Tékozló Homár

Vásárlói szerződés kötése és szegése a KIKA textilosztályán

2008.08.07. 11:00 | ge | 88 komment

Azért jó, hogy egy függöny megvásárlásához is szerződést köt a KIKA, mert így legalább van mit lobogtatni, ha úgy járunk mint Marci. Hiába iratták alá vele az előleg fizetését, végül csak a teljes ár leperkálása után vihette volna el a függönyét.

Egyedülálló férfiember létemre nagy fába vágtam a fejszémet. Úgy döntöttem, képes vagyok én egyedül is függönyt vásárolni, és ezen foglalkozás céljára a KIKA-t szemeltem ki. Egyből meg is találtam a textilosztályt, ahol 1832 fajta függöny között 116 nő tobzódott, és számomra teljesen ószanszkrit (számukra biztosan evidens) szakkifejezésekkel ostromolták a sarat kiválóan álló eladókat, én pedig csak toporogtam, mint a fosógalamb, és azt hittem, hogy valami idegen bolygóra csöppentem.

Egy eladó végül megsajnált, és látván totális elanyátlanodásomat, úgy döntött, hogy segít. Amikor is odaértünk, hogy miből mennyi kell, meg hová kell, és miért kell, és hogy leginkább milyen kell, őszinte csodálatomat fejeztem ki a női nem iránt, hogy mennyi minden nyavalyára képesek odafigyelni, amire én nem is gondoltam. Én azt hittem, hogy mondok két méretet, rámutatok két textilre, oszt huss, meg is vagyunk.

Boldogan távoztam a frissen megkötött szerződésemmel (mert KIKA szerződést köt a kedves vevővel, nem csak úgy vásárolgatunk) a pénztár irányába, majd közöltem a pénztáros hölggyel, hogy én előleget szeretnék fizetni, méghozzá annyit, amennyi a szerződésen szerepel. Leginkább azért, mert csak 4 hétre tudták vállalni az ügyletet, ezért gondoltam is, hogy milyen jó, hogy nem kell az egészet most kifizetni. A pénztáros mondta, hogy méterárunál ilyen márpedig nincsen, mert túl sokan nem jönnek vissza a megrendelt, leelőlegezett és megvarrt áruért, ezért nekem (és mindenki másnak is) mostantól teljes összeget kell fizetni. Én mondtam kedvesen, hogy ez sehol nem szerepel, sőt a szerződésünkön is az van, hogy vevő 30%-ot perkál az elején, majd értesítés után a további 70-et. A pénztáros egyből telefonált, majd mondta, hogy OK a 30%, ha a textilosztály rányom egy plusz aláírást a már aláírt szerződésre, és vállalja a felelősséget.

Én vissza is mentem a textilosztályra, a kedves eladómhoz, aki mondta, hogy vagy 100%, vagy nincs varratás, mert ők így nem adják le. Én kérdeztem, hogy ez hol vagyon leírva, hiszen én ilyet nem láttam sehol sem. Mondta, hogy ezt így szokás. Erre én annyit mondtam, hogy a szokás, meg a szabály az két külön dolog, és a szerződésen ilyen nem szerepel, tábla sincs kitéve, ami ilyet tartalmazna. Kértem, hogy hívjuk ide az áruház vezetőjét, mert szeretném vele is megosztani a   problémámat, mert nem tartom fair eljárásnak, hogy szerződünk, majd kiderül, hogy nem annyit fizetek, ami a szerződésen előlegként, és egyébként szabályosan rajta van, hanem a sehol nem rögzített szájhagyomány miatt a teljes összeget. Ekkor rémület ült ki az eladó arcára, majd szürke tekintettel betáplálta a vezető számát a telefonba.

Mondta a vezetőnek, hogy kedves vevő nem akar fizetni, holott ezt itt így szokás. Közbevágtam, hogy akarok én fizetni, de csak előleget, hiszen a szerződésen is ez van. Ő ezt nem továbbította, ellenben a kedves vezető közölte vele, hogy ő most nem ér rá vásárlókkal foglalkozni, intézze el ezt a piti kis ügyet ő. Ekkor találtam azt mondani, hogy ez így a balkáni bányászbéka színvonala, sőt még az sem, és nem értem, hogy a vezető miért képes 10 percet telefonálni, de nem képes idejönni. Erre azt a választ kaptam, hogy értsem meg, neki most nagyon sok dolga van. Annyira sok, hogy egy vevő miatt ezt nem szakíthatja félbe. Mindenki szabadságon van, neki most nincsen ideje a vevőkre.

