Tékozló Homár

Megfagyasztott vendégek a szengotthárdi borhotelben (frissítve)

2008.11.25. 00:11 | szily | 375 komment


Bölcs vendéglátósok élnek a nyugati végeken: nem kötik a vendégek orrára, hogy a 14800 forintos szobaárhoz éjszaka nem jár fűtés, no meg azt sem, hogy a szobák alatt hajnalig nyitva tartó kocsma üzemel. Mivel a legbölcsebbekből politikus lesz, történetünk főszereplője a szentgotthárdi polgármester. Sztori alant:


Rövid beszámolóval szeretném öregbíteni a szentgotthárdi Randevú Borhotel hírnevét.

November 22-23-án (az idei tél első igazán hideg hétvégéjéről va szó - ez a későbbiekben még szerepet kap) jártunk ott egy 16 fős baráti társasággal. Megérkezésünkkor átvettük a nyolc szobát, lepakoltunk, majd elsétáltunk felfedezni a várost. Estéhez közeledvén bevettük magunkat a földszintre, és elővettük a társasjátékokat, egy-két kólát, meg néhány csokit, szerintem sört is láttam vagy kettőt. És persze rendeltünk jónéhány üveg bort a hotel - nem túl olcsó - saját készletéből. A recepciós hölgy egyszemélyben volt segítségünkre mindenben, és nagyon kedves volt. Még poharakat is hozott - mindenhez. Jól elvoltunk, még nem is nagyon akartunk felmenni a szobákba, kivéve egy 8. hónapban lévő kismamát(!), aki rögtön jelezte is a recepción, hogy jéghideg a radiátor, viszont cserébe a nulla szigetelésen süvít be a cúg, ennek okán teljesen ki van hűlve a szoba.Erre azt a választ kaptuk, hogy
" - Ja igen, este 11-től reggel 5-ig nincs távfűtés, és itt is az van.
- Remek. Viszont hideg van a szobákban. Meg közel éjfél, még átcuccolni sem tudunk máshová ilyenkor.
- Ez van. A környéken ilyen a távhőszolgáltatás."
Mentségére legyen mondva, felajánlotta, hogy ad egy hősugárzót (mint említettem, 8 szobát foglaltunk el). Mivel más tenni nem tudtunk, gyorsan szétszéledt a társaság, mindenki előkezelte magát forró vízzel a fürdőben, és azon melegében bebújt az ágyba. A reggelre kihűlés előtt volt szerencsénk élvezni a szobák alatt teljes gőzzel üzemelő helyi hangulatjavító egységben torkaszakadtukból mulatozó népességet. Egyszerűen imádtuk, ahogyan részegen csapkodták a kocsmaajtót.
2 óra magasságában jeleztem ezt a problémánkat a recepciós hölgynek, aki a kedves mosolyon kívül mást nemigen tudott tenni a megoldásért.
Hajnal fél 5 felé a kocsma elcsendesült. Nem sokra rá kezdtem végre álomba merülni, amikor 6 tájában takarítás egyértelműen beazonosítható hangjaira riadtam (porszívó, szék- és asztaltologatás).
Fáztam, álmos voltam, és nagyon dühös. A csapatban az járt jól, aki túl sok bort ivott ahhoz, hogy zavarják a körülmények.

Reggel kezdés a recepción, ezígynemjó, 15 ezres szobaárért pláne. Válasz: ez van, I.J. Szeretnénk beszélni a tulajjal. Nincs itt, de szólnak neki. Jó, addig nem írogatunk panaszkönyvet. Nem sokra rá megjelent egy úriember, és bemutatkozott: Viniczay Tibor, Szentgotthárd polgármestere személyesen, és azért jött, mert hallotta, hogy panaszunk van. (nahát, micsoda figyelmesség, eljön a polgármester is!) Aztán a döbbenet. A dolgok rendezése helyett kioktatott minket magas lóról - lévén ő a hotel tulajdonosa - hogy honnan jöttünk mi, mert olyan a világon nincs, hogy a távfűtés éjszaka is menjen, hogy hozhattunk magunknak ide bármit (italok), mert ez elképesztő, ráadásul a hotel szabályzatával ellenkezik (habár senki nem szólt, mint említettem, poharakat is kaptunk ill. tisztességes forgalmat generáltunk a hotel készletéből is). És a hotel tökéletes, mert eddig egy panasz sem volt! Soha!
Panaszkönyv, bejegyzés, jópár aláírás, jópár szobaszámmal. Egyébként is: Tibor örülne, ha nem mennénk többet, ezt ki is fejtette részletesen. Megígérjük, nem megyünk. Több szót nem is válthattunk, mert feldúltan elviharzott. A legkényesebb kérdést - miszerint a hotel alatti kocsma is az ő tulajdonában van-e - már nem várta meg. Távozása után a hotel vezetőségének egy másik tagja (idősebb szőke nő), hasonló stílusban adta elő magát, mint a polgármester - gyakorlatilag ugyanazt szajkózta, mint ő, ugyanabban a hangnemben.
Így utólag a legnagyobb problémánk nem a zajos, hideg szoba volt, hanem a tájékoztatás hiánya. Ha ismerjük a feltételeket, biztos, hogy nem ezt a hotelt választjuk. Ezt ők is nagyon jól tudták. Sem a szobafoglaláskor, sem a szobák átvételekor nem szóltak a hiányosságokról, saját magunknak kellett ezeket megtapasztalnunk, olyan időpontban, amikor már szóba sem kerülhetett más alternatíva.

Megtaláltuk a vendégkönyvet is a neten, itt kértük, hogy a teljes tájékoztatás érdekében tüntessék fel a honlapon, hogy éjjel nincs fűtés, valamint a szobák alatt egy kocsma üzemel reggelig, és hangszigetelés híján ez zavaró lehet. Törölték. (Persze, hogy így nincs panasz. Egy se. Sose) Aztán megint írtunk, azt is elvitte a cica. A következő már meg sem jelent, vendégkönyv full cenzúrázva. Az utolsót azért printscreeneltem...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ofélia . 2008.11.25. 12:06:49

iguana: A harcsahalászlé és a túrós csusza is Ez FONTOS !.

Midkemia 2008.11.25. 12:07:09

VilMarci!

Köszi az infot!

A linked alapján kénytelen voltam megállapítani, hogy bizony itt egyéb hiányosságok is vannak.

VilMarci forrása:

net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=99800045.IKI&cel=m

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2008.11.25. 12:10:09

Ez olvasgasd és keresd a hibákat..

