Tékozló Homár

Hazugsággal keres lakásonként újabb 40 ezret a gázművek

2008.08.01. 00:38 | ge | 229 komment

Az alanti levél lendületesen átkozódó stílusa emberileg abszolúte érthető: Katit gyors egymásutánban kétszer ültették hintába, és még 40 ezer forintot is ki kell köhögnie. Először - lássuk be, a maga szempontjából igen ügyesen - megszívatta a Gázművek behajtócége azzal, hogy rutinellenőrzésre hivatkozva behatoltak a lakásába, ahol hirtelen levették az álarcot, és pikk-pakk kikapcsolták a gázt nemfizetés miatt. Másodszor - vagyis igazából először - maga a gázművek verte át barátunkat azzal, hogy azt mondta, küldött felszólítást, pedig Kati állítja, hogy nem is. Az eset ráadásul nem elszigetelt, nemrégen ugyanez történt Winkler "Robby" Róberttel is. Először jönnek az indexesek, aztán az olvasók, úgyhogy vigyázzanak és ne üljenek föl senkinek, aki a "gázóra" szót kiejti a száján. Vérhorror alant.

Már a gázművek is sunyi módon szopatja meg fogyasztóit. Hülyék vagyunk persze, hogy erre nem számítottunk, de nagyon megnyugtató volt a gázművekesként bemutatkozó ürge a telefonban, hogy csak az óra működését kell ellenőrizniük. Megmondtuk, mikor vagyunk itthon amúgy is a kéményellenőrzés miatt, de a biztonság kedvéért ma (csütörtök) reggel egy órával előbb jöttek a megbeszéltnél, nem is csöngettek, csak dörömböltek. Amikor aztán itt állt a két pasi a konyhánkban, és az egyik leszedte a plombát, szólt, hogy lekapcsolja. Mondtam, hogy ne, egyben kifizetjük most a tartozásainkat, meg hogy ha tegnap nem hazudik, akkor utánanézünk és mint a mérgezett egér spurizunk a postára, és befizetjük, de mondta, hogy késő, és neki nem lehet fizetni a számlát helyben, az az ELMŰ. Mindezt azért, mert mint mondta, már kaptunk felszólítást.

Egy telefonos ügyintézőt hívtunk utána egyből, aki közölte, hogy 40 000 forintért kapcsolják vissza, meg hogy nem vállalnak felelősséget a behajtók viselkedéséért, mert az egy külsős cég. (Tényleg csak az volt a baj velük, hogy hazudtak, bár ők azt mondták, ez a munkájuk, ezt kell mondaniuk.)

A másik, hogy már maga a gázművek is hazudik (a FŐGÁZ Fölgázelosztási Kft, a Fövárosi Gázművek leányvállalata), itt helyben és utólag a telefonban is megkapott felszólítást emlegettek, miközben ilyet nem kaptunk. Az utolsó levél egy június havi számla július 16-i határidővel, és még az eset után sem találtunk felszólítást a postafiókban. A kérdés a "miért kell kapásból hazudniuk" mellett az, hogy miért nem használ maga a gázművek rendesen postát? A telefonról nem is beszélve. Bezzeg a hazudós taktikával dolgozó behajtócégük (Goldex Security Kft) seperc alatt elért minket. Pontosabban lecsaptak ránk a felszólítás postára adása helyett.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kopasz Mercis 2008.08.01. 00:45:51

Ilyenkor posztot kitenni...

Snayperskaya 2008.08.01. 00:47:50

Másodjára elolvasva...Lehet azért nem kaptál felszólítást mert postán adták fel...majd 2 hét mulva megkapod...:D

szattila2 2008.08.01. 00:56:42

Te Kati, és mi lett volna ha befizeted a számlát rendesen? Gáz a sztori tényleg, de ha fizetsz rendesen...

Bicskas 2008.08.01. 01:26:38

"Tényleg csak az volt a baj velük, hogy hazudtak, bár ők azt mondták, ez a munkájuk, ezt kell mondaniuk"
nem politikusok voltak ezek veletlenul?

miklóska 2008.08.01. 01:37:03

szattila2: a történetből kitűnik, hogy nem kapott fizetési felszólítást, az utolsó levél egy júni 16-ai számla, amit az én olvasatomban befizettek.

pdjames 2008.08.01. 01:49:46

"Az utolsó levél egy június havi számla július 16-i határidővel",

Bocs, lehet, h szövegértési problémáim vannak, egy két hetes tartozásra küldték ki a behajtókat? Vagy volt már előtte is valami, mondjuk a májusi számla? Volt, hogy késtem a gázszámlával 1 hónapot, de nem küldtek rám kommandót, a tartozásaink szó arra utal, hogy nem csak 1 havi számláról van szó. Na most akkor ki a hunyó?
Egyébként mázli, hogy otthon voltál és beengedted őket, a szomszédomnak volt 1 hasonló esete, pedig ő be is mutatta a csekkszelvényt, de a behajtók azt mondták, hogy az ő megbízásuk a gázóra leszerelésére szól, ők ezzel nem foglalkoznak és milyen jó, hogy otthon volt a szomszéd, mert különben levágták volna a gázcsonkot( a mi házunkban ezt meg lehet csinálni,nem tudom, máshol hogy van, de lehet, h ez is csak riogatás) a helyreállítás 200 000. Mindenesetre aznap este nálam fürdött a család, másnap ügyfélszolgálaton 3-4 órányi ügyintézés, vissza is kapcsolták a gázt,de ha mondjuk tényleg lefűrészelték volna a gázcsövet akkor előlegezzen meg 200 ezret és várjon a végtelenségig,amíg a Gázművek megtéríti? És ha nem tud hirtelenjében ennyit legombolni, akkor fagyjon meg? OK, a szomszéd se fizetett időben, de mire kiért a brigád, addigra már be volt fizetve,biztos volt valami időeltolódás, már be volt fizetve, de még nem érkezett meg az összeg, sárga csekkel ez előfordul, ebben az esetben nem kellett volna szemétkedniük. Egyébként felszólítást ő se kapott. Kati esetében ha rögvest lerohan a postára és befizeti, már akkor is elérte a Gázművek a célját és valószínűleg a megrémített ügyfél legközelebb jobban vigyáz és mindenki jól jár. A számlákat ki kell fizetni, aki sokáig nem fizet, annak kapcsolják ki, de nem kéne ész nélkül keménykedni és a behajtócégek se legyenek ilyen embertelenek.

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2008.08.01. 02:29:51

Szerintem nem kéne lehúzni a post íróját. Biztos vagyok benne, hogy ő is hunyó az ügyben, de ez inkább sajnálatos, mint elítélendő. Sajnálatos az, hogy manapság vannak olyan családok Magyarországon (sajnos elég sokan és egyre többen) akik nem engedhetik meg maguknak, hogy rendszeresen és rendesen fizessék a számlákat. Ez szerintem szégyen az országra nézve, de főképp a kormányra, hiszen mindez nekik köszönhető. Nade ebbe inkább ne is menjünk bele, mert az már igencsak politika... Habár jómagam még nem voltam ilyen vagy hasonló helyzetben, át tudom érezni, hogy milyen szar lehetett. Nem elég, hogy amúgyis ocsmány módon lehúzza a Gázművek a lakosokat (most így hirtelen nem is tudom pontosan, de 2-3 év alatt kb. 100%-al drágult a gáz legalább...) de még ilyen paraszt módon át is bassza őket. Gondolom a visszakötésre kiadott 40 ezer erős magyar valutának is lett volna jobb helye... Sajnos sokmindent nem lehet tenni az ügyben szerintem, mindössze megállapítani annyit, hogy a szekjuriti cégek és a többi hasinszőrű "követeléskezelő" egytől-egyig disznók. Erre az sem ad felmentést, hogy 'ez a munkájuk'.

Yasashi Tanuki 2008.08.01. 05:24:55

Íme a megoldás: Pár évig laktam egy házban ahol egy cigány családdal történt meg ugyanez.
Nem estek kétségbe, hanem rögtön ráálltak a villanyfűtésre, vízmelegítésre, főzésre - lopott árammal. Az Elmü kb. háromhavonta kijött kikötötte a szabálytalanul vételezett áramot ők meg visszarakták még aznap délután. Párszor láttam a folyamatot nem kell hozzá más csak egy szigetelt kombinált fogó meg egy csavarhúzó.
A mesének még nincs vége bár már nem lakom ott de úgy tudom, még ma is (így) élnek ha meg nem haltak.
Ha kell megadom az elérhetőségüket biztosan szívesen átadják a "know-how"-t.

verm 2008.08.01. 06:02:33

Gázmü szolgáltat - szolgáltatásért fizetni kell. Rendesen fizetett számla - nincs gond. Nem hiszem, hogy 1 havi tartozás után lekötik a gázt. Miért hazudnak? Gondolom sokan azzal trükköznek, hogy nem engedik be öket, nincsenek épp otthon, stb. Nekem is vannak kintlevöségeim, tudom hogy milyen nehéz öket behajtani. Amikor kiküldetem a birosági fizetési meghagyást, persze emelt összegröl, akkor akar hirtelen mindenki az eredeti összeggel postára rohangálni. Mondjuk én miota 10 ügyfélböl 9 arra hivatkozik, hogy "nem dobtak értesitöt", azt csinálom, hogy tértivevényes levélként adom fel. Azt meg van hogy nem veszik át. Szar a post. Fizesse csak ki a 40 ropit.

silent76 2008.08.01. 06:13:29

Miklóska:
a jún 16-i szla határideje júl.16.
A következö valszeg júl 16-i szla lesz, aug 16-i határidövel. Tehát valamit nem fizettek be. Szerintem kár höbörögniük, fizetni kellett volna. Aki nem dolgozik ne is egyék, aki meg nem fizeti a gázszámlát az ne fözzön. Egyébként ez igy ban a mindenki által irigyelt nyugaton is. Egy ismerösömnek eltörött a kulcscsontja itt Zürichben, és mivel az elözö kórházi számlája nem volt kiegyenlítve ( egy másik svájci kórházból, de mivel itt van egy un. Betreuunsgamt, ahol nyilvántartják mindenki bárminemü tartozását személyiségi jogok tuszteletbentartása nélkül)az orvos közölte vele, hogy nem látják el, ameddig tartozása van. Ennyi. Otthon mindenki kibúvót keres, hogy miért ne fizessen, meg szemályiségi jogokra hivatkozva sunyiskodnak. Kicsit kellene az öngondoskodásról valamit tanulni, talán nem ott állna Magyarország ahol van...

silent76 2008.08.01. 06:16:25

Bocs a félreütésekért, korán van... Ill. nekem késö, ma ugyanis nemzeti ünnep van Svájcban, úgyhogy tegnap party-party volt. Persze miután befizettem a gázszámlát...

Tron65 2008.08.01. 06:25:51

Behajtó cég lekapcsolhatja az órát??? Ahhoz csak minősített szakember nyúlhat nem?

Secnir 2008.08.01. 06:37:36

"Tron65 2008.08.01. 06:25:51
Behajtó cég lekapcsolhatja az órát??? Ahhoz csak minősített szakember nyúlhat nem?"

ott a pont. aztán persze a Gázművek szakemberei jönnek visszakapcsolni, és:
-Nini! Plomba hol van jóasszony? játszottunk az órával?

és egyből jön még 200e HUF bünti.

Mariannka51 2008.08.01. 06:47:50

Kedves silent76,

igazad van sok mindenben, de az alapvető gond, hogy én mint vevő állandó készenlétr és védekezésre vagyok itthon kényszerítve hiszen itt nincsenek meg a tiszsztességes játékszabályok egyik oldalon sem.
Történt velem egy februári napon, hogy a gyerekem telefonált mert a gázosok elzárták a lakásban a gázt. Ők nem kértek semmilyen csekket, semmilyen papirt (a gyerek nem is tudott volan adni). Munkahelyemről azonnal a Dijbeszedőhöz rohantam, mert akkor még nekik fizettem a gázszámlát, ahol nagyon kedvesen megnézték, hogy minden rendben van nincs tartozás. Fel akarták hivni a gázosokat azonnal de csak a sokadik próbálkozásra sikerült ahol nem találták nyomát, hogy ki is lehet nálam és miért. Szó szót követve mondták, hogy majd hétfőn visszakötik, mert úgye péntek 12 óra már elmúlt, ők nem dolgoznak. Tehát valaki tévedésből vagy akarattal kikőtötte az órat, én meg fagyoskodjak. Semmi elnézést vagy valami. Minden esetre kértem egy igazolást, hogy nincs tartozásom és bár mondták, hogy szabály ellenes én hivtam egy gázszerelőt aki visszacsinálta. Eltelt 5-6 hónap, jött megint a gázos gázórát ellenőrízni, kereste a plombát amivel lezárták a gázórát (megjegyzem nem egyeztett idő volt, hanem mindkét esetben csak csöngettek én illetve a gyerekem ajtót nyitott). Mondtam kidobtam, de megköszöném ha megmutatná a papirokat, hogy ki és miért szerelte fel, kinek az utasitására. Azonnal elmentek.
Tehát itt mindenki játszik mindenkivel, a fogyasztó probálkozik a szolgáltatóval, a szolgáltató szórakozik az ügyfelével....

Pista Bácsi 2008.08.01. 07:11:41

Winyetta!

"Sajnálatos az, hogy manapság vannak olyan családok Magyarországon (sajnos elég sokan és egyre többen) akik nem engedhetik meg maguknak, hogy rendszeresen és rendesen fizessék a számlákat."

Ha szolgáltatást veszel igénybe, akkor FIZESS!!!. Ha nincs pénzed, akkor ne vedd igénybe a szolgáltatást.

Ha nem tudod, hogy lesz-e pénzed, akkor kérj olyan gázórát, ami csak egy kártyán lévő összeg erejéig ad gázt, így be tudod osztani a pénzedet.

wagabound 2008.08.01. 07:32:59

Egy dolog, hogy a szolgáltatások ára pofátlanul magas (gáz, távfűtés), és megint más a rengeteg be nem fizetett számla. Tudomásul kell venni, hogy az utóbbiért egyre keményebb eszközökkel lépnek fel a szolgáltatók. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) bizony vigyázni kell, kit és miért engedünk be a lakásba, és mit engedünk meg neki. Ha már bent van, és nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani, hogy joga van leszerelni-kikötni az ilyen-olyan órát, akkor bizony akár baltával kell lecsapni a kezét, ha hozzá mer nyúlni, éppen úgy, mintha az ékszeres fiókot akarná kirámolni.

wagabound 2008.08.01. 07:35:44

"Aki nem dolgozik ne is egyék,"

Hamar kihalna a parlament....

Kazimír 2008.08.01. 07:36:13

Mariannka51 2008.08.01. 06:47:50

Neked adok igazat, és követendőnek tartom a határozott fellépésedet. Ha tudod, hogy rendesen fizetted, és nem lehet tartozásod (ráadásul ezt bizonyítani is tudod), akkor ne nyúlkáljon senki a gázórához, vagy ha mégis, igazolja magát, ne csak "bemondásra" történjen a dolog.

Perillustris 2008.08.01. 07:39:43

Még 1 hónapos késedelemre se mozdulnak, valami hiányzik a történetből.

Terapeuta 2008.08.01. 08:02:51

Én Tigázos vagyok. Először ugyanúgy megszopattak, mint az írót. Fél év múlva megint be akartak szivatni, de akkor már nem engedtem be őket. Kártyáról utalok, mikor leszedték az órát, meg se próbálták leszedni a pénzt...akkor ott Diósdon létrejött egy pertársaság a jogtalan eljárás miatt (állítólag az összes embernél jártak, mikor másodjára jöttek)...érdekességkép megemlítem, hogy mikor másodjára jöttek, semmilyen fennáló tartozásom nem volt.

A külsős különben darabra dolgozik, arra kap pénzt amit leszerel

Tesco4you (törölt) 2008.08.01. 08:03:34

Azert az is tok erdekes hogy Angol-landban van kartyas gaz es kartyas villanyora is. Namar most ha elfogy a love az orabol, akkor kikapcsol ezutan meg van lehetoseg egy vesz visszakapcsolasra kb. 1500Ft-os ertekben. Majd lehet menni feltolteni a kartyat.

Ezzel a verzioval nincs behajtoceg, nincs visszakapcsolasi dij, nincs vita, nincs felreertes.

