Tékozló Homár

Ezúttal Svédországban szivatták a Wizzair utasait

2008.12.16. 07:27 | szily | 91 komment

Nemsokára berakjuk hírbe, ha egyszer rendben, az ügyfelek alapos megfingatása nélkül ér célbe egy Wizzair-járat. Most még nem ez a hír. Gábor tapasztalt skandinávszakértő, mégis megkísértette az istent és Göteborgból Wizzairrel akart Pestre jönni. Persze megkapta a magáét, az utastársival együtt. A legnagyobbat az a fiú szívta, akit semmiképpen nem akartak felengedni a gépre,aztán kiderült, hogy jó néhány üres szék maradt. Kalandok alant.

Bizonyára nem lehetek sikeres ember, ha Wizzairrel repülök, és sajnos pont egy nappal indulásom előtt olvastam a velencei story-t, ami után most már tudom, joggal kezdtem el fosni utazás előtt.
Hogy kicsit érthetőbb legyen a miért és a hogy, elmondom, hogy Denmarkban tanulgatok, és a kvázi egyetlen használható légitársaság csődje, és a jegyekre kifizetett összeg elvestése után muszáj volt találnom egy olcsó megoldást a hazajutásra. Mivel észak Dániában lakom, ezért a “szemben” lévő Göteborg ideális választásnak tűnt, főleg az adókkal és illetékekkel 204 SEK-et kóstálló jeggyel együtt. Az odaút kis vonat, kis komp, amin el lehet szórakozni, még ha jóval tovább tart is mint egy mezei leutazás CPH-ba.

Az út első felével nem is volt gond, rendben megérkeztünk útitársammal Svédországba, és kis várakozás után a reptérre (mellesleg az előzőleg beharangozott sztájk is csúszott egy napot). Itt fogadott az első probléma, ugyanis a reptér maga minden várakozást alul múlt, elég erősen. Kb úgy nézett ki mint egy vidéki magyar város buszpályaudvara, ahova már felszereltek néhány lcd tv-t a falra. Gondoltam, ez a legkevesebb, becsekkolunk megiszunk egy sört és húzunk innen a rákba, felejtve az egészet (mint pl a vastagon szaros _kéz_törlőt a férfi wc-ben).

Aznap este a miénken kívül a Ryanairnek volt még egy induló járata Londonba, amúgy meg zárt volna a reptér. Sajnos az időjárás nem volt kegyes, a hatalmas köd miatt a másik légitársaság gépét törölték elég hamar, és itt már kezdtem félni én is, hogy erre a sorsa jutunk, de nálunk csak egy fél órás késés volt előre vetítve, és az otthoniakkal történt beszélgetés után megtudtam, hogy az ide tartó gép valóban fél órás késéssel, de felszállt Ferihegyről. Aztán ahogy telt volna le a fél óra, lett belőle még egy, aztán még negyed, majd törölték a mi gépünket is.

Megesik az ilyen, nem minden reptér alkalmas minden időjárási körülmény közepette fogadni a gépeket. Ugye ilyenkor azért nagy a tanácstalánság, erős pánikhangulat mindenkin, főleg azon kedves utastársakon akik semmilyen idegen nyelven nem beszélnek. Szerencsére volt egy magyarul (is) beszélő alkalmazott a reptéren meg jómagam és még néhányan próbáltunk tolmácsolni akinek kellett. Annyit sikerült megtudni, hogy most térítésmentesen át lehet foglalni a következő budapesti járatra, ami innen szombaton megy, de Malmöből (cirka 300km) vagy Stockholmból (600) csütörtökön megy gép. (Aznap este kedd volt). Közben persze néhány utas kurvaanyázott magyarul (vagy angolul) az alkalmazottakkal, akiknek természetesen semmi közük nincs a Wizzairhez. Aztán kiderült hogy a gép ami elindut othonról, leszállt a másik reptéren, de azt sajnos nem sikerült megoldani, hogy átvigyenek egy busszal, és felszálljon velünk. Utána meg olyanokat lehetett hallani, hogy üresen hazament, mert “műszaki okok miatt” a pilóta nem válalta az utasokat.

Közben megjött a reptéri transzfer busza, de mire a legtöbb ember végzett a dolgával addigra elment, és sajnos csak azoknak derült ki,hogy egyáltalán itt volt, akik kinéztek a reptér elé, bent sajnos nem monádtk be, úgyhogy nagyjából 3 utassal indult vissza a városba. Annyi szerencsénk volt, hogy találkoztunk egy magyar sáccal, akinek a haverja a városban lakik épp, és egy másik utas kinti valakije pedig bevitt minket Göteborgba kocsival (kb 30 km a reptértől), szóval a taxi és a lakhatás költségét megspóroltuk, de pl. a kisgyerekes család nem járt ilyen jól, mindkét dologért egy vagyont kellett fizetniük.