45/1998. (VI. 24.) IKIM rendelet
a kereskedelmi és a fizetővendéglátó szálláshelyek osztályba sorolásáról, valamint a falusi szálláshelyek minősítéséről

link: www.utikonyv.hu/0-release-2/documentum.php?id=345

Ami szívás... a "szálloda" besorolásnál sehol nincs szó fűtésről:))) csak a "panzió"-nál...

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2008.11.25. 12:12:36

Vilmarci: sajnos a 3.melléklet a magánszálláshelyekre vonatkozik, a Hotelekre nem

The Good Boy 2008.11.25. 12:13:07

diego!
Miután ment a kommentem, már láttam, hogy itt nem lesz vita:)
peace::))

Midkemia 2008.11.25. 12:15:34

Asszem kicsit eltévedtél. Nem a panzióknál van.

idézem:

"A fizetővendéglátó szálláshely osztályba sorolási követelményei

Háromcsillagos fizetővendéglátó szálláshely

Szobák fűtése: a vendég által szabályozható szobafűtés."

Szóval fizetővendéglátó szálláshely, ebbe a szálloda is beletartozik.

diego armando 2008.11.25. 12:15:39

good boy - good boy :):):)

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2008.11.25. 12:17:54

Én csak azt nem értem, hogy ha spórolni akarnak a távfűtéssel, miért nem inkább nappalra kapcsolják ki, amikor általában nincsenek otthon/szállodai szobájukban az emberek?

Midkemia 2008.11.25. 12:22:53

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda!

Egyébként, ha a rendeletet elolvasod az elejétől a 3. paragrafus 2. bekezdéséig, akkor te is láthatod, hogy egyetlen szálláshelyere sem utalna hotelként.

A legtöbb helyen fizetővendéglátó szálláshely van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 12:25:50

tovabbra is elkepegve ulok a jelenseg elott, hogy tobben ufy gondoljak ha kiveszek egy szallodai szobat akkor ott ejjel nem kotelezo futeni
hihhetetlen

Pannon Puma 2008.11.25. 12:32:39

kállai 2008.11.25. 11:04:33

és az, hogy a fidesz a hátszele, azt jelenti, hogy nem lehetett tsz-elnök vagy tanácselnök?

a szülővárosom polgármestere is tanácselnök volt, de ő észrevette, hogy most máshogyan kell (nyalni, már bocs). lényeg a lényeg, ez nem szitok, csak statisztika. aki akkor ilyen körökbe fölnyomta magát, azért nagyjából tudjuk, hogy mit tett érte.

szóval a szülővárosom fölfejlődött oda, ahova jelen körülmények között lehet. ahol most élek, ott ez nem mondható el.

XSun (törölt) 2008.11.25. 12:37:01

Amikor olvastam a postot nekem is leesett az állam.
Csak az jutott az eszembe: csupi ilyen vaaaan???

Eléggé durva hogy 15 000 / éjszaka / Fő ért nincs fűtés télen.
A magastátrában a kétcsillagos panzióban volt simán.
A franciáknál a szintén kétcsillagos apartmanban (ami majdnem egy hétre került ennyibe fejenént mint itt egy éjszaka) durva is lett volna ha éjszakai nincs fűtés (odakint -18 fok éjszaka).

Bocsika hogyha volt pénze a tulajdonosnak szállodát építeni akkor igazán belefeccölhetett volna egy kis pénzt egy önálló fűtésbe, így a vásrosi távfűtéstől függetlenül lehetett volna meleg a szállodában, ami egy 3* -os szállodától (FIGYELEM SZÁLLODA!! NEM MUNKÁS VAGY HAJLÉKTALAN SZÁLLÓ) minimum elvárható.

Ofélia . 2008.11.25. 12:37:52

hagyma: Végül is nem kötelező csak ajánlatos. Űzletileg.

A kocsmában meg a polgi jutalmát ünnepelték közgyűlésileg.

Valamire csak el kell költeni a fűtésen lespórolt javakat!!.

XSun (törölt) 2008.11.25. 12:42:17

Ja amúgy meg elég durva és valahogy mutatja az itthoni viszonyokat hogy sokszor olcsóbban jön ki az ember hogy küldföldre megy nyaralni, mintha itthon tenné ugyanezt.

Egy példa.
Törökország, 4* -os szálloda, ultra all inclusive ellátás, (saját tengerpart, egy csomó mindent igyen hasznáhatsz).
Repülőjeggyel tokkal vonóval 150 000 Ft / Fő / hét
ongo.hu/Fantasia-Hotel-De-luxe_2026

Van egy érzésem hogy itthon ez kicsivel többe került volna, vajon miért?

Pannon Puma 2008.11.25. 12:43:01

nem is értem. 15ezerért egy éjszaka egy embernek? ez most komoly? ez anynira durván sok, hogy az eszem megáll...

Tapolcán 10ért ajánlottak a hajdani Művészetek völgye idején olyan szállást (per fő vagy talán per két fő), ahol hidromasszázs, kutyafasza is volt.

hoppáré. azért Szentgotthárd anynival nem jobb hely. de legközelebb menjetek falusi vendéglátásba, 2-3-4ezer fő per iccaka, és minden megvan. üdülésicsekkel is fizethetsz egy csomó helyen, és a házinéni jó eséllyel extra szolgáltatásokra is hajlandó (tortarendelésre, kecskesajt-beszerzésre gondoltam most). mert ő talán tényleg ebből él...

iguana 2008.11.25. 12:45:28

15 egy kétágyas szoba ára egy éjszakára.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 12:45:42

az udukesi csekk nem tuti mert van aki alanyi jogon....

Miigeii 2008.11.25. 12:46:05

Ede mindenütt jelen van.
(Mondjuk kitérhettetek volna arra, hogy lehet-e használni kis kerti sütőt, vagy sem. Ez ugyanis lényeges.)

Pannon Puma 2008.11.25. 12:54:05

iguana 2008.11.25. 12:45:28

és ebben mi volt benne? reggeli+vacsora? mert egy puszta szobáért nem kevés pénz...

staropramen 2008.11.25. 12:54:06

Miigeii 2008.11.25. 12:46:05
Amekkorát te tévedsz.
nem lényeges, hanem FONTOS !

Ofélia . 2008.11.25. 12:57:52

A kicsi faszenesre már kitértünk de az ide kevés.

Tudnék ajánlani 8 darab dobkályhét.

A bútorokat bele a csövit ki az ablakon aztán égetni ami a csövön kifér.

