Tékozló Homár

Nyilvánosan megszégyenítjük a paraszt toyotást

2008.03.06. 11:02 | szily | 313 komment

Négy órán át állt a parkoló autók előtt keresztben a bunkó autós a Bimbó úton, csakhogy most legalább kicsit ráfaragott, mert lefotózták és legalább a rendszámát kitesszük, hátha látja, és rosszul érzi magát, és legközelebb nem csinál ilyet. Hidegvérű, keménytestű állatok vagyunk, de az ilyen alakokon mi is fel szoktuk húzni magunkat. Sztori és még több jó fotó hajtás után. Ja, és elnézést, de kedves és felháborodott levélírónk a viccbéli asszonyra emlékeztet kicsit, aki meséli, hogy tegnap sikoltozást hallott az utcáról, kinéz, látja, hogy három férfi erőszakol egy nőt, és hogy micsoda szőrös szívű bunkók laknak a környéken, mert fél óráig nézte az erőszakolást, de egy szomszédnak sem jutott eszébe kihívni közben a rendőrséget.

Tiszteletem!
Vázolnék egy sajnos nem túl ritka esetet. Kérem publikálják, hogy legalább ennyi büntetése legyen "barátunknak"!

2008.03.02. Vasárnap 10:00h
Toyotás parasztunk otthagyta a kocsiját, egy járdán szabályosan parkoló autó előtt úgy, hogy csak 16:00h magasságában ment onnan el. Hosszas dudálás után a Hölgynek segítséggel és nagy szerencsével a járdán keresztül kettővel arrébb sikerült kiparkolni, mivel a mellette álló autó is kicsi volt, így maradt annyi hely a ház és autó között, hogy 10-15 perces kormányforgatás után kijutott és indulhatott tovább alaposan elkésve úti célja felé. Remélem az idegességtől nem érte baj később sem, amit ez a tahó okozott Neki!
Legszomorúbb az egészben, hogy tahó barátunk nem is tud semmit az esetről, nincs miért aggódnia, büntetés nélkül megúszhatta. Rendőrség miért nem lát ilyet? Ha szóltunk volna telefonon, léptek volna? Vagy épp úgy nem tettek volna semmit, mint nemrég éppen ezen autók mellett működő lármás helyre való csendháborítás miatti kihíváskor meg sem jelentek... Köszönjük Toyotás és Rendőrség! Ha ez nem a Bp. II. Bimbó úton van, hanem a belvárosban, akkor nem így történt volna mindez!
A képeket én, illetve párom készítettük, a hölgynek én segítettem kiállni és minden részlet a leírtak szerint valós!
Üdv: Richárd

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keke80 2008.03.06. 11:05:56

Én hívtam volna egy vontatót...

keke80 2008.03.06. 11:08:01

Amugy ezeket a képeket rendörségre elküldeni, mivel a rendszám láccik miér nem jó ötlet?

blueMerle1987 2008.03.06. 11:12:42

Majdnem ugyanilyen toyotám van, csak fehérben, akkor most én is paraszt vagyok? :D Vagy csak ha így parkolok? Amit sosem teszek természetesen :)

Vladimir Harkonnen 2008.03.06. 11:17:14

Ha nem az ablakból, hanem az autómellől fényképezel, rögtön megjelent volna a gazdája nagy hangon ordítva! Esetleg a gumiba rúgni jó nagyot, mert a beinduló riasztó hangjára is megjelent volna!
Régebben a Miniszter elnöki hivatal parkolójában volt divat így várakozni, csakhogy ott nem voltak befékezve az autók, aki menni akart előtte tolgatott kicsit.
A Bimbó út jellegéből adódóan gondolom ez be volt fékezve!
Ráadásul az ott nem haladósáv dupla záróvonallal elválasztva? Mert akkor még szabálysértésre kényszeríti a haladókat is!

úrilány 2008.03.06. 11:17:38

hát ha az a cél, hogy hátha látja ezt , és rosszul érzi magát, ahogy a posztban is benne van, szerintem nem fog sikerülni, talán még élvezi is és legközelebb nem négy, de nyolc órát parkol így, hogy még többen lássák, és fotózzák, hogy micsoda überkirályf*sza csávó, aki ellent mer szegülni a szabályoknak, és az alapvető viselkedési/együttélési normákat magasról lesz*rja

Szil-Ka 2008.03.06. 11:18:21

Ugyanezt már olvastam három nappal ezelőtta város blogteren...

pizsama 2008.03.06. 11:19:50

pillanatragasztóval és/vagy mézzel összekenni a szélvédőt, esetleg egy jó nagy csomagolópapírt is ráteríteni "Akadályozod a forgalmat kötsög!" felirattal. Gonosz-e vagyok?

demizson bobby 2008.03.06. 11:20:32

nincs itt egy rendőr aki beírná a tulaj nevét is?
ja,ők dolgoznak,bocs.

demizson bobby 2008.03.06. 11:22:27

kiegészítem eddigi elméletemet,miszerint egy férfinél mindig legyen drót és ragasztó.Ezentúl jancsiszöget is hordok majd.

kukatr 2008.03.06. 11:22:36

kulccsal a motorháztetőre karcolni valamilyen nonfiguratív mintát, esetleg egy felszólítást adósságai rendezésére... :D

ddd.dino 2008.03.06. 11:23:59

Rendőrt hívni magyarországon? Homár, Te hol élsz?
2 rendőrös sztorim, mindkettő velem esett meg:
1. Néhány éve szabályosan parkoló autómra haonló módon ráparkolt egy állat. Mivel akkori munkahelyemre kizárólag autóval tudtam járni, vagy fél óra dudálás után felhívtam a rendőrséget. Jól elküldtek a fenébe, hogy mit képzelek, nekik fontosabb dolguk van, mint ilyen piszlicsáré ügyekkel foglalkozni. A legszebb az egészben, hogy a rámparkoló igavonó állat, mikor ékes fennhangon kérdőre vontam úgy egyóra után a pénzügyőr ezredesi igazolványát kezdte lobogtatni (de azért a rendőrség, kihívott és feljelentem kulcsszavakra sürgősen eltakarodott).

2. Szintén néhány éve reggeli séta közben ráakadtam egy frissen feltört autóra (ablak betörve, rádió kitépve). Jó kiscserkészként felhívtam a rendőrséget közölve a tényállást. Megköszönték, és megkértek, hogy mindenképpen várjam meg a járőrt, én ugyanis mostantól tanu vagyok. Megvártam. Kb. 20 percmúlve megérkezett a Rend Őre ezekkel a szavakkal: "B@ssza magára az Ist... az eget. Mi a fasznak kell magának itt buzgómócsingoskodnia, most ezért a kurva autóért várhatok helyszínelőre meg írhatok jelentést. Mit érdekli magát, nem a maga kocsija! Ha annyira érdekli vigyázzon rá maga, nekem ehhez se kedvem se időm."Kockára téve, hogy kizárnak a klubból, köszönés nélkül hagytam ott. Stóval homár, szerintem rajtad kívül mindenkinek vanilyen tapasztalata, ezért egy ráparkoláshoz rég nem hív rendőrt, ahogy tudjuk, hogy nincs mikulás, a karácsonyfát nema Jézuska hozza, és a húsvéti nyuszi is csak a sütőben végzi.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.03.06. 11:25:09

A párkányomról leesett féltégla, éppen eltalálta az ott parkoló fekete Toyotát :P Valami ilyesmit képzelnék el. Amúgy meg tényleg meg kellett volna szólaltatni a riasztót és megkérni a kedves tulajt, hogy ugyan menjen már arréb.

Pejo 2008.03.06. 11:31:35

Támogatom a Toyota rongálókat.... én simán a szélvédőbe karcoltam volna, hogy: "Igy jár minden 'csög".
A gond az, hogy így nem fog tanulni csórikám az esetből, mivel halvány fingja sincs róla h másnak mondjuk elb@sza a napját, ill programját.

yesser · http://antifa.blog.hu 2008.03.06. 11:32:47

A megoldás hogy ne gondoljanak ilyen rosszat a rendörségünkről. A megoldás hogy ne legyen néhány rendőr ilyen.
Ausztriában miért nem csinálni ilyet senki? (jó...nem csak ezért)
De ha a jön a rendőrbácsi, megvárja - aztán azonnal leveszi a rendszámot, és kivonja a forgalomból a rendszámot. De ugye erre nincs jogalapja. A fickó meg kifizeti zsebből. Ez a baj.
Meg ha döglenek a tyúkok.

vomit 2008.03.06. 11:33:52

igazolt teny, hogy veleszuletett pszichopatanak lenni az egyetlen betegseg, ami semmilyen kenyelmetlenseget nem jelent a viselojenek, sot meg o kepzel nevetseges hujenek minden normalis embert maga korul, mert az kepes beleelni magat masok helyzetebe, es valamilyen megfoghatatlan "lelkiismeret" szavara nem csinal disznosagokat, nem hazudozik, nem tapos mas fejere.
egyszoval felesleges felhivni a pszichopata figyelmet, hogy masnak bajt okozott, vagy valamit nem kene csinalnia. ja, az orszagunk politikai elitje pszichopatakbol all. tessenek utanaolvasni.

Political Ponerology
ponerology.blogspot.com/
The reason they group together and rise to power is because of their specific natures. And the reason they seek to impose power on others is because they are frightened of people who are creative.
Our concepts of morals, of what's right, what's wrong, what's good, what's not good, our world of empathy, of feeling the pain of others of humanistic values, appears to these individuals as nearly incomprehensible. That moral values are simply conventions with no justification. They think that our customs and principles of decency are a foreign convention invented and imposed by someone else. They think that our ideas of empathy, of caring for others are silly, onerous and even ridiculous.

yesser · http://antifa.blog.hu 2008.03.06. 11:34:59

A rendszámot kivonja a forgalomból? mi van velem?

Dilbert 2008.03.06. 11:37:16

Nemcsak hogy halvany fingja nincs rola, de nem is erdekli.
A szomoru az, hogy ha valaki okitasi cellal (bar jelzem, konkretan a rongalassal en nem ertek egyet) barmit tenne ennek az allatnak az autojaval, akkor bizonyosan megjelennenek a rendorok, es nem a Toyotas lenne az, akit megbuntetnek.

Landy4x4 2008.03.06. 11:44:02

én komolyan csodálkozom ezeken az embereken, viszont hiszek abban, hogy mindenkit utolér a megérdemelt büntetése.
Ha majd egy szép napon a feleségét, anyját, pereputtyát kell sürgősen korházba vinni, na majd akkor fog pont így beállni valaki neki is! csak az a baj, hogy akkor se fog észbekapni, hogy jé én is így szokatam csinálni, hanem szétb@ssza az ideg. attól meg hamarabb kap szívinfarktust és máris egy paraszttal kevesebb a földön!

gibson 2008.03.06. 11:58:22

szeretem azt ilyen embereket, mint a tisztelt lesifotós, sunyiban képeket készít a függöny mögül (még véletlenül sem menne le segíteni a nőnek, hívná ki a rendősréget, vagy bármit), aztán meg az interneten háborog, meg "büntet"...

kurva nagy büntetés ez a srácnak, akié a kocsi, hogy megjelentek a képei az index címlapon, szerintem hangosan röhög ezen a poszton, ha látja, és mutogatja a barátainak, hogy "nézzétek, bekerültem a homárba! :)" még talán versenyezni is fognak, hogy ki fog bekerülni legközelebb.

ha a tisztelt nagyonbátor paparazzi (vagy, ha már itt tartunk, a szürke suzukis nő) kihívta volna a rendőröket (5 percre van a II.ker.-i rendőrkapitányság), esetleg belekarcol valami csúnya szót a fényezésbe, két járókelővel megfogja, és arrébrakja az autót (lenne pár ötletem), legközelebb kétszer meggondolná a tag, hogy hova és hogyan parkoljon. így nem fogja.

2008.03.06. 12:00:50

Mondjuk a rendőrséget mindenképp hívni kellett volna (vagy kihagyni), mert így hiányos a történet. Nem jött volna úgyse! Tessék hívni, és ha nem jön úgyse akkor kiírni, hogy nem jött.

yanchi 2008.03.06. 12:01:17

Most tényleg, ha a tetőre fagyott havat épp jégcsákánnyal bontja valaki, kicsúszik a kezéből a szerszám, és - hogy, hogy nem - pont eltalálja ennek a kevéssé törvénytisztelő állampolgárnak az autóját, az megfelelő válasznak látszik-e az illető nemtörődömségére? Ha már a rend őrei nem őrzik a rendet...

lala225 2008.03.06. 12:01:20

Nos uraim ! Nincs autóm , de gyalogosként átéltem hasonló tapló parkolókat a járdán . Kb 1 éve van egy bombabiztos módszerem a KUTYASZAR !!!
Reggeli sétámon igy is ugy is felszedem az ebem után . Mostanában nem dobom ki , hanem az általam szabálytalannak itélt autó szélvédöjére teritem . Valahogy eltuntek az utcánkból a járdán parkoló autók . :))

demizson bobby 2008.03.06. 12:01:25

gibson:
"A képeket én, illetve párom készítettük, a hölgynek én segítettem kiállni "
és most jöhet a mea culpa....
kösziiii

demizson bobby 2008.03.06. 12:02:29

lala225: szabadalmaztasd!

Dilbert 2008.03.06. 12:07:32

Gibson, azt irta a fenykepezo, hogy o segitett a holgynek kiallni...inkabb olvasd vegig rendesen a cikket, mielott frocsogsz.

cs (mi más) 2008.03.06. 12:08:02

Vonókötelet rá, oszt kihúzni a forgalomba. Onnan azé hamar begyűjtik.

Pejo 2008.03.06. 12:13:54

lala225: egy oltári! Csatolakozom, tényleg szabadalmaztatni kéne, no meg egy tv reklám se ártana :)
Azért a szélvédő karcot meghagynám... just for fun :)

Vidocq001 2008.03.06. 12:16:17

Törtem volna szarrá a gyökérparatszge*i kocsiját az biztos. Bár ha jobban meg gondolom akkor pont olyan paraszttá váltam volna, mint ő. Ígyhát csak megvártam volna és mindegy, hogy ffi. v. nő, olyan fülest lezavartam volna neki, hogy félrenyelte volna az agyalapi koponatörésből származó agyvizét.

Parkoló Blog · http://parkolo.freeblog.hu 2008.03.06. 12:16:27

Ez hozzánk is megérkezett, de Matyi (Élőben a városból) gyorsabb volt és előbb kirakta a blogjába...

Vidocq001 2008.03.06. 12:19:28

Apropó. Megvan a parszt. Jó kapcsolatok :))) Közkívánatra lekromofágozom a kocsiját. Tiszta ingyen, csak úgy merő tréfából...! :DD

Vidocq001 2008.03.06. 12:22:17

Amúgy utólag nem lehetne büntetni a kiskancsót? Van fénykép. Az bizonyíték nem? Zéró tolerancia az ilyen esetekre is vonatkozik? Minimum 2 kiló büntit érdemelne. Vagy legyen inkább kromofág?

SUNexecutive · http://nezo.blog.hu 2008.03.06. 12:25:57

Komolyan kezd az az érzésem lenni, hogy megfelelőhatást csak négy kiszúrt kerékkel, bezúzott szélvédővel a kocsit a fejére állítva ér el az ember... hét hol éltek ti szittya-magyar tojotások és egyebek?

Vidocq001 2008.03.06. 12:26:55

Elküldtem a rendőrségre neten ezt a linket és kértem az ügy kivizsgálását. Nem bújtam a névvtelenség állarca mögé. Csakhogy most fogok rába*ni, mert ha egy okos ZSÉ összerakja a képet, hogy feljelentő=Vidocq. Akkor ha ne adj isten a tag kocsiját "kromofágos baleset" érné, akkor engem hurcolnak meg önbíráskodásért. Most kijelentem büntetőjogi felelősségem tudatában, hogy sem felbújtani nem fogok senkit, sem végrehajtani nem fogom a tag kocsijának kromofágozását illetve esetleges felgyújtását!

innervoice 2008.03.06. 12:27:40

10-16 az 6 óra. A kispipacs meg nem lármás.

R.Fabbri24 2008.03.06. 12:28:35

Nem kell mindjárt kárt okozni még egy ekkora tuskónak sem, csak ha már várakozásra kényszerített másokat, várjon egy keveset ő is.
Szelepet kitekerni a kerékből nem egy bonyolult feladat, csak egy kis csavarhúzó kell, vagy valami vékony lemezdarab. Persze nem 1 kerékből, hanem legalább kettőből, mert két pótkereke nincs, és pumpája sem. Oldja meg ahogy tudja, garantáltan eltart egy darabig.
Kárt sem okozol, el sem veszel (a levegő mindenkié!) de a dühroham az garantált!

