Tékozló Homár

Mínusz egy ajtó? Az plusz húszmillió és egy hónap csúszás lesz. Még valamit?

2008.02.22. 00:20 | ge | komment

Dóra újépítésű lakást akar venni, a történet innen már ismerős: hónapokat késő átadás, kritikán aluli minőség, pofátlan kivitelező, végtelen hosszú hibalista és be nem tartott határidők. A Quantum Lakásépítő Ingatlanforgalmazó Kft. Mediterrán Lakóparkjának lakásaiban húszmilliós ajtók, a megvettnél kisebb alapterület és legfeljebb kétszeri láthatás várja a friss tulajdonosokat. A történet elolvasása után támadt egy ötletünk a lespórolt kukucskáló helyén tátongó lyuk kihasználására.

Kinéztük a lakást szeptemberben, az előleget letettük október elején. A többiek szerződésén november 30-as átadást, az enyémen mér csak december 20-ast vállaltak.
Kimentem egyszer, mikor már fizettem nekik 10%-ot+ 1%-ot ügyvédi díjért, hogy megnézzem. Ekkor azt a választ kaptam, hogy nem tehetem, mire kivertem a balhét, hogy a saját készülő lakásomat, milyen törvény alapján ne nézhetném meg. Az értékesítő emberke azt mondta, hogy azért, mert összesen kétszer nézhetem meg, egyszer majd, egyszer pedig, mikor átveszem. Mondtam, hogy nekem az egyszer majd, az most lenne. Nem. Aztán kimentem még egyszer, és akkor beengedtek.
Majd megint kint voltam, mert a burkolatok ügyében gondok merültek fel, és kiderült, hogy rosszul is burkolták a lakásomat, ahova véletlenül jutottam be, úgy hogy az értékesítésen dolgozó nő azt mondta, hogy erről N. ne tudjon. Később a beruházókkal beszéltem, akik azt mondták, hogy ezt N.  találhatta ki, mert ők ilyen korlátozást nem szabtak. Mindegy, szóltam, hogy rossz, csinálják meg újra.
Majd elkezdtem érdeklődni, hetente, hogy hogy állunk, mert a költözést meg kell szervezni, nekem más okokból is tudnom kell, hogy mikor adják át. Erre folyamatosan azt a választ kaptam, hogy: majd. Aztán december elején már egész sokat telefonáltam nekik, mire azt mondták, hogy lehet, hogy már a jövő héten átadják. December 19-én felhívtak (addigra az info dec.22-ről szólt), hogy mégsem (én már megszerveztem mindent). Aztán egy óra múlva, hogy mégis, 21-én jöjjek, átadják.

Átadták, csak az enyémet! Amit kb. 100 telefonhívással, 10 maillel, és jó pár személyes találkozóval sikerült elérnem. 21-én felvettünk egy hibalistát, megegyeztünk, hogy 22-én reggel 10-ig javítják, amit tudnak, és 30 napon belül a többit. Aztán nem jelentkeztek, mi nem tudtunk haladni a lakással, így elkezdtem január elején megint telefonálgatni (közben 4 napig nem volt fűtés, de hiába telefonáltunk nekik, senkit nem érdekelt!). Írtam nekik jan.9-én, hogy jan.20. a javítási határidő, jó lenne egyeztetni. Sok telefon, sok mail, és végül 19-én kijöttek, tessék-lássék, pár csempét cseréltek, és egy-két dolgot ki kellett "vernem" belőlük, pl. 2 130kg-s villanyszerelővel hadakoztam egyedül, hogy javítsák, amit nem terv szerint csináltak, és ilyen kis finomságok. Készült külön jegyzőkönyv, hogy mik az elmaradások, és hogy nem válaszolnak a megkereséseimre, ezt most írásba foglaljuk, ugyan, tegyék már meg.

Azóta semmilyen formában nem reagálnak. A jegyzőkönyv eltűnt. Majd a múlt héten a "médiás" fenyegetésre megkerült, de semmi változás nem történik. Az illetékesek letagadtatják magukat, mindenki a másikra mutogat, én pedig 2 hónapja várom a javítást, pótlást stb.
A képeket a beruházó megbízottja készítette dec.21-én, átadás közben. Nincs mindenhol parketta szegőléc, ahol van, ott nincs leragasztva. A párkány töredezett. A teraszon nincs elválasztó a két szomszéd között. A burkolat gány módon van felrakva, fuga és ragasztó hiányok vannak.
Törés, sérülés a beltéri és a külső nyílászárókon is. Hiányzó kád és mosdó alkatrészek. Hiányzó zár. Félbehagyott ajtófélfa. Állítólag felszerelt konnektor. Hiányzó burkolatváltó. Leszedhetetlen fémsérülések a burkolatokon (azóta a burkoló is próbálta savval eltávolítani, nem ment, alkoholos filccel is írtak rá, azt a körömlakklemosóval sem tudtam leszedni). Hiányzó kukucskáló. Hiányzó ajtótömítés. Félbehagyott gipszkartonos faldarab. Repedések. Állítólag rendeltetésszerű, zárható egyéni tároló, aminek 3 oldala (egyik az ajtó felett) 20-30 cm-es darabon hiányzik a fal. Tehát kívülről (nemcsak a szomszédos tárolóbó) is könnyűszerrel be lehet nézni, és kipecázni ezt-azt.

Aki idáig bírta, és még mindig nem akar kivitelezőket mély gödrök mélyén látni, annak most jöjjön az extra történet a húszmilliós ajtóról.

Volt egy ajtó, amit szerettem volna elkerülni, jelesül azt kértem, hogy ne tegyenek be egy ajtót. Ekkor jöttek a kifogások:
Nem szóltam időben (mondom, cirka egy hónapja szóltam először). Nem tudják kihagyni az ajtót, mert az alapítóokirat-módosítást igényel. Mondom, miért, mert én nem kérek egy beltéri ajtót? Igen, és az 20 millió forint! Mondom, veszek egy lakást, belső ajtót akkor szedek ki, amikor akarok, megtehetem akkor is, ha átvettem, csak a burkolás miatt muszáj most szólni. Tulajdonképpen, az önkormányzat nem fogja átvenni így a lakást - kaptam válaszul (szerintem senkinek nem tűnik fel, ugyanis a WC és a fürdő ajtaja előtt még egy ajtót tervezett valaki, aminek semmi értelme). Jött a következő: emiatt meg fog csúszni az egész ház átadása egy hónappal (a munka: NEM betenni egy ajtót, és kivenni egy 200cm magas 10 cm-es faldarabot, ami az ajtót tartotta volna, ez barátok közt 2 óra munka!) Írjam alá, hogy vállalom a többi lakó felé, hogy miattam csúsznak egy hónapot!
A következő magyarázat az volt, hogy nálam megy (abban a 10cm-es falban) az EGÉSZ ház vezetékezése. Mikor újból felhívtam a figyelmüket, hogy építkeztem már, a saját két kezemmel, és nem most jöttem a 6.20-sal, azt azért nem hiszem, ha 4. emelet 2.-es lakás villamos áram problémáit majd nálam orvosolják, azt mondták, hogy jaaaa! Csak az én lakásomé! Mondom, azt sem hiszem, mert ebben a falban hülyeség lenne körbevezetni az egész lakásét, nem logikus. Az ezutáni magyarázat az volt, hogy ők nekik ehhez ki kell hívni egy gipszkartonost, egy villanyszerelőt és egy kőművest, ekkor emlékeztettem őket rá, hogy épp építkezés folyik, és mindezen szakemberek adott esetben az enyémmel szomszédos lakásban tevékenykednek éppen. Ezeket a kifogásokat a két úriember (néha elég sértő hangnemben) másfél órában kommunikálták felém, az adott napon, szemtől szemben! (A Mediterrán lakóparkban, a 20. kerületben, kb. 100m-re az építkezéstől.) Végül abban egyeztünk meg, hogy ha megvan a szerződés jövök, megegyezünk, és még én fizetek nekik, hogy leverjék azt a faldarabot (ha sikerül meggyőznöm majd őket erről, szerződéssel a kezemben, pedig a szerződés szerint kötelesek a módosításra) mindazok mellett, hogy megtarthatnak egy beltéri ajtót. Napokkal később végül jött a telefon, melyben jó híreket közölt velem az úr, miszerint megoldható a dolog. Hihetetlen!
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

közleány 2008.02.23. 10:49:54

Kedves húbakker!
A kérdésem csak az lenne, hogy miért nem lehet normális minőségű munkát végezni? Nem lenne egyszerűbb 1x szépen megcsinálni valamit:
- megkímélve magatokat a későbbi reklamációktól
- a kötelező garanciára vonatkozó extra költségektől
és ráadásul gazdagodna a vállalkozás egy (több) pozitív referenciával, ami sok munkát (=bevételt) hoz a konyhára a szakembereknek, akikből ma már komoly hiány van a piacon.
Ez így nem éri meg?

közleány 2008.02.23. 10:52:30

Elnézést! Ez a kérdés nem kifejezetten a Te vállalkozásodnak szólt, (hiszen nem tudhatom, hogy milyen minőségben dolgoztok), így kérlek ne vedd magadra. Általánosságban kérdezem. Ha benne vagy a körben, akkor bizonyára ismered az okokat.

LyukasBogrács 2008.02.23. 11:03:25

"úgy fogalmazok egy általam megírt történetben, ahogy jól esik (szerintem), amig az érthető marad pl. az emberkét azért használtam, mert így volt kedvem..."

A faragatlanságon a két diploma sem segit.

A BMW-t pedig dupla w-vel irják.

húbakker 2008.02.23. 12:34:16

Kedves közleány!
Természetesen igazad van mindenben,de sajnos a mai világban az emberek többsége általánosít.Pontosan emiatt ragadtam klaviatúrát:),hogy egy kicsikét belássatok a "másik" oldal dolgaiba is.Nem szokásom ilyen anoním forumokon irogatni(csak érdeklődéssel olvasom a mások véleményét,tapasztalatát) mint a kedves tulaj,csak egy kicsit felháborít,ha valaki OK nélkül becsmérli az embereket,és ugy gondoltam, hogy a tisztánlátás végett irom le a soraimat.Fent leírtam,hogy a képek nem a beköltözés pillanatnyi állapotát tükrözik,és még javában folyt utánna a feltárt hibák kijavítása,ami köztudottan a mai viszonyokhoz mérten eléggé nyögvenyelősre sikeredett,és minden nagyobb építkezésen előfordul.De sajnos nagyon sok szakipar képviselteti magát egy ekkora beruházáson,így sajnos elkerülhetetlenek a gondok,surlódások,ami persze nem mehet az elvégzett munka rovására.De sajnos mindig akad olyan szakma,aki azt hiszi,hogy az ő munkája a legfontosabb,míg a többiek semmit nem érnek. Sajnos ez van.
LyukasBográcsnak meg teljesen igaza van,míg ő a sorokból alkotta ezen véleményét,addig nekem NAGY SZERENCSÉTLENSÉGEMRE sajnos élőben kellett tapasztalnom a diplomás hölgy lehengerlő:) stílusát. Remélem kielégítő választ attam a kérdéseidre. Üdv

Max 2008.02.23. 14:50:06

Én is építkezem,igaz családi házat,de a kivitelezőm a legkorrektebb ember,akivel eddig találkoztam az építőiparban. Ha kell valakinek,szívesen ajánlom!

Másik: Építési ellenőr nem látja a hibákat? Mert elvileg a balhét ő viszi el,ha a kivitelezőtől átveszi a sz@rul elvégzett munkákat,nem???

Max 2008.02.23. 14:57:20

sambalabammbumbumm írására reagálva:

Pince ezek szerint nincs alatta,mert ha van zsalukővel készíteni botorság. Jobb azt bezsaluzni és kiönteni.
Betonnak is kell vagy 15 nap mire (véglegesen!) megköt,igaz pl födémre már másnap lehet vasalást csinálni...de komolyan terhelni nem.

És ne feledjük el az árakat sem! Lehet ma 15 M Ftért is elvégeztetni profin munkát és 40 M-ért is.

Egyébként nem lehet sikeres,aki nem vidéki kivitelezővel szerződik!

közleány 2008.02.23. 18:57:16

húbakker
Így utólag be kell valljam, hogy a zuram szakmája festő. Már nem dolgozik az iparban, pedig mindig is kreatív volt (és ma is az). Nagyon szeretett "alkotni" (nem csak szimpla falmunkákat készített, hanem jópofa dekorációkat is, és 5leteket is adott a megrendelőinek, ha kérték). Épp azért váltott, mert a megrendelők jó része az árajánlat után rögtön azt kérdezte: mit engedsz a feléből, és ő épp nem az az elszállós fajta volt árak tekintetében, így nehéz volt engedni. Viszont a munkájára nagyon igényes, így bizony egy-egy megbízás tovább tartott, mintha csak tessék lássék módon pamacsolt volna. Volt, hogy anyagilag nem épp jól jött ki valamiből, de volt - ugyan nagyon kevés - olyan megrendelő is, aki mind anyagilag, mind szóban kifejezte elismerését.
Mi is gondolkodtunk azon, hogy sk fejezzük be a házat, de anyagilag nem jöttünk volna ki jobban, így rábíztuk a kivitelezőre. Hétvégente jártunk ki megnézni, hogy haladnak a dolgok és mindig felírtuk azt amit észrevettünk s kértük a kivitelezőt, hogy szóljon a szakiknak, hogy javítsák ki. Még így is sok apró esztétikai hiba volt az átvételkor és bizony nyögve nyelősen mentek a javítások. Most várunk néhány évet, aztán majd mi feldobjuk a házat a magunk ízlése szerint.
Szerintem sok múlik azon is, hogy a kivitelező kifizeti-e rendesen a mestereit, és rendes árat fizet-e nekik. A baj csak az, hogy ha nem így történik, az egész dolognak a megrendelő issza meg a levét, mert az építtető átveszi a munkát úgy ahogy van. Ő megkapja a pénzét a vásárlótól. A szakember le van tojva, és a megrendelő is le van tojva. Nem akarok általánosítani, akinek nem inge, ne vegye magára. Bizonyára vannak még megbízható mesterek és kivitelezők is.
De itt is bebizonyosodik: olcsó húsnak híg a leve.