Ezek után ott dekkoltunk a srácnál másfél napot, majd csütörtök kora hajnalban elindultunk, hogy fél 11-re a malmöi reptéren legyünk. Ez újabb 5-6 óra utazás vonattal, busszal, várakozással. Amikor kiértünk a reptérre már kezdtünk reménykedni, hogy véget ér a tortúra, de kedves utastársam átfoglalása nem volt benne a gépben, ami azt jelenti, hogy ő leghamarabb szombaton jöhet haza. A check in-nél azt mondták, ha nem jön minden utas, akkor természetesen egy jegyet megvehet (újra) és akkor még felfér a gépre. Mire lejárt a check in ideje, állítólag mindenki élt a lehetőséggel. Ezek után én már a váróban próbáltam segíteni, legalább egy olcsó hotel címével (ami meg is lett), de a nagyon kedves gyermekes pár felajánlotta, hogy ha lehetséges, akkor a gyerek helyett utazzon ő, és addig majd az anyuka ölében eljátszik a kicsi, mint ahogy amúgy is történni szokott. Ez természetesen nem volt járható út, úgyhogy ott maradt Malmöben szegény.

Ami viszont tényleg elkeserítő, és még felháborító, (az átlag magyar sorbanállási kultúrán kívül), hogy a gépen volt vagy 6-7 üres hely miután felszálltunk. Megpróbáltam kérni erről egy írásos igazolást a stewardessektől, de faarccal elhajtottak, hogy ők ilyet nem tudnak adni, majd az ügyfélszolgálati iroda (az emelt díjas számmal) megoldja.

A másik ilyen dolog, hogy a Wizzair ügyfélszolgálatát alig lehet elérni, a reptereken rossz számot tudnak csak adni, amikor meg felveszik a telefont semmi használható infót nem lehet kiszedni belőlük. Az egyes terminálon sem lehet semmit elintézni mert ugye nincs irodájuk képviselteük, akármi. Kíváncsi vagyok, vajon van-e bármi esély arra, hogy a felmerült költségeket valaha is megtérítsék. De az utóbbi hetek híreit olvasva és megélve elég csődközeli álapotban lehetnek, vagy hatalmas káosz uralkodik a cégen belül.

Üdv,
Gábor
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tesco4you (törölt) 2008.12.16. 07:42:56

Nem elso, masodik!

Holnap korabban kelek.

suklemovics 2008.12.16. 07:47:29

Mindenki alszik, harmadik...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 07:49:20

en meg korabban fekszem
na szoval ha ennyi gond van tenyleg nem ertem miert nem valasztanak a nepek masik legitarsasagot
mert ha dragabbnak is tunik a vegen olcsobb
en meg nem tudom mivel repulunj aufusztusban
hat innen valamlyik amerikai tarsasahhal, aztn talan Lufthansa
Ferihegyen remelm lehet normalis kocsit berelni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 07:51:50

mar csak azert mert nem akarok egerig taxizni
nem vagyok egy rokefeller

suklemovics 2008.12.16. 07:53:02

Bár hozzá tudnék szólni... De Bp.-n élek, dolgozom, és ha nyaralok, akkor Kis Hazánkban is találok szép helyeket... NEM REPÜLÖK!!!

suklemovics 2008.12.16. 07:54:49

Pesten nem a kocsival van baj, hanem a bérbeadóval... De ez egy másik történet...

Shagrath 2008.12.16. 07:56:30

Gondolom nem magyar nyelvtanárnak tanulsz "Denmark"-ban. Ezzel az írással nem mennél át itthon a nyelvtan érettségin. Már bocs. Word-ben f7 a helyesírás ellenőrző, outlook-ba dettó.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 07:58:05

arra meg nem is gondolok hogy Ferihegyrol benyomulok a keletibe es vonatra szalljak mert lehet Gasko megint szorakozik oszt ott ulunk Maryvel 3 napig

suklemovics 2008.12.16. 07:59:21

Ferihegyről csak akkor nyomulsz a keletibe, ha nincs BKV sztrájk...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 08:02:12

remelem az autokolcsonzok nem sztrajkolnak, mer akkor inkabb lemegyunk Las Vegasba

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 08:03:24

csak meg akarom mutatni a hazamat Marynek
persze nem minden aron

demizson bobby 2008.12.16. 08:22:03

Hagyma: Mary végre megérti miért is kerültél ki... :)
Másrészt mekkora élmény lenne neki a Keletiben éjszakázni? :)
Megtudná mit jelent a riliti só!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 08:26:54

aluttam en ott sokat mikor fradi meccs utan nem ertuk el a 8-20-ast
az volt az utolso
10 koeul ment meg egy Fuzesabonyba de annak reggel negyig nem volt csatlakozasa egerbe
hat en mar ezt kihagynam

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.12.16. 08:27:36

hagyma, gyertek wizzairrel, akkor meg sem érzitek majd a bkv vagy máv sztrájkot!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 08:29:16

Maryvel mar megbeszeltuk miert kerultem ki
hogy talalkozzunk
na az is nagy story ahogy tortent deaz mar tenyleg nem homaros

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 08:30:37

Nelson szerintem itt nincs is fapados de utananezek, de mi lesz h a az atlanti ocean kozepen hagynak?