XSun (törölt) 2008.11.25. 12:59:18

Én csak azt tudom mondani hogy a polgármestert dobják a padlolóla le de keményen.

staropramen 2008.11.25. 13:00:33

dulván kolléga dulván, nem keményen

Ofélia . 2008.11.25. 13:02:58

ctc: csak egy jegeskávé volt benne aztmeg a vendég vitte szigoruan illegálisan.

iguana 2008.11.25. 13:05:39

ctc: svédasztalos reggeli volt még benne, bár az utántöltés akadozott. A párom egy fél reggeli után írta alá a panaszkönyvet. :p

XSun (törölt) 2008.11.25. 13:08:02

jah igen, klasszikusokat csak pontosan illik....
video.google.com/videosearch?q=brian+élete&emb=0&aq=f#

dobjátok a padlóla le....

vigyétek el egy héten belül vadbalmokkal küzdjön.....

Ofélia . 2008.11.25. 13:10:08

iguana: Tehát ridegtartás mint a szürkemarháná. Éjjel leheld be az istállót aztán reggel irány a rét legelni.

Ez lehet, hogy a kirúgott hortobágyi polgi??.

Secnir 2008.11.25. 13:18:01

"XSun 2008.11.25. 12:59:18
Én csak azt tudom mondani hogy a polgármestert dobják a padlolóla le de keményen."

málmint a hideg padlóla a bolhótelben

elwood 2008.11.25. 13:19:12

XSun:

"Van egy érzésem hogy itthon ez kicsivel többe került volna, vajon miért?"

Mert jobb. Míg kis elwoodok nem nehezítették az időbeosztást, sok 4* -osban megfordultam itthon a yuppiskodával. Egyik jobb volt mint a másik.

Pár éve törökben 4 v. 5* all-inclusive (mert szinte csak olyan van). Ott volt aztán a meleg, a légkondit meg nem járatták csak néha. Reggel 7-től 10-ig, meg este 6-tól 10-ig.
(Vagyis amikor nem voltál a szobában, és csak a szobakártyával tudtad volna bekacsolni. Vagy reggeli vagy szobahűtés.)

Friss újépítésű, napsütötte, vékonyfalas szálloda így szaunaként működött. Néztem is először, hogy takaró helyett egy nagy türülkőző van az ágyra terítve. Nos egy helyben fekve folyt rólam a víz, ha a szobában akartam lenni.

Szóval a magyar négycsillagosok ahol jártam, sokkal jobbak, mint a külföldiek, hasonló jelöléssel.

Ofélia . 2008.11.25. 13:20:59

Van itt valami borhotel kézilabda klub is.

Most küzdenek a kékszalagért csak még nincs meg az ifa.

Ennek tényleg edeszaga van.

webshark 2008.11.25. 13:21:15

Nos én szállodában dolgoztam mindig is, ha panasz volt hogy hideg van- az üzemeltetési igazgató bármit mondott,
fűtés izomból rákapcsol, aztán nyomtuk ezerrel.
Egy másik helyen, a fűtés és melegvíz egy körön volt, ott egy időben tudtunk csinálni 50 fokos melegvizet és 50 fokos keringetési (a radiátorok felé haladó melegvíz hőmérséklete!) hőmérsékletet-
néha hűvös volt, ezért a nagyob terekben nyomtuk a 2-5 kW os elektromos fűtést is mellette!

webshark 2008.11.25. 13:23:07

Ja és ahol most vagyok:
a vendégek szerint nagyon meleg van
" fiatalember sajnálom a főnökét a gázszámla miatt" mondta egy néni-
amúgy tényleg inkább meleg volt mindig is!

Gumidomino 2008.11.25. 13:26:05

Igazából a cégmutató szerint a tulajdonos a Tér és Forma Szentgotthárd Építési és Vállalkozási Kft illetve a Kulcs és Forma Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A Borhotel Kft. ügyvezetője pedig Viniczay Tiborné aki gondolom a polgármester úr felesége.

Azt szeretem a kisvárosokban és a falvakban hogy egy páran elkezdenek mindenhez érteni amikor a zsírosbödön közelébe kerülnek. :D

Kotit 2008.11.25. 13:31:06

Távfütéshez: szvsz mindenütt visszább veszik éjszaka (Pécsett kb. 2-töl) a fütést és (ha naiv vagyok akkor azt hiszem, hogy) ez a számlán is látszik.

Én csak egy dolog miatt kárhoztatnám a károsultat: mintha nem lenne aktív homáros.

Az meg milyen már, hogy megérkezik a polgármester, megörülnek, hogy jön a "hatalom" intézni az ügyüket, aztán kiderül, hogy a "hatalom" rájuk taposni jött...

staropramen 2008.11.25. 13:33:25

Gumi
gondolom a helyi hőszolgáltató a Hideg és nem forr ma kft, vezetője V.Ödön, A Vizszolgáltató az Inni meleg, fürödni hideg és olyanforma Kft, a vezetőt már meg sem kell nevezni.

Okádó Mikádó 2008.11.25. 13:33:43

Viniczay Tiborról mikor látunk fotót?
Valaki túrhatna már valamit az iwiwen vagy az önkormányzat honlapján.

Okádó Mikádó 2008.11.25. 13:39:05

Huh, megnéztem, hát a város honlapján két hotelt reklámoznak, az egyik ez (ehhez nagy pofa kell).
Vendégkönyvbe csupa dícséret, gondolom hevesen moderálják a többi hozzászólást.
A jókat meg ők írják.

Hát elég nagy égés, remélem valahogy sikerül kiugratni őket, mint a sütiszörny készítő cukrászdát, akik napokig állták a rohamot és csak utána törtek meg, hogy jó bocsi ez tényleg gáz lett.

Fotó továbbra sincs.

diego armando 2008.11.25. 13:41:00

Zászló mögött a fáraó... :)

staropramen 2008.11.25. 13:41:01

Figyu ez az ember sűrűn látható ujságban tv-ben.Az osztrák szemétégető ellen akcióznak arrafelé és ő is keményen nyomul.Eddig csak erről az oldaláról volt ismert.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.11.25. 13:41:10

vazzeee google oszt ott rakeresel kepekre. bakker sok zinfós!