Law enforcer 2008.02.23. 20:47:28

nem olvastam el, de én így is beköltöznék holnap. ilyen javítások a legtöbb házban előfordulnak.

Lombroso 2008.02.24. 23:07:08

Építőipart tolláról, Vidocqot siklóernyőjéről...

demizson bobby 2008.02.25. 08:12:08

húbakker: ha már egyszer ott voltál,akkor kezdhetnéd azzal,hogy milyen volt a lakás(ok) állapota átadáskor.Kíváncsi vagyok hány oldalas hibalistád volt.Mert ugye volt? Az,hogy szerinted fejétől bűzlik a hal,az két dolgot vet fel:
1. ha már leírod ezt a lózungot, akkor talán ki is fejthetnéd a laikusok számára, hogy ez mit jelent.
2. a vevő leszarja, hogy mi bűzlik, és ezt neked tetszik-nem tetszik figyelembe kell venned.Ha kicsit figyelmesebben olvasnál, talán látnád, hogy az egész rákfenéje az volt,hogy basztak a hibát kijavítani,meg rá akarták kenni a sz.rt. Ugye te nem ezek közé tartozol?
Egyébként meg:"A képeket a beruházó megbízottja készítette dec.21-én". Ha neked ez nem elég, öleld meg a kemencét.
világbérlet!

Gumidomino 2008.02.25. 09:48:38

"Betonnak is kell vagy 15 nap mire (véglegesen!) megköt..."

a beton nem köt meg véglegesen 15 nap alatt. a cement még évek múlva is dolgozik benne; köt.
ettől függetlenül stabilnak tekinthető. csak ennyit akartam javítani, bocs.

húbakker 2008.02.25. 11:26:21

demizson bobby!
Minden szakma maradjon a saját területén,így
én csak a saját munkámat tudom értékelni,és minősíteni.
Szerencsémre nekem kb. 10 db alatti hibapontom volt,amit tudnod kell a tisztánlátás végett,hogy egyik pótlásom sem tartott 1 percnél tovább.
Na mindegy,megyek kemencét keresni:),de természetesen én is a helyszínen voltam,és ha te is figyelmesen olvastad volna a soraimat,akkor világos lenne neked,hogy miért ragadtam "klaviatúrát",mert úgy éreztem,hogy érthetően leírtam,de ha mégsem,akkor elnézést kérek tőled.

Dora, a tulaj 2008.02.25. 11:28:15

Kedves Húbakker, legyél bárki!

először is "adtam", ha már diploma és stílus és egyebek.
másodszor, ha ott voltál és találkoztál velem (tippem ugye van, hiszen nem túl sok személy tette tisztetelét a kivitelezők közül nálam, de nem foglak nevesíteni, és emlékeim szerint magázódtunk), akkor azt is tudod, hogy béketűrő ember vagyok, nem ordítok, és elég sokszor, szépen, nyugodtan elmondtam, mit szeretnék.
Nem hiszem, h mondtam volna ilyet, mint épp talán Te (?): ha leáll a kazán, és ezt jelzem Neked (?), és szólok, h 0 Bar a nyomás a két kazánban, akkor azt válaszolod (?, amennyiben ez Te voltál), hogy "és? akkor ez mit jelent". válaszolok, majd a replikád: "és? ezt még egy 5-dikes általnos iskolás is tudja, mondja meg , mit jelent ez még". elmondom - hiszen saját tapasztalatom épp elég volt az elmúlt 20 éveb kazánnal...majd tovább pörölsz velem.
Nem, nem vagyok lehengerlő, ha nem muszáj. De vajon, miért nem sikerült 65 nap alatt kijavítani, ami 30 napos kötelezettségben vállalt munka? vajon miért nem kapok 65 napja érdemi információt? Vajon miért mondják nekem azt, múlt pénteken, mikor hazarohantam, hogy jönnek javítani, h márpedig nem rendelnek ajtót, holott a kivitelezők rontották el, vágták szét stb. az ajtómat. Miért kapom azt a választ, h ez őket nem érdekli, és nem rendelnek Lenygelországból? Miért mondja nekem Önöktől valaki, hogy nincs plusz ajtó, ha naponta kétszer látom (reggel és este), mivel ott a raktáruk, hogy hány ajtó van? Miért van az, hogy ezt mondja nekem egy "fejes", és a javító szakember egy perc múlva ott áll az ajtófélfával? (Erre persze köpni-nyelni nem tudott az említett úr!)
Állítólag született egy válaszlevél a problémáimra, amit azóta sem kapok meg, se a beruházóktól sem a kivitelezőktől, miért? Soroljam még?
Az embereket nem akarom becsmérelni, bár meglepő, mikor bejönnek hozzám javítani, és aztán vissza kell hívni 20 perc múlva a szakembert, hogy javítsa ki a "javítását". ez vajon milyen munkát takar?
Nem becsmérelek senkit, de az mit jelenthet, hogy senki nem hajlandó választ adni, felvenni a telefonját, kijönni megbeszélni a problémákat, intézkedni, elvégezni RENDESEN a munkát.
És igen, a képeket a beruházó képviselője készítette! Az átadáskor! Nevesítsem? Az átadáskor azt jelenti, kedves Húbakker, hogy akkor, amikor azt mondták "itt a lakás, tessék költözni". EZ vajon milyen időpontot takar? Meddig kellett volna még várni, hogy szép és jó legyen minden?
Valamint nem vagyok megelégedve az ÁLTALAM (egy L! :) ) átvett lakással, és az Önök modorával, hozzáállásával, munkamoráljával és munkájuk minőségével sem!
Ha kell, csatolom a cikkből sajnos kimaradt, tiszteletteljesen megfogalmazott leveleket, amit Önök és a beruházók kaptak tőlem. Akár fel is tehetem a hangfelvételeket (melyek rögzítését előre közöltem Önökkel), adott weboldalakra, hogy szemléltessem, Önök az én megkeresésemre (mikor már lassan két hónapja próbáltam elérni Önöket), hogy reagáltak!
És úgy általában (ami szintén egy L! :) ) közzétehetek bármit, ami még rosszabb színben fogja feltünteni Önöket, ha ezt szeretnék!
Nem fenyegetőzésképpen, mert abban nem hiszek!
És valóban, nem életveszélyes hibák, de nem vagyok boldog attól, hogy nem a mennyezet omlik rám, csak épp a burkolatommal van gondom, vagy a fugákkal, esetleg kilátok az ablakom alatt a kertbe (már nem, mert megcsináltam magam), vagy épp az ajtókból van letörve itt-ott egy darab, hogy a fürdőkád csapja a vízsszintessel köszönő viszonyban sincs és sorolhatnám még, a képeken is látott problémákat. Ilyenkor bele kéne gondolni, hogy Ön mit szólna, ha ezt kapná a pénzéért.
Ezen kívül, nem nevezném a hibák feltárásának, ha két hónapja nem válaszolnak a megkeresésemre, (nem várom el, hogy a felvett hibajegyzék alapján keressenek, pedig ezt kellene) de talán, ha már több ezer Ft-ot eltelefonáltam, esetleg lehetne lépni.
Valószínűleg, ha egy ajtó be nem tételéről tárgyalunk, nem kéne a kedves vevőt hülyének nézni, és másfél órán keresztül rosszabbnál rosszabb okokat mondani neki, h miért nem lehet megvalósítani ezt a "hatalmas" kérést, ugye?
Szerintem, nem kéne a kedves vevőt újból hátulgombolósnak titulálni, amikor végre kifáradnak 2008.02.22-én hozzám, a megbeszélt időpont után egy órával (hazarohantam a munkahelyemről, el kellett kéredzkednem...reggel még egyeztettem Önökkel, megint én telefonáltam, hgy mikor jönnek...és délután megint én telefonáltam, hogy mégis mikor jönnének?).
Nem kéne kijelenteni, hogy márpedig nincs az az Isten, hogy adott (a jegyzőkönyvben szereplő!) munkákat megcsináljanak, és nem hozatnak ajtót, nem csinálják meg, az Önök szakembere által beismerten elrontott fugázást, nem tesznek meg ezt, meg azt...
Mindezt olyan stílusban, hogy a bicska kinyílik a zsebemben. Én pedig kedvesen, nyájasan beszélek Önökkel, megköszönöm, az információt, stb. Ezt mégis hova kellene tenni?
Itt nem én hibáztam, hanem Önök, sorozatosan.
Ha kell, közzéteszem a többi fényképet, a leveleket, a hangfelvételeket stb. a nevekkel együtt.
Eddig nem tettem, mert úgy gondoltam, h tájékozatatás jelleggel ez is elég.
És kérdeznék még valamit:
vajon miért kaptam ezt az e-mailt az Indextől? :))))
"A kivitelező több kollégával üvöltözött telefonon :) most biztosan
rossz napja van."
Nahát, kinek milyen a modora, tulajdonképpen? :)

demizson bobby 2008.02.25. 13:53:08

Dora,miért totojázol közzétenni???Én kíváncsi vagyok!
Húbakker: nekem némi cinizmus és flegmaság "jött át". Tedd a szivedre a kezed! :)

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2008.02.25. 14:21:46

Húbakker: ha a negyede igaz annak, amit a hölgy mond, akkor nektek hason csúszva kellene elnézést kérni minden percben, és nem önérzeteskedni azon, hogy az érzékeny lelketeket bántja a felháborodott hangnem.

Dora, a tulaj 2008.02.25. 15:23:31

Annyit a felháborodott hangnemről, hogy bizony: egyrészt mindig megpróbálok nyugodtan, tisztelettel beszélni az embertársaimmal (hiszen ezt várnám el én is!).
Másrészt nem kiabálok (mint egyesek!), nem szitkozodom. csak általában nem hagyom magam lerázni mindenféle blablákkal.
Nem dőlök be a hülyeségeknek, és igen kitartó vagyok!
Úgyhogy engem egyhamar nem ráznak le ezügyben, az tuti!
A kedvességemről meg:
a pénteki javításkor hátrahagyott piszok eltakarítását felajánlotta a takarítónő, akinek kedvesen megköszöntem ezt, és hozzátettem, hogy nem adnék neki plusz munkát, gondolom, így is van elég, én majd szépen kitakarítom a lakást.
Ezek után a javító fiatalembernek adtam egy óriás túró rudolfot - mert ő az, aki ezt az egészet megszívja, a többiek helyett. Meghálálandó, hogy a főnöke szavai ellenére (lásd, nincs ajtófélfa, és nem is rendelnek) fél percen belül hozott egyet (mert mégiscsak jól láttam én, hogy a raktárban van vagy egy tucat, ha nem több). És a rendelkeztésre álló alapanyagokból megpróbált javítást eszközölni nálam.
Mindig szép csendben elmondom a mondandóm, nem kenyerem az ordibálás, bár azt kell mondjam, hogy lassan már indokoltnak érezném, de a helyzet ettől úgysem változna.
Egyszer sem tituláltam senkit 5-dikes ált. iskolásnak, nem tartottam kiselőadást, bebizonyítandó, hogy milyen hülye (említett úrnak nem sikerült, lehet, hogy kicsit korábban kéne kellnie:P).
Nem hazudtam, nem vertem át senkit, és ÉN SZERZŐDÉS SZERINT teljesítettem!
Ezért csak azt a csöpp dolgot várnám el, hogy ők is ezt tegyék. De úgy néz ki, az említett cég, és cégtársai nem erről híresek!

demizson bobby 2008.02.25. 15:57:57

Dóra: én egyszer adtam egy hölgynek túró rudolfot, amin a barátnőjével jót nevettek.;) Nem folytatom mi történt...:)

Dora, a tulaj 2008.02.25. 16:03:45

:))))
speciel, ez volt ez egyetlen ehető dolog otthon, ami nem nyers volt...gondoltam, megteszi! :)))
ha jól sejtem, az illető megette! nem folytatom, mi történt...mert sírva fakadok, ha arra gondolok, h kidobta a papírját, ami két pöttyös pontot ér majd nyáron! :))))))))

demizson bobby 2008.02.25. 16:18:36

:D öööö ja, igen. Azt megette. :)
...régebben én is...,de most már nagyon elinflálódott az a két pont,nem?Ma már nálam is megy a kukába...egyébként a szuper minőségű -bár nem éppen randira való- gatya helyett legutóbb már valami műanyagot "osztottak".Nem éri meg...
A rudi is elk.rvult akárcsak az építőipar.

