Tékozló Homár

Belépőkáosz a Dagályban

2008.09.09. 09:15 | ge | komment

Pontokba szedett magyarázatokkal ellátott levelet kaptunk egy olvasónktól, akit megszivatott a Dagály Strandfürdő cseppet sem felhasználóbarát belépődíj-rendszere. Van téli, meg nyári pénztár és számtalan féle konstrukció, amin a Homár így elsőre nem igazodott ki, de hát mi úgysem járunk strandra.

Kedves Homár,

Röviden: Megvezettek, mint a kantárra kötött barmot. De tudom én voltam a hülye mert... Miután szombaton a fák dőltek a széltől, majd vasárnap - 2008.09.08-án - a sokéves meleg és hideg rekordok, gondoltam egy merészet, és sportolásra szántam magam. A nagy melegre való tekintettel - mert Budapesten voltam és mert ott ugye meleg volt nem hideg - az úszást választottam mint sporttevékenység. Ehhez helyszínnek a Dagály Strandfürdőt. Azért ezt mert ide járok már évek óta. ( Már most sikertelen vagyok? Ez van. ) Voltak már problémáim de eddig egy sem fogyasztóvédelmi jellegű. (Na jó, mikor az órájuk sietett tíz percet és annyival hamarabb dobtak ki a medencéből az lehet az lett volna.) Most azonban egy régóta fennálló szabálytalanság áldozata lettem.

Magyarázat 0: Tavaly ugye kiderül, hogy volt némi csalás a beléptetésekkel kapcsolatban. Ezért idén bevezették a karszalagos rendszert. Az árak képzése azonban fikarcnyit sem változott. Csak drágább lett. Erről röviden annyit, hogy gőzöd nincs mikor mennyit kell fizetned a Dagályban. Van olyan, hogy napi jegy van olyan hogy jegy ha két órán belül kijössz. De azt persze előre ki kell fizetned és kilépéskor kapod meg a visszajárót. Ugyanez 3 órával és kevesebb visszajáróval. De ha már úgyse tudsz bent lenni három órát zárásig akkor ki se kell fizetni. Hétvégén pedig más tarifák érvényesek. És így tovább. Ha valakit érdekel akkor a neten lehet találni egy verziót. A helyes megfejtők nyernek mert jó jegyet fognak kérni.

Szóval gondoltam úszok egyet. Meleg volt, mint a pokolban - égett a kopár sík - és bár alig lábaltam ki egy nyári influenzából vagy minek hívják ezt most, gondoltam ilyen melegben csak nem lesz rosszabb. "Iluskámat" most otthon hagytam, mert őt az önsanyargató úszásnál jobban érdekelte a forma 1. Meg előtte már lesarlózta a fél mezőt - értsd: volt konditeremben kardiózni amit én most a légkondi miatt kihagytam. Hiába no az ember fia ne vasvillázza a szénát huzatos ólban mert elkapja a hideget.
Beérvén meglepve tapasztaltam, hogy új arcok vannak a téli pénztárban. Pedig ide járok jó pár éve. A sor hosszú, a srác a pénztárban nem haladt. Gondoltam kezdő. Egyedül van. Szezonzáró napon. Nyári pénztárnál szintén hosszú sor állt.

  • Kitérő 1: Az, hogy nem halad a téli pénztár nem csak az ő hibája. Nem tudom szükségszerű-e az amit itt művelnek, de aki kezelésre jön, az kap egy cirka két méteres blokkot meg harminc pecsétet a kartonjaira. Ez tart úgy 5 percig emberenként. Már megszoktam. Csak ez a srác még az átlagnál is lassabb volt.
  • Kitérő 2: Közben másik ablaknál pénztáros ül bent de nincs kinyitva az ablak. Viszont amikor ott állt előtte valaki akkor annak elmagyarázta, hogy itt nem adnak jegyet csak kint a nyári pénztárban. Na most ez: HAZUGSÁG ELVTÁRSAK! HAZUGSÁG!
  • Magyarázat 1: A nyári pénztár tök más jegyeket árul mint a téli. A nyárinál nincs időmérős - magyarázatot később - jegy. A nyárinál nincs gyógykezeléshez jegy.


Szóval úgy tíz perc - fertáj óra elteltével sorra kerülök. Mondja a srác, hogy 1900Ft. Kérdezek, - lásd később - fizetek, kapom a blokkot, karszalagot meg a műanyag kártyát. Mint a karika csapás. Az összeg ennyi szokott lenni.
 

  • Magyarázat 2: A műanyag kártya kell az időméréshez. A rendszer baromi fejlett. A műanyag kártyán van vonalkód. Bemenetelkor lehúzod és megjegyzi mikor mentél be. Ha nincs szerencséd huzigálhatod percekig. Kijövetelkor gép lenyeli a kártyádat - néha visszaköpi - majd megmondja mennyit voltál bent és a szerint ad vissza. Még azt is tudja, hogy kell-e visszaadni neki vagy sem a szerint, hogy fizettél-e bemenetelkor 2-3 órát vagy már eleve nem mert zárás körül mentél be. És ez eddig majdnem mindig működött.


Majd úsztam egyet. Mivel azonban nyári csúcsidőt megszégyenítően sokan voltak - azaz nem lehet úszni a medencében - és mivel nem akartam túlhajtani magam hamar végeztem és távozni akartam a téli kijáraton. Amúgy mindig végzek két órán belül. Tudom, akkor nem lehetek szerencsés de ez van.
 