Vidocq001 2008.03.06. 12:29:38

Amúgy van alibim hehe :) Jelenleg nem vagyok Európában....

punpa 2008.03.06. 12:31:20

Kipufogót hobbibetonnal felönteni, kamerát ablakban felállítani, autós anyázását felvenni, videót youtube-ra kirakni, linket homárra posztolni, mindenki jót röhögni.

toki 2008.03.06. 12:31:41

Emlékeztek az Éretlenek című filmre?
autó tilosban parkol, jön szép nagy markoló nagy karmokkal, kisautó összegyűr, konténerbe beletesz, kész.

Vidocq001 2008.03.06. 12:31:59

R.Fabbri24: Igazad van. Csak tudod, ha ilyen parsztsággal találkozom, elragadnak az indulatok. Ezért nem is bujtogatok senkit, hogy verje össze-vissza ezt a gyökeret, vagy "véletlenül" törje rommá-fossá a kocsiját.

Vidocq001 2008.03.06. 12:34:49

punpa. A hobbibeton macerás meg nehéz. Víz kell hozzá stb. Nehéz vízszintesn betölteni. Purhab, könnyű és nem kell hozzá 2. komponens. Na jó. Levegő... Szépen dagad, és kellő szakértelemmel felmegy a motorblokkig.

Pejo 2008.03.06. 12:38:27

R.Fabbri24: Jobbnál jobb ötletek.... komolyan már csak ezért megérte regisztrálni :)
A legjobb, ha kombinálod a kutyaszaros festést a kerék leeresztéssel.
Azt hiszem ezekután mókázni fogok az ilyenekkel... és még én fogom jól érezni magam.

toki 2008.03.06. 12:40:05

Vidocq!
Ráadásul istenien ég ha meggyújtják. :-)

bloggernorber 2008.03.06. 12:40:27

szanaszétkatrcoltamvólna

I.R.Baboon 2008.03.06. 12:50:10

nem kell senkinek ezért összetörni/megrongálni a kocsiját... a múltkor elém is beállt így gyökér öregasszony, 20 perc várakozás után elvontattam a kocsiját... bár azt sajnálom, hogy nem maradtam ott megnézni az arcát :)
bár a kerekek leengedése sem rossz ötlet :))

DaveSlim 2008.03.06. 12:54:36

Egy kulcs, vagy egy gyűrű csodákra képes.... Kicsit ki kell dekorálni az autóját ilyenkor. :)

Atika!!! 2008.03.06. 12:54:53

A mézet nem a szélvédőre kell kenni, hanem a kilincsre és a kipufogóra. Előbbitől jól összeragad a keze, a kipufogó meg jól elkezd majd szagítani es füstölni :D

Vidocq001 2008.03.06. 12:56:54

Nem kell ilyen brutálisnak lenni. A zéró tolerancia nevében, mindössze villamosszéket a parsztnak vagy legalábbis golyót a fejébe. Nem a kocsija a hibás, hogy odaállt!

Baaah 2008.03.06. 12:57:51

Az en oreg ladámban kárt nem okozott volna ha félretolom :)

evice01 2008.03.06. 12:58:28

Olaszorszagban mar felhaborodast sem kelt sajnos, annyi van az ilyen bunko parkolosokbol. De jo modszer ha epp van egy kis helyed kiallni, meghuzni a kocsijat vagy letorni a visszapillantojat (tapasztalat). Multkor egy telepjaro raparkolt az egyik kerekevel a villamossinre amig a gyogyszertarban vasarolt. A villamos fel oraig csengetett, mi mentunk be megkeresni a sofort, hogy jo lenne, ha kijonne, mert blokkolta az egesz utca forgalmat :) O persze szep komotosan kijott es elallt (addig a villamos es hatalmas kocsisor persze egyhelyben allt) De sajna az olaszok nem is varhatnak tobbet, ha mar az autosiskola is a tobbi auro elott parkol, ahelyett, hogy megmutatna a tanuloknak hogy kell parkolni.

Ms. Sophie 2008.03.06. 13:01:28

Huszonévig laktam a Bimbó úton, kb. 2 házzal arrébb - ez mindennapos ott, különösen, amikor az IH nyelviskola is működött még. Amúgy pont a zajos vendéglátóipari egység miatt nem tanácsos kidekorálni az autóját, nem tudni, ki az és hova jött (tapasztalat, hogy akinek arrafelé sokat jár a szája, könnyen pórul járhat). Igen, ez a II. kerület, Rózsadomb alja. Vagy mi...

Manyizga (törölt) 2008.03.06. 13:03:59

Kipufogóba egy "túlméretes" krumplit jól felnyomni. Elindulni el fog, aztán fog leállni kicsivel arrébb.
A purhabos megoldás túl drága, persze más hasonló állagú zőccség is jó.

demizson bobby 2008.03.06. 13:07:32

I.R.Baboon 2008.03.06. 12:50:10
és azt hogy csináltad?

Ted Lapidus 2008.03.06. 13:08:18

Én parkoltam ott, na és?
Hazugság, amit leírnak rólam, valójában a képeket fordított sorrendben kell értelmezni!
Azok meg akik ezt a cikket beküldték írigyek és ezt a szánalmas ötletet találták ki!

A toyotás.

Emiceha 2008.03.06. 13:11:07

a mind a 4 kerék leeresztése kulturált bosszú, kétségtelen ugyanakkor, hogy nem megoldás.

NemzetköziKockázatközösség 2008.03.06. 13:12:36

Páran megfogjuk a Toyotát és átemeljük egy beton virágtartó mögé.

Edd China 2008.03.06. 13:12:48

Ha már csak így lehet parkolni, mert nincs hely, akkor nem szokás behúzni a kéziféket és sebességben hagyni az autót, hogy arrébb lehessen gurítani szükség esetén. Lac-066 nem így csinálta?

Egyébként meg tényleg jó nagy paraszt ez a toyotás!

Monsieur Csirke/Csirke Úr/Cs.A.K. 2008.03.06. 13:13:18

R.Fabbri24 2008.03.06. 12:28:35
Jó megoldás!
Mindazonáltal a kutyaszaros megoldás is esélyes!

Vidocq001 2008.03.06. 13:16:20

Ms. Sophie. Én még most is II. ker lakos vagyok. Nem vagyok rá büszke. Sőt kívülről nézve a Duna azért van, hogy elválassza a köcsög Budaiakat a bunkó Pestiektől :DD

ZePY 2008.03.06. 13:17:28

A károkozás szerintem nem feltétlen jó dolog (üveg, gumi, fényezés...), de ez tényleg parasztság volt tőle... még ha csak felugrik 5 percre valahova, akkor talán megbocsátható...

Sajnos nem fényképeztem le, de mult héten az Angol utcában egy rendőrnek sikerült úgy parkolnia, hogy szerencsétlen kisteherautós nem fért el tőle, így feltartva az egész sort... Volt kürtkoncert, anyázás hangosan, de a rendőrök 15 percig elő sem kerültek. Gondolom hallották (nem lehetett nem hallani!) de le se sz*rták... A megoldás az lett, hogy az egész sor szépen egyesével visszatolatott az egyébként oly széles utcán, így megmenekültünk. Szóval a külváros sem jobb a belvárosnál, ha barmok járnak arra.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.06. 13:17:39

Az a kisautó miért állt két helyen egyszerre?

Én is simán beállok az ilyenek mögé.

Paraszt vagyok?

Csak én vagyok paraszt?

lala225 2008.03.06. 13:19:03

Ma reggel egy vidéki város sétálóutcáján sanáltam hogy nem volt nálam kutyaszar , csak kutya , s az is pórázon .
Sétálóutca , az autós repeszt velem szembe , valahogy nem volt kedvem elugrani , mögöttem még jöttek szerencsére gyalogosok . Ö dudál , én persze nem állok félre , anyázott , erre csak visszakérdeztem rendört látott-e már ?

avirex801 2008.03.06. 13:19:34

jolvan odakellett volna menni szerintem pár férfinak és beszopatni jól.. elárulom hogyan.. ugye lett ott egy szép nagy parkolóhely, megfogni a kocsit megemelni (kis erőlködést megér)és berakni az üres helyre, persze ugyanugy keresztbe a 2 kocsi közé.. a tulaj meg leszopta volna magát amire onnan kiszedi, vagy 4 óra mulva a kék vagy fekete auto gazdája is odament volna elállni :D

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2008.03.06. 13:21:42

Én multhéten lefényképeztem egy tűzpiros porsche-t gyönyörű volt, attól eltekintve, hogy félig a zebrán parkolt és mozgássérült igazolvány volt az ablakában, az is órákat állt ott,vannak emberek akiknek bizonyos vagyon felett, mindenki felett állónak képzelik magukat, és nem hiszem, hogy bármelyik rendőr meg merne büntetni egy ilyet.

Hola (törölt) 2008.03.06. 13:25:04

Le kell engedni a kerekeket, a szelepeket meg nagy ívben el...

Totti 2008.03.06. 13:27:09

Egyszer én is láttam egy hasonlót. Igaz ott a beragadt autós kolléga nem sokat vacakolt, hívta egy furgonos cimboráját, hozzákötötték a paraszt kocsiját... arrébbrángatták... ezt elősegített hogy tél volt, és hó esett...
De épp akkor egy rendőrt is kihívtak, hogy járjon arra. Aztán elmentek.
Jött is a rendőr, meg is várta a parasztot. Ideges volt, de a rendőr leszarta. :)
kár hogy nem volt nálam kamera :(

Bert Sels 2008.03.06. 13:29:31

ugyanmar, birka nep semmit se tesz iyenkor...

szbszig 2008.03.06. 13:30:44

Vigyázzunk ezzel az utólag rendőrségnek elküldéssel, mert ismerve a hazai állapotokat a végén még a járdára felhajtó nőt fogják megbüntetni, amiért nem tartotta be a KRESZ-t...

Dr Kangörény 2008.03.06. 13:31:48

Az egyik korai kecskeméti repülőnapon még kicsi volt a tömeg, a füves nézőtéren pokrócon ücsörögtünk, amikor egy tahó beállt elénk az autójával. Ha 5 méterrel tovább megy, senkit nem zavart volna, de neki elénk kellett állnia, amikor szóltam neki megvonta a vállát.
Amikor elment én két parízeres zsemlét gyömöszöltem a kipufogóba és odébbálltunk, hogy nézzük a műsort. A nap végén a kocsi még ugyanott állt.

Másik eset: a barom balról úgy rámállt, hogy nem tudtam odamenni az ajtóhoz, nemhogy beülhettem volna a kocsimba. Másik oldalról beszálltam, kocsival ki, utána szépen lerúgtam a tükröket és letörtem az ablaktörlőket.

Ms. Sophie 2008.03.06. 13:34:28

Vidocq 2008.03.06. 13:16:20

Ez abszolút így van! :D amúgy az a környék többszörösen gáz, nem tudom, melyik a rosszabb, Margit körúti bunkó paraszt, vagy a rózsadombi, de az a rész nagyon messze van még a kultúrált együttéléstől...

Fairy Girl 2008.03.06. 13:41:51

Jól körbe kell állni az ilyet traktorokkal meg buszokkal.

Vagy rendőrautókkal.

Virág elvtárs 2008.03.06. 13:44:37

I.R.Baboon, én arra lennék kíváncsi, hogy honnan tudtad, hogy egy öregasszony állta el az utat előled? Mert amikor leparkolt nyílván nem láttad (különben szóltál volna neki), és - mint ahogy írtad - nem vártad meg, hogy visszajöjjön. De lehet, hogy csak szőrszálakat hasogatok. :)

Secnir 2008.03.06. 13:53:19

hmm,
ez nem nyilvános megszégyenítés, ez egy paraszt weboldalon történő megjelenítése.
a nyilvános megszégyenítés az, amikor odamegy az autójához, három erős férfi felkötözi hassal a motorháztetőre (arccal a szélvédő felé), lehúzza a nadrágját, majd egy persellyel és egy felirattal, hogy aszondja: "öt forintot kérek egy dugásért" otthagyja.
ha férfi az illető, akkor is.

423ft 2008.03.06. 13:55:39

Hasonló parasztokra van jó megoldás. tudok egy jó történetet.
Emberünk egy szakadt 20 éves zsigulival érkezett a benzinkutra. . Be akart gurulni a töltő elé amikor egy sötétszinű 20milcsis bmw-vel egy bőrkabátos tag (kevéshajú) bevágott elé. Kiszállt a kocsibol, majd közölte a Ladásssal:
- Ha majd ilyen kocsid lesz mint nekem akkor te is megteheted ezt!
Bmw-s megtankolt bement fizetni. Közbe a ladás hátratolatott, majd teljes gázzal hátulrol belement a bmw-be.
Bmw-s rohan ki a shopbol, ladás odakiált neki:
- Ha majd ilyen kocsid lesz mint nekem akkor te is megteheted ezt!

Ladás ezután elfutott mint a nyul, rendőrség kihiv, majd megállapitja hogy ladát 2 órája lopták el.

I.R.Baboon 2008.03.06. 13:55:53

bobby: elég egyszerűen, fel kell csak hívni a közterületeseket (lehet segített, hogy van ott ismerősöm :) ), és a belvárosban félig az úton félig a járdán parkolókat (merőlegesen az útra) nem nagyon szeretik :)
ha viszont nem jöttek volna, akkor odahívtam volna az egyik parkolóőrt, mert ráadásul még a cetlije is lejárt már :)) csak h valami ajándékot mindenképpen kapjon, amiért megmutatta, h lehet egy 5 méter hosszú autóval beállni 2,20 m helyre :)) főleg úgy, h látta, a mögöttem parkoló autó 1 cm-re állt rám...

mohaa 2008.03.06. 13:56:49

Az az első rendszámtábla is nagyon igényesen van felszerelve. Bunkó tahó.
A szelepkitekeréssel tökéletesen egyetértek. Kár nem keletkezik, a f**szparaszt viszont tuti felb**za magát és talán hamarabb döglik meg infarktusban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.03.06. 13:58:11

PUR-habot fogok magammal hordani. Egy spricc a kipufogóba, egy-egy az ajtórésekbe, kulcslyukakba, motorháztető alá, tanksapkához, légbevezetőkbe. Meg leeresztés után a szeleptűk helyére...

Secnir 2008.03.06. 14:00:40

más megoldás:
autó tetejére feltenni egy kézzel írt táblát: "le orbán viktorral"
utána felhívni a retekklubot, a tv2-t meg az m1-et.
öt perc múlva ott lesznek, plusz a rendőrség (be nem jelentett tüntetés miatt) meg a magyar gárda, aki felgyújtja az autót.

Gumidomino 2008.03.06. 14:01:45

Régen suli után tojásokat dobáltam a minden oldalról behajtani tilos táblákkal védett lakótelepi közlekedőn parkoló autók tetejére az erkélyről.

De abbahagytam mert rájöttek a szüleim, hogy nem lehet minden nap rántottát enni.

mohaa 2008.03.06. 14:03:17

Secnir 2008.03.06. 14:00:40

:D:D:D

theutat villám 2008.03.06. 14:07:26

Nagyon egyszerű megoldást szoktam ilyenkor alkalmazni, simán belemegyek abba, aki beszorítja az autómat; előlről, hátulról, oldalról, nem érdekel. Nem tragaccsal járok, de vagyok akkor ökör, hogy olyankor leszarom, ha sérül az autóm is akár. Majd legközelebb meggondolja.

Bert Sels 2008.03.06. 14:12:31

irigyek vagytok az autora az a abajotok biztos

2008.03.06. 14:14:15

Én vagyok az a Toyotás.
Bocs, de épp kifogyott a benzinem.
Ki tudna kölcsönadni egy kanányit ?

theutat villám 2008.03.06. 14:15:42

egy MR2 toyotara ki irigykedne? nekem mas a abajom....

Slaytone 2008.03.06. 14:15:51

A rongálással én sem értek egyet, hívtam volna egy haveromat, aki odébbrakja pár utcával, had keresse a majom. Azután megvárni, amíg kijön, majd az arcábaröhögni, mikor keresi a kocsiját, és hátbaveregetni egy "Ügyes voltál b***dmeg!"-el. Végül szó nélkül faképnél hagyni.

Sanyi Manyi 2008.03.06. 14:16:45

Én mostanában péntek, szombat éjszaka a Szt. István téren, a Sas utcából felhajtva a Bazilika előtt látok parkolni luxuskocsikat. Tulajok közben a Negróban csajoznak. Legközelebb jól le is fotózom őket és beküldöm, égjen csak a pofájuk.
:-)))
Halkan megjegyzem, hogy pont alatta van a mélygarázs. Egy Long Island koktél árából egész éjjel parkolhatna ott.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.03.06. 14:20:13

Secnir
Mintha már vagy nyolc-tíz éve nem úgy hívnának a miniszterelnököt...

Egyébként ha fehér Neoluxszal (van még olyan?) ráírja valaki az egyik oldalára, hogy bombagyar.hu, a másikra meg azt, hogy kuruc.info, 15 percen belül elviteti a Fakabát Zrt.

betépett felhasználó 2008.03.06. 14:20:37

mit kell parazni, akinek 15 perc kell, hogy az epulet mellett kiosonjon egy ilyen tagas helyrol, az ne autokazzon. mar az elso kepen latszik, hgoy milyen szarul parkolt le. valojaban elfoglalta a taho helyet is. szoval, kiben is van az a gerenda?