Impega 2008.12.16. 08:31:17

hagyma 2008.12.16. 08:29:16

Ha csak a homaros dolgokat irnank ide, a Homar joval rovidebb lenne ;), hallgatunk.

demizson bobby 2008.12.16. 08:31:31

Pedig a galambok még mindig a padra szarnak....Nagy élmény!

schokobanane (törölt) 2008.12.16. 08:34:41

Hogy a picsába nem lehet már valami jól elhúzódó, zaftos adatok kiderülésével járó és felszámolással végződő ellenőrzést rászabadítani erre a szaros cégre?
Bááááhhhhhhh.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 08:40:43

na jo van Impega
mentem a szalloda folyosjan eegy bolgar pincercsajjal
es kerdeztem tole mit tud Maryrol, mert tetszett
na O meg a Maryt marriednek ertette es megkerdezte tole, hazas vagy-e?
O mondta nem
erre beindultam, baratod van-e?
aszonta nincs
mit csinalsz Hetfon
vacsorazhatnak
,elyiken
hat holnaputan
ra 6 hetre a felesegem lett
ha a bolgar picsa tud normalisan angolul lehet nem a felesegem Mary
hat ennyi
koszonom a figyelmet

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.12.16. 08:43:20

hagyma, az AerLingus (fapados) röpköd Dublin és NY között. Jó, jó, nem wizzair, de fapados.
Londoni átszállással viszont simán megoldható, hogy Wizzairrel (ne) érkezzetek Bp-re :)

schokobanane (törölt) 2008.12.16. 08:43:35

hagyma 2008.12.16. 08:29:16
"Maryvel mar megbeszeltuk miert kerultem ki
hogy talalkozzunk"

és bevette? :D

Pitta2 2008.12.16. 08:43:40

Gábor!

Mind ehhez mi köze a Wizznek? A köd miatt nem fogadott a reptér. Ennyi. Az hogy valakit nem engedtek fel a gépre, az sem az ő hibájuk, hanem a kinti chekinesé. A stewardesek meg valószínűleg nincsenek felhatalmazva arra, hogy a cég nevében nyilatkozzanak.

Kimmi 2008.12.16. 08:44:37

A Wizzair élt, él, élni fog! És ez mindenre igaz, amíg van kenőpénz!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 08:46:13

hat schoko
be
nagyon egyformak vagyunk
szinte hiehetetlen

Nelson
majd nezek valamit
dehat meg majd egy ev

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.12.16. 08:48:57

ez már teljesen off/
hagyma, most komolyan: nézd meg a Czech Airlinest, én brutál olcsón vettem náluk repjegyet New Yorkba (pragai atszallassal), mert elengedtek minden reptéri illetéket. Ha felétek is röpködnek, kifoghatsz egy hasonló eksönt.
/on

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 08:52:53

OK
de junius elott nem tudom, tudunk-e menni es mikor

andand 2008.12.16. 08:56:19

Azért azt kell tudni, hogy nem csak a súlyelosztást is figyelembe veszik, mikor eldöntik hány embert engednek fel a gépre. És ez Wizzair független, a KLM-el pont így jártam, szerencsére engem felengedtek egy túlfoglalásos gépre, de más utastársaimat nem. És a gépen maradtak üres helyek. Pozitívum, hogy ott az alkalmazottak megmondták, hogy van hely, de a súly miatt nem lehet több utast fogadni.

A másik probélma ezzel a posztal, hogy itt nagyrészt a repülőtérrel (és a körülményekkel) volt a baj. Amit a Wizztől lehet követelni az az átfoglalás vagy a jegyár visszatérítése, ezeket pedig felajnálották, illetve kártérítést kérhetsz, amennyben a járattörlés az ő hibájukból történt. De ha ezt kimagyarázzák technikai problémával vagy az időjárással, akkor nem fognak adni semmit. Az EU megfelelő fórumánál azért még probálkozhatsz.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.16. 09:09:04

"...elmondom, hogy Denmarkban tanulgatok...."

bőőőőcséééésznek!

Impega 2008.12.16. 09:29:49

hagyma 2008.12.16. 08:40:43

Koszi hagyma, jupppi! Gratula. Ha married lett volna, biztos elvalt volna ;)

2008.12.16. 09:33:06

Pitta

Annyi koze van ehhez a WizzAirnek, hogy meg kellett volna oldani a Goteborg - masik repter transzfert az utasoknak, azok boldogan beszallnak par ora kesessel, es hazamennek. Ehelyett otthagyta oket, hogy csinaljanak, amit akarnak. Normalis ez? Nyilvan 200 SEK-be meg a repter-varos fuvart is nehez lebonyolitani, igy a ViccAir gondolom nem vallalta be, hogy buszt berel es utast fuvaroz.
Kezd korvonalazodni a fapad es fapad kozti kulonbseg... A Wizzrol mar nagyon sok ilyet lehet hallani, es sajat tapasztalatom is van eleg. Pl. az LTN-BUD esti jarat (23 korul) az esetek nagyon kis szazalekaban indul el pontosan, es ez trend...