  • Magyarázat 3: Aki a téli kapun jön be annak ott is kell távozni mert a kártyát a gép elveszi és cserébe visszaadja a "KÁRTYA LETÉTI DÍJAT". Ilyen most nem volt. Még csodálkoztam is mire a srác mondta, hogy az már megszűnt mert az csak nyáron van amikor van nyári pénztár is. Teszem hozzá ez azért van, hogy ne lopd el a kártyát nyáron. :) Aki meg a nyári kapun jött be nem tud kimenni a télin mert ahhoz kártya kell amit nem kap a nyári pénztárnál. Ha nem érted nem a te hibád.


Kártyát betettem a gépbe elnyelte majd nem adott vissza ló(fff)...vét. Megyek a pénztároshoz - nem a sráchoz mert az nem volt ott - hanem a másikhoz aki be volt zárva, amiből következik, hogy nem volt nyitva pénztár és mondom, hogy nem adott vissza a gép pedig én kevesebb mint 2 órát voltam bent, mire egyből nyomja, hogy mert egész napos belépőt vettem. Mondom én felnőtt belépőt kértem a téli pénztárnál és itt mindig időmérőst kaptam eddig. Most miért nem? Erre ő azt mondja, hogy mert nem mondtam, hogy olyat kérek.

"Elborult az agyam megkaptam a követ s jól betörtem vele a fülkeüveget." (Csak mert Batz papucs nem volt nálam)

Némi szóváltás után láttam, hogy nem kompetens. Na mondom akkor főnökség. Erre mondja menjek a recepcióhoz. Ott megismétlődött az egész előröl. Gyanús lehetett volna mert tök ugyanezt mondta a másik nő is. Megint merkértem, hogy  a főnökségből hívjanak ki valakit. Fürdővezetőt vagy valakit akivel érdemben tudok beszélni. Nő eltűnik majd jön egy másik nő. Kérdezi mi a baj, mondom neki. Erre ő már mutat egy papírt, ami a falra van kiragasztva és rajta van, hogy 1900Ft a napi jegy. És én biztos olyat kértem. A papír persze nem a pénztárnál van, hanem ahol a kártyát le kell olvastatni a vonalkódleolvasóval, majd áthaladni a forgóajtón. Szóval amikor már megvan a jegyed elolvashatod. Mondom neki, hogy egyfelől ez nem jó helyen van kiragasztva másfelől meg akkor jöjjön már ki és mutassa meg az árlistán mit is kellett volna kérnem. Mondja, hogy hétvégi időmérős jegyet. Mondom legyen kedves jöjjön már ki és mutassa meg nekem ezt az árlistán. Na ez nem sikerült. Ekkor feladta és elment, hogy hív valakit. Ő volt a harmadik aki probálkozott. Gondoltam itt a fürdővezető elfoglaltabb mint a Jóisten? Miért kell három ember mielőtt kijöna a F Ő N Ö K? Hátha megunom? Hát nem volt szerencséjük. Nem untam meg. ( És megint sikertelen vagyok tudom.)
 

  • Kitérő 3: Közben a pénztáros hölgy aki amúgy zárva tartott és elsőre elhajtott, vissza akarta adni a pénzt de mondtam, hogy nem kérem ez már elvi kérdés. ( Na gondolom most lettem teljesen sikertelen. )


Na végre megjelent egy férfi látom ám kezében a panaszkönyv. Mondja, hogy a fürdővezető nincs itt de írjak be a panaszkönyvbe. Mondom én beírok de sokkkal jobb lenne ha értelmetlen írogatás helyett visszakapnám a pénzem és kiírnák, hogy milyen jegyeket árulnak. De ő nem tud mit csinálni írjak be. Közben kijött egy idősebb úr is ő se kapott vissza pénzt. Pénztáros meg a recepciós neki is benyomta, hogy rossz jegyet kért. Ő se akarta lenyelni ezt, ő is a fönököt akarta. Mondta neki is a "helyettes fürdővezető", hogy ő is írjon be. Aztán jött még egy idősebb hölgy őt leszerelték a szokásos rossz jegyet kért szöveggel. Majd jött meg egy idősebb hölgy a lányával aki szintén nem értette miért nem kapták vissza a pénzüket. Én közbe beírtam a panaszkönybe de semmi jóra nem számítok. Kértem, hogy adják vissza a pénzemet - 400 Ft. Sikeres vagyok-e? :) - Illetve, hogy írják már ki végre az árakat értelmesen. Azért ez utóbbiban még reménykedek. ( Naív vagyok-e?) Az idősebb úr nem írt be, hazament. Azt nem tudom mi lett az anyával meg a lányával mert én eljöttem.

Szóval röviden összefoglalva a következő történt: Belépéskor nem időmérős jegyet hanem strandbelépőt adtak a !téli! pénztárban ahol mindig időmérőst adnak. Adtak kártyát de nem kértek kártyaletéti díjat és a kártya sem garantálja, hogy időmérős a jegy. ( Jobban jártam volna ha ellopom a kártyát. Akkor én okozok 600 Ft kárt. De mostanra már teljesen sikertelen vagyok. ) Csak a kilépéskor derült ki, hogy rossz belépővel mentem be amikor a gép nem adott vissza. Ekkor azonban nem tudták megmutatni mit is kellett volna kérnem mert az árlista enyhén hiányos, az árképzés meg átláthatatlan így. Amúgy egy szakértő pár perc alatt biztos faragna belőle áltátható táblázatot. És Magyarország ma tele van szakértőkkel. Ugyanennyibe került volna az időmérős jegy kártyaletéti díj nélkül tehát ár alapján nem tudhatod, hogy mit vettél.