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.03.06. 14:21:06

Ez a laccpacc az aerovivától. Biztos a csaj nem akart velük utazni és beterrorizálta...

lucky74 2008.03.06. 14:21:13

Én a Suzukis helyében min az oldalát végigkarcoltam volna a kulcsommal, vagy padlógázzal az oldalába...
Tudom, primitív vagyok.... de k..vajól esik!

Bácsi gyössz -e? Hova? Seggemre fótnak! (törölt) · http://youtube.com/watch?v=bdGYo9wN9sU 2008.03.06. 14:21:28

Secnir 2008.03.06. 14:00:40

:D:D:D mintha csak Michael Madsen-t látnám magam előtt, a kedélyes igazságosztót.

Monsieur Csirke/Csirke Úr/Cs.A.K. 2008.03.06. 14:22:02

Kitalátor feljegyzet · kitalator.blog.hu 2008.03.06. 14:20:13
na,de kérem!
8-10 éve éppenhogy úgy hívták;)

Bert Sels 2008.03.06. 14:25:29

lehet az egesz ugy csak fotosopp

lOc (a pasztafáriánus) 2008.03.06. 14:26:01

Én a kromofágra szavazok. Riasztó nem szólal meg, tiszta munka, csak vigyázz hogy rád ne folyjon. Fecskendőbe felszív, kocsi mellett elsomfordál és lazán ürít majd messziről figyel buborékképződés.

bumbi 2008.03.06. 14:30:14

járjon mindenki BKV-val! nem gond a parkolás , kiméled a környezetet, és nam is drága főleg ha vonaljeggyel teszed!
Használd ki amíg még van, mert ha a terveknek megfelően csökkentik a járatszámot 2010-11 körül minden vonalon egy járat megy reggel egy meg este....

cirrmurr 2008.03.06. 14:36:46

Én 1x voltam csak olyan bátor, hogy fél óra várakozás, és a környékbeli üzletek végig kérdezése után (nem önökhöz jött a fekete skoda oktáviás?) Kihivtam a rendörséget. A rend őrei megbirságolták a 3 autót satuba szoritó autót, majd hivták a trélert és e kezdték felrakni. mikor indult a tréler akkor ért oda a kulturált höly a 3 év körüli kislányával és ordenáré módon leorditotta a rendőrök , meg az én fejem is.

Ekkor már sajnáltam , hogy nem vettem a cipőkellék üzletben egy cipész árt és kezeltem meg a 4 gumiját.

Tuccsi 2008.03.06. 14:40:32

A károkozással és vandalizmussal én sem értek egyet. A legjobb tényleg a kutyaszar, a levegőleeresztés. A lényeg, hogy ne legyen károkozás, mert az már bűntetendő és akkor ugyanolyan parasztok leszünk, mint ő.

Azt pedig ne mondja senki, hogy nem érdekli, ha sérül az ő autója is...

repulos 2008.03.06. 14:42:28

4 db 100-as szög elég lett volna büntinek. Azaz ezekkel kellett volna kitámasztani az autót, nehogy elguruljon.

Tuccsi 2008.03.06. 14:42:40

Nem tudjátok, van már olyan honlap, ahol gyűjtik az ilyen képeket rendszámostul akár.

Azt tudom, hogy a rokkantkocsis helyekre beállókat a www.mashelye.hu-ra lehet küldeni.

De kellene lenni egy a bunkó autósoknak is.

Lehet, hogy megcsinálom pl. a bunkoautosok.extra.hu-ra...

Prien 2008.03.06. 14:44:44

Fél év múlva lesz vonóhorgom az autómon.
Használni is fogom.

Sanyi Manyi 2008.03.06. 14:45:20

Esetleg üveggyapotot kell tömködni a kilincs alá :-)))

renugard 2008.03.06. 14:47:44

betépett felhasználó 2008.03.06. 14:20:37
mit kell parazni, akinek 15 perc kell, hogy az epulet mellett kiosonjon egy ilyen tagas helyrol, az ne autokazzon. mar az elso kepen latszik, hgoy milyen szarul parkolt le. valojaban elfoglalta a taho helyet is. szoval, kiben is van az a gerenda?

A tűzcsapot pedig kihúzza, mint a karórépát, hogy beférjen a barátod parkolni, mi? Neked is baromi nagy eszed van.
Szemmel látható, hogy ott 2(!!!) parkolóhely van. Egyébként a rendőr elvitette volna, mivel elállja az egyetlen sávot és záróvonal átlépésre kényszeríti azokat, akik ott szabályosan közlekednek.
Én kombinálnám a karcot és a kutyaszart: az odakent matériát körbe kell karcolni.

betépett felhasználó 2008.03.06. 14:52:23

akkor is 2 helyen parkol
akkor is 1xruen elhuzhatott volna a kocsisor mellett
akkor is bena, ha ehhez csak 14 percre van szuksege
es te akkor is paraszt vagy, ha a karcot es a kutyaszart blablazod tovabb
akkor is

es akkor meg nem beszeltem a taho tojotasrol

atarim 2008.03.06. 14:53:50

toki
...pont ez járt az eszemben .

demizson bobby 2008.03.06. 14:54:28

Na megnéztem, egy liter kromofág 860 Ft.
Egyébként szkeptikus vagyok,nem hiszem, hogy az autófényezést is oldaná.Szerintem ez csak falusi legenda.
;)

kekegsm 2008.03.06. 14:54:45

A kepen lathato fekete es kek kocsinak kellet volna hatratolatni 2-2 metert, es ugy folytatni parkolasukat. Esetleg elmenni egy kisebb karibszigeteki nyaralasra...

Esetleg a fekfolyadek is hasonlo, mint a cromo...

tozsdecapak.hu 2008.03.06. 15:00:02

bocsi, de a tűzcsapról mit ír a KRESZ? Most valahogy nem jut eszembe pontosan, de ha jól dereng akkor ott mindenki bunko tahó nem???? nem csak a toyotás...

423ft 2008.03.06. 15:00:06

kromofág hogyne oldaná a fényezést.
Uj kocsik megtörésénél ugy szoktak csalni hogy lemaratják kromofággal, majd ujra lefényezik igy festékvastagságmérővel se lehet kimuatatni hogy sérült volt a kocsi.

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2008.03.06. 15:02:10

"elküldtem a rendőrségre a linket"...
peeee... már látom magam előtt ahogy a rendőrök dobják el ami éppen a kezükben van és huszasával indulnak el a toyotás nyomába, külön egységeket és műholdakat mozgositva.

423ft 2008.03.06. 15:03:47

kromofágnál legjobb a tejfölöspohár trükk...tejfölöd pohárba tölrünk kromofágot, majd a motorházetetőre tesszük...a kromofág ki fgoja marani a tejfelespohár alját mert egy részen nagyon vékony a műanyag..és mikor jöna kocsi gazdája csak annyit lát hogy van egy tejfölös pohár rajta, azt szépen leveszi rola, és abba a pillanatba a gyönyörű szépen szétfolyaik a kromofág és a tulaj saját szeme láttára marja le a festéket.

betépett felhasználó 2008.03.06. 15:10:41

egy ilyen tahonak tomograf kell, nem kromograf

demizson bobby 2008.03.06. 15:11:03

Na jó,akkor oldja,de biztos,hogy ugyanazt az oldatot kapod a boltban,mint amivel az utót maratják?
Én megbuktam kémiából, má csak azé kérdem.
Érted, nehogy visszaröhögjön a fényezés.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.03.06. 15:16:11

A kromofág durva felszerelés.

Kibaszottul veszélyes, de sokat segít az udvariasságon!

Mindig leöntötték kromofággal az autómat, pedig csak békésen álldogáltam a házam előtt a parkolóban.

Aztán elkaptam a szomszédot, és eltörtem a kezét.

Azóta előre köszön.

2008.03.06. 15:16:53

Legkozelebb ilyet meglat, laza mozdulattal MINDKET rendszam leszed, kozeli (de inkabb nem annyira kozeli) kukaban elhelyez.

Na most: 1 rendszamot potoltatni ugyebar viszonylag egyszeru, mivel megvan a parja. Nade mindkettot...? Mehet ujra vizsgazni (es valszeg helybol a rettegett Mozaik utcaba, nem valami sufnimuhelybe, ahol latatlanban nyomjak ra a pecsetet), mehet ujra zoldkartyazni, esetleg a torzskonyvet es/vagy eredetvizsgalatot is csinaltathatja ujra. Egyik sem olcso mulatsag... Ez kb. 1 het kieses optimistan szamolva...

Nagymoli 2008.03.06. 15:17:04

Parkolóban kicsit ferdén állt be, de szerintem attól még odafért volna a másik... Én nem bántanám az autóját. csak egy lapot tennék rá: "Szeva, tetszik a parkolási stílusod, hol vetted a jogsid?"

423ft 2008.03.06. 15:18:57

aham ugyanzt kapod, én már marattam vele...és leviszi mint a sicc...persze semmi rosszat nem tettem vele, saját kocsin csináltam....csak kezstyűbe kell, mert nekem egy két csepp ráment a kzemre és azt hittem meghülyülök ugy égetett....

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2008.03.06. 15:19:02

Én elővettem volna a kretén-változatot. Nagy üggyel-bajjal tolatgattam volna, és közben "véletlenül" mindig beleértem volna lökhárítóval kicsit a merde oldalába. Ha előmászik habzó szájjal, mondtam volna, hogy az meg se látszik, hívjon rendőrt :) A lényeg, hogy úgy lehetne vele óvatosságra nevelni, hogy közben nem az indulatot szítom benne.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2008.03.06. 15:23:14

kolbászoszsömle!
Nem kérdezted meg, hogy miért csinálta???

betépett felhasználó 2008.03.06. 15:23:21

amugy jut eszemben, hogy van tahograf is.

Richome 2008.03.06. 15:25:45

Üdv!
Én vagyok a segítős a Bimbóról aki ezt a cikket küldte...
Sok ötletem lett volna nekem is, mit kezdhetnék a kedves toyotással, pl. legalább 3 kerekét leengedni, vagy felvágni a ponyvát, hogy ne csak a Hölgy és én ázzunk el, hanem az ülései is, vagy komolyabban megszívatni, de ezzel a végén még én lennék a bűnöző, aki más tulajdonát rongálja és akit meghurcolhatnak. Ennyit talán nem érne, de egy ilyen nyilvánosság talán jobban alázza és remélem tudni fog erről hamarosan.
Egyébként ami csúnya az egészben, hogy pár házzal feljebb lakhat a tag a Bimbó 7 körül, mert ott állt másnap a kocsija. Aki teheti álljon elé :) Üdv!
Ja, és aki okosnak hiszi magát, hogy könnyű lett volna egyedül hátrafelé a járdán maradt helyen kiállni a Hölgynek, téved. Egyedül én sem próbáltam volna meg, mivel a fal széle rücskös, nem látszik jól és a mellette álló autót kikerülni sem könnyű hátra ilyen ívben. Lehet, hogy csak 5-10 perc volt, de sok a nolmál kiparkoláshoz képest, mikor az ember időre menne valahová és már 10-15 perce dudál, hátha megjelenik a delikvens, de nem jelent meg. Riasztója nem szólalt meg a toyotának sajnos, de arra sem jött volna ki a tag, mert mint írtam, pár házzal feljebb tanyázik, de ennyivel nem úszta meg. A szaros pelenka a szélvédőn módszer is eszünkbe jutott, tudjátok, az a szép spenót zöldes :) de ha valaki azt is lefotózza, mint mi a toyotát, akkor nekünk lesz nagyobb bajunk...
Innervoice! A kispipacs meg lármás, felette lakunk, ezt mi tudjuk jobban! Bár nem értem ez hogy jön ide...

És szorgalmazom a zéro toleranciát és a rögtönítélő bíróságot. Egy személyben, magamban :)

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2008.03.06. 15:26:40

Ide vág még, ami velem történt a minap. Hunyadi téri piac, áruszállítás, állnék be a Sprinterrel. Látom, hogy a rakodási területet szépen sorban elfoglalják a parasztok, de nini, mindegyiken bilincs. Ott is van még a közeg, tölti a papírokat. Na most hova. Odabiggyesztem a dobozost a sarokra, "csak" két járda meghosszabbított vonalát állom el egyszerre. Fő a békesség, odasétálok. Mondom, csak így tovább, de ettől még nekem nincs helyem. Jó-e, ha otthagyom. Mondja persze. Bemegyek kocsiért, amikor visszaérek, ott egy nő, és kurvaistenfaszászik a telefonba. A közeg megjegyzi, hogy a kurva isten az azért erős volt. De hát hogy képzelik, hogy nem biztosítanak helyet, ha nincs hely, akkor ő hova álljon??? Meg különben sincs pénz nála, akkor most mi lesz, nyííííííí!!!! Mindezt visítva-ordítva. Közbeszólok, hogy akkor talán nem kellett volna odaállni. Mi közöm hozzá???? Minek szólok bele??? Mondom kezitcsókolom, csak annyi közöm van hozzá, hogy maga miatt állok szabálytalanul. Na erre hátat fordított, és inkább a köztereseket szapulta tovább. Én meg bevittem az árut.

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2008.03.06. 15:37:03

Még egy eszembe jutott, de ez régebbi történet. Szabályosan parkolok a belvárosban, fél kerékkel a járdán, ahogy a többiek. Amikor visszamegyek az autóhoz, azt látom, hogy előttem éppen belefogtak útbontásba, keresztbe ki van árkolva az utca, a kocsi orránál van a földhányás. Mögém meg beállt valami buzi műamerikai műanyag műsportautó, kábé harminc centire, de kábé 1 méterrel kintebb. Vagyis gyakorlatilag az út közepén. Kellemes idő volt, úgyhogy zakót, nyakkendőt le, ingujj feltűr, ablak leteker, és nekigyűrkőztem. Előrefele föl kellett kaptatni a "dombra", hátrafelé érintőfogás a köcsög autóján. Mivel egy tolatásból kábé 2 centit bírtam a hátulját kintebb vinni (KITOLATNOM kellett, ugyebár), egy idő után folyt rólam a víz, és egyre merészebben érintettem. Előre dombra fel, hátrafelé reccs! Dombra fel, vissza, és reccs! A munkások egy darabig nézték a lapátra támaszkodva, aztán amikor még fél méter volt átfedés, odajöttek, megmarkolták az öreg Passat hátulját, és kitettek középre. Visszanéztem: addigra szanaszéjjel volt repedve a piros műanyag lökhárító :)

alfredo 2008.03.06. 15:40:37

Csak azt kérdezném, érdeklődve: nem karcolódott meg véletlenül a toyotás úr verdája?
Előfordul az ilyesmi ilyen helyzetben. Úgy értem, én nem vetnék követ a karcolóharcolóra...

betépett felhasználó 2008.03.06. 15:43:36

szeretem a Homart, mindenki parazik hogy mennyi bunkoval van korulveve es kozben buszken hirdeti magarol, hogy o se kulonb.
szerintem kormograffal kellene csak ugy spriccelni random buszon, uton, barhol barkire. Ha lehet minel tobb gyerekre, hogy meg kiskorukban vesszen a fergese. Soha nem tudni holnap ki fogja elallni a szarul parkolo autodat. Ja, az apro kolykoket ne bantsatok, ok kellenek a szarospelenka gyartasahoz.
riszpekt popor

ihatethisindapassthingy 2008.03.06. 15:43:51

Androidus, mostanában sűrűn bilincselnek azok a részen - gondolom azért, mert csak elsétálnak 40 métert az irodából és ott vannak. Egyébként ha áruszállítasz a Hunyadi térre, remélem nem te vagy az az alattomos, aki nyáron mindig belopódzik finoman a sarokra 5:30 körül, majd rükvercbe vágja a dobozost. F* kivan, hogy minden reggel arra kelek, hogy BEEP, BEEP, BEEP!!!.

alfredo 2008.03.06. 15:47:17

Megéltem én is egyszer, h egy olyan városi parkolóba álltam be, mely kb 80 kocsinak biztosít helyet, de csak egyedül voltam. Fél óra múlva mikor visszaértem, egy felrallizott verda állt az enyém mellett, de annyira szorosan, h alig fértem oda a vezetőoldali ajtóhoz. Szabályosan be kellett passzíroznom magam a két kocsi közé. Csak ez a két autó árválkodott az egész parkolóban! Ettől olyan ideges lettem, h ahogy próbáltam kicsusszanni a két járgány közül (végül az anyósülés felől szálltam be), figyelmetlenségből végighúztam a kulcsommal a másik kocsi jobboldalát. Még szerencse, h nem az enyémét!;)

ed_atya 2008.03.06. 15:53:08

Tozsdecapak: mit is ir a KRESZ a tuzcsapokrol? Szerintem semmit... Az amerikai filmekkel kevered :)

Bozo13 2008.03.06. 15:53:41

Az a baj nincs megoldás az ilyen köcsöggel szemben. A génjeiben hordozza az efféle arogáns überparaszt viselkedést. Ne csodálkozzunk, ha politikusaink soraiban is vannak ilyenek és a mai fiatalság innen merít példát. Valami kis bünti biztosan tőlem is futotta volna , de azért én is járhatnék bíróságra !

dr. Veér Farkas 2008.03.06. 15:57:20

Akik itt ide-oda emelnék a kocsit, azoknak szólok, hogy olyan 1200-1500 kg emelgetéséről van szó.
Nem hiszem, hogy 2-3 embernek menne (nem mindenki Fekete Lászlóba oltott Nick Árpi).