nemethv · http://backtotheukblog.wordpress.com 2008.12.16. 09:42:29

Taz: Na jo persze, de ez jopofasagi keres, ilyen nincs benne sehol a szerzodesben hogy nekik ezt meg kell tenni...

guruka 2008.12.16. 09:50:45

a hagyományos légitársaságok sem jobbak. Talán azért érkezik rájuk kevesebb panasz, mert a gyakrolott utazók, akik már túléltek pár "vis major"-t, nem akadnak fenn ilyeneken.
A Lufthansa rengeteg járatot töröl mostanában és annyival drágább, hogy az előrefoglalt fapados jegy még akkor is olcsóbb, ha sok benne a rizikó.
A Wizzair valóban rendszeresen késik, ezek szerint néha ki is marad, de mit lehet elvárni egy 10e Ft körüli jegyárért, ami gyakran kevesebb, mint a reptéri transzfer.

2008.12.16. 09:56:52

Igen, de ha a Lufthansa torol egy jaratot, akkor meg mindig van napi 2-3 masik lehetoseg eljutni a celodik, es at is foglalnak ra. Persze az sem kellemes, es szar varakozni, de legalabb megvan a lehetoseg...

echelon 2008.12.16. 09:57:02

Üdvözlet!
Wizz Air Hungary Légiközlekedési Kft.
Airport Business Park C2, Lőrinci út 59.
2220 Vecsés
Ide lehet írni szerelmeteslevelet a CR-nek vagy akár személyesen menni asztalt csapkodni. (Kökiről Vecsési busszal érdemes menni, pont az épület előtt áll meg :)
Sok sikereket! :)
echelon

nemethv · http://backtotheukblog.wordpress.com 2008.12.16. 09:59:20

Persze, na de nem varhatjuk el hogy Jokkmokk repterrol napi hat jarat legyen pestre :) Azert is olcso a fapados mert nem Heathrow jellegu repterekrol szallnak (adok/illetekek) ahonnan sok a jarat egy helyre...

2008.12.16. 10:19:23

Nem varom el, csak legalabb valami minimalis figyelmet az utasok fele. Peldaul hogy atviszik oket Malmobe, vagy a masik repterre, ahol le tudott szallni a gep. Mindezt azert, hogy a kedves utas ne szivjon 2-4 napot, amig mashonnan hazajut. Es ezt pont azert, mert nincs napi 6 jarat Jokkmokkrol. Na mindegy, a ViccAir az vicc marad, csak akkor megyek veluk, ha nincs mas megoldas, es mindenkeppen menni kell/akarok :)

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.16. 10:22:34

tényleg : Malbőőőben a reptér megvan még? vagy már leadták a méhtelepen?

atvitt ertelem 2008.12.16. 10:25:07

Ezek akkora gorenyek a Wizzairnel! En is kulfoldon elek, es atlag 2-3 hetente utazom haza mar sok eve, vagyis mar vagy 100x volt "szerencsem" hozzajuk.. Folyton gorcsben van a gyomrom, hogy megint mivel szivatnak meg minket! Volt, hogy a szabvany fedelzeti borondomet nem engedtek fel, pedig nem is volt tulsulyos es mar ezerszer mentem vele, maskor teljesen szetszakadva kaptam vissza egy borondot, majd szettartak a kezuket, hogy toltsek ki bejelento lapot, na arra evek ota varom a valaszt.. Maskor orakat varattak az utasokat anelkul, hogy tajekoztattak volna, a levelben irt kerdeseinkre egyszeruen nem valaszolnak, es en is tapasztaltam, hogy nem engedtek fel valakit a gepre, aztan kiderult, hogy felig se volt! Szoval gratulalunk!

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.12.16. 10:26:23

"Nemsokára berakjuk hírbe, ha egyszer rendben, az ügyfelek alapos megfingatása nélkül ér célbe egy Wizzair-járat"

Májusban sikerült probléma nélkül hazajutnom Párizsból Ferihegyre wizzair géppel. Sikeres ember-e vagyok?

anarch 2008.12.16. 10:54:52

Gábor, rokonok működő alternatív megoldása Svédo-ból: Ryanair-rel Pozsony és onnan kocsi/vonat. Miután a Wizz és Ferihegy sorozatosan szivatta a népet áttértek erre a nyugisabb megoldásra.

Hátrány, hogy ez nem Göteborg, hanem Stockholm, ami jópárszáz km. Viszont azóta minden működik flottul, a csomagokat nem törik ripityára, az autobérlésnél tényleg adnak autót nem csak a pénzt veszik el, elviszi őket a repülő, stb :).

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2008.12.16. 10:56:03

Ilyenkor szoktam azon elmélkedni, hogy európai gyorsvasút hálózat kéne. A reptéren csak a becsekkolás, elhagyás, csomagvárás + késések iszonyatos időt emésztenek fel. Ha 160-as átlagsebességgel lehte robogni (ez ma normális országokban nem nagy szám...) akkor még egy Bp.- Párizs táv sem olyan vészes. És nem szopatnak halálra.