Persze ahhoz hogy midenkit full lehuzzon a gaz/villany muvek szukseges a hagyomanyos ora. (otthon)

Ez kb. olyan mint a BKV-nal az ellenor, ha lecserelnek belepteto rendszerre az egeszet nem kene a sok tirpak/videki taplo ellenor, aki vegre bosszut allhat a "nagykepu fovarosi bunkokon" es buntet esznelkul. Persze nem lenne blicceles sem es nagysagrendekkel tobb penz lenne a kasszaban.

ddd.dino 2008.08.01. 08:13:31

Kedves Silent 76,
Bár alapvetően egyetértek azzal, amit mondasz, de azért megjegyzem, hogyha kb. havi 500 svájci frankból (kb. 300 Euró) kellene megélned, lakást fenntartanod és gyerekeket etetni, taníttatni azonos árak mellett, valószínűleg nagyon hamar leszálnál a magas Zürichi lovadról, és csendesebbre vennéd a kioktató stílust! Lehet, hogy Svájcban mindenki tapsikol, ha valakit csonttöréssel elzavarnak a kórházból, de mi itt magyarországon szokást csináltunk abból, hogy ilyen ne fordulhasson elő, ellátják, aztán az adóhivatal behajtja rajta a pénzt. Ezért is van magyarországon egyébként a 19. század vége óta kötelező társadalombiztosítás. A gázszámlát ettől persze fizetni kell, de hát a nincsmiből nagy úr. Mondani könnyű, hogy fagyjon meg, de ki csinálná önként? Hiszed vagy nem, az ország olyan szinten van legatyásodva, amit elképzelni is nehéz.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.08.01. 08:20:43

Na mostan valamit nem értek. Tudta, hogy van tartozásuk, ki is akarta fizetni a leolvasóknak (már eleve hülyeség), aztán meg avval dobálózik, hogy nem kapott értesítőt. Szóval, honnan tudta, hogy van tartozása, ha nem kapott értesítőt. Nem kapott számlát, ilyenkor szólni kell a gázműveknek, hogy gyerekek, kimaradt egy számla mi van vele? Hiszen mint tudjuk a gázművekkel packázni nem érdemes. Ezt a kedves postoló is megtanulta. Mellesleg bátyám volt gázóraleolvasó, tudna mit mesélni az emberek reakcióiról, illetve hogy hogyan próbálták lekenyerezni. Részemről ennyi.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2008.08.01. 08:20:49

" Terapeuta 2008.08.01. 08:02:51 "

Nem tudom, hogy felmerült-e már eddig bárkiben...hogyan lehetséges, hogy egy közigazgatási szervnek MINDEN olyan levelét, határozatát, felszólítását, melyben határidőt közöl - kötelességet vagy egyebet közöl, fizetési kötelezettséget állapít meg (nemcsak bírság, de díj fizetése esetén is) MINDIG tértivevényes levélben kell értesíteni az ügyfelet.

Teszi ezt azért, mert nem egy pert bukott már közig szerv azon, hogy nem tudta igazolni, hogy a kötelezett - ügyfél értesült a kötelezettségéről, határidejéről stb.

Minden alkalommal amikor ilyen esetről hallok (velem is előfordult amikor a gázszolgáltató fenyegetni kezdett stb.)olvasok, felmerül bennem, hogy egy cégnek nem kell tudni igazolnia, hogy gondoskodott arról, hogy a számla/felszólítás/egyéb meg is érkezett ahhoz akinek fizetnie kell.

Ezen tétel érvényes a parkoló - telefon és minden egyéb szolgáltatóra is természetesen.
???

SLacc 2008.08.01. 08:22:56

Örülök, hogy aki nem fizeti a gázt, az nem kap.

Édesapám 2008.08.01. 08:23:35

Pista bácsi gratulálok!

Nem vagy Te parlamenti "képviselő" (olyan, aki a saját érdekeit képviseli)? A fűtés, a villany, a víz, a csatorna 2008-ban alapvető és hozzáférhető kellene legyen mindenki számára. Nem normális, hogy családok fizetésüknek 70-80%-át (sőt...) költik rezsire. Persze igazad van, fagyjon meg a paraszt, mert nem talált olyan állást -mondjuk BAZ megyében-, ahol min. 200e forintot keres!
A hozzád hasonlók miatt nem írnak az emberek a Homárra. Jönnek az önelégültek, akiknek minden sikerül és mindig igazuk van, közlik, hogy Ta vagy hülye, mert hiszel a szolgáltató(!)nak.

Fogyasztóvédelem... Cö!

Bubek 2008.08.01. 08:24:34

Nekem már az is szúrja a szemem, hogy előre megállapított fogyasztás alapján fizetünk. Ha kevesebb gázt fogyasztok év végéig, akkor mint egy folyószámlán lévő pénzt kezelik a befizetéseimet: a drágább gázból jóváírják. Na de basszus akkor én nyáron minek veszem meg a gázt, ha igazábol nem is kapom meg ? Mert nem m3-re tartják nyilván, hanem forintra. Ha meg többet fogyasztottam, akkor meg a gatya rámegy a különbözetre, és azt nem dobják szét a következő év hónapjai közt. Tehát bepengetek nyáron egy csomó pénzt abban a tudatban, hogy télen milyen jó meleg lesz, aztám mindíg kiderül, hogy kevés. Ha pedig tartozok egy számlával, akkor a kikapcsolás úgy lenne korrekt, ha megnéznék, hogy eddig mennyit fizettem be - hány m3 vettem - és hol áll az óra. Ha így nem stimmel, akkor jöhet a flex..
Persze egyszer valaki feltetethetne kisérletképp - index pl ? - egy gázelemző műszert a téli hónapokban, egyből kiderülne, hogy jóval többet fizetünk, mint kellene....

Gilderoy 2008.08.01. 08:25:42

Érdekes hogy nem kell felelősséget vállalniuk az alvállalkozóikért...

ddd.dino 2008.08.01. 08:27:43

Bubek,
A gázt ráadásul nem m3-re fizeted, hanem fűtőértékre, amit a gázművek meghatároz, aztán vagy stimmel, vagy nem. Ellenőrizni nem tudod igazán...

SLacc 2008.08.01. 08:29:07

winyetta 2008.08.01. 02:29:51

Tutira tanítottalak, annyira primkó vagy.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2008.08.01. 08:30:17

...az előzőhöz annyit tennék még hozzá, hogy az áramszolgáltatóm egyszer majdnem kikapcsolta az áramot, mert a májusi számlám nem volt befizetve, igaz hogy utána a júniusi, júliusi, augusztusi stb. ki volt...de a több hónapos késés miatt majdnem levágtak. Még jó, hogy az utolsó-utolsó figyelmeztetést megkaptam (az sem volt ajánlott...)

(apró érdekesség lett volna az ügyben , hogy a szolgáltató képtelen átírni a fogyasztási helyet a megfelelő címre (annak ellenére, hogy amióta megvettem azt a házat 2X írásban 3X szóban kértem ezt), így az alvállalkozók nem is nálam bukkantak volna fel...)

New Borika 2008.08.01. 08:31:03

A gáz egy termék. ha nincs pénzed nem veszed meg éppúgy mint a csokit. Mindenki állandóan a rászorultakkal jön. Nekem meg a tököm kivan hogy állandóan csak a támogatás meg a támogatás. Én meg rohadjak meg mert dolgozom? Hogy van ez? Szerintem meg inkább az szívjon aki csóró. Tele van az ország kitartott alkoholistákkal, romákkal, ál rokkantakkal, nyugdíjasokkal akik max 10 évet ha dolgoztak. AZT SE BÁNOM HA MEGFAGYNAK!!! Vegyenek takarót, a mongolok is megoldják vhogy nem?

tiburi 2008.08.01. 08:32:55

Basszus, ezt velünk is eljátszották, igaz a 32ezres gásszámla mellé csak 18ezret kellet kicsengetni...

SLacc 2008.08.01. 08:36:57

Egyszer egy gázszerelő le akarta szerelni az órát apámnál. Aki fizet rendesen. Összevertem. Már nem pattog.

Édesapám 2008.08.01. 08:37:18

New Borika!

Akarsz Te még nyugdíjat...

New Borika 2008.08.01. 08:38:27

Ja még valami. Ha nem fizetsz akkor nem kapsz gázt. Ez kinek magas? A kertvárosban ha valaki nem fizet kiássák az utcán és lekötik. Nem kell trükközni a gázosoknak. Csak az a baj hogy min. 200 ért kötik vissza. De a társasházban még arra sem képesek hogy állami támogatás nélkül leszigeteljék az épületet. És még a társasház előtti 10 m2 es területre sem képesek egy pár virágot kibaszni vagy lenyírni a füvet. IGÉNYTELENSÉG

ddd.dino 2008.08.01. 08:40:02

Borika,
Ez addig szép és jó, amíg egyszer nem Te kerülsz ebbe a helyzetbe, és nálad kapcsolják ki a cuccot, és a szomszéd röhög rajtad, hogy úgy kell neked, miért lettél csóró. Szóval egy kicsit több érzékenységgel is lehetne kezelni a témát. Egyébként abban igazad van, hogy tele vagyunk ingyenélőkkel, de szerintem a post írója nem ilyen. Az ingyenélő kategória nem a fogyasztóvédelmi rovathoz fordul, hanem ombudsmanhoz, meg sajtóhoz, meg a hágai bírósághoz, hogy ezek a nácik kikapcsolták a gázt. Az ingyenélő valószínűleg nem egy havi számlával tartozik. SZóval velük keménykedj, ne egy csóringerrel, akire épp rájár a rúd!!!

ddd.dino 2008.08.01. 08:41:32

Borika,
Megnézném a bizonyítványodat (a stílusodból itélve még szárad a tinta), hányast kaptál tánc és illemtanból...

Édesapám 2008.08.01. 08:42:08

Borika
Karácsonykor rengeteg fát szoktak...

btw, Te hány virágot ültettél?

degerely 2008.08.01. 08:43:57

New Borika

Nézd, nekem is televan a tököm az ingyenélőkkel, de te tényleg komolyan gondolod, hogy Magyarországon csak azoknak vannak pénzügyi gondjaik, akik nem dolgoznak? Ez komoly korlátoltságra vall... XY-nak megszünik a munkahelye télen, nem talál csak valami szar helyet hirtelen és fagyjon meg a család szerinted... Frankó. Majd visszatérünk rá, ha esetleg veled történik valami...

eszembejutottvalami 2008.08.01. 08:47:37

De mi kerül a visszakapcsolásba 40000Ft-ba.
Jön a szaki leveszi a plombát eltekeri a csapot (szerintem)kész, lehet főzni.
Valószínüleg akinél nem fizetés miatt kikapcsolták a gázt, neki van a legkevesebb pénze kiperkálni a 40k-t.
A gázműveknek meg az az érdeke hogy foggyon a gáz (fogyassz, szenvedj)ha ki van kapcsolva a gáz nincs fogyasztás nincs haszon.Javaslom a visszakapcsolás díját csökkentsék 5000Ft-ra.

New Borika 2008.08.01. 08:49:05

Nálam nem kapcsolják ki a cuccot mert nekem az az első hogy ne tartozzak senkinek. A szomszéd meg röhög? Nekem nagyon sok szegény ismerősöm van de magoldják valahogy. Ez nem szomália ha akarsz és tusz küzdeni megélsz.

Nyugdíj:
10 év- 40 ezer
40 év- 75 ezer
Ez így fasza????

ddd.dino 2008.08.01. 08:52:00

Eszembejutott,
Az alábbiakban részletezem a 40e Ft-ot:

700 Ft a visszakapcsoló szaki óradíja
2000 Ft - a szaki óradíjának közterhei és szja
250 Ft buszjegy a szakinek a helyszínrejutáshoz
50 Ft plomba és tartalék plomba
37.000 Ft a gázművek külföldi vezérigazgatójának szolgálati BMW-jének a törlesztőrészlete

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2008.08.01. 08:54:16

Borika

Akkor fordítsunk egyet.

A gáz termék, amiért fizetek, vagyis egy szolgáltatást vásárlok. S mint fogyasztó elvárom a normális szolgáltatást...beleértve azt is, hogy a szolgáltató igazolja küldött számlát...felszólítást...

papugaja 2008.08.01. 09:01:48

1. Gázművek szakemberét csak úgy szabad beengedni, ha igazolta magát. A gázműves póló meg melósnadrág nem elég.
2. Az órához holmi behajtó ne nyúlkáljon, mert eltörik a keze, és még a rendőrt is kihívom rá betörésért.

Bit Rot 2008.08.01. 09:06:58

Borika:
"De a társasházban még arra sem képesek hogy állami támogatás nélkül leszigeteljék az épületet."

Azért nem két fillér leszigetelni az épületet!
Ha az államnak lenne "esze", akkor nem a gázárat támogatná, hanem az szigetelést!

A gázártámogatás kidobott pénz, mert újra és újra támogatásként ki kell fizetni, a szigetelés viszont legalább ennyit spórol, és olcsóbban!

Az a baj, hogy sok embernek annyi pénze van, hogy megéljen.

Annyi nincs, hogy félrerakjon évekig szigetelésre.

Fák, virágok: nálunk 200-300 ezer Forintért vettek fákat, bokrokat a kertbe. Ez sem két fillér!

A posthoz: ha az "izomemberek" ki tudtak menni, miért nem mennek ki kétszer?
Mondjuk egyszer, hogy szóljanak, és egyszer egy héttel később, hogy lekapcsolják, ha addig nincs rendezve!

Bubek 2008.08.01. 09:07:15

Ez tényleg érdekes, hogy nem vállalunk felelőséget az alvállalkozóért. Akkor akár az utcáról bejött xy is már flexelhet gázcsövet ? Szerintem a főgáz még jobban járna, ha kirakná a netre az adósok listáját cimmel és akinek van kedve egy jókis bulihoz az flexeljen...érdekes lehet az adatvédelmi szabályzatuk is. Kiadják a címem egy olyan cégnek - a behajtóknak - akihez szinte semmi közük !?! Ja mégis van közük. Akkor nem kéne figyelni mit csinálnak ? Fogadjunk a főgáz vonatkozó ISO szabályzatában azért van erről valami, csak be kéne tartani...

Aki gázt akar az fizessen !!
Aki valamiért nem fizet az kapjon normális lehetőséget a rendezésre ! Ha azt lehet ellenőrizni, hogy tartozik, akkor azt is kellene, hogy tudja-e hogy tartozik.
Aki pedig rendesen fizet és fogyaszt annak ne kelljen már félnie !

Ha én írok egy e-mail nekik akkor 3 HÓNAP (!!) kapok egy emberi választ !! (persze a "köszönjük, megkaptuk" azonnal megjön,de ezzel nem leszek nyugodtabb, sőt..)

A fogyaztóvédelmisek szoktak autónóm ellenőrizni ?

És még valami: régen nagyanyám a politikára kapta fel a vizet, ma már a gázkéményseprő van a toppon...

FéeVerte 2008.08.01. 09:09:05

" Nyugdíj:
10 év- 40 ezer
40 év- 75 ezer
Ez így fasza???? "

Pontosan így f... ( a tiedé!). Nem képzeled, hogy én tartalak el a minimálbéreemből. Dolgozz!

Siuan 2008.08.01. 09:09:31

Nem hiszem,hogy csak az a lényeg,hogy fizet-e vagy nem,hanem,hogy akkor is ilyen gusztustala,gerinctelen módon járnak el,ha fizetsz.
Lásd a 73 éves nagyanyám arra ért haza,hogy buzgón ásnak a házunk előtt,és ő jóhiszeműen kérdezte,hogy mit is csinálnak a szeretett kertjével.Azt a választ kapta,hogy ők most bizony levágnak minket a vezetékről.Kérdezte, hogy miért is?Mert nem fizettünk már 3!!! hónapja.Mondta a nagyi,hogy na nehogy már ne,kihozza a csekkeket bemutatni.Azt mondták,hogy az őket kurvára nem érdekli,ha nem fizetett,nincs gáz.Nem,nem elzárják,hanem levágják.
Nagyanyám nagyon kétségbeesett,hogy hát ez nem igaz,ő fizetett.Kivitte szegénykém a bizonylatokat,szartak rá.Tényleg nagyon figyel a határidőkre.Majd végül hazaért az öcsém,és ő elkérte a papírokat a csókától,hogy végülis mi alapján ásnak,és szó nélkül hozzávágta a papírt,hogy ha tud egyáltalán olvasni,jól nézze meg a házszámot,mert ez nem mi vagyunk,hanem a szomszéd...Egy kurva szó nélkül kimászott a csóka a kisebb gödörből,és elindult a kocsija felé,hogy akkor ő most elmegy.Az öcsém utána szólt,hogy és a gödör???Az meg visszaszólt,hogy neki most be kell mennie a központba,temessük be mi.Az öcsémnek egy picit elszállt az agya,és mondanom se kell,hogy a gödör be lett temetve,nem a családom által.
Na,ebben az esetben be lett fizetve a számla.És mégis...

New Borika 2008.08.01. 09:13:45

FILTOL. Igen szolgáltatás. De gondolj bele! Nem a gázművek köti ki a gázt hanem PISTA. Pista teljesítménybéren van és valószinűleg 100 helyből 90-be nem tudna bemenni ha megmonndaná mit is akar. Pista hazudik mert ő is szeretné kifizetni a saját gázszámláját. És mivel pistának is midenki össze vissza hazudik, ezért tényleg nem tud mérlegelni, empatikusan hozzáállni, mert mindenki azt mondja neki: "tényleg elfelejtettem de délután már megyek is a postára"
És már megint azok szívják meg akik tisztességesek csak rövid anyagi gondjuk támadt vagy csak elfelejtették a számlát.

regent123 2008.08.01. 09:16:01

Nálam is történt már hasonló, egyszerüüen elmaradt egy decemberi számla befizetése. Felszólítás semmi, a gázmüüvek gond nélkül elteszi az összes következöö befizetést. Aztán júliusban jön a felszólítás, hogy amennyiben a megadott dátumhoz képest (ami a számla kinyomtatásának dátuma, köze nincs ahhoz, mikor te valójában megkapod) 8 napon belül nem fizetem ki az elmaradt díjat kikapcsolnak. Merthogy a 3 hónapon túli tartozás összege meghaladja a.... Egybööl befizettem, mert mire kézhez kaptam a felszólítást lejárt a 8 nap. Jó mi? Ügyfélszopgálat (nem elírás), ahol megnyugtattak, hogy OK a dolog, nem kapcsolnak ki. Akkor derült ki, hogy nekem valóban van egy 3 hónapon túli tartozásom. Persze errööl basztak szólni korábban, szépen eltették a pénzt, a decemberi ugye hiányzott, ezért a januári befizetésbööl írták jóvá a decemberit, a februáriból a januárit (mert ugye ilyan módon az is hiányzott), és így tovább görgették a hiányt. Aztán valami érthetetlen módon rájöttek, hogy a decemberi még sincs befizetve, felszólítás, kikapcsolással fenyegetés.
Olyan droidok dolgoznak ott, hogy azt elmondani nem lehet.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2008.08.01. 09:18:37

Borika

magánszemély hazudhat, szolgáltató nem...és ha tényleg csak elkallódott az a számla?

egyszerűen arról beszélek, hogy nem TUDJA igazolni, hogy megkaptad a felszólítást..nem érted?

legalább az utolsó figyelmeztetést ajánlva kéne kiadnia, tértivevénnyel..