Szóval tanulság ha a Dagályba mész:
1.) Már otthon próbáld kitalálni, hogy mit kell kérned. Pontos megnevezéssel.
2.) Figyelj oda milyen jegyet kérsz és milyet kapsz. Nem tudom a blokkon rajta van-e egyébként.
3.) Kérdezd meg a kiadott jegy visszaadós-e.
4.) Verd a fejed a falba ha mégis átcsesztek és ez csak a kijövetelnél derül ki.

U.I. : 3-4 éve járok a dagályba és eddig azért kevés problémám volt. A hölgyek - a régiek akik ismertek - mindig a számomra legkedvezőbb jegyet adták. Nem nem nyugdíjast meg diákot mert nem vagyok egyik se de mindig ami járt. Sőt nyáron ha volt olcsóbb kiküldtek a nyári pénztárhoz mert volt olyan jegy fajta amit csak ott lehetett megvenni. :) Ez nem vicc!

Szóval: Jó úszást Elvtársak! És ha Bástya Elvtárs ott van még hát ...
 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

É2I 2008.09.09. 09:20:04

Még ilyet, mostmár elolvasom.

ddd.dino 2008.09.09. 09:25:06

Most mi a fax van?
Baromi hosszú és unalmas poszt!
Ha jól értem nem volt elég bonyolult az élete a poszt írónak, etzért hosszú, bonyolult és fölösleges leveleket írogat. Könyörgöm, szerkesszünk, rövidítsünk!

SuetiMueti · http://sunbarat.blog.hu 2008.09.09. 09:25:27

ezt még egyszer át kell olvassam hogy megértsem a jegyeket:)

dehiszezénvagyok 2008.09.09. 09:26:05

Wow, kimerítő leírás volt. :) Mekkora szemétség ez már...

elwood 2008.09.09. 09:31:45

Na látod. Strandra Ráckevére kell menni.

É2I 2008.09.09. 09:33:11

Én megértettem elsőre, igaz csak másodikra olvastam el :P

Magam_a_Mondomét! 2008.09.09. 09:33:22

Nyertetek - feladom - Én ugyanis semmit sem értek az egészből, az én IQ-mmal ez túl bonyolult.

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.09.09. 09:34:36

Azon a szemétláda nyugaton még ez a karszalagos (chip-es) dolog is képes működni. És utólag kell fizetni távozáskor:

Belgium:
www.andreiground.com/index.php?lang=HU&p=view.news&id=1213455753.1345
Németország:
www.andreiground.com/index.php?lang=HU&p=view.news&id=1210172240.7626

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.09.09. 09:39:41

Én meg otthon zuhanyzok.
Mikor lesz annyi szabadidőm hogy úszni járkáljak? De jó lenne ha lenne :/

Még kommenteni is csak a munkahelyemről érek rá, otthon sokkal több dolgom van :D

kicsirigo 2008.09.09. 09:42:37

"-Délutáni belépő, 2 óra időtartamra
(váltható: zárás előtt 2 órán belül, szeptember 1-től) 1 300 Ft
- Délutáni belépő, 2-3 óra időtartamra
(váltható: zárás előtt 3 órán belül, szeptember 1-től) 1 500 Ft
- Délutáni belépő, munkanapokon (váltható 16:00-tól) 1 200 Ft
- Délutáni belépő, munkaszüneti napokon (váltható 16:00-tól) 1 400 Ft"

Ez teljesen zavaros. Mivel 19-kor zárnak a 16 órától váltható jegy megegyezik a zárás előtt 3 órán belülivel. Az ára ezonban különbözik.?????

elwood 2008.09.09. 09:42:44

Én egyébként azt hiszem értem.
A sztori :
"Időmérős jegy helyett napijegyet kapott"

A háború és béke azért van körítésnek, hogy lássuk nem az ő hibájából.

Mint helyes megfejtő kapok-e egy ingyenjegyet ? A dagály meg dűljön össze.

labi 2008.09.09. 09:46:18

Eh, túl hosszú...
Ki a fene ér rá ennyit elolvasni?

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2008.09.09. 09:49:26

"Kitérő 3: Közben a pénztáros hölgy aki amúgy zárva tartott és elsőre elhajtott, vissza akarta adni a pénzt de mondtam, hogy nem kérem ez már elvi kérdés."
"Mondom én beírok de sokkkal jobb lenne ha értelmetlen írogatás helyett visszakapnám a pénzem és kiírnák, hogy milyen jegyeket árulnak."

most akkor kell a visszajáró, vagy nem?

Juzer 2008.09.09. 09:49:50

Szerintem csak pallérozni akarják a mentálisan eltunyult vendégek elméjét, mivel Rubik kockát nem adhatnak, hát elmés matematikai és térkoordinációs kombinációs feladattal örvendeztetik meg a kedves látogatót.
Az egyenletben szerepelnek a vendég paraméterei (kor, esetleges gyógykezelési lehetőségel), a bejáratok (téli, nyári), érkezési idő, eltölteni szándékozott órák száma, illetve az árak, melyek az egyenletben az ismeretlenek. Elő hát a papírt, és belépés előtt próbáljuk megoldani ezt a páratlan feladványt. Ha így teszünk úszástól izmos testünk mellé egy penge mód hasító elmét is kapunk.

Jelige 1: Ne csak a habokat szeld
Jelige 2: Matematika professzorok előnyben

Gumidomino 2008.09.09. 09:50:52

Idegesítő hogy mostanában egyre többen írogatják már a levélben hogy sikeres meg sikertelen meg sünszarás meg ilyesmi. Ez kommentben poén de posztban ehelyett szánalmasan hatásvadász.