Szarazkoro 2008.11.25. 13:50:18

Hehe en is recepcios vok, szegeny lanyka ilyenkor mit tud csinalni? Mondjuk nalunk az lenne a minimum, h atteszuk a vendeget 1 masik hotelbe + fizetjuk a taxit es a szoba ar kulonbozetet, suru bocsi-bocsi es talpnyalas, mert hat ugye a vendegbol elunk...+ meg 50% off a kovetkezoleg befoglalt szobaarbol es ingyen reggeli... Ugy latszik ez Szentgotthardon nem divat! Sunt a polgarmesternek!

lajhar 2008.11.25. 13:52:27

Szentgotthárdra a Hopplá fesztivál és főleg a Dráma Margarin miatt volt érdemes járni!
Kiri, Ciró, Gaston, Gaga, Jocó álljatok össze ismét! Követelem a torzított terméket!!!
Egyébként tényleg üres az élményfürdő: tényleg élmény :-)

polgármester 2008.11.25. 13:55:11

lajhar: és ezt mind hitelből van -már int az élményfürdő, miből fizetik vissza? Csak nem a megspórolt fűtésszámlán?

BushDoctor 2008.11.25. 14:39:34

Ilyen a magyar borhotel : igyá' drágán oszt' kussolj részegen reggelig hidegbe'. Én a polgári polgármester beszéltem, UFF!

BushDoctor 2008.11.25. 14:48:36

Ránézésre amúgy egy ilyen szállodában max 6999 ft-os éjszakára fizetnék be. Nameg előre (!!) informálódj mindig ha idehaza szeretnél pihenni. ne abból indulj ki, hogy korrektek lesznek, hanem abból hogy nem lesznek azok. Ez nem paranoia, hanem jogos önvédelem.
.
A miszter teljhatalmú, lebaszósdi, kihaénnem, zsirmagyar mentalitású mutyikirályt, a valódi vendéglátást hirből sem ismerő polgármestert most hagyjuk, mert csak és kizárólag politikai felhangokkal bőszen átitatott, személyeskedő hangvételtől sem mentes megjegyzést tudnék róla küldeni.
.
Mindenestre, mint gyakorló melegkonyhás üzletvezető és vendéglátó azt ajánlom neki, hogy sürgősen szálljon magába, mert az ilyen és hasonló ügyek azok amik a magyar vendéglátás rangját súlyosan rombolják. Lehet hogy neki van miből mutyiznia tovább, ha ez az un. borhotel becsődöl, nekünk, a többségnek azonban nincs.

Midkemia 2008.11.25. 15:08:35

tüvapok!

Valóban ő az:) Tudom, ott voltam. Bár ott másképp nézett ki a kis melegítőjében, mikor előrántották a skatulyából.

Ugyanis kb. 10 perccel azután, hogy írtunk a panaszkönyve, meg is jelent.

Lehet, hogy a panaszkönyvvel lehet megidézni?

molaris 2008.11.25. 16:23:35

"diego armando", talán kissé elfogult vagy, de az ne zárja ki a józan bírálatot. Mond úgy, hogy neked.
Kőszeg? Tudod minden kéznél, kellemes emberek, tiszta város, jó kis étkezdék, éttermek, kiskocsmák, Finom kaja és bor. A vár, a múzeumai, templomai- egyáltalán az egész. Persze, én is elfogult vagyok, de szerintem az ország legszebb kisvárosa.

Dr. Trebitsch 2008.11.25. 18:54:22

diego: Úgyhogy ne menjen el a kedvetek ettől a várostól, mert élni katasztrófa itt, de pihenni optimális... :)

Mér katasztrófa? Tudom, biztos nem vagy már itt, de hátha...

Molaris: Kőszeg? Akkorát még sehol nem szívtam, mint idén nyáron egy kőszegi pizzériában. Rendeltünk, és egy óra után még se pincér, se pizza. Nem tudom, mikor hozták volna, mert nem vártuk meg. Ja, úgy kezdődött, hogy kettőkor odamentünk, de kiderült, hogy csak 3-kor nyitnak, és képesek voltunk visszamenni egy óra múlva - ezek után nem adtak enni. Az étlapon rajta is volt, hogy a pizza frissen jó, ezért ha türelmetlen vagy, menj inkább a mekibe, vagy valami ilyesmi. El is mentünk máshová, de mire ott végeztünk, bezárták a várat.

The Good Boy 2008.11.25. 19:12:48

igazitrebitsch 2008.11.25. 18:54:22

Egy pizzéria hibája miatt meg- iletve elitélni egy egész várost... Ez komoly?
Kőszegen, kisvárossága ellenére van vagy 8 pizzéria, amik szinte mind magasan hozzák a magyar átlagot, illetve afölött vannak. taán az alatt az egy óra alatt el lehetett volna kezdeni a várlátogatást, vagy átmenni valamelyik közeli pizzériába.
Én pl. Keszthelyen a kastélytól nem messze találtam meg a legrosszabb étterem dij várományosát, de ettől függetlenül szeretem azt a várost, és már többször voltam azóta is, csak annak az étteremnek az utcáját is elkerülöm azóta (ha még megvan). De magát a várost emiatt soha nem fikáznám:)

Amea 2008.11.25. 19:47:36

igazitrebitsch 2008.11.25. 18:54:22

Kőszeghez:
Voltunk ott, nagyon kellemes élményekkel gyarapodtunk.
És szerintem egy pizzériába ültünk be ;)
A különbség annyi, hogy vártunk, nem jöttek, bementünk, nem volt ott senki, majd átvittük a pénzünket egy másik helyre, mert nekik nem kellett.

Összefoglalva: Kőszeg csodás, és van többek közt egy szar pizzériája is :)

Hegylakó2 2008.11.26. 10:46:52

A megjelent cikk egy fiatal baráti társaság néhány tagjának egyéni vélekedését tartalmazza, mely több helyen eltér a valóságtól és alkalmas hitelrontásra.
Nem kívánok egyesével kitérni a megfogalmazott vádakra és nem akarok azokról vitát nyitni, mert a vendégnek mindig igaza van (?).
Természetes(?) dolog, hogy egy szállodában megfordulnak „különleges” emberek akik már a foglalásuk elküldésével(fejléces papír, titulusok stb.) hangsúlyozni kívánják, hogy velük, mint önjelölt VIP vendég kell számolni.
Ezen alkalommal, mikor egy baráti társaság esti italozását követően a lefeküdni kívánó vendégek a szobájukba értek, azt hűvösnek találták.( Tény, hogy a Régióhő Kft, mint a Hotel hőszolgáltató éjjel 11 és reggel 5 óra között, csak temperáló szolgáltatást nyújt, de nyitott termosztatikus szabályzó fej mellett ezen időszakban sem hűlnek le a szobák az alváshoz ideális 20-21 C’ alá.) Amennyiben vendégeink igénylik természetesen hősugárzót / több darab/, vagy a klímaberendezéssel ( hűtő-fűtő) ellátott szobát is tudunk számukra biztosítani. A cikket író kedves vendég ezen felajánlott szolgáltatásokkal nem kívánt élni, de szobájába visszatérve hamarosan megállapította, hogy már a felszűrődő zaj miatt sem tud aludni.