Édesapám 2008.08.01. 09:21:01

Borika és társai(d)!

2008-ban Magyarországon az emberek egyre nagyobb rész úgy vásárol az abc-ben, hogy ki van számolva az apró. Sokan otthn vágnak hajat, sőt a fürdőkádban maradt vízzel mosnak fel. Már a Tescoban sincs tömeg... A turkálóban és a kínai piacon rengetegen vannak. langyosan (mert nem használ hűtőt) eszik a főételt másnap. Hol a határ???

Sajnálom, ha ezt -sem- látjátok.

Csóróság =/= segély v. támogatás

New Borika 2008.08.01. 09:25:01

Kedves John 42:
Teljesen igazad van majdnam mindenben de azért a szigetelésen vitatkoznék. Ha a tévére fel lehet venni 100ezer hitelt (és a statisztikák szerint a legszegényebbek a legnagyobb áruhitelfelhasználók) akkor 2 ablak 80 ezer nem nagy kiadás és 3 év alatt behozza az árát.
Egy termofej a radiátorra 3 ezer ft és sokat lehet spórolni vele. Szóval nem kell mmindent egyszerre megcsinálni. Szép apránkét el lehet kezdeni és majd lesz valahogy.
Egy csomag virágmag 100Ft :)
Mindenki azt keresi hogy miért nem? Előrejutni pedig csak úgy lehet ha nem a problémára hanem a megoldásra koncentrálunk.

Édesapám 2008.08.01. 09:29:46

Borika!

Egy lakásnak/háznak általában csak a gyerekrajzokon van két ablaka.
(Ráadásul egy házat illő kívülről is szigetelni.)
A virágmagot meg pont elég elhinteni...
Statisztikák szerint tüdőbajosnak jobb lenni, mint milliomosnak...

New Borika 2008.08.01. 09:32:08

Édesapa.
A nagymamám úgy mos fel ahogy leírtad.
Én a kínaira járok és a turiban is nagyon jó dolgokat szoktam találni.
Nem panaszkodom. Ilyen az életem és ebből megpróbálom a legtöbbet kihozni.
A nagyim sem panaszkodik az anyagi helyzete miatt. Nem traktál vele senkit. Legnagyobb problámája jelenleg nem is ez hanem hogy egy héten csak egyszer ugrok be hozzá.

ddd.dino 2008.08.01. 09:37:59

Borika szivem,
Persze, hogy a szegények az áruhitelfelhasználók, a gazdagoknak nem kell hitel, ők mellényzsebből fizetnek. Tudom, hogy szerinted a szegények megvetendők, én elfogadom, hogy egy szegény (értsd: alacsony fizetésből élő, adófizető ember) ember is szeretné, hogy a gyereke tévét nézzen vagy hideg üdítőt igyon.
Minden hozzászólásodból az süt, hogy most azt képzeled, tiéd a világ, és a spanyolvisaz sem jött volna létre nélküled! Hajrá! Mindannyian átestünk ezen, de másnap reggel felébredtünk, amikor belelógott a bilibe a kezünk. Egyszer eljön majd a Te időd is, amikor a pushup melltartó, meg a smink meg a ránctalanító krém már nem éri el a hatását, és egykettőre Te is szakmai parkolópályán találod magadat. Akkor már senki sem lesz kíváncsi a nagy tudásodra, és nálad sokkal fiatalabb csitrik fogják neked osztani az észt, ahogy most Te. És Te akkor fogsz nagyon magadba szállni és elgondolkozni azokon a baromságokon, amiket mostanában terjesztettél...

Édesapám 2008.08.01. 09:38:29

Borika!

Nem panasz volt, hanem jelzés, hogy nem szabad általánosítani! Innen már nincs messze a be nem fizetet 40-50e F-os távhőszámla...

(A turiban spec. teljesen egyetértünk!)

nervesa 2008.08.01. 09:40:18

Sumak a gazmuvek! Mi csaladi hazban csak futesre hasznaljuk a gazt. Nyaron csak az örlang eg. Majusra megjött a rendes szamla. Tel diktalom az ora allast. A juniusi diktalas utan öt nappal, felhivtak es erdeklodtek hogy miert nincs gaz fogyasztas, majd mikor elmondtam az ugyintezo nemi ketkedesnek adott megnyilvanulast a hangjaban. Ra 10 napra hirtelen /pechemre otthon voltam/varatlan ellenorzes erkezett a gazmuvektol. A bili akkor borult ki a mikor a lakasban levo ellenor elkezdett volna körbenezni mi is van meg a lakasban, esetleg a cirkon kivul hol van meg fogyaszto, mikor mondtam, hogy ez nem kiallitas akkor megsertodott.Mivel, hogy 04 hoban meg sok volt a gazszamla, majusban meg nem. vegül gyorsan elhuztak.Jött a hab atortan, juniusi gaz szamla mar atalany erkezett, mikor reklamaltam az ugyintezö azt allitotta, hogy nem diktaltam tel be az ora állást, mikor vissza jatszottam neki a gep hangot ingen csak meg volt lepodve. vissza küldtem nekik a szamlat1 level kisereteben valamint piros csekken feladtam az elozo havi dijat megfejelve 500 ft al, most varom a reakciot.ennyit a gazmuvekrol.

Irbisz 2008.08.01. 09:44:06

Szemét cég a FŐGÁZ, mi is így jártunk. Felszólítás nem jött, a reklamáláskor arra hivatkoztak küldtek négy levelet.
Ez eddig oké, csak ezekből az állítólagos levelekből egy sem jött meg, holott más cégtől, szolgáltatótól, magánszemélytől mindent rendben, időben megkapunk.
Erre válasz az volt hogy reklamáljunk a postánál ... no comment.
Ajánlott levelet meg nem küldenek, a kérdésre hogy ugyan miért nem, a válasz egy laza "csak" volt (helyesebben: nem kötelesek, nem írja elő a belső szabályzat).
Ilyen arrogáns, pofátlan céget még nem láttam, lusta vagyok ilyennel bajlódni, de ha lesz itt is liberalizáció akkor is váltok ha a másik brigád drágább lesz.
Ja, helyszínen fizetést nem engedik, nyilván kell az így legombolható 43000 forint.

hunter41 2008.08.01. 09:45:24

Nekem másfél éve nemfizetés miatt kikapcsolták a családi házamban. Nem értettem az egészet, huza-vona, aztán 44 ezret kifizettem, csak, hogy visszakapcsolják. November volt, két gyerekkel 5 napig nem volt fűtés meg melegvíz.
Kb. 1 hónap múlva jött egy egyeztető számla, rajta, hogy 122 ezer forint túlfizetésben vagyok!!!!
Állam az államban. Ezek a szolgáltatók bármit megengedhetnek maguknak.
Még kb. fél év, és a házam teljes energiaellátása + víz teljesen független lesz ezektől a rettentektől!

DaM 2008.08.01. 09:48:58

Az ember általában nem szereti a nagy felelősséget. (Persze csak ezért nem mindegyikünk bankigazgató - haha!) Mennyivel egyszerűbb "bűnbakot keresni" és azt mondani: az ő hibájából szar az életem. Sajnos nagyon sokan vannak vegetációra kényszerítve. A szociális háló szép, ragadós, de nem tart el mindenkit. Főként azért, mert tonnaszám lehet fogni azokat a suttyókat, akik papíron rászorulók, de persze ez nekik így kényelmes, etessük, itassuk. Amit itt elkezdtetek (elkezdtünk) fejtegetni a poszt után, az sajnos nagyon sok szempontot kíván, ezért senki nem fogja megmondani a nagy igazságot egy kommentben - ebben biztos vagyok. Pálcát törni sem szabad Kati felett, de azért a poszt ebben a formában ..gyanús.

2008.08.01. 09:49:02

ha fizetett, ha nem, az eljárás tisztességtelen volt, aki ezt képtelen belátni, nos, az kiérdemelte a nap gennye díjat. lehet csűrni-csavarni.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2008.08.01. 09:50:48

Senki ne csodálkozzon, a webcímük is magáért beszél. Azt hiszed hogy megszopatod őket, a végén meg jól megfogaznak. :-)
www.fogaz.hu

DaM 2008.08.01. 09:51:53

Irbisz: asszem már van alternatív szolgáltató, szóval válthatsz! :) Magam is megtenném, de albérletben nem az én fejem fáj miatta. :)

Egy olvasó 2008.08.01. 09:55:04

Irbisz!

Én sem kaptam meg a júliusi számlát, mikor személyesen reklamáltam a díjbeszedőnél, azt a tájékoztatást kaptam, hogy szerződést bontottak a Postával, mert az nem vitte ki a számla értesítőket. Sőt a posta vissza se adta a ki nem kézbesített számlákat, így kézzel írhatják újra azoknak akik reklamálnak, de sokan csak a köv számlánál veszik csak észre hogy hátralék van.

staropramen 2008.08.01. 09:55:38

borika
köszönöm, hogy huszon? éved minden tapasztalatát és minden életbölcsességedet megosztottad velünk, szellemi képességed legjavát nyújtva.Igazán hálás vagyok, hogy ilyen magas szintre emelted ezt az egyszerű kis történetet.Mond csak veled egyébként jól bánnak, nem ver a férjed? Mit kompenzálsz ezekkel a zord kinyilatkozásokkal?

Újlaki 2008.08.01. 10:02:16

Jogos igényt sem lehet jogtalan eszközökkel érvényesíteni.

Én úgy kihajítottam volna őket, mint macskát szarni. Persze, nem mindenki képes két megtermett barommal hadakozni.

Az új helyzetben én a következőt csinálnám. A negyvenezres vissazkötési díjat csak a bolond fizeti be. Keresnék egy öreg szakit, aki svarcban visszaköti a gázt. A gázművektől pedig soha többé senkit be nem engednék a lakásba. A fogyasztást minden hónapban telefonon jelenteném, és fizetném a számlát. Ha mégis pampognának, hogy ugye le volt kapcsolva, a családom minden tagja egybehangzóan fogja állítani, hogy valóban, megjelent a két szarházi, de nem volt érkezésük elvégezni a piszkos munkát, csak a plomba leszedéséig jutottak, mert kidobtam őket. Ja, hogy ők lejelentették, hogy elvégezték? Nem az első eset, hogy nem mondanak igazat. Fegyelmit a nyakukba, rúgják ki őket.

Dr.Bio74 2008.08.01. 10:04:00

2 ablak 80 eFt? (ablak, párkány, berakás, faljavítás), mekkorák azok az ablakok Borika?

Más,
amit nem értek, ez a retorzió mértéke a nemfizetők ellen. Levágom, leszerelem, lefűrészelem, lerobbantom?, kiásom, minek? Hogy aztán nagyobbat szopjon az illető, mert nem elég a baja, nem elég, hogy végre esetleg munkát talál és kifizetné a számláját, de még nyelje be az extra kibaszást is, bravó.
A gáz-, vízcsapot, villanykapcsolót meg csak az idióta mérnökök találták ki.

zselena 2008.08.01. 10:04:38

idén január,kijön többhavi gázszámla (tényleg nem fizettem)sebaj épp van pénz, de kicsit soknak tűnik, felhívom, bediktálom, kiderül h az általuk becsült fogyasztásom 200!!m3rrel=cca 24e fttal több mint a tényleges fogyasztásom,mondják visszaírják,hahaha,sajna, ékszert azt becsültessenek, aminek mérője van az fix, párszáz ftnyi telefonálás után ügy tisztázva, tényleges számla befizetve. 2hete lakásom eladván, személyesen keresem fel gázműveket a 0ás végszámla miatt, nézem a részletes kimutatást az elmúlt 5 hónapról, vmi nem stimmel, kérek 1 számológépet, számolok, kb 6ezerrel több mint a gázfogyasztás+késedelmi kamat+készenléti díj (apropó: vki számolja ki léci - Magyaron kb 2,5mila háztartás/hónap/500Ft készenléti alapdíj a nagy semmire, köszi), sajnos a diszpécser nem tud segíteni, végülis nem dolga az neki, egyébként tényleg kedves,normális volt, oké befizetem. ha már ott vagyok megkérdezem mennyiért is kapunk mi lakossági fogyók 1m3 gázt, naponta változó, de átlag az elmúlt fél évben 120Ft/m3, épp költözöm, nem érek rá utánaszámolni,baráti köröm szerint kb a 3szorosát fizetjük annak amiért a főgáz kapja, de ugye egy ilyen szolgáltatónak nem kéne profitéhes disznóként viselkednie, vagy én vagyok nájiv?? ui: az amerikai pasim tényleg szénné röhögi magát azon ami ebben az országban megy

T-pici 2008.08.01. 10:09:32

Üdv Mindenkinek!

Majdnem ugyanúgy jártunk, mint a levél írója. A különbség, hogy a tartozást aznap reggel fizettük be, amikor délután jöttek kikapcsolni. Nekünk sem mondták meg, hogy ezt akarják, csak óraellenőrzésről beszéltek. Fölhívtuk másnap a Gázműveket, válasz: hiába volt már reggel befizetve (a csekket hiába mutattuk volna, bár nem is kérték), akkor is kikapcsolták volna délután, mert ez a külső cég előző nap kapja meg a kikapcsolandók listáját. Felszólítást nem kaptunk, elmondták, hogy nem is ajánlva küldik. U. i.: a számlák azóta is a fizetési határidő után érkeznek pár nappal.

gk 2008.08.01. 10:14:07

2 havonta szoktunk fizetni, volt már 3 hónapos szünet is, mert eddig erre nem ugrottak, soha felszólítást nem kaptunk emiatt, és amúgy nekünk is jobban sikerült mindig így egy összegben. Most valami változott: bár felszólítást most sem kaptunk, ott álltak a konyhában, és helybeni kifizetés lehetősége nélkül (ismétlem, az ELMÜ-nél ez a szokás) kikapcsolták. Igen, tartoztunk rendesen, ezért is mondtuk, hogy hülyék vagyunk, bár a visszakapcsolási díj még az emlegetett tartozás fele sem volt (valamiért csak az egyik havi díjunk is 40 000 ft lett nyáron. Azt hittem, ezért nézik meg a gázórát, hátha valami szivárog). A lényeg mégis az, hogy követeljük a rendes ügymenetet. Ha figyelmeztetnek, rohanok és befizetem. Így olyan, mintha azért lennénk megvezetve, hogy kiköhögjük a plusz visszakapcsolási díjat, hisz semmilyen figyelmeztetést, összegzést, amit ilyenkor szokás, vagy szabályos, nem kaptunk. Csak telefonon motyogtak valamit a gázóra vizsgálásról. Ami a megemelt magyar gázárakat és helyzetet ismerve külön szemétség ahhoz, hogy ebből szokás legyen.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2008.08.01. 10:16:36

lehet rosszul olvasom a postot, de aki egy kanyival is tartozik bárkinek és utána átverik/kikapcsolják/megszopatják, az kussoljon ezerrel és lapítson, mint szar a fűben és mosolyogjon, mert ez volt a tanulópénz! azt meg hogy tartozom, azt magamtól is tudom, nem kell hozzá felszólítás, meg értesítések...

Allin(HUN)Gary 2008.08.01. 10:21:16

Kedves közműhasználók! Abszolúte egyetértek szinte mindenkivel. A gázművek kapja be, mert, stb. és kedves fogyasztó tessék befizetni azt a számlát. Lenne a probléma áthidalására egy építő jellegű javaslatom. Ha egy banmknál állandó megbízást adunk, hogy terheljék a számlánkat, akkor ezek a problémák megszűnnek. Nincs posta szarozás, nincs ügyfélszolgálati szarozés, nincsenek behajtók, stb. Csak figyelni kell, hogy legyen annyi pénz a kártyán.. :) Sajnos ebben az országban meg kell tudni tabulni alkalmazkodni. HA nem megy, akkor vagy 20 évet öregszel és igazad lesz és azt mondhatod, engem nem szivat meg senki, stb. és igazad lesz. De én inkább csatlakozom, ahhoz a korábbi postolóhoz még nagyon régen, aki a parkolási céggel "nem" csatázott. Le kell szarni az egészet. És olyan dolgokkal kell kiügyeskedni ezeket a szarzsákokat, amivel még talán a saját helyzetünkön javíthatunk. :)) mindenkinek békés, és nyugodt szopásokat kívánok! :)) G

hunter41 2008.08.01. 10:25:23

RosszQtya!