Bástya elvtárs (törölt) 2008.02.25. 16:19:00

húbakker 2008.02.23. 09:55:25

én úgy érzem húbakker, hogy a kissebségi komplexus virít belőled amikor it Dora diplomáit említed. Nem voltam ott, de feltételezem, hogy tök normális hozzáállású ember beszélt veled, aki ahogy itt is megírta, csak annyit szeretne, hogy ne egy olyan okádék lakást kapjon meg a sok-sok pénzért, amit itt bemutatott.
Tudod, kívánom neked, hogy bármilyen bajod legyen, a dokik hasonló hozzáállással gyógyítsanak, még akkor is, ha vaskos pénzkötegeket lobogtatsz a dokinek, buszkén mutatván, hogy eztet loptam össze.

antiszoc 2008.02.25. 18:14:36

Üdv Mindenkinek! Előre bocsátanám, hogy új vagyok itt, ne üssetek :)
Arra szeretnék rávilágítani, hogy átsiklott a társalgás ezen a "fejétől bűzlik" témán, pedig érdekes és tanulságos. Szerintem húbakker olyasmit érthetett ezalatt, hogy néha hetekig áll egy építkezés, mert nincs anyag. Generál sír, mutogat csúnya rossz Beruházóra (aki nyilván maga a Sátán) hogy nem ad pénzt. Igen ám, de Beruházó meg kijelenti, hogy ő bizony adott, de csúny rossz Generál (nyilván maga a Sátán) elköltötte. Különben se jár több, mert nincs teljesítés, amíg pedig a bank nem igazolja le a teljesítést, addig ő se lát pénzt. Róka fogta csuka. Szerencsére ekkor megtalálják az ügyeletes bűnbakot Alvállalkozó képében (szintén csúnya rossz stb.) s mutogatnak rá görbe, bütykös ujjaikkal, hogy látod, nem termelsz, nincs pénz. S örvendeznek vala. Ebben a helyzetben kétféle alvállalkozói magatartás lehetséges (mármint ami nem ütközik btk-ba)
1.: Alvállakozó Istennek ajánlja lelkét, saját pénzen megveszi az anyagot (milliókról beszélünk a legtöbb esetben!) hogy dolgozhasson, fizeti a munkásait és reméli, hogy valaha viszontlátja a pénzét.
2.: Alvállalkozó nem hajlandó Generálnak, Beruházónak kölcsönözni, elvégre ki a fene ő, Krőzus vagy mi?, hanem két-három segédmunkással képviselteti magát adott építkezésen, akik diszkréten kapirgálják a falat, míg ő elmegy másfelé pénzt keresni, amiből gyermekeit etetheti (a galád, hogy milyen emberek vannak...!) Persze ettől az építkezés tovább csúszik.
Végeredmény: egymásra mutogatás, kötbér tologatása, világvége hangulat. A lényeg, hogy utólag már a világon senki meg nem tudja mondani, kinek a hibája is az egész.
Nyertes: a Bank, aki lehúzza a sápot a Berúházón project-hitel címen, Vevőről, Alvállakozóról (aki esetlegesen hitelből kénytelen saját munkáját finanszírozni) meg még ki tudja, kiről nem? Sajnos kishazánkban senki nem tud saját pénzből építkezni, még a beruházó sem.
Tanulság: Nem csak az építőiparnak, de az egész országnak nagy-nagy rákfenéje a körbe tartozás, szerintem ha Dóra (a tulaj) ezt valahogy megszüntetné, húbakker lenne az első, aki a szentté avatását kezdeményezné :)
És hogy hogy jön ez ide? Hát nem csoda, hogy a kedves alvállalkozó idegroncs, ha karácsony előtt nyakig ül a kötbérben, adósságban, elvárják, hogy ugyanúgy ingyen végezze a javításokat, mint ahogy hónapok óta ingyen dolgozik. Neki legyen pénze a szerszámait megvenni, szerviz költséget állni, melósokat fizetni, és ha elakad a pénz utánpótlása, legyen annyi tartaléka, hogy anyagot is vegyen, és várhasson hónapokat a kifizetésre. Generálnak, meg pláne Beruházónak egy kanyi tartalék forrása sincs persze áthidalni a szűkös időket, míg a teljesítés és értékesítés eléri a következő folyósításhoz szükséges szintet. Nyilván ez meglátszik a stílusán is:)
Nemde ilyesmire célzott, kedves húbakker?
Ugyanakkor a vevő ingerültsége is érthető, csak hát ez tényleg elég általános helyzet, igazán nem tudom, elég nyomást tud-e gyakorolni a Homár kicsiny közössége a Nagy Magyar Valóságra... Pedig jó lenne...
Addig is kár személyeskedni, és stilisztikai vitát folytatni. Szerintem.

Bástya elvtárs (törölt) 2008.02.25. 18:43:19

antiszoc 2008.02.25. 18:14:36

jaj, antiszoc, mindjárt meghatódom, és gyűjtés kezdeményezek szegény alvállalkozó emberkék részére, mint pl. húbakker.
Mondjuk abban egyetérthetünk, hogy h a húbakker is csak azt teljsesítené, amit nekik tisztességesen kifizettek, akkor Dórának még ilyen lakása sem lenne. De azért valahol álljon már meg a menet. Adot tt egy épület, amit önköltségi áron kb. 170e Ft m2 áron építenek, aztán Dóra ezt megveszi a duplájáért. Emiatt az valahogy nem fog lemenni a torkomon, hogy a ház felépülése után mindenki beleszegényedik az építkezésbe, és a bank fog jól járni.

antiszoc 2008.02.25. 21:17:03

Kedves Bástya!
Azt én sem hiszem, hogy beleszegényednek, a beruházó és a generál legalábbis biztos nem, sőt, meg merem kockáztatni, hogy megéri nekik, különben nem csinálnák. Furcsállom is, hogy rínak, így nincs pénz, úgy nincs pénz, de a vége úgyis az, hogy az alvállalkozón, meg az alkalmazottakon csattan az ostor. Hogy hová lesz a pénz, vagy volt-e valaha, azt nem tudom. Nem láttam bele ilyen szinten, mikor nagy beruházásnál dolgoztam.
Viszont a jelenlegi munkahelyemen a számlák nagy része is az én kezemen megy át, és valami ordenáré összegeket fizetünk kamatra... Amíg nincs használatbavételi engedély. Aztán kicsit kevesebbet.
És itt van a kutya elesve :) legalábbis a mi házaink esetén (4-6-8 lakásos, kicsike házak) a lakók eléggé szabad kezet kapnak, csak előfordul, hogy már kész, bevezetékelt falakat kiveretnek, átépítjük a lakást, és csúszunk a használatba vétellel. Tehát bukunk egy havi kamatot legalább. Asszem a vevőknek is csak akkor folyósít a bank, ha megvan a használatbavétel. Szóval addig kell valahogy kibírni.
Azt hiszem, az a megoldás, hogy aki igényes lakást szeretne, kis társasházban vásároljon, mert ott azért emberközelibb minden, napi kapcsolat alakul ki a vevőkkel, bejárhatnak az építkezésre, mert nem tudnak észrevétlenül beleesni a meszesgödörbe :)
De tényleg, egy ekkora beruházás nagyüzem, toronydaruk meg minden fene van, nem lehet kísérő nélkül téblábolni, annyi embere meg nincs se a beruházónak, se a kivitelezőnek, hogy 130 vevőt a bejárásra elkísérjen (legalábbis mellém nem vettek föl senkit, hogy segítse azt az időszakot, mikor a vevők bemehetnek) Egyébként az építési terület ugyanúgy gyár, mint teszem azt egy mosógépet vagy fröccsöntött műanyagkacsát gyártó, csak itt a termék a ház. Ezért kell a kísérő. Szóval a lakóparki lakás nem BMW, legfeljebb akciós Suzuki :)
Sajnálom, hogy Dórának ilyen csalódást okozott, és elhiszem, hogy nem vigasz, hogy sokkal rosszabbak is vannak. De aki még nem ült bele így a tutiba, mint ő (bocs :) annak azt javaslom, hogy keressen kisebb társasházat, mostanában divat családiházas környékre egészen piciket is építeni (4 lakás) Igaz, hogy magasabbak a m2 árak, de végül az igényeinek megfelelő lakást kapja mindenki, és nagyobb az esély az egyéni megállapodásra a kivitelezővel.
Ha meg nem fussa rá... hát nemtom... akkor az illúziókat érdemes elfelejteni... lelket megedzeni... és mindvégig rendületlenül mosolyogni. Ha nem reagálnak telefonra, emailre, annak az is lehet az oka, hogy az 1 azaz egy darab ügyintézőnek nincs rá kapacitása, meg kell próbálkozni a személyes betoppanással. Minimum annyit el lehet vele érni, hogy az ugyintéző kénytelen egy időpontot egyeztetni, amikor ránk ér. (ez személyes tapasztalat, ha valaki váratlanul beesett, akkor nagyon kiborultam, de nem lehet a vevőt elhajtani, tehát mosolyogva foglakozni kell vele. Azért kérek mindenkit, legyen emberséges, és először a telefonnal próbálkozzon, rajtaütéssel csak akkor, ha nagyon nem reagálnak)

antiszoc 2008.02.25. 21:19:26

Összegzés:
nagy ház rossz
kis ház jó

antiszoc 2008.02.25. 21:24:32

Ja, és gipszkarton válaszfalakkal szerintem szóba se álljatok... állítólag van, ahol csupa gipszkarton... gyermeki évek nosztalgiája, emlékszem, mikor megvettük az új színes TV-t, beköltöztem a dobozába... Na valami ilyen lehet a gipszkartonos lakás is :)

demizson bobby 2008.02.26. 07:29:32

Jómagam raktam már gipszkarton válaszfalat társasházban, én sem ajánlom senkinek.
Antiszoc: ezt a körbetartozás dolgot sosem értettem.Hol zárul a kör?Ha a beruházónak nincs elég pénze,akkor ne építessen,ha a generál ezt nem tudja ideiglenesen finanszírozni,akkor ne építsen.Az alvállalkozók,a kisemberek tényleg csak porszemek,ráadásul rajtuk csattan minden,de:a vevő ezt nem tudja,és nem is kell tudnia.Szóval panaszkodhat itt egy kisvállalkozó (és igaza is lenne),de itt nem erről szólt a beszélgetés!Minden vevőnek tudnia kell,hogy magasan önköltségi ár felett veszi a lakást,cserébe gyenge minőségű,műszaki szempontból a minimumot fogja kapni.Ha már itt tartok: megismétlem ezredszer,hogy léteznek olyan elfogadott,általánosan használatos műszaki megoldások,amelyeket én magam senkinek nem ajánlanék.(vagyis jó az úgy,de sokan fognak még vele sz.pni).Bárhogy is,az ügyfél maximálisan ki van szolgáltatva,és ezen még az sem változtat,ha Béla bácsi brigádja vérprofin teljesít!

demizson bobby 2008.02.26. 08:38:47

Pontosítanék:a gyenge minőségnél az átlag lakásokra gondoltam,nem a budai loftokra.Nyílvan 1-2 misi/m2-ért már rendesen megcsinálják-bár,ami kispórolható az ott is ki van spórolva.