Vendégünk felfokozott érzékenysége másnap reggel csak fokozódott, amikor az üdülési csekkel történő fizetése során a recepciós kollégától nem tudott árkedvezményt kiharcolni, mivel ő kedvezmény nyújtására nincs felhatalmazva.

A szállodába egy üzleti megbeszélésre érkező polgármester, értesülve a feszült helyzetről békítő és kiengesztelő szándékkal fordult a társasághoz és elnézésüket kérte, ha bárminemű problémájuk is adódott volna városunkban. Természetesen neki is jutott a kioktató stílusból, ami azóta folytatódik az interneten, az álnéven írogatott trágár nyelvű foglalások küldésével és sértegető automata email küldésekkel is. Ennek hatására kellet a honlapunkon lévő vendégkönyvet időlegesen blokkolnunk.


(Megkívánom jegyezni, hogy már a cikk megjelenése előtt lépéseket tettünk annak érdekében, hogy a Hotel fűtése a szolgáltató ciklusosságától eltérő módon működjön. A fűtési rendszer átalakításának várható időpontja 2008 dec.15. A felszűrődő zajok forrása az épület földszinti részén nem a szálloda működtetésében üzemelő 02.00 óráig nyitva tartó bár lehetet, amit ezen időszakban már általában csak szállóvendégek látogatnak. Tájékoztattam az üzemeltetőt a panaszról és kértem lehetőség szerint korlátozza nyitva tartását 24.00 órás zárással.)

Hiszem, hogy bármilyen probléma, kérés, tisztességes emberi szóval a helyszínen a szálloda vezetőjéhez intézett panasszal megoldható lett volna , de ha valaki az együttműködés jelét sem mutatja, csak saját vélt(valós) sérelmeit hangoztatja és az alapján lejárató kampányt indít egy hotel egy város és annak vezetői ellen az önmagát minősíti.

Szállodánkban évente több ezer elégedett vendég fordul meg. Sajnálatos, ha a legnagyobb igyekezetünk mellett mégis akad olyan aki rossz szájízzel távozik tőlünk. Természetesen kollégáimmal azon dolgozunk, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő. A cikkben szereplő baráti társaságtól, ezúton, a fent leírtak ellenére is elnézést kérek az esetleges kellemetlenségekért és bízom benne, hogy legközelebb elégedett vendégként köszönhetünk el tőlük szállodánkban .


Kulcsár Ferenc
A Borhotel ügyvezetője ( akivel sajnos nem találkozott a cikkíró)

Ficak 2008.11.26. 11:03:51

Kezdem sajnálni, hogy nem voltam ott!

A végén még tényleg a Borhotelben töltöm. Vinotéka hmmm...

iguana 2008.11.26. 11:15:28

@hegylako2:

"Természetes(?) dolog, hogy egy szállodában megfordulnak „különleges” emberek akik már a foglalásuk elküldésével(fejléces papír, titulusok stb.) hangsúlyozni kívánják, hogy velük, mint önjelölt VIP vendég kell számolni."

A szobafoglalást a társaság egyik tagja intézte a munkahelyéről. Nem volt hangsúlyozva sem a cég, sem a titulus, hacsak nem az automatikus aláírásra gondol, amit a rendszer tesz a levél végére.

"Tény, hogy a Régióhő Kft, mint a Hotel hőszolgáltató éjjel 11 és reggel 5 óra között, csak temperáló szolgáltatást nyújt, de nyitott termosztatikus szabályzó fej mellett ezen időszakban sem hűlnek le a szobák az alváshoz ideális 20-21 C’ alá."

Ezt talán a hotel szobáinak is jelezni kellett volna, mert a tényeket figyelmen kívül hagyva bizony kihűltek. Csukott ablak mellett.

"Amennyiben vendégeink igénylik természetesen hősugárzót / több darab/, vagy a klímaberendezéssel ( hűtő-fűtő) ellátott szobát is tudunk számukra biztosítani. A cikket író kedves vendég ezen felajánlott szolgáltatásokkal nem kívánt élni"

A hősugárzót valóba felajánlotta a recepciós hölgy, a klímás szobákról azonban nem tett említést.

"de szobájába visszatérve hamarosan megállapította, hogy már a felszűrődő zaj miatt sem tud aludni."

Ez pontosan így történt.

"Vendégünk felfokozott érzékenysége másnap reggel csak fokozódott, amikor az üdülési csekkel történő fizetése során a recepciós kollégától nem tudott árkedvezményt kiharcolni, mivel ő kedvezmény nyújtására nincs felhatalmazva."

Az egy másik vendégük volt a csoportunkból. Én készpénzzel fizettem. A csoportunk nem közös kasszából fizette a kirándulást (révén nem céges, vagy hivatali útról van szó), hanem egyénileg.
Azt hittem, a hotel személyzete tud különbséget tenni az emberek közt - különösen, hogy én voltam a reklamálók szószólója, legalább az én arcomat megjegyezhették volna.

"szállodába egy üzleti megbeszélésre érkező polgármester, értesülve a feszült helyzetről békítő és kiengesztelő szándékkal fordult a társasághoz és elnézésüket kérte"

Nekünk azt mondta, azért jött, hogy a problémát kezelje. Ez nem lehet üzleti megbeszélés, amennyiben polgármesteri mivoltát hangsúlyozva mutatkozik be. Megemlítette, hogy egyben ő a tulajdonos is (innen kezdve üzleti valóban). Elnézéskérés nem hangzott el részéről, csak magyarázkodás.

"Természetesen neki is jutott a kioktató stílusból, ami azóta folytatódik az interneten, az álnéven írogatott trágár nyelvű foglalások küldésével és sértegető automata email küldésekkel is. Ennek hatására kellet a honlapunkon lévő vendégkönyvet időlegesen blokkolnunk."

A kioktató stílust a polgármester úr részéről tapasztaltuk, nem kis felháborodással. Állítása szerint ő a probléma megoldása okán érkezett a hotelbe, ennek ellenére egy jó szava sem volt. A vendégkönyvbe nem automata írt, hanem én. Kétszeri alkalommal, mindkét esetben törlésre került. Etikátlan módon. Az álnéven írt trágár üzenetektől elhatárolódom, nem stílusom, nem szokásom.

"Megkívánom jegyezni, hogy már a cikk megjelenése előtt lépéseket tettünk annak érdekében..."