Igen, éppen az a bajom, hogy TUDOM, hogy NEM TARTOZTAM! Merthogy túlfizetésben voltam. De egy adminisztratív okból - merthogy a túlszámlázást nem fizettem be, vagyis volt be nem fizetett számlám, de nem volt tartozásom! - miatt ők egyoldalúan intézkedtek.

hunter41 2008.08.01. 10:27:21

Ja, és mindezt természetesen péntek délután, hogy még csak intézkedni se tudjak csak hétfőn... :( Kicsinként olyan szagú a dolog, hogy "vazze, nehogymá' a nyúl vigye a puskát, mi avagyunk a HATÓSÁG mint gázművek, majd mi megmutatjuk ám!"

homár molla 2008.08.01. 10:28:22

én megpróbáltam leválni a főgázról. az új lakásban csak a tűzhely ment gázzal, nekem meg volt egy elektromos tűzhelyem. felhívtam őket, hogy kösz, nem kell gáz többé, a csöveikkel együtt el lehet húzni az ingatlanomból. mondták okés, 80ezer lesz, mikor mehetünk?
ígyhát eladtam a villanytűzhelyet, és vettem egy gáztűzhelyet. ők nyertek.

Dr.Bio74 2008.08.01. 10:31:02

Melyik országban nem kell alkalmazkodni?

Aki nem fizet azt miért is kell megszopatni? Nem fizet, csap elzár, tartozás behajtat a csapelzárás költségeivel együtt (max 5000 Ft).Nem lehet behajtatni, pech, de azt hiszem van annyi plusz a biznicben, hogy az a néhány végleg elúszott belefér. Megjegyzem folyamatos, pontos vevő-fogyasztás adminisztráció mellett az ilyen veszteségek minimalizálhatóak.
De az számomra továbbra is nonszensz, hogy ha az albérlőm (nincs) nem fizet, akkor szétkapom a szobáját (ami amúgy az enyém) és ha továbbra is ott akar lakni és fizet is, akkor előbb perkálja ki az újjáépítését.

zselena 2008.08.01. 10:33:27

kedves altin! a bankszámlám közelébe se engedem ezeket a cégeket!! jóideig én is így gondolkodtam, de most már tul sok az eszkimó, és már unom h fókának néznek.ha vannak jó ötleteid a kiügyeskedésre, ne fogd vissza magad!

Dr.Bio74 2008.08.01. 10:35:06

Homár molla

Nem kellett volna kifizetni a gázszámlát, és ingyé szétkapták volna a berendezést, a maradékot meg egy szaki pár ezerért kiflexelte volna.

drótostót 2008.08.01. 10:35:26

Tényleg annyira szeretem, amikor odatolják az orrom alá, hogy rendesen kéne fizetni. Aki ezt mondja az egy másik országban, vagy világban élhet. Utoljára az exfőnököm mondott ilyeneket, amikor finoman jeleztem neki, hogy kéthavi fizetésemmel lóg, és azzal nincs elintézve a dolog, hogy majd megkapom, mert ha kikapcsolják a villanyt akkor pénzbe kerül a visszakapcsolás, azaz nem csak késve, de kevesebbet is fogok kapni... Mégis hogy a búbánatba fizessek minden hónapban, ha a havi fizetésemnek több mint a fele menne el rezsire - úgyis, ha megkapnám - és kettő és fél hónappal tartoznak (március, április és egy fél június, még most se kaptam meg...)? Drága exfőnököm, aki még engem kiáltott ki hunyónak arra az esetre, ha kikapcsolják a gázt, villanyt, telefont eközben többször elment nyaralni (többek között: hawaii-ra, tényleg, nem vicc). Amikor a burokban élők, a szerencsés 2 százalék, akinek anyagi gondja még az életben nem volt osztogatja az életvezetési és pénzbeosztási tanácsokat abban van valami irritáló. Ha hétfőn nem kapom meg a pénzem felgyújtom a mercedesét. Nem azért mert lóg nekem, hanem mert közben atyáskodva oktat ki az életről, amit nem is ismer.

Gajdos Attila · http://www.iqi.hu 2008.08.01. 10:36:05

volt ilyen esetem nekem is. Hosszas beszélgetés után kiderült: egy ún. fizetésvállalási nyilatkozatot kell aláírni és 5 napon belül fizetni a gázműveknél.

Ezután küldtek egy 10.000 forintos számlát, amin a nyilatkozat megkötése szerepelt, mint szolgáltatás, de legalább nem kapcsolták ki a gázt.

A cég egyébként több pénzt kap a kikapcsolásért, mint a nyilatkozat aláíratásáért: szerintetek melyik tevékenységben érdekeltek jobban?

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2008.08.01. 10:38:10

hunter41 2008.08.01. 10:25:23
gondolom a túlfizetésed igazolni is tudod?

csak akkor azt a sort nem értem, hogy "Mondtam, hogy ne, egyben kifizetjük most a tartozásainkat,"

hol itt a túlfizetés? :fejvakar:

Édesapám 2008.08.01. 10:39:41

Allin(HUN)Gary 2008.08.01. 10:21:16

ok...
Leadod a bankban a beszedési megbízást, de -amúgy jogosan- nem bízván a szolgáltatóban maximálod a beszedhető összeget, mondjuk két havi díjban. Ők elfelejtenek beszedni vagy emelnek vagy csak olyanjuk van, hogy most a tripláját akarják "tévedésből" beszedni és nem megy, rögtön bajba kerülsz, de Te nem tudsz róla, mert közönséges küldeményként feladott levélben értesítenek. (bár már az ajánlott küldeményt sem kell átvenni...) Egyszer csak jönnek a tornyok és szerelnek. Ja, hogy nem kaptál levelet? Ők kézbesítettnek tekintik, ha fejen állsz és ketyegsz, akkor is!
Azt hiszem "nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban" jogtalan téli fűtés-kikapcsolásért, igen magas összegű kártérítést ítélne meg a bíróság...
Abszurdisztán

Dr.Bio74 2008.08.01. 10:41:23

drotostót

A olyan tetük (exfőnök)nem fognak szenvedni a mercédesük elvesztésétől, sőt még tanulni sem fognak belőle, de azért fényképezd majd le, légyszi.

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2008.08.01. 10:42:12

OFF: Hová tűnt Borika, a leendő nemzeti-szocialista?

(vagy nem a weimari köztársaságban vagyunk? esetleg keverem 1929-et 2009-cel???)

ON: Két malomban őrlődünk ám! Egy a gazdaság-piac vonal: 'szolgáltatás-fizetség', meg 'aki nem dolgozik, ne is...'
Másik meg a jogállamiság-demokrácia-szolidaritás
"kedves Borika, mi szóltunk egy éve, hogy nem fedezi a villanyszámla a fogyasztást, ezért most elárverezzük a házat. Levél? Milyen levél?!"

Egyébként meg fenntartható fejlődés, tudatosság és civil kontroll.

Szerintem...

Jó munkát mára - mára kiknek van!

homár molla 2008.08.01. 10:42:47

Bio74, gondoltam én erre is, csak apósom belengette, hogy ő esetleg elflexelné a gázcsövet, ha közben locsolnám közben vízzel, és akkor nagyon megijedtem, hogy komolyan gondolja, és úgy döntöttem: minden úgy marad ahogy van, csak lefestem szépre.

hunter41 2008.08.01. 10:43:25

RosszQtya!

Keversz valakivel, nem én mondtam, hogy egybe kifizetjük. Én igazoltam a számlákkal a befizetést, KIFIZETTEM 44 ezret a túlszámlázásból (meg még 15 ezret a visszakapcsolásért) és aztán kb. egy hónap múlva jött az egyenlegközlő, amiben már érdekes módon 122 ezer + volt. (merthogy a feleségem kifizetett olyan emlékeztető csekkeket is, amik már eleve ki voltak fizetve..:().
Na, most jogomban áll bírósághoz fordulni, valószínűleg megnyerném a 16 ezret a visszakapcsolásért meg némi kamatot. 2 év bíróságra járkálással...:(

babraba 2008.08.01. 10:44:39

Ne haragudjatok, de nem értelek Titeket... Basszus, sajnálom a post íróját, De: a nem fieztők sokszor azok, akik megtehetnék, de mégsem... a rászorultak meg többnyire inkább befizetik a szlát, és inkább zsíroskenyeret esznek egész hónapban, de a számlájuk be van fizetve! Az szerintem meg nem rászorult, aki 51cm-nél nagyobb képátlón nézi otthon a tv-t! annak azonnal lekötni, tv-t elvinni, és rohadjon meg otthon a családjával együtt! aki elveszíti az állását, az is tanulja meg, hogy ne tartson akkor otthon 1600 köbcentinél nagyobb autót, csak egy televíziója legyen otthon, és a gyerek az iskolában netezzen!!!! Kapjunk észbe!

luck66 2008.08.01. 10:45:36

hát felénk a minden havi számlán szerepel az előző havi záróegyenleg is,ha valami hiányzik az látszik felszólítás nélkül is és az már ˝természetes˝,hogy a nem könyvelt levelek nem érkeznek meg/lehet,h a postás is haragszik rád?/

Dr.Bio74 2008.08.01. 10:48:14

homár molla

Én elflexeltem, igaz előbb elzártam a gázcsapot, és kiszellőztettem a csővet.

A vízórát is úgy szerelték be, hogy az átalakításnál simán plombástól kilett építve ( rossz helyen volt), majd vissza, megjegyzem régebben szóltam a vízműves szakinak, hogy nem gáz, a vízóra előtti vakcsonk ? A válasz:
"Amig nem használod, nincs gond", pedig előbb utóbb lesz, már várom.

Nyers Fa 2008.08.01. 10:48:21

Sziasztok!
Egy tanulságos történetet osztok meg veletek!

Köbányán dolgozom, kb. két hete valaki (én azt hittem a postás), egy egész paksaméta levelet dobott be a kerítésen.
Ahogy néztem az utca összes gázszámlája és egyéb levelek voltak benne, rendesen összegumizva, ahogy kell.
Elvittem a legközelebbi postára, ahol azt mondták, hogy ezt nem ők, hanem magáncég viszi ki, de azért hagyjam ott nyugodtan.
Ezek után biztos vagyok benne, hogy az utcában senki nem kapta meg a gázszámláját, sem az esetleges felszólítást időben.
Na csak ennyi

Dr.Bio74 2008.08.01. 10:50:09

Új szín:
Borika el, érkezik babraba

Dr.Bio74 2008.08.01. 10:51:23

Nyers Fa

Azért remélem az utcában lakókkal is megosztottad a történetet.

zselena 2008.08.01. 10:52:12

épp költözöm egy olyan helyre amit már 1,5 éve nem laknak, NEM kapcsoltatom be a gázt amíg nem kell fűteni, kértem családtol 1 pb-palackot (töltés 3800FT), ráköttettem a gáztűzhelyre, amennyit főzök kb 3 hónapra elég, előző 30nm2 lakás "becsült" számlája a főgáz szerint júniusban 9430Ft volt. Mi van ezekkel?!

Dr.Bio74 2008.08.01. 10:54:19

Apropó.
A gázmű ajánlásába:
- ha vaj van a fejemen, hozzám nem teszi be senki a lábát olyan mondvacsinált (vagy valós) ürüggyel, hogy gázóra ellenőrzés.
- az ilyen esetek után pedig akkor sem ha nincs vaj.

Kár, hogy a gázóra a lépcsőházban van.

babraba 2008.08.01. 11:00:03

Neeeem... tééényleg! Én mobil számlát felejtettem el befizetni, kikapcsolták 5e+áfáért vissza... de nem kezdek el reklamálni, hogy héééé, miért nem üldöztetek, hogy fizessek???
Ti nem akadtok ki ha nem kaptok fizut???Ez pont erről szól részben! A cégek a szolgáltatásuk/termékük után járó ellénértékből fizetik az alkalmazottaikat... Tehát: ha Te/Ti/Én nem fizetek számlát, ő nem fizeti ki az alkalmazottját! Aztán jön a sírás, hogy nincs fizu....
okok, az ilyen jellegű kikapcs. tényleg szemét... De: ha előre szólnak, hogy kikapcs. a gázóra, akkor elrohan befizetni.. ezt miért nem tudja megtenni az odaszólás előtt???? miért kell valakit megfenyegetni, hogy kifizesse a számláját????
én spec. sajnos jutalékos rendszerben dolgozom, addig nem kapom meg a fizumat, amíg a szolgáltatásért/termelésért járó ellenösszeget nem fizeti ki az ügyfelem a cégnek, ahol dolgozom... azóta ügyelek, hogy időben ki legyen fizetve minden számlám... nincs is otthon plazma tv-m, és nem is 1-3 éves autóval járok, de a diákhitelen kívül más tartozásom sincs! (ja, de: lehet, hgoy van egy többéves (2004)bkv csekkem, de ez még nem bizonyított... ha én voltam, amire nem emlékszem, autóval járok, befizetem, ha nem, akkor nem)
Bio74 ha te nem kapsz fizetést, akkor nem reklamálsz??? a "cégnek" az a fizetése, amit a szolgáltatásért kifizetnek... ez az elvi szint... bár igaz, ami igaz, gyakorlatban néha nem azért fizetsz, amit használsz... lsd távfűtés, ahol egyszerűen megállapíthatatlan, hogy mit, mennyit, miért...

röhögő 2008.08.01. 11:03:18

jaj kibrabra! Amikó nem küddik a számlát azzal mit csinájjá?
Neked a Dijbeszedő átirta tévedésből a fogyasztási helyet, mire nem fizettem, reklamáltam. Nem történt semmi. Gázost be nem engedek a lakásba. Peresitették! Mind2 névre kibocsájtottak fizetési meghagyást, ráadásul hibásat. 2 éve pereskedek velük, nem fizetek semmit és a dolog úgy áll hogy nyerni fogok. Külön qrva anyját a Dijbeszedőnek!

Roy 2008.08.01. 11:04:07

Amannyiben nem kapott számlát, miért jelezte ezt a gázművek felé. Nem kell a felszólításokat megvárni. A gázt több hónap nem fizetés után kapcsolják ki. A villanyt hamarabb. Amennyiben ez így tőrtént a fogyasztó sumákolt.

Peti Dezsőné 2008.08.01. 11:06:25

Hozzánk is gyöttek,de a fiúk szépen megkérték őket,nem e lehetne e,de lehetett.Igaz,hogy mindnégyen verik a 110et kilóban,az 50et meg bicepszben...

Édesapám 2008.08.01. 11:13:06

babraba!

Lehet jobban értenéd ha végigolvasnád az összes kommentet!

Dr.Bio74 2008.08.01. 11:13:40

babraba

A 2. hsz. oké, az elsőben :
"51cm-nél nagyobb képátlón nézi otthon a tv-t! annak azonnal lekötni, tv-t elvinni, és rohadjon meg otthon a családjával együtt!"

Aki önhibáján kivül kerül ilyen helyzetbe azt lőjük le, mert hogy van mersze Orbit rágóra költeni, vagy csak a zsebében maradt vezérigazgató korából?

Amit igénybe veszel azért fizetni kell, és sajnos ára van mindennek, és biztos vagyok benne, hogy a nagy támogatásosdi, csak a jelenlegi szarkupacot élteti.
A cég fizetése, úúúúúúúúúgyvan, a mi befizetésünk, de mit is kapunk érte?
Én azért hajtok mindig, hogy a tartozást befizessék, és lásd, az legtöbb partner ( a feledékeny, a kispénzű, a mániákus, stb) aki veled együtt éli a mindennapját, ezt meg is teszi, és lőn lóvé, aki nem akar fizetni, azon még pereskedve is csak veszíthetsz, anyagilag is, meg a renomé szempontjából is.

Pszt! 2008.08.01. 11:17:53

"Mondtam, hogy ne, egyben kifizetjük most a tartozásainkat"

Nekem úgy tűnik a szövegből. hogy befizetetlen tartozásai voltak. Ha befizette volna, nem kapcsolták volna ki. Ennyi!

optipista 2008.08.01. 11:18:38

Borika:
Mi társasházban lakunk Pomázon 2003 óta. Az egész környezete úgy néz ki mint a hányás. Már többször próbáltuk elérni a közgyűlésen, hogy megszavazzuk, hogy ültessünk fákat, füvesítsünk. A gond, hogy lenn van egy fodrászat és egy gyerekrendelő, akiknek az az érdeke, hogy a vevőik ott parkolhassanak ahol akarnak. Ezért nem akarnak füvet, hanem parkolót, mivel nem ott laknak. Én felástam egy részt és ültettem bele füvet ami szépen ki is nőtt. Simán ráparkoltak. A szomszédom ezt úgy értelmezte, hogy én tulajdonba vettem azt a területet, ezért ő körbekerített egy részt, ahová csak ő parkolhatott. Ha véletlenül odaálltál jött az anyázás, stb. (Közterület egyébként.) Akartunk ültetni fákat saját pénzen, amire a fodrászok azzal fenyegettek, hogy feljelentenek az önkormányzatnál. Az önkormányzathoz mi is bementünk, ahol minden esetben egy klimaxos vén banyához küldtek, akinek egy dolga volt: elküldeni bennünket a búsba. Mindennek oka van Borika. Én feladtam a küzdelmet. Most éppen Cambridgeben élek és nyugodt szívvel mondhatom: sokkal jobban befogadtak itt magyarként mint Pomázon nem Pomáziként.

babraba 2008.08.01. 11:23:04

Édesapám: nem értem... a gázórát, több havi nemfiezetés után kapcsolják ki!!! (nem azt mondom, hogy nem lehet tévedés, de a POSZTOLÓ ÍRTA, HOGY NEM ÍGY VAN, ő tudja, hogy tartozott!!!!) ha nem kötik ki neki, akkor mikor fizet??? 20 év után, amikor meg már kamatokkal együtt akkorára rúg, hogy az unokája életét is el kellene zálogosítnaia???? akkor aztán azért sírna, hogy miért nem szólnak időben... mert ha én nem szólok az ügyfelemnek, hogy a köv. havi munkát már nem végezzük el neki, mert fél éves számlákkal tartozik, akkor nem fizet, még egy darabig, és nem azért mert nincs pénze, hanem nincs kedve... a posztíró sem hivatkozott anyagi nehézségekre, hanem "elfelejtett" több havi számlát rendezni! ráadásul, miért a szolgáltató rohan a nem fizető fogyasztó után???
bio74: akkor a vezérigazgató mozgósítsa a tartalékait, amiket az évek során felhalmozott...adja el a merdzsót, a balatoni nyaralót, és költözzön el egy kisebb villába, ahol nem gond kifizetni a számlát... hangsúlyoznám, mielőtt újra nekem estek /:)/, nyilván akkor, ha már nyilvánvaló, hogy nem bírja majd fizetni a költségeit, nem pedig kéthavi munkanélküliség esetén... igaz, ennyi tartozásért még rohadtul nem kapcsolják ki...