NevadaCeg.com · http://nevadaceg.com/ 2008.12.16. 11:12:36

Ezert nem utazom soha fapadossal! Akkor sem ha nincs mas..

blamm 2008.12.16. 11:20:24

Mi múlt hét szombaton jöttünk haza Malmö-ből, ott is érdekes dolgok történtek. A gép szerencsére indult, bár két órás késéssel - ezt a sztrájkra fogták, legalább most volt valami indok rá, de ennyit általában minden wizzair gép késik. De én nem várok ettől többet ennyi pénzért.

Viszont a malmöi reptéren szarrá szívatták a magyar utasokat. A checkin-nél kb minden második emberrel fizettették a túlsúly díjakat (2-3 kg-ra), pedig ez nem szokásuk azért ennyire szigorúan venni (legutóbb 12kg túlsúlyunk volt, és még csak csúnyán sem néztek).

Velünk is feladatták az egyik kézipoggyászt, mert 2 kg-nál nehezebb volt a kelleténél - teszem hozzá eddig a kézi poggyászokat sose mérték le, most igen.

Aztán bementünk a terminálba, a nálunk maradt kisbőröndöt szarrá túrták az ellenőrzéskor, pedig csak Pepperkaka meg ajándékok voltak benne - nem tudom mit láthatott a xray alatt...

Bent aztán venni akartunk néhány üveg Glögg-öt (svéd forraltbor féle) a tax free boltban, ahol is közölték, hogy Bp-re nem vihetünk ki alkoholos italt... MIért? Máig sem értem, ha valakinek erre van magyarázata az írja le pls. (Bp-en a svédek kb 2-3 szatyorni alkoholt vesznek és viszik ki, akkor nekünk miért nem lehet?)

Úgyhogy remek élményeink voltak, de legalább hazajutottunk. Viszont nem tudom, miért az utasokat szivatják az itthoni barmok sztrájkolása miatt...

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2008.12.16. 11:22:46

ez a történet egy fokkal szarabb, mint a dominos csajé :)

Vengeance_is_mine 2008.12.16. 11:22:59

Azért egyszer jól esne itt egy őszinte "bocsi, ez van, amatőr légitársaság vagyunk, még tanuljuk a szakmát" a wizz management-től. Mondjuk a volt Malév-vezér Váradi nem ez bocsánatkérős pali.

Shagrath 2008.12.16. 11:36:55

Nelson Mandula: Ja mondjuk az AER Lingus fapados, de Dublin-New York olyan 600 ajró, ami kb. ugyanannyi, mint egy nem fapados Air France, Lufthansa, Delta Air Budapest-NYC. Érdekes.

tompus 2008.12.16. 11:47:34

Ennek mi köze a wizz-hez? A repülőtér felszereltségétől függ, hogy ködben tud-e fogadni gépet. Ha nincs megfelelő rendszere, akkor a hagyományos légitársaságok gépei sem tudnak leszállni.
A göteborgi repülőtér pontosan 17km-re van a központtól, szóval a kb. 30km az erősen sántít.

Shagrath 2008.12.16. 11:50:20

tompus: nem jól tudod. Tegnap áttették a repteret. Kint dógozó vendég munkás vagyok. EDE is ott volt. FONTOS!!! jusztlacika is jött volna, csak ő a négy mancs-csal csinált épp riportot. FONTOS!!!

Kopasz Mercis 2008.12.16. 12:00:07

Denmarkban tanulgatok-Dániának hívják

leutazás CPH-ba.-Ez pedig Koppenhága. Mivel előtte sem GSE-t vagy ESGP-t írtál Göteborg helyett.

Aztán meg csodálkozunk, ha a szlovákok nem akarnak magyar földrajzi neveket a könyvekbe...

Vengeance_is_mine 2008.12.16. 12:13:48

Ti itt arra utaztok, hogyan sz*passátok a másikat, ha vét egy helyesírási vagy stilisztikai hibát, netán elkövet egy tárgybani tévedést? Ez súlyos... Ahelyett, hogy közösen szidnátok a Wizz Air-t...

Kopasz Mercis 2008.12.16. 12:23:51

Szemét Wizz Air!

Most boldog vagy?

sztrelnyikov 2008.12.16. 12:26:40

Azért ez a magyar egy bátor nemzet. Sokszor megdöbbenek, hogy nekivágnak komplett családok a nagy kék golyóbisnak mindenfajta nyelvtudás nélkül.

Sokorai_Atala 2008.12.16. 12:30:23

Na most én elmondom, hogy megyek holnap Anconába:)
Bp-Munchen- Ancona - ugye lehetetlen a sztrájk miatt, mivel 45 perc van átszállásra, ami normál esetben elég a Lufthansánál, de ezúttal húzós, meg nem is tanácsolták, de nekem csütörtög reggel 9-re ott kell lennem.
Tehát Bécs-München-Ancona, de a szlovák partner is jön, ezért Budapest (Magyarország)- Komarno (Szlovákia)- Bécs (Ausztria), München (németország)-Ancona (Olaszország) Ezt az öt országot járom holnap be és mennyi élmény ez:)
Lehet röhögni:)

marvin 2008.12.16. 12:50:40

suklemovics 2008.12.16. 07:53:02

Én is sok szép helyet tudok és láttam Magyarországon, csak egy a baj velük. Túl sok a magyar mindenütt.
Egy ideje a külföldi útjaimat is próbálom úgy megválasztani ami nem annyira népszerű a magyar fasirtosszendvics turistáknál.

