Tékozló Homár

Egymás után négy hibás termékkel szívott a vásárló

2009.01.28. 07:45 | ge | 149 komment

Péterék négyszeri próbálkozás és két különböző bolt után sem örülhetnek a lejátszójuknak, mert mind a négy kütyü hibás volt, így vissza kellett vinniük.

Egy hétvégi vásárlási próbálkozásunkat szeretném Veletek is megosztani. A barátnőm szeretett volna egy mp3 lejátszót venni. Férfi ember lévén gondoltam segítek neki ebben (ekkor még nem is sejtettem, hogy lényegében az egész hétvégém ebben a szellemben fog telni). A körünket a szokásos hétvégi bevásárlással egybekötve a Cora-ban kezdtük Fóton. Nézegettük a lejátszókat és mivel az árak egészen barátságosak voltak, ezért egy bátor gondolat után mp4-es lejátszót szerettünk volna inkább. Na ezt nem kellett volna.


Mivel a lejátszót csak arra szántuk, hogy miközben asszonyom reggel és este utazik a buszon a munkahelyére, illetve onnan haza, ezért nem is szántunk volna rá túl nagy összeget, ezért a választás egy teljesen egyszerű Orionra esett. Ennek az ára 4.990,- Ft volt. Kértük is az eladótól, aki néhány perc keresgélés után megtalálta a szekrény kulcsát, viszont kivéve a szerkezetet a helyéről szembesült ő is és mi is azzal, hogy a készülék kijelzője valami hihetetlenül össze volt karcolva (valószínűleg korábban kiállítási darab lehetett…az volt az utolsó darab). Semmi gond, nézzünk egy másikat.

Kicsit komolyabb Orion lejátszó 9.990,- ért. Gondoltuk, legyen az. Kollega ismét jó pár percre eltűnt…előkerítette a dobozát, mivel hogy ez is utolsó darab volt. Hazaérve rámásoltuk a számokat, minden tökéletesen működött, éppen kezdtünk volna örülni. Ez így persze túl egyszerű lenne…. Bedugtuk tölteni a szerkezetet és ekkor jött a csoda, mert a létező összes funkció beindult, kezdve a zenékkel, aztán átváltott a benne lévő tetrisre is és össze-vissza váltogatott mindent. Na innentől már nem lehetett rendesen használni, megbolondult a rendszer teljesen. 

Még jó, hogy közel lakunk és van autónk, másnak reggel ismét a hipermarketben kezdtünk. Vevőszolgálaton a hölgy kihívta az illetékes kollegát, hogy nézze meg a panaszunk jogosságát. A kollega meg is érkezett…a tegnapi emberünk volt, és már messziről mosolygott, érezte a helyzet komikumát. Ekkor még mi is. Egy egyszerű ki és bekapcsolással megállapította, hogy jogos a panaszunk (bár mi nem értettük, hogy ennyiből hogyan jöhetett rá, hiszen ez a művelet kb 5 mp-et vett igénybe). Pénzünket minden gond nélkül visszakaptuk.

Lejátszónk még mindig nincsen….úgyhogy irány a Media Markt. Ez nagyon nagy hiba volt! Westendbe mentünk, és ki is néztünk egy megfelelőnek tűnő darabot. Grundig MPixx 1000 (13.990.- Ft). Nagy boldogan hazavittük...és áttanulmányoztuk a használati utasítást, melyben azt írták, hogy 4 órás töltést kell végezni első használat előtt. Jó készülék, mivel töltő nincsen hozzá, csak a számítógépről, USB-n lehet tölteni. Megtettük, viszont bekapcsolni nem tudtuk, pedig nem egy bonyolult dolog. Rákerestünk az interneten, hogy mi lehet a gond és akkor találkoztunk egy blog bejegyzéssel, ahol is az emberke egy ugyanilyen (csak picit komolyabb…MPixx4200) készülékkel járt pórul. Itt már éreztem, hogy ez jó kör volt!

Még jó, hogy van autónk, másnapk reggel ismét a Media-ban kezdtünk. Vevőszolgálaton mutatjuk, hogy mi a helyzet és rögtön beirányítottak minket az eladókhoz. Jól megvizsgálták…a dobozt, a készülékhez nem is nyúltak….úgyhogy vagy nagyon profik, vagy ami valószínűbb, hogy nem ez volt ez első visszavitt ilyen lejátszó. Sajnos nagyon naívak voltunk ismét és kicseréltettük a gépet…(na ezt megint csak nem kellett volna)

Otthon ismételt 4 órás töltés, és egy halvány bekapcsolási kísérlet, csökkent lelkesedéssel, mert valahogy ekkor már mi sem hittünk benne, hogy jó lesz. Láss csodát….tényleg nem működött. Kár, hogy nem volt világvége időközben, mert így ismét vissza mehettünk a Media-ba. Még jó, hogy nincs jobb dolgunk, másnap munka után irány a Media.

Új megoldás…a vevőszolgálatról már be se küldtek az eladókhoz, hanem rögtön megkaptuk a magunk kis papírját arról, hogy a pénzünk visszajár…és ez minden további nélkül meg is történt a pénztárnál. Ami nagyon zavaró volt (mind azon túl, hogy ennyiszer rászaladtunk), hogy egyik helyen sem éreztük azt, hogy ez egy egyedi eset lenne, hanem pont az ellenkezője merült fel bennünk (pedig az összeesküvés elméleteket meghagyjuk a filmeseknek), mindenki pontosan tudta, hogy mennyire hibás terméket árulnak.

Ők mondjuk csak eladók, nem tehetnek az eladni szánt termékek minőségéről, de azért egy elnézést jól esett volna. Tapasztalat és tanács: ….na ilyennel nem tudok szolgálni. Nem érzem, hogy mi hibáztunk volna bárhol is, hacsak nem ott, hogy vásárolni szerettünk volna. Mp4 lejátszónk viszont továbbra sincs….hol vegyünk?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.01.28. 09:35:25

Há' fene tudja, nekem Tescoban 7000Ft-ért vásárolt csodás Technika :D márkájú van, és működik. Ezen magam is csodálkozom, de úgy voltam vele hogy fos ez mind mert eldobható dolognak gyártják, legalább olcsó legyen, ha baja lesz majd szidom magamat. Mondjuk nem ütöm-verem, főleg pendrive-nak van használva, mp3-nak kevesebbet.