Ekkor úgy döntöttem, hogy vegyen a nyári gömbvillám függönyt egy olyan helyen, ahol kamu szerződéseket kötnek az ügyfelekkel, törzsi legendák alapján teljes összeget fizettetnek egy el nem készült dologra, arra hivatkozva, hogy ők már mennyit szívtak, plusz a vezetőség magasról tojik a vásárlóra, mert úgy érzi, hogy neki fontosabb dolga is akad, mint egy elégedetlen vásárló. Vagy hagyjuk ezt az egész szerződéses marhaságot a francba, vagy legyen kiírva, és a papírra ráírva, hogy teljes összeg dellázandó. De ez így nem kóser szerintem. Egy autónál, ami jóval nagyobb összeg, mint egy függöny, szintén nem kérik el az ár 100%-át, csak előleget kell fizetni, és ha megérkezett a verda, akkor kell a fennmaradó összeget kifizetni. De szinte mindenhol, ahol rendelés van, ez a szokás. Vagy tájékoztatják a kedves vevőt arról, hogy rögtön fizetni kell. De nem kötnek egyből halott szerződéseket, ami csak arra jó, hogy legyen egy használhatatlan papírunk a semmiről. Leiner Rudolfék nagyot égtek ma nálam. Kérdés, hogy Osztrákiában is ez a szokás-e, vagy csak a hazai kirendeltség ilyen lekezelő a kedves vevővel.

Üdv,

Marci
 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

staropramen 2008.08.07. 11:04:08

első pedig elolvastam

Dr. Kix 2008.08.07. 11:11:32

A vezetőt nem-e Edének hívták?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.08.07. 11:12:44

A férfiak nem tudnak függönyt venni.

staropramen 2008.08.07. 11:13:33

marci több hibát is vétett.Először is azt hitte, hogy férfi létére képes egyedül függönyt venni.
A második, hogy egy mindkét fél által aláírt szerződést képes volt komolyan venni.biztos nem nézte meg az apróbetűsben, hogy üdülési csekket el-e fogadnak.
A harmadik és legnagyobb hiba hogy reklamálni mert,és mindezt tetézte azzal, hogy valami főnököt elrángatott a fontos telefonjától.
Ennél kisebb bünért is lőttek már főbe embereket. örüljön, hogy megúszta.
Ráckevén a strand melletti szatócsboltban sári néni azonnal szabja-szegi a függönyt és a parkolóban bográcsolni is lehet.( balra a kék platós Ifa árnyékában.

staropramen 2008.08.07. 11:13:36

marci több hibát is vétett.Először is azt hitte, hogy férfi létére képes egyedül függönyt venni.
A második, hogy egy mindkét fél által aláírt szerződést képes volt komolyan venni.biztos nem nézte meg az apróbetűsben, hogy üdülési csekket el-e fogadnak.
A harmadik és legnagyobb hiba hogy reklamálni mert,és mindezt tetézte azzal, hogy valami főnököt elrángatott a fontos telefonjától.
Ennél kisebb bünért is lőttek már főbe embereket. örüljön, hogy megúszta.
Ráckevén a strand melletti szatócsboltban sári néni azonnal szabja-szegi a függönyt és a parkolóban bográcsolni is lehet.( balra a kék platós Ifa árnyékában.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.08.07. 11:16:43

Ki az a Leiner Rudolf? A bécsi Nordsee pénztárosa vagy Ede álnéven?

A papír pedig igenis használható szükséghelyzetben.

Hurkada 2008.08.07. 11:18:45

Aki férfi létére függönyvásárlásra adja a fejét, az szerintem mazohist. Én párszor már belevágtam az oldalbordámmal az oldalamon (vagy inkább fordítva, én az ő oldalán), de amikor már a kb 10. alkalommal és más-más helyen nem találtunk az ízlésének és a pénztárcánknak megfelelőt, akkor azt mondtam, itt a vége. Én többet egy lépést nem teszek függöny ügyben. Menjen függönyt túrkálni az akit két anya szült.
Egyébként is köcsög KIKA.