Köszönjük közbenjárását a leendő vendégek nevében is.

"
Hiszem, hogy bármilyen probléma, kérés, tisztességes emberi szóval a helyszínen a szálloda vezetőjéhez intézett panasszal megoldható lett volna , de ha valaki az együttműködés jelét sem mutatja..."

Mi is így gondoljuk. Pontossan így.

"lejárató kampányt indít egy hotel egy város és annak vezetői ellen az önmagát minősíti."

Részemről csak a valós tények hangzottak el, mint ahogy ezután is.

"A Borhotel ügyvezetője ( akivel sajnos nem találkozott a cikkíró)"

Részemről is sajnálatos. Azt gondolom írása alapján, hogy az Ön segítségével és hozzáállásával megoldható lett volna a probléma a helyszínen.

Üdvözlettel:

F.Krisztián

staropramen 2008.11.26. 11:27:17

azt hiszem, hogy hegylakó2 is házhoz jött a pofonokért.

Midkemia 2008.11.26. 11:27:25

„A megjelent cikk egy fiatal baráti társaság néhány tagjának egyéni vélekedését tartalmazza, mely több helyen eltér a valóságtól és alkalmas hitelrontásra.. Nem kívánok egyesével kitérni a megfogalmazott vádakra…”

Kedves Kulcsár Ferenc úr, én megkérném, mégis tegye.
Ha már lehazugoz – amit viszont illő volna alátámasztani.

„Természetes(?) dolog, hogy egy szállodában megfordulnak „különleges” emberek akik már a foglalásuk elküldésével(fejléces papír, titulusok stb.) hangsúlyozni kívánják, hogy velük, mint önjelölt VIP vendég kell számolni.„

Biztosan. Egyelőre Ön még mindig nem tudja a társaság titulusait, mert mint említettem, vendégként jelentkeztünk be, viszont a polgármester feltétlenül kihangsúlyozta az övét.

[…] nyitott termosztatikus szabályzó fej mellett ezen időszakban sem hűlnek le a szobák az alváshoz ideális 20-21 C’ alá.)

Bánom, hogy nem vittem hőmérőt, így bizonyítékom sincs. (Meg bundát, meg hősugárzót.)

„[…] az üdülési csekkel történő fizetése során a recepciós kollégától nem tudott árkedvezményt kiharcolni […]”

Nem nekünk kellett (volna) árkedvezményt kiharcolni, Önöknek kellett volna elnézést kérni. Ennyi, és nem több.

„A szállodába egy üzleti megbeszélésre érkező polgármester, értesülve a feszült helyzetről békítő és kiengesztelő
szándékkal fordult a társasághoz és elnézésüket kérte, ha bárminemű problémájuk is adódott volna városunkban.”

Ezt írásba adni… nos, azt hiszem nem érdemel szót.
A polgármester írásba adta, hogy a hotel kérésére érkezett a panasz okán. Mellesleg én ritkán jelenek meg egy üzleti megbeszélésen melegítőben:)

Természetesen neki is jutott a kioktató stílusból, ami azóta folytatódik az interneten, az álnéven írogatott trágár nyelvű foglalások küldésével és sértegető automata email küldésekkel is. Ennek hatására kellet a honlapunkon lévő vendégkönyvet időlegesen blokkolnunk.

A homar.hu-n a cikk megjelenése előtt a vendégkönyv két azonos bejegyzés hatására lett blokkolva, mint ez az eredeti postban is látható, printscreennel alátámasztva. Trágár foglalások és sértegetések a Borhotel vendégeitől nem mentek.
Tehát kérem, ezen állítását legyen kedves bizonyítani, ha már rágalmaz.

[…]ha valaki az együttműködés jelét sem mutatja, csak saját vélt(valós) sérelmeit hangoztatja és az alapján lejárató kampányt indít egy hotelben meszálló, és elégedetlenül távozó társaság ellen, az önmagát minősíti.

Egy "vendég"

iguana 2008.11.26. 11:29:06

"@hegylako2: "A megjelent cikk egy fiatal baráti társaság néhány tagjának egyéni vélekedését tartalmazza, mely több helyen eltér a valóságtól és alkalmas hitelrontásra."

Ezt pontosíthatná, akár idézetekkel is. Sőt! Kifejezett kérésem ez Ön felé, ha már ilyesmivel vádol bennünket (bár állítása szerint nem volt jelen ez alkalommal a hetelben, nem is találkoztunk, valószínűsíthető, hogy csak a hotel tulajdonosa/alkalmazottjai beszámolója alapján ítél).

Amea 2008.11.26. 11:36:51

Kulcsár Úr,

Régi szép szokás hiteltelenné tenni azt, aki rámutat esetleges problémákra.
Megoldást viszont semmire sem fog találni ezzel.

Most is elmondom, bár már kihangsúlyoztam párszor: ez nem Szentgotthárdról szól, hanem a Borhotelben tapasztalt hétvégi történésekről.

Secnir 2008.11.26. 11:39:19

"Nem sokra rá megjelent egy úriember, és bemutatkozott: Viniczay Tibor, Szentgotthárd polgármestere személyesen, és azért jött, mert hallotta, hogy panaszunk van."
-F. Zoltán homar.blog.hu -

"A szállodába egy üzleti megbeszélésre érkező polgármester,"
-Kulcsár Ferenc, homar.blog.hu -

"Értesítést kaptam, hogy a távhőszolgáltatással kapcsolatban az Önkormányzat tulajdonában lévő szolgáltató nem biztosította éjszaka a fűtést. Kérték, hogy segítsek a probléma megoldásában. A Hotelbe személyesen mentem"
-Viniczay Tibor, sznh.atw.hu/ -

Kulscár úr, legalább beszéltek volna össze a polgármester úrral :)
Így kissé hiteltelen, amit leírt...
mindamellett így írta alá:
"Kulcsár Ferenc
A Borhotel ügyvezetője ( akivel sajnos nem találkozott a cikkíró)"

tehát nem volt ott, ahhoz képest nagyon részletesen írja le, hogy mi történt. egy gyöngébb képességű rendőr négy keresztkérdéssel zavarba tudná Önt és a T. polgmesturat hozni.

staropramen 2008.11.26. 11:39:44

Furcsa helyzet: egy szállodában a reklamáló vendéghez a város polgármesterét hívják,nem a hotel ügyvezetőjét.Miért is?
Üzleti megbeszélésre melegítőben érkezni alig jobb a lilazakós fehérzoknis makkoscipős megjelenésnél.