Dora, a tulaj 2008.02.26. 09:20:06

Fejlemény:
tegnap este beszéltem az úrral, aki a fotókat csinálta, és akin leresztül K.M. ügyvezető igazgatót (úrnak nem nevezném :() próbáljuk 67 napja elérni.
Kértem, hogy most, este 19.05kor szóljon neki, hátha már nem ad át lakásokat,hívjon fel, fél órán belül (lakásátadást, szerintem eddig sem ő csinálta, nem hiszem, h ekkorát fordult volna a világ, h az ügyvezető "összepiszkolja a kezét"...itt jegyzem meg, h találkoztam már vele, de azt nem nevezném lakásátadásnak, hogy reprezentációs jelleggel bedugta az orrát egy-két ajtón, de a lakások x méteres körzetében biztos nem töltött el egyhuzamban egy percnél több időt...jópofizott, meg elnézést kért, ha kellemetlenség van - hibák - de így utólag azt kell mondanom, hogy ez a mézes-mázos ember rosszabb, mint gondoltam).
Szóval,vártam szép csendben, közben vacsorát főztem.
Bőven letelt az idő, telefon nuku. Megint felhívtam E. urat, hogy talán kicsit nyomatékosabban szóljon már neki (elvégre ő az illetékes, és az ő válaszára várunk). 21 perc beszélgetés után, végre választ kaptam:
NE IS VÁRJAM, h K.M. felhívjon, ha ő úgy dönt, - márpedig az elmúlt 67 napból ez derül ki - akkor semmivel sem lehet rávenni.
Ment a para: hát milyen cég ez, mégis az atyaúristennek képzelik magukat, milyen hozzáállás ez, stb. Semmi eredménye. Úgyhogy most a következő lépcső jön majd. Arról is beszámolok (utólag).
Inkább nem írom le, hogy a tegnapi beszélgetésről mi a véleményem, mert valószínűleg nyomdafestéket nem tűrő lenne.
Szánalmas és felháborító, h ilyen cégek működnek, és megélnek, de még milyen jól!
ezen kívül, még egy érdekes dolgot sikerült megtudni:
A Quantum leszerződött az Antenna Hungáriával, és nem enged be més net-szolgáltatót. Gondolom, nem kell leírnom, hogy miért.
A másik szolgáltató, akit több lakó megkeresett, azt mondta, h a Versenyhivatalhoz fordulnak, mert ilyet ugye nem kéne..
Az is elhangzott, hogy bár a társasház, jogilag még nem létezik, a Quantum, mint közös képviselő - ugye aki MINKET, a MI ÉRDEKEINKET képviseli - szabályszerűen megakadályozta a másik cégek, hogy hálót létesítsen a házban, mondván, ők a közös képviselők.
Ez több szempontból vicces: egy hete érdeklődtem, h mi van a közös képviselettel, mondták, h kb. 2 hónap múlva lesz, ha jól emlékszem. Erre fel,ők természetesen iylen ügyekben, hogy hogy nem, eljárnak!
Na, erre kössetek csomót!
Etikátlan, és sorolhatnám.
De a pénz nagy úr!
Hát most jól megütik majd a bokájukat, de ezért legalább nem nekem kell utána mennem.
Azért a hétvégén történt vmi szívmelengető is:
kaptam egy sms-t az egyik szomszédtól, amiben megköszöni, h harcolok, értük is, és ilyenek...hát jól esett.
Tegnap meg, azt kaptam meg, h lassan már a tenyerén hordozhatna a ház, és nem kéne közös ktg-et fizetnem, annyi mindent tettem értük! :)
Jól esik, csak az én gyomrom van görcsben, hullik a hajam, és fáj a fejem. Na,de kemény fából vagyok, nem adom fel!
Még vmi:
nem tudom, korábban írtam-e, hogy a fszt-i lakók nem kaptak teraszelválasztó fa alkalmatosságot.
Mikor emiatt többször voltam a műszakisoknál, az a válasz született, hogy nem lehet a fszt-re, mert a teraszt meg kéne fúrni, ami vizzáró réteg.
Mondtam, h fúrják a falba/mennyezetbe...nem lehet, mert nem. emlékeztettem őket rá, hogy a szerződésben nincs kitétel, hogy én nem kapok, a rajzokon rajta van, stb...és nem szeretnék erre plusz pénzt áldozni, hiszen jár. Negatív visszajelzések. Nyeltem egyet, és készültem átmenni a terasz-szomszédunkhoz, hogy megbeszéljem vele, hogy kihivjuk az asztalost, és felesben megcsináljuk. Aznap este (sok hét macera után), mikor hazajöttem, látom, hogy fém tartóelemek állnak ki a teraszból - nohát csak meg lehetett fúni, nem is értem?!!
Pár nap múlva fa oszlopok álltak ki belőlük, és hihetetlen módon, múlt hét csütörtökön már állt az elválasztó! Azt nem értem, hogy a vizzáró réteg, közben hova tűnt, hogy milyen "isteni sugallat" alapján lehetett mégis feltenni, de az nagyon elkeserít, hogy megint hülyének néztek, és megpróbáltak elhesegetni, és ha elégszer a nyakukra járok, belátják, hogy talán meg kellene csinálni...:(
K.M.-nek pedig üzenem, ha olvassa (az egész hóbelebanc azt teszi, belső infok szerint...:), a beruházó, a kivitelezők stb..:) ), akkor legyen oly kedves, és hívjon már fel!

demizson bobby 2008.02.26. 09:29:52

Dóra, engem 2 dolog érdekelne:
1.mit főztél?
2.2 oldalról is hasznos lehet,ha elárulod a (beruházó/generál)cégek nevét (vagy éppen a ház fantázianevét ha van ilyen).Egyrészt a jövőbeni vásárlók odafigyelhetnek az általuk épített házaknál, másrészt a rendesebb fajta alvállalkozó és mérnökember nem megy ilyenek közelébe.

Dora, a tulaj 2008.02.26. 10:07:53

ez a mediterrán 3 lakópark.
az alábbi linken minden info fent van:
www.mediterran3.hu/index.php?menu=1

Ficak 2008.02.26. 10:40:47

Dóra, még a "hulladékmenedzsmentetek" is megérne egy fotót. Valódi mediterrán fílinget sikerült a beruházónak teremteni azzal, hogy nem biztosítottak elég kukát és azt sem vitették el.....

Mediterránról egyébként jó kis helynek indult, 10 hektáron(?) 650 lakás. De amint a karvalytőke erőre kapott, már a lakópark ugyanakkora területére dupla annyi lakás van a tervben. Természetes a park tovább zsugorodik (külszini beállók stb.). Összessgében azonban nem rosszabb, mint egy másik lakópark. Bár mi pont azért költöztünk ennyire ki a városközponttól, hogy legyen kellő "élettér".

Még egy félig off dolgot említenék meg (tipikus a magyar vállalkozói szektorban - a posztban látjuk, hogy építőiparban is működik). Egy Buda környéki falu egyik éttermében ebédelnünk a hétvégén (nem torkos csütörtök), amikor kb d.u. 3 körül leadtuk a rendelést. A pincér folyamatosan ígérgetett, hogy "most már Önök jönnek a sorban"; majd 3/4 óra múlva "már készül az ebédjük"; majd egy óra múlva "most már tényleg Önök a következők" stb. stb. Egy és háromnegyed óra után felálltunk az asztaltól, hogy most már megyünk; amit eddig fogyasztottunk azt fizetjük (bár erről nem voltam meggyőződve, hogy ilyenkor feltétlenül ki kellene fizetnünk). Erre teljesen paff volt másik pincér hölgy és közölte, hogy NAGYON MÉRGES A SZAKÁCS!!! Bár mi még akkor nem fizettünk..

Dora, a tulaj 2008.02.26. 11:19:59

Kedves Mediterrános!

igen, sajnos a szeméttelep-feeling elég aggasztó.
Volt két kuka, amiből eltünt hetekre egy, aztán a maradékot sem szállították el, de ami ennél szebb:
a kukákat, amik LAKOSSÁGI, HÁZTARTÁSI szemétre vannak, teletömték javítási szeméttel, sittmaradékkal.
És elvárták, h a kedves lakók kihúzzák a nem túl közel lévő (ez a B. lh), úthoz, és hogy mi vegyünk 150L-es szemeteszsákokat, h abba tehessük, a saját, háztartási hulladékunkat. Mikor ezt megemlítettük, le lettünk torkolva, h az a mi dolgunk, ők nem húzzák ki, mondtuk, h okés, de sitt van benne, amit nem mi termeltünk bele, és talán kéne konténert hozatni, hogy a sittet abba tegyék. egy-két hét huzavona, jött a konténer, amit - mint kiderült - ránk akartak terhelni, ekkor (beszéltem több lakóval) betelefonáltam, h ezt talán mégsem kéne, a fent leírtak tudatában. Hát most ott állunk, h : "ha rajtam múlik, nem terheljük rátok" - mondta a NEM illetékes személy.
nagyon sajnálom, h ennyire "benépesül" a terület, látom én is a folyó 3 építkezést, így tényleg nem nagyon marad zöld...
Amúgy az is vicces, h a honlapokon (a már átadott, és folyó építkezések) az első két-három házat fotózták látványnak, és valljuk be, sok köze nincs a most épülőknek, azokhoz! :(
Kevés az ablak, kevés a zöld etrület, nincs díszburkolat a házon, a MAGÁN kertekben garászszellőzők tátonganak 1,5nm-en! Ami persze nincs feltüntetve a terveken, amit megkapsz, mikor megveszed a lakást és a kertedet, amiért elég sokat fizetsz pluszban. És mondjuk 7-10%-t elfoglalja egy ilyen, amivel nem tudsz semmit kezedni, de ott tátong a rács, és a kiálló betoncucc....

demizson bobby 2008.02.26. 11:25:36

Lehet,hogy kellene nyitni egy tanácsadó irodát!
"- 10% a foglaló, ami az ügyfél kockázata, nem jár vissza negatív bírálat esetén" ezzzz milyen?
megnéztem a honlapot:
-referencia semmi
-kivitelezőnek nincs honlapja
-referenciája semmi
-wiwiwen 1 db ember,aki ott dolgozik
erőssssss

Dora, a tulaj 2008.02.26. 11:30:52

gondoltam, igy teszem kozze, elvegre ez a hivatalos...aztan, aki megnezi, ugyis latja, h ott aztan nulla info..:(

demizson bobby 2008.02.26. 11:52:44

"az alábbi linken minden info fent van"
"aki megnezi, ugyis latja, h ott aztan nulla info"

azért ebben még van némi rejtett humor :)

Dora, a tulaj 2008.02.26. 11:55:33

igy van, nem véletlenül! :)

demizson bobby 2008.02.26. 12:24:10

Kitaláltam: műszaki és jogi tanácsadó iroda.Műszaki ellenőrzéssel,tanácsadással,jogi képviseléssel, független cég.Mennyit érne meg az átlagembernek,hogy független ügyvéd védje az érdekeit,és műszaki szakember ellenőrizze és követelje a teljesítéseket?
utólag sokat,előre semmit. :(

húbakker 2008.02.26. 16:28:35

Szép volt Bástya elvtárs:)))))))
Új dimenziókban világítod meg számomra a világot.
Igazad van,Te nem voltál ott,én viszont igen.
Bármilyen anoním ez a fórum,sose volt szándékomban a hős lovagot játszani.
Egyszerűen úgy éreztem,hogy írnom kell ide nektek,hisz az éremnek is két oldala van...na mindegy.
Kiábrándítalak,annyi még nem jött össze,mint az elvtársaidnak,de majd ha orvoshoz kell mennem,és ha megszorulok,akkor veszem a bátorságomat,és megkérlek,hogy a "nagy-közös" kasszából csöpögtess vissza egy kicsit.
Ha meg netán a becsületes elvtársakhoz tartoznál,akkor nincs miért kuncsorognom,hisz akkor te is ugyanolyan csóringer vagy mint sajnos kicsiny hazánkban annyian.
Remélem a válaszomat nem találod olyannak,amiből virít a kissebségi komplexus:)
Üdv

demizson bobby 2008.02.26. 17:50:47

anoním fórum? én a saját nevem használom. :( nem fűzök magamhoz... sok sikert!
Az érem egyik oldala:Dóra kéri a jogos követeléseit-még az is lehet,hogy nem éppen szépen.
Az érem másik oldala:basznak rá, mert úgyse tud mit csinálni.
Ja,hogy a lakó fitoktatja a műszaki tudását, meg számonkér? ÉS? Ako? Én tudom,hogy 10 hibapont nem sok,de ennek meg az a másik oldala,hogy a hibák nem átadáskor keletkeznek,hanem ott vannak előtte is,amit az iparos is lát,mégis azt mondja,hogy tessék kész a munka,lehet átvenni,lehet tejelni, aztán majd kijavítjuk a hibákat. Vevői oldalról az a munka nincs kész!
Persze ha nem adod át a munkát,akkor nem nyújthatsz be számlát,de ez nem releváns.
Rendesen ennek úgy kéne működnie,hogy köt egy szerződést,hogy 01.01. dátummal beköltözhet,aznap átveszi a lakást hibamentesen,kap egy paksaméta dokumentációt,majd pölö 8 napra rá átutalással fizet.
Most ez ugye,mint olyan nem létezik.
Na ez a baj!

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2008.02.26. 18:12:17

Max 2008.02.23. 14:57:20
.. és minden érdeklődőnek:

A pince ha jól láttam vasalt zsalukövezéssel volt. De lehet, hogy csak méterenként csináltak, nem tudom, nem is értek hozzá, lényeg, hogy van a pincében.

A napokban lehet hogy 1-2-t tévedtem, de akkor is: ma egy házat egy hónap alatt fel lehet építeni. Gondolom ha van télen a betonba fagyálló/gyorsító adalék, akkor itt is lehet...

Az ár persze, hogy sokkal több. Ki lehet az alapot ásatni munkagéppel, de áshat néhány kubikor is néhány üveg piáért.

Arra szerettem volna rávilágítani, hogy lehetséges valamit szervezetten jól együttműködve összerakni.

Apukám által épített házra 40 év után is mertem tetőteret építtetni tetőcsere címén (természetesen utólag megkért statikus véleménnyel :)). Dolgozott vele éveket mert apránként tudta csinálni, de biztos ami tuti minden majd' a duplájára méretezve erősségben... Lehet a markoló is elakadna a bontásban, ha szükséges lenne.

Jimmy.3 2008.02.26. 19:36:33

sambalabammbumbumm

A zsalukövet vasalni kell. Rakni pedig azért méterenként kell, mert ha magasabb, akkor a vasalás miatt már nehéz a betont a az adott szakasz aljáig tömöríteni. Ha 1 méternél magasabb, betonozásnál könnyebben szétborul.
Egy (hagyományos) házat pedig télleg fel lehet építeni egy hónap alatt, csak nem érdemes. A beton a minősitési szilárdságát (tehát amivel a tervező számol) 28 nap alatt éri el (alap, födém, áthidalók..) A téglafalaknak ülepedni kell, ki kell száradniuk, ha ez előtt festenek, vizesedik, és össze-vissza repedezik. A technológiai időket fel lehet rúgni, de az visszaüt...

randomuser1 2008.02.27. 09:25:43

az már volt, hogy aki újépítésü lakótelepre költözik, sikeres ember nem lehet?

randomuser1 2008.02.27. 09:26:49

vagy hogy ősi magyar szokás románokkal összegányoltatni az újfajta betonkaptárakat?