DonCiccio 2008.08.07. 11:19:13

Mondtad a jó karban lévő hatvanas hölgynek, de már nem volt menekvés. :-)

Gatto.. 2008.08.07. 11:19:16

Gulyásleves van e még? Régen az legendás volt arrafelé...

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2008.08.07. 11:19:32

Ezt nehezen emésztem meg, hog idehaza egyszerűen nem fogják fel a vezetők és a beosztottak sem, hogy Ők azért dolgoznak ott, abból van fizetésük, mert a vevő vásárol náluk. Semmi sem lehet fontosabb a vevőnél, annál aki a bevételt hozza vagy hozhatja. Mit rontunk el? Miért van ezzel tisztába mindenki más tőlünk keletre és nyugatra?

R_Gabor · http://rgabor.blogol.hu 2008.08.07. 11:21:09

Ha már szóba került a KIKA, akkor a teljesség kedvéért hadd írjam le azt is, hogy én annó a fél lakásomat onnan rendeztem be, két hétig gyakorlatilag a budaörsi kikában laktam és ezalatt az eladók tízből tízszer korrektek, udvariasak és hozzáértőek voltak, ami, azt hiszem, Magyarországon legalábbis említésreméltó. Persze ez 4 éve volt, azóta biztos rájöttek, hogy kis hazánkban ez még nem éri meg. :(

tuby smith · http://tuba-honlap.blog.hu/ 2008.08.07. 11:21:39

A szó elszáll, a papír recycled.

Ha nem csinálják meg, akkor előleg vissza, ajtó kifele letép.
Sarki méteráruboltban két méretet megadod, rámutatsz két textilre, Kati néni becsomagolja, kifizetet, viheted.
És mindenki él, mint Marci Hevesen. :-)

Megszeppent kisgyerek 2008.08.07. 11:22:54

Csatlakozom az előttem szóló férfiemberekhez. Egyes személyi számmal függönyt venni vagy önkínzás, vagy megbüntetett az asszony, vagy buzi-e vagy.
Már a próbálkozáshoz is maxi respect. KIKÁnak meg mondd meg, hogy nálad az a szokás, hogy ők utalnak 20% előleget középárfolyamon. Ha már a szokásjognál tartunk.

BalatonfürEde 2008.08.07. 11:28:19

Kis faszenes grillező van a Kikában?

vazze... 2008.08.07. 11:28:47

Hívd Edét, és együtt sétáljanak át az Árkádba szarni.

Egészségesebb cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2008.08.07. 11:32:42

Jajj, hát nem olvastad a szlogenjüket?
KIKA, hova? Máshova!

Gatto.. 2008.08.07. 11:34:38

A szakállas még ott dolgozik? Az segítőkész arc volt..

Ez volt ám a fincsi gulyás: homar.blog.hu/2006/02/09/a_vilag_legundoritobb_hirdetese_a_kikato

Csetib 2008.08.07. 11:35:30

Az autós hasonlat sántít. Akár autót, akár bútort azért engednek megvenni előleggel, mert azt minden változtatás nélkül, nagyobb kockázatot nem felvállalva másnak is el tudják adni és még árengedményt sem kell ezért adniuk. A leszabott függöny árát sem kifizető ügyfél (30%-ba az anyagár sem fér bele), ha tényleg nem megy vissza, akkor a készárút dobhatják a kútba, vagy jó esetben kármérséklő módon féláron valakire rásózhatják.
Hogy a bizalmatlanságuk jogos-e, azt meg döntse el az, akinek ettől függ a jövedelme. Ha ezzel az eljárással sok vevőt riaszt el, akkor majd mérlegel és választja a kockázatos, de ügyfélbarát utat.

staropramen 2008.08.07. 11:35:35

A Kika lánykori neve egyébként Michelfeit .Csak mondom

Ofélia . 2008.08.07. 11:37:09

Szarban vagyok mivel két hétig nem volt gépem.
Béke poraira de könyögrögve kérem írja meg valaki a tudatlannak: KI A FENE AZ EDE????

dr. _mmm_ 2008.08.07. 11:37:15

Csak a papírt rontották el. Azon 100%-nak kéne lennie. Nem meglepő hogy csak a teljes összeg kifizetése után kezdenek el szabni varrni. Ugyan ez van pl öltönyboltban. Ha kifizeted akkor szabják méretre. Addig nem.

Édesapám 2008.08.07. 11:42:42

Még jó, hogy nem utalni kellet adott napi juró árfolyamon a 100% előleget... (na hova?)