Édesapám 2008.09.09. 09:57:58

Edénél nem gond a fürdés és napijegy sincs, egyébként meg nem igazgatót kell hívni ha a pénzedet akarod, hanem rendőrt!

torma99 2008.09.09. 10:04:24

A konditermes kardiózásnál adtam fel az olvasást...nem szcis a posztoló?

Shagrath 2008.09.09. 10:04:42

"Miután szombaton a fák dőltek a széltől, majd vasárnap - 2008.09.08-án - a "

Ma 2008.09.09. van és kedd, akkor hogy lehetett nyolcadika vasárnap kérdezem én úgy, hogy nem végeztem egyetemet.

Majmász Gedeon 2008.09.09. 10:08:02

Kedves Homár! Nem megszivatott, hanem megszívatott.
Kedves posztoló! "2008.09.08-án" hétfő volt, nem vasárnap. Valamint a tagmondatok közé jó lenne vesszőket tenni, mert így értelmetlen az egész. Nem is olvastam tovább az első bekezdésnél...

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.09.09. 10:08:38

Huhh, 12 perccel közelebb kerültem az ebédhez. már megérte :D

Impega 2008.09.09. 10:13:23

Akar elso is lehettem volna, de mire elolvastam....2...3...

Dr House 2008.09.09. 10:14:45

Erőltetett "poénok" a postban ami inkább fárasztó mint vicces...

É2I 2008.09.09. 10:29:03

Hogy a témához is szóljak: Dagályosan hosszú ;)

fokaorr 2008.09.09. 10:46:52

kvahosszu, de a veget elolvastam :)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.09.09. 11:02:33

nem is értem.
mondjuk nem járok strandra, mert van sajátom a kertben.
de ezután nem is fogok, mert annyira bonyolult, hogy milyen jegy kell, meg pénzbe is kerül, meg mindenfélét elkaphatok a vízben, amit hiába vízforgatnak meg klóroznak agyon, a fél vendégsereg belepipil. és még meg is mondják, mikor kell kimenni a vízből.

Egészségesebb cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2008.09.09. 11:13:55

-Móricka, mondtam már, hogy ne pisilj a medencébe...
-De mások is csinálják...
-De ők nem a trambulinról...
FONTOS!!!!!

manualis mammografus 2008.09.09. 11:18:54

mi ez a hulye duma, hogyha a visszajarot akarsz akkor rendort hivjal?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.09. 11:43:43

EDE-t is 500 korul olvastam el
xarok a dagalyra, mennem kell melozni raadasul

MarsellusW 2008.09.09. 11:49:24

A Dagályt vigye el az árvíz, a posztíró meg írásos szófositiszben szenved, nagy valószínűséggel a nyári influenza miatt, nem tudott beszélni a torokfájás miatt, ezért írt. Iluskáját nem irigylem, ha férjeura ennyit karattyol, szóhoz sem jut, biztosan ezért jár kardiózni, itt vezeti le a hallgatási feszültséget.

Megoldás: embernek Mebucain Forte, oldalbordának fél üveg kisvárdai földhözverős búvárpálesz, nekünk meg szerkesztett posztok (kivéve, ha Eszter Tolsztoj rajongó, mert akkor megértem)

Secnir 2008.09.09. 11:53:06

a gond azzal volt, hogy időmérős jegyet kértél, és már a Q1-ben kiestél.
hoztad volna el Iluskát, aki nagy formaegyfan, az elmagyarázta volna neked...

BiG_ 2008.09.09. 11:54:26

Tényleg dagályos volt a poszt...
Viszont a júzer kint van a vízből és ez a FONTOS!
:-))

A Dagály a jó példa arra, hogy Abszurdisztánban van strand is...

Én szombaton ejtőernyőzni akartam, de a szél nagy volt és a pilóták nem mertek felszállni. Pedig akár a Dagályba is beugorhattam volna ingyen...

Üdv!

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.09.09. 11:56:36

Na most, Ráckevén sokkal egyszerűbb a rendszer.
Van téli, tavaszi, nyári meg őszi kapu. Aki az őszin megy be, csak a tavaszin jöhet ki, de a nyári kapusok nem jöhetnek ki a télin, mert elnyeli a gép a Visa kártyájukat. A téli kapun bemenők viszont bármelyik kapunk kijöhetnek, de a téli kapun nagyon nehéz bemenni, mert mindig ott parkol egy platós ifa.
Namármost, 19 féle belépőjegy van, de 36 variáció van kiírva a kijáratnál. Aki a tavaszi kapun megy be, az csak hajnali 3-tól zárás előtt 1 óráig érvényes jegyet vehet, ha befizeti a 16,5 %-os nyereményadót. Ebből a kijáratnál (csak ha a nyári kapunk jön ki!) visszatérítik a gumimatrac bérleti díjának az egy hatod részét.
Aki a nyári kapun megy be, annak azonnal ki kell jönnie a télin és a kijáratnál még + pénzt szednek a békávé ellenőrök. Ha rossz kapun jön ki, 2 éves hűségnyilatkozatot kell aláírnia a upc-vel.
Az őszi kapunál kapható jegyekkel a vogonok érkezéséig lehet bent maradni. Ha jönnek a vogonok, akkor csak a téli kapun lehet kijönni, kizárólag fürdősapkában. Ha nem jönnek és mégis haza akarsz menni, akkor a tavaszi kijárat használható bacc papucsban.
A téli kapunál gyakorlatilag nem lehet bejutni az ifa miatt, de ha valakinek mégis sikerül, az örökre benn maradhat.
Minden jegyhez adnak egy vekkert, amit tetszőleges időre lehet beállítani és a kijáratnál is tetszőleges díjat szednek a bent töltött időre.