Bástya elvtárs (törölt) 2008.02.27. 09:47:54

húbakker 2008.02.26. 16:28:35

sajnos ezzel a válasszal is rátrafáltál, mert ezekből a sorokból is virít a kisebbségi komplexus. Mintha az érezném, hogy a vélekedésed olyan, hogy aki meg tud venni egy ilyen lakóparki lakást, az eleve csak lophatta a pénzt, következésképp jól meg kell szopatni, és minél több pénzt kell tőle bekaszírozni...

Dora, a tulaj 2008.02.27. 10:27:24

Tegnap, felbuzdulva azon, h úgysem hív fel Kapcsos Mátyás ügyvezető igazgató, délután 4 órára kimentem a párommal, a Quantum Kisbojtár u. 31. (III.kerület) irodájába. Itt beengedtek minket, majd leültettek a tárgyalójukban, azzal a megjegyzéssel, hogy bár Kapcsos nincs bent, de várjunk itt, majd valamikor beér. Blazsek Ildikó hozott nekünk innivalót, majd kb. ¼ óra múlva megjelent Englert György,és felszólított minket, hogy igyuk meg, amit kaptunk, majd távozzunk,mert ő nem engedi, hogy itt maradjunk. Az úrról, csak később, a rendőri igazoltatáskor derült ki, hogy mily meglepő (ezt nem tudtuk az elmúlt hónapokban, mert valahogy mindig kimaradt ez az információ), ő bizony a Quantum Investment Kft. ügyvezető igazgatója! :)

Tehát, mikor felszólított minket, én kedvesen megjegyeztem, h nem megyünk el, megvárjuk Kapcsos urat. Erre a válasza az volt, hogy ő meg elvezet minket. Felhívtam a figyelmét (készültem! :) )hogy ezt ő nem teheti meg, max. rendőrt hívhat.

Ő ezek után mondta, h márpedig menjünk el, mert különben elvezettet. Én meg nem engedtem a 600-ból. Eltűnt, visszajött 10 perc múlva, hogy menjünk el, majd írásban válaszolnak.

Azt kértem, hogy adja írásba, hogy írásban válaszol. Englert ezt megtagadta, pedig többször kértük tőle, hogy az elmúlt 67 napra való tekintettel, legyen oly kedves ezt megtenni.

Folyamatosan azt mondogatta, hogy nem nyilatkozik, menjünk el, és nem adja írásba, amit kértünk.

Majd otthagyott bennünket.

(ekkor már hívta a rendőrséget)

Teltek az órák, egyszer lementem az emeleti tárgyalóból, bekopogtam, és kit látnak szemeim? Englert, Kapcsos(!) és egy harmadik úr ül az ajtóval szemben. Megkérdeztem, h nincs-e semmi változás, mire azt mondta Kapcsos majd Englert, h várják a rendőrséget.

Eltelt megint egy kis idő, lementem, bekopogtam, megvártam, míg ajtót nyitnak, Englert kijött: kértem, hogy mutatkozzon be az úr (hiszen már találkoztam vele futólag többször is, tudtam, h ő az), aki bent ül, megtagadta, kérdeztem, hogy ő az ugye? Englert válasza megint a nem nyilatkozik volt.

Este ¾ 8kor meguntuk a várakozást, és lementem a párommal, bekopogtam, ajtót nyitottak, közöltük Englerttel, h elmegyünk, és holnaptól (mától) minden létező médiát segítségül hívunk, és most már a nevüket is megjelentetjük.

Kifelé menet szembetalálkoztunk, a néhány óra késéssel megérkező járőrökkel, már az utcán..

Gondoltam, ha már itt jártunk legyen nyoma, úgyhogy mikor az egyik rendőr kérdezte, h mi hívtuk-e, mondtam, h nem, az úr ott az ajtóban. Visszamentünk, igazoltatás, stb.

A rendőrök szánalmasnak és érthetetlennek tartották Englert viselkedését – aki kihívta őket, hatóságként – és mégsem hajlandó neki válaszolni. Ugyanis a rendőr kérdéseire megint az volt a válasz, hogy nem nyilatkozik.

Majd próbálta megmagyarázni, hogy miért hívta ki őket, de a rendőrök kicsit furcsán néztek rá, mikor mondta, hogy rugalmas a munkaideje, de mi fent ültünk a tárgyalóban, és vártunk..:)


Mai események:

Reggel 7kor láttam, hogy elkezdődött a tereprendezés a ház körül.

Miután elég furcsának találom a látványt (úgy néz ki, hogy elénk mégis parkoló épül, - az összes lakó, akivel eddig beszéltem, állítja, hogy ugyanúgy ahogy nekünk, nekik is azt mondták, hogy nincs felszíni parkolás, vegyenek mélygarázst – ez azért zavaró mert a kertem (magántulajdon) végétől 5 cmre már autók fognak állni. Én ugye nem ezért fizettem ki plusz pénzt a kertért.

Valószínűleg rátapintottam a sumákságra, mert amikor ma 8.35-kor telefonáltam Csora Dániel műszakis kollégának, ő kerek perec kijelentette, hogy kérésemet, - miszerint faxolja el, vagy küldje át e-mailben a rendezési tervet - nem teljesítheti, mert felettese, Ullmann István ezt megtiltotta neki.

A rendezési terv ugyebár nem titok, hiszen a házat érinti, a lakóknak joga tudni, hogy amit megvettek, az hogy fog kinézni (az a terület a ház tulajdona, vagyis a mienk!).

Ullmann urat felhívtam, közöltem vele, hogy felveszem a beszélgetést, mire ő annyit válaszolt, h nem ér rá, és letette.

Hívtam másik számról, a forgatókönyv ugyan az.

demizson bobby 2008.02.27. 10:46:12

Kérlek ne hagyd abba!!!!!!!
Ez a sztori izgalmakban simán üti a 8.utast!

JustMeee 2008.02.27. 14:08:28

Kedves Dóra!

Gondolom kellett mind a két diplomád a felkészüléshez, hogy tudd, csak rendőr vezethet el...

:D:D

Dora, a tulaj 2008.02.27. 14:35:44

Kedves JustMeee!
valamit félreértettél, vagy én nem voltam egyértelmű.
készültem arra, h ez lesz:
tehát felkészültem arra, hogy ki akarnak majd tenni minket, azt azért valószínűleg nem diplomázás esetén tudja meg az ember, h rendőr vezetheti el! :)))

Walmer 2008.02.27. 14:54:29

Gyerünk Dóra, most már borítsd azt a qrva bilit!!!!!

Walmer 2008.02.27. 14:57:35

húbakker, te meg ne legyél felháborodva, te 6 elemis faszparaszt.
Szar, trehány, trágya munkát végzel és még neked áll feljebb. Még az a szerencse, hogy olyan ostoba vagy, mint egy kockakő, különben ezzel a pofátlansággal komoly károkat tudnál okozni az univerzumnak.

Dora, a tulaj 2008.02.27. 16:38:52

próbálom próbálom! nem vagyok cukorból...és csak idő kérdése, de szerintem, nagyot fog szólni...
ha meg addig nekem, vagy a lakásomnak vmi baja esik, a rendőrség úgyis tudni fogja (meg Ti is), hogy kik a haragosaim. bár eddig nem szolgáltam rá, és ezután sem szeretnék, de úgy néz ki, hogy az ember nem élhet le úgy egy egész életet, h mindenki szeresse! :(

húbakker 2008.02.27. 19:09:22

Walmer.
Veled is félmunkát végzett a szülészorvos,amikor nem törte bele a....ba a fejedet.
Üdv

húbakker 2008.02.27. 19:37:01

Walmer
Mielőtt nagyon félreértenéd:
a....ba = a kiságyba:)
Üdv

LyukasBogrács 2008.02.28. 01:44:48

Akkor költözzek lakóparkba, amikor oda deportálnak... De onnan is megszöknék rövid határidőre, garanciával.

Valami trópusi országba, ahol deszkából, szögből is lehet épitkezni.

Englert György 2008.02.28. 06:08:48

Kedves Szántó Boglárka (alias Dóra)!

Személyes érintettség révén szeretnék hozzászólni írásaidhoz, mert úgy érzem, hogy a tárgyi tévedéseken túl, csúsztatsz, meglehetősen részrehajló és egyoldalú vagy.
.
2008. február 26-án – mivel az általatok keresett személy nem tartózkodott irodájában - megengedtem kollégáimnak, hogy beengedjenek az ügyvezetésem alatt álló Quantum Investment Kft. – mely semmilyen jogviszonyban nem áll veled kapcsolatban - tárgyalójába és itallal kínáltak benneteket. Miután kiderült, hogy személy szerint nem fogok tudni segíteni nektek (először) megkértelek (és nem felszólítottalak) benneteket, hogy ha italotokat elfogyasztottátok, akkor legyetek szívesek elhagyni a tárgyalót. Erre nem voltatok hajlandóak, ezért kértem rendőri segítséget, mert szerettem volna bezárni a tárgyalómat és elmenni intézni a saját és céges ügyeimet.
A Quantum Lakásépítő Kft.-től nincs meghatalmazásom arra, hogy a jelenlegi problémáitokkal kapcsolatban bármilyen írásos nyilatkozatot tegyek sem nektek, sem az erről kérdező rendőröknek, sem másnak.
Amikor este benyitottál a másik irodába és ott találtál hármunkat, köztük az idő közben megérkező Kapcsos Mátyást, akivel még váltottál is pár szót, akkor miért nem hozakodtál elő a problémáiddal?????? Magadtól csuktad be az ajtót. Nem mi küldtünk ki. Miért nem éltél a lehetőséggel????? Hol volt az amúgy más területen meglévő vehemenciád és rámenősséged????? Számomra érthetetlen….
Tudomásom szerint neked volt nagyon fontos, te szerettél volna mindenképpen költözni a lakásba. A szerződésed alapján akár még a mai napig sem kellene birtokba adni a lakásodat. De nem így történt. A szerződésed vonatkozó pontjait miért nem tetted fel? Miért van más a blogban, mint a szerződésedben? A birtokba adással kapcsolatos külön ügyvédi eljáráshoz (melyért külön díj nem lett kiszámlázva) saját autómmal vittelek el, és még édesanyádat és párodat is. Ott étellel kínáltak, az ügyvéd is tett nektek szívességet. Aztán saját autómon vittelek vissza. Küldtem nektek fotókat. Ha kerestetek telefonon felvettem. Próbáltam segíteni, utána járni dolgoknak, visszahívtalak benneteket és még éjféli hívásotokkor!!! sem volt egy rossz szavam sem, amikor más már rég elküldött volna titeket melegebb éghajlatra! Tudom, hogy éjszakai baglyok vagytok, mert éjfél után kezdtetek fúrni is (a lakók nálunk panaszkodtak rátok), de nem mindenki a ti bioritmusotok és gondolkozásmódotok szerint él. Nem hiszem, hogy hozzáállásom alapján rászolgáltam az irányomban (is) megnyilvánuló torzításaidra!

Nagyon sajnálom, hogy olyan személyt is belekeversz, név szerint említesz, aki szintén jóhiszeműen tett érted szívességet, akár saját felelősségére, mert egyáltalán nem lett volna kötelező neki vagy talán meg sem tehette volna, és ráadásul nincs is olyan munkakörben, mely a te problémáidra orvoslást jelenthetne, melyért őt okolhatnád.

Az éremnek két oldala van ezért végképp sajnálom, hogy nem vállalod fel magadat és álnéven írsz rólam/rólunk és azt elfelejtetted közölni, hogy a lakás vételárának egy részét, miután már papíron ki lett fizetve, megpróbáltad elsunnyogni, és amikor ez kiderült te arra hivatkozva, hogy az neked sok pénz és még egyszer nem biztos, hogy adódik ilyen lehetőség az életben, vonakodtál azt kifizetni. Telefonon kértél tanácsot, barátoddal beszéltél, majd végül velem és kifizetted, de kértétek, hogy ez maradjon nyolcszem közt. Sajnálom, de a legutóbb történtek után már nem marad…


Englert György

demizson bobby 2008.02.28. 07:59:09

Kedves Englert György!
Most akkor kész van az a ház vagy nincs?


(nem akarnék olynokat írni,hogy ha be van kapcsolva a készüléke,akkor hívható,meg belemenni mellékes dolgokba,de a fenti kérdésre nagyon várjuk válaszát)

Walmer 2008.02.28. 08:41:35

Kedves Englert úr,

"Amikor este benyitottál a másik irodába és ott találtál hármunkat, köztük az idő közben megérkező Kapcsos Mátyást, akivel még váltottál is pár szót, akkor miért nem hozakodtál elő a problémáiddal??????"

1.) Ha nevezett úr már megérkezett, ön miért nem értesítette Sz. B-t erről?

2.) Hogy miért nem hozakodott elő a problémájával? Talán mert elege lett az egészből.