Secnir 2008.11.26. 11:42:07

"A cikkben szereplő baráti társaságtól, ezúton, a fent leírtak ellenére is elnézést kérek"

elnézést, elnézést. tudja Kulcsár úr, mi az elnézés?
amikor hátulról dugja a kecskebakot, és a két szarva között elnéz, az az elnézés.
maga a bocsánatkérésre gondolt -amit szerintem nem ismer.

hubert1975 2008.11.26. 11:43:07

ilyen ez a Magyarország, lehúzós vendéglősök állnak szemben acsarkodó, kedvezményre hajtó vendégekkel. valaki nyomja már fel F. Krisztiánt az apehnál. mert aki készpénzzel fizet, az megérdemel egy vagyonosodásit ;)

iguana 2008.11.26. 11:45:38

hubert1975 2008.11.26. 11:43:07
"valaki nyomja már fel F. Krisztiánt az apehnál. mert aki készpénzzel fizet, az megérdemel egy vagyonosodásit ;) "

Alkalmazott vagyok, nem vállalkozó. Nem érdemes. :p

Amea 2008.11.26. 11:46:23

iguana, ennek okán te pl nem lehetsz veszteséges, mint pl. egy hotel.

iguana 2008.11.26. 11:49:12

nem is más által megkeresett pénzből élek

Amea 2008.11.26. 11:50:17

A nyuszika talál egy puskát a bokor alatt. Nagyon megörül neki, mivel most már móresre taníthat bárkit. Első útja Róka Rudi lyukához vezet.
- Rudi gyere ki! - kiált be neki.
- Nem megyek! - válaszolja a róka.
- De Rudi gyere ki mert agyonlőlek!
A róka kimászik és megijed, látva hogy tényleg agyon lesz lőve.
- Rudi szarj ide! - mondja a nyuszika.
- Nyuszika én szívesen de tudod az nem úgy megy. - szabadkozik a róka.
- Rudi szarj ide mert agyonlőlek! - fenyegetőzik a nyuszika.
A róka nagy nehezen termel egy adagot a földre.
- Rudi, edd meg!
- Nyuszika! Ha te most agyonlősz én akkor sem fogom ezt megtenni! - mondja a róka.
- Na jó! - szól a nyuszika és elsüti a puskát de az csütörtököt mond.
Óvatosan leteszi a földre és a rókára sandítva megkérdi:
- Rudolf kérlek, elfogyasszam?

papucsbojt 2008.11.26. 11:54:19

Mint uzletvezeto illett volna jelen lenni, de masodkezbol valo informaciok alapjan ilyen valaszlevet irni..ah, mindegy :(

scubadiver 2008.11.26. 11:57:01

Hát akkor most mi van?
Egy a fontos: a VENDÉG!!!
Még egyszer mondom a VENDÉG!!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.26. 12:18:09

@Hegylakó2 : Hát, gratulálok az újabb önlejáratáshoz.
Amúgy nem hinném hogy lejárató kampány lenne ez. Simán ez történik azzal aki szarik a vendégre.
Majd ha normálisan viselkedtek, akkor mi is. Ennyi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.26. 12:20:48

Jaj tényleg. Ha a Zügyvezető szerint hajnali 2ig lehet nyitva a kocsma lentebb, akkor hogy a pöcsbe lehet hogy még 5kor is zajongtak? Nem kellett volna rájuk hívni a zsaurságot csendháborításért?

Vagy valami?

VAgy esetleg a kocsma is valami városi fejesé, aztán nem szoktak kijönni a rendőrök? Mert már láttunk ilyet...

staropramen 2008.11.26. 12:49:16

mikor rendezik a szentgotthárdi Kék Szalag regattát?Ott leszünk, pontosan 2 órára és alanyi jogon bogratschozunk a Rába parton.

Amea 2008.11.26. 12:55:47

Kulcsár Ferenc úr,

Még egy kérdés: miért Ön, s miért nem Viniczay Tiborné írta meg/alá a levelet?

A cégadatokban ugyanis Ön "vezető tisztségviselő (tisztségviselő)"; nála pedig a következő bejegyzés szerepel: "vezető tisztségviselő (ügyvezető)."

Secnir 2008.11.26. 13:08:30

neeee baszakodjatok már szegénnyel, önálló nicket sem volt képes kitalálni, pl.
KulcsarFerenc
, hanem inkább a hegylako2 -t választotta. simor andras majd a hegylako3, mint zepnél:)

Gumidomino 2008.11.26. 13:10:23

Amea
attól még hogy a szállodát üzemeltető Borhotel Kft. ügyvezetője Viniczay Tiborné, a Kft. által üzemeltetett szálloda ügyvezetője/igazgatója/stb. lehet Kulcsár Ferenc.
erre ne hegyezd ki. :)

Midkemia 2008.11.26. 13:18:11

Kulcsár Úr nem jelent meg személyesen és még a polgármester levelét sem volt képes elolvasni, hogy legalább a hazugság egyforma legyen.

Egyébként, arról mi a véleménye, hogy egy 16 fős társaság minden tagját hazugnak beállítani becsületsértés?

Amea 2008.11.26. 13:19:18

Gumidomino, ok, (a)mea culpa.
Nekem mindössze az összefüggés érdekes, nem vagyok jogász. Sem polgármester, de még ügyvezető se.
De én legalább ott voltam, aszerint tudok véleményt alkotni. Tehát ha az említett szőke hölgy az volt, aki (és ő ott volt legalább) akkor neki illene írnia. :)

The Good Boy 2008.11.26. 13:27:36

OFF!!!!! Ez FONTOS!!!!!!

Zep hozzászólt a hódos témához, de nem a sablont nyomta:

MrZed001 2008.11.25. 20:10:03

Talán egyszer még belőle is tudatos fogyasztó EMBER lesz????

ON!!!!! Ez is FONTOS!!!!!!

The Good Boy 2008.11.26. 13:28:48

És mégcsak nem is zepként, hanem zedként. Vagy az nem ugyanaz????
Ha nem akkor bocsika::::)))) smile

Gumidomino 2008.11.26. 13:34:54

The Good Boy
két kommenthelyet elfoglaltál feleslegesen.
Ráadásul "MrZed001 2008.11.25. 20:10:03" komment nincs is.

Ezért lakolnod kell.
Most két körből kimaradsz.

The Good Boy 2008.11.26. 13:55:10

Gumidomino!

Letelt a két kör.
Egyébként ha már nem elsőzök, akkor legalább offolhassak egyszer:)
Az elsőzés unalmas, már kipróbáltam, nem lett jobb a napom, igaz rosszabb sem. Mondjuk az OFF-al sem lett se jobb, se rosszabb.