Édesapám 2008.08.07. 11:44:12

"Kedves Attila!
Köszönöm megértő válaszát!
Valóban nehéz napok állnak mögöttem, ezért nem jut energiám az egyébként okkal felmerülő kérdéseire."

szgyula 2008.08.07. 11:55:29

Cserib: Ez mind szép és jó, de akkor ezt kell írni a szerződésbe, nem?

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.08.07. 11:57:23

Azért az ritka, hogy nem mennek vissza egy leelőlegezett autóért, amit megrendeltek. Ettől függetlenül igazad van.

plazacica · http://lazacic.freeblog.hu 2008.08.07. 11:57:39

nem tudnak új nyomtatványt rendelni, mert a nyomda előre perkáltatná velük a 100%-ot :)

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2008.08.07. 12:06:28

Csetib: szerintem jó az autós példa. Ha én megrendelek egy piros autót neonkék belsővel és nem veszem át, kíváncsi lennék kinek adják tovább bukó nélkül.

Ofélia: Ede a balatoni panziós csávó! Olvass vissza pár posztot, megéri.

A kedves levélírónak meg csak annyit, hogy a hugom olyan függönyt vett az IKEA-ban, amit csak fölteszel a karnisra, ollóval elvágod a megfelelő méretre és viszlát. Szegni sem kell. Valami 995 ft/darab. Try it! 8-)

staropramen 2008.08.07. 12:07:47

Kérdés: Marcinak alanyi jogon volt-e alanyi joga függönyt venni akarni-e?

Édesapám 2008.08.07. 12:27:53

T. stratopramen!

Nem tudok dolgozni, mert önhöz hasonlóan pocsékolják az energiáimat FONTOS kérdésekkel!

repülőmókusevőkaticabogár 2008.08.07. 12:30:41

pedig még meg sem kérdezte, mekkora a hűtő

Neménvótam 2008.08.07. 12:32:46

Még jó hogy nekem nem kell függöny.

Ofélia: homar.blog.hu/2008/08/04/bizzar_furedi_vendegszeretet

repülőmókusevőkaticabogár 2008.08.07. 12:32:50

jut eszembe: a Kakiban lehet hűtőt kapni? mert akkor vennék egyet és azzal mennék nyaralni Edéhez

staropramen 2008.08.07. 12:32:54

@Édesapám
amint visszajöttem a kék szalagavatóról és nem lesz semmi fontosabb dolgom érdemben fogok válaszolni önnek.Bár megjegyzem, hogy bográcsolásról ne is álmodjon.Van viszont egy kissé törött üvegplatójú dohányzóasztalom eladó, napi euro árfolyamon.

Zorro2007 2008.08.07. 12:38:20

Az autos pelda nem jo, mert ott nevvel cimmel szemelyivel stb. veszed meg az autot akar eloleggel is, viszont a szerzodesben benne van, hogy ha nem fizeted ki a maradekot akkor x%-t buktal, fuggetlenul az elolegtol...altalaben az magasabb is mint az eloleg, ha meg nem fizetsz minden adatod ott van alairtad a szerzodest->birosag, behajtok stb.

Az anonim megvett fuggonynel sokkal konnyebben ott "felejti" a meretre szabott arut...

repülőmókusevőkaticabogár 2008.08.07. 12:38:32

staropramen
én megveszem az asztalt, de csak akkor, ha kapok árengedményt az ablakon berepülő szúnyogok miatt, amik majd kiszívták az összes vérem a nyaralás alatt, és eltünteted az összes hangyát a kertből

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.08.07. 12:40:17

Vevő lennék a törött platós kisasztalra, amennyiben kék szalaggal megragasztható!
(Majd írunk róla élből érvénytelen szerződést.)
IFA-val mennék érte, csak előbb le kell róla borítanom a parkolóórákat, nem biztos, hogy kettőre odaérek.

Nick-son 2008.08.07. 12:44:44

Én megértem a Kikát abban, hogy elkéri az ár 100% -át. Biztos sok okos magyar mentalitású "izéke... ember?" otthagyta már és amit méretre varrnak azt utána már lehetetlen eladni másnak.

Azt nem értem viszont, hogy akkor mért nem 100% -ot írnak a papírjukra, ha már kitalálták maguknak, hogy papírt írnak.