KCB 2008.03.06. 16:02:08

Én sohasem értettem hogy ilyenkor miért is kell kitakarni a rendszámot. Az ember vállalja a tetteiért a felelősséget...

Örülök hogy könnyen megjegyezhető a rendszáma, érdemes lenne mindennap mókázni vele, ha tényleg arra lakik...

blogszilva 2008.03.06. 16:02:31

Hasonló "tahóautós" téma, hogy a piros már semmit sem számít ezeknek újabban.

Tegnap majdnem elcsapta egy vadparaszt mellettem a kislányomat egy lámpás zebrán, amikor a zöldön mentünk át. Mintha sem emberek, sem lámpa nem lett volna ott, laza 60-70-nal elzúgott előttünk.

Betelt a pohár, bementem a rendőrségre, legalább nyoma legyen a faszakodásnak, gyűljön az akta, hátha előbb-utóbb lépnek már valamit...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.03.06. 16:08:08

az ilyen tahóparkoló autós ellen van megoldás, könyörgöm... Arany Oldalak kinyit, autómentő fejezet, 23. kerületi cím kikeres, felhív... amikor viszik a tahó kocsiját akkor hirtelen már odébb tud állni figyeld meg...

blogszilva : ezen már meg se lepődök, engem BKV-busz ütött el kis híján hasonló helyen...

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2008.03.06. 16:17:25

ihatethisindapassthingy: nem dícsérni akartam őket. Gyakorlatilag a bilincseléssel lassítják, hogy felszabaduljon a rakodóhely. Én elszállítanám, és Szibériában lenne a legközelebbi telephely :) A reggeli pittyegésről meg nem tehet a kolléga.

ed_atya: Gugli szerint ír tűzcsapról a KRESZ, mégpedig hogy ok a burkolati jelzésre. Azt nem tudom, mi van akkor, ha nincs fölfestve. Mindenesetre a rendőrök ezzel is szoktak szívózni.

dr. Veér Farkas: nem kell izomból megemelni az autót, elég meghintáztatni, és arrébb ugratni. Ahhoz pedig elég 2-3, Sebeők Jánosnál erősebb ember.

Richome 2008.03.06. 16:18:05

Ott lakhat, biza, mert gyakran parkol a Bimbó 9 vagy mennyi közelében a kanyarnál, ahol egy rendelő van az Ady Bimbó saroknál...
Keressétek, szeressétek :)

Tajparaszt 2008.03.06. 16:21:44

"Secnir: a magyar gárda, aki felgyújtja az autót."
Magyar Gárda nem gyűjtogat fekete autót, mert a végén még rasszistának titulálnák őket:)

Skyline/nana szusz 2008.03.06. 16:29:17

kérdés
mi ugy jártunk, hoyg a házunk előtt (kisebb társasház, mindenkinek meg van ahelye, lakóparkszerü) beállt a kedves autós keresztbe két helyet elfoglalva, nem is ott lakik valakihez jött, a párom oersze nem bírta ki és melléállt, hogy ne tudjon beszállni csak a másik oldalról
másnap kerékcserével kezdtünk, csak leengedte.. párom szerint ennyit megért szerinetetek?

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2008.03.06. 16:30:27

Én azt nem értem, hogy aki nem tud az autójával manőverezni, miért nem gyakorol... Olyan helyekre berakom az autót időnként, amire azt mondják, fél autó sem fér be. Igen, én is rá szoktam állni tükörérintésig az ellenfél autójára, de figyelem(!), az utasoldali ajtók nem nyithatók ilyenkor. Utasom előtte kiszáll. Akinek utasa van, kiáll, utas beszáll, megy, mint ki jól végezte dolgát. Ha már csak fél helyet hagytak, nehogy már utcákat gyalogoljak... A másik, amit bírok, mikor a motoros (aki egyébként feltolhatja a járdára a motort) a belvárosban elfoglal egy parkolóhelyet. Na olyankor vagyok vidám igazán...

panelprofi 2008.03.06. 16:34:31

Komolyabban szólva: miért pont a Totojás lenne kultúráltabb? A bajok gyökere mélyebben búvik meg és sajnos nem látszik a megoldás (a krumpli a kipufogóba, meg a kulcs az oldalán végighúzva csábító akció, de nem vezet sehova). Talán majd ha már nem lesz vizitdíj, tandíj, parkolási díj, stb-díj...

JesszumPéter 2008.03.06. 16:35:46

Vegyél Hummert!
Parkolj ahol akarsz!
Kerékbilincs nem megy rá!
Kiszúrásra érzéketelen, töbcellás gumi!
Elvontatni??? Muháhá...! Felbillen a sárga kisplatós...

fakkjú 2008.03.06. 16:38:59

igen a hummer a jo megoldás,de gyorsan levehetö és visszarakhato rendszámmal.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.03.06. 16:40:35

index.hu/politika/bulvar/0306txxx/

Jesszum : azért ha belebasznak 3 csákányt a szélvédőbe, azt a Hummer is megérzi :)

"Önnek 3 új üzenete érkezett"

JesszumPéter 2008.03.06. 16:43:09

Feláras extra kérhető hummeréknél a csákányálló fényezés... És kromofág van a szélvédőmosóban a szélvédőre rakódott, nehezen letakarítható gyalogosok gyors oldására... :)

kvarcman 2008.03.06. 16:48:13

4 órán át így parkolni és semmi bünti? Na végre egy sikeres ember!

További magyar hang 2008.03.06. 16:53:05

Na ezért vettem én Land Rover Defendert, fényezése nincs, ezért nem is féltem, amikor odébbtolom az ilyen suttyókat. :)

blogszilva 2008.03.06. 16:54:07

Nekem is megfordult már, hogy a zsebemben féltéglát hordok majd, ami "véletlenül felverődik" a pirosba berongyolók elé, de az önbíráskodás nem biztos, hogy jóra vezet...

JesszumPéter 2008.03.06. 16:54:13

A Defenderekhez jár tolólap is, jól tom?? :D

román brókernetes suttyótarack 2008.03.06. 17:05:44

háddehát így szabad parkolni!

megmondjam, miért?

azért, mert nem tiltja semmi, senki.

5 perc alatt látja bárki, hogy nincs semmiféle kontroll az utcán.

mindenki pontosan azt csinál az autójával, amit akar, zéró rendőr, zéró bünti.

jó reggelt kívánok.

Valaki Valahonnan 2008.03.06. 17:29:36

Elém is beállt egy tahó. Felhívtam az ingyenes 80/220-220 szürkeruhás csapatot, akik közölték, hogy nincs kapacitásuk elszállítani.

"Vígasztalt", hogy nemrég egy Audit láttam a villamos sínen parkolni. Mögötte akkor már 10 perce csöngetett a villamos. Álmában, ugye.

garázda 2008.03.06. 17:31:00

A purhab az jó!

Lehet gogy 1 ezres de a csávó tuti cseréli a kipufogó szetjét!

De van olcsóbb is!
Pillanatragasztó gél ahova csak fér!

garázda 2008.03.06. 17:35:07

Mellesleg a köcsög olyan helyen rakta le a kocsiját ahol záróvonalat kell átlépni miatta!

Köcsög!Buzi! Stb...
És az anyja, apja nem tanította meg kulturáltan közlekedni!
De valszeg semmi egyéb jóra sem!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.03.06. 17:35:48

Mostantól mindenki bárhol parkolhat, karcolhat, szúrhat, lophat, kivéve a pártállami ünnepségek helyszíneit.

Minden lószarrugdosóból kommandóst csináltak egy bő hétre, úgyhogy ha valakinek karcolják/kromofágozzák az autóját, jobb, ha azt kiabálja, hogy turcsány monnyon le! Arra biztos kimennek, de arra, hogy "Segítség!" soha.

tomtata 2008.03.06. 17:42:31

Egyet nem értek: Miért kellett volna hívni a rendőrséget? Hogy kerékbilincset tegyenek rá?

ambbay 2008.03.06. 17:46:05

ez igen, bátor lépés volt :) simán ki lehet deríteni, melyik ablakból készült a fotó. Esetleg egy névjegykártyát is tehettél volna az ablaktörlôje alá, arra az esetre, ha meg akarna találni egy baráti csevegésre :D

körökör 2008.03.06. 17:48:08

Még mondja valaki,hogy nem találékony a magyar.Most beteszem a kocsimba, az összes javasolt felszerelést,bár más nem fér már a csomagtartóba majd, de sebaj. Csak minden kéznél legyen és lecsapog a parasztokra.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2008.03.06. 17:52:58

Kisebb, de veszélyesebb ügy, ha valaki úgy parkol a sarkon, hogy nem látok ki, meg engem se látnak.

Másfelől nálunk egy mercis állbe egész karácsony idejére egy társasházi parkoló behajtója elé.

Jó dolog a fényképező a mobilon.
Én már álbüntetőcédulán is gondolkoztam.

lastech 2008.03.06. 17:53:18

ennyi sutyerákot! kromofág, karcolás tattarattara... és ennek hol lenne a határa? ha már valaki azért leönti a kocsidat kromofággal, mert nem tetszik a színe? dejó világ lenne.

Én láttam egyszer egy hasonlót. többsoros parkoló, kocsi ugyanígy ráparkol a többire. jön egy tulaj, 10 perc duda, nézegetés, majd kihívta a rendőröket, azok megbüntették szabálytalan parkolásért, meg tán trélert is hívtak. Miért nem ezzel KEZDI bárki, akivel ilyen történik?

Tudjátok kedveseim hogy hívják azt, amit itt sokan javasolnak? Önbíráskodás a neve. És normális társadalomban büntetik, teljes joggal. És aki ilyet javasol, az vagy nem gondolkozik, vagy semmivel sem különb sutyerák mint a szerencsétlen toyotás.

trewq 2008.03.06. 17:57:27

Lasttech te köcsög!
Több órán keresztül parkolt szabálytalanul, a rendőrök ilyenkor szart sem csinálnak, elszállítani meg főleg nem fogják. Általában azok a tapló köcsögök háborodnak fel az önbíráskodáson, akik maguk is ilyen seggfej módon parkolnak, és félnek, hog rájuk is sor kerül.

decens 2008.03.06. 17:58:21

Már a Cím is felháborított! Aztán meg a suttyó commentek! Ki mer itt parasztozni? Szégyellje magát minden urbánus aki a parasztot ilyen contextusban használja! Csak a gyengébbek kedvéért: a paraszt az a gazdálkodó földműves, alapvetően a saját erejéből és nem mások kárán megélő honpolgár. Ez az autós nem paraszt, hanem egy nagyarcú, tahó állat! Megérdemelte volna, hogy mind a négy kerekéből kicsavarják a szelepet és a legközelebbi kanálisba doják. Ennyi!

átlátó 2008.03.06. 17:58:23

Csúzli, csapágygolyó. Lastech ne zuhanyozz le,mert kijózanodsz.

optipista 2008.03.06. 18:00:44

decens! Ne sértegessük az állatokat!

lastech 2008.03.06. 18:06:19

Én láttam, hogy csinálnak. Meg kéne próbálni. De ha jól veszem ki itt a dolgot, senki nem PRÓBÁLTA még meg, csak alapból "MINDEN FAKABÁT HÜLYE". Hát én ezt gondolom. Én nem szoktam így parkolni, sőt még arra is oda szoktam figyelni, hogy a járdán meglegyen az előírt 1,50 m (egyszer megbüntettek emiatt, azóta, bár akkor is el lehetett férni ott egy babakocsival is, az nincs másfél méter széles...). És én is tahónak tartom toyotás "barátunkat", de nem szeretnék olyan országban élni, ahol az önbíráskodás teljesen normálisnak számít. Szeretnétek egyszer arra ébredni, hogy valaki azért betöri a szélvédőt a kocsitokon, mert "az ő parkolóhelyére álltál a lakótelepi parkolóban"? Mert az ilyen harcban mindig a tahók nyernek, több az arcukon a bőr.

lastech 2008.03.06. 18:10:46

ui.: nyilván bosszantó, nem vitatom, én is pipa szoktam lenni ha bunkókat látok közlekedni. ezt csak azért teszem hozzá, mert nehogymár valaki azt gondolja, hogy teljesen rendbenlévőnek tartom az ilyet (suttyó parkolás, suttyó közlekedés, mások leszarása... úgy általában)

lastech 2008.03.06. 18:12:26

ja, és rendőr sem vagyok, mielőtt ezzel jönne valaki... ezt a hülye policy-t hogy 60 mpet kell várni a következő kommenttel...

lastech 2008.03.06. 18:18:15

És mégegy kérdés... Ennek mi köze a homárhoz?

de ez csak zárójeles.

román brókernetes suttyótarack 2008.03.06. 18:26:04

perszepersze, lastech, decens, mindannyian elhittük, hogy ti nem AZÉRT írtátok.

maradjunk annyiban, hogy nyugodtan próbálkozzatok csak, tegyétek ki a rokikártyádat is, ha van, egyszer biztos össze fogtok találkozni egy olyan magamfajtával, aki véletlenül megbotlik a kocsitok mellett, és akaratlanul is belekapaszkodik a visszapillantótokba.

az a baj, hogy mindig a tahónak áll feljebb, ilyenkor fel vannak háborodva.

Briguszka 2008.03.06. 18:27:13

Kedves lasteh!

És ha az ilyen tahó miatt nem tudsz kijárni, és a 7 éves gyereked 4o percet vár az iskola előtt mert Te nem érsz oda, akkor mit csinálsz? Iratsz egy igazolást magadnak a rendőrrel?

román brókernetes suttyótarack 2008.03.06. 18:31:50

"nem szeretnék olyan országban élni, ahol az önbíráskodás teljesen normálisnak számít."

ehelyett olyan országban élsz, ahol nyugodtan kibaszhatod a rokikártyádat a dömperedre.
így jó.
neked.

barosso 2008.03.06. 18:37:11

ez a köcsög mindig így áll itt.
üdv

lastech 2008.03.06. 18:37:27

román brókernetes... mi alapján gondolod, hogy nekem rokikártyám van? mi alapján gondolod, hogy tahó módon parkolok? stb. tán márcsak azért is lekapnád a tükröt a kocsimról, mert mást gondolok mint te? ha végigolvasod a kommenteket, olybá tűnhet, mintha az emberek itt albániában éreznék magukat, ahol géppisztollyal lövöldöznek a levegőbe, ha valami öröm éri őket, a szomszédba meg ha bánat. de hálistennek ezek az emberek egyenlőre csak verbálisan élik ki magukat a blogokon, és közben nem teszik meg, amit itt nagy pofával hirdetnek. hagsúlyozom: szerencsére.

briguszka: és ha leereszted a kerekét odaérsz? ha leöntöd savval a kocsiját odaérsz? gondolom te sem ezt tennéd... vagy nevelni akarod az egész országot? nem fog sikerülni, borítékolom. sajnos, nem sokmindent tudsz csinálni. én sem. én akkor fogadtam meg, hogy nem akarok nevelni, amikor egy tahó mögöttem loholt, szemeim kifolytak a tükörbe, lehetett vagy 1m köztünk. én villogtattam a féklámpát, hogy szakadjon le, mert be is akartam fordulni a következő utcába, meg ki is raktam az indexet... elém fordult az utcába, kiszállt egy baseballütővel és elkezdte kocogtatni az üvegemet. én nem hordok magamnál ilyet, úgyhogy csak azon imádkoztam, nehogy még betörje... és aztán elgondolkoztam, hogy vegyek-e gázpisztolyt... de úgy döntöttem nem vezet sehova. sajnos.

Pipas 2008.03.06. 18:38:59

Az aki kromofágoz, karcol, tükröket rugdos le, gumikat lékel meg, purhabot, pillanatragasztót nyomat mások kocsijába az nem jobb, mint az, aki így parkol. Sőt rosszabb.

Miért nem robbangattok baszki? Európa a f****m!

lastech 2008.03.06. 18:39:59

kösz pipas. nem vagyok egyedül.

lastech 2008.03.06. 18:45:51

én egyébként azon gondolkoztam, ami egy elég progresszív megoldás, hogy tartok magamnál matricát, amire rányomtatom, hogy "megint szarul parkoltam", azt ráragasztom a fényezésre, vagy az ablakra (főleg, mikor biciklivel jártam a belvárosba...). azzal kárt nem okozok, mert le lehet takarítani, csak macerás, bosszúságnak bosszúság a tulajnak, talán elgondolkozik. de KÁRT NEM OKOZOK MÁS MAGÁNTULAJDONÁBAN, MÉG AKKOR SEM, HA BUNKÓ VOLT!