"Ha kerestetek telefonon felvettem. Próbáltam segíteni, utána járni dolgoknak, visszahívtalak benneteket és még éjféli hívásotokkor!!! sem volt egy rossz szavam sem, amikor más már rég elküldött volna titeket melegebb éghajlatra"

No, ez a legjellemzőbb mondat. Ha csak azt az egyet olvasná el mindenki, mindent megértene. Ön visszahívta azt az embert, aki 10milliókat fizetett az ön cégének? Komolyan? Hogy maga milyen rendes!!! És még az anyjába se küldte el? Komolyan mondom fátyolosodik a szemem.

Az utolsó bekezdést értelmezni meg lehetetlen. A papíron ki lett fizetve szenvedő szerk. az mit jelent?

PS. A lakás kész van?????????????????
A Boglárka fizetett????????
Akkor miről beszélünk????????????

Walmer 2008.02.28. 08:52:54

húbakker,

A kiságy és a szülészorvos a tér idő koordináta rendszer különböző pontjain tartózkodtak:-)

Bocs a kitohanásért, de eléggé felidegesít, ha valaki nem megfelelő munka után és a reklamáció nem megfelelő kezelése esetén a kliens stílusát kéri számon.

JustMeee 2008.02.28. 09:35:48

Azért az elég vicces, hogy órákig várt Dóra-Boglárka az emberre, aki szegény borzalmas sorsáért felelős (szerinte), aztán mikor végre rátalál, akkor meg sem szólal... Lehet nagyszájúnak lenni, de többre menne, ha ésszel csinálná...

Egyébként meg ha már másokat néven nevezünk, akkor miért bújunk álnév mögé??? Félünk a megtorlástól? Kicsit sokat képzel Dóra-Boglárka magáról, nem?

A problémáit, és a követeléseit (persze, ha jogosak), máshogy kell intézni, nem ilyen amatőr módon...

Nem feltétlenül kell benyelni mindent, amit a kislány ír...

zstibi (törölt) 2008.02.28. 09:36:03

Izgi ez a téma, már lassan egy hete tart! Hát igen, jó lenne olvasni mindkét fél verzióját. :) Nem akarok túl hamar ítélni.

zstibi (törölt) 2008.02.28. 09:38:25

Elvileg az amerikai filmekben mindent látnak műholdakról. Valaki töltse már le a teljes sztorit, és akkor meglátjuk ki mit csinált! :))

JustMeee 2008.02.28. 09:48:09

Egyébként meg melyik cég igazgatójához tudsz bepofátlankodni anélkül, hogy időpontot kérnél? És tárgyalót "foglalni"? Na meg benyitogatni ide-oda... Én sem beszéltem volna a leányzóval... És nem csak azért, mert én vagyok a "nagyfőnök", hanem mert lehetnek más elfoglaltságaim is esetleg... Na meg szívem joga eldönteni, hogy kivel akarok beszélni, és kivel nem. Lehet, hogy azzal, aki a cégemet fenyegeti mindenfélével, nem is akarok beszélni... Hova van írva, hogy kötelező?

Csaba55 2008.02.28. 10:25:08

Kedves JustMee!

Bepofátlankodtunk, hiszen telefonhívásainkra, e-mailekre és hivatalos levelünkre sem válaszoltak érdemben; bár a telefonokra egy ideig igen, a válasz mily meglepő: "Válaszolni fogunk!". Ezt eddig sem tették meg....

Elfoglaltságaim ellenére én tudok kommunikálni telefonon, e-mailben, levélben és verbálisan is személyesen.

Azt gondolom ez így normális, hiszen ha nem érek rá, akkor időt kérek, határidőt adok, és megválaszolom az ügyfeleim(!) kérdéseit, és érdemben foglalkozom a problémáikkal, hiszen kifizették nekem a nyújtott szolgáltatás ellenértékét. Lehet én látom rosszulm, és nem ez a korrekt viselkedés?

Megértem, igen néha nekem sincs kedvem beszélni emberekkel, talán még az ügyfeleimmel(!) sem. Az aláírt szerződés kötelez, pláne abban az esetben, ha az abban foglaltakat az ügyfelem(!) teljesítette, ellenértékét kifizette.

Kötelező, aláírtam egy szerződést, írásos nyoma van, ügyvéd ellenjegyezte. Ez szerintem kötelező érvényű, mi kell még?

Dora, a tulaj 2008.02.28. 10:36:39

Kedves Gyuri!

először is:
ha jól emlékszem arról volt szó, - ha már belementünk - hogy a Ti ügyvédetek aláírt mindent, majd elmentünk vissza a házhoz. Te nem szivességből vittél minket az ügyvédhez, hiszen, nem hiszem, h nekem a 20.-ból a 12. kerületbe kéne utaznom, ha az ügyvéd úr nem jön ki a papírokat elintézni a helyszíni irodák egyikébe.
Másrészt ugyebár, én odaadtam a pénzt neked, amit Ti(!) felejtettetek el elkérni,nem nem kötelességem tudni, hogy az ügyvédeteknél hogy megy a menet, hogy kinek, mikor kéne odaadni, az ügyvéd feladata, hogy szóljon, hogy akkor kéri a pénzt, adja a papírt, vagy ilyenek.. tehát én nem hibáztam, sőt..bizonygathattátok volna, h nem adtam át, mivel egy ember volt rajtam kívűl az irodában (az ügyvéd segédje) akkor,1 az 1-ben állítás lenne, aztán majd dönt az illetékes szerv, h kinek van igaza! belemehettem volna a hercehurcába, de én szeretnék a tükörbe nézni, anélkül, h szembeköpöm magam. (itten ugye 1.65M ft-ról beszélünk, s mondhatja mindenki, hogy mekkora egy balfasz voltam, h utólag odaadtam! teszem hozzá, 2008-ban milyen dolog már, h nekem többször is KP-ben kell fizetni, nem utalhatok????? én fizetem a lakást, fizetek azért, hogy KP-t vegyek fel, és én rohangálok a városban KP-vel!!))
Nem tettél szívességet, h felvetted a telefont, hiszen, ha nem vagy elérhető, nem vagy az.
Úgy gondolom, h ha 4 napig nincs fűtésünk, 1,5 napig melegvízünk, áramunk, akkor jogos, h ezt konstatálva felhívunk, mivel a Manufereseket, akik javítottak a házban, és a galiba egy részét okozták állítólag, nem értük el.
És nahát, csak nem kibújt a szög a zsákból, írásba adtad, hogy Kapcsos úr ott volt? hihetetlen!
tudom, mert láttam..:)
hogy miért nem mentem oda hozzá, attól függetlenül, hogy nem küldtetek ki az irodából?
megmondom: mert úgy gondolom, vannak akik normális ember módjára, tisztetettudóan viselkednek, úgy, ahogy nevelték őket és ahogy az önérzetük, stb. megkívánja és nem rontanak be más irodájába, hanem ha azt mondják, hogy várjanak, akkor várnak. Emellett, valószínűleg, ha egy lépéssel is beljebb megyek, akkor úgyis felszólítotok, h menjek ki, és mivel a tárgyalóba Ti "küldtetek", az irodába pedig én nyitottam be kopogás után, úgy gondolom, a tárgyalóban várakozhatok (max. elvezettettek), az irodából pedig Kapcsos úrnak kellett volna kifáradni, ha már vártuk.
Itt meg is kérdezném, h a kedves ügyvezető igazgató úr, vajon bokros teendői közt (beszélgetés kettőtökkel), miért is nem jött oda az ajtóhoz legalább bemutatkozni (mondjuk a páromnak, aki még nem ismeri), miért nem mondta azt, mikor kérdeztük, hogy mi újság, és hogy ugye bent van az irodában, hiszen láttam, h itt vagyok, csak épp nem érdekeltek, mert a pénzetek kellett és csókolom, vagy bármi, amit közölni szeretett volna.
Milyen tartása van annak az embernek, aki téged küldd oda az ajtóhoz,többször is, holott 2 méterrel hátrébb tartózkodik, és nem mer a szemünk elé kerülni, mikor tudja, hogy rá várunk.
A szerződés vonatkozó pontja a 30 napos javítás is, ami ugye lejárt jan. 20-án.
Persze a szerződés vonatkozó pontja, h csúszhattok 3 hónapot az átadással, de ha ezt nem teszitek, akkor szívességet tetsztek, vagy öntsünk szoborba titeket?
Jelzem, ugye ha azt nézzük, h hol áll a javítás és a ház egyéb készültségi foka, akkor nemsokára megvan az a 3 hónap..:)
Bár, a lakók egy része már bent lakik, a ház azért messze nincs még kész. De sebaj, vannak még ilyen hülyék mint én, akik azért, h élhessenek a lakásukban, már egy csomó javítást saját költségre, saját időből, sajár energia ráfordítással megoldanak..:)
És emitten említeném még az igéreteidet:
miszerint visszahívsz (jó párszor nem, ha jól emlékszem, de volt amikor igen), azt hogy szólsz Kapcsosnak (lehet, h megtetted), azt, h "meghálálod" azt, h jófejek voltunk(és nem játszottunk ki benneteket, a fent említett hibátokkor.
(hozol nekünk rákóczi túrós jégkrémet, krémeseket, és túró rudikat, amikból az utóbbit többszöri vicces megjegyzésünk utén, talán egy hónapja leadtad az értékesíten:P)
Igazán kedves tőled, h beengedtél az irodádba, de azért azt az apróságot se feljetsük el, h van egy Quantum Lakásépítő és egy Quantum Investment kft, aminek meglepő, hogy egy helyen van az irodája, közösek az alkalmazottak (ha jól tudom), és sorolhatnám. Hogy épp jogilag nem tartozol felém semmivel, az itt nem igazán érdekel, mert talán azt az emberek többsége tudja, h ezek hogy működnek (számlázás stb).
Nem véletlen, hogy ez a helyzet. Valószínűleg nem azért, mert annyira tetszett neked (vagy fordítva, Kapcsosnak) a Quantum név, és mindketten ezt akartátok, és akkor megegyezés alapján az egyik kicsit más, és ha már névrokonok vagytok, akkor legyetek már egy helyen is..:))))
Ja, és nem álnéven írok, én minden adatomat vállalva fordultam a médiához (Az összeshez, nem csak az Indexhez!), Az újságíró hölgy pedig átkeresztelt.
Aki magánban írt nekem, mind tudja a nevem, mert a nevemen írtam nekik vissza!!!
Azt, hogy be szeretted volna zárni a tárgyalót, megértem, de azt ugye nem hiszem el, hogy a 2 említett úr (Kapcsos és X.Y.) valamint a később megjelenő hölgy azért volt ott, rámolt az egyik irodátokból a másikba, mert mi fent ültünk. Ha nem lett volna dolgotok, - neked is - nem lettetek volna ott, vagy mondjuk csak te maradsz, hogy majd bezárd az irodát! :)
Aláírhatsz a Mátyás helyett szerződést, de nem nyilatkozhatsz, és nem adhatod írásba, hogy majd írásban válaszoltok? Hmmm..
És az, hogy nekem fontos volt beköltözni, engedtessék már meg..elvégre az én lakásom, megvettem..:)
Nem tudom, miért kéne rosszul éreznem magam, amiatt, hogy szeretném használni...És ugye azzal nincs is baj, h az átadáskor tele volt hibával, a baj az, h azóta sem történt meg rengeteg olyan javítás, amit el kéne végezni. Pedig dec. 21 (átadás) már igen régen volt! Arról nem is beszélve, hogy a szerződésbe foglalt 2%-nál nagyobb a negatív eltérés a lakóterületet tekintve, így ti lógtok nekem több, mint 300.000 Ft-tal!
Amúgy miért is kéne külön ügyvédi eljárási díj? Én kértem, hogy menjünk hozzá? Nem. A procedúra része, amiért már elkértetek korábban 1%-ot, talán ez is a beletartozik nem? Nem azt írtam alá, hogy ügyvéd úr egyszer eljár, hanem , hogy adok 1%-t ügyvédi eljárási díjra. Hogy ti ezt, hogy és hány részletben oldjátok meg, talán nem az én dolgom.
Étellel azért kínáltak,mert arról volt szó, hogy átadjátok 21-én, kb egy óra alatt, és az előkészületlenségeteknek, meg a fejetlenségnek köszönhetően, reggel 10 helyett 3-kor még mindig sehol nem tartottunk, és mi 3-an, étlen-szomjan voltunk kint. Mivel siettünk, nem reggeliztünk (mi bajunk), mikor az ügyvéd úrnál vártunk, a párom elment ennivalóért, de minden bolt zárva volt, Ezért délután 4-5 fele az ügyvéd segítője csinált anyukámnak meg nekem (párom akkor mér nem volt ott) egy-egy szendvicset, melyet nagyon szépen meg is köszöntünk. ELvégre előző nap este már igen régen volt...
Az ügyvéd úr pedig annyit tett értünk, melyet megint megköszöntünk:
miután miattatok nem tudtunk elmenni édesanyámmal a T-comhoz a telefonvonalunk ügyében, pedig anyukám ezért jött fel vidékről, megkértem, h nyomtassunk egy meghatalmazást, amivel el tudok majd helyette járni (hiszen most itt van, és aláírhatja anyukám), ha késő este vagy másnap T-comos üzletbe megyek, mert neki vissza kellett akkor utazni. (El is ment az ügyvédtől kicsit később)
Hatalmas szívesség :), melyet köszönettel illettem, de talán nem a mi hibánkból merült fel a helyzet (lsd: 2-3 órát vártunk az ügyvéd úrra, azt hiszem).
Hogy mennyire vagyunk éjszakai baglyok, senkire nem tartozik, amíg ezzel nem zavarunk senkit.
Én sem tettem senkinél panaszt, amiért van aki éjjel 2kor költözött!!! és éjfélkor kezdett fúrni. Mi egyetlen egyszer valóban 10 óra után fúrtunk, 2 lukat, ha jól emlékszem, a másik kettőt, még előtte. :)
Végigéltük a többi költözést, fúrást stb, és fogjuk is (első lakóként), és soha nem tettem megjegyzést, még a lakóknak sem, h hangoskodnak.
Abban az egyetlen esetben pedig elnézést kértünk a zavarásért, és már rég nem csináltunk semmi zavarót (épp az égőt tekertük egy lámpába), mikor szólt a lakó.:)
Kinek, milyen a tűréshatára...Én azt is eltűrtem 2 héttel ezelőttig (dec,22-től!), hogy a szemközti lakás, - amit raktárnak neveztetek ki- előtt kiabálnak a munkások, (vagyis előttünk, ugye), ott kapalál a betonon a burkoló, hogy kiegyenesítse a vésőjét, hogy az autórádió reggel fél7-kor bömböl az ablakom alatt, mert az állványon dolgozik két munkás...hogy hétvégén is fél7-7kor kellett a javítások miatt kellnem, mert én mindent végigéltem, hiszen szerencsétlenségemre a szemközti lakást használja a brigád...Majd két hete talán, egy szombat reggel 7kor, az autórádiós incidens után kitettem egy papírt a raktár ajtajára, melyben tisztetettel megkértem a brigádot, hogy ha lehet, a ház előtt tartsanak eligazítást és ne bömböltessék az autórádiót ilyen korán...
Ez tertmészetesen nem ment fel az alól a tény alól, hogy EGYSZER "hangoskodtam", 10 óra után. :(
nem vagyok szent, csak igyekszem úgy élni, hogy ezzel ne zavarjak senkit, és ha lehet, segítsem az embereket.