Rajmond 2008.09.09. 12:27:55

Nelson M.! Edét kihagytad... :(

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.09.09. 12:31:11

Persze, fölösleges lett volna leírni, hogy van egy bejárati bográcsos kapu, ahonnan csak a kis faszenesen lehet kijönni kék szalaggal, ezt mindenki tudja.

toi 2008.09.09. 12:37:09

jézusom, de hosszú!

Secnir 2008.09.09. 12:57:45

toi:
te ismersz? nő vagy te is?

bekbórd! 2008.09.09. 13:13:46

Ha Edénél is időmérős rendszer lenne, nem ismerhettük volna meg itt a Homáron.

Mnofőnix 2008.09.09. 13:23:41

Egyszerűbb lenne, ha minden kedves fürdőző vendégnek adnának egy Füles magazinból egy rejtvényt. Aki megfejtette bemehet, aki nem menjen át a másik kapuhoz ott kap egy másik rejtvényt.

Chrom 2008.09.09. 13:29:23

"...a pénztáros hölgy aki amúgy zárva tartott és elsőre elhajtott, vissza akarta adni a pénzt de mondtam, hogy nem kérem ez már elvi kérdés."

VS.

"...jobb lenne ha értelmetlen írogatás helyett visszakapnám a pénzem"

Szerintem b*zmeg.
Aki saját magával van ilyen ellentmondásban, azt nem csodálom, hogy nem igazodik el a Dagályban.
Amúgy meg kurva hosszú és bonyolult. Utálom aki mindent meg akar magyarázni, mert azt hiszi, hogy rajta kívül senki nem érti meg...

Megvagy hadnagy 2008.09.09. 13:41:02

"Mi mindent kell tudni

Érvényes két díjszabási övezet beutazására, egy órán belül, legföljebb négyszeri átszállással, a felszállóhelytől az utazás céljához vezető legrövidebb útvonalon. Átszállni csak kereszteződéseknél, elágazásoknál és végállomásokon lehet, de csak olyan kocsira, melynek útvonala az előzően igénybe vett kocsik útvonalától eltér. Egy utazás során csak egy Duna-híd és minden útvonal csak egyszer érinthető.

Kerülő utazás és útmegszakítás tilos!"

Örkény István: Egyperces novellák

dwdHU 2008.09.09. 14:38:29

nem ertem miert jo 55 oldalon taglalni hogy nem a puncsos segbekuki penztarosod volt most ott .

helianthus 2008.09.09. 15:09:27

Én esküszöm elkezdtem olvasni, de a nemtom hanyadik magyarázat későbbnél egyszerűen elvesztettem a fonalat, úgyhogy így olvasatlanul annyit mondok, hogy bezzeg ez Ráckevén nem így van, úgyhogy tessék oda járni!

Stupido_Girl 2008.09.09. 15:19:09

Nemrég voltam én is Dagályban. Nekem nem tűnt fel téli kapu, tavaszi pénztár...
A folyamat a következő volt:

1. Beálltam a sor végére
2. Rámkerült a sor
3. Közöltem a pénztárban ülő alkalmazottal, hogy én ide szeretnék bejutni.
4. Kért valamennyi pénzt
5. Adtam valamennyi pénzt
6. Kaptam jegyet
7. Bementem egy kapun
8. Starndoltam
9. Kijöttem egy kapun
10. Nem kaptam vissza semmit
11. Hazamentem

Most már tudom, hogy engem is átvágtak, de akkor nem tudtam róla. Jóhiszemű vagyok.

Értet Lenke 2008.09.09. 18:53:16

"A nyári pénztár tök más jegyeket árul mint a téli. A nyárinál nincs időmérős - magyarázatot később - jegy."
Mijazhogy, a nyári szezon záró napján nem adtak téli, azaz időmérős jegyet? Felháborító, hogy a nyári szezon utolsó napjáig nyár van, és nem árulják a téli szezonban érvényes jegyeket :) Azé' egész rendesek, me'készülnek a télre,a téli ki/bejárat és a téli pénztár nyitva van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.09. 20:34:53

ez jo volt Nelson de a csajomat felejcsd el
thx

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.09. 20:38:56

Chrom nekem a sulimban volt egy tanar, ahol oyan irasfelesegeket tanultunk, nem merem leirni hol tanultam, mer szetszednek itt
naszoval O aszonta mikor egy irasom olyan dagalyosabb es szajbaragosabb lett
"nem kell magyarazni, aki erti, erti, aki nem, nem"
es ez igy igaz

Mylady 2008.09.09. 22:41:32

Én csak egyet szeretnék kérni: ne hívjatok már minden nőt hölgynek!

A hölgy az más kategória. A hölgy megjelenésében, műveltségében, beszédében igényes. Attól, hogy valaki nő, még nem hölgy.

Kb. olyan, mintha minden férfira úriembert (gentlemant) mondanánk. Egyszerűen nem igaz.

Bocs, de engem nagyon irritál. Főleg, amikor nyilvánvalóan baromság. Tudom, hogy udvariasságból van, de akkor is!

(Egyszer hallottam egy rendőrségi szóvivőt nyilatkozni, ő említette: "rablóhölgy")

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.10. 05:23:54

Mylady
a gentlemant ne irdd le mer azt itt nem szabad
meg zarojelbe se, jon az autoversenyzo es lesz baj....
a nemi gaz az mar mas:)

bldo 2008.09.10. 09:03:34

Na, Bástya elvtárs ezért járt a Hajósba, és nem a Dagályba...