Pipas 2008.03.06. 18:46:15

Ja, de azért elég kevesen vagyunk. ;)

trewq 2008.03.06. 18:47:18

Ha nincs a szabálytalan parkolásnak retorziója, akkor következő alkalommal is szarni fog az illető a többi emberre. Mivel a rendőrség ilyenkor semmit sem tesz, ha meg véletlenül büntetést kapna, úgysem fizeti be, kénytelenek vagyunk egyéb módóon felhívni az illető figyelmét a helyes parkolásra.
Még mielőtt kérdeznéd, az ilyenek ellen sem a szép szó, sem egyéb békés megoldás sem hatékony.

román brókernetes suttyótarack 2008.03.06. 18:49:44

"de hálistennek ezek az emberek egyenlőre csak verbálisan élik ki magukat a blogokon, és közben nem teszik meg, amit itt nagy pofával hirdetnek."

nem, nem így van, lásd a fent parkoló tahót.
nem csak mondja, hanem odaparkol 3 másik autós nyakára. nem csak mondja a sok seggfasz, hogy elfoglalja a bringautat, hanem el is foglalja. nem csak mnondják a blogon, hogy a átmennek a piroson, leszorítanak, tolakodnak, hanem ezt teszik minden nap, minden percben. soroljam még?

és aki bunkó persze nem ezek, neeem, dehogy, az a bunkó, aki fellép ellenük.
magyar logika. mert az "leereszkedik hozzájuk". persze.
kicsit sem ferdült el az értékrended.
hát én a bringám pedáljával elég sokszor "leereszkedtem hozzájuk".

a hatóság viszont soha nem "ereszkedik le hozzájuk".

látom, megjött a következő tahóparkoló is, Pipas, tessék csak tessék.

lastech 2008.03.06. 18:54:04

kedves román brókernetes, akkor harcolj. ahogy tudsz. hidd el, amíg nem töröd be a kocsim szélvédőjét, mert nem tetszik a színe - másért télleg nem hinném, hogy megtennéd, ami az én kocsimat illeti, addig leked rajta, hogyan éled ki a frusztrációdat. télleg mást gondolok mint te. de nem is fogunk egy húron pendülni, úgyhogy nem érdekes...kár a szóért.

Pipas 2008.03.06. 18:56:24

Ja, most meg tahó vagyok, mert jogállamot szeretnék. Ne is hallgass rám, vegyétek kezetekbe a törvényt! Abból mindig fasza dolgok szoktak kisülni.

lastech 2008.03.06. 18:56:30

ui.:
én nem arról beszélek, hogy a tahók nem teszik meg a tahóságot. hanem arról, hogy a nem tahók nem tahók. ez különbözteti meg őket a tahóktól, és nem az, hogy igazuk van (mellesleg), vagy nincs.

román brókernetes suttyótarack 2008.03.06. 19:04:28

frusztráció?
nyugodj meg nem keresem az ilyen eseteket.
nem kell.
ha neked ez a bunkóság, és nem a kiváltója, akkor egyszerűen torz az értékítéleted.
a hiba forrása sajna ilyenkor anyu, apu, és általában késő segíteni, mint ahogy LAC-066 esete is reménytelen, csak lapáttal, csákánnyal, kromofággal, korbáccsal lehet terelni az ilyen tulok taplót.

SzőkeNő Szarvas 2008.03.06. 19:05:07

Én énekelek a Kispipacsban.. de bent még nem volt panasz..:)

Viccet félretéve. Ha a részeg vendég az utcán üvöltözik, azzal sajnos nem tudsz mit kezdeni.. az üvöltözik mindenhol máshol is.. Hiába kérnek minden kifelé haladó vendéget, hogy legyen oly kedves és kulturáltan távozzon, nem mindegyiknek érti, hogy ez pontosan mit is jelent..

lastech 2008.03.06. 19:06:16

"Még mielőtt kérdeznéd, az ilyenek ellen sem a szép szó, sem egyéb békés megoldás sem hatékony."
milyen egyébb békés megoldásra gondoltál? szerintem aki el akart menni a kocsijával, az elment onnan, dühös volt joggal, de rendőrt nem hívott. pedig ha hívja, nem tehetik meg, hogy nem reagálnak semmit, ugyanis nyoma marad. ehelyett mérgelődött és máshogy oldotta meg, megoldotta. itt van ez a rengeteg ember, aki itt a homáron óbégat purhabér, szegekér, kartácsér meg mittudoménmiért. de amikor ott van, hogy pont rá állnak így, akkor ugyanígy oldja meg, hogy nem is hívja a rendőrt, mert minek. pedig én LÁTTAM ilyet működni. Hívta - jöttek - büntettek - megoldották.

román brókernetes suttyótarack 2008.03.06. 19:06:42

Pipas...
jogállam...

"Géza, már megint költözünk?!"

0xFFFF 2008.03.06. 19:07:32

"ambbay 2008.03.06. 17:46:05
ez igen, bátor lépés volt :) simán ki lehet deríteni, melyik ablakból készült a fotó. Esetleg egy névjegykártyát is tehettél volna az ablaktörlôje alá, arra az esetre, ha meg akarna találni egy baráti csevegésre :D "

Ebben van valami, de akkor majd ír ide egy sort erről és elmegyek segíteni érvelni. Egyszer vágok a totjás szavába csak, de akkor úgy, hogy a totját becserélheti egy komplett fogsorra.

Akinek meg nem tetszik az önbíráskodás, az igyon már egy kávét, hátha ráébred, hogy nincs más jogorvoslat ebben a kommunista országban, mert a buzi rendőrök a demszkí előtt állnak sorfalat, nehogy tojásos legyen annak a majomnak a haja.

lastech 2008.03.06. 19:09:45

"ha neked ez a bunkóság, és nem a kiváltója, akkor egyszerűen torz az értékítéleted."

te súlyosan félreértettél. de ha gondosam végigolvasod amit írtam, abból világos lehet, hogy abszolút bunkóságnak tartom amit lefényképezett a "barátunk". és láss csodát, nem ment le PUR-habot fújni, karistolni, savazni. beküldte a homárra... szerinted szégyen nélkül beküldte volna akkor is ha előtte leönti savval? mert szerintem akkor nem lenne képe hozzá.

szalmaegér 2008.03.06. 19:20:45

Attól, aki a rendszámot névre csináltatja mégis mit vártok?
Ja és ki vesz meg egy ilyen autót?

az okos 2008.03.06. 19:21:36

sajnos én is úgy látom,hogy nem véletlenül vezet az út az önbíráskodáshoz.Ugyanis kedves rendőrségünk valóban sehol nincs és semmire nem alkalmas és valóban már sokan rájöttek,hogy tényleg azt lehet csinálni az utakon és az utcán amit akarsz.Rendőr gyakorlatilag NINCS,és hiába remegtetnek a "nulla toleranciás" italozással is ha nincs aki betartassa a törvényt.Márpedig nincs.És ez vezet,ha nem is joggal az önbíráskodáshoz de tény hogy oda vezet engem is mert rá vagyok(vagyunk) kényszerítve.

amos 2008.03.06. 19:22:02

Megértem az indulatát mindenkinek!Naponta fordul elő Szolnokon,hogy a garázsom elé állnak,úgy állnak mögém a parkolóban,hogy egy centit nem tudok manőverezni.Nem használnak irányjelzőt,nem tudnak körforgalomban közlekedni.A megoldás szerintem is csak az,ha szólunk a rend derék őreinek.Ha ráérnek,biztosan kimennek.Párszor nekem is eszembe jutott mindenféle,de még eddig sikerűlt uralkodni magamon.

ViKtOr 2008.03.06. 19:22:43

Rossznak törted el a kezét, mer én vótam.
Meg a szád is nagy.

lastech 2008.03.06. 19:23:13

"Akinek meg nem tetszik az önbíráskodás, az igyon már egy kávét, hátha ráébred, hogy nincs más jogorvoslat ebben a kommunista országban, mert a buzi rendőrök a demszkí előtt állnak sorfalat, nehogy tojásos legyen annak a majomnak a haja."

Ha így állunk hozzá nem is lesz soha. a rendőrök azt teszik, amit parancsolnak nekik, aki meg parancsol azt az nevezi ki akit a többség megválasztott. Nem akarok politizálni, de ha ezt az alapszabályt felrugjuk, akkor itt egymás torkának esnek az emberek. és nem azok fognak először meghalni, akik még a nagy fekete autójuknak is atombunkert építettek. nézd meg a délszláv háborút. azok akik az egészből hasznot húztak hogy nevezed? suttyó, ugye? na ők azért többnyire túlélték. ki halt meg? az olyanok, mint te, meg én. hát ha ezt akarod...

Vladimir Harkonnen 2008.03.06. 19:27:26

amos 2008.03.06. 19:22:02
Csodálkozol?
A Szapáry-Kossuth (asszem) sarkán készült egy aluljáró, de a Szolnokiak továbbra is a felszínen közlekedtek, tojtak az aluljáróra!

trewq 2008.03.06. 19:44:29

"pedig ha hívja, nem tehetik meg, hogy nem reagálnak semmit, ugyanis nyoma marad."
Magasból szarnak a rendőrök az egészre. Vagy megmonják telefonon keresztül, hogy nem az ő dolguk/nem érdekli őket/stb, vagy fél nap múlva sem küldik ki az igért járőrt.
Radikális módszer a kocsi felgyújtása lenne, a kromofág békés figyelmeztetőeszköz.

Vladimir Harkonnen 2008.03.06. 19:45:18

szalmaegér 2008.03.06. 19:20:45
Attól, aki a rendszámot névre csináltatja mégis mit vártok?
Ja és ki vesz meg egy ilyen autót?

Ez nem névre készült rendszám! A sorban már az LAY-on is túl vagyunk!

LightBringer 2008.03.06. 20:01:38

Ebben az esetben mindenképpen ki kellett volna jönnie a rendőrségnek, mert többszörösen is megszegte a szabályokat! Az egyik, hogy a dupla záróvonal miatt, gyakorlatilag zsákutcát csinált a rózsadombról leérkezők előtt! A másik, hogy elzárta a tűzcsap előtti helyet, ami tűz esetén elég hülyén jött volna ki.

Egyébként pár markos legény könnyedén odébb b@szta volna azt a fost... Aztán jól le kell engedni a kerekeit. Mindet...

decens 2008.03.06. 20:08:49

Akkor most elmondom mit tettem én amikor még a Főfaluban laktam (54 évig) és a házunk előtt a járdára parkoltak szabálytalanul a helyi kocsmába (pardon, étterembe) járók. Vettem egy nagy táblányi öntapadós címkét, jó erős ragasztósat. Osztán este zaba időben lementem és minden ott álló kocsi szélvédőjére ragasztottam pár ilyen címkét pont a vezető orra elé, amin az vót, hogyasszongya: A JÁRDÁRA PARKOLNI TILOS! Le is szoktak róla röpke 1 hónap alatt. Node! Ehhez nekem minden este le kellett mennem a 4.-ről, néha többször is. Szerencsére azóta vidéki lettem. Itt az emberek sokkal, de nagyon sokkal tisztességesebbek. Ég és Föld.

DeadBodiesEverywhere 2008.03.06. 20:26:52

Az a helyzet hogy Budapesten szanalmas a parkolasi helyzet. Pl a belvarosban halal parkolni, nincs hely, a melygarazs meg olyan draga hogy nem lehet megfizetni ha 4-5 orat szeretnel maradni.

A masik problema hogy pl ahol lakunk ha napkozben elallok az autoval akkor van h 20 percre talalok csak uj helyet miutan visszajottem, mert itt van 2 bevasarlokozpont, plusz egy ikea, de akik oda mennek azok hozzank parkolnak, mert ugye az is draga vagy mert nem tudjak ha veszel vmit pl a boltokba akkor ingyen parkoltal. Plusz azok is itt parkolnak akik a peremtelepueleskbol autoval bejonnek idaig majd metroval koccolnak a munkaba. Nagyon durva. Veszelyezteted az autod, nem egy kocsi all igy a parkolo autok mogott keresztbe es ossze-vissza a jardan. Egyszeruen GAZ!

gus 2008.03.06. 20:29:06

Hívtam én már rendőrőket azért, mert egy autó tilosban, a kereszteződésben parkolt, s ezzel a kereszteződés beláthatóságát akadályozta. Hogy mi történt? Semmi. Direkt ott vártam egy órát a helyszínen, hogy megnézzem, kijönnek-e a rendőrök, de nem jöttek.
Egyébként a Bimbóhoz nagyon közel van a Rómer Flóris utcai kapitányság, szoktak is a járőrök a Bimbón járni, még az is lehet, hogy látták a Toyotát a tilosban, csak nem volt kedvük intézkedni.

bbnet1 2008.03.06. 20:55:55

"Akinek meg nem tetszik az önbíráskodás, az igyon már egy kávét, hátha ráébred, hogy nincs más jogorvoslat ebben a kommunista országban, mert a buzi rendőrök a demszkí előtt állnak sorfalat, nehogy tojásos legyen annak a majomnak a haja."

De miért kell tojássampon ellen védeni? Mert valami tahó úgy érzi, ha megdobja megoldódik minden. Több lesz a fizetés, ingyen lesz a benzin, és nem is fingik büdöset a bab után... Önbíráskodással indul az egész. Tehát azért kell önbíráskodás, mert valamelyik barom már elkezdte... ?!?!
Ez egy tipikus tyúk-tojás probléma, hogy Ő kezdte azzal, hogy odaparkolt, kiszúrta, leöntötte stb.

A problémák gyökere ott van, hogy mindenki körültekintés nélkül itélkezik: Nem önthetsz egyből kromofágot, mert mivan, ha azért áll ott, mert épp lassan ment az úton és meglátta anyádat összeesni a járdán, ölben bevitte és újraélesztette, majd megvárta a mentőszolgálatot, csak épp 4 óráig tartott kiérniük. Vagy csak a gyereke fulladásos asztmás rohamot kapott, és hirtelen nem talált parkolóhelyet...

Nem védem őt, mert köcsög, de annál nincs szarabb, mint visszamenni az autóhoz és látni, hogy valaki névtelenül sunyi módon tönkretette. Nekem is karcoltak már X-et a Toyotámba (Corolla), mikor a saját garázsom előtt parkoltam. De persze szemtől-szemben nem volt elég bátor, hogy odajöjjön, mi a baja. Aztán lejátszottuk volna.

Meg kell várni a tulajt és 3-an 4-en körbeállni, hogy ez meg ez a bajunk és meg ne lássuk a kocsidat itt többször, mert pofon lesz. kész.

portások kedvence 2008.03.06. 20:56:11

Zwei 2008.03.06. 15:16:53
Se újravizsgáztatni, se zöldkártyázni, se semmi nem kell, igazából két rendszámot könnyebb cserélni, mint egyet, mivel nem kell megvárni, míg legyártják a megfelelő rendszámmal a táblát, hanem csak kivesz a páncélszekrényből egy zsír újat az okmányirodás. Ennyi.

decens 2008.03.06. 20:58:23

Pontosan ezért javasoltam a 4 kerékből kivenni a szelepet és jó messzire eldobni. Aztán törheti a fejét a gané az elkocsikázáson amikor már neki lenne sürgős!

Kisangyal 2008.03.06. 20:59:11

Ennél százszor fontosabb dolog miatt sem mozdulnak meg a rendörök, tényleg fölösleges öket hivni. Én is hiszek a nevelö hatásban.

mazsolaszáj 2008.03.06. 21:00:24

Nekem van roki kártyám. Használom is. Amikor a beteg gyerekemet viszem orvoshoz. Most vagyunkn túl egy szívműtéten. Meg BMW-m is van, ami miatt már többen lebunkóztak (úgylátszik a kettő nem megy együtt M.o-n). Ezek után piszok szerencsétlennek tartanám, ha kromofágos lenne a kocsim, mert valamelyik okostojat úgy véli, hogy én csalok...
Szomorúan egyszerű a magyar....

off: Pipás, te az a Pipás e vagy?

Kisangyal 2008.03.06. 21:02:56

bbnet1,
Ok, de tegyük fel nö vagy és nincs 3-4 pofonosztogato jelentkezö. ?

mazsolaszáj 2008.03.06. 21:03:09

másrészről: BP-en (csak ott), kb 2000-el kevesebb rendőr van, mint kellene (Kusút ragyióban mondta a főrendőr). Szerintem nem csak az van, hogy szarnak bele, hanem energiájuk sincs rá. Kalános Gzsikát üldözik....

Kisangyal 2008.03.06. 21:06:07

kéggyermekes családapa,
Gondolom csak azért mert BMWd van és rokikártyád nem bántana senki. Csak nem kell igy parkolni. Azt sem hiszem, hogy bárki kárt okozna egy autoban, mert nem tetszik a szine.

Briguszka 2008.03.06. 21:09:34

Te vagy az Én barátném Kisangyal.