Dora, a tulaj 2008.02.28. 10:47:20

Kedves Justmeee!

kérdéseidre a válasz feljebb..:)
nem félek a megtorlástól, sosem tettem:)
különben sunnyognék, nem vállalnám, h ki vagyok!
én pedig ezt mind a média, mind a házunk építtetői (kivitelezők, beruházók, érteékesítők) felé megtettem, hiszen a cikk alapjául szolgáló levelet, fotókat is megkapták, tehát pontosan tudják, hogy ki vagyok! :) és mily megleőp, rám is ismertek, hisz olvashattad Húbakkert.
És vállalom azok fele is, akik megkerestek azóta, itt azért írtam Dóraként, mert aki csak beleolvas, a saját nevemen lehet, h nem érdekli, mit írok, de Dóraként igen, hiszen rólam, a lakásomról szól.
Ennyire egyszerű...azt meg ugye említettem, h nem én adtam magamnaka Dóra nevet!
Nem hiszem, h félnem kéne, hiszen mit cisnálnak? megveretnek? állok elébe. Én vállalom a történteket, ahogy vállaltam azt is - bár már az utcáról mentem vissza, nem volt kötelességem! hiszen már elhagytam az épületet- hogy igazoltasson a rendőrség!
Benyelni pedig semmit nem kell, én e-mailekkel, telefonhívásokkal, tértivevényes ajánlott levéllel, jegyzőkönyvvel, szerződéssel tudom bizonyítani az igazam.
Nem tudom, hogy mennyire vagy a témában, de tudod van ülősztrájk, meg éhségsztrájk, meg média-felhajtás...ezek mind azért szoktak a XXI. szdban (is) előfordulni, mert a mienkhez hasonló esetekben, az emberek megpróbálnak lépni.
Tenni az igazukért, tenni egy közösségért, ami most a házunk...
Ja, és időpontot ugye nem tudok kérni, mert valamiért sosem tudták az urat adni, nem tudták mikor lesz bent, nem tudtak vele egyeztetni, a titkárnő sem, aki mondjuk időpontot tudna kérni. na? ezt hogy hidalod át?

Dora, a tulaj 2008.02.28. 10:52:28

Mai fejlemény:
hogy pozitívum is legyen..
Reggel felhívott Ullmann úr (ezúton is mégegyszer KÖSZÖNÖM!), és közölte, hogy a rendezési tervet átadná nekem, de nem vagyok otthon, ezért megegyeztünk abban, hogy bedobja a postaládámba.
Ullmann úr, ha olvassa (ha nem, akkor bárki, a Manufertől... Húbakker, kérlek, add át!):
Köszönöm szépen! Azt is, hogy felhívott (tudom, hogy elfoglalt), hogy normális hangnemben tudtunk beszélni (mert úgy néz ki, van akivel lehet), és hogy lemásolta, és rendelkezésemre bocsátotta a papírt!

JustMeee 2008.02.28. 11:30:51

"És vállalom azok fele is, akik megkerestek azóta, itt azért írtam Dóraként, mert aki csak beleolvas, a saját nevemen lehet, h nem érdekli, mit írok, de Dóraként igen, hiszen rólam, a lakásomról szól.
Ennyire egyszerű...azt meg ugye említettem, h nem én adtam magamnaka Dóra nevet!"


Igen, a Dóra sokkal figyelemfelkeltőbb név... Engem sem érdekelne egy Boglárka, a tulaj... De a Dóra... Az már más... :D:D:D


Ha ennyi bizonyítékod van, akkor méginkább csak amatőrnek tudlak titulálni. Hogy miért? Lépni nem csak így lehet... Okosan pedig biztos, hogy nem így...

De ha a másik fél többet gondolkozik nálad, a te tudatlanságodra ügyesen reagál...

Várom a fejleményeket...

Nem azt mondom, hogy a másik oldal szent, de nyilván mindenki a maga igazát bizonyítgatja, és ezért akarva-akaratlanul "kissé" elferdíti a dolgokat...

Ui.: Nem hinném, hogy bármit is át kéne hidalnom...
Nem azért tetted közszemélre a sztoridat, hogy mások olvassák, és reagáljanak, ha van rá lehetőségük? A pozitív hozzászólások gondolom jobban tetszenek. Kár, hogy a kritikát nem bírod...

Dora, a tulaj 2008.02.28. 11:40:17

Birom a kritikát, de nem hiszem, hogy a tied az lenne...inkább érzem vagdalkozásnak, sértegetésnek (bár nem talál).
Természetesen én is ki tudok az irásaidból emelni bármit, de ha hozzátennéd, hogy:
nem figyelemfelkeltés, de ha mondjuk arra keresel, hogy mit reagál a tulaj, vagy Dóra, akkor ugye én hiába írok a saját nevemen, akik nem olvas minden bejegyzést, nem tudja ki vagyok!
Tehát, hogy mindkenki (Te is) megértse:
azért maradtam Dóra, mert ezt a nevet adta nekem a hölgy az indexnél, mikor feltette a cikket, nem én kértem, és nem is konzultáltunk erről.
Konstatálva, hogy Dóra lettem, maradtam az, hogy ha vkit érdekel Dóra hozzászólása, megtalálja, ha adott esetben 8 óra késéssel szólok hozzá először, az már az n.-ik hozzászólás, és ha úgy arom, hogy Bogi, és ő pont nem olvassa, akkor később nem tudja, ki vagyok, és nem talál dórás bejegyzést.
Remélem, így már világos.
Ha pedig nem csak ingerülten postolnál, hanem belegondolnál:
pont, hogy lépni próbálok, jó pár társammal együtt. Én vagyok a hangadó, és a "harcos amazon"..:), képviselek még jó néhány lakót...
Valamint, ha van jó ötleted, nyugodtan oszd meg...te hogy csinálnád?
De ne nézd hülyének a másikat, ha semmit nem tudsz, csak olasol egy-két bejegyzést, vagy ha nem akarod átlátni...
Próbálj konstruktívan hozzáálni.
Javasolj! Kritizálj. De ne kérj számon, és ne ítélj!
Én sem teszem...nem mondok el senkit semminek, küldöm bárhová..nem tisztem. Csak közlöm a tényeket!

JustMeee 2008.02.28. 11:44:53

Kedves Csaba55!

"Elfoglaltságaim ellenére én tudok kommunikálni telefonon, e-mailben, levélben és verbálisan is személyesen."

Remélhetőleg ezt mindezt egyszerre egy cég ügyvezetőjeként... :)

A szerződés melyik részébe van beleírva, hogy kötelező veled beszélnie, ha megjelensz? És milyen gyakran? Naponta? Hetente? Óránként? :D

JustMeee 2008.02.28. 11:56:12

Dóra-Bogi...

Nem akarom átlátni, mert nem értek veled egyet?
Vagy még az is lehet, hogy egyetértek veled, csak az eljárás, amit választottál, az nem tetszik?

Remélem a lakók jól meggondolták, hogy ki mögé álltak... :)

Hmm...

:)))))

Dora, a tulaj 2008.02.28. 11:56:21

dec.21 óta nem ért rá, és mivel ő az illetékes (Englert György és a többiek erre hivatkoztak).
Nem ártana, ha szakítana ránk 2 percet!
Másrészt én beérném bárkivel, csak mindenki mossa kezeit, és rá hivatkozik...
Sőőőt! egész pontosan: az lenne a jó, ha senkivel nem kéne beszélni (ezt szerettük volna), csak javítanának, megköszönnénk, és egy mosoly kiséretében elbúcsúznánk egymástól (ez utóbbi opcionális, én mindig megteszem)

Dora, a tulaj 2008.02.28. 11:57:23

a lakók majd eldöntik, helyetted :)
nem kell egyetérteni.
de akkor mégegyszer:
javasolj! :)

Csaba55 2008.02.28. 12:18:01

Kedves JustMee!

Miért ne lehetne több csatornán kommunikálni, ez kérdés Részedről?

1999 óta vagyok egy gazdasági társaság tagja, társtulajdonosként is jegyzem a céget, gyakorlatilag teljes jogkörrel.

Idéznék néhány pontot az általános megbízási szerződésünkből, mi így kezeljük az ügyfélkapcsolatokat hivatalosan is:

"... Megbízott kötelezi magát arra, hogy az előre egyeztetett időpontokban a munkát elkezdi, és vállalja, hogy a szerződés teljesítése során a Megbízó iránymutatásai és érdekei szerint jár el..."

"... Megbízott köteles a ... határidő lejártáig a megrendelt feladatokat, az 1. pont tárgyköreiben elvégezni. Ha a megbízással kapcsolatban bármi probléma keletkezik a Megbízott köteles azonnal rendelkezésre állni és a probléma megoldásán dolgozni..."

"... Jelen szerződés teljesítésével kapcsolatos munkák elvégzése során a felek kötelesek szorosan együttműködni, az esetleges akadályozó tényezőkről egymást haladéktalanul értesíteni, egymást kölcsönösen tájékoztatni a szerződés tárgyát képező ügyek állásáról, valamint vitás kérdéseiket lehetőleg peren kívül rendezni..."

A megbízók és ügyfelek fizetnek a megrendelt szolgáltatásokért, üzletileg és emerileg is úgy korrekt, ha a megbízott teljesíti azt, amit elvállalt. Kezeli a problémákat, és a további megbízások, és jó hírnév megőrzése érdekében pedig a továbbiakban is készséges és segítőkész. Azt gondolom ez elvárható és minden további nélkül teljesíthető is. Ez is kérdés volt?

JustMeee 2008.02.28. 12:28:50

Dóra-Bogi, Csaba55!

Azt hiszem, elbeszélünk egymás mellett... Mintha mást olvasnátok, mint amit írok... :) De sebaj... Attól én még várom a folytatást...

Csaba55! Ez van a lakásvételi szerződésetekben?

Dora, a tulaj 2008.02.28. 12:29:47

lehet, hogy nem értünk! kérlek, írd le pontosan, mire gondolsz, ahogy én is megtettem, ha vki nem értett!

Dora, a tulaj 2008.02.28. 12:39:21

nem ez van, de az igen, h javítási határidő 30 nap, és az sincs, hogy hajkurásznom kéne Kapcsos Mátyást vagy bárki mást, ahogy az sincs, hogy el kéne türnöm a viselkedésüket, hangnemüket...valamint azt sem írtam alá, h nem szeretnék reggel 6.30-kor aludni, esetleg, nem igénylek fűtést, áramot, melegvízet, de mindneképpen szeretnék 3 cm-es kilátást az ablakom alatt a kertre, esetleg a csempét olyan állapotban, ahogy van, a tárolót dettó, hogy szeretnék egy szellőzőt a kertembe, vagy parkolást az ablakom alá, sőt az sincs benne, hogy jófejnek kell lennem (igyekszem), és ha jól olvastam, egyetlen pont sem említi, hogy az elmúlt 69 nap attrocitásait el kell viselnem, hogy több ezer forintot kell eltelefonálnom, hogy szabadságot kell kérnem.
Lehet, hogy meglepően hangzik, de a szerződés egy lakásról, tárolóról és kertről szól, javítási határidővel. Melynek rám eső részét maradéktalanul teljesítettem, elvárásom csupán ennyi: teljesítsenek ők is.
Nem kell telefonálni, találkozni, irogatni, médiázni, ügyvédhez forulni, rendőrséget hívni és sorolhatnám:
csak ki kell jönni, és javítani.
Lehetőleg nem egy év múlva.
De várjuk meg a holnapot, mivel a kivitelezők, holnap délután 2-kor megint megjelennek nálam, ls leghőbb vágyam, h pontot téve az ügyre távozzanak tőlem.
Ebbe persze belefér, hogy ha nem ítélik elég jónak az időt, akkor a kinti munkák még csúszhatnak (bár már a tereprendezés folyik). De a belsőket jó lenne már lezárni.
Nagyon remélem, hogy a következő napi megjegyzésem már mosolygós lesz, mint a ma reggeli - köszönhetően Ullmann úrnak - és azt oszthatom meg a kiváncsi közönséggel, hogy a javítások elkészültek. És bár sok hercehurca árán, rengeteg idegeskedés és kellemetlenség kiséretében, de kész vannak.
Köszönöm, ennyi.
Ezt szeretném. Akkora kérés?