Mylady 2008.09.10. 09:38:57

Jaj, hagyma, neked már megint igazad van.
Kérek engedélyt lehajtott fejjel elsunnyogni.

facsipesz 2008.09.10. 10:26:31

Ez milyen durva, öcsém.
Saját maguk se értik az egészet. Angolul ki van írva? Megjön a külföldi, oszt csak néz, hogy mivan, mi meg mondjuk neki, hogy ez az egész a tolvajmagyarok miatt van. Brávó.

Dr. Fotos 2008.09.10. 17:55:08

" vissza akarta adni a pénzt de mondtam, hogy nem kérem ez már elvi kérdés" [.....] "Mondom én beírok de sokkkal jobb lenne ha értelmetlen írogatás helyett visszakapnám a pénzem és kiírnák, hogy milyen jegyeket árulnak."

Huvazze. Nem kell a penz mert elvi kerdes, de amikor panasz konyvet hozzak (onszantukbol!!!!) akkor meg megiscsak kell az a franya penzt.

Vazze, ilyen hisztis egy ugyfelet...

Amugy meg: Minek ez a sok kartya meg teli/nyari kapu? Miert nem lehet azt a hulye vonalkodot a karszalagra nyomtatni?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.11. 01:05:15

OK Mylady akkor 7 vegen Fureden
FONTOS hogy jo sok hagymat vegyel a bogracshoz

Sajtkukac 2008.09.11. 03:35:09

1. A "naív ügyfél"-lel teljesen egyetértek, mert eddig ha kártyát adtak a téli belépőnél, akkor az automatice időmérős volt. A főnököt kellett volna megveretni, mert gondolom ő változtatta meg a rendszert.
2. Most nem tudom hogyan van, de két éve még adtak olyan jegyet is a pénztárnál, ami sehova sem volt kiírva. Akkor 1500 volt a napi belépő, de jött egy nő két gyerekkel, kért valami olyasmit, hogy oktatói és kísérő jegy (nem emlékszem pontosan a meghatározásra), és összesen fizetett 1700-at a 3 belépőért... Ja, a VIP az VIP (aka főnök haveri galerije), csak tudni kell a "jelszót"...
3. A karszalagos rendszert amúgy nagy mértékben helyeslem (még ha a tisztességes emberek megbélyegzésének is számít), mert így a(z) (hangos, rendetlen, koszos) etnikai kisebbség aránya 10%-ról 1% alá csökkent. (régebben ezeket mind a biztonsági őrök engedték be a téli bejáratnál pár száz forintért)
4. Egyébként meg (rajtam kívül) mindenki sikertelen embernek számít itten, mert én májusban vettem üdülési csekkből egy 50 alkalmas bérletet (egy alkalom 1300-ra jön ki), amivel a recepciónál soron kívül (aka nulla perc sorbanállással) kapok karszalagot. Hehe... (na jó, hétfőnként én is skót voltam, és beálltam a félárú jegyért (850Ft) a kígyózó sorba :D)
5. Nelson Mandula: ilyen jót már rég nevettem, gratula! :D
Egyébként meg tavaly voltunk Ráckevén is, amikor még be sem volt fejezve a "létesítmény" (lehet, hogy még most sincs), de kb úgy nézett ki mint valami 30 éves vidéki szocreál strandfürdő, pusztába szakadt drótkerítéssel, fekvésre alkalmatlan fűvel, árnyékot nem adó fákkal és fürdésre (na pláne úszásra) alig alkalmas medencékkel. A csúszdák még valahogy elmentek volna, ha nem kellett volna a belépőn felül még egyszer annyit (külön) fizetni érte... Oda sem megyünk többet...
A ceglédi (ill. előtte van valahol)élményfürdő viszont nem olyan rossz, pláne a gumicsónakos csúszdák. Egész nap száguldoztunk rajta. Kultúrált, szép hely, bár árnyék ott sem volt egy négyzetméter sem (ill. mindez tavalyi állapot volt)...
A leányfalusi strand meg szinte ugyanúgy néz ki mint 20 évvel ezelőtt (talán egy új medence van? fene sem emlékszik mindenre ilyen távlatból). Mintha megállt volna az idő. Persze kivéve az árakat (bár még mindig az egyik legolcsóbb hely)...

Sajtkukac 2008.09.11. 03:49:02

Ja, egyébként a leányfalusi strandon még egy lapáttal rátettek a belépő variálásra: a helyi lakosoknak olcsóbb, a messziről jött ember meg tejeljen rendesen. Emellett még a szokásos téli/nyári időszámítás, esik-e az eső vagy süt a nap, délelőtt vagy délután van, elmúltál-e már 120 éves vagy sem, jó csajt hoztál-e magaddal vagy sem, van-e rajtad sapka vagy sem, stb. :D

Sajtkukac 2008.09.11. 04:12:55

Akartam még mondani, hogy szerintem a T. levélíró örülhetett, hogy a napsütés miatt nem számláztak ki neki óránként plusz ezer forintot utólag! Micsoda pazarlás, hogy az illetékesek előrelátóan befűtöttek neki ott fenn az égen, erre ő meg az árnyékban és a medence vizében hűsölt ahhelyett, hogy vigyázfekvésben napozott volna a 60 fokra melegített hullámkövön!

shúméker 2008.09.11. 06:35:11

nelson mandula:reggel 6 órakor még soha életemben nem nevettem ilyen jót.nagyon köszönöm!jókedélyü napom lesz az tuti!