Múlt nyáron melóból mentünk volna haza, de a busz nem tudott megfordulni egy szabálytalanul parkoló autó miatt. Vártunk a buszban ülve, hogy talán csak egy pillanatra ugrott be a közeli zöldségesbe, de nem zavartatta magát. A kihívott rendőrök 25 perc múltán érkeztek ki, de előttük 1 perccel a kocsi tulajdonosa elporzott, mert már majdnem megverték a busz utasai. És nem történt semmi, csak egy csomóan lekéstük a csatlakozást meg ilyesmi, egyetlen bunkó miatt. A rendőrök meg vonogatták a vállukat , hogy sajnos már nincs mit tenni...

bbnet1 2008.03.06. 21:10:02

Kisangyal: Hívj fel :)

decens 2008.03.06. 21:11:11

Az ilyen rendőrökből amilyenek egyesek (lásd: én nem láttam semmit, én a harmadik sorban álltam....) még annyi is sok amennyi most van!

Gera 2008.03.06. 21:14:32

A karcolgatás, kromofág, csákány, féltégla, visszapillantó, stb szerintem sem jó ötlet, de a 4 szelep kicsavarásával semmi kára nem keletkezik az illetőnek, csak legfeljebb kiesik 1-2 óra az életéből, pont mint annak, akit megszívatott.

Kisangyal 2008.03.06. 21:16:03

Briguszka! :)))

bbnet1,
Aranyos vagy, köszi :)
De tudsz már osztodni? Jo lenne! :) Mert az egész országban igen sok helyen ott kellene lenned egyidöben a sok bunko miatt.

Kisangyal 2008.03.06. 21:19:26

Én sajnos nem mernék pl: kereketeresztgetni, mert mi van, ha közben elökerül a bunko? Még nekem lenne bajom...

tcshooker 2008.03.06. 21:20:29

Én kb. 10 éve jártam így az Europark mélygarázsában. Beparkolt elém egy prosztó, plusz még másik két kocsi elé. 2 órán keresztül mondattam be a hangosbemondóba a rendszámot, végül kihívtam a rendőröket. A rendőrök értek oda néhány perccel előbb...
Közben ők próbáltak segíteni eltolni a körülöttem álló kocsikat, hátha sikerül kiállnom. Mert ugye a mélygarázsból elszállítani nem lehetett.
Nagyot szívott a tahó, mert épp akkoriban emelték először jelentősen az ilyenért járó bírságot. Meg is kapta a jutalmát.
Szóval nem fotózni, hanem nyugodtan hívni a 112-őt. Imádják a rendőrök a könnyen felgöngyölíthető eseteket. Javítja a statisztikát.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2008.03.06. 21:21:00

kromofag=kloroform:metanol=9:1

mivel ezt nem lehet vizzel higitani, amit kapsz a boltban, az pont olyan eros, mint amivel fenyezest szedik le

az hogy csip, relativ. meg lehet szokni :) (vegyesz vagyok, nem autofenyezo)

Kisangyal 2008.03.06. 21:23:18

Én ugy tudtam, hogy kromofágot már nem is lehet kapni évek ota a boltban. Le vagyok maradva?

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2008.03.06. 21:26:53

auchanban lehet kapni. ~900HUF/1000ml

Kisangyal 2008.03.06. 21:29:42

Köszi. Nekem lakásfelujitáshoz kellett volna. Majd legközelebb. :)

Pupu 2008.03.06. 21:39:03

Emberek,

Végigolvastam a cikket,meg az összes kommentet.Van pár dolog,amit nem értek...

Nem értem,hogy emberek egy ilyen parkolás miatt miért vannak felháborodva...
Nem értem, hogy ha valakit el akarnak ütni a zebrán,az miért mérges...
Nem értem, hogy ha minden nap ott parkol a toyotás csávó,akkor miért nem szoktátok még meg,hogy Ő így parkol.
Tudjátok,mint az agresszív malacka amikor leesik a bringáról amikor megáll,és azt üvölti,hogy: KUSS,ÉN ÍGY SZÁLLOK LE!!!!!

Persze mindezen fenti dolgokat irónikusan kérdezem.
Napi szinten lehetne ilyeneket írni és kérdezni.
Szerintem,ha vki odamenne, és este amikor alszik a tulaj,akkor szépen felgyújtaná a kocsit akkor viszonylag gyorsan megoldódna a probléma.Hidd el,leközlebb nem parkol így.Ha meg mégis,akkor még1x minusz 1 autó.Előbb utóbb megunja a paraszt...

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2008.03.06. 21:46:58

1: felgyujtani egy autot nem olyan konnyu. elobb betorni az ablakot, bent tobb az egheto anyag. ha kivulre locsolsz barmit, nagyresze lefolyik rola. esetleg magadban is kart tehetsz, ha mondjuk az oldoszer goze is belobban.. (kiveve, ha csak disel van nalad, mert azt meggyujtani is nehez)

2: nagy valoszinuseggel hamarabb vernek meg, mire esetleg megis sikerul

3: miutan megvernek (nagyon) meg mehetsz a birosagra is

ha mindenki lekopne az ilyen kocsikat, az is sokat segitene szerintem. es kevesbe feltuno, mint kereket leereszteni, kutyaszart rakenni, nekimenni, emelgetni, ilyesmi
csak ne a szelvedot, mert azt lemoshatja. ha viszont az oldalablakon, motorhazteton osszejon fel liter nyal, az mar durva :)

decens 2008.03.06. 21:52:33

Hej Pupu! Hiába pofázok, hogy ne parasztozzunk! Én nem vagyok paraszt, de kikérem magamnak a nevükben!

Kisangyal 2008.03.06. 21:54:56

A nyál ( föleg pár csulányi :)) szerintem kevés. Röhögve beáll egy automosoba és kész.

free1111 2008.03.06. 22:18:55

Hehe, akkor ezt hallgassátok:

Nyócker, Futó utca (rehabilitált puccos új rész, tele alvilági sittesekkel); Audis srác a társasház nagyforgalmú garázskihajtója elé áll. Sittes jönne ki. Dudál vagy 10 percet - semmi. Ideges lesz, rugdossa az ajtót, riasztó bekapcsol, újabb pár perc, már ugrál a kocsi tetején - mindezt a sarkon, a térfigyelő kamera alatt. Jön vissza a tulaj, fiatal, külföldi srác, C-s rendszám. Nézegeti a kocsiját, odamegy a sráchoz, de az minden kérdezés nélkül ad neki egy akkora taslit, hogy szegény beleszédül. Nem is gondolkodik tovább, eláll a kocsival. Ekkor látom, hogy rohan ki a külföldi srác barátnője a házból, hatalmas pocakkal, zokogva.

Több infóm nincs. Ennyit láttam, Nem is mondok véleményt, csak gondolatébresztőnek tettem ide.

Másik sztori velem történt: Erzsébet híd, pesti hídfő. Parkolok. Elém állnak. Leengedem a gumiját, majd elmegyek - gyalog. Este megyek vissza a kocsihoz: kerékbilincs a kocsimon. A többire nem raktak, csak az enyémre. 10.000-be került leszedetni. Ez az V. kerület totális maffia.

A Váci utca a legjobb. Ott simán pofán vágnak, ha szóvá teszed.

Pár hónapja hallottam a rádióban, Párizsban egy alpolgármester egy bevásárlóközpont mellett lakott, ezért rendszeresen szombatonként a garázsa elé parkoltak. Egy alkalommal eldorrant az agya meg a pisztolya és főbe lőtte a sofőrt.

Amúgy szociális szempontból nagyon tudom sajnálni magunkat, autósokat. Talán kellene egy kis körutazás Afrikában, pl. Marokkó szegénynegyedében szociális érzékenység, empátia fejlesztésének céljából. Vagy beszélhetnék a cigányságról... Nem tudjuk jó dolgunkban, mit csináljunk. A seggünket kellene a földhöz verni, hogy nem halnak éhen a gyerekeink. Ehelyett ilyen f**ságokon bosszakodunk, ez sérti a nagy igazságérzetünket.

pgpirate 2008.03.06. 22:27:57

Tűzcsap közelében TILOS parkolni, vagy parkolóhelyet kialakítani. A toyotás ugyan nem volt sportszerű, de egyik apró autó sem volt szabályos. Ha kijön a rendőr, mindenkit megbüntet.

trogger 2008.03.06. 22:57:29

Öööö...., Kromofág?

slamasztika 2008.03.06. 23:01:24

Sokan írjátok, hogy a rendőrök sz@rnak bele ilyenkor. Mivel a jelenlegi helyzetben nem tudja a távollétében megbüntetni / nem úgy mint egy civil cég, ez is nonszensz /, így bele sem kezd. Miért?
Nincs ott a sofőr, tesz rá egy cédulát, hogy tilosban parkol és ezért feljelenti. A feljelentést ismeretlen vezető ellen teszi, ekkor a yard kiküldi az üzembentartónak a nyilatkozatot, hogy nevezze meg, hogy ki vezette a kocsit. Erre mindenki visszaküldi, hogy hozzátartozója, akit nem köteles megnevezni. Ügy irattárba kerül és pont. Feleslegesen senki nem dolgozik.
Május 1-től változik a helyzet, hiszen akkor már az üzembentartó fogja kifizetni. Akkor majd kijön a rendőr és feljelenti és megkapja postán a 30.000 Ft-os csekket. Május 1-től ennyit fog érni a tilosban parkolás és már nincs méltányosság, hogy minimálbéres vállalkozó vagyok és nem tudom kifizetni a büntetést, mert így is alig bírok tankolni a Q7-be.
Sokan fognak csodálkozni, mert mire az első büntetés kijön, addigra vagy 20x feljelenthetik. pl. Feljelentem távollétében 1-én, kb. 25-én kapja meg a csekket postán, addig ha rendszeresen azon a helyen parkol tilosban és minden nap feljelentem, akkor 25 napon keresztül minden nap fog kapni egy 30-as csekket. Ez 700.000 Ft, sok menőjenő fog sírni és akkor aztán a rendőr lesz a köcsög, mert miért nem a gyilkosokkal foglalkozik, miért ilyen piti ügyekkel.
Én pesti kerületben vagyok rendőr, 12 ilyen köcsög van nálunk, aki rendszeresen pofátlanul parkol és kiröhög, mert nem tudok vele mit csinálni. Május 1-től nem fog röhögni. Van egy olyan érzésem, hogy utána arról fognak szólni a postok, hogy a köcsög rendőr milyen sokszor feljelentett.

slamasztika 2008.03.06. 23:10:13

Ami kimaradt a Hummeres emberkével kapcsolatban. Ha leparkoláskor nem tudom megfogni, akkor semmit nem tudok tenni az amerikai rendszámmal kapcsolatban. Mivel eu-n kivüli, így az esetleges büntetést nem lehet behajtani rajta. Elszállítani nem lehet, mert felsőbb körök utasítására megszüntették. Ha eu-n kivüli állampolgár, akkor hiába adok neki csekket, úgysem fizeti be, behajtani pedig senki nem fogja rajta. Ha feljelentem, akkor közli, hogy nincs Mo-i állandó lakcíme, így nem tudod hova küldeni neki a határozatot. Ennyit a magyar jogrendszerről. Ezt ők is tudják, mivel a jogászok szépen kiokosították őket. Tehát bármilyen szabálysértést elkövethet megússza. Ehhez mérten is viselkednek.

Skeptical 2008.03.06. 23:29:50

lehet mit csinalni egy ilyen helyzetben. epp a hetvegen parkolt be a kapubeallom ele keresztben egy idiota, pont mielott mentem volna el. felhivtam a keruleti rendorseget, bemondtam a rendszamot, 10 perc mulva kint voltak, felvettek a bejelento adatait, probaltak elerni a tulajt es hivatalbol feljelentest tettek. meg kint voltak mikor visszajott az urge, szoval megkapta a csekket. eleg egyszeruen megy ez..

moto.sapiens 2008.03.06. 23:40:44

lastech kedves!
Sztem játszunk olyat,h eléd parkol le így egy szimpatikus polgártárs,mikor is legyen...mondjuk amikor szül a feleséged?Mentő nem jön,autót stabilan bezárva az illegálisan parkoló miatt...kérlrk légy megértő mikor majd üvölt az asszony másfél órája...

A kétgyermekes családapának meg üzenem,h akkor ne 8an álljanak ki KÖKIre igazoltatni!!!Inkább pont túl sokan vannak.Akkor egy sem ért rá mikor a biciklimet ellopták.

moto.sapiens 2008.03.06. 23:46:13

Ja,és egy kérdés..mivel ha valaki tilosban parkol-mivel tilos ott parkolni tehát ő nem lehet ott.Ha meg nincs ott én elindulhatok.Ha finomon kitolom a Totoyáyát a lada 26éves lökhárítójával,h kiférjek akkor mi van?Mert hadd ne késsek a mhelyemről ahol pl pótol6atlan vok.Nem azért mert,hanem mert pl egyedül dolgozom,s időre.Pl egy eladó az egyszemélyes üzletben.

Lestat 2008.03.07. 00:36:23

Akkor a tökéletes, leginkább pedagógiai jellegű megoldás összefoglalva:


1.lépés: saját gépjármű evakuálása

2.lépés: retorzió #1 (önbíráskodás, lehet kromofág, csákány, benzin, tégla, stb.)

3.lépés: helyszín elhagyása

4.lépés: retorzió #2 (rendőrség értesítése kellően anonim módon, mivel ugye már önbíráskodtunk... :D)

Ezek után "barátunk" kedvét kellőképpen elvettük a tahó parkolástól, nekünk pedig szebb lesz az álmunk: MA IS TETTEM VALAMIT A KULTURÁLT KÖZLEKEDÉSÉRT! :P

moto.sapiens 2008.03.07. 01:15:10

Kultúráltan viselkedni ősi angol szokás.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.03.07. 02:06:33

hat itt amerikaban eleg valtozo a helyzet
Floridaban 2 percig
Carolinaban 5 percig
Kentuckyban mondjuk 8-10 percig parkolnal igy
jo esetben
nem kerekbilincs
felkapjak elviszik a rendorseg hivasara megjeleno maszekok
aztan lehet menni a kocsiert orcatlanul/vagyis vegulis nem is/ magas osszegert

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.03.07. 02:21:44

a tahó parkolás legjobb ellenszerének az autómentőt tartom. kihívni, aztán kocsi meg el a világ másik végére... ha nem ér ki a tulaj mire megjön a tréler, akkor így járt... átveheti 20-30K-ért valahol a város másik végében...

csontika 2008.03.07. 02:55:48

autómentő nem túl drága?
szerintem a karcolás a legjobb módszer :) ha a dudálást nem hallja, akkor azt sem látja :)

sehonnai 2008.03.07. 04:37:53

rutintalanok vagytok
az uj vacu utcaba(iranyi utca csarnok kozott) orommel parkolnak luxusautok keresztbe, mert etterem tulajdonosok, vagy ki tudja miert, ott uldogelnek, ki-be ugralnak a kocsibol...ez setalo utca.igazabol nem voltak utban,de megis mit keresnek ott??nekem is fasza tapasztalatom van a rendorokkel, ugyhogy jol adtam elo kicsit a tortenetet...fekete balna merci (igaz volt) jogingos kopasz gyerek (igaz volt) ki be ugral (igaz volt), olyan maffiozo kinezetu, en csak aggodok stb...kecskemeti utcaban vannak a tetvek (rendorok??) ugyhogy pikk pakk ott voltak 3 autoval, min. ket iranybol, es a szet a labakat kezeket a tetore mondattal kezdek.vicces volt latni par hazzal arrebrol mert ugyan nem vittek be, nem talaltak semmit, de az fix hogy a sz@r is megfagyott benne, es el is allt.

GarbooKing 2008.03.07. 06:58:34

Megértem a felháborodást.
Valóban agyatlan dolog így parkolni..
de...
Ahol Én lakom, ott a panelházak lakói, ha megtellik a parkoló az úgynevezett "guruló sor"-ra teszik a kocsit.
Ez abból áll, h üresben hagyják az autót és ott hagyják keresztben a már parkolók mögött.
Ha valaki ki akar állni egyszerűen arréb tolja az autót.
Régóta és remekül működő megoldás.
Soha, senki nem akadékoskodott még.
Lehet itt is üresben volt a járgány... :o/

Anarchista 2008.03.07. 07:40:31

Ugyan! En jartam mar igy. Ramparkoltak. Kihivtam a rendorseget. A kijovo jarorok normalisak voltak, de azt mondtak, nem tudnak mit csinalni, legfeljebb megbuntethetik, de elszallittatni nincs joguk, meg kell varjam, amig a tulaj felbukkan...