Terapeuta 2008.08.01. 11:24:41

Szerintem a poszt nem arról szól, hogy "méér" kell gázt fizetni?

Sokkal inkább arról, hogy a szolgáltató etikátlan magatartásával, kihasználva erőfölényét, meg egyesek jóhiszeműségét, jogtalan pénzt szed be tőlünk....

Nem keveset...télen, nyáron...

Megjegyzés: gázost csak úgy engedek be, ha előtte megmutatja a munkalapját, azon rajta van, miért jött, mondhat bármit...

labi 2008.08.01. 11:24:55

Bakker én meg a boltban múltkor vettem valamit és fizetni kellett érte! Nem adták oda se ingyen se "hozomra" a rohadákok, hiába mondtam hogy nincs pénzem és ez nekem jár mert csak!

Felháborító ez az ország!

(te jó ég eztaposztot...)

babraba 2008.08.01. 11:25:08

röhögő 2008.08.01. 11:03:18
jaj kibrabra! Amikó nem küddik a számlát azzal mit csinájjá?

azért ilyet én még nem láttam... a számlát csak az nem kapja meg, és nem tudja befizetni, aki nem akarja... :)

Gumidomino 2008.08.01. 11:25:35

Piacgazdaság van.
a Főgáz Zrt. (Főgáz Gázkereskedelmi Kft. és Főgáz Földgázelosztási Kft.) 2007 évben 7,838 milliárd forintos adózott nyereményt ért el, melyet a városvezetés javaslatára (ebben egyetértettek) osztalékként fizettek ki a részvényeseknek.
(A Fővárosi Önkormányzat így 3,9 milliárd forinthoz jutott, a német befektetők valamivel kevesebbhez)

Itt a piaci ár, a nadrágszíj és a nagy levegő! Gondolom az ilyen negyvenezrek is komoly szerepet töltenek be a tervben. :)

staropramen 2008.08.01. 11:29:55

Na még egy nagyokos, bár szerintem borbála-borika-babraba 10:44:39(barbara).Válaszoljál már picim téged vernek otthon, vagy csak símán a stresszes életedet kompenzálod? Gondold el nyuszifül, jön a behajtó, mérőszalaggal. nem is köszön, félretol. megy és méri a tv képátlóját.51 fölött pakol,alatt-széles ívben elhúz.1700 cm3 autó, pakol,1600 elhúz.. gyere be a napról kedves, nagyon meleg van.

zselena 2008.08.01. 11:32:34

ej, ha én gazdasági oknyomozó újságíró vónék, de szivesen megnézném a gáz-villany-víz művek teljes évi be-ki-be-ki dógait, tudom uncsi és sokáig tart, de legalább nem titkos.
kedves borika! barátaim fele már elhagyta kies hazánkat, néha hazajönnek, konstatálni h jól döntöttek, a másik fele +énis még hitegetjük magunkat..
és persze, amit fogyasztunk azért fizetni kell, de miért kell fizetnünk azért amit nem fogyasztunk

Édesapám 2008.08.01. 11:33:31

babraba:
"Ne haragudjatok, de nem értelek Titeket..."

Pedig egyszerű, az eljárás nem tetszett (nekem sem).
Fizetni kell a szolgáltatásért, eddig ok (már ha kapsz, mert Mo-n az sem biztos. ld: homar.blog.hu/)
Ugyanakkor nem szabad elítélni azokat, akiket zavar, hogy nemfizetés esetén rögtön a "végső" és legdrágább megoldás jön. Miért nem lehet ajánlott + Tv levélben szólni az embernek, hogy "Hé Öreg! Tartozol!" ha olyan akkor fizet, ha nem olyan, akkor perelni kell a szerelési költségeket is.

Dr.Bio74 2008.08.01. 11:35:46

babraba

Yes-yes

De ha a vezérigazgató úr, esetleg túl van a cége, és saját maga összeomlásán, és az elmúlt 3 hónapban a cég ügyein kivül semmivel sem foglalkozott, de megfelelő megkeresés után természetesen rendezné tartozását, de a nyájas ügyíntéző azonnal átmenne terminátorba ahógy meglátná a plazma tévét a nappaliban, vagy a prezentációs bömöst az udvarban, sőt meg sem keresné, mert elég a házára ránézni.
Ha valaki aki elkeveri a csekket, vagy meg sem kapja annak azonnal retorzióban kell részesülni.
Nem az elmaradt járandóság behajtása, és a partneri viszony rendezése a cél láthatóan ezen esetekben, hanem a büntetés, a kibaszás, és ha mégsem a szolgáltatónak van igaza, akkor meg nem volt sapka a fejeden.
Nincs kifizetve a számla, csap elzár, slusz. Számla kifizet csap kinyit. Ennyi.
Ugyanakkor, tényleg elég sokat vár a szolgáltató amig lép, továbbá ha nálam valamilyen gond van akkor be szoktunk szólni a szolgáltatóhoz, és rákérdezünk.

babraba 2008.08.01. 11:37:17

Édesapám: igaz, igaz... azért megnéznék egy statisztikát, hogy hány fogyasztónak és hányszor kell szólni, hogy fizessen....
Lehet, hogy idióta vagyok, de én vérig sértve érzem magam, és kiakadok, ha a munkahelyemtől nem kapom meg azonnal és időben a fizetésemet! jójó, nem mondok fel, illetve de igen... már felmondtam érte, megszűntettem a jogviszonyt... Vagy Te fél, egy évig is dolgozol ingyen?????

Dr.Bio74 2008.08.01. 11:38:25

Befejeztem, ennyi helyesírási hibát nem lehet büntetlenül ejteni!

babraba 2008.08.01. 11:40:39

Bio74... a nemfizetésnek mindig megvolt/van/lesz az indoka, amit respektálnia kell egy mammut cégnek, de ha Te nem kapod meg fizud/jóváírásod az APEH-től, azonnal hiszti... mint ahogy ez már jó pár postból kiderült it...
ééérdekes, a nemfizetés magánembereknél elfogadható, sőőőt felmagasztalandó, de ha egy cég teszi meg, akkor min. a keresztvizet szedik le róla a kedves kommentelők...
Változatlanul: én sem hiszem, hogy ez volt a lehető legjobb megoldás, de sajnálom, nem hiszek a posztolónak, hogy ajjajjjj "véletlenül" tartozik több hónappal...

babraba 2008.08.01. 11:43:41

jahhh... és a vezérigazgató akkor korrekt (és itt konkrétan pl a főnökömre gondolok), aki először a tartozását rendezi, aztán gondol magára... Nálunk a cég négy éve majdnem csődbe ment... de nem sunyiskodott meg nem kapott számlával! Igaz, két hónap alatt leadott 10 kilót, nem nagyon aludt de: 1, minden számlája rendben volt a cégnek, 2, az alkalmazottak mindig ki voltak fizetve... És ő nem ment nyaralni abban az évbem... hááát, ilyen emberek is vannak

whiteCat 2008.08.01. 11:43:41

Most már meg sem lepődöm, hogy nem csak velem esett meg hasonló.
Pár éve megyek haza munkából és egy értesítő fogadott, hogy távollétemben tartozás miatt kikötötték az áramot. A gond csak az, hogy nem vala semmilyen tartozásom. Ez egy pénteki napon történt.
Telefonáltam az ügyfélszolgálatra, ahol közölték, hogy felülvizsgálják a dolgot és ha igazam van már nem emlékszem X visszakapcsolási díj ellenében valamikor kedden, szerdán visszakötik az áramot.
Szerda lett belőle.
Bocsánatot nem kértek, nem kárpótoltak, a telszámlát nem fizették, a visszaszerelő 2 fős brigád akiből egy apszolute semmilyen munkát nem végzett még bunkó is volt.
Hát köszönöm az ilyen szolgáltatót.

Dr.Bio74 2008.08.01. 11:44:10

babraba

A karitatív tevékenység számít?

Ha nekem nem fizetnek megyek a pénz után kérdezősködök, egyezkedek.
Ha a cégemnek nem fizetnek, mindenképpen addig hajtom az ügyet míg a partner egyértelműen, bizonyíthatóan kimutatja, hogy nem fog (tud) fizetni, mert ez az alapja az etikus továbblépés lehetőségének.

Édesapám 2008.08.01. 11:44:44

babraba:
1. kettőnk (már a szolgáltató és én) között van egy kis különbség, már ami a saját tőkét illeti.
2. ÁSZF de engedjenek csak egy hónap "csúszást". Akkor is mielőtt a torony jön küldjön levelet vagy valamit, amit megkap a fogyasztó.

babraba 2008.08.01. 11:45:30

WhiteCat: sajnálom, ez köcsög dolog volt az ELMŰ részéről... de ez nem hasonlít a posztra, mert Neked NEM VOLT TARTOZÁSOD, a posztírónak pedig általa is beismerten, volt!

zselena 2008.08.01. 11:46:45

gumidomino!látom képbe vagy,grt! a sok kis szar részlet csak elterli a jónép figyelmét a nemkisszar részletekröl. Főgáz Kft 2007.évi adózott nyereményével hanyadik helyet csípte meg a Mo.n adózó cégek közül?

babraba 2008.08.01. 11:47:57

Édesapám: nem egy hónap csúszás után kapcsolják ki...
jajaa... ha van pénzed/tőkéd, akkor tőled lehet lopni, mert van miből??? ne már... ez morálisan/erkölcsileg elég szánalmas
és ha a fogyasztó direkt nem veszi át a levelet, mint ezt néhány élelmes fogyasztó teszi, aztán meg sír a szája??? nem fizetni akkor tudsz, ha nem akarsz!

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2008.08.01. 11:48:17

A rohadt anyjukat, ezt anyámmal is eljátszották, pedig minden kiküldött csekk be volt fizetve és felszólítás sem jött..
Ha meg kiköti mit csinálunk, perelhetünk vagy mi? Mennyi esélyünk lenne? Hihetetlen hogy ezt itthon megtehetik, külföldön még a hülyéket is jobban védik mint itthon a normális becsületes embereket..

Dr.Bio74 2008.08.01. 11:50:59

babraba

A magánembenek sem elnézendő a nem fizetés, de a megoldás a lóvé kikényszerítésére, szerintem igen gáz.
A korrekt viselkedés nálam nem erről szól, még akkor sem ha a fogyasztó sem viselkedett korrekten (valszeg).

Édesapám 2008.08.01. 11:51:34

WhiteCat, Te mázlista! Neked hisz babraba...

Mindig meglepődök, mert nem értem mi alapján veszik emberek a bátorságot, hogy ismeretleneket hazugnak nevezzenek?

staropramen 2008.08.01. 11:51:43

Hát megszakad a szívem! b.11:43:41
a vezér fogyott és nem ment nyaralni.
Ez csodálatos,irhatnál egy forgatókönyvet , biztos lenne belőle valami 50 részes szappanopera.Addig is harcos üdv a karcsú vezérnek, gondolom megmutatod neki milyen szépet írtál róla.

Édesapám 2008.08.01. 11:55:46

babraba, tényleg nem érted vagy csak szeretsz középpontban lenni?

Dr.Bio74 2008.08.01. 11:57:10

Ha a fogyasztó nem veszi át a levelet annak NYOMA van ! Alap a további fogyasztás felfüggesztésére (szaki kijön csap elzár). Másik levél indul, a költségek és a számla megfizetéséről, vagy a behajtás mikéntjéről.
Ha a felszólító küldemény át van véve, a normál állampolgár biztos nekiindul rendezni az ügyet, ha nem, jön a második levél rész, és az elzárás.
Van-e ebben valami újdonság?

babraba 2008.08.01. 11:57:25

édes vagy, de nem mutatom meg... ne érezze mennyire felnézek rá, bár gondolom ez számodra ismeretlen fogalom... nem is irígyellek a munkahelyedért :) /jah, és azóta visszaszedte a lelkem :)))/

white cat: senkire sem mondtam, hogy hazug, legfeljebb nem hiszek csont nélkül minden szart el, hogy ő mennyire nem hibás, mindent megpróbált, de hát csak nem jött a számla, de a gáz igen...
:))))

akkor a magánembereknél hogyan szednéd be a lóvét édesapám???? vagy inkább emeljék fel az árát (valahogy be kell hozni a nemfizetés miatti veszteséget), hogy még jobban kibaszhassanak azzal, aki fizet??? hmmm... asszem igazatok van, majd inkább jól én sem fizetek, szívjon más inkább...

whiteCat 2008.08.01. 11:57:57

babraba: Te egy akkora sunyi bunkó lehetsz, hogy fát lehetne hasogatni rajtad.
Mi azon a nehéz felfogni, hogy ha valaki minimál bért keres, mert a környéken nem lehet ettől jobban keresni. A cégek összebeszélnek ugye. Abból fizetni a lakás kölcsönt ami kb 30ezer alatt nem szokott lenni, villany, fűtés, kaja, iskoláztatás gyerekeknek, plusz ugye nem azért élünk, hogy dolgozhassunk, szórakozni is kell pl minimum TV. Ez már nem jön ki még 2 minimál bérből sem.
Így oszd az észt. Néha igenis dönteni kell enni az-az élni vagy valamelyik rezsivel elmaradni.
Nagy eszeddel eddig nem tudsz elgondolkodni? Vagy az internet is csak neked jár? Ugye? Aki meg megpróbál tisztességesen dolgozva élni és előállítani a betevő mindennapit neked, pl tej, kenyér, cukor stb az dögöljön meg, ne fűtsön, ne TVzzen és főleg ne legyen jelen a neten mert még ellent tud mondani Neked.
Húzz a sunyiba.

babraba 2008.08.01. 11:58:25

édesapám: imádok olyan középpontban lenni, ahol a nemfizetők királykodnak... :))) ott egyenesen császárnak érzem magam :))))

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.08.01. 12:03:47

Ráckevén pl így mennek a dolgok:

- Halló, jó napot kívánok, Sztrovacsek vagyok a Gázművek alvállalkozója. Egy időpontot szeretnék egyeztetni, mikor kapcsolhatnánk ki önöknél a gázt.
- Jajj de örülök, hogy hívott, már tartottam tőle, hogy olyankor jönnek, amikor nem vagyok itthon. Egyébként bármelyik hétköznap délelőtt 8 és 10 között lenne ideális.
(Kis matatás a noteszban.)
- Jó, akkor ha megfelel, holnap reggel 9-re tudnék menni.
- Remek! Jajj, csak még annyit, hogy szerszámot mindenképp hozzanak, mert a múltkor, amikor az Elműsök jöttek leszerelni a villanyórát, nem volt náluk kombináltfogó és emiatt vissza kellett jönniük másnap. Nem szeretném, ha önnek is hasonló kellemetlensége adódna.
- Köszönöm a figyelmeztetést, természetesen minden szükséges szerszám azonnal rendelkezésre fog állni.
- Nagyon hálás vagyok, akkor holnap várom!
- Viszontlátásra.

Dr.Bio74 2008.08.01. 12:05:33

babraba

Magánembernél is be lehet szedni a lóvét, és sajnos meg is történik, mondom sajnos, mert sokszor gagyiba megy az amiért megdolgoztak, és számukra komoly értéket képvisel.

Másrészről szerintem, ez az ocsmány módszer hozta pénz be van kalkulálva a nyereségbe, és jobban megéri ez, mint költeni egy normális módszerre.

babraba 2008.08.01. 12:10:40

whiteCat 2008.08.01. 11:57:57
tudod, kiscicám, pont az ilyen elkúrt figurák miatt, mint Te tehetik ezt meg...
leszarom az ilyen csórókat... engem sem kergettek otthon az asztal körül, ha nem néztem Tv-t, mert nem volt, vagy nem ittam ásványvizet, csak csapvizet, mert nem tellt rá... sőőőőt, amikor gyerek voltam, kifejezetten voltak szíroskenyér hónapok, mert anyu/apu nem lopásból/tolvajlásból éltek, hanem munkából... érdekes, a számláink viszont mindig be voltak fizetve...
ellenben most elfogadott, hogy plazma tv van otthon, mert a tehetősebb szomszédnak van, akkor a csóró köcsögnek is kell!
ha nincs pénze gázra, ne legyen tv-je, internete, laptopja...
és sajnálom, de én még olyanokat nem nagyon ismertem, aki TISZTESSÉGESEN (tehát, nem lop, nem alkalmi munkából él...) dolgozik, de nincs pénze enni... jaaa, hogy max azért mert 20ezer forintos mobilszámlája van? vagy mert most jött vissza a kéthetes üdülésről... sajnálom, szívás...
érdekes, senki sem kommentezett még itt, hogy csóró vagyok, én nem tudom fizetni... valszeg csak az olyan köcsögök nem fizetik, akik nem akarják!