Chrom 2008.09.11. 14:14:35

Sajtkukac:

"A karszalagos rendszert amúgy nagy mértékben helyeslem (még ha a tisztességes emberek megbélyegzésének is számít), mert így a(z) (hangos, rendetlen, koszos) etnikai kisebbség aránya 10%-ról 1% alá csökkent."

Gondolom te vagy itt a tisztességes, rendes, ápolt csöndes ember? Kérdem én rá voltál kényszerítve, hogy az általad etnikai kisebbségnek nevezettekkel együtt töltsd az idődet? Én azon a strandon több hangos és rendetlen "tisztességes" embert tapasztaltam mint a te 10%-od...

Chrom 2008.09.11. 14:15:44

Ja, a koszról nem tudok nyilatkozni, mert ugye mindenki fürdeni megy oda, szóval a te koszod ugyanúgy leázik mint bárki másé...

Sajtkukac 2008.09.11. 15:21:21

Igen, én vagyok a "tisztességes, rendes, ápolt csöndes ember", aki
1. tisztességesen megfizeti a belépőjegyet azért, hogy a strand hosszú távon is működhessen, és nem mászik be a kerítésen és nem fizeti le a bejáratnál a biztonsági őrt (bár ez a rendszer szerencsére már nem működik). Megtehetem? Bocs, tisztességesen tanultam és tisztességesen dolgozom, nem vagyok maffiózó és nem lopom a napot sem.
2. rendes és csöndes is vagyok, mert rendeltetésszerűen használom a strand területén lévő medencéket és egyéb szolgáltatásokat, nem úszok keresztbe a medencében, nem ugrálok mások fejére, és nem kezdek el kurvaanyázni, fenyegetni és leköpdösni a másikat (ezt konkrétan több esetben is láttam), ha ne adj' isten rám mernek szólni a helytelen viselkedésemért. A legjobb a Palatinuson volt tavaly, mert ott egymást rugdosták vagy negyed órán keresztül...
Nem vagyok "rákényszerítve", hogy ott és velük töltsem az időmet, csak épp nekem nincsen a budai hegyekben saját medencés kastélyom és nem tudom megfizetni a több hetes/hónapos egzotikus tengerparti nyaralásokat, yachtkirándulásokat (még csak vitorlásom sincsen a Balatonon). Akik ezeket megtehetik, na pont azok szoktak a legtöbbet az egyenlőségről meg a toleranciáról papolni, mivel ők sosem kerültek szembe (még csak egy légtérbe sem) ezzel a 10%-kal...
Annyit korrigálnék csak az előző hozzászólásomon, hogy etnikai hovatartozástól függetlenül jóval kevesebb lett az ugrabugráló, rendetlen, pofátlan emberekből a karszalag bevezetése óta. Vélhetően pont azok voltak a "leghangosabbak" akik meg sem fizették a belépőt.
Állítólag az idén 30%-kal többen mentek ki a strandokra mint tavaly. Ha a Dagályt nézem, akkor meg sokkal kevesebb ember látok, mint előző években. Hány éves a kapitány? Avagy hány százalék volt eddig a bliccelő és mennyit kerestek a biztonsági őrők (meg talán a fürdőigazgató is)?
Én egyébként úszni járok oda és nem fürdeni. Nagy különbség... (van aki tényleg fürdeni jár oda)
A legjobb, mikor némely 40-en túli matróna jó vastagon befújja magát valami pacsulival és úgy megy bele a medencébe. Az szépen szétterül a víz felszínén, nekem meg tele lesz mindenem (főleg a hócipőm) az ő büdös kölnijével...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.11. 19:00:56

sajtkukac
\amarcord
gyerekkoromban a strand-uszoda kozott laktunk
egy fudogatya, keritesberlet es mar ott is voltunk
ha edzes volt uszodaban, akkor utana rohanas at/50m/ a strandra furdogatyeszba es csak bezudultunk a fokapun es csobbanas" angymedencebe" na oda mar nemigen jott utanunk a jegyszedo neni
na esse tegnap volt

SLacc 2008.09.12. 20:27:29

ddd.dino 2008.09.09. 09:25:06

Olvass Dosztojevszkijt vagy Reymontot. Az hosszú, de nem rossz, ahogyan a poszt sem. Oda kell figyelni olvasáskor, de ez nem is a mónikasó.

SLacc 2008.09.12. 20:34:53

Majmász Gedeon 2008.09.09. 10:08:02

Aki nem megy a kedvesével kardiózni a konditerembe, mert nyári influenzája van, hanem úszni, mert ott a klór majd megöli a takonyban esetleg maradt baktériumokat, az már eleve gyanús ember. Az influenza meg a fejre ejtés, ami ráment az agyára pár évtizede. Őt ne tessék bántani, mert szegény rokikártyával áll a tesó előtt, miközben szci-t tanul.

SLacc 2008.09.12. 21:00:58

Hű, Tolsztojt-e akartam-e írni-e?

jesszumpepi (törölt) 2008.09.14. 15:17:15

@Sajtkukac

Ma olvastam el a posztot.
És a te kommentjeidet.

Évek óta járok a gyerekkel a Dagályba úszásoktatásra.Több úszóiskola is működik ott,akik vezeti,azok vállalkozók.Elkérik az óradíjat a szülőtől,nem keveset,de nem is kötelező oda járni.A pénztárban a szülő közli,hogy XY-hoz jött úszásoktatásra.A gyerek kedvezményes belépőt kap,ő kísérő jegyet.
A vállalkozó meg elszámol a Dagállyal.

Mindenki jól jár:a strandfürdőnek van forgalma,szeptembertől júniusig ez nagyon is számít,az oktatónak van hivatása,keresete,a gyerek megtanul úszni,élvezi a vizet.