Egyebkent meg fix kart akkor sem ildomos tenni a kocsiban, de pl. egy, a szelvedon jol szetkent nyers tojas csodakat tud tenni. Ha raszarad, nagyon nehezen jon le, amig meg nem, addig meg felhabzik, undorito es budos, mikozben akar kezzel sikalja, akar ablaktorlozi az ember. :-)

Ennel eggyel g*cibb dolog (bar fix karnak minosul) palpusztait kenni a hutoracsba. Nincs tapasztalat, de urban legend, hogy ugy "beeszi" magat a szaga mindenhova, hogy rosszabb esetben el kell miatta adni a kocsit! ;-)

Zsirparaszt 2008.03.07. 07:40:59

Eccerü.
Kulccsal végig mindkét oldalát a kocsinak. Töbet nem csinál ilyet.

Tuccsi 2008.03.07. 07:53:07

"Önbíráskodás a neve."

Azért merül fel az önbíráskodás gondolata, mert a normál bíráskodás (rendőrség, közterületfelügyelet, stb.) cseszik rá...

Tuccsi 2008.03.07. 07:59:18

"és ha leereszted a kerekét odaérsz? ha leöntöd savval a kocsiját odaérsz?"

Természetesen nem. De az a baj ezzel, hogy minél jobban rájukhagyjuk, annál pofátlanabbak lesznek, annál többet megengednek maguknak. Ha többet teszünk ellenünk, talán ezt a folyamatot lassíthatjuk.

Tuccsi 2008.03.07. 08:01:48

"tartok magamnál matricát, amire rányomtatom, hogy "megint szarul parkoltam", azt ráragasztom a fényezésre, vagy az ablakra".

Ez tényleg jó ötlet. Én az első szélvédőre raknám, szemmagasságban egy kb. 20 cm-es erős öntapadós matricát...

a Jani 2008.03.07. 08:03:18

Az a baj, van pár újgazdag, komcsifia köcsög, mivel nem dolgozik, mert apuka eltartja az én pénzemből, és kicsi gyerek kora óta-hogy szakadt volna a feje az anyjába az ilyennek-azt a tanítást kapta bölcs, tolvaj apjától, hogy bármit megtehet, a PÁRT megvédi, még rengeteg szabad idejében ki is gyúrja magát, és emiatt azt csinálhat, ő, mint über, velünk, csírákkal szemben, amit akar. Emiatt parkol, ahol akar, emiatt megy át piroson, gyalogosokkal teli zebrán, miközbe az ablakon kihajolva az öklét rázva kurvaanyáz. A baj az, hogy a sok beszari ezt engedi 50 éve, és annyira megszokták, hogy természetes előjognak gondolják DNS alapon. Na, hogy ezzel nagytestű, szépen kigyúrt, a hülyékkel szemben nem türelméről, toleranciájáról híres, egyébként dolgos, becsületes munkás ember barátom mit csinált? Keskeny utca az övé, a város mezsgyéjén, ezer éves nyugdíjas mamikákkal. Volvo-azt sem értettük az elején, mit keres egy ilyen lepukkant helyen, ma már tudjuk, gengszter a lelkem, és azt hitte, ilyen, teljesen feltűnő kocsival itt jól el lehet bújni-csillivilli, drága, hol parkol, a járdán, a mamik meg az úton botorkálnak. Telefon közterületeseknek, 5 perc múlva rajta a szeretetcsomag. 3 napig jó helyen parkolt, aztán vissza a járdára, mert így 7 méterrel kevesebbet kell gyalogolnia. Második körben jött a pillanatragasztó ide-oda. Kicsit darabosan jött le a gumi körben az ajtóról. :) Káromkodás, fenyegetőzés a levegőbe, de pár nap szerelő után ismét a járdán. Vízi pisztoly, kromofág. Ha ez kell neki, szépen csúszott a festék a kocsi oldalán a gravitációnak engedve. Ha ebből sem ért, azt hiszem, legközelebbb felgyullad. Barátom nem fél, csak nem akarja, hogy a gengszter haverjai rajta álljanak bosszút, de ha nem így lenne, azt mondta már az elején, addig ütné ezt az 50 kilós kis buzit, amíg el nem költözik máshova, vagyis kb 5 percig. És igen, egy öntörvényű barom miatt rendes emberek kerülhetnek bajba, pedig csak nyugalmat, rendet, tisztességet akar barátom. Itt élünk. Igen, igen, igen...

HaaS 2008.03.07. 08:05:40

Szerintem meg a kocsi a hibás.

Ha Trabantja vagy Záporjóskája lenne, tuti nem állt volna oda.

ihatethisindapassthingy 2008.03.07. 08:15:09

Androidus, szerintem is trailerre velük, a kerékbilincs csak arra jó, hogy konzerválja a helyzetet.

A reggeli pittyegés meg... az nem pittyegés, mert - a legtöbb kisteherrel szemben - legalább olyan hangos, mint egy combosabb autóriasztó. Főút mellett nőttem fel, nem ébredek fel akármire. Értem én, hogy hangosnak kell lennie, hogy a jól szigetelt autókban is frankón hallják közlekedők, de ez túlzás.

hering 2008.03.07. 08:25:36

Én ilyenkor csak azt nem értem, hogy megveszi az autót, még a rendszám is külön névre szól, és ott hagyja ilyen helyen??én a kis 206osommal fél órát keresem a megfelelő helyet ahol biztonságban van, nem lopja el és nem húzza meg remélem senki! De mikor kispolszkim volt azzal is így tettem....emberek ennyire nem féltik legalább a saját kocsijukat ha már más nyomorára tesznek?

őrmester 2008.03.07. 08:27:52

Őrmester
Ne várjatok a rendőröktől semmit. Nézzétek meg, hogy a Teve utcában mi van. A tiltó táblák ellenére állnak sorba a kocsik, 5 méterre a RENDŐRPALOTÁTÓL NEM , NEM és NEM intézkednek. Saját házukban nem tudnak rendet tenni , mit vártok a város többi részén. Igy szabadul el a pokol, és jön az egyéni büntetés, tégla, kromofág , balta
Ezért fizetünk adot a rendőröknek ????

GarbooKing 2008.03.07. 08:33:49

hering!

Nem speckó a rendszám...
Már az L betűnél tart a sor!
Friss a rendszám a kocsin..ennyi

Bert Sels 2008.03.07. 08:44:04

a rendorseg nem azert van hogy a torvenyes rendet biztositsa hanem hogy
sarcot szedjen, es a politikai rendezvenyeket felugyelje
ilyesmire nincs ideje neki

alter ego 2008.03.07. 08:46:59

"Nem jó helyen van ez a Kocsi, Laller"

1. Hering! Ez nem saját rendszám, már az L bötünél tartunk... Dübörög a gazda(G)ság! Az autódat Te is az általad megkeresett pénzből vetted és vigyázol rá. Én sem hagynám így. A kocsi valószín neki nem képvisel akkora értéket, így pont leszarja, hogy ha valami baja lesz.
2. Ki kellett volna a zsarukat. Miért b.szogassuk őket, ha nem is tudnak róla? Ha tudnak, akkor meg tegyenek ellene, jelentsék fel, idézzék be, menjen az anyjába, vagy a Postára a tértis levélért.
3. ha köcsög a toyotás, qrvára nem 6ja meg a pár ezer Ft-os birság (már pedig kötsög, ehhez 2ség sem fér), de az idő és a bosszúság neki is az, (Posta, levél a yardnak, családtag vezetett, nem is voltam ott), úgyhogy a Homár mellett rendőrt is oda!
4.1x beálltam 1 garázs elé. (lexartam én is, siettem) Visszamentem 1 levél az ablaktörlő alatt: T. Járművezető! Az Ön szemérmetlensége miatt kénytelen voltam taxival menni, stb., stb. Azóta nem álltam oda, ahol mást akadályozok!
5. Miért nem hallok olyan hírt,hogy leöntötték, kiszúrták, leengedték. Legalább 1 képet plíz. 10-ből 6-an a fejét vennék (el nem itélhető módon) de Pest utcáin naponta 100 ilyet látni és még egy képet sem a festékmarta kötsögökről.

BIZZUNK A 11-ES BUSZ "FIGYELMETLEN ÉS GYAKORLATLAN" VEZETŐJÉBEN. VASÁRNAP NEM UTAZNAK OLYAN SOKAN RAJTA, VAN IDŐ MEGVÁRNI A HELYSZÍNELŐT. A BKV-NAK MEG ÚGYIS MIND1 A KÖTELEZŐ, HA BALESET, HA NEM.

alter ego 2008.03.07. 08:52:58

őrmester!

Teve utca=gáz. Nem tesznek ellene=nagyon gáz! (Parkoló nélkül építeni ilyet=pofátlanság)
Rendőrnek fizetünk adót= demagógia

Bert Sels 2008.03.07. 09:14:18

ALTER TABLE ego
ADD milyenvagyok VARCHAR(50)

UPDATE ego
SET milyenvagyok = "Hulye"
WHERE Rendőrnek fizetünk adót= demagógia

zsörtölődünk? 2008.03.07. 09:25:10

legközelebb négy-öt embert a környékről összeszedni, parkoló kocsit kiszabadítani oly módon, hogy az azt elálló keresztbe legyen fordítva az utcán. abból majd tanul. ebből a blogból viszont biztos nem.

2008.03.07. 09:32:49

alter ego 2008.03.07. 08:46:59

Pár napja láttam egy kromofággal lemaratott kocsit a Moszkva tér közelében.

toreki 2008.03.07. 09:34:42

Kellett volna hívni néhány erős srácot a környékről, és berakni a Toyotát a kiálló kocsi helyére. Keresztben. Aztán néhány órán keresztül ő is gondolkodhatott volna azon, miért szivat másokat.

chr 2008.03.07. 09:40:42

Nekem egyszer már behorpasztották a kocsim ajtaját, pedig direkt olyan helyre álltam, ami nem volt forgalmas, és szabályosan parkoltam. Persze még annyit sem írtak egy cetlire hogy bocs.

Mondhatom elég szar érzés volt, ráadásul vigyázok is a kocsimra, egy barom meg tönkreteszi.

Persze ebben a parkolási esetben azért nekem is átfutna az agyamon, hogy b+ meg legszívesebben én is összerugdosnám a szar kocsiját amiért ilyen taplón állt meg. DE azért legyünk már ennél intelligenssebbek. Ha mindenki így viselkedne akkor az emberek minden szarért egymást ütnék az utcán. Gyalogos, biciklis, autós, busz és villamosvezető.

Megoldás szerintem a rendőr, ha nem jön akkor meg pár erős ember megfogja a kocsit aztán arrébb rakja. Persze a legjobb az lenne ha sikerülne megcserélni a két kocsit :) vagy berakni a másik helyére és eléparkolni.

Persze a magán úton történő elszállíttatás sem rossz ötlet, aztán a szállítás áráért elmondható, hogy hol is van a kocsija, csak vigyázni kell kinek az autóját viteti el az ember, mert még a végén ő jár pórul.

chr 2008.03.07. 09:41:58

Amúgy múltkor láttam, hogy szerencsétlen utasok a villamos elől rángattak el egy kocsit, ami a sín melletti járdaszigeten parkolt, persze úgy, hogy ne lehessen elférni tőle. Na azért ezeket még jobban megbüntetném, mert nem egy-két embert akadályoz, hanem sokat.

Bert Sels 2008.03.07. 09:45:42

ja jut eszembe amikor megvettem az autom akkor a haz elott tok szabalyosan
parkolni kezdem egy adott helyen. Egyik reggel egy cedulat talaltam az auton hogy ne alljak oda mert az a hely mar regota a level irojae es hogy en azt mindig elfoglalom. Nem foglalkoztam a dologgal elvegre az utcan senkinek nincs foglalt helye. Masnap az ismeretlen leontotte az autom tetejet kromofaggal.

Konkluzio: sajnos a normalig gondolkodasu emberek nem allnanak igy keresztbe es nem ontenenek le senkit kromoval sem. Csak ezek a verbalkan mocskosköcsögök kepesek mindkettore.

Dócziné a ládából 2008.03.07. 09:50:42

Lastech-el értek egyet.
Csúnya világ lenne, ha pl. 70 éves néni kromofággal locsolgatná az alant, zöld fűvön parkoló szánalmat.
Ha valaki ilyen dolgokra érzi magát fölhatalmazva, tessék jelezni a megfelelő szerveknek és ne mindenféle inkvizíciós egyéb szolid megtorlásokra buzdítgatni a T. állampolgárt!
Nagyon sokan elmondták már: jelezni a problémát mindehol, ahol jogos, változást csak ezzel lehet elérni, minden egyéb kamikaze akció!

chr 2008.03.07. 10:01:25

Amúgy szerintem még a nagyon hülyékkel is el lehet beszélgeni, ha az ember megőrzi a hidegvérét, és halk szóval, anyázás nélkül elmondani neki, hogy:

-Elnézést kedves Uram/Hölgyem, az, hogy Ön ide parkolt, biztosan jó okkal történt, de én emiatt
nem tudtam beérni a munkahelyemre
nem tudtam menni a gyerekért az isibe
nem tudtam intézni az ügyeimet
legyen szíves máskor körültekintőbb lenni, mert ez fordított esetben Önnek sem esne jól.

Lehet hogy neki áll majd feljebb, per pillanat, de hátha később elgondolkodik rajta és hát ugye minden embernek van lelkiismerete, vagy nem? :)

Szóval hidegvér, empátia, pszihológia.
Próbáljunk már meg európai módon viselkedni.

georg 48 2008.03.07. 10:05:12

Ezek a lefotozások, meg beirkálások csak arra jók, hogy felidegesítsék az embereket. Már rohadtul kezdem unni. Mondja meg valaki, lett-e valami következménye ezeknek a pellengérre állításoknak? Úgysem lesz belőle semmi, ezek a mocskok még évekig garázdálkodnak, egy két ilyen fototól nem fognak megváltozni. Csak mi húzzuk fel magunkat!

egyszerüen 2008.03.07. 10:05:58

én egyszerü dolgokat szoktam csinálni
a garázsom elé parkolt mindig ugyanaz a személy és nem tudtam szinte soha kiállni. Uj kocsi volt igaz egy Clio igy a a 4. duma után az egyik reggel eltoltam a kocsiját az én kocsimmal, be a ut közepére.
A melohelyen egy BMW-s beállt a parkolo kocsik mögé igy kiállni nem lehetett. A projekt itt is egyszerü volt fogtam beültem a kocsiba és szépen eltoltam. Ha neki nem számit hogy az bömösét eltolják szar ugy, nekem se.
Mégegyzser beállt elém egy kis furgon a melohelyemen. 1/2 oráig kérdeztem kié lehet nem tudták. Semmi gond leszedtem a rendszámait és eltettem. Sok sikert az uj rendszámjához. A kis furgon már kicsit nagy lett volna a kicsi kocsikámnak. Mostmár nem cseréltem ki a lökháritot, mert nem szarozok ha valaki beáll mögém vagy elém. párszor dudálok és ha nem lesz eredménye akkor arrébb nyomom a kocsit.
A kronmofág ide kevés attol még nem tudok kiállni az autommal

Bert Sels 2008.03.07. 10:06:58

mer birkanep vagyunk aze nem teszunk soha semmit

csak hoborgunk

isti77 2008.03.07. 10:09:20

Maximálisan egyetértek a Homárral:

"...elnézést, de kedves és felháborodott levélírónk a viccbéli asszonyra emlékeztet kicsit, aki meséli, hogy... micsoda szőrös szívű bunkók laknak a környéken, mert fél óráig nézte az erőszakolást, de egy szomszédnak sem jutott eszébe kihívni közben a rendőrséget."

Az a legviccesebb, hogy ez a hülye p.csa még ironizál is a végén:

"Köszönjük Toyotás és Rendőrség! Ha ez nem a Bp. II. Bimbó úton van, hanem a belvárosban, akkor nem így történt volna mindez!"

Szerintem is felháborító, hogy a rendőrség anélkül, hogy bárki is jelentette volna az esetet, magától nem találta ki, hogy a Bimbó úton egy köcsög szabálytalanul parkol.

isti77 2008.03.07. 10:10:59

Ja, bocs, nem p.csa volt, hanem f.szi (biztos a Homár példája miatt hittem azt), mindenesetre úgy viselkedik, mint egy b.szatlan p.csa.

MoxNox 2008.03.07. 10:16:14


Legjobb. Nem hívja ki a rendőröket, de azért beszól nekik, mondván biztos nem léptek volna. Óbégatni azt tud, gondolkodni nem... :D

-----
Ha szóltunk volna telefonon, léptek volna? Köszönjük [...] Rendőrség!

egyenes labirintus 2008.03.07. 10:17:53

Simán körbe szúrtam volna... csak, hogy ne legyen neki jó...

georg 48 2008.03.07. 10:19:38

Ezekután csak az lett volna a hab a tortán, ha 50 m-re áll egy rendőr, megelőzöd a rohadékot mert nem férsz el, s záróvonal lévén téged büntet meg!!!

Tuccsi 2008.03.07. 10:27:24

"hát ugye minden embernek van lelkiismerete, vagy nem?"

vagy nem...

Tuccsi 2008.03.07. 10:29:38

"lett-e valami következménye ezeknek a pellengérre állításoknak? Úgysem lesz belőle semmi..."

