak alá kell majd írnom elõttük a papírt. Nos bemegyek és oda adom a papírt. Ekkor a hölgy felhívja a figyelmemet, hogy egy folyószámlahitel igényléshez most már életbiztosítással kell rendelkeznem.
Olvasson tovább!

Az elõfizetõk visszasírták a Mezzót UPC-re

2007.04.05. 15:59 | jackyll | komment

Az elõfizetõk tömeges tiltakozása hatására a UPC visszatette kábelcsomagjába a Mezzo komolyzenetévét:

A UPC elismeri: hibázott, amikor korábban úgy döntött, hogy a MEZZO továbbítását április 1-jétõl megszünteti kínálatában. [...] A közvetlen elõfizetõi és társadalmi visszajelzések ezért lényeges adalékként, hasznos segítségként szolgálnak a felmérésekhez. A MEZZO kapcsán tapasztalt reakciók is azt mutatják, hogy a vizsgálati adatok nem nyújtottak kellõ támpontot, így a döntés nem lehetett kellõen megfontolt, ezért azt felül kellett vizsgálni.

A legmókásabb, hogy a Mezzóért cserébe nem tûnik el semmi, mert hirtelen felmerült egy "digitális átállásra fenntartott tartalék csatorna". update: csak Budapesten rakták vissza. (thx asdf)

Akciós sajt az Intersparban

2007.04.05. 12:06 | jackyll | komment

Mint a fogyasztói társadalom tagja, néhányszor már én is megszívtam. De a minap rám mosolygott a szerencse. Nagyon kedvezõ árú sajt akadt a kezembe a szombathelyi Intersparban. Kíváncsi voltam, hogy a szemfüles pénztáros mit szól majd hozzá, de semmit. Azaz nem tûnt fel neki, én kifizttem és boldogan sétáltam ki: most az egyszer én vertelek át benneteket! Azóta is keresem a hasnoló lehetõségeket, de úgy látszik ez az akció csak egyszeri volt :))) Üdv mindenkinek! Knutti

A Homár egy kicsit szkeptikusabb a lelkes olvasónál, az ugyanis soha nem fog kiderülni, hanyadszorra csomagolták be ezt a sajtot, amíg elérte "véletlenül rosszul mért" hatgrammos tömeget/hétforintos árat.

süti beállítások módosítása