Tékozló Homár

A forgalmistákat kivonták a forgalomból, a kalauz meg nem figyel

2008.08.27. 09:30 | ge | komment

Aki sokat jár vonattal, annak kaland az élet. Mókit, aki a BKV-s flörtje után mostanában inkább a MÁV segítségével gyártja a Homárra valót, most a csatlakozás nem várta meg, pedig sietett. De legalább megtudta, hogy a fiatalok idővel mind elhagyják a vasutat.

Ha hiszi, ha nem, alig öt nappal a múltkori élményem után újabb kellemes estét szereztek nekem az államvasutak. 20-án úgy döntöttünk, az unalmas tűzijátéknézés helyett visszamegyünk a Balatonra, amíg még jó idő van. A Déliből 21:30-kor indult a vonat, előzőleg ellentmondásos információkat kaptunk a pályaudvaron arról, hogy eme munkaszüneti napon a szombati vagy a vasárnapi menetrend az érvényes, a pénztárosnő az előbbire, a forgalmista az utóbbira esküdött.

No, szépen megkerestük vonatunkat, az utolsó rakétákat még az ablakból nézve láthattuk is, majd különösebb késés nélkül lezötykölődtünk Fehérvárig, ahol is át kellett szállni. Ruganyos léptekkel haladtunk a peronon előrefelé, a hangosbeszélő pont a csatlakozást mondta be, csak épp azt nem lehetett hallani, hol áll. Egy vasutas mellé érve megkérdeztük, a füredi vonat honnan indul. „Az már ott megy” – mutatott a távolba a kecsesen elfelé kígyózó piros szerelvény irányába, pedig személyvonat lévén meg kellett volna várnia minket. De egy árva percet nem várakozott, azonnal elindult. Mi a sok csomag ellenére elég gyorsan mentünk, mégis lekéstük, vajon milyen eséllyel kísérelhetné meg az átszállást mondjuk egy bottal járó idősebb ember?
 
Hogy a csatlakozás helyett csalatkozás jutott osztályrészünkül, visszaszálltunk a déli parton továbbhaladó vonatunkra, s Aligáig lementünk vele. Ott félórás gyaloglás után kiértünk a teljesen sötét 71-esre, és az éjszakai országúton stoppoltunk számos csomagunkkal, már éjfél után, az érvényes menetjegyünkkel. Szerencsénkre idővel valaki fölvett, és csekély benzintérítési díj ellenében elhozott minket (s még azt is megtudhattuk tőle, hogy Balatonfőkajáron élt-nyugszik Édes Anna modellje).
 
A vonaton a kalauznővel diskuráltunk. Azt mondta, azért nem várt meg minket a vonat, mert bizonyos állomásokon a forgalmistákat kivonták a forgalomból, és a kalauz ad jelet az indulásra, az meg nem nagyon figyel, mi történik peronokkal arrébb. A hölgy elmondta, már felmondott, s férjével három hónap múlva kitelepülnek Angliába, mert nyolcvanezer nettóból nehezen tudnak érvényesülni. Főnöke merő kedvességből ezért a legproblémásabb vonatokra osztja be a vékony, kisgyermekes anyát. Futballhuligánok, randalírozók jutnak neki esténként. „A fiatalok idővel mind otthagyják a vasutat.”
 
(Múltkori kalandom egyébként úgy végződött, hogy miután befejeztem élménybeszámolóm írását, visszamentem az almádi állomásra, ahol éppen jött egy vonat. „…minden állomáson és megállóhelyen megáll…” – ennyit hallottam a hangosbeszélőből. Fölkapaszkodtam rá. Hát, Káptalanfüreden persze nem állt meg, Alsóörsön tudtam leszállni. Egy óra múlva ment volna visszafelé járat, a szél viszont akkorra már igencsak erősödött, így a stoppolást választottam. Egy középkorú, a füredi borfesztiválról Almádi felé tartó úr aztán megszánt, s odaértem úti célomhoz.)
 
Kíváncsi vagyok, a MÁV milyen formalevéllel fog reagálni erre a két élményre, mert elküldöm nekik. Kártérítésben persze nem reménykedek, de arra gondoltam, megalapítom a Móki Tourst, és a felelős MÁV-os vezetőket fogom kalandtúra-ajánlataimmal bombázni, hogy csinálják végig két utam közül legalább az egyiket. Szívesen látnám, ahogyan húszkilónyi csomaggal baktatnak éjjel a 71-esen, egy nagylelkű autósban reménykedve…
 
A Kádár-rendszer talán túlságosan is népszerűsített író-mestere vasúti riportkönyvében idézett egy akkori MÁV-os vezetőt: „1970-es évekre a vasútnál csak a hülyék maradtak – és a megszállottak.” 2008-ra vajon kik maradtak?
 