Ja és nem is sokkal drágább. Ha meg az ár/érték arányt nézzük, akkro kimondottan olcsóbb.

Col.Maybourne 2008.12.16. 12:50:52

blamm 2008.12.16. 11:20:24
Csomagot csak a fapadosok mernek komolyan. Hagyomanyosoknal +5-6kg nem gond es meg feladasi dijat sem kell fizetni...

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.12.16. 12:54:48

Sokorai_Atala,
menj bringával egyenesen Anconába, hamarabb odaérsz!

anarch 2008.12.16. 13:15:20

molnibalage, gyorsvasút jó lenne, néztem én is mint alternatíva. Csakhogy minimum kétszer át kéne szállni, és vagy bő egy napig tart az út (26-28 óra, és ez feltételezi hogy késés miatt nem maradsz le a csatlakozásokról). Árban pedig nem olcsóbb... Igaz nincs súlykorlát :P. Annyi változott, hogy most már jobbak a csatlakozások: nem hajnali 3-kor kell Koppenhágában átszállni... De akkoris: háromórás repülőút - másfél napos vonatút, jelentős különbség...

deputy sheriff 2008.12.16. 13:28:04

hagyma, of korsz csak akkor ertek el egyaltalan Ferihegyre, ha epp nem sztrajkol mindenki. Aztan ki kell kerulni az epp esedekes BKV sztrajkot /lehet Yuppi Skodat berelni a repteren/, ha ez is sikerult, mar csak a keletibol kell eljutni Egerbe, persze ha megy vonat.
Good luck!

Sokorai_Atala 2008.12.16. 13:31:19

Nelson,mennék én, de hideg van az Alpokban:)

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.16. 13:36:23

lokoszt · lokoszt.blog.hu 2008.12.16. 11:22:46

jah, mert itt senki sem akart megdugni senkit!

elwood 2008.12.16. 15:00:52

atvitt etterem:
"Ezek akkora gorenyek a Wizzairnel! En ... atlag 2-3 hetente utazom haza ..., vagyis mar vagy 100x volt "szerencsem" hozzajuk.."

hogy is mondják ezt: vadász, te szopni jársz ide ?

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.16. 15:40:37

úgy hallottam elkél itt egy kis segítség!

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.16. 15:40:37

úgy hallottam elkél itt egy kis segítség!

the_one_and_only 2008.12.16. 16:24:32

én szombaton a sztrájk idején repültem a wizz-zel és az ezáltal okozott késéstől eltekintve semmi gond nem volt

vitamia 2008.12.16. 17:06:47

Már bocs, de itt inkább ez a gáz, kedves Gábor:

"Hogy kicsit érthetőbb legyen a miért és a hogy, elmondom, hogy Denmarkban tanulgatok, és a kvázi egyetlen használható légitársaság csődje, és a jegyekre kifizetett összeg elvestése után muszáj volt találnom egy olcsó megoldást a hazajutásra."

Már bocsánat, de ezért ugye kevésbé vagy felháborodva?

Nagyon sűrűn utazom wizzel, semmi bajom sincs velük.
De majd havonta 2x leírom én is a szotrit, hogy késés nélkül, simán odaértem wizzel mindenhová, ahová szerettem volna, bár kétlem, hogy az ilyen történeteket közkinccsé tennék. Fikázni nyilván sokkal egyszerűbb.

pennelope 2008.12.16. 17:24:09

Helló, nekem egy 3 éves sztorim van, pont Svédből. Én malmöben rekedtem éjjel a wizzair miatt, a mi gépünk kisegítetett egy londoni gépet, ami gfobntosabb volt, mint a miénk, igy mi cirka 6 órás késésel indultunk, meg kellet várni a fordulót, úgy, hogy már mindenki becsekkolt, és bezárt minden, se ki se be, semmi 6 órán keresztül. még jó, hogy a mosdóban volt víz....
elég gáz volt, no utastéjkoztatás, kb 3 óra múlva voltak képesek bármiféle infóra.

moli 2008.12.16. 19:09:40

Shagrath: """ outlook-ba """

:D

van, mikor a gep se segit.

Gladia Delmarre 2008.12.16. 21:44:46

Hagyma lávsztorija volt a legszebb:)))

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2008.12.16. 22:01:05

Ez aztán a kretén sztori már megint. Hülye utas úgy megy fapadra, hogy fingja nincs a szabályokról. Köd van, törik, szeva, ez mindennapos. Ilyenkor nincs kaja, hotel a többi fapadosnál se. Aki olyan helyre repül fapadossal, ahova csak heti 2 járat va, kockáztatja ezt a szopást. Minden 1000. gép így jár, de úgy látszik, az összesen ül egy tudatlan barom, aki aztán utána beír ide.
Mellesleg a Ryanair dicsőítése is baromság, ők sokkal gyakrabban törölnak a Wizznél. Meglátják a ködöt, oszt cancelled. A Wizz ilyenkor legalább küzd egy kicsit.

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2008.12.16. 22:04:58

Ja, kedves Szily, ha nem lennél elfogult szenzációhajhász Wizz-gyűlölő, megnéznéd a statisztikákat. A Wizz többet késik az átlagnál, de az utasok több mint 99,x százaléka rendben eljut vele (is) a célállomásra. Többek között én is már vagy 30-szor. Ha ez tényleg hír, írd meg. A Wizz messze a legnagyobb fapados Budapesten, nemzetközi szinten elsimertségnek örvend az üzleti modellje
Többek között Wizzel jártam be vagy tízszer nullához konvergáló összegért Európát, szóval aki azt mondja, dögöljenek meg, az nagyjából egy f@sz.

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2008.12.16. 22:13:10

pennelope:

A Te sztorid jó példája a Wizz működésének. Elromlott egy gép, ezért azt pótolják egy másikkal, ami ezért megkésik. Ez a Te szemszögödből úgy néz ki, hogy a Wizz megszívatott. Az elromlott gép utasai viszont azt látják, hogy a Wizz megoldotta, elvitte őket. Pontosan ugyanilyan helyzetben a Ryanair töröl és szarik a népre.

vércica 2008.12.16. 22:17:51

off, hagyma: Egerbe ne vonattal menj, hanem busszal.
okok:
-olcsóbb
-kényelmesebb
-tisztább
-gyorsabb
-félóránként jár.
szerintem ennyi ok elég :-D

on: aki még mindig Wizzairrel repül, az Lúzair :-), vagy mazochista, mindenesetre megérdemli.

Shagrath 2008.12.17. 06:32:58

moli: én bihari nyelvjárásban beszélem a magyart!

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.17. 07:56:25

Várjatok, mindjárt hozok segítséget! CSeeeereeeeesznyeeeeeee1…..segííííítséééééég! Ha baj van hívd cseresznyét…..az értelmes megoldások keresjőjét!

maripán 2008.12.17. 09:26:54

vércica

Egerbe a vonat cca 500 olcsóbb, és ugyanannyi időt megy, mint a busz. Legalábbis Pestrő'

Elhiszem hogy aki vizerrel utazik sikeres nem lehet, de az a szerencsétlen aki utazni szeretne és ezt olcsón megúszni, és ezért választ fapadost, miért érdemli meg, hogy szopassák.... ?

Totyabá 2008.12.17. 10:53:05

Ismét olvashattunk egy f@sza kis bölcsészsztorit, amiből kiderült, hogy ezek a mocskos kapitalista cégek még a mi kedvünkért se befolyásolják az időjárást és a dögök nem képesek arra sem, hogy 10e forintért vigyenek be a városba, két napig adjanak szállást teljes ellátással, hozzanak ki a reptérre, ja és még repítsenek haza Mo-ra is. Büdös bunkók ezek! Én bojkottálni fogom őket, meg a BKV-t és a MÁV-ot is! Ezentúl csak gyalog megyek mindenhova (mert a benzinkutakat és az autógyártókat már tegnapelőtt bojkottáltam) és csak mezítláb, mert a cipőgyártókkal is kezd tele lenni a tököm! Ja, és csak földúton, mert a Strabag az meg sumák cég!

n0k0m 2008.12.17. 11:02:26

Udv.

Szemelyesen ismerem Gabort es a tortenetet, ugyhogy kicsit kiegeszitenem. A moka meg honapokkal ezelott kezdodott amikor is a Sterling legitarsasagnal vettek jegyet oda-vissza (miota nem repul a skyeurope magyarorszagra nemsok valasztas maradt es nem is volt egy olcso alternativa). Sterling csodje utan az ittmaradt magyarok kozul senki nem kapott egy fillert se vissza, magyar nagykovetsegen pedig egybol el lett mindenki kuldve.

Ezutan neztek at a variaciokat a hazautra. A legkezenfekvobbnek az tunt, hogy komppal atmenni Goteborg-ba es onnan repulni (Mivel Koppenhaga-Malmo vasutvonalat- azt a nehany km-t - megtenni kb. 7000 oda es 7000 vissza - annakidejen ennyibol kijott oda-vissza Koppenhaga-Budapest).

Goteborgi tortenet pedig feljebb olvashato.

Lehet nevezni szerencsetlensegek sorozatanak, de elgondolkodtato, hogy ennyire el van lehetetlenitve a hazajutas. Aki ennyire okos, hogy szorja a hasonlo kommenteket, mint: "A barmok akik wizz-el probalnak repulni" stb. jolenne, ha utannanezne, hogy mennyi lehetoseg van Magyarorszagra eljutni.

A sztrajk okozta kellemetlensegekrol nem is beszelve.

vitamia 2008.12.17. 11:06:51

Nokom: akkor javasolnám Gábornak, hogy inkább arról írjon, hogy mekkora xarba hagyta őt a Sterling. Ennyi.

vitamia 2008.12.17. 11:08:47

pöcsökszörű: Egyetértek veled, nagyjából megfogalmaztad, amit én is meg szerettem volna.
Ryanről csak annyit, hogy sokszor repültem velük, de sosem sikerült sehová odaérnem késés nélkül és nem fél órás késésekről beszélek. Nyilván bevállaltam és tudomásul vettem, hogy fapad és benne van minden a pakliban, s nem rohatnam egyből ide, hogy leírjam a sérelmeim...

n0k0m 2008.12.17. 11:10:28

Szerintem a 2 (illetve skyeurope-al 3) tortenet egyutt egesz. A sterling fogyasztovedelmi, a tobbi inkabb szemelyes szivas azt elismerem. Mindenesetre repulesi szempontbol magyarorszag lecsuszott az Europaterkeprol.

Totyabá 2008.12.17. 11:24:03

nokom: te is vidám arc lehetsz:)

"...de elgondolkodtato, hogy ennyire el van lehetetlenitve a hazajutas"

Alapítsatok a barátoddal egy Malmö-Budapest közvetlen repülőjáratot! Biztos nagy sikere lesz! Az meg sem fordult a fejedben, hogy azért csak ennyi járat van, mert ennyire van igény???

"...nagykovetsegen pedig egybol el lett mindenki kuldve. "

Miért, mit kellett volna tenniük? Kifizetni a jegyet? Ember! Az a cég csődbe ment! Nincs lóvé, még a nagykövet se tudja visszaszerezni! Így jártál!

n0k0m 2008.12.17. 13:20:02

Nemhiszem, hogy nemcsak, hogy Dania-Budapest, de Svedorszag nyugati partja - Budapest kozt nelenne igeny legalabb 1 normalis jaratra. Tudom, hogy akiket ismerek innen - es probalnak idonkent hazajutni - a leglehetetlenebb utvonalakon tudnak csak probalkozni. En mar letettem az egeszrol, inkabb evente jarok 1-szer es kesz, de mar elgondolkoztam, hogy arra az 1 alkalomra is inkabb fenntartanek egy kocsit.

Ha nem kellene a burokracia miatt hazamennem a nyaron akkor hagynam a egeszet a francba.

maccar 2008.12.17. 16:22:52

Hol van a versenyhivatal, amikor nagy szükség lenne rájuk, ugyanis egy hatalmas büntetés kiosztására lenne szükség!!!

vallajip 2008.12.17. 18:48:31

Sok kis buzi csak fikázni tudjátok a másikat, hogy milyen a helyesírása vagy éppen hogy ír le egy város nevet. Tipikusan azok a balfaszok vagytok akik mindenkinél mindent jobban tudtok és csináltok.... Kiváncsivagyok, hogy ti ilyen helyzetben hogyan reagálnátok... A monitor mögül könnyű faszagyereknek lenni, meg ha ilyen sok okos ember él eben az országban akkor, hog hogy még csak itt tart? Egyébként ez megnem egy nyelvész találkozó ahol a helyesírás szabályait vitatják meg. De ha fikázni tudtátok akkor valószínűleg meg is értettétek, hogy mi volt oda írva.

Előre is elnézést ha beletiportam volna néhány ember lelkivilágába, csak ez most kijöttbelőlem mert minden fórumon ez megy hogy pá ember megváltja a világot a "tökéletességével".....

Koronás Udvari Chinpoko Mester 2008.12.18. 02:50:35

amugy meg..

1) legitarsasagok ugy szarok ahogy vannak.
2) Amikor kiderul, hogy egyszeruenb fel lehet huzni olyan vasutakat, amik atkelnek londonbol párizsbam és becsekkolás stb-vel egyutt még gyorsabban is odaérsz, mint repülővel, ráadásul olcsóbb...
( www.directferries.co.uk/eurostar.htm )
akkor elgondolkozom, hogy
a) Miert nem fejlesztik a vasutat
b) ha ilyen van, es ez csak a kezdet, mert mar a TGV-nek is megvan az utodja ( www.greencarcongress.com/2008/02/alstom-unveils.html , valamint www.youtube.com/watch?v=rvpt4nlTfcM )
akkor a MÁV miért romlik, romlik, romlik, és egyre drágább e mellett...

//ebben a sorrendben sztarjanak szöget (marék, aprót):
1) MÁV
2) légitársaságok.

Koronás Udvari Chinpoko Mester 2008.12.18. 02:54:08

És már a Cseheknél tesztelték is!
Magyar sinekre mikor engedik rá?

www.youtube.com/watch?v=BlHTACHzApU&feature=related

Ha az összes máv igazgatónak csak felére csökkentenék a fizetését (még mindig elkaristolnának abból a 20 milliobol valahogy), vehetnének vagy 5-öt, sínnel.

Kopasz Mercis 2008.12.18. 23:53:19

vallajip 2008.12.17. 18:48:31
Sok kis buzi"


:)))))))))))))))))))
süti beállítások módosítása