és a hócipedlim van tele azzal, hogy pl. a házunkban lakó család két éve nem fizetett közös költséget, de null km-es autóra futotta nekik! szarjanak sünt, és azok is, akik hasonló okokból nem fizetnek... akiknek kajára kell, respetk, de ha elolvastad volna a posztot, az írónál kurvára nem ez a helyzet

Édesapám 2008.08.01. 12:10:48

babraba... Nehéz volt a felvételi?

Egy ismerősöm is el akar helyezkedni a McDumálszál, mint menüajánló-szakmenedzser
(Bár nekem gyanús, hogy a cicibanknál vagy telefonos munkatárs...)

staropramen 2008.08.01. 12:11:10

Barb.
felnézni az evangélikus lakópark tornyára kell, van-e benne harang, nem a főnökre.pláne ha visszaszedte a kilóit.A melóhelyemért meg nem kell hogy irigyelj, az felnőtteknek való munka.Tudom, hogy nőknél illetlen kérdés de vagy már 25?ennyi élettapasztalat, ennyire sarkos fogalmazás .Jártál a héten a földön v. csak 20 cm vel fölötte.?

Dr.Bio74 2008.08.01. 12:11:30

Mandula

A gázóra, vízóra, és előtte a rendszer a szolgáltatóé. A saját tulajdonához a szabad hozzáférését (akármilyen okból)minden fogyasztójának biztosítani kell. Ellenkező esetben igényelheti megfelelő szervezet segítségét a bejutáshoz.Ez így szabályos. Ha erre szólt a szösszeneted.

Pista Bácsi 2008.08.01. 12:12:28

Bemegyek a kocsmába, megiszok 10 whisky-t, aztán közlöm, hogy most nincs pénzem; majd ha a jövő héten lesz, akkor fizetek...

Szerintetek a fogsorom javíttatása kijön majd 40 ezer forintból?!?!

Édesapám 2008.08.01. 12:14:34

Pista bácsi, az spec. rossz példa volt :)

T2006 2008.08.01. 12:15:40

Nem csak a Főgáz ilyen! Az örökölt családi házon tavasszal kicseréltettem az ablakokat, leszigeteltük a házat és új takarékos gázkazánt szereltünk fel! Június 3-ám bementem az ÉGÁZ tatabányai kirendeltségére, hogy szerződés módosítással csökkentsék a éves keretet, és így a havi fizetendőt is (éves kiegyenlített számlázás). A hölgy nagyon készséges volt elmagyarázott mindent megcsinálta az új szerződést. Mondta, hogy a már kiküldött júniusi számlát még fizessem be, de a júliusit már ne, mert küldenek újat, a korrigált összegről. Így is tettem! El is felejtkeztem a dologról, míg az új számla helyett a múlt héten fizetési felszólítást érkezett, hogy a RÉGI összeget 5 napon belül vagy kikapcsolás, levágás! + 75 ft felszólítási díj!
Na most ki a hülye?! Tudom én, miért nem költözöm melegebb éghajlatra!

Dr.Bio74 2008.08.01. 12:17:52

babraba

Az elv amit kifejtetél rendben (nálam), de módszer?

Megjegyzem szeretem a zsíroskenyeret.

És megjegyzem, (demagógia nélkül) igen csak előfodulhat egy családnál, hogy se TV, se autó, se számítógép, oszt mégis gondolkodni kell, hogy miből lesz a gyereknek meleg fürdővíze.
Ugyanakkor a sünis példának is van nagyon sok hasonló társa.

babraba 2008.08.01. 12:21:09

édesapám: miért volt rossz példa??? tééényleg valaki, fogja már fel, hogy a posztírónak volt pénze rá, csak éppen lusta volt / feledékenyen volt / rossz hiszeműen nem fizetett, csak akkor kapott észbe, amikor már muszáj volt! mennyi türelmet kellene, hogy kapjon?

staropramen: sőőőt, már 30 is elmúltam :), mint már írtam, én is voltam "nemfizető", de nem reklamáltam, amikor ki/lekapcsoltak, hanem hamuszórás és azonnali fizetés... bár igaz, sosem lesznek millióim a bankban, de mindenem ki van fizetve...
a főnökömre való felnézés, nem a fogyijának szólt, bár ezek szerint számodra ez ad okot a tiszteletre /ezek szerint kis 150 kg-os bálnácska vag??? :)))/

whiteCat 2008.08.01. 12:21:48

babraba:
Látom szándékosan és tökéletesen félre érted amit írtam. Inkább no comment. Mint írtam már minősítetted magad.
Csak mert nekem rendben a számláim és telik netre is tudod én ezért nem nézem le azokat akik minimál bérért készítik el nekem amit megeszek és amit használok. Javaslom holnaptól ne egyél és ne használj semmit amit minimálbérért készítenek a dolgozók. Így talán felfogod rövidke agyaddal és pökhendi modoroddal, hogy igenis minimálbérből nem lehet emberi életet élni!!! Ki beszélt itt bármiféle külföldi nyaralás miatt be nem fizetett számlákról, TE gyenge elméjű!!! legalább arra figyelj amit olvasol. Arról volt szó rezsi vagy élet!!! És igenis szerintem mindenkinek joga van egy emberi élethez akár plazmaTVhez is és nem csak annak aki megeszi, megissza azt amit azok készítenek akiket épp most alázó.
Ha nem tudnád nélkülük Te most nem gépelnél baromságokat, de még csak nem is élnél már.

babraba 2008.08.01. 12:24:32

Bio74 2008.08.01. 12:17:52

ok, a módszer tényleg undorító... de hogyan szűröd ki a valóban problémákkal küszködő nemfizetőt a csakazértsem fizetőkből???
akkor, amikor az egyik poszton egyfolytában reklamálunk azért, hogy az állami segélyeket olyanok veszik fel, akiknek semmi közük hozzá, mert nem úgy állnak anyagilag, és reklamálunk érte, hogy csak munkáért kapják, de a nemfizetőknek, meg csak a türelem jár??? akkor most ez hogy is van?

staropramen 2008.08.01. 12:25:49

Picim,most vicces voltál,csak nem érted miről van szó
Megismétlem szépen tagoltan, hogy te is értsd:
Felnézni az evangélikus lakópark tornyára kell nem a főnökre.
A 30at elhiszem .akkor más a baj.

babraba 2008.08.01. 12:27:06

whiteCat 2008.08.01. 12:21:48

kívánom Neked, hogy Te olyanokból élj, akik nem fizetnek... kíváncsi vagyok, hogyan fog menni... :)

jahhh... és Neked vannak az IQdal problémáid, és még olvasni sem tudsz :))) semmi gond, hozzászoktam az idiótákhoz :)

Secnir 2008.08.01. 12:27:09

"Bio74 2008.08.01. 11:57:10
Ha a fogyasztó nem veszi át a levelet annak NYOMA van !"

na ne kacagtass, a Magyar Postánál? Ma? te hülye vagy drága öregem, azok még azt is letagadják, hogy abban a városban van kirendeltségük...

Édesapám 2008.08.01. 12:27:19

"funkcionális analfabéta"

na kire gondolok?

babraba 2008.08.01. 12:29:03

staropramen 2008.08.01. 12:25:49


nekem azért inkább a főnökömre van szükségem az életemhez, mint az evangélikus lakópark tornyára... azt meghagyom Neked és a hozzád hasonló imádkozz és ne fizessnek :) mert valszeg akkor onnan várjátok a segítséget :) hajrá, ha majd sikerült, szólj és én is neki látok, addig meg inkább munkából szerzem meg a tej/kenyérre valót :)

Pista Bácsi 2008.08.01. 12:29:08

Látszik, hogy ide csakis otthonülő kismamák, szabadságon lévő világmegváltók és ráérő irodai droidok írnak.

Ha valódi vállalkozók is írnának ide, akkor lenne ezer sztori arról, hogy hogyan b@szták át őket, hogyan nem fizették ki nekik az elvégzett munkát az olyan emberkék, akik nem értik meg, hogy az elfogyasztott gázért bizony időben KELL fizetni :-(((

Dr.Bio74 2008.08.01. 12:31:18

Pista bácsi

Legalább a fogsor kiverését nem érzed majd.
Amúgy eddig ha kocsmáztam, akkor kértem és perkáltam, mert lóvé nélkül nem tették elém a piát( lehet, hogy nem megnyerő az arcom?).
De mondjuk, ha étteremben csinálnám gondolom rámhívják a yardot, aki felveszi a tényálladékot, és azonosít a további eljáráshoz, vagy kipofozzák belőlem az adataimat, bár magára adó étterem ilyet nem tesz.

staropramen 2008.08.01. 12:32:19

Hajrá kicsilány de már most szólok, hogy a gonosz ráckeveiek eltöröltették a munka hőse kitüntetést.(pedig éppen a strand kabinosa kapta volna)
Fogalmad nincs mi, hogy mi van a lakópark tornyával?

babraba 2008.08.01. 12:32:41

whiteCat 2008.08.01. 12:21:48


"És igenis szerintem mindenkinek joga van egy emberi élethez akár plazmaTVhez is"

és mindenkinek joga van bármit csinálni ellenérték megfizetése nélkül...
halló Te szolgáltatsz? akkor hozzám is jöhetnél, ingyé' én is kérek bármit! A plazma tv nem az emberi élet része szerintem... vagy ha igen, akkor jár nekem is (még nincs), és jár a nyaralás is nekem, mert még nem voltam, mert nem tudtam kifizetni! lécci, küldhetem neked a számlát? mert az utazási irodának kevés, hogy azt mondom, szerinted jár...

Magenta (törölt) 2008.08.01. 12:36:25

Baromi egyszerű: időben kell befizetni a számláidat.

Dr.Bio74 2008.08.01. 12:37:41

Babraba

Több helyen le volt írva, hogy a szolgáltató 3 hónap után sem mindig mozdul meg.Miért? Esedékes befizetés dátuma plusz 5 munkanap, és indulhat az általános eljárás amit már írtam.
Egy a lényeg korrekten kell eljárni, slussz.

Pista Bácsi 2008.08.01. 12:38:19

"És igenis szerintem mindenkinek joga van egy emberi élethez akár plazmaTVhez is"

Igen a plazmaTV JÁR mindenkinek, de (szerencsére) csak azoknak JUT, akik ki tudják fizetni :-)

Rengetegen vettek nulla forint befizetésével, 100 hónapos hitelre autót, az 5. hónaptól a részletet se tudják fizetni, de ők vannak felháborodva, hogy a bank visszaveszi az autót tőlük.

Édesapám 2008.08.01. 12:41:03

Pista bácsi, nem vagy Te házmester?

staropramen 2008.08.01. 12:42:20

A házmester az egyfajta fröccs

Dr.Bio74 2008.08.01. 12:43:11

A főnökre meg én is szívesen felnéznék, de nincs miért, a cég meg K.O., de hogy jön ez ide?

pitzburg 2008.08.01. 12:43:57

általában mindenhol várnak egy-másfél hónapot a kikötésig.és miért kell megvárni egyáltalán a felszólító levelet?ha tudom,hogy van csekk,ami még nincs befizetve akkor befizetem.nálam ez az első.gusztustalannak tartom,hogy emberek százai az utolsó pillanatra hagyják a fizetést,holott elhasználták az adott szolgáltató nyújtotta gázt,villany,akármit.és ami még gusztustalanabb az az,hogy ő nem teszi meg a kötelezettségeit(ergo nem fizet határidőre)de a szolgáltatótól elvárja az empátiát és a türelmet.....

Siuan 2008.08.01. 12:46:46

Jaj de jó,hogy még egy okos...
Olvass vissza,polihisztor!!

Dr.Bio74 2008.08.01. 12:47:30

pitzburg

Nem kell megvárni a felszólító levelet, de a helyzet nem mindig ilyen egyértelmű, hogy használom a gázt oszt nem fizetek érte.De a rendszer ocsmány és nem kívánom, hogy egyszer téged is bedaráljon egy tévedhetetlen droid félreütése miatt.

staropramen 2008.08.01. 12:48:29

nyár elején a ráckevei strandra PR managernek jelentkezett egy hasonlóan nagytudású 30 év körüli ifjú hölgy./ráckevén így mondják szépen a hangosbemondó kezelőjét)
Azon bukott meg a felvétele, hogy mindenképpen fel akart nézni a főnökére, de az csak 150 centis volt, és márianosztrán ült.Lebukott , ugyanis a gázos alvállalkozónak adta ki magát, és gázórákat kapcsolt ki.
sajnos így végképpen nem volt kire felnézni

Dr.Bio74 2008.08.01. 12:50:23

Nekem nincs 150 cm se, de lehet úgy helyezkedni, hogy felnézz rá.

Édesapám 2008.08.01. 12:56:05

pitzburg

Te az vagy, aki napalmot szórna az összes afrikaira?

Javaslom, lőjjük le az összes állását (és ezzel egzisztenciáját) vesztett honfitársunkat, illetve azokat is, akik néha fagyit akarnak venni a gyereknek (a kedvedért Pista bá)! mert miattuk megy tönkre az E-ON!

babraba 2008.08.01. 13:00:08

staropramen 2008.08.01. 12:48:29


szegény barátnőd... akkor nem jött neki össze az állás a strandon idén sem... :))))

whiteCat 2008.08.01. 13:01:04

Hmm a szolgáltató szolgáltasson és ne nyerészkedjen. Ha így tenne sokkal többen tudnák befizetni a számláikat és még így is lenne haszna. Szerintem igenis pimaszul nagy haszonkulcsal dolgoznak. Plussz ugye bekalkulálják a büntiket is :)
Kifejezetten hasznos nekik ha valaki elmarad mert tudják pótdíjjazni, büntetni stb. Enyhén szólva gusztustalan magatartás.
Amúgy nincs autóm így így kölcsönöm sincs rá. Sőt igazából semmilyen kölcsönöm nincs és nem is szándékozok felvenni. Viszont van bringám és elvisz oda ahová nem busszal megyek pl. Amúgy megengedhetnék egy autót is akár, de a mai közlekedési morál mellett inkább kihagyom. Ma jellemzően potenciális gyilkosok vezetnek az utakon :(

A szerelő 2008.08.01. 13:05:22

Nálunk a házban teljes alapvezeték csere volt. A tervben úgy szerepelt, hogy a lakás 5 helyiségéből a felújítás után 3-ban ment volna gázvezeték, nagyon furcsállottam. De mivel közöltem a kivitelezővel, hogy ez számomra nem elfogadható, ezért megoldották másképp. Az, hogy a felvert követ "elfelejtették" visszaburkolni, amikor oda volt készítve a tartalék járólap, az is csak egy dolog, majd megoldom, mert azt mondták, már elmentek, rakjam vissza én magamnak. Hogy újra kell festeni a helyiséget, az se számít. De hogy az átadás után 2 héttel se kapcsolták vissza nálam a gázt, az már kezd bosszantani egy kicsit. Jött a minőségellenőr, én dolgoztam, a gyerekemmel (15 éves) aláiratot valami papírt, de hogy mit, azt a mai napig nem hajlandóak elárulni, nem hogy egy példányt adni belőle. Egy cetlit találtam a gázórán, hogy nem kapcsolható vissza a gáz, indoklásnak "közös légtér" van megnevezve. Na, elkezdtem utánajárni, hogy mit is jelent ez. Ez volt az első furcsaság, ugyanis akárhány embert kérdeztem meg a gázműveknél, mindenki mást mondott. Kértem, hogy a jogszabályt vagy annak a fellelhetőségét adják meg nekem, amire hivatkoznak, de ezt sem sikerült elérnem. Adtak egy telefonszámot, hogy hívjam fel az ellenőrt és kérdezzem meg, hogy miért nem kapcsolja vissza. A szám nem jelentkezik, kiderült, hogy szabadságon van. Újra telefon, visszahívást igérnek. Nem kapok. Megint telefon. Nem részletezem, még küldözgettek más helyekre. Most ott tartok, több mint 2 hét után, hogy a tervhivatalnál módosíttassam a lakás tervrajzát, mert a felújítás után ki lett véve egy ajtó. Megérdeklődtem, ez nem építési engedély köteles, ezért nem is kell módosítani a tervet. Az az érzésem, hogy valaki hülyének néz. De a jogszabályt, ami a hivatkozási alapjuk, még most sem ismerem. Esetleg meg tudná valaki velem osztani?

sirT 2008.08.01. 13:06:24

azt en se ertem, hogy a szolgaltato ceg miert er el 7milliardos nyereseget...(lasd mol kontra benzinar, eon, stb)
de a szamlat be kell fizetni, atutalassal a legegyszerubb, csak kell a szamlara rakni egy felso limitet, hogy ne tudjanak "veletlenul" 300m3-t kiszamlazni egyben...bar nekem is probaltak mar jogosulatlanul nagyot szamlazni, es a kis sunyik ket reszletben probaltak meg lefejni a szamlarol,de nem sikerult

Dr.Bio74 2008.08.01. 13:08:18

whiteCat

Kikérem magamnak a gyilkosozást, nem veszel használt kerékpáralkatrészeket?

Édesapám 2008.08.01. 13:10:50

sirT!