Meg nem is lehet akkora hatalmas vezető se egy szaros kikában, hogy ne tudjon két szót szólni a vevőhöz, ha az panaszkodik.

Végső megoldás: méterárubolt és nem is fog négy hétig tartani, de talán egy nap alatt is levarrják.

staropramen 2008.08.07. 12:44:56

Ahhhhmed
Sajnos alanyi jogon hangyairtásban segíteni nem tudok de2euro/hangya napi árfolyamon a xxxxxxxxxx devizaszlára utalása után használható ötletet tudok adni. Most csak annyit, hogy a mult héttel bezárólag kb 15 cégnek, személynek ajánlották , hogy sz@rjon hangyászsült, ezért némi túlkínálat van a hangyászpiacon.
A ráckevei strand parkolójában alanyi jogon bérelni is lehet.

staropramen 2008.08.07. 12:48:51

Nelson
az asztal csak kék szalaggal ragasztható.14óráig személyesen ,14-14:22:25-ig a dédnagynéném kereszthuga vár a ház előtt.utána meg kell várnod, mig a 6:20as megjön ceglédről.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.08.07. 12:54:02

staropramen,

baj van. Most vettem csak észre, hogy nincs meg az alanyi jogom. Sehol sem találom.
A becsületes megtalálónak magas jutalom!!!
Gyanusan közepes méretű, kék és első ránézésre műemléki környezetben elhelyezett bográcsnak látszik.

repülőmókusevőkaticabogár 2008.08.07. 12:54:13

staropramen, bocs, de közben nick nevet változattam, mert én lenni új, de nem EDE (értED-E?), s nem tudtam azonosulni a nick nevemmel :D :D

repülőmókusevőkaticabogár 2008.08.07. 12:55:59

ígérem, többször nem teszem

a hangyászsülre nem tartok igényt, de ha van egy repülőmókusod, arra igen :)
tartasz-e olyat alanyi jogon?

repülőmókusevőkaticabogár 2008.08.07. 12:59:30

nelson mandula

én találtam egy olyat a fagyasztóban. elküldjem postán?

Secnir 2008.08.07. 13:02:33

nahátmost az a "vezető", amelyik a vevőt arra sem méltatja, hogy lejöjjön beszélni vele, az ritka nagy paraszt.
vagy csak beképzelt.
nálam az ilyen alkalmazott menne a levesbe.

Mérgezett fülü teszkós szatyor 2008.08.07. 13:04:05

es a fuggony tuzallo? csak a bogratsch miatt.

staropramen 2008.08.07. 13:18:11

rep.mók.
van ,de nem étkezési célra.nyilt lángot gyujtogatók légifelderítésére tartom őket.

anarch 2008.08.07. 13:18:45

Önvédelem forgó, szerintem rossz szabóhoz jársz. A rendes szabó csak előleget kér (kb félár) és csak az elégedett átvételnél fizeted a teljes árat. De az is igaz, hogy egyre kevesebb rendes szabó van, a telefonszámaik is kizárólag szájhagyomány útján terjednek...

betépett felhasználó 2008.08.07. 13:29:56

marminalunk babam, marminalunk babam,
az jott be szokasba
felhivod a szabot, felhivod a szabot
a +012-3456-7890123 szamon.
ha rendes szabo, rogton...

kerem folytatni e szajhagyomanyt

Dilbert 2008.08.07. 14:14:19

Sirok a rohogestol...a leveliro stilusa is jo, es hat a kommentek...:D

staropramen 2008.08.07. 14:19:19

@dilbert
sírni csak a győztesnek szabad.
győztes-e vagy-e?

kockapaci 2008.08.07. 14:25:07

A kedves vevőkkel muszáj papírt aláiratni, mert a méret azon szerepel gondolom. Később meg jönne azzal, hogy ő nem ilyen méretre kérte. Az eladók sem szeretnek ám mások hülesége miatt kifizetni feleslegesen pénzeket.

Té, mint Tamás 2008.08.07. 14:34:13

Mondjuk mikor ezt mondta:

"Erre azt a választ kaptam, hogy értsem meg, neki most nagyon sok (innen kimaradt a FONTOS!!!!!!! szó. szerk.) dolga van."

már igazán gyanakodhattál volna, hogy beedéződtél, megedéztek téged, és edeségbe keveredtél.

Dilbert 2008.08.07. 15:01:20

Haat...asszem...legalabbis, fuggonyt nem vasarolok...
:)

MarsellusW 2008.08.07. 15:04:54

Én követtem el a függönyvásárlás kapitális bűnét és a posztot is.

1. Öreg hiba volt már maga az ötlet is, ezt belátom, igazatok van. Nade mindenki követ el hülyeségeket. Igaz, kevés ekkorát... pedig nem is vagyok mazochista. Bár ezek után nehéz lenne azt mondanom, hogy nem osztottak nekem egy körrel többet a kelleténél.

2. A KAKI majdnem mindenre szerződést köt. Vettem tegnap egy tévéállványt is, arról is szerződést kellett kötni, pedig azonnal elhoztam. A szerződésen rajta van minden fontos adatod, innentől fogva kötelező mindenkire nézve. Tehát perelhető.

3. A méret a szerződésen valóban szerepel, de nem az a lényeg, hanem egy mellékelt papír. Azon van pontosan lerajzolva, hogy mit és hogyan kell megcsinálni.

A lakásban meg ezek után biztosan nem lesz függöny, ennyi kínzás árán nem kell. Veszek reluxát, azzal nincs ennyi gond, egyszerű, szerelhető, és nem kell megküzdenem az inkvizíciót is megszégyenítő kérdésözönnel. Majd ha nekszt görlfrend hiányolja a firhangot, elküldöm, hogy vegye meg :)

staropramen 2008.08.07. 15:09:39

Marsellus
a belátás ragyogó erény emellett fontos keresztyén etikai kérdés is,Ennek hatására alanyi jogon nem csak ifele nézhetsz az ablakodon,hanem ha akarsz akkor alanyi jogon befelé is.

jesszumpepi (törölt) 2008.08.07. 15:13:47

Hollandiában nem divat a függöny.Az a magyarázata,hogy szigorú protestáns erkölcs szerint éltek(?),és sokan járták a tengereket.A családnak úgy kellett élni a férj,apa távollétében is,hogy bárki beláthasson a házba.

staropramen 2008.08.07. 15:22:43

jesszum
pedig lehet ,hogy csak ők is a kikában akartak függönyt venni,de nekik sem jött össze.Erre inkább kitalálták hozzá az ideológiát

AlulírottFentemlített 2008.08.07. 15:27:08

Nemrég beszéltem egy Balatonfüredi barátommal, aki nem mellesleg informatikus és van egy hackker haverja.
Hackker-Ede az ő neve.

Az utóbbi napokban alanyi jogon nem bírja, hogy kérdéseket tesznek fel neki.
Civilben a kika-ban dolgozik a függönyosztályon, de ott sem szereti, ha sok a duma.

Szart már sünt, mivel ideje legjavát kis faszenes grillje mellet tölti, amin egyébként sünöket sütöget, miközben singer varrógépén kékszalagokat varr vitorlás hajókhoz.

Aszthiszem most elugrok ráckevére!
Aufwiederlátás!


Szart már

Páneurópai Harci Kos 2008.08.07. 15:38:48

Inkább Balatonfüredre menjetek:)

Sati 2008.08.07. 15:44:57

Itt nincs semmi kérdés: EDE testvére főnök a KIKA-ban, és ő sem ér rá holmi kérdésekre válaszolgatni, holmi vevőknek, akik a pénzüket szeretnék nála hagyni. Örülj, hogy nem varrattad meg, mert ha nem mentél volna érte a megbeszélt óra és percben, akkor jaj neked!!!! Valami közös családi kurzuson dumcsizhatták meg Edével a módszereket.
Csak valaki szólhatna nekik, hogy mi ezt nem díjazzuk... Vagyis igen, de nem úgy, ahogy ők szeretnék :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.07. 20:04:49

nekem ilyen muanyag ize van gyarilag
meg sose nyitogattam
pedig lehetne
reluxa
azaz
tokeletes

Shagrath 2008.08.07. 22:32:23

Igazából nem értem az okoskodást.
100 % kifizet. Nyilván nem zsebbe, hiszen blokkot kap róla. Szólnak, h. függöny kész, felmutatja, h. én már fizettem. Ja jó, akkor csak el kell vinni. Ennyi.

Bicskas 2008.08.08. 00:26:46

Először levezetem magamnak.
Kiválasztottad a függönyt, megírtátok a papírt/szerződést arra rákerült egy fizetendő összeg. Ezután te odaballagtál a kasszához és azt mondtad, hogy "helló itt a számla akkor most kifizetem a harmadát a rajta szereplő összegnek".
VAGY
A számlán eleve a fizetendő összeg 30%a szerepelt, de akkor meg valaki kiszámolta az előleget tök fölöslegesen. Hiszen tudta, hogy ki kell perkálni az egészet.
Melyik a valószínűbb? Emberünk bazári alkudozásba kezdett a kasszánál vagy a függönyösztály matekozással örzi a szellemi frissességét?

Jah még az indexes játékhoz annyit, hogy Répatortaszeletelő

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.08. 01:10:06

Itt az elv a lényeg. Ha 30% előleg akkor az 30% előleg. 30% van a papíron, visszamész és követelik a maradék 60%-ot, amit te a 30% helyett kifizettél. Ki hiszi el hogy nem csak 30%-ot fizettél, ha a szerződésen csak az van?

Mityu Addideapénzt kft LE 2008.08.08. 03:21:56

Lehet nemrégen valamit elrontottam??

Kb. 2-3 hete a Dunaplázában a Röltex nevű intézményben vettem 2 db cipőfűzőt - mily meglepő a cipömbe. Méretre kértem, viszont se előleget se szerződést nem akart egyikünk se. Egy részletben helyben kifizettem, elhoztam. Legyetek szivesek NE szóljatok a' z Edének, jó?!

jesszumpepi (törölt) 2008.08.08. 06:02:01

Van mét Röltex?
Aszittem,a rencerváltással eltűnt.

hubert1975 2008.08.08. 08:02:51

ez történik, ha veszel egy multit, beleteszel átlagos magyar eladót és egy átlagos magyar vásárlót. sajnos egyre több ilyen sztori van, mi (magyarok, meg a homár) a fogyasztói jogok érvényesítését is képesek vagyunk elbalkánosítani. :(

Shagrath 2008.08.08. 08:09:15

"Itt az elv a lényeg. Ha 30% előleg akkor az 30% előleg. 30% van a papíron, visszamész és követelik a maradék 60%-ot"

Öcsém, azért ez se semmmi!

Mityu Addideapénzt kft LE 2008.08.08. 09:59:20

Jesszum!

Én magam is rácsodálkoztam, hogy van Röltex. Bizony sokmindent eltüntettünk a rendcerváltással. De van még ha jól tudom Tisza cipő, véres hurka, májas hurka. Van a birtokomban Sokol rádió is. :)

polgár jenő (törölt) 2008.08.08. 11:34:42

100%os előleg..
még nem hallottatok róla....?
pedig van...:D:D:D

KIKA=szocreál fosszar

MarsellusW 2008.08.08. 12:15:09

Félreértések elkerülése végett: vásárlásnál aláírsz KAKI-val egy szerződés nevű nyomtatványt, amiről én úgy gondoltam, hogy valóban egy szerződés, máskülönben mi a repedt heréért lenne az ráírva.

Namármost, van egy olyan lényeges szabály, amit kis hazánkban sokan szeretnek elfelejteni, hogy a szerződéseket be kell tartani. Arra vannak. Ergo, ha a sajtpapírt mindkét fél aláírta, akkor az érvényes. Ohne további aláírás, jóváhagyás, pápai bulla, szőnyegterítés kelet irányába, stb.

Ebben az inkriminált szerződésben szerepel az, hogy az áru megrendelésekor legalább 30% előleg fizetendő, a maradékot pedig az áru átvételéről szóló értesítést követő 8 napon belül kell kifizetni, utána késedelmi kamat, körmös, tockos, etc.

Szerintem nem az a Balkán, ha megpróbálok egy szerződést betartani és betartatni, hanem az, ha mindent elkövetek annak érdekében, hogy egy érvényes szerződés szabályait rugalmasan értelmezzek. De biztosan én vagyok rosszul programozva...

Ariadne12 2008.08.08. 15:19:13

Kika, bárhova máshova...

Három éve barátnőm vett náluk egy "modern franciaágyat", kb. a legolcsóbb kapható cucc volt, mert kevésből kellett kijönnie, ráadásul épp akciós. Az első alvás után kiderült, hogy a matrac alatti rács (gyalulatlan) lécei olyan rövidek, hogy folyton leesnek az ágykeretről, alulról meg egy szál lábacska tartaná az egészet, ha nem tört volna el azonnal. Szóval használhatatlan.

Úgy két hónap alatt sikerült is elérnünk, hogy a teljes vételárat visszaadják, plusz közben kiderült számunkra is, hogy a saját árlistájuk alapján 8k körüli házhozszállítási díj helyett 12k-t számoltak valahogy, azt is visszakaptuk. Ehhez mondjuk az kellett, hogy kis híján szó szerint a vevőszolgálatosokra borítsuk az asztalt...

Azóta nem jártam Kikában, nem is hiányzik. :D

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.08. 16:06:49

posztból:
"a kedves vezető közölte vele, hogy ő most nem ér rá vásárlókkal foglalkozni"

Ezt olyan edésen kb így képzelem el:

"Nem tudok odamenni, mert önhöz hasonlóan pocsékolják az energiáimat FONTOS kérdésekkel!"

kedves kis monca 2008.08.09. 22:21:17

Keves Férfiember!

A Szt István körúton, Buda felé jobb oldalon textil üzlet.Itt minden anyag-nem ér röhögni!- 390 forint/méter.
Ha választottál meg is varrom Neked,-csak mert irtó kreatív vagyok.
Nem írunk szerződést, jó így?
Nekem minden függönyöm onnan valósi.

Megszeppent kisgyerek nem-e túl sok Belgát hallgat?
:-)

chrys19 2008.08.10. 17:21:53

Ma én is egy életre megutáltam a KIKA-t!
Legfrissebb hirdetési újságukat lapozgatva rátaláltam életem MAJDNEM forgószékére!
Autóba pattantam a családdal, párommal és 6 hónapos csecsmetémmel, közel 50 km-t autóztunk a vasárnap délelötti napsütésben hogy megvegyük!
Az eladó hölgyike készségesen segitett miután megmutattam a katalógusban miért is mentünk. Nézett nagy szemekkel hogy Ő biza ilyet még csak nem is látott. Jött a mindent tudó számitógép. Hopp kiderült nincs is ilyen szék, és nem is lesz egy jó darabig! Fantasztikus! Akkor nézek egy másikat! Már legalább három eladó dolgozott ezen a nagy projekten. Megvan a másik szék, arról már lehet szó! Akár négy hét múlva érte is mehetek................ Még jó hogy nem karácsonykor!
Ez aztán nagy teljesitmény a KIKA-tól! Tényleg Hova Máshova!

misterx 2008.08.10. 22:05:01

MarsellusW: "Vettem tegnap egy tévéállványt is...". Kitől? A KAKI-tól?? Te tényleg meghibbantál...

misterx 2008.08.10. 22:15:11

MarsellusW:
Kicsit off a történetem, de annyiban nem, hogy tele van az ország gyári hibás "kereskedőkkel". Vásároltunk ma a Tesco -ban (bocs, de vasárnap van, kevés bolt van nyitva) fizetünk a pénztárnál. Van ott egy helyes fa kar, ami ide-oda váltható, így egyszerre 2 vevő is pakolhatja a cuccát. (Az egyik már fizetett, és így nem tartja fel annyira a másikat.) Szóval akkor éppen mindkét fakk üres volt, áthajtom a kart, a pénztárosné visszahajtja. Mondom neki: "nekem így kényelmesebb" és átállítom újra. "DE NEKEM ÍGY KÉNYELMES" válaszolja Ő, és újfent visszahajtja!!! Köpni-nyelni nem tudtunk. Annyira megálltunk a növésben, hogy balhét csapni is elfelejtettünk. Kifelé menet párom kiment a WC -re, majd (nagy) dolga végeztével röhögve jön ki: "Na most sz@rtam egy nagyot a Tesco -ra!"
Másnak is ezt tanácsolom...
(Szándékosan nem írtam meg, melyik Tecso volt az, a jelenség a lényeg.)

MarsellusW 2008.08.11. 00:22:22

kedves monca bébi: Még visszatérünk rá, most letettem a függöny projektről. De ha ismét megcsíp a cecelégy, és függönyvásárlásra adom a fejem, akkor jelentkezem :).

misterx: Nem most hibbantam meg, az már ennél jóval régebben megtörtént :). Egyébiránt nem is szar a TV állvány, már 3 napja áll, és még nem esett szét :).
süti beállítások módosítása