Üdvözlettel
Móki
 
A mellékelt fotó inkább csak kis színes: „A pénztáros pénzváltásra nem kötelezhető”, mókás kiírás, akárcsak a „Ha aludnék, tessék kopogni”. Mintha az egész MÁV üzenete volna ez, úgyhogy most majd kopogtatok náluk a panaszommal.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hijarna 2008.08.27. 09:31:03

elsőőőőőőőő

Elektronikus cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2008.08.27. 09:32:23

Másodszorra mondom, hogy ne elsőzz!
ÉrtED-E?

hijarna 2008.08.27. 09:37:31

Egy arany, egy bronz - ezzel Pekingben király lettem volna XDDDD

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.08.27. 09:37:39

Moki, kitartó vagy és ezt tisztelem. Sok ilyen emberrel még a Duna folyását is meg lehetne változtatni.
Hajrá! Mi melletted vagyunk!

hijarna 2008.08.27. 09:45:32

Réz-Fa-Szú 2008.08.27. 09:41:32

Hatodik még pontszerző hely XDDD

lókupec 2008.08.27. 09:49:29

Én csak azt szeretném mondani...MÁV lerombol, feléget, helye sóval behint. Béke.

fritz kraft · http://kraft.blog.hu/ 2008.08.27. 09:55:27

hé, homár!

miféle titkos mozgatórugók folytán tűntek el a kommentek az "Elhajtották a rövidgatyásokat a Villa Mediciből" című bejegyzésetek alól?

áh, nem kell mondanotok semmit, tudjuk. jöttek a szcientológusok, és bevetették a totalitárius rezsim alapú álegyházukra jellemző taktikát, a perrel és egyéb finomságokkal való fenyegetőzést. ezt szokták csinálni.

kedves szcidióták! azt hiszitek, ez nyereség volt a részetekről? biztosak lehettek benne, hogy hamarosan eltörlődik a föld színéről a náci németországgal oly sok azonosságot felmutató szerveződésetek.

jobb, ha vigyáztok a büdös clear seggetekre.

Bugreport 2008.08.27. 09:55:40

Szerintem ennek a Mókinak kint lehet a fotója minden MÁV állomáson, ha jegyet vesz gyorsan hívják az átszállások első állomását, hogy pöccre lekésse a vonatait. Javasolnám, hogy dobjunk neki össze egy kocsira! A máv meg szüljön sünt...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.08.27. 09:58:29

"Kíváncsi vagyok, a MÁV milyen formalevéllel fog reagálni"

A szokásos módon: le se szar.

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2008.08.27. 10:13:19

sokan azt mondtak, nem kell az a 40 ev, ahhoz hogy az emberek megtanuljak a szabad piacot es a demokraciat, majd mi atkapcsoljuk a kapcsolot 89ben es minden jo lesz. 20 ev telt el lassan. sehol se vagyunk. sehol. igaz lesz ez a 40 megiscsak... aztan majd akkor, talan akkor, amikor mar mindenki fejebol es DNSebol torlodott az atkos hazug kenyelme, hogy szarok fosok az egesz vilagra, mert mindenrol a TSZ/Allam/MAV tehet es nekem csak jarnak a dolgok, szoval ha ez torlodott majd talan 2030ra, akkor majd lesz rendes vasut is. talan valami ilyesmi: www.virgintrains.co.uk/aboutus/default.aspx

K0vasz 2008.08.27. 10:14:44

Én is jártam már hasonló módon - a csatlakozást a vonatom 15 perccel késte le. "Szerencsére" pont vmi putri állomáson kellet volna átszállnom, így a következő vonat, ami jó lett volna, 3 óra múlva jött, busz meg csak 1-1 járt reggel ill. este. Az volt a mázlim, hogy már közel voltam a célhoz, és ki tudtak jönni elém kocsival (egyébként meg vagy 3 órát várok, vagy legyaloglom a maradék 15 km-t).
Szal MÁV rulez:)

avatartalan 2008.08.27. 10:21:29

vonattal csak kalandvágyból szabad utazni
bp-füred autoval 100 perc kényelmesen és senkihez sem kell alkalmazkodni
igaz,drágább 850ft-tal mint a vonatjegy...