Hát ezért állunk itt, mert mindenki azt mondja, hogy "úgysem lesz belőle semmi".

Ezért mindenki megtehet mindent, mert engedjük...

benkoo 2008.03.07. 10:39:43

én személy szerint, megvártam volna és adtam volna egy atyai seggreverést neki!

a kocsit nem bántanám, mert az érték és dolgozott érte. a fenekén a piros folt meg elmúlik.

malar 2008.03.07. 10:43:03

A magyar autos általában véve egy tapló. A legtöbben persze a többi autóssal többé kevéssbé respekttel viselkednek - bár szerintem leginkább azért, hogy az illető aki elé 'nem parkolnak be' ne húzza meg az autójuk oldalát.

Ugyanakkor a gyalogosokkal, biciklisekkel úgy viselkedik a magyar autós, mintha ott se lenne.

Nem mondom, kettőn áll a vásár, mindkét fél többet megenged magának mint kéne, de azért van egy alapvető difi. A gyalogos ha olyan helyen megy át, ahol nincs lámpa, elsősorban a saját életével játszik.

Az autós, amikor 70-nel áthajt a zebrán lassítás nélkül, nos.. másokéval.

Sokszor előfordul az, hogy jól láthatóan át kívánok kelni a zebrán és az autósoknak valahogy nem akaródzik lassítani, esetleg megállni. 'Majd a mögöttem levő átengedi'.

Olyan eset is volt, amikor már indultam volna meg, és szabályosan vissza kellett lépnem, hogy a bőven féktávon kívülről érkező autó ne üssön el.

Ilyenkor igenis megfordul bennem, hogy a kezemben tartott kulcsot magam elé tartsam és kicsit megbillenjek az autó menetszelétől...

Az ilyen parasztok, akik így parkolnak.. ezek azok az emberek akik egyszer el fogják csapni a gyerekeiteket amikor azok megpróbálnak átkelni az úttesten. Az védje őket akinek még nem volt 'halál közeli élménye' a magyar közlekedésben.

Oh igen.. az is édes, amikor féloldalasan lehetne parkolni a járda szélén, egyik másik tapló mégis teljesen feláll, így a gyalogos kényszerül az úttestre, mert az auto és a házfal között nem marad hely.

Na persze ha elcsapna a tapló parkoló autós egyik 'fajtársa' akkor engem vennének elő, végtére is én voltam az, aki a járda helyett az úttestet választotta.

Nem.. nem helyes az önbíráskodás, azonban vannak helyzetek amikor valamit tenned kell - akár (jobb esetben) szóban, akár (egy idő után) tettel - hogy ne robbanj fel belülről.

georg 48 2008.03.07. 10:52:28

Tuccsi picinyem! Tettünk ellene de hasztalan! Te nem itt élsz kishazánkban?? Leírom mi történik. Betelefon rendörségre, bediktálod, II. Binbó u. Zsernyák konstatálja, hogy "szegény negyed", már ciki. Bediktálod az autótipust, a rendszámot, ő tudja, ki tartozik hozzá: haver, haver fia, sógor, koma, főnök, stb. Közli, hogy jelenleg mindem kocsi úton van. Ugyanezt eljátszod a kerékkötőkkel. Ezért reménytelen itt minden!!

elwood 2008.03.07. 10:56:30

Ha nektek jó azt gondolni, hogy ettől megszégyenül, hát gondoljátok azt.

Rendőrség kellene.

Nálunk az nincs.

Pannon Puma 2008.03.07. 11:07:14

alter ego 2008.03.07. 08:46:59

te azóta nem állsz olyan helyre. csak szomorú statisztika, hogy minél drágább az autó, annál sötétebb van odabenn... (fordítva sajna nem igaz az állítás:)

köcsög volt a fickó, de azt én sem értem, hogy mire ez a nagy rendőrfikázás, ha föl sem hívták őket. én persze jogosan fikáznám őket azon esetemmel kapcsolatban, hogy egy kicsieszett autó riasztója egész éjjel vinnyogott (jól bírta), de lehet, hogy valami étteremé volt, vagy ilyesmi, mindegy, fölhívtam őket, hogy jöjjenek már ki, keressék meg (utcát megmondtam, nemlehetett messze), törjék be, hívják a tulajt, vagy amit akarnak, de ez nem állapot, ez csendháborítás minimum. a harmadik hívás és ígérgetés után nem tudtam mit csinálni, még reggel is szólt az a tetü. EBBEN AZ ESETBEN tahó lusták voltak. De ezt azért mondhatom, mert megpróbáltam.

Dilbert 2008.03.07. 11:13:15

aJani: naivitas azt gondolni, hogy ezek 'komcsifiak', ahogy te mondod. Ilyenek az osszes parthoz tartozok kozeleben lehetnek.
De szerintem nagyobb a valoszinusege annak, hogy inkabb az alvilaghoz tartozo figurak, akiktol a partok is felnek, meg a rendorok is, es amugy lefizettek mar mindenkit, szoval veluk szemben nem fog soha senki eljarni, mert minek, ugyis vannak embereik mindenhol, elintezik a bunti torleset.

Pannon Puma 2008.03.07. 11:16:57

a tűzcsapos témát meg ne erőltessétek, az ott egy parkoló. aki azt a tűzcsapot odatette, az volt a barom. a többi autó (leszámítva a kis szürke esztétikai hiányosságait) szabályosan áll ott.

(f)ordítógép 2008.03.07. 13:03:22

Sokáig én is ilyen népnevelő dolgokat műveltem...aztán az M3 autópályán megváltozott a dolog. Sok km-es sor, lépésben haladás, büdösbunkók persze rögtön nekiállnak a leállósávban előzni a sort. Félig kihúzódtam a leállóba (azelőtt ezt párszor már eljátszottuk, mindig működött), és lépésben haladtam a sor mellett. Persze a terepjárós büdösbunkók simán kikerültek a füvön, de ennyi belefér. Egyszercsak odaér mögénk egy Mondeo, villog, dudál, én meg nem megyek tovább lépésben. Odaértünk a balesethez, ami miatt a dugó volt, visszasoroltam, gondolván, 50m-re áll tőlünk a motoros rendőr, innen csak nem előznek tovább. Erre a mondeós bevág elém, megáll, kipattog belőle 4 megtermett kopasz és elkezdik ütni-rúgni az autót. Ketten voltunk asszonnyal, esélyünk nem lett volna ellenük. Persze ő ekkor már telefonált, az ügyeletes rendőr közölte vele hogy most nem tud küldeni senkit, mert nincs emberük, de adjunk egy telefonszámot...közben leléptünk, letértünk a pályáról és a régi 3-ason haladtunk tovább. 20 perc múlva csörög a telefon, az ügyeletes volt: veszélyben vagyunk-e még, mert tudna embert küldeni? Na itt telt be a pohár...azért a Mondeo egyedi rendszámát még bediktáltuk - azért jó az egyedi, mert könnyebb megjegyezni :) Lényeg: azóta nem emberkedek, nem tudhatod, hogy karcolás-kerékleeresztés-kromofágozás közben mikor botlik meg a tulaj véletlenül és szúr torkon háromszor...a gyerekemet meg én akarom felnevelni.

Bert Sels 2008.03.07. 13:28:20

"a gyerekemet meg én akarom felnevelni"

aki magyarorszagon akarja felnevelni a gyereket az sikeres ember nem lehet

(vagy kulonos vagya van arra hogy ne csak az o elete teljen abban a szarban hanem a gyereke is)

Tuccsi 2008.03.07. 15:00:11

rambójános 2008.03.07. 14:21:28:
Az utolsó lehet, hogy nem szándékosan parkol ott...

rambójános 2008.03.07. 15:13:54

Az uccsó kép számomra is talány. Bár akárki csinálta, ügyes volt.

panPjotr 2008.03.07. 16:16:45

Egyébként meg... Két ember egy kocsit percek alatt könnyedén, több méterrel odébb tud tolni...
-- az egyik belengeti,
-- a másik meg, amikor a kocsi a fölső holtponton van, oldalról nyom rajta egyet. Egy nyomással 5-10 centit odébb megy.

2008.03.07. 16:43:17

Dr Badár: egyetértek veled. Aki ugyanis harcba száll (kromofágozik, népnevel) az ugyebár visszapofonokat is kaphat. Jobb ha számít rá, hogy ez akkor egy háborús szitu lesz.

georg 48 2008.03.07. 17:33:40

Az a piszok idegesítő, hogy mindig akad egy zsaru hozzászóló/pl.107/. Ilyenkor eltünnek, mint Petőfi a ködben!

Rák Attantam 2008.03.07. 18:55:39

Rambójános, a csákányos Audi az bolgár.
De igazad lehet, tőlünk lassan Bulgária is nyugatabbra lesz... :(

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.03.07. 23:30:43

Ha Kurvaország székletes fővárosában, Budipesten kellene laknom, dolgoznom, alighanem IFA-t vennék. Billenőset. A puttonyát meg megraknám 20q kutyaszarral...
Szerintem senki sem állna mögém. De elém sem.

Briguszka 2008.03.07. 23:57:43

Dehogynem!
Egy Tátra esetleg.

hering 2008.03.08. 09:56:41

Tudom, hogy L-nél tartunk, csak az a benyásom vmiért h ez spec, és az "uriember" neve Lac :) hu mennyien kromofágolnak itt, jobb lesz ha vigyázok, hogy senki útjába ne álljak be :D Rambójános ezek a képek brutálisak!!Respect :)

LyukasBogrács 2008.03.08. 12:33:25

Tegnap negativba mentem a londoni bérletemmel. Vegyek újat?

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.03.08. 13:22:17

Van egy fórum ahol folyamatossan ilyen képeket küldenek be a fórumozók.Sok ilyen van.A rendőrség ha nemtud róla, nemis tehet semmit, amugy elszállítatták volna a kocsit és keményen meg is birságolták volna a tulajt.
Egy hasonló esetben 10percen belül(!) kint voltak és el is vitték a kocsit.
Amugy meg rohadjon meg az ilyen aki mással kicseszve tud csak parkolni, akkor inkább áljon fűre, vagy olyan helyre ami legalább a többi autóst nem zavarja.Vagy közlekedjen BKV-val :D

Secnir 2008.03.08. 16:09:59

na, húzzunk bele, még csak 296, messze még a hatszáz :D

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2008.03.08. 16:22:58

Ráadásul a sáv közepén áll? Megérdemelt volna egy kulcsozást a fényezése.

bbnet1 2008.03.08. 20:55:28

Mondjuk az is jellemző, hogy azon el sem gondolkodik, hogy 50 méterrel arrébb keressen parkolóhelyet.. De mondjuk ez általánosan jellemző. Egyesek a hiperszupermarketeknél 10 percet köröznek, csakhogy 10 méterrel közelebb álljanak meg az ajtóhoz. Eszetlen birkák..
Aztán meg megveszi a Lájtkólát, mert az egészséges. De gyalogolni egy kicsit az már fárasztó...

Briguszka 2008.03.08. 21:49:06

"Egyesek a hiperszupermarketeknél 10 percet köröznek, csakhogy 10 méterrel közelebb álljanak meg az ajtóhoz."


Nem szoktak annyit körözni, inkább beállnak a rokkantparkolóba!!! :(

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.03.09. 01:34:52

Nemis az a baj hogy beállnak a rokantkocsis részhez, mert előfordulhat hogy jogosultak rá, vagy ott van hely és kész.Az a baj mikor beáll középre, vagy hosszában 4 helyet foglalva, na az már baj.Nem lesz mindig annyi rokkant kocsival bent hogy lefedje a nekik fentartott helyett, sokszor üresen fog állni, rossz megoldás mindenhol rokkantparkolorésszel csökkenteni az amugy is kevés parkolóhelyet.Ez egy hülye tendencia.Képtelen vagyok rámpát épiteni, leszerelni a forgóajtót, de fél parkolo rokkantkocsis, ez igy jó?És most baj hogy elfoglalok a 10 rokantkocsis parkolóból egyet?Nem rokkantkocxsis parkoló kell ezer hanem akadálymentesíteni az istenverte intézményeket.1 iskola van az egész országban ahová kerekesszékkel is be lehet menni, ahol az emeletre fel lehet jutni, na ez a baj.
A képről jut eszembe: az ilyen miért nem tud mondjuk vasúti sinen parkolni?Simán elérné még a gyorsat.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.03.10. 07:36:14

Flexsnake!
Dehogy áll a fűre! Akkor csak "mást" tudna szívni.

Bbnet1!
A lájtkóla hálistennek 2. tipusú, inzulinrezisztens cukorbajt okoz, és hagyományosan csipszszarokkal fogyasztva egy külünös, új tipusú elhízásformát okoznak: az "alma" és "körte" tipusú elhízás mellett megjelent egy "csíra" vagy "metroszexuális" tipusú elhízás is, amelyet az ivarjelleg elvesztése és csüngő hasháj jellemez, a test nagy felületein elterjedő szőrtelensággel, a megmaradó szőrzet természetellenes elszíneződésével és testszerte fémszemölcsök megjelenésével jár...

A rendőrség meg beszerezhetne már EU-támogatással egy-két (akár szintén az új vízágyúkkal azonos helyről származó)buldózert (önrakodó markolóval, nagy teherbírású pótkocsival) amelyek folyamatosan cirkálva megtisztíthatnának a közlekedő sávokat az otthagyott fémhulladéktól, kis lapítás után a puttonyukba dobva.

sárkánylábasárga 2008.03.10. 13:46:32

azt észrevette valaki, hogy a kék Fiat hol parkol? Tűzcsap mellé szabad?
Ezzel nem a tojotás csákót akarom védeni, mert az úgy köcsög, ahogy van.

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.03.10. 15:08:05

na igen, nem éppen szerencsés az a parkolóhely sem, dehát csak nem gyujtogatnak míg ott áll :D
Nem kell sírni, be kell telefonálni a rendőrségre, vagy pesten nemtudom hogy megy, nálunk van az autótolvajoknak külön száma, tárcsázod, pár perc mulva örömmel és röhögve viszik el a kocsit az útból, aztán a gazdája mehet keresni :D

postakocsi 2008.03.10. 18:22:32

slamasztika!
hajrá,hajrá! :) Később lehetne majd élménybeszámolót hallani?

Ami a hummeres faszkalapot illeti, ha esetleg lerúgásilag nincs rajta rendszám, akkor már lehet intézkedni ellene, hiszen nem derül ki, hogy nem magyar a kocsi...

postakocsi 2008.03.10. 18:34:41

egyébként a legjobb módszer, zsírkréta a szélvédőre, úgy szem magasságban, azt nem hozza le az ablaktörlő, csak a zsilett...:) egyszer satíroztam már be így szélvédőt, többet nem állt oda.

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.03.10. 19:43:13

Azért megkeffentenek.Mondom, nálunk olyan frankon müködik ez, szolok a ,,pokosoknak"
a akik kijönnek, elszállítják az autót ipse megérkezik, pislog hogy ellopták a kocsiját aztán keresheti a város másik végében a telepen.Megis szabaditják egy kisebb vagyontol a kocsiért cserébe.

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2008.03.12. 19:43:45

A "magyar rendőrségre" TE, Ő, MI, bárki e honban hiába vár. Engem meg akartak bűntetni azért mert 2- azaz kettő hete - lejárt a személyim. Mindezt éjjel a Váci úton, miközben supernitrotuning20évesbmws srácok száguldoztak mellettünk...amikor ezt szóvá tettem azt mondták fakabáték, hogy " úgysem érnénk utól őket"...mind1...elintéztem a dolgot kapcsolataim révén...személyit megcsináltattam...de a tanúlság levonva: A töketlenmagyarrendőrség SEMMI MÁSRA NEM HASZNÁLHATÓ MINT AZ AUTÓS TÁRSADALOM FELESLEGES ZAKLATÁSÁRA. KÖZPÉNZBŐL!!! KÖSZÖNJÜK EMESE! ÉS T! rendőrség!

vomit 2008.04.17. 09:09:11

>de hátha később elgondolkodik rajta és
>hát ugye minden embernek van
>lelkiismerete, vagy nem?

olvass kicsit elorebb, eppen hogy az emberek 6%-anak nincsen lelkiismerete.

vomit 2008.04.23. 00:27:37

ugyis mint:
that is how the deviants continue to fool us: they convince us to project our own humanity onto them. We have no idea that there could be individuals who look like us, who dress and talk like us, but who are incapable of feeling anything for another person. Therefore, we project our own internal states onto this humanoid thing in front of us and assume that they feel the same thing that we do.
Then they mirror the physical expression of our emotions back to us to convince us that they do indeed feel the way we do.
They don't.
They use our own empathy against us.
www.sott.net/articles/show/154169-Totally-Tortured-Explanations

ShadowPhrogg32642342 (törölt) 2008.07.01. 11:36:28

Ablaktörlő felállít, megfordít, visszatesz :P

Csigorin 2014.01.31. 13:40:54

kerekek kibok, mind a negy.
Dragabb mint a birsag, es nem lehet kikerulni se.