Amea 2008.11.26. 14:03:50

Good Boy: ha nem segít az offolás, és már az elsőzés sem vidít fel, még mindig lehet románozni, bacccpapucsozni, FONTOS!!kodni, vagy monnyále :)

Fuck_begas 2008.11.26. 14:24:56

Üdv.
Szánalmas, h egy ilyen affér miatt az egész kisvárost a béka segge alá titulálják.Szentgotthárd akkor is szép város, és sokat hozzátett M.ország történelméhez (Sztg-i csata, Rákóczi, Kaszagyár stb.)!!!!Most h buktad az Ü.csekkedet az egész város szar.Tipikus magyar, ne csodálkozz, h ilyen felfogással még csak a szolgáltatások sem úgy köszönnek vissza rád, ahogy megálmodtad!

Maradj otthon !!!! Jobban jár mindenki!!!

Midkemia 2008.11.26. 14:31:28

betütészta!

Az ilyen gyökérkezelések, mint te járatják le a várost a kommentjeikkel.

Mi egy szóval nem írtunk rosszat a városról. Ha tudnál olvasni és netán még szöveget értelmezni is, akkor észrevetted volna, hogy nekünk csak a hotellel és a polgármesteretekkel van problémánk.

Ők azok, akik lejáratják a várost, na meg Kulcsár Úr.

The Good Boy 2008.11.26. 14:32:50

Akkor most inkább háromszázhatvanegyelek (361-ELEK) Hehehe!
Biztam benne, hogy ez a poszt is eléri az EDE-i magasságokat, de asszem az már megdönthetetlen world record marad, még így lezárva is.

Fuck_begas 2008.11.26. 14:36:48


"Szargotthárd."
"Kőszeg kb Gotthárdal egy szinten van... a béka alsó fertálya alatt..."

Ezek a fórumon hangzottak el, tudom te nem tehetsz róla, de ha te nyitottad a topicot és tudod miért, akkor foglalkozz a moderálásával is!!!! Thx

Midkemia 2008.11.26. 14:38:50

Reklamálj az index-nél, a homár oda tartozik és ők döntöttek úgy, hogy a cikket kiteszik.

Persze, meg vállaljak felelősséget a véleményekért is.

Az emberi hülyeség nem ez én hibám, az viszont, hogy te ezen megsértődsz, a te hibád.

Mellesleg szólásszabadság van.

Fuck_begas 2008.11.26. 14:49:04

Akkor most mit akarsz elérni, a panaszkönyvbe beírtál, a hatóságok majd végzik a dolgukat.gondolom azt nem birod kivárni! vagy most akkor bontsák le? meg a szorakozó helyeket is amik túl zajosak az idetévedt, szociálisan túl érzékeny észhuszároknak?Ha láttad h gond van miért nem mentél másikba?képzeld még telefon meg taxi is van ebben a városban!

Amea 2008.11.26. 14:49:08

betütészta: A te véleményedet osztja-e /érted vállalja-e a felelősséget az egész város?
És te az egész városért? :)

Midkemia 2008.11.26. 14:52:30

Betűtészta. Inkább ne szólalj meg, ez a saját és a városod érdeke is.

Idézek neked egyik előző kommentemből:

"Ha tudnál olvasni és netán még szöveget értelmezni is"

Korábban leírtuk, hogy mikor vettük észre, h nincs fűtés.
Éjfél körül szerinted hova tudtunk volna menni?

Fuck_begas 2008.11.26. 14:56:08

Én csak a privát állásfoglalásomat teszem itt közzé, nem a városét.Mint ahogy ti is csak a saját sérelmeiteket, és nem az összes idelátogató vendégeket képviselitek.

Midkemia 2008.11.26. 14:57:57

A saját hülyeségedet teszed itt közzé, ami miatt a szentgotthárdi emberekről kialakul egy vélemény...

Fuck_begas 2008.11.26. 14:58:30

Midkemia!

vannak Non-stop porta szolgálattal rendelkező szálláshelyek is.gondolom ha megkérted volna a kedves recepciós hölgyet szívesen ajánlott volna másikat, ahol nem a távhő fűt :)

staropramen 2008.11.26. 14:58:59

@betütészta
amit idéztél sztgotthard és kőszeg béka segge alatti helyéről azt diego armando sztgotthárdi kommentelő írta le.
mi vitába szálltunk vele és megmagyarázta,hogy értette.
Mielőtt randalírozni kezdenél ,pakold el a porcelánokat.Ezen kívül olvass olvass olvass és ha valamit nem értesz kérdezz.
kevés bölcsész van most itt de valahogy majd megmagyarázzuk.

Midkemia 2008.11.26. 15:35:42

A randevú Borhotel kiválóan alkalmas ifjú pároknak, kötelező összebújni, hogy meg ne fagyjanak.

A mosolyszünetet tartó párok is értékelhetik, hogy össze kell bújniuk, ha akarnak, ha nem. Akár kapcsolatokat, házasságokat hozhat helyre.

Külön nászutas lakosztály áll rendelkezésre, csak télen, csak hűtős klímával.

XSun (törölt) 2008.11.26. 21:30:05

"vannak Non-stop porta szolgálattal rendelkező szálláshelyek is.gondolom ha megkérted volna a kedves recepciós hölgyet szívesen ajánlott volna másikat, ahol nem a távhő fűt :)"

Erről csak a besenyő család jut az eszembe: Noooormáááális?
Azért az elég életszerű hogy egy társaság éjfélkor felcuccoljon és éjnek évadján átköltözzön egy másik szállodába.

Azért ne menjünk el azon apróság mellett hogy ez a szálloda 3* -nak hazudja magát amikor olyan alapvető dolgokat nem tud biztosítani mint a folyamatos fűtés a szobákban.
Bocsika ha én egy 3* -os szállodába megyek akkor az a minimum hogy a fűtés éjszaka is működjön és ne legyen hideg a szobában. Ez legalább annyira fontos dolog mint hogy egy 3* szállodába ne kiszuperált kórházi vagy katonai vaságyak legyenek a szobában.

2008.11.27. 12:27:31

betuteszta alanyi jogon sztrovacsek ? vagy akkó most ez itt hogy ???!!

ppm 2008.12.05. 16:39:05

Annyi hozzáfűznivaló, hogy a hotel december 1 és 5 között tatarozás miatt zárva van. Lehet, hogy lesz éjszaka is fűtés?
süti beállítások módosítása