Shagrath 2008.08.27. 10:28:49

Mondjuk szerintem meg akinek annyi esze sincs, hogy a munkaszüneti napon (augusztus 20) munkaszüneti napnak megfelelően közlekednek a vonatok (és a szombat pedig nem munkaszüntei nap) az vasútállomás közelébe se menjen és a homárra se irogasson.
Javaslat: 8 általános elvégzése és utána lehet okoskodni. Nyílván a pénztárba meg forgalmistának nem kell 8 általános se...

The Good Boy 2008.08.27. 10:34:48

Úgy látom a szci elöl a homár is kihátrált...
Remélem ennyi hatalmuk nincs ezeknek a szénalmas szerencsétlen "embereknek"...
Már észrevehették volna régen, hogy a nagy Xenu-juk elutazott Morkhoz és Orsonhoz, és azóta a jelszó: Nanu Nanu (ala Egy úr az űrből)
szánalmas az egész bagázsuk

The Good Boy 2008.08.27. 10:36:22

És hogy a témához is hozzászóljak:
Nem értem hogy lehetnek az emberek ennyire mazohisták... Hát nem jár arra busz, csak vonat?
Atomot a mávnak

Bugreport 2008.08.27. 10:39:19

@nekem gyanus volt:

Hát erre csak egy ÁMEN jut... Mert jah jah, midnenki tudja mi jár, de hogy mit kellene neki tenni az smafu. Na jó, az viszont igaz, hogy először fent a bőrszékben pöffeszkedő kreténeknek kellene egy kis kötelességtudat, egy kis pályaorientáció. És talán, ha a vonatok minden nap makulátlanul tiszták, a BKV-s ellenőrök nem bazdmegoznak, a rendőr idegen nyelven nyújt segítséget, és ha a cigók dolgozni fognak (ezt én sem gondolhatom komolyan) szóval...ha az emberek rádöbbennek, hogy leginkább maguknak basszák el, és változások a hozállásban fentről indulnak el, egyfajta jó példaként akkor talán...

mumli 2008.08.27. 10:44:42

egy hónapon belül 2* eresztett le a jobb hátsó gumi. ezért ma vonattal megyek majd haza :D
ó, bassza meg. kurvaélet.
hogy eresztene le az összes autó gumija itt a parkolóban :(
Mért születtem én nőnek. Nem tudom meglazítani a kurva csavarokat.

Ilyenkor azért jól jön ám a MÁV. Majd jövő héten megírom, mennyi idő alatt sikerült megtennem a 48 km-t.

mumli 2008.08.27. 10:45:53

ja, azt ki is felejtettem, hogy nem vagyok sikeres.

Megszeppent kisgyerek 2008.08.27. 10:47:58

mumli, hát nem is... láttam én már nőt kereket cserélni. Húsz centis miniszoknyában, lehajolva, nem leguggolva. Nem is ment oda senki segíteni, csak távolról drukkoltak neki. Mégis megoldotta egyedül.
Neked is menni fog, csak ugrálj egy kicsit a kerékkulcson :-)

Bugreport 2008.08.27. 10:48:06

Na jó, akkor látom divat, hagy fikázzam azt a szájba tekert undibundi büdös mávot én is. Aug 20.-án felszáltam a vonatra, és 1 perccel hamarabb értem kőbányára mint az ki volt írva. Szégyengyalázatdzsízöszkrisztholisit :)

Mylady 2008.08.27. 10:57:02

Shagrath 2008.08.27. 10:28:49

Te se sűrűn láttál még menetrendet, úgy látom.
A munkaszüneti napon ugyanis többféle menetrend lehet.
Lehet sima munkaszüneti, de ha másnap munkanap van, akkor már más érvényes. És azt is megkülönböztetik, hogy ha másnap munkanap van, az iskolszünet-e vagy tanítási időszak.
És ha a mávosok nincsenek tisztában azzal, hogy milyen menetrend érvényes, honnan tudná azt egy egyszerű utas???