Már mind (víz, gáz, csatorna, villany...) el lett adva -mert az állam nem jó tulajdonos-, vagyis nyereség-érdekeltek.

privatizációnak csúfolták

Pitta2 2008.08.01. 13:11:48

Mindenkivel egyetértek aki azt mondja, hogy fizetni kellett volna és nem utólag fűhöz fához rohangálni.

A XXI. században nem is kell csekkel rohangálni a postára. Tessék szépen felhatalmazást adni csoportos beszedésre. Ha nem bízunk a szolgáltatóban akkor a megbízás mellé adjunk egy alacsony limitösszeget is. Rendes bank internetes rendszerében napokkal a terhelés előtt lehet látni a tételt és ha limit feletti lenne, akkor lehet egyedileg engedélyezni.

Jogos, hogy átverték az ügyfelet. Ő is becsapta a gázműveket. Amikor aláírta a szerződést azt ígérte, hogy fizetni fog. Nem fizetett. És nem 1-2 nappal lépte túl a határidőt.

Aki nem tudja havi 6-8 számla kifizetését fejben tartani az írja fel a bejárati ajtóra.

Dr.Bio74 2008.08.01. 13:11:55

Szerelő

Szerintem ők sem ismerik, de ha igen akkor illene megadniuk hivatkozási alapként az azonosítójával együtt (kiadási dátum,sorszám, kiadószerv).

kaqxar 2008.08.01. 13:13:32

EBBEN az esteben szerintem a postoló is és a szolgáltató is pofátlan volt. Ennyi. Túl sok ingyenélő van, és miattuk szív mindenki más, szegény, gazdag, vállalat, magánszemély.

staropramen 2008.08.01. 13:13:57

Babra csk nem magadra ismertél?

whiteCat 2008.08.01. 13:16:50

Bio74:
Tökéletesen ill majdnem tökéletesen fut a cajga, ha veszek akkor új alkatrészt veszek. Az üzlet garanciát vállal és még fel is szereli ingyen ha nála vásárolok.
Nem kell magadra érteni mindent akinek nem inge....... De aki szándékosan szegi meg a szabályokat arra érvényes. Bocsi az off-ért.

Édesapám 2008.08.01. 13:17:38

Pitta2!

Ma mindenki a géphez ülhet az dühöngőben vagy babraba írogat álnéven?

kaqxar 2008.08.01. 13:22:03

hűtsd le magad apuka lécci

Dr.Bio74 2008.08.01. 13:23:02

WhiteCat

Pech, pedig van egy-két bringa, na jó a vázuk egy kicsit tekeredett, de a kisebb alkatrészek jók rajta, és olcsón is adnám, mert az autóm tele van horpadásokkal amit javíttatni kellene, meg elég sokat költök első fényszórókra is.

Édesapám 2008.08.01. 13:24:19

A kommentek ajánlom: Winkler "Robby" Róbertnek!

Indoklás:

"Az eset ráadásul nem elszigetelt, nemrégen ugyanez történt Winkler "Robby" Róberttel is"

Biztos ő sem fizetett, szidjátok őt a blogján, mert miatta drága a gáz!

staropramen 2008.08.01. 13:27:10

Ki a bánat az a Winkler és hogyhogy csak most került elő.?

Breka 2008.08.01. 13:39:30

És mit csináljon akkor az ember, ha a Díjbeszedő a gázszámlát évekkel később kezdi el keresni rajta? Nálunk az történt, hogy egyszercsak kaptunk egy ügyvédi felszólítást, hogy 4 évvel korábban egy hónapot nem fizettünk e, úgyhogy kikötés és peres eljárás fog indulni ellenünk, hacsak a kamatokkal és mindenféle költségekkel megtűzdelt díjat nem fizetjük be azonnal.
Az nem tűnt fel senkinek, hogy amit kértek rajtunk, az egy nyári hónapra állítólag nem befizetett 25.000 Ft-nyi IPARI GÁZ volt, miközben a téli gázfogyasztásunk sem haladta meg soha a 15.000-ret. Szerencsénk volt, hogy 2 évvel korábban kellett a lakás megvásárlásához (előtte csak önkormányzati bérlők voltunk) a 0-ás számla tőlük. Ügyvéd, telefonálgatás, bizonyítási eljárás, és a végén nagy nehezen hajlandóak voltak beismerni, hogy tényleg nincsen tartozásunk. Semmi bocsánatkérés, semmi telefon és ügyvédi költség térítés. És ha én egy 80 éves nénike vagyok, akkor lehet, hogy egy szívinfarktus után rohanok befizetni a nem létező tartozásomat, hiszen ki tartja meg 4 évre visszamenőleg a számlákat és csekkeket (most már azóta én igen), ha egyébként soha nem szokott a befizetésekkel késni? És ha nem vesszük meg a lakást, és emiatt nem tudom a nullás számlával bizonyítani, hogy két éve még ne mvolt tartozásom, akkor most miért van, akkor mit tehetek?

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2008.08.01. 13:42:40

Nah, sok posztot elolvastam, van okosság minden oldalon. Ehhez mit szóltok?

Szomszédunkat elvitték a rendőrök, le is csukták. Hozzá járt a víg, gáz, villany jöttek a számlák szépen. A konyhai villanyt felkapcsolva hagyta, nehogy betörjenek hozzá :)
Teltek a hónapok.. Egyik téli hónapon mivel nem volt fűtés elfagyott a falban a cső, ömlött a víz.. mikor észrevettük már a fél fal ledőlt.. jó szomszédként elzártam az utcai csapot, ne menjen el neki sok köbméter... A villany időközben kialudt, gondolom kikapcsolták. A gázzal kapcsolatban jöttek a verőlegények, de mivel nem volt aki beengedje őket nem tudták levágni. Az már asszem fedte volna a birtokháborítást:) Így jöttek szépen a számlák az első évben egy tévés dobozba gyűjtöttem. A második évben már nem nagyon jöttek, bírósági végzések csak. Mivel az egyik annyira szétázott láttam, hogy mekkora az összeg: villanyszámla 470ezer Ft, gázszámla 170e, a víz meg csak 110e körül.. Sajnos nem tudom meddig lesz még börtönben a kedves szomszédom, de szerintem jobb neki ott... Az önkormányzat is volt kint, mert a 2m-es parlagfű nem csak egészségtelen de az utca látképét is veszélyezteti...

Szóval értem én a szolgáltatók tartozás utáni aggódását, de nem lenne jobb automata szabályok helyett valami humán által történő kivizsgálás és döntés? Mert akkor a posztoló megúszta volna olcsóbban az én szomszédomnak meg nem szaporodik az adóssága, sőt talán ha tél előtt elzárják a vizét nem dől ki a házának a fala...

kaqxar 2008.08.01. 13:51:40

sambalabammbumbumm 2008.08.01. 13:42:40

Na ez üt. Ez most azt juttatja eszembe, hogy miért nem kért meg egy akárkit, rokont, mindegy, hogy ugyan kapcsoljamárle, zárjamárel? Ha emberfia elmegy 2 hétre, megpróbálja rövidre zárni ezeket a dolgokat. Kikapcsol, kihúz, stb.

pdjames 2008.08.01. 13:54:44

Azt senki se vonja kétségbe, hogy a számlákat fizetni kell. Az nem derült ki, hogy a poszt írója miért maradt el a számlákkal, lustaságból, vagy meg kellett műttetni a kutyát, vagy csőtörés volt, bármi lehet, mindenesetre rögtön a rendelkezésére állt a megfelelő összeg, amint megjelentek a zord emberek, az is előfordulhat, hogy ha a gázt kifizette, akkor a villanyt nem fogja tudni. Az se derült ki, hogy rendszeresen van elcsúszva a számlákkal, vagy csak most csaptak össze a feje felett a hullámok. De azért jó lenne egy kicsivel több szociális érzékenység, igenis előfordul, hogy nem jut pénz gázszámlára. Egy átlagos keresetű kétgyermekes panelpolgár család kb 40-50 ezret fog fizetni a távhőért, összehasonlításképp nekem cirkóm van, kb 10 000 az átalány. Vagy a kisnyugdíjas, aki végigdolgozta az életét, miből gazdálkodja ki? Egy szolgáltató cég nem vizsgálja a lehetséges okokat és motivációkat, csak könyvel, az előbbire egy normális országban ott van a szociális háló és megtámogatja a rászorulókat, azért kíváncsi lennék, hogy a gázártámogatási rendszerből mennyi pénz megy oda, ahol tényleg szükség van rá. Bocs, ez már elég off volt. Nem lehet mindenkit egy kalap alá venni.

Dr.Bio74 2008.08.01. 14:02:51

sambalabammbumbumm

A legtöbb esetben gazdaságosabb az egy droid - 150 000 fogyasztóra alkalmazása, és a nem fizetések kialakult nem fizettél hát legyen harc gyíkarc kategória, hiszen az erkölcsi alap megvan, hogy földig romboljak és sóval szórjak be mindent, és mivel igen sok legyalázott csak pillog, hogy igen elbaszarintottam, de nekem kell az a gáz, és fizetnék is érte, hát meg lehet fizetetni vele a rombolást, extra pénz.
Megjegyzem már csúsztunk mi is a befizetéssel, (csekk elkeveredett) és a hideg veríték levert minket, mikor kiderült ( Befizettél mindent drágám?), hogy lógunk. De a szolgáltatónk ügyintézője azt mondta, nincs gáz, be kell fizetni, és kész.
A baj az, hogy nem nyugtatott meg, mert láttam már ilyet, és a befizetés után mégis kikötötték az áramot, mert a humánum hamar elvész az idióta rendszerben, akkor is ha van.

babraba 2008.08.01. 14:16:36

staropramen 2008.08.01. 13:13:57
Babra csk nem magadra ismertél?

nem... miután én a gázműveknél vagyok óraleszerelő és szemétbehajtó egyben, a strandra nem jut időm... azért gondolotam, hogy a barátnőd... :))))

édesapám: huhhh... szar érzés lehet, hogy többen vannak, akik rühellik már mások tartozásait kifizetni... gondolom, te is tartozol, és zavar, hogy nem akarom kifizetni helyetted is... :(

Sasfióka 2008.08.01. 14:23:57

Drága babraba!

Egy dolgot kellene tisztázni:
Létezik egy úgynevezett gázszolgáltató. Ez a gázszolgáltató az adott piacon erős monopolgyanús helyzetben van. (Persze itt már lehet oligopol piacról is beszélni, hiszen lehet szolgáltatót váltani...)
Tehát az, hogy neked, mint nyamvadt és bárkivel helyettesíthető üzletkötőnek nem fizet a cég, nem igazán vonható párhuzamba a gázszolgáltató. Nem koherensek egymással. (Nem a tőke, a piaci helyzet miatt.)

Te mit teszel, ha nem fizet - felmondasz. A cég mit tesz - keres másik üzletkötőt.
Viszont monopol piacon ezt nem igazán lehet eljátszani. Ott valahogy úgy szól az a bizonyos "íratlan szabálykönyv", hogy szolgáltatni kell, amíg lehet.

Ha neked nem fizet a céged és alkalmazott vagy, akkor a rendkívüli felmondás lehetősége NEM NYÍLIK meg automatikusan. Neked fizetést kell adni minden hó másodikáig. Az egyik hónapban harmadikán még nem kaptad meg a pénzt, megírod a RENDKÍVÜLI felmondásod, majd negyedikén megkapja a cég (még pénzt nem utalt), ezt követően a cég teljesen JOGOSAN!!! fordul munkaügyi bírósághoz, és MEG IS NYERI a pert, a te rendkívüli felmondásodat nem fogják elfogadni. Még a bíróság sem.
Ha a cég három-hat hónappal tartozik, és te IGAZOLHATÓAN felszólítottad a fizetésre, akkor lehet indok a rendkívüli felmondás.
Persze lehet jönni, hogy de így az ÁSZF meg úgy az ÁSZF. Valóban. Az ÁSZF-ben az is benne van, hogy az ügyfelet tartozásáról igazolható módon értesíteni kell.

És igen, futni kell a mai világban a pénzed után. Mert nem kapod meg másképp!

A gázszolgáltató nem járt el jogosan, amikor a szerződésben foglalt kötelezettségek nem teljesítéséből eredő következményekre igazolható módon fel nem hívta a figyelmet.

Itt most nem az a lényeg, hogy tartozik-e vagy nem tartozik-e a posztoló. Az egyik fél kötelezettségeinek elmulasztása nem jogosítja fel a másik felet kötelezettségeinek elmulasztására.

szgyula 2008.08.01. 14:37:39

Tényleg valaki fogja már fel, hogy a posztíró akár jóhiszemű is lehetett. Mindenki a hajlandóságot a fizetésre úgy értelmezi, hogy tudott arról, hogy tartozik. Ami korántsem nyilvánvaló. Mert én úgy értelmezem, hogy inkább fizet, mert akkor tudja fürdetni az egy hónapos csecsemőt, aztán majd visszakéri, ha nem volt jogos. A gyenge agyi képességűek kedvéért: A cikkből nem derül ki, volt-e tartozás illetve tudott-e róla.

Fizetés analógia se jó. Volt, hogy napidíjat nem kaptam meg. Nem asztalt borogattam, hanem udvariasan megkértem, nézzék meg mi van. Megnézték, rendbe jött.

pdjames 2008.08.01. 14:55:56

Én mondjuk nem hagytam volna ki a posztíró nevében azt a tényt, ha befizettem volna a számlát, sőt, azt a címet adtam volna az írásnak, hogy "Kifizetett számla ellenére kapcsoltak ki" vagy valami hasonlót, mert az fontosabb, mint az, hogy hogy jutottak be. De mivel azt tartotta fontosnak megemlíteni, hogy furmányos módszerekkel kapták rajta, azért van egy leheletnyi esély arra, hogy mégiscsak volt valami tartozás. És amikor a behajtók megemlítették a tartozásait (többesszám), nem kérdezett vissza, hogy milyen tartozásokról van szó. Azért valaki az igaza tudatában nem hagy ki ilyen mellette szóló infókat. Kati, nyilatkozz!

Dark Countryman 2008.08.01. 15:19:49

Monopóliumok, profit maximalizálás van, ügyfélbarát ügyintézés nincs.
Szegénység, létminimumon lavírozás mindennapos. Akinek nincs joga bejönni a lakásba, annak nincs joga. A 40 rongy „bünti” be van kalkulálva az üzleti tervbe.
Néhány kielégületlen hölgy olyan dolgokat kever a történetbe aminek semmi köze sincs az alapproblémához. :)

szgyula 2008.08.01. 15:27:08

Idéznék: "utánanézünk és mint a mérgezett egér spurizunk a postára". Azaz Katinak fogalma sem volt. Esetleg nem fizette be, de nem tudott róla. De ennél többet nincs jogot kijelenteni, a nélkül, hogy hazugsággal vádolnád.

lobotómia 2008.08.01. 15:45:24

lehet, kicsit off, érdekelt a sztori, elolvastam az első 100 hozzászólást, ami megdöbbentett, hogy néhányan úgy gondolják, akinek nincs pénze, vagyis rohadt csóró, az adja el a tv-jét, kapcsoltassa ki a telefonját, az internetét és ha lehet tűnjön is el a civilizációból. Jelentem, én időről időre bizony lekopok, de vissza visszatérek, mert hát ma már állást keresni is iszonyú bajos ha nincs neted és telefonod. Gáz és villany még van a lakásban, sőt lakás is van, ami szinte a csodával határos. 3 gyereket nevelek egyedül, 1 éve nincs munkahelyem, mert megszünt, minden tartalék kimerült, a család már utál, és tartozom... mind1. Bármikor jöhet a gázosember, meg a villanyos is, eddig bemutattam a damilon való táncolás 45 méter magasan című produkciómat, így ezek a szolgáltatók, némi dörgedelem után megkapták a pénzüket. A furcsa az, hogy amíg próbálok/unk a középosztálybeliség látszatába tízkörömmel kapaszkodni, addig egyesek elintézik azzal, ne tévézzen, meg bezzeg netre futja. Ez a gáz. szar ország benne furcsa népekkel.
on:

Almatlan Jozsi 2008.08.01. 17:37:12

lobo:

1. Hm. Ne probald a latszatot fenntartani. A felesegem nem enged megvenni egy nagyon kedvezo London kornyeki hazat, mert arrafele SZEGENYEK laknak. Szegeny angolokkal nem akar a magyar felesegem egy levegot szivni, hat basszus mintha mi olyan gazdagok lennenk. A sznobizmusnak is van hatara.