Amúgy nem meglepő az hogy egymás után 4 rossz volt, még a Tesco-s 1 hónapom alatt volt olyan eset hogy pl. millennium 10eHUf-s DVD lejátszóból 10-ből 6 jött vissza 3 naposban, vagy mittoménmilyen dzsunka vérnyomásmérőből 10-ből 8...
Ami olcsó műszaki cikk az 99%-ban szar, a drága meg 90%-ban. Nagy büdös fogyasztói társadalom :/

Secnir 2009.01.28. 09:35:56

...és csak a fejlécben Santa Cruz,, utána már:
"A Canta Cruz MP34"
végülis a Canta Cruz az olyan skeptikus kiejtésűnek tűnik :)

muy caliente el negro special · http://bazdmeg.blog.hu 2009.01.28. 09:38:39

szerintem mi a fasznak kell asszonynak mp4es lejáccó ha csak zenét akar hallgatni míg robog a buszon?
egyáltalán mi a faszom az az mp4es lejáccó?!

Secnir 2009.01.28. 09:38:50

"Változó Bitméretek támogatása"
LOL

"és a bonyolultabb jelölési struktúrákat is tudja kezelni."
tehát ért a nők nyelvén.

ez külön postot érdemelne a Homáron :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.01.28. 09:41:26

@Secnir: "tehát ért a nők nyelvén"

Többszörösen bizonyított hogy ez lehetetlen. Szóval fotosoppp!!!!!!
Ez FONTOS!!!!

Átlagarcú 2009.01.28. 09:41:33

@The Good Boy: "Most akkor tudatos fogyasztó vagyok-e, vagy csak trendi?
Ja, és még jó, van van autónk::))"
Erre nem tudnék fejből válaszolni.:)))
...de azt tudom, hogy nem érzed az iróniát. Az első kommentemben pont arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem az a kérdés, ki milyen márkára teszi fel a nagyesküt.

Passzivista 2009.01.28. 09:49:16

Muszaki cikket csak az extremen digitaltol! Mindent onnan veszek. Occsobb, es meg sose csalodtam bennuk...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.01.28. 09:53:12

@Passzivista: Őket elég sokat szidják, persze nyilván azok akiknek volt már baja velük. Elég szubjektív ez a dolog, de érdemes tudni mire számítsál, ha Made In Dzsunka terméket tervezel vásárolni...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.01.28. 09:55:15

Jut eszembe. A Tesco és egyéb eladók tudják melyik termék szar. Én pl. nem azokat ajánlgattam amikor ott melóztam. Mindenesetre nekik nincs beleszólásuk abba hogy mit kapnak készletre, és ha elhordják a sok romot és visszaviszik a vásárló, az sem érdekli azokat akik a rendeléseket összeállítják. Részletek és okok a Tesco Titok könyvekben...
Szóval nem összeesküvés-elmélet volt ez hanem tapasztalat...

Tarika · http://isitchristmas.com/ 2009.01.28. 09:56:11

Többen ajánlottak sonyt :) Nekem eddig akármim volt ebből a csúcsminőségű márkából, az mind beszart! Én nem ajánlom :) ez FONTOS!!!!

Nem kereste 2009.01.28. 09:56:49

Kedves Posztoló!
Minden ilyen terméket ugyanazon a dzsunkán szerelnek össze, csak abban különböznek egymástól, hogy a nappali, vagy az éjszakai műszak keze alól jött ki, és épp milyen címkét talált hozzá a kosárban.

Egyszerűen szar csillagzat alatt születtél.

MegértettED-E?

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.01.28. 10:00:34

Szép kis sztori.Én az Electro Worldben jártam így néhány éve,amikor mp3-as discmant akartam venni.Először egy grundigot pakoltam be.Bontogatva a dobozát és elolvasva a használati utasítást csak pislogtam,mikor kiderült,hogy a ki- és a bekapcsolás gombja ugyanaz és még több másé is attól függően,hogy az adott gombot hányszor illetve röviden vagy hosszan nyomom meg.Szerintem ez szegény készüléknek is sok lehetett,mert már az első nap önállóan működött (bármit nyomtam azt csinálta,amihez kedve volt).Visszavittem hát másnap és amikor az eladónak mondtam,hogy hogyan jártam megmutatta,hogy melyek azok a típusok,amelyekkel állandóan gond van és melyek azok,amelyikből még nem hoztak vissza egy darabot sem.Másodszorra egy Sony-t választottam,az fél év múlva mondta be az unalmast.Aztán kaptam ajándékba egy Philips mp3-at,amit egy év múlva lecseréltem (úgy túlbonyolították,hogy rémálom volt rátölteni a zenéket) egy fapados,noname márkára,ami hibátlanul működik már két éve.Most decemberben vettem egy Maxell mp4 lejátszót egy tizesért a Sparban (!),érintőképernyővel és annyi extrával,hogy első dolgom volt az átverést keresni benne.A lejátszó abszolút megfelelően működik,de a hozzá adott avi konverter szoftver egy rakás szar.A nagyobb file-okat (pl. filmek) egyszerűen el sem kezdi konvertálni,míg a kisebbeknél 1%-nál megáll a számláló,de ennek ellenére megcsinálja a konvertálást.Sebaj,gondoltam majd másik programmal megcsinálom,van a gépemen egy pár.Igen ám,de hiába állítok be mindent ugyanúgy,ahogy a kapott programban van - a lejátszó nem játsza le azt,amit másik programmal alakítok át..Így ha nézni akarok vele egy filmet,akkor előbb kisebb méretű file-t kell csinálnom belőle és utána a lejátszóhoz kapott programmal már át tudom konvertálni úgy hogy lejátsza.Rengeteg a szar az áruházakban és ez nemcsak a műszaki termékekre igaz;a legtöbb esetben a rutinosabb eladó tisztában is van vele,hogy mi az,amit kerülni kell.Hogy az ilyen selejteket miért nem szedik be a polcokról az rejtély.A Microsoft Xbox360 óta tudjuk,hogy van ahol már az sem elég,ha majdnem minden készülék trágya,globálisan beleszarnak a vásárlók problémáinak a közepébe.

Gyula_80 2009.01.28. 10:02:27

Vegyél iPod sefült.

pizsama 2009.01.28. 10:05:46

rovidleszeknél és parapalinál a pont!
1. Tessék interneten utánanézni a dolgoknak, és keresni megbízható mp3-at árusító üzletet (pl. infopatika)!
2. Tessék rászánni a pénzt egy "minőségibb" lejátszóra (creative, samsung)! Mert ugyan a márkásakkal is meg lehet szívni, viszont kevesebb rá az esély.

Karácsonykor sikerült meggyőznöm a párom, hogy ne a hülyevagyok boltban akarjon vérnyomásmérőt meg robotgépet venni, több mint tízezret spóroltunk vele...

Nálunk meg itt Tarpán (törölt) 2009.01.28. 10:07:34

Amikor MP3 lejátszót vásároltam, itt távol a világ zajátó át tudtam gondolni.
Elsősorban nem a szórakoztatóelektronika, hanem a számítástechnika felől közelítettem. Mivel a SanDisc-et megbízható memória gyártónak ismerem és gyárt lejátszót is, emellett döntöttem. Amellett, hogy az ár/érték arány igen jó, még ergonómikus is és minden manipuláció nélkül használható pendrive-ként. 1G-s 3000Ft. 1G-snek elégnek kell lenni, még nagy bitsebességű zenéknél is felfér rá több mint 100 felvétel. Más kérdés a fej/fülhallgató. Arra külön kell áldozni és itt nem megkerülhető a jó márka. Ez sajnos drágább, mint maga a lejátszó. Szerencsére ilyennel már rendelkeztem, de azt hiszem ezzel mindenki így van.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.01.28. 10:12:27

@Nálunk meg itt Tarpán: A röhögés elfog azoknál a cuccoknál amik nem alapból pendrive-ok. Az én dzsunka cumóm is csak bedug USB-re és meghajtónak látszik. Az egyszeri user vajon hány perc után vágja ki az ablakon azokat amikhez külön program kell hogy használhassa?

pizsama 2009.01.28. 10:12:41

@Passzivista:
Edigital tényleg jó. Eddig egyszer kellett terméket visszavinnem hozzájuk, bevették javításra, aztán inkább adtak egy újat, mert az olcsóbb volt nekik. :D

pizsama 2009.01.28. 10:13:47

@Nálunk meg itt Tarpán:
Csak nem S-sel kezdődik az a füles márka? :)

További magyar hang 2009.01.28. 10:19:48

Hallgasson zenét a telefonjáról, akkor nem kell két kütyüt cipelni.
Van még manapság egyáltalán olyan telefon, ami nem tud zenét lejátszani?

Nálunk meg itt Tarpán (törölt) 2009.01.28. 10:25:28

Az én 15 éves telefonom nem tud. viszont lehet vele 15 éve telefonálni:)))

HideousGenius (törölt) 2009.01.28. 10:29:40

Hogy sörecet örüljön :

Nekem ConCorde 2 GB mp4 lejátszóm van, szeptemberben vettem tízezerért, előtte két évig egy Maxvell mp4- em volt 256 megás, az is tízezerért volt két éve, csak azért vettem újat, mert erre tőbb zene ráfér, a régi még működik, most anyukámé.

Amúgy ebbe van fényképnézegető, ebook, videó, játék, meg még mit tudom én.

Jó, tudom, én sikeres ember nem lehetek, de buszon nagyon jó hallgatni, Szolnok- Szeged távon. Ja, és bónuszpont a conCorde- nak: ennek az egyetlen mp4 lejátszónak a fülese nem esik ki a fülemből. A maxvell- hez fejhallgatót kellett vennem, mert a gyári fülese állandóan kicsúszott.

Ja, és aki

moli 2009.01.28. 10:32:39

@rovidleszek: vett o 13-15-ert is, az is szar volt. nem ar kerdese a minoseg. az ar kerdese a haszon.

The Good Boy 2009.01.28. 10:34:57

@sörecet: Értem én az iróniát, azért utaltam kétszer is vissza az alap megjegyzésre:::)))

@Passzivista: csak arra vigyázz az extreme digitallal, nehogy baja legyen a csili-vili készüléknek, mert ahogy én láttam,ök a nagykert kikerülve hozzák be az árút, innenfogva meg általában a hagyományos gariérvényesités nem biztos hogy müködni fog (én is vásároltam már náluk - navit -, tényleg olcsón, de elöbb le akartak húzni a térképpel, miszerint nem jár hozzá-noha a dobozon is rajta volt az Igo embléma, és a leirásban is benne volt, hogy hozzáadják, majd mondták, hogy a magyar jótállást majd utolag elküldik nekem. Én meg mondtam, hogy adjanak akkor e-digital jotállási jegyet, aztán küldjék utánam a gyárit. Persze azóta sem jött semmi, mondjuk az e-digital garijeggyel bekopogtattam volna hozzájuk, hogy mint forgalmazók oldják meg a problémát, ahogy akarják)
@ColT:
Nekem a hülyeboltban ajánlották erősen az lg dvd-t a sonyval szemben, hogy az mennyire jó. direkt 3 különböző eladóhoz odamentem bambán, hogy mit ajánl abban az árkategóriába, mind szidta a sonyt, dicsérte az lg-t minden külső behatás és márkamegnevezés nélkül (otthon szinte minden sony vagy lg). Végül megvettem az lg-t annyiért mint a sony, persze 2 hónap után kiderült, hogy szar az egész, idönként megakad a lejátszás pár másodpercre, mint amikor kiürül a buffer:)
Gondolom tréningen hülyééket felhomá(r)lyositották, hogy azt a pár raklap sz@rt minél elöbb ki kell pucolni a raktárból.

forrórágógumi 2009.01.28. 10:36:50

Gratulálok hogy az első cserénél nem ott helyben próbáltad ki te nagyon sötét.
Megérdemlitek, csak az ilyenek miatt van dugó hétvégén is.

jokkmokk 2009.01.28. 10:38:16


iphone vagy valami márkásabb lejátszót nézhettetek volna.
minimum a depo vagy valamelyik árösszehasonlító oldallal szokás kezdeni a műszaki cikk vásárlást.

mbond 2009.01.28. 10:40:38

Próbáld ki az Ebay-t. Kínából fillérekért lehet mp3, 4 stb. cuccokat rendelni és még működnek is (ha meg nem, általában simán küldenek újat)

elwood 2009.01.28. 10:42:03

Szerintem a posztoló mostanában vonzza a bajt. A köz érdekében egy ideig maradjon otthon.

CID 2009.01.28. 10:45:02

Nálunk meg itt Tarpán 2009.01.28. 10:25:28
Az én 15 éves telefonom nem tud. viszont lehet vele 15 éve telefonálni:)))

Azért vigyázz a telefonzsinorra, nehogy beleakadj.

Érzem, egyre sikertelenebb vagyok. Se MP3-am, se MP4-em :(

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.01.28. 10:48:41

@The Good Boy: OK mert ott az LG-t nyomták, ki volt adva. nekünk a Tesco-ban nem volt ilyen hogy mit kell elsősorban eladni. ott van, vigyék :D Mi meg inkább igyekeztünk a sok szartól megvédeni a vevőket.
Amikor már tudtam hogy 1-2 nap múlva lelécelek, akkor már olyanokat csináltam hogy :
(Csóka odajön hogy megveheti-e a fosos DVD játékost)
- Á, meg ne vegye, egy kalap szar
- Tééényleeeg?
- Miért, maga milyen "Milennium" terméket látott már :D
- Inkább nem vette meg :) Ez volt a helyes lépés.

Amúgy látatlanban megmondtam volna neked hogy az LG egy fos. Optikai meghajtót utoljára CD-t gyártottak jó, a GCR-52-ből nem sok hibásat láttam még. De a DVD íróik, hihetetlen könnyen elmegy bennük a fej munkapontja, abból többet láttam eddig rosszat mint eddig bármiből.

Egyébként a monitorom is LG. Olyan is. De nem panaszkodok, azért azt vettem mert óccó vót.


Izé. Gyertek az új postba, pangás van :)

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.01.28. 10:50:51

Dulakazis gyosmásolós Levis magnó a vállra, oszt hadd szóljon.
Nem kellenek ide ilyen modern csodák.

IndaMuncher 2009.01.28. 10:51:04

@ColT: A TECHNIKA cuccok valóban egyszerűek, messziről sem minőségiek puritának, de működnek.

Amúgy egyre inkább én is affelé hajlok, hogy érdemes kipróbálni a cuccokat vásárlás előtt, mert észveszejtő, hogy mennyi mp3/4 lejátszó mennyire szar szoftverrel van felszerelve. PL kerüljétek a csodás Odys márkát ha nem akartok szívni, annyira rossz és értelmetlenül megírt firmware-t régen nem láttam.

szabopal · http://szabopal.com/ 2009.01.28. 11:02:38

pár hibát elkövettél.

1. legolcsóbbat ne vegyél (lásd első kütyü)

2. ugyan abból a (nem túl nagy) márkából szintén ne vásárolj, ha az előző se volt jó

3. Media Markt? No comment...

4. Ha már interneten utánna tudtál járni, az adott eszköznek, ezt előzőleg miért nem tetted meg?

És végül még 1 gondolat:
Találkoztam már az ismerősi körömben sokféle MP3/MP4 lejátszóval és azt tapasztaltam, h. ha normális cuccot szeretnél venni, akkor vegyél iPodot. Az enyém 4 éves és még mindig tökéletesen arra, amire kitalálták.
---
Üdv.: Pali

Hargita 2009.01.28. 11:04:34

Extreme Digital (Mammut): 30ezerért vettünk mp3 lejátszót (iAudio) az öcsémnek, ami összevissza működött, meg lefagyott. Frissítettük a szoftvert, még mindig semmi. Visszavittük, ültek rajta egy hétig, aztán visszaadták, mondván, hogy jó, de kicserélni nem voltak hajlandóak. Azóta is úgy működik és akkor, amikor éppen kedve van.
De: nekem 10ezerért vettünk akciósan egy Bartók Béla úti számtech boltban 1 gigás noname terméket, kifogástalanul működik!

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.01.28. 11:10:37

A Grundig és az LG szar,saját tapasztalataim alapján ezekből a márkákból nem vásárolok többet.Az Orionnál mindig az az érzésem volt,hogy ők abból akarnak megélni,hogy nagy név voltak a múltban (mint a Tisza cipő).Ez a post ezt alátámasztotta..

elwood 2009.01.28. 11:11:29

Ejnye Hargita, panaszköny ? ÁNTSZ ? homárharcos nem adja fel ilyen könnyen ...

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2009.01.28. 11:15:20

Az hagyján, de már van MP5 lejátszó is, a metrón láttam egy plakáton. És gyönyörűen megmagyarázva, hogy hát az nem azt jelenti, hogy .mp5-öt játszik, hanem hogy az mp3 az első generációs, az mp4 a második, az mp5 a harmadik, bizony ám! Az mp4 lejátszó meg simán vásárló megtévesztése, mivel MP4-be rakott AAC+ -t egyik se visz... pedig ha valaminek, annak volna értelme. Na mindegy. Még szerecse, hogy van kocsim.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.01.28. 11:23:04

@Secnir: most mit vársz a magyar honlapfordítóktól?

az angol oldalon jól van. a magyarok hülyén dolgoztak. mint mindíg. mint a filmekben a félrefordítás :)

(csak azért linkeltem mert volt aki menőzött mp7-tel meg mp8-cal, ezért gondoltam überelem az mp34-gyel, csak nem olvastam át előtte, így adtam neked magaslabdát)

Secnir 2009.01.28. 11:24:15

@HideousGenius:
" és bónuszpont a conCorde- nak: ennek az egyetlen mp4 lejátszónak a fülese nem esik ki a fülemből."
ja kérem, ha kevés a füledben a fülzsír, akkor ez a normális, mi ragasztja bele?

fofoka · http://adobevallas-konyveles.hu 2009.01.28. 11:44:34

Oriont sose vegyél semmiből, annyi visszáruja van a központi Orionnak, hogy több raktárja tele a selejttel... 207 nyarán mp3-4 lejátszókból is több száz db volt ott... azóta nem tudom, viszont ismerem a kereskedelmi igazgató hozzáállását a dolgokhoz (ő dönt, hogy mit vesz meg - főleg kínából - és kerül orion név alatt piacra): mindegy milyen szar, ha jó olcsón lehetett beszerezni...

IndaMuncher 2009.01.28. 11:47:05

@HavocS: Az MPEG4 (MP4) végülis csak egy tetves szabvány, az összes xvid divX stb videó ezt használja de ügyesen manipulálták a jelentést azzal, hogy "Nesze hülye paraszt ezt vedd meg!"

The Good Boy 2009.01.28. 11:47:28

Na tessék visszamenni a boltokba és megköszönni, hogy nem akartak roszat azzal, hogy nem müködött a cucc:
fogyasztok.hu/cikk/20090128/fogyasztovedelem_unio_figyelmeztetes_mp3_lejatszo_kockazat/

Átlagarcú 2009.01.28. 12:14:58

A Japán Orion cég nem összetévesztendő a volt Magyar Orionnal.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.28. 12:34:03

Én életemben 2-szer vettem mp4 lejátszót. Az egyik 18000, a másik 20000 Ft- ba került, márkák:Philips, Daewoo. Mind a kettő egy kalap szar volt. Az egyiket az isten sem tudta töltővel feltölteni, a másik meg egyik percben még működött, a következőben pedig megdöglött. Mindez néhány hónap után. Na, akkor fogadtam meg, hogy soha többet nem veszek mp4 lejátszót. Valahogy nincs kedvem szórni a húszezreseket a szarra. inkább eliszom. és inkább nyúzom az mp3-at, ha elromlik, azért nem kár annyira, mert olcsón lehet újat venni. De az a vicc, hogy azok nem romlanak el. Amúgy is faszság szerintem a 3-4 gigabyte-nyi zene. nekem mindig van kb. 10 aktuális kedvenc, amit hallgatok, arra bőven elég az mp3 tárhelye. kimondottan idegesít, amikor százezer zene között próbálok megtalálni valamit. Szóval fuck mp4. És kisregényt írtam. Hogy mégis hozzászóljak valami értelmeset is a poszthoz: sünszarás, Ede, Pocsay család, Imre hagyjad, stb. szép napot mindenkinek!

Almatlan Jozsi 2009.01.28. 12:52:57

@megélhetési sünöző: 25-30 ezerért használt Ipod Touch-ot lehet venni (8 gigásat) ami úgy néz ki mintha vadi új lenne. Nem tudom minek itt Philips, Daewoo, Orion, Grunding szarokkal tökölni és a pénzt pocsékolni ahelyett, hogy venne az ember 1 normális lejátszót. Ennyire smucigok vagytok?

Százezer zene közt nem nehéz megtalálni valamit ha (1) vannak playlistek (2) a dalok között együttes és cím alapján is lehet keresni. Ebben nem tudom mi az idegesítő.

Max. annyi, hogy az ipod a yuppiskodás csávók játékszere, míg a többivel meg a mezei lúzerek szívnak. Muhaha

۝merta-X 2009.01.28. 13:01:02

Kizártnak tartom, hogy a mediamarkt két selejtes szart is tartson ugyanabból. Én már vettem náluk olyat, aminek a dobozában nem az volt, de eddig minden működött.

Tipp:
Asszem, az USB 1-es nem tud villanyt adni, csak az USB 2.0
Jól tudom-e?

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.01.28. 13:11:34

kell hogy adjon az usb 1 is áramot. különben laposelemmel mennének a pendrájvok usb 1 interfészen. 5 vóttot kéne adnia.

szerintem az az esélyes, hogy nem volt bekötve az előlapi usb kivezetés :)

vagy szar a gép, meg kell nézni pendrájv megy e ugyanott.

Almatlan Jozsi 2009.01.28. 13:15:06

@Omerta-X: Ad az is csak kevesebbet (egy billentyűzet pl. lazán elmegy rajta). Valszeg 1 mp3 lejátszó (bocs mp4) nem tölthető fel vele.

A zenék áttöltése is kínszenvedés lehet USB 1.0-n.

Egyáltalán jelezte a lejátszó, hogy töltődik-e? Ha lítiumos akksija van akkor pedig tölteni se kell vásárlás után 50%-os töltöttség állapotában kell legyen, mert a lítiumos akksit nem szabad hosszú időn át lemerítve tárolni.

Posztunk írójának férfi létére nem sok köze van a technikához, valszeg bőőcséész.

FéeVerte 2009.01.28. 13:34:54


Kedves Homár!

A karácsonyi fotópályázat eredményhirdetését összevonod a kutyanévadással és sohanapján tartod meg?

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.01.28. 13:36:07

A poszt (spirituális) lényege felett mindenki elsiklott:
"Otthon ismételt 4 órás töltés, és egy halvány bekapcsolási kísérlet, csökkent lelkesedéssel, mert valahogy ekkor már mi sem hittünk benne, hogy jó lesz. Láss csodát….tényleg nem működött."

Hinni kell és működni fog! Amatőr...

kenshikun 2009.01.28. 13:48:15

Nekem mp3/4 lejátszóra csak ezek jöhetnek szóba:
-Apple (drága, de legalább jó, nekem is az van)
-Creative
-iRiver
-Samsung

hatesz 2009.01.28. 14:04:52

Hu sräcok eszembejutott az elsö medialejatszos telefonom, Nokia 5510

commons.wikimedia.org/wiki/File:NOKIA_5510_blue_topview.jpg

vag 5-6 eve volt, elönye volt: mar akkor 64MB tarhely, a PC egyböl felismerte, mint egy pendrive-ot, volt benne mp3 lejätszäs(bär asszem konvertälni kellett), meg rädio, ja es amit azota sem lättam, a radioadäsbol tudtäl felvenni is! amugy csunya volt meg nagy is:)
ez csak ezsembejutott.
Amugy mp4 lejätszon pl. filmetnezni eeeehhhhh
Csak van olyan telefon, ami manapsäg is le tud jätszani mp3-at. Amugy irigylem postiro kitartäsät!

lmntn 2009.01.28. 14:48:21

boci, az én iAudiom is tud rádióadásból felvenni, igaz még sosem használtam ezt a funkciót, mert nem hallgatok rádiót sem :)

drhb (törölt) 2009.01.28. 15:07:28

Ipod fanoknak:

Egy ipod árából 3 Samsungot, Philipset vagy Sonyt veszek, amelyek vannak olyan megbízhatóak, csak hát ezekkel nem lehet menőzni, csak zenét hallgatni...

Azoknak akik arra biztatják a postírót, hogy telefont használjon mp3 lejátszásra:

20-30 ezer Ft egy olyan telefon amibe lehet tenni memóriakártyát is, és akkor persze hogy 1 eszköze van, de a telefon aksiját szívja le a zenehallgatással. Ha nincs speciális igénye az embernek, akkor értelmesebb 10 ezerért venni egy telefont, meg 10 ezerért egy AAA elemmel működő mp3 lejátszót, amik amúgy ma már méretben elég kicsik ahhoz hogy ne legyen gáz cipelni.

s_marky 2009.01.28. 15:08:31

nem 15 körül árulják az applenek azt a kis szarját?szerintem az nem romlik el

drhb (törölt) 2009.01.28. 15:12:48

@hatesz:

Az egy kurva jó telefon, bátyámnak olyan volt, csak ellopták, a rendőrök megtalálták később, de összetörve. Az volt a legfaszább hogy anno 20 ezerért vette(kifutó modell volt), amikor még a legolcsóbb mp3 lejátszók(amik 32-128 megások voltak akkoriban) 35 ezerbe kerültek. Ja és sms-t is könnyebb volt vele írnia mint más telefonnal.
Egyetlen hátránya a konvertálás volt, mert valami speciális formátumot játszott, és a Nokia fos programjával kellett rámásolni.

drhb (törölt) 2009.01.28. 15:18:21

Jó kicsit eltúloztam az arányt, Ipod Shuffle az 18 ezer, ami 2 gigás, ugyanekkora Philips 9 ezer, Samsung 10 ezer. Tehát kb. 2-szeres az árkülönbség, tudásban, minőségben hasonló színvonal, kb. ennyit ér az Apple márkanév rajta. Valószínű egyik sem romlik el, ha mégis, akkor aki olvas homárt, tudja melyiknél van legtöbb gond a garancia érvényesítésnél...

hatesz 2009.01.28. 15:26:34

@drhb: vagy a mobilhoz vesz kb 3ezerert potakksit...

balapety 2009.01.28. 15:28:57

@megélhetési sünöző: Ha legközelebb ingered támad mp4 lejátszót venni,szívesen segítek elinni az árát.Jófej-e vagyok? :))

hatesz 2009.01.28. 15:29:35

@drhb: asszem 13e Ftert vettem anno es egy ev mulva ugy 20 körül adtam el. En hüle. Meg ha jol emlekszem valami gomb is volt a headsetten, amivel többmindent is lehetett iränyitani. Akkoriban meg jo telefont gyartott a nokia

drhb (törölt) 2009.01.28. 15:40:47

@hatesz:

Aztán azt cserélgeti benne(amit amúgy is csak benne tud tölteni)? Egy 900 mAh-s AAA aksi meg 600-800 Ft-ba kerül, és azt még mindig egyszerűbb mozgás közben kicserélni.

13 ezerért vetted anno a Nokiát? Az akkor nem volt pénz egy ilyenért, valóban...

A Nokia szerintem most is gyárt jó telefonokat, a belépő kategóriában. Persze régen tartósabbak voltak, de ez igaz a többi márkára is.

HandG 2009.01.28. 15:57:16

Szegények:(
Őszinte részvét!

Eladók lehet, hogy aznapra kifogytak az elnézés szóból.:)

Még jó, hogy nem kínai garancia volt rá!:)

neeeem íííítt vettttee! neeeem íííítt vettttee!:)

jabor 2009.01.28. 17:44:13

Kedves sorstársam!Örülj,hogy egyáltalán szóba álltak veled.Az árú hibás volta időben kiderült. A metro nem próbál csak erősködés után,hivatkozással a 72 órás cserére. A tesco nem alkalmaz szakeladót. A készülék felirata tartalmaz THM-et,néha gyártót, de a jelentősebb paraméterek sehol nem találhatók> vidd haza csak vissza ne hozd. Úgy, hogy vidéken rosszabb a helyzet,mert kevesebb a szaküzlet a multik uralják a piacot.Nem tudni mi végre van az a redelet,hogy hálózati táplálású árút csak boltban lehet árulni.Tisztelettel:janbor.

Müszijő Csirke 2009.01.28. 18:26:20

Nekem 1GB-s Philips mp3-am van,2 éves,9000-be fájt,AAA ceruzaelemes,USB 2-es, a windows rögtön felismeri,pendrive-nak is jó,korrekt,egyszerű a menürendszere,van rajta rádió (metrón is lehet hallgatni:)),sőt,rádióból is rögzíthetsz,valamint diktafon funkciója is van.adtak hozzá még ezen kívül egy install cd-t is(nem derült ki,miért),a fülhallgatója fos,ahelyett jobbat vettem.Tökéletes,megbízható.
Üdv:
Pipi

zsoci 2009.01.28. 19:29:21

Tudjátok az mp3 v. mp4 lejátszó az Ipod. A többi meg olyan amilyen.

geniusgenie 2009.01.28. 20:20:55

Mind az MP.... lejátszóknak, mind a számítógép tápoknak feszültségtűrése van,
Saját mp4 lejátszóm 5,2 V-ot igényel, a gép USB-jén 5,05 V van, ezért nem tölti.
Biztos próba csak hálozati táppal eszközölhető.

Sonkatekercs 2009.01.28. 20:36:15

Ne vegyél MP4 lejátszót, mert nem jó semmire. Kaptam egyet karácsonyra, egyszer néztem egy filmet a bélyeg méretű kijelzőn, soha többé. Vegyél egy olcsó, kínai mp3 lejátszót. Samsungot ne vegyél, mert rohadt bonyolult a zene felrakása a lejátszóra (media player 9 telepítése, saját driver telepítése,) és alapból nem látszik pendriveként. Az összes pendrive chipjeit kínába gyártják, csak a drágább modelleket szebben csomagolják....Úgyis maximum két éven belül eldobod...

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2009.01.28. 22:47:44

@F.house: Ez az mp4 nem az az mp4, lásd en.wikipedia.org/wiki/Mp4 .

Egyébként MP3-lejátszóból javaslom az iRivert, DVD-lejátszóból meg a Yamadát. Mindkettőhöz van alternatív firmware (tényleg FONTOS!!!): www.rockbox.org illetve newage.mpeg4-players.info/mt1389/firmwares/yamada/yamada.html

Xezs 2009.01.28. 23:04:27

2 dolgot basztatok el.

1) Corában nem veszünk mp3 lejátszót, az nem arra való.

2) Media Marktban meg kell kérdezni az eladót, hogy melyiket ajánlja. Általában őszinték, és a szarról elmondják hogy szar. Velem eddig még nem basztak ki.

Xezs 2009.01.28. 23:08:13

Annyit még hozzátennék hogy ez az mp4 valóban egy elbaszott reklámfogás, értelmes embernek nincs szüksége az mp3 lejátszóval szembeni pluszfunkciókra (nehogy már filmet nézzek azon az elbaszott kis kijelzőn). De tény, hogy szinte mindenhol csak ezt lehet kapni, ha meg játszik mp3at akkor ki nem szarja le hogy mp4.

2009.01.28. 23:52:46

Amíg visszacserélik a cuccot balhézás nélkül, addig tulajdonképpen elviselhető a sztori, nekem akkor van hányingerem, amikor tudják hogy szart adtak el, de persze mindenáron a vevőre akarják kenni a nem rendeltetésszerű használatot.

Egyébként az elmúlt évek tanulsággal szolgáltak számomra is, legutóbb Grundig asztali DVD-vel jártam meg, ami csak el tudott baszódni rajta az minden elromlott, táphiba, kijelzőhiba, távirányító, cédé kiadó tálca, előlap leesett spontán stb. De márkás, nevesebb cuccokkal sem sokkal rózsásabb a helyzet, ergo már nem áll meg az az állítás sem, hogy a nevesebb-drágább cuccok, minden bizonnyal hosszabb élettartamúak is. Inkább a nevet kell megfizetni. OKé hogy fogyasztói társadalom, már megbékéltem hogy a műszaki-hiradástechnikai cuccokat nem 20 évre kalibrálják, mint anno, de legalább 1-2-3 év öröme legyen már benne az embernek, hamár rááldoz egy valag pénzt! Mára már ez is magas elvárás. A cuccok fele az első bekapcsolás után rögtön mehet vissza gariba, a fennmaradó eszközök jelentős része a garanciaidő lejárta előtt meghibásodik, a többi meg utána pár nappal, és van az elhanyagolható kevés kivétel, ami működik. Nekem ez utóbbiakhoz sajna ritkán volt szerencsém az ezredfoduló óta...

2009.01.29. 00:02:08

Sőt azt kell mondanom, hogy sokszor nevesincs márkák kultúráltabban, és jobban vannak összerakva, mint a nagy nevek...

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.29. 00:56:16

@Almatlan Jozsi: én megvenném, ha tudnám hogy nem szarik be. így maradok az összeg elivásánál

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.29. 00:58:36

@megélhetési sünöző: illetve, hogy őszinte legyek nem venném meg, mert menő vagyok én anélkülis...azaz, már elmúltam 13 éves, nem ilyesmikkel akarok kitűnni a tömegből...

gabbró 2009.01.29. 01:19:10

Mi a szarnak mp4 lejátszó? Sokkal drágább a sima mp3-asnál, és ki a fene néz a 2"-os kijelzőn akármit is? Én is vacilláltam köztük, végül egy Samsung lejátszót vettem egy tizesért. MM-ban. Korrekt, működik, minden fasza. Orion meg a többi nóném szar nem ér semmit, foglalkozni sem érdemes vele. De legalább korrektül kicserélték.

moli 2009.01.29. 10:21:19

@Xezs: igen, a mediamarktban az alulfizetett es kepzetlen munkasok valoban ertenek ahhoz a terulethez, ahol arulnak, nem pedig szimplan eladok.

2 ora netes keresessel es olvasassal tobbet fogsz tudni, mint barmelyik. ezt garantalom.

tenyleg.

Eldarion84 2009.01.29. 13:16:22

Lassan két éves a noname mp3 lejátszóm, ami akkor 10000 ft-ba került,Photo Hall-ban vettem, még mindig teljesen jól működik, semmi gond vele.
Simán jó pendrive-nak is, meg zenét hallgatni is.
Amúgy a Creativ lejátszói a legmegbízhatóbbak, tapasztalataim szerint. Több ismerősnek is olyan van, és még nem volt velük semmi probléma.

MatseQ 2009.01.29. 14:31:37

Karácsony előtt eladtam üzletemben különböző márkákból összesen 262db MP4 lejátszót.
Ha valakit meglátok az ajtóban és MP4 van a kezében már szegezem is neki a kérdést, hogy: - Csere, levásárolod vagy visszaadjam az árát? :DDD Eddig 187 darabot láttam viszont és még nincs vége a hónapnak sem...

Alikam 2009.01.29. 16:42:49

Cora, Media Markt...

Jesszus, és még csodálkozol, hogy selejtes terméket kaptok?

Miért nem tanuljátok már meg, hogy nem a krumpliszsák mellől kell a műszaki cikkeket venni?
Na jó, az MM elvileg műszaki áruház, de hát ugye drága is - legalábbis nekem, meg elég fostalicska a kiszolgálás.

Úgyhogy én hülye vagyok és nem oda megyek, hanem inkább megrendelem netáruházból, ahol kapásból 20%-kal olcsóbb, aztán szépen elbatyogok érte, mert hülye vagyok...

j311 2009.01.29. 20:11:10

A legolcsóbb kínai dzsunkatech termékeket vásárolja iten mindenki, és csodálkozik, hogy szar??? Gondolkodjunk már! Kezdem úgy érezni, hogy amerikai szintre süllyed az értelem itt is. Nemsoká' itt is rá kell írni a miktorsütőre, hogy ne tedd bele a macskát szárítani.

Xezs 2009.01.29. 20:33:49

@moli: Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy neten jobb tájékozódni mint a boltban. Lehet nekem mákom volt, de amit nekem MM-ban ajánlottak az eddig mindig bevált.

Xezs 2009.01.29. 20:35:08

Na meg persze gondolj bele, ha pusztán a statisztikát mondja neked, hogy melyikből vittek vissza sokat, és melyikből kevesebbet, már azzal előrébb vagy. Szóval nem rossz dolog megkérezni őket, na.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.01.29. 23:20:20

Kurvanagy dumák megint sznobéktól, hogy "sikeres ember itt nem vesz, ott nem vesz..."
Ja, újgazdagék természetesen az űrkorszakbeli lejátszókat veszik, egyenesen a japán cég tulajdonosának kezéből, mert újgazdagék akkora májerek ám, hogy ki tudják fizetni....
Sikeres ember... az ilyen seggszagú yuppie-szövegtől van herótom.

trónkövetelő 2009.01.30. 20:41:48

AZ ELSŐ 9900 FT_OS ORIONNAL SEMMI BAJA NEM VOLT :P Csak annyi hogy ki kellett volna kapcsolni a demó módot, nekem is ilyen van.

Hehe

hehehehe

hehehehehehehehe

höhöhöhöhööööööööööőőőőőőőőőőőőőő

puffancs 2009.01.31. 13:18:39

ipod: dizajn es felhasznalo-baratsagossag tekinteteben elso. es nincs vele problema! :)

puffancs 2009.01.31. 13:40:40

@drhb: nem erdekel, mennyibe kerul, mert nezd meg az en 4gen nanomat es a te AAA elemmel mukodo akarmidet. az en nanomhoz barmilyen kiegeszitot megvehetsz, viheted a tornaterembe a karodra erositve, hangszorot vehetsz hozza, nem kell hi-fi, tv-t vehetsz hozza, barmihez hozzakapcsolhato. a te akarmid is ilyen sokretu? vagy orulsz ha nagy vegre sikerul valami szamot letolteni ra? en az itunes store-ban barmit megvszek olcson (zenet persze nem, de tv musorokat, filmeket, barmit, amit utana a laptopomon nezek). neked az akarmidhez milyen szolgaltatas jar?

semmi. ott az uzlet nalad veget is ert, hogy kifizetted a keszuleket.

drhb (törölt) 2009.01.31. 22:01:12

@puffancs:

LOL. Remélem ezt poénnak szántad. :-))))

puffancs 2009.02.01. 17:11:40

@drhb: miert szantam volna poennak? manapsag nem a kiegeszito szolgaltatasokrol szol minden?

puffancs 2009.02.01. 17:21:36

@drhb: meg lattal egy embert is panaszkodni ipodra? iphone nem kell, arra tobben panaszkodnak, tobben el akarjak adni az ismeroseim kozott £100 ert 2 honapos iphone-t tudnek venni, de hat olcso husnak hig a leve ugye :) (hozzateszem itt elofizetessel barmilyen telot hozzaddobnak ingyen, tehat itt nem menoseg kerdese a telefon)
az ipodokra viszont nem hallottam meg panaszt.

drhb (törölt) 2009.02.01. 21:54:05

@puffancs:

Nem, ha mp3 lejátszót akarok venni, akkor azért veszem hogy zenét hallgassak vele, nem azért hogy mindenféle hülye kiegészítőt vegyek az amúgy is háromszoros áron vásárolt ipodra. Amúgy az én mp3 lejátszómhoz pontosan ugyanannyi szolgáltatás jár, mint az ipodhoz, 0, mert amit te mondasz, az nem hozzá jár, hanem vásárolhatsz extra szolgáltatásokat. Tehát kifizetsz azért 3-szoros árat, hogy még többet kifizethess? Értelmes...

Az itunes emlegetése meg torrent, rapidshare, megaupload korában enyhén szólva nevetséges...

Az ipodokra persze hogy nincs panasz, ahogy a Samsung mp3 lejátszókra sincs mellesleg(nekem Philips van de a Samsung szerintem az egyik legmegbízhatóbb), de az ipodra sosem lesz, mert a sznobok nem fogják sosem beismerni, hogy csak divatból vették, és hogy kb. 3-ad annyiért ugyanannyit tudó eszközt kaphattak volna.

"hozzateszem itt elofizetessel barmilyen telot hozzaddobnak ingyen, tehat itt nem menoseg kerdese a telefon"

NA azért ez sincsen így, az iphone-t megnézheted mennyire előnytelen előfizetéssel dobják hozzád például. Ismerek valakit aki épp Nokia E51-et vesz, azért 33 ezerbe belekerül még 24 hónapos hűségnyilatkozattal is, MDA Vario III(HTC Kaiser) így kerülne több mint 100 ezerbe. Amit hozzád dobnak előfizetéssel, azzal nem tudsz villogni a sznob környezetedben...

moli 2009.02.01. 21:56:00

@drhb: """3-ad annyiért ugyanannyit tudó eszközt kaphattak volna."""

a feneket. harmad annyiert haromszor annyit tudot.

drhb (törölt) 2009.02.01. 22:19:41

@moli:

Szerintem bizonyos esetekben jobbat. Pl. hasonlítsd össze a Philips belépő modelljeivel az Ipod Shuffle-t. Az utóbbinak nincs kijelzője, így aztán random vagy sorrendben lehet a 2 giga zenét lejátszani, a Philipsnél meg könyvtárakat látsz, meg címeket. Egyik sem tönkremenős. Miben tud többet az Apple? Hát persze, a formatervezés és a márkanév, mert menő cucc. De ha egyszer zene hallgatásra kell, kit érdekel hogy menő?

drhb (törölt) 2009.02.01. 22:23:08

@moli:

Bocs, elnéztem, fáradt vagyok, ma 5:30-kor keltem. Szóval igazad van, akkor vedd megerősítésnek amit írtam.

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.01. 22:29:46

Muszáj hogy ne működjön sokáig ez létkérdés a gyártónak,hogy folyamtosan tudjon gyártani.Ezért lehet az is hogy nálunk a lakásban egy villanykörte mindössze 1 hónapig bírja.

C00ler 2009.02.06. 08:43:04

Így jár aki Teszkóban/MM-ban/Coraban vesz gagyimárkás műszaki cuccot.
Olyanról még nem hallottak a cikkírók hogy a minőségnek ára van?
Nem azzal kellett volna kezdeni hogy random lekapok a polcról valami szart, hanem azzal hogy mondjuk megnézem mi van a boltban, azt felírom, megnézem a neten hogy mit is írnak róla és annak tükrében veszem meg.
Egyébként Orion, Grundig mind hulladék az mp3-aknál, ezt bármelyik fórumon megnézhetted volna és nem lett volna ennyi feszkó.
Ha meg minőség kell, akkor a kezdő név az hogy Creative pl.

Robz 2009.09.18. 02:39:16

Igaz, régi a cikk, de hozzáfűznék még valamit. A Grundig lejátszó, amiből 2 sem indult el nekik tartalmaz(ott) egy kis műanyag bigyót (tűskeszerű), amit direkt a véletlen bekapcsolás ellen tettek bele. (fülhallgatónál van) Ha a cikkíró kihúzta volna ezt, akkor lett volna működő mp4 lejátszója... Grat hozzá, hogy inkább ide ír siránkozó cikket, minthogy használatit olvasna. (Végül is minek azt, tudunk mindent anélkül is!)
süti beállítások módosítása