Walmer 2008.02.28. 14:11:08

JustMee,

jézusom, te mindig ilyen vagy? azért ne tiszteld már így a tekintélyt. "a magasságos ügyvezető igazgató úr őfőméltóságához nem lehet csak úgy bemenni audienciára":-)

Röhejes vagy...

demizson bobby 2008.02.28. 14:33:20

Csaba55,Bogi-Dóra:
A magam részéről mindig nagy tisztelettel fordulok azok felé,akik mérhetetlen türelemmel bírják elviselni mások ostobaságát.;)

húbakker 2008.02.28. 15:08:02

Walmer

Természetesen a "kiságyba" egy variáció volt,nem arra gondoltam:),csak a helyes szó amit oda akartam írni,az nem illik ebbe a fórumba,még azokután sem,hogy te milyen becses jelzőkkel illettél.
De visszafogtam magam,igy rádöbbentem,hogy Bástya elvtársnak sajnos igaza van:valóban kissebségi komplexusom van.
KÖSZÖNÖM BÁSTYA ELVTÁRS!!!:)
Szóval lehet hogy mégiscsak megkeresem Bástya elvtársat,egy kis mutyizott "segítségért".:),és felkeresek egy lélekbúvárt.
Na lépek az elvtárstól.
Walmer,te nem voltál ott,akkor szerintem olvasd azokat a hozzászólásokat,amiket azok írtak akik a helyszínen voltak,és mivel most már "mindkét" fél verzióját ismered,vond le a megfelelő következtetéseket,ird le a véleményedet,de úgy hogy ezt kiskorúak is elolvashassák.
Sejtem, erre az a válaszod,hogy miért is ne irhatnál úgy ahogy akarsz.?
Persze megteheted.
De valószinűleg,ezzel nem leszünk okosabbak(legyen bármilyen gazdag is a szókincsed),és ettől nem oldódik meg ez a probléma.
Üdv

demizson bobby 2008.02.28. 16:02:57

ezt a húbakkert megjegyzem magamnak :D
Dóra-bogi,nidzse neked degud?
Mer ha van,akkor télleg nem vagy bujdosós típus.

Walmer 2008.02.28. 16:02:58

húbakker,
korábban is írtam, írták mások is. Senkit nem érdekel mennyire voltatok, vagy nem voltatok megértőek a lakás átadása után. Hiányos, rossz munkát adtatok át, majd a vevőnek, aki nem kevés pénzt fizetett kellett megcsináltatnia egy csomó mindent a saját költségén.

Az álláspontod akkor lenne védhető, ha mindezt társadalmi munkában csináljátok. De így, már ne is haragudj, menjetek a sunyiba. Az építőiparon kívül nincs még egy olyan terület, ahol valamennyire is elfogadnák a kritikán aluli minőséget, vagy a trehány munkát. Az pedig, hogy ezek után még a trehány munkát végző munkavállalónak álljon feljebb, sehol nem elképzelhető. Úgyhogy én a helyedben lepattanék a mags lóról és örülnék, hogy ilyen mentalitással ebben az országban élek.

Walmer 2008.02.28. 16:07:03

mert tudod mondjuk a nagy vízen túl, lehet felkopna az állad

húbakker 2008.02.28. 16:22:28

Walmer.
Köszönöm,természetesen a kritikád építő jellegű a jövömre való tekintettel.
Ezek szerint,te egy tévedhetetlen Isten vagy,hibák nélkül.
Ehez fogadd őszinte gratulációmat.
Üdv

húbakker 2008.02.28. 16:24:05

Köszönöm demizson bobby,te is szimpatikus vagy nekem:)
üdv

Walmer 2008.02.28. 16:48:23

húbakker,
term. nem, de ha hibázom, akkor kussolok és megpróbálom úgy kijavítani, hogy a kliens ne vegyen észre belőle semmit. De nem hibázok sokat. És tudod miért? Mert ha kell 100szor leellenőrzöm a munkámat, mielőtt kiadom a kezemből. Ellentétben a trehány, link fajtáddal.
Üdv és remélem belefutsz még olyanokba, akik nem hagyják szó nélkül ha hülyére akarod venni őket.

húbakker 2008.02.28. 16:57:47

walmer
hangyafasznyit el vagy tévedve!!
Azért nem kussolok -bocs hogy a szavaddal élek- mert ami hibám volt,azt ÉN kijavítottam!
De mivel mindenki általánosít,így én is szereplője vagyok.
Elégedj meg annyival,hogy mint Dóra írta holnap mennek javításra.
ÉN NEM!!!
Ha akkora profi vagy,akkor ha elovasod 100x ,rá kell jönnöd arra,hogy ezt nagyon benézted:)))
De sajnos senki nem tévedhetetlen-amint leírtad te sem-,és én sem.
Vajon amikor hibázol,akkor csak 99x ellenörzöd le a munkádat?
Érdekes.
Üdv

húbakker 2008.02.28. 17:03:09

Walmer
Még annyit,hogy te tudsz rólam dolgokat,én rólad semmit.
Így nem nehéz kioktatni másokat!
De örülök,hogy ennyire sikeres ember létedre,ennyi időd van a gép előtt ülni.
Irigyellek,ha nem dolgozol ( mármint fizikait),akkor igy nem is tudsz hibázni!:)
Így már értem!
Sőt,így könnyű!
:)
üdv

demizson bobby 2008.02.28. 17:03:33

Dóra-Bogi:kíváncsi voltam mennyire vagy bujdosós,na meg,hogy honnan a sokat emlegetett 2 diploma :D. Erre egy degut találok....a degusgazdik meg nem bújdosósak.Eddig egy nagydarab harcos nőt gondoltam személyedben,deee...nem udvarlok tovább,mert a bikád nyakoncsap.:)
Bár van itt elég szereplő,aki jobban megérdemelné :).

demizson bobby 2008.02.28. 17:11:20

Húbakker:ott követted el a hibát, hogy az általánosításokat magadra vetted,majd Dóra jellemét minősítetted ahelyett,hogy megindokolnád, hogy a vele (és még sok más emberrel) történt hercehurcára miért van szükség.
Ha te jól dolgozol-dolgoztál, akkor miért kell védened az építőipar nem létező becsületét is eljátszó iparosokat, beruházókat? Én is az ép.ip.-ban dolgozok,de egyáltalán nem tudok azonosulni az ilyen emberekkel, ráadásul itt ez nem csak Dóra sztorija,hanem egy biankótörténet,ami jelen pillanatban is százakkal játszódik le az országban.

húbakker 2008.02.28. 17:35:52

demizson bobby
Nem volt szándékomban megsérteni Dórát,és ezt Ő is tudja!
Tudod,nagyon hosszú volt ez a munka,sok jóval,de sok rosszal is.
Nem védek senkit,de ha te is az építőiparban dolgozol,akkor tudnod kell,hogy kis munka kis gond,nagy munka nagy gond.És azért 130 lakás,szerintem nem kevés.
Megindokolni nem tudok semmit,hisz én egy apró porszem vagyok ebben az építőipari gépezetben,meg őszintén megvalva ezek a dolgok nem is rám tartoznak.
üdv

LyukasBogrács 2008.02.28. 20:32:05

Ezt meg kéne filmesiteni! A irodai ülősztrájkkal, éjszakai fúrással, majd a birósági tárgyalással együtt.


Részletek a filmből:

"Kapcsos elvtárt éppen a szokásos őszi fácánvadászaton vesz részt siklóernyővel."

"Dóra ürgebőrbe varrt fémdobozokat dobál be az iroda ablakán, amiben a panaszait részletezte."

"A mesteremberke fél év késéssel jön javitani: -Sokszot hivnak minket, hogy itt is rossz, meg ott is rossz a lakás. Előbb ki kell nyomozni, le kell ellenőrizni, hogy nem vezetnek-e félre bennünket. Ehhez idő kell!"

És ami tényleg releváns:
"Húbakker elvtárs! Se ajtó se ablak?"

húbakker 2008.02.29. 04:10:14

LyukasBogrács.
Feléd mit jelent az: Se ajtó,se ablak??
üdv

Bástya elvtárs (törölt) 2008.02.29. 09:34:41

húbakker 2008.02.28. 15:08:02

no ez már normálisabb hangnemű írás volt, mint a pár nappal ezelőtti. Szóval a kisebbségi komplexussal elsősorban azt kritizáltam, hogy megjegyzésekkel kell illetned valaki azért, mert diplomája van, illetve, hogy a másik pénztrácájához úgy kell hozzáállnod, hogy abból neked is járna egy kis jutatlék.
A hangnem és a hozzáállás része pedig nem meglepő. Kisemberként mit várjak a másiktól, ha t. politikusainktól nem ugyanezt látnánk, mint követendő példát.

LyukasBogrács 2008.02.29. 09:36:17

A nagy buzgalomban, sietségben kimaradnak fontos részletek.

Mint a filmben.

Balance Of Power 2008.02.29. 16:24:00

En a magam reszerol regi belvarosi hazban eltem vilageletemben es mindig olyanban is fogok, ezek ugyanis allnak 100 eve es fognak 100 ev mulva is. Masoknak is csak ezt tudom javasolni.

De annyi ehhez hasonlo sztorit hall az ember az uj epitesu lakasokrol, hogy csodalkozom, hogyhogy nem fogytak meg el a kliensek?!

Dora, a tulaj 2008.03.03. 09:18:59

Na, eloszor is:
sorry, de mint azt korábban említettem, - sajnos némi kizárólagosság miatt, vagy nevezzük malőrnek - otthon még nincs net.:(így csak most tudok majd válaszolni!
Kedvbes Kapcsos úr figyelmét, még minden reagálás előtt felhívnám arra, hogy nem járultam hozzá, hogy a képeket közzétegye, ahhoz igen, h a HIBÁK JAVÍTÁSÁT FOTÓZZA a megbízott! (és nem a lakásom különböző pontjait!!)
Tegye közzé,azokat, amik a hibajavításról szólnak, de talán semmi köze a témához a szárítómnak, esetleg az IKEA-s kanapémnak, a komódomról és a mikromról nem is beszélve. Valószínűleg az aszalt szilva és barack sem a javítást dokumentálandó került a képre! :)
a többit is megválaszolom, folyamatosan.

Dora, a tulaj 2008.03.03. 09:23:00

Na, bocsi, egyszerre van megnyitva a két cikk, így az oda szólót, ide írtam véletlenül...szóvaal ez a visszavágós cikk hozzászólása. :)

Walmer 2008.03.03. 14:07:38

húbakker, idézet tőled:

"Sajnálom,hogy ennyire nem vagy megelégedve az álltalad vásárolt lakással,talán ha az embereknek nevezett kivitelezőkkel úgy beszélnél,ahogy azt normális emberkék:)) szokták,akkor talán nem lenne ennyi nyűgüd."

"Sajnos mint minden nagyobb építkezésen itt is akadtak gondok,ami sajnálatos módon a feltett képek tanúsága szerint meg is látszanak,de leszögezem ezek nem az életet veszélyeztető hibák!,hanem az emberi szemet sértő,ami persze nem jó,de kijavíthatóak."

Engem ezek háborítanak fel.

Ad 1.) Hogy szoktak kivitelezőkkel beszélni normális emberek?

Ad 2.) Szóval kijavítottad. Mert szólt. Ha nem szól le se szarod. Miért kellett egyáltalán szólnia? Vagy neked szólni kell, hogy valamit rendesen csinálj meg? Elsőre nem megy?

Ad3.) Nem az életet veszélyeztető hibák???? Ember, te magadnál vagy??? Köszönjük meg, hogy a tizen, vagy huszon x milliós lakás nem dől össze a fejünk felett? RÖHEJ

Ad4.) "ennyi időd van a gép előtt ülni.
Irigyellek,ha nem dolgozol ( mármint fizikait),akkor igy nem is tudsz hibázni!:)
Így már értem!"

Amint látom éppen neked is van időd gép előtt ülni. Nem fizikai munkát végzek, valóban. Vagy szerinted csak az a munka? Azért mert Te vagy túl lusta, vagy túl hülye voltál tanulni, ne rajtam verd el a port. Lehet hogy igaza van a Bástya elvtársnak, valóban lehet benned egy adag kisebbrendűségi érzés.

süti beállítások módosítása