2. Hol laksz, hany eves vagy, fiu/lany? lakast eladni, pestre koltozni, munkat keresni. Irodavezeto-recepcios 240 brutto, kis utanjarassal akad. Felesegem is megfelelt, pedig szo szerint be van szarva a munkavegzestol, meg, hogy o nem jo semmire (volt benne igazsag, de nem rugtak ki, nincs a fonoknek ideje azzal szorakozni, hogy irodavezetoket interjuztat es az emberanyag nem valami minosegi erre a teruletre).

pmg 2008.08.01. 18:06:06

Érdekes módon soha sem azok hőbörögnek,akik komoly bajban vannak,hanem azok akik a "kizárást" követő fél órában befizetik a tartozásukat(sokszor több 100e Forint)! Egyébként minden szolgáltató humánusan jár el azokkal a fogyasztókkal,akik időben jelzik a problémájukat(részletfizetés,haladék, nem a kizárás a lényeg,hanem a fizetés). A fogyasztónak tartozás esetén pedig legalább 3 felszólító levél megy ki!
Míg nem volt gáz,addig is kellett a tüzépen fizetni a fáért/szénért.

lobotómia 2008.08.01. 18:42:34

almátlan józsef: a sznobizmusról tartott kiselőadást mélységesen leszarom. Örülök, hogy a nejed kis utána járással kapott valami munkát 240 Ft-ért. Sajnálom, hogy félreértettél és ilyen roppant agresszívan reagáltál.
Persze beszart feleséggel nem lehet könnyű az élet...

lobotómia 2008.08.01. 18:49:05

Jajj, majd elfeletettem mondani neked, ha az almatlan, netán álmatlant jelentene, brit kutatók kimutatták, hogy a kevés alvás kiszárítja az ember agyát. Én nem kockáztatnék, bár az altatók is legalább olyan drágák, mint a gáz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.01. 19:11:02

hat en 2 nagy problemat latok
- a szocialis halo egy fax
- akkor is veszek a ballagasra aranylancot vagy akarmit, ha tartozasaim vannak
-tuldraga minden energia, itt pl. floridaban a nyugdijasok mindent kedvezmenyesen kapnak/seniorok/
-magyaran sokan erejuon felul tul koltekeznek, sokan meg keptelenek melot talalni es fizetni mindent, iskolat stb. rengeteg valas
ez a 2

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.01. 19:13:47

pelda sajat familiambol
anyam 70, de meg mindig eljar a nyomdaba dolgozni, + en is kudozgetem neki a pezet, meg igy is hogy vegigdolgozta az eletet vannak telen problemai
de a kisfiank, nekem 2 havonta csomagot kuldozget, hiaba orditok, a novere unokajanak ballagasa volt, oda nem lehet menni ajandek nelkul stb...
hihhetetlen
ha pizzaban nem is de ebben a nemetek jobbak,

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.01. 19:15:34

mikor rokonlatogatason voltam negyunknek a no 6 tojasbol csinalt rantottat, 2 a ferjenek 2 neki, egy anyamnak egy nekem
1 szelet kenyer
lecet
oszt mi votunk a vendegek

Vladimir Harkonnen 2008.08.01. 19:22:35

Bocs, hogy nem olvastam most végig az összes kommentet! DE!
A FŐGÁZ pár éve kampányolt az éves elszámolás mellett, és aki nem vállalta a havi leolvasással járó pluszt, azt automatikusan áttették átalánydíjra.
Nálunk (vidék, de Főgázos) márciusban van elszámolás, és a következő évben az előző év átlaga alapján fiztetek. Most így augusztus tájékán kb. dec. 31-ig ki van fizetve az összes elfogyasztott gáz előre! (mert ugye télen lesz majd nagy fogyasztásom, amikor elindul a fűtés, és tavaszra egyenlítődik ki a dolog!)
A számlákat valami rosszarcú emberek dobálják be a postaládába, és mire megjön addigra már lejárt a határidő a befizetésre! Minden elszámoláskor van feltüntetve késedelmi kamat (nem sok párszáz forint).
Kérdés: milyen alapon számol késedelmi kamatot a még el nem fogyasztott gázért?
Még egy: Ha a május+júniusi számlát nem fizetem be jönnek kikapcsolni? Pedig óraállás szerint még mindig túlfizetésben vagyok!
Mi lenne ezekkel, ha az összes fogyasztó átállna a havi elszámolásra? Nyáron éhen döglenének?
Megértem én, jó az átalánydíj nekem is, nekik is! Én tudok tervezni, nekik meg nyáron is kell fizetniük az embereket, ráadásul még karbantartani is kell! Ebben a formában nekik is olcsóbb, mert nem kell nyáron kölcsönöket felvenniük, se tartalékolni.
Csak az lenne a kérésem, hogy akkor legyenek már ők is partnerek, ne diktátorok!

stopp 2008.08.01. 19:28:51

Nem olvastam végig és első blikkre már eltértetek az alaptémától, de sebaj.
Mindenesetre én egyet nem értek. Az én agyamból azt a részt deletelték valamikor, ami a sárga csekkek befizetéséért felelős. Én vagyok a leghálássabb fogyasztó, mivel renszeresen bejárok T-mobilhoz, ELMŰhöz stb., megkérdezem mivel lógok, kicsengetem késedelmi kamattal súlyosbítva, ők boldogok (én meg szépen lemondok valamiről, amire éppen vágytam..) Friss élmény, UPC ma kapott 49ezret. De most cserébe az augusztusit nem kell fizetnem vagy mi, mert megint új elfőfizető leszek és kedvezőbbek a feltételek. Ha kikapcsolják, visszakapcsoltatom, már ha éppen van pénzem, ha nincs, simán elolvasgatok pár hónapig, net meg munkahelyen is van - mondjuk ez csak a UPC. Mert a Fővárosi Gázművek nálam nem elzárja a gázt, hanem minden egyes alkalommal felnyom az Intrum Justitiánál. Intrum felhív engem telefonon - lassan megismerem a számukat - ennyi pénz a Gázműveknek, telefon Gázműveknek ellenőrzésként, tényleg lógok annyival és átutalom. Idén már kétszer. Szó nem volt kikapcsolásról eddig, mindenki boldog és elégedett. Ők azér inkább, mint én.. Ez az Intrumos verzió csak nálam működik??
(Kíméljetek meg légyszi attól, hogy mekkora lúzer vagyok, tudom. Ráadásul kurvára nem vagyok milliomos, csak lusta meg logikátlan csaj meg nem tanultam meg valamiért a pénzt, mint értéket felfogni. Pedig családban mindenki normális átlagfizus.)

pitzburg 2008.08.01. 20:20:38

Bio74 és Édesapám!

Ha valaki megszorul,akkor mi az első amiről lemond??igen,eltaláltátok,a számlák fizetéséről....mondván,majd pótolom....pedig lehet spórolni a fűtésen,a világításon és a vizen is.csak gondolkodni kell!
nincs bajom a szegényekkel,hidd el,nagyon sok az olyan ember,akik 4 tagú családot tartanak el kettő darab minimálbérből és be van fizetve az összes számla.más a lustaság,amit itt stopp emleget,valószínűleg meggondolja a csekkek befizetését ha lesz gyermeke,de az engem igenis felháborít,hogy valaki adós,ergo tartozik,és még neki áll feljebb mert egy ember eközben a munkáját végezvén kiköti a szolgáltatott terméket.

stopp 2008.08.01. 20:25:01

Ja baszki tényleg pontosan erre várok: majd ha lesz gyerek megváltozom. csak a csekkek befizetése, a cigi eldobása meg a piálásról való leszokás egyszerre még túl nagy falatnak tűnik. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.01. 20:25:16

pitzburg
azert azt se felejtsuk el ha mar ott vannak es valaki kiakarja es tudja fizetni, akkor legyen mar jogosultsaguk nyugtaval atvenni a penzt
es OK legyen kiszallasi dij
fos a rendszer
a fel orszag kozhivatalnok, behajto es biztonsagi or
ez igy nemigen muxik
40 szazalek nyugdijas es gyerek a maradek 10 meg szethordta az orszagot a privatizaciokor

Mylady 2008.08.01. 20:29:58

Stopp, szerintem ici-pici odafigyeléssel sokat javulhatna a helyzeted.

Vegyél egy parafa táblát, szereld fel a bejárati ajtó mellé. Amikor érkezik egy csekk, nézd meg a rajta levő dátumot (nemcsak a számlára, a csekkre is ráírják) és illeszd be a sorba. Aztán mikor hazaérsz vagy elmész otthonról (attól függően hogy neten vagy postán fizetsz) mindig vess egy pillantást a táblára. Fel fog tűnni, ha valami esedékes.
És csak néhány hétig kell koncentrálni arra, hogy ránézz a táblára, utána már automatikus lesz.

Rengeteg pénzt megspórolnál így. Ha tényleg számít a pénz, akkor ezt is meg lehet tanulni.
Persze ha lusta vagy erre is, akkor megérdemled.

stopp 2008.08.01. 20:34:17

Köszi a tippet - tényleg - egyébként már tanulási fázisban vagyok, pl. rendszeresebben nyitogatom a postaládát, mint eddig. Parafatábla megvan, csak lekéne kapni a lomokat róla és átadni a helyet a Gázműveknek...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.01. 20:39:50

en a hutore teszem ki , mar azt a kettot ami jon, demost eppen en is elfelejtettem, de par napert nem csardzsolnak mingyart at is utalom

amugy ahogy gondolom, az ebben konnyebben lemond 2 csekkrol eg jo hetvegi ebedert, vagy rosszert, 1 hetet ugyis var minden ceg stb.
es ha valasztani kene akkor en isnkabb ennek
es majd lesz valami
de gondolom valoban kozrejatszhat feledekenyseg is

Vladimir Harkonnen 2008.08.01. 22:04:49

Hagyma:
Nálatok még hetente fizetnek? Mert nálunk havonta, és ha valaki ellóg egy csekket, akkor legközelebb csak egy hónap múlva van lehetősége pótolni! Akkor már nagyon el tud szállni vele!

Mylady 2008.08.01. 22:41:04

Ja, hűtőre is lehet (bár abba nehezebb beleszúrni a rajzszöget), csak akkor a hűtő ne az alagsori kamra hátsó végébe legyen eldugva.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.01. 23:35:02

termeszetesen havonta fizetunk, de most peldal feledekeny is voltam, meg osszejottek a dolgok es asszem 25-26-a koruli datumot ma utaltam a neten
na ettol nem lesz baj, a net-telefon-internet az nem szol semmit,
a villany lelhet lehuz mongyuk 3 dollara a kovetkezo szamlan
na so


Mylady
hutto az kozvetlenul a bejarat mellett levo konyhaban tele minden szaral es hutttomagnest hasznalunk:)
fel van csipentve tobbekk kzott egy igazi regi zod 10-ft-os, a kovetkezo heti szkedzsolom, az ugvedem telefonszama es minden szar
ha postat kapunk az vagy a szemetben vagy a huttton vegzi, persze elobb utobb a szemetben

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.01. 23:38:55

ja es szolid uzenetek is vannak amit egymasnak irunk
szeretlek hulye qrwa, meg ilyenek
azok ontapados matrincak:)
majd eccer lefotozom es majd megmutatom egesz dizajnos a huttonk

redraven 2008.08.02. 09:33:13

Nagyjából végigolvastam azt a sok baromságot, amit itt sokan összehordtatok.
Egykét tényt szeretnék tisztázni.
20000 Ft tartozás alatt nem indul kizárás. Ha nem fizetsz be egy számlát, 3 fizetési felszólítást kapsz rá, a harmadik után a számítógépes rendszer automatikusan elindítja a kikapcsolás jelentést. Még ezek után is van arra hogy rendezd a tartozást. Ha bármi problémát tapasztalsz, van ügyfélszolgálat, telefonon, vagy személyesen. Ha esetleg nem kapnád meg a fizetési felszólítást, akkor is van értesítés a tartozásról, minden számlán van egyenlegközlő, ott egyértelműen látszik ha van be nem fizetett számla. (Egyébként a fizetési felszólítás meg nem kapása nem mentesít a szolgáltatási díjjak meg nem fizetése alól.)Sokan írtátok azt hogy a szolgáltató előre beszedi a pénzt az átalánydíjjas számlázás miatt. Nem kötelező ezt a számlázást választani, lehet havi bejelentésen alapuló rendszerben is fizetni.Ja, hogy akkor télen egyben kell kicsengetni a téli hónap gázfogyasztást, ami elérheti egy átlagos lakásban is a 35-40 ezer forintot? De ha úgy döntesz hogy elfogadod az átalányt, akkor sajnos fizetni kell, elfogadtad a szerződésben.
Ha kizártak, valóban 40000 a visszakötés. És? 2X-es kiszállási díj 12000 pénz, + munkavégzési díj+ ügyintézői dij. De miről beszélünk? A nem fizetéssel szerződést szegtél, nem teljesítetted a kötelezettségedet a szolgáltató felé, egyoldalúan felrúgtad a szerződési feltételeket, ezért kötbért fizetsz. Ennyi. Ja hogy drága a gáz? És? Nem a szolgáltatód találta ki hogy ennyi legyen, beszélj a Putyinnal, pattogjál Ivánéknál. Csak halkan jegyzem meg, hogy ha esetleg fizetési gondjaid vannak, és nem lapítasz mint szar a gazban,a szolgáltatódnál van lehetőség kamatmentes részletfizetésre is. Tényleg baromi rugalmatlan cég. Ja hogy azt is fizetned kell? Hát bocs. Javaslom keress egy gázmezőt, fúrj lyukat, és akkor semmi gondod nem lesz a továbbiakban. Nem hiszitek el, hogy hányan sunyítanak ebben az országban. Sajnos az igénbevett szogáltatásért fizetni kell, ha sunyítasz és lebuksz, és esetleg kizárnak, vállald a következményeit.

redraven 2008.08.02. 09:41:17

Vladimir Harkonnen-
Késedelmi kamatot a Gázművek egy évben egyszer számláz, és azt is csak akkor, ha összegyűlt 500 forint feletti összeg, azért sokat kell késve fizetned. egyébként ha van egy szla, aminek pl juli 31 a fizetési határideje, 10 nap türelmi idő még van a befizetés megérkezéséig, azaz aug 10-ig nem számolunk rá Kamatot. ha ezután érkezik meg a befizetése4d, jul 31-től fizetsz késedelmi díjjat.
Legalább ne hazudj már ekkorát.

andika25 2008.08.02. 13:38:33

redraven:

Én nem tartom indokoltnak a 12 eFt kiszállási díjat.
Egyrészt azért, mert ebből fél Magyarországot körbe lehetne autózni, másrészt azért, mert nem csak egyetlen ügyfélhez mennek egy nap - nem csak miatta emelik fel a hátsójukat.


Ezt én inkább talált pénznek, vagy extra büntinek hívom.

puncipöcögtető 2008.08.02. 17:26:22

b+, ha jol latom, mindenki tudja itt, hogy tartozik a gaz araval
en is tudom, ha logok valamivel valakinek, es nem lepodom meg, ha be akarja hajtani...

redraven 2008.08.02. 19:45:54

andika25:
A mai világban egyszeri kiszállásért 5-6 ezer forintot fizetni sajnos reális, egyébként is ez van, ez ennyibe kerül, lehet sokallani természetesen, de be is lehet a számlákat fizetni időre, vagy legalábbis a kizárás előtt időben, és akkor nem kell ilyet fizetni. :)

Szumi 2008.08.02. 20:30:51

Bocsi, lusta voltam végigolvasni, felületes véleményem: Miért tartoztatok a gáz árával? Nem értem! Mi mindig kifizetjük időben, ahogy kell. Laknál az USA néhány részén, ahol az áram és a gáz is prepaid. Nem fizettél és vered a nyálad. Fűtsél szénnel. Maaaargit.

kujoon 2008.08.03. 02:41:50

hagyma: mi az a szkedzsolom?
Végül hová mentek nyaralni?
Vicián hová menne?
:D

Vladimir Harkonnen 2008.08.03. 08:05:56

redraven 2008.08.02. 09:41:17

Szövegértési gondjaid vannak?
Egyáltalán elolvastad amit írtam, vagy csak ugatsz?

Scientist · http://deadindian.extra.hu 2008.08.03. 18:08:38

hmmm. egyik ismerősöm is igy járt. mondjuk kevesebbel meguszta.

redraven 2008.08.04. 05:53:33

"Minden elszámoláskor van feltüntetve késedelmi kamat (nem sok párszáz forint)."

Elszámoláskor nem vezetünk fel a számlára kamatot, KÜLÖN levelet kaphatsz róla, de nem az elszámoláskor. Ha én értettem félre valamit, akkor elnézésedet kérem.

lobotómia 2008.08.04. 17:29:42

oké, én se olvastam több hozzászólást 143-nál, de mindegy is. Kaptam már a upc-tól 3 Ft azaz három forint késedelmi kamatról számlát. Feladni ezt a kedves levelet vajon mennyibe kerül, nyilván felszorozva a hozzám hasonló rendkívüli módon eladósodott állampolgárral.

lobotómia 2008.08.04. 17:33:20

ja, a matávtól is, csak az már olyan régen volt, és az sokkal nagyobb összegról szólt, 15 Ft-ról, tizenöt. És nem 1966-ban! 2005-ben.

redraven 2008.08.05. 06:20:07

Nem akarom Főgázt védeni, de szerintem korrekt rendszer, hogy a kamatot akkor kell csak megfizetned, ha 500 Ft feletti tétel összejött. Ergo ha egy-két számlával kicsit elúszol, még nincs bünti, csak regisztrálja a rendszer. Ha meg notórius késő vagy, fizesd ki.

Picinyem 2010.02.22. 20:24:25

FELHÍVÁS !!!
Kedves HOMÁR!
Közérdekű kereset indítását fontolgatom az ki-bekapcsolási költség aránytalansága miatt. (Néhány napon belül eldől.)
Nemcsak nekem segítsége, ha csinnadrattát csapna, hogy minél több érintettel kapcsolatba kerülhessek.
A "hóhérok" eljárása csak hab a tortán, már eleve az összeg erkölcstelensége is bicskanyitogató - különösen a mai körülmények között. Az, hogy a háttérben mi van, azt még nem tudom, de a felszín megkapirgálása után az az érzésem, hogy "lecsó".
Előre is köszönöm a közreműködését.
süti beállítások módosítása