A szülő meg kifizeti az oktatást,a kedvezményes belépőt,meg az úszás után farkaséhes gyerek ételét,italát.

Ha körülnéz valaki a Dagályban,láthatja,hogy nagyon sok fogyatékos,vagy más problémával(például asztmával) küzdő gyerekkel foglalkoznak ott elhivatott emberek.

Sajtkukac 2008.09.16. 03:13:52

Hagyma:
Igazad van, bagoly mondja verébnek... :)
Annak idején (több mint 20 éve) mi is a római strandra "ugrottunk be" egy kis pancsolásra, hátul, ahol a "topless napozó" tábla volt leszúrva a földbe... :)) (Ennek a területnek amúgy nem értettem a funkcióját, mert a lányok úgyis ott monokiniztek ahol éppen kedvük szottyant rá (a hímnemű egyedek legnagyobb örömére). Sajnos ez a szép szokás mára már szinte teljesen kihalt)
A különbség talán az (a 20 éven kívül), hogy akkor annyi ember volt a strandon, hogy alig találtunk egy kis helyet, ahova lerakhattuk a törülközönket, s csak talán max. 1-2% volt a bliccelő, szemben a tavalyi kb. 20-25%-kal (s jó ha talán harmad annyi ember kimegy a strandokra, mint 10 évvel ezelőtt). Mostanság a strand léte vagy nemléte függ a fizetős vendégtől...

Jesszumpepi:
Pár éve (tavaly?) hoztak valami olyan törvényt, ami alapján a (szolgáltató) cégünknél (is) az összes, a dolgozóknak (a cég által) adott szolgáltatást, kedvezményt elvették. Ez arról szól, hogy mindent nyilvánosan meg kell hírdetni. Ha olyan jegyet árulnak a pénztárnál, ami nincsen feltüntetve az árlistán, akkor az szabálytalan, törvénytelen... Tudtommal...
Arról meg már nem is beszélve, hogy valyon hányan élnek vissza ezzel? Magyarán ha te kísérő jegyet veszel, akkor tényleg nem is úszol a medencében? És ki tudja egyáltalán, hogy ilyen jegy is létezik? Kiírva nincsen. Csak az tudja, akinek "megsúgták"... (mivel te is xy oktatóhoz viszed úszni a gyerekedet, ezért cserébe te is VIP tag leszel, érdekes üzlet)
Ha jól emlékszem az állatkerben van csoportos kedvezmény 10 főtől, de ez fel is van tüntetve a bejáratnál az árlistán. A Dagályon is lehetne ilyen a csoportos oktatásokhoz, ez még elfogadható is lenne...
"az oktatónak van hivatása,keresete,a gyerek megtanul úszni,élvezi a vizet"
Ja? Én fizessek azért drágább belépőt, hogy az oktató jól kereshessen, ti meg olcsón pancsolhassatok? Érdekes koncepció...
"Ha körülnéz valaki a Dagályban, láthatja,hogy nagyon sok fogyatékos, vagy más problémával(például asztmával) küzdő gyerekkel foglalkoznak ott elhivatott emberek."
Ez dícséretes, nincs is semmi kifogásom ellene. Támogatni való cselekedet.
De hogy milyen több(tíz)milliós beruházásokat csináltak amiatt, hogy kerekesszékkel is lehessen mindent használni a strandon (öltöző, zuhanyzó, 1 emeletnyit megtévő hipermodern lift, medencébe emelő szék), közben meg az alagsorban lévő zuhanyzók és vécék olyan állapotban vannak, hogy elhányom magam ha bemegyek, a fentiek meg olyan barom módon vannak megtervezve/megépítve, hogy alig lehet bennük elférni (részben azért is, mert a melletük lévő mozgássérülteknek épített mellékhelység(ek)ben jó sok hely került kialakításra). És mióta ezeket megépítették, én még nem láttam egyetlen egy kerekesszékkel bejövő embert sem... Éljen az esélyegyenlőség, avagy szívassuk meg a többséget (aka Combino)...

pollipudlipötty 2008.09.16. 13:48:50

Szoktak jönni mozgáskorlátozottak is (hétköznap du 5-től szoktak úszóedzést tartani a 25-ös medencében a down-os gyerekekkel együtt).
Viszont abban totál igazad van, hogy a mosdókat is megcsinálhatták volna, mert azok iszonyúan néznek ki...

Sajtkukac 2008.09.16. 17:47:01

Hm, mintha pont oda meg nem is tudnának "saját lábon" bemenni télen, mert csak a forgóajtón át vezet az út (?). Már ha ugyanarra a medencére gondolok...
Legjobban amúgy a hullám-medence böki a szememet. Egy rozzant bugylibicskát nem ér az egész, s az is vagy 150 millióba került (mai áron 200). Közben meg az egész belső alagasori rész úgy néz ki ahogy már említém (nem csak a mosdók), pedig nem kerülne 10-20 milliónál többe azt igényesen rendbetenni (ahogy más, főleg vidéki, kultúrált fürdőkben kinéz). A kinti büfé-sorról meg már ne is beszéljünk. Belül lehet, hogy megfelelnek az ÁNTSZ igényeinek, de kívül meg "elemgy az ember étvégya" kinézetű az egész hely.
Szóval azt akartam mondani ezzel az egésszel, hogy a belépő árát a csillagos egekbe emelik, de a felújításoknál/fejlesztéseknél meg nem igazán látszik az észszerűség (a megfelelő prioritás)...
süti beállítások módosítása