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2008.08.27. 10:57:53

úgy látszik, homárék csavaroznak, állitgatnak, tekergetnek. :) egyszercsak eltünnek a kommentek innen onnan, aztán megjelennek ilyen "üzeneted moderáció után fog megjelenni" feliratok aztán megint eltűnnek. homár újra felvette a gyerekcipőt?

cyan 2008.08.27. 11:07:59

töröljétek az egész posztot, mert ez így elég hülén néz ki...

havajj 2008.08.27. 11:14:56

szerintem nem érdemes törölni, így is elég egyértelmű a szittuáció

Bugreport 2008.08.27. 11:16:09

Omg, na jobban utána olvastam ennek a her generál oberstumf fűrernek. A legrosszabb az egészben, hogy nem nevethetek rajta olyan jóízűen ahogy szoktam többnyire az ilyen mihaszna aszfaltmunkásból lett bitangokon, mert izomlázam van és fáj :(

staropramen 2008.08.27. 11:17:37

Sztrovacsekek!
a kép erősen manipulált, ugyanis a ráckevei strand pénztárfülkéjét ábrázolja 2007 november 21-én délelött.Ilyenkor egy medve árulja a jegyeket és néha bizony már-(közeledik a tél) - elbóbiskol.
Egyszer valaki megpróbált kopogni, soha nem került többet elő

Megszeppent kisgyerek 2008.08.27. 11:24:24

Nem kell törölni azt a posztot. Többet mond ez így minden szónál... mindenkiről.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.27. 11:24:40

Ez már egy improved MÁV dolgozó, mert kiírta hogy aludni szokott!

Aki otthon (Somogy megyei kisváros) akart már vas. kora du. jegyet venni (tehát amikor a diákok tömegesen utaznak) az tudja hogy ott is alszik a vasutas csak nem írja ki.

havajj 2008.08.27. 11:29:59

Meg kell védenem a homárt, nem az ő hibája. Ez FONTOS!

Bugreport 2008.08.27. 11:30:59

szerintem mi is fenyegessük meg a homárt, hogyha nem csinálja vissza lejárt szavatosságú ivó joghurttal dobáljuk meg és örökös máv használatra kényszerítjük őket ;-)

havajj 2008.08.27. 11:31:11

Meg vannak kötve az ollói. A sajtószabadság meg odáig tart, hogy a poszt kinnmaradhatott.

passza zsír 2008.08.27. 11:42:25

Mivel sikeres vónék vasúton utaztam idén nyárom Almádiba.
Odafelé 97km volt vissza felé 113.
Mivel nem retúrt vettünk, visszafelé ott,helyben váltottuk a jegyet és baromira nem tűnt ez fel. Csak a szállásunkon indulás előtt mondja kedvesem, hogy bakker idefelé 3800-at fizettünk most meg 4400 pénz. Aztán látom kilométer sem stimm. Na holnap indulás előtt benéz pénztár. Ott megerősítették, hogy a kolléga tévedett, mert az Almádi-Érd útvonalba beiktatta nekünk még Pusztaszabolcsot is.
(Jó, hogy nem Nyíregyházát)Ja és semmit sem lehet tenni, max ezerért visszavesszi és ad "jó" jegyet...
Egyik idiótább volt mint másik.
Na veszem a dolce gabbana papucsomat és leugrok a ráckevei strandra egy jó Kozelt inni.

Bugreport 2008.08.27. 11:53:21

Egyébként mocskos fukar desnyó vagyok. Én ha mávozok Kecskemétről csak kőbányáig veszem a jegyet. Az így eze öccá (csak oda) Ha Zuglóig venném a jegyet, az mán kéteze haminc Egy megállóért nem fogok kifizetni öccá forintal többet... Ha kecskemétről jövök, kőbányáig mindig le van kezelve a jegyem, ha meg visszafelé megyek úgyis kőbányától sasolják a jegyeket.

Bugreport 2008.08.27. 11:55:50

Megálló budapesti szinten: 2Km 2perc max

havajj 2008.08.27. 12:17:48

@Kulics

Bezony hogy ki.
De ha eljutsz egy magasabb szintre mint Xéna, el tudod olvasni azokat is.
E-mail ment.
/én meg dolgozni mentem, mert a homározásból nem lesz pénz/

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.08.27. 13:57:05

bazdmeg!

lassan írom hogy megértsed, mert a múltkori írásomat nem olvastad ezekszerint vagy nem fogtad fel, és még a saját károdon sem tanultál!

BUDAPEST-ÉSZAKI PART CSAKIS BUSSZAL!!!!!!!


a rossebnek zötykölődnél 3-4 órát, meg rizikós átszállás, stb, mikor a busz 2 óra alatt odavisz!
sőt! időben ott vagy akkor is ha veszprémen keresztül, átszállással mész!

még egyszer nem mondom el! FONTOS!

ha még egy vonatosat betsztek ettől az embertől istenbizony bebaszom egy IC-elé a gyereket :D

2008.08.27. 13:58:26

@havajj 2008.08.27. 12:17:48
emilt megkaptam stop
okosabb nem lettem stop
szólás szabadság stop

Pepin bácsi 2008.08.27. 15:29:31

cyan: nem Pepin, hanem TÖRPEGYÍK :D

cyan 2008.08.27. 15:32:47

igenis Pepin :D
törpegyík :DDDDDD

Troppauer Hümér 2008.08.27. 15:42:25

A TÖRPEGYÍK az egy állat-e?

Zuzuka 2008.08.27. 15:42:34

nézd meg Pepin, nincs semmi akadálya
itt van nem messze, alulról a 4.:)

Syca 2008.08.27. 16:01:24

törpegyík :) boglyában lakol-e?

Grafit Macsek 2008.08.27. 16:02:13

törpegyíik, törpegyík, törpegyííík, bibibáááá!
Angyi! Hol vagy???

törpegyík 2008.08.27. 16:02:59

Amikor nem a kövön sütkérezek, bizony ottan...

cyan 2008.08.27. 16:14:55

Pepinke, gyomírtás van, nem tudtad?

havajj 2008.08.27. 16:18:27

Van ilyen. Érdekelne viszont, hogy így se fér-e bele.

cyan 2008.08.27. 16:23:16

így viszont elég értelmetlenek a kommentek :PPPPPP

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.27. 16:41:13

@Hurrá Torpedó : Mókival óvatosan, vazeg megküzdött a BKV elenőrökkel is! Én félnék tőle :D

havajj 2008.08.27. 16:41:40

@ColT
Na ez se lesz itt sokáig. :)

havajj 2008.08.27. 16:43:45

Viszont a enyémek megmaradtak, juhhéj!
Ezek szerint azért mégis lehet véleménytnyilvánítani, csak nem akárhogy.
Viva Reformer!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.27. 17:04:56

@havajj : Na majd amikor az enyémek eltűnnek akkor a tieid is! :D :D
Amúgy az előzőben a Villa Medicis miatt háborogtam, az lett a durva :)

pamutmacska 2008.08.27. 18:50:40

Én 85-öt kerestem diplomával. Mégis maradtam Anglia helyett. Hiába, nem vagyok sikeres. Meg bátor sem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.27. 19:04:16

Akkor én sikeres vagyok? 2 diplomávan 150 nettó. Bár lehet hogy így is kevesebbet kapok mert akkor 2-re kéne 170-et? :(

A Tyne folyó déli partja 2008.08.27. 20:33:09

én egyvalamit nem értek. miért kell átszállni Pest-Almádi vonalon?? ha jól vettem ki, oda volt az út. nekem anno Debrecenből is sikerült eljutni Almádiig, átszállás nélkül, és az a vonat is Pesten át ment...erősen kétlem, hogy nem volt közvetlen vonat. és biztosan tudom, hogy fent említett vonat megállt Káptalanfüreden is, ugyanis elfelejtettem Almádiban leszállni...kb. 20-30 perc alatt eljutottam Almádi központjáig...Káptalanfüred ugyanis nem egy külön település, hanem Balatonalmádi része.

A Tyne folyó déli partja 2008.08.27. 20:36:21

na, most látom, már Hurrá Torpedó megírta. meg hogy busszal simán lejutsz az északi partra. csak helyeselni tudok. sőt, Veszprémbe néha olyan busz is megy, ami sehol nem áll meg, párszor sikerült kifognom.

Briguszka 2008.08.27. 21:43:08

Akkor most itt a Törpegyíkokat lelövik?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.27. 22:56:01

@havajj : Igazad lett, eltűntek az enyémek is! De csak azok amik Megfelelően felTűnőek voltak.

havajj 2008.08.27. 23:41:38

@ColT
Elsőre nem is vágtam le. :))
MosT akkor így kell kommunikálnunk?
Ez SZívás egy piCIt.
:)

havajj 2008.08.27. 23:42:59

A homárnál dolgozik-e Cenz-né férje?
:)))

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.08.28. 03:02:30

És az mi az, hogy ennél a cikknél "Megjegyzésed csak előzetes moderációt követően fog megjelenni" felirat áll a hozzászólásdobozka alatt, a többinél nem?!

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.08.28. 03:03:30

Érdekes, most meg eltűnt... Ez valami random izé?

jesszumpepi (törölt) 2008.08.28. 03:12:15

Hej,Pepin!

Örülök,hogy ismét körünkben tartózkodsz :-)

jesszumpepi (törölt) 2008.08.28. 03:14:30

@Pepin

Pár hónap,és jön a kocsonyaszezon.
Azt már féllábon állva is kibírjuk.

KÁJZERSZÓZE 2008.08.28. 08:17:34

akko ety köszkívánatra:
törpegyikkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!

Pepin bácsi 2008.08.28. 08:47:40

TÖRPEGYÍK !!!!!
bibibááááá

Troppauer Hümér 2008.08.28. 09:11:14

Liliputi gyikkkk!!!!

FONTOS!!!!

törpegyík 2008.08.28. 09:28:03

Hol a Megszeppent kisgyerek? Kicsináltátok?

Pepin bácsi 2008.08.28. 10:27:15

szemetek !
kinyírták a Megszeppent kisgyereket !

havajj 2008.08.28. 10:51:22

Mao Ce-tung parancsára a törpegyíkok elintéztek egy kisgyereket, anélkül, hogy rákerestek volna a gugliban, ki is valójában.

Hmm. Tipikus hétköznapi sztori.
Kisgyerek!! Ne szeppenj meg!!!
Ha van elég pénzed, feljebb léphetsz a következő szintre és visszatérhetsz!

Pepin bácsi 2008.08.28. 10:55:57

Nem Mao parancsolta, hanem Xenu.
A kisgyereket agyonverték egy dolcsegabána papuccsal.

havajj 2008.08.28. 11:02:54

Ejj Pepin, most miattad fogják az enyémet is elsinkelni. Pedig direkte vigyázok már minden szavamra.
Ez a bizonyos Xéna rokona Maonak?

törpegyík 2008.08.28. 12:43:35

Eltűnt a Kájzerszóze

havajj 2008.08.28. 12:58:39

Oh, voltam én is már így. Aztán megtértem és viszajöhettem.
Modi: még mindig törpegyík!
Bár legalább már nem olyan mint aki telef0sta ijettében a DG papucsát. (mint tegnap)

Csm001 2008.08.28. 13:35:24

A 71-es nem az _északi_ parton megy amúgy?
Meg mintha almádi is ott lenne...

nyulambulam 2008.08.28. 14:05:55

"A pénztáros pénzváltásra nem kötelezhető"

Persze, nem kötelezhető, de a hatályos jogszabályok szerint minden címletből vissza kell tudni adnia...

jesszumpepi (törölt) 2008.08.28. 17:23:06

Jó napot kívánok!

Érdeklődni szeretnék,hogy ha törpegyíkkal szállok fel a járműre,kell-e neki jegyet váltanom?

És ha elfér a zsebemben?Akkor is?

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.08.28. 17:51:27

@jesszumpepi: Az a zsebedben törpegyík, kulcscsomó, vagy ennyire örülsz, hogy látsz (engem/minket/őt/stb.)?

Kisangyal 2008.08.28. 18:15:26

FONTOS!!!!!

Gratula Gábriseszternek!

Ujra a régi! Pedig már aszittük megjavult, de nem! Még mindig nem tudja mit jelent a SZOLÁSSZABACCCCSÁÁÁÁÁÁG!!!!!

Ezt is ki lehet szedni Miss Modera...

havajj 2008.08.28. 18:35:37

Hagyd el Kisangyal, nem olyan veszélyes mostmár.
Legfeljebb ezentúl csak elfordult utcatáblákról, meg kidobott WC-kről lesz szó. Azoknak nincsenek kapcsolataik. :)

jesszumpepi (törölt) 2008.08.28. 21:42:38

Joe Forster/STA

Nő vagyok.Ezt vesd össze a hozzászólásoddal!
A bugyimban nem hordok törpegyíkot,a kulcscsomóm a retikülömben tartom.
A kérdésem arra vonatkozott,hogy ha igazi,élő törpegyíkkal szállok fel a járműre,akkor neki kelletik-e jegyet vennem-e?

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.08.29. 00:48:33

@jesszumpepi: Én kérek elnézést, hogy a nicked alapján nem volt trivi női mivoltod...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.29. 04:34:37

en tuti votam hogy no
30-as voroshaju kozalkalamazott szerintem, jo humorral
asszem szemuveges
mamint jesszum

törpegyík 2008.08.29. 08:39:57

Tessék mondani, ha jesszummal szállok fel a vonatra, kell fizetnünk?

Pepin bácsi 2008.08.29. 09:06:22

Ha jesszumpepi hoz kocsonyát és dolcsegabána papucsban száll fel a vonatra, akkor nem kell fizetni.

ESZTER !!!!
ALSZOL-E!!!
süti